-
Οχι ρε storm, το ανάποδο.
Οι διάφοροι χαρακτήρες δίνουν την δυνατότητα να ταυτιστούν άνθρωποι με παρόμοιες συμπεριφορές και τρόπους επικοινωνίας.
Εσύ προφανώς δεν εισαι σε αυτήν την κατηγορία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι άλλοι.
Όντως, όταν είσαι αντρακλας δύο μέτρα, σούπερ μορφωμένος (χειρουργός γαρ) ξεκινώντας από ξυπόλυτος γιδοβοσκος (κυριολεκτικα) και γενικά αντιλαμβάνεσαι και τα οικονομικά μοντέλα και ξέρεις να τα υπερασπιστείς με επιχειρήματα ( ναι τον έχω δει να το κάνει στην βουλη και εντυπωσιαστικα, εντάξει τα έλεγε χωρίς τακτ, αλλά ήξερε πολλες λεπτομερειες) θα περίμενε κανείς να μην πέφτεις σε αυτό το χαμηλο επίπεδο με βρισιές σαν να μαλώνουν κυρατσες για τη μπουγάδα, ούτε να φέρνεις αντίλογο με ακραία παραδείγματα, αυτά όντως δεν είναι στην κουλτούρα των σοβαρών Ελλήνων. Δεν συμφωνώ με τους συμψηφισμούς που κάνει ούτε με τις μαγκιές.
Και εμένα μ αρεσει οταν διαφωνεις με καποιον να παραμενεις καλος του φιλος και παντα να τον βοηθας στα δυσκολα. Μ αρεσει η ομόνοια και όχι οι διχαστικοι
Τι να κανουμε; αυτος έτσι είναι ως άνθρωπος, στα γεράματα θα αλλαξει;
Έκανε και επίδειξη ότι είναι κυνηγός. Τρομερή ηθική αντίθεση του να είσαι γιατρός και να κυνηγάς ζώα για ευχαρίστηση. Θεωρώ πως όταν είσαι γιατρός θα έχεις αγάπη για κάθε ζωντανό οργανισμό διοτι καταλαβαινεις το θαύμα της ζωής από πρώτο χέρι και πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί η ζωή. Αυτο με σόκαρε προσωπικά, απεχθάνομαι να κυνηγάς ζώα για ευχαρίστηση, ζώα που θέλουν ζήσουν όπως και εμείς.
Αλλά πολλές φορές δεν το κρύβω προσφέρει τηλεθέαση και τζερτζελο όταν μιλάει, έχει ενδιαφέρον και δίνεις προσοχή σε αντίθεση με τους βαρετους διαλόγους. Γίνεται το θεμα κερκίδα, συμφωνώ.
Αν και δεν το κρύβω ότι μ αρέσουν οι χαρακτήρες που μιλούν όπως αισθάνονται και ειναι ειληκρινεις,
LAP το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα ( ποιος ξέρει για ποιο λόγο; ) εμένα με ξεπερνά.
Μένω έκπληκτος με το τρόπο που προσπαθείς να δικαιολογήσεις τον συγκεκριμένο τύπο.
Φαντάζομαι ότι τα ίδια θα έγραφες (αφού είσαι αντικειμενικός) αν ο πολιτικός λεγόταν Κασιδιάρης και όχι Πολάκης.
ή όχι;
ή ναι;
Μάλλον όχι...
-
Έλα βρε στορμ τι συγκρινεις;;; άκυρα πράγματα.
Άλλο να είσαι εκνευριστικός, αγενής, τσομπάνης, αυταρεσκος κτλ και άλλο το να είσαι ...άσε μη πω καμια κουβεντα
Μη ψάχνεις συνωμοσία βρε συ, σου απαντώ ξεκάθαρα με οπτικη marketing. Φυσικά και θα έχεις έναν άνθρωπο αυτού του στυλ επικοινωνίας διότι και στην κοινωνία μας υπάρχουν τέτοιοι οπότε ταυτίζονται και επιβεβαιώνουν τις σκέψεις τους.
Το λέω ότι πέρα από την αγριάδα όταν μιλάει, λέει πολλά που δεν τα λένε και τα κρύβουν ώστε να μαθαίνουμε τι παίζει στο χώρο της υγείας.
-
Σωστό αυτό, αν και η περιουσία είναι δύσκολο να ελεγχθεί να φορολογηθεί να βρεθεί το πόθεν έσχες κτλ όταν το δημόσιο έχει το μισό προσωπικό, και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην κόσμαρα τους.
Σαν ιδέα ειναι σωστή, αλλά τα μισά απο αυτα που αναφερεις δηλώνονται, και ως ένα σημείο έγινε ελεγχος περιουσιας. Για παράδειγμα θυμάμαι γνωστός με πανάκριβο τζιπ του έβγαλε ελληνικές πινακίδες διότι υπήρχαν κλιμάκια της εφορίας στον δρομο και σταματουσαν οχήματα με ξένες βαλκανικές πινακίδες για να ελέγξουν ποιος τα έχει, τι περιουσια δηλώνει κτλ.
Αυτο ήταν ελεγχος και καταγραφη πλούτου. Ηταν αρκετο,;
Οχι αλλα ειχε μπει μια γραμμη σε αυτο που λες.
Όσο για τα άλλα όπως είπα 4,5% πρωτογενές απο την διαπραγμάτευση αυτών που θα έσκιζαν τα μνημόνια, 25% της επισημη ανεργίας με μισθούς 480-500ευρω (πολλοί φίλοι μου σε πολυεθνικές τόσα επαιρναν) Τι να κάνεις με αυτά στις μεγαλουπολεις;
Με μισή παραγωγή των συντελεστών, με πουλημένες τις ΔΕΚΟ που ήταν επικερδής και προσέφεραν σημαντικά έσοδα στο ταμείο του κρατους ώστε να μειωθεί η φορολόγηση των μεσαίων σαν εσένα και τον γάτο, διοτι μη γελιομαστε η χωρα θελει κεφαλαια απο την καταστροφικη πολιτοκη των 30 ετων, με , με ,με
Με τον λαό να φανατιζεται και να απαιτεί ολική ρήξη, αλλά μετά να βρίζουν για την κωλοτούμπα, με , με , με
Τι περιμενες να γίνουν σε 4 προϋπολογισμους; οταν η χωρα ηταν τονπαραδειγμα υφεσης παγκοσμιως και στα ιστορικα βιβλια της οικονομιας;
Παρ' όλα αυτά, πιεστικαμε όλοι μας, και υπήρξε ανάπτυξη 2,8%, αύξηση του κατωτατου στα 580, (έστω 80 ευρω) αλλά κάτι ειναι και αυτό στην σωστή κατεύθυνση με στόχο σε δύο έτη τα 750 ευρώ.
Επισης, με τα εργασιακά δικαιώματα, με κατάργηση των απληρωτων υπερωριών (έστω μεγάλος φόβος λόγω αυστηρού πλαισιου). Τώρα, δηλώνεις στην εργανη τις ώρες εργασίας στο τελος του μηνα, μετά δηλαδη όταν συμβουν, δηλαδη τι ελεγχος να γινει; δουλευομαστε; γελανε και τα τσιμεντα.
υ.γ
Εγω προσωπικα οτι περιουσια εχω είναι δηλωμένη στην εφορία, και άντε πες μια ψηλοκαλη τηλεόραση και καλη ηχομπαρα για να βλέπω ταινίες. Οτι αλλο εχω απο τα λιντλ τα αγόρασα και έπιπλα απο το ΙΚΕΑ επειδή είναι μοντερνα.
Και υπερβολικά πλούσιος να ήμουν πάλι το ίδιο θα έκανα. Ζω με απλα πράγματα και θεωρώ την τοποθετηση κεφαλαίων η επένδυση σε πολυ ακριβά έπιπλα κουρτίνες, χαλια, χρυσά σερβίτσια κτλ ως υπερβολικά κακή επένδυση.
Υ.γ1Δεν ήταν τέλειοι, είχαν ακραίους που μου την έδιναν, ήταν άπειροι, και είχαν λαϊκισμό αφού μιλούσαν μόνο σε βλαμμένος τόσα έτη ακίνητα τρεις και ο κούκος. Τώρα, όμως κατάφεραν αρκετά πράγματα, και θεωρώ καινελπιζω πως σημάδεψαν σιγά απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία.
Όχι, δεν περίμενα να μην πληρώσω. Το ήξερα ότι θα πληρώσω, δεν ήμουν ποτέ υπέρ 'της επιστροφής στην δραχμή' την δεδομένη στιγμή το '15 (οι αδαείς μόνο δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν το τι διαφορά έχει 'κόβει ένα κράτος νόμισμα' από το 'κόβει ένα ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ κράτος νόμισμα'). Αλλά από το να πληρώνω όμως 100 εγώ μόνος μου, περίμενα να πληρώνω 80 γνωρίζοντας ότι υπάρχουν και οι άλλοι στην παρέα. Αυτό θα μου ήταν αρκετό. Το αν θα μπορούσαν να το κάνουν ή όχι σε '4 προϋπολογισμούς', λυπάμαι αλλά και πάλι αλλά λέω 'ναι'. Η κατανομή φόρων και εισοδημάτων στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τα λέει όλα. Έχω εργασιακή εμπειρία και έχω δει τι σημαίνει να 'στρίβει' το καράβι σε μεγάλη εταιρεία όταν ο 'από πάνω' το θέλει. Εδώ απλά ο 'από πάνω' δεν ήθελε, είχε πολλά γραμμάτια να ξεπληρώσει όταν εκλέχτηκε και εντέλη αρκετούς δικους του να μην θίξει, μην το ψάχνεις περισσότερο και μην δικαιολογείς.
-
Σωστό αυτό, αν και η περιουσία είναι δύσκολο να ελεγχθεί να φορολογηθεί να βρεθεί το πόθεν έσχες κτλ όταν το δημόσιο έχει το μισό προσωπικό, και πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην κόσμαρα τους.
Σαν ιδέα ειναι σωστή, αλλά τα μισά απο αυτα που αναφερεις δηλώνονται, και ως ένα σημείο έγινε ελεγχος περιουσιας. Για παράδειγμα θυμάμαι γνωστός με πανάκριβο τζιπ του έβγαλε ελληνικές πινακίδες διότι υπήρχαν κλιμάκια της εφορίας στον δρομο και σταματουσαν οχήματα με ξένες βαλκανικές πινακίδες για να ελέγξουν ποιος τα έχει, τι περιουσια δηλώνει κτλ.
Αυτο ήταν ελεγχος και καταγραφη πλούτου. Ηταν αρκετο,;
Οχι αλλα ειχε μπει μια γραμμη σε αυτο που λες.
Όσο για τα άλλα όπως είπα 4,5% πρωτογενές απο την διαπραγμάτευση αυτών που θα έσκιζαν τα μνημόνια, 25% της επισημη ανεργίας με μισθούς 480-500ευρω (πολλοί φίλοι μου σε πολυεθνικές τόσα επαιρναν) Τι να κάνεις με αυτά στις μεγαλουπολεις;
Με μισή παραγωγή των συντελεστών, με πουλημένες τις ΔΕΚΟ που ήταν επικερδής και προσέφεραν σημαντικά έσοδα στο ταμείο του κρατους ώστε να μειωθεί η φορολόγηση των μεσαίων σαν εσένα και τον γάτο, διοτι μη γελιομαστε η χωρα θελει κεφαλαια απο την καταστροφικη πολιτοκη των 30 ετων.
Με τον λαό να φανατιζεται και να απαιτεί ολική ρήξη, αλλά μετά να βρίζουν για την κωλοτούμπα,
Τι περιμενες να γίνουν σε 4 προϋπολογισμους; οταν η χωρα ηταν το παραδειγμα υφεσης παγκοσμιως και στα ιστορικα βιβλια της οικονομιας;
Παρ' όλα αυτά, πιεστικαμε όλοι μας, και υπήρξε ανάπτυξη 2,8%, αύξηση του κατωτατου στα 580, (έστω 80 ευρω) αλλά κάτι ειναι και αυτό στην σωστή κατεύθυνση με στόχο σε δύο έτη τα 750 ευρώ.
Επισης, με τα εργασιακά δικαιώματα, με κατάργηση των απληρωτων υπερωριών (έστω μεγάλος φόβος λόγω αυστηρού πλαισιου). Τώρα, δηλώνεις στην εργανη τις ώρες εργασίας στο τελος του μηνα, μετά δηλαδη όταν συμβουν, δηλαδη τι ελεγχος να γινει; δουλευομαστε; γελανε και τα τσιμεντα.
υ.γ
Εγω προσωπικα οτι περιουσια εχω είναι δηλωμένη στην εφορία, και άντε πες μια ψηλοκαλη τηλεόραση και καλη ηχομπαρα για να βλέπω ταινίες. Οτι αλλο εχω απο τα λιντλ τα αγόρασα και έπιπλα απο το ΙΚΕΑ επειδή είναι μοντερνα.
Και υπερβολικά πλούσιος να ήμουν πάλι το ίδιο θα έκανα. Ζω με απλα πράγματα και θεωρώ την τοποθετηση κεφαλαίων η επένδυση σε πολυ ακριβά έπιπλα κουρτίνες, χαλια, χρυσά σερβίτσια κτλ ως υπερβολικά κακή επένδυση.
Υ.γ1Δεν ήταν τέλειοι, είχαν ακραίους που μου την έδιναν, ήταν άπειροι, και είχαν λαϊκισμό αφού μιλούσαν μόνο σε βλαμμένος τόσα έτη που ηταν τρεις και ο κούκος. Τώρα, όμως κατάφεραν αρκετά πράγματα, και θεωρώ και ελπιζω πως σοβαρευτηκαν και απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία.
-
Ε όσοι είχαν ενα α εισοδημα πλήρωναν τι νομίζεις; Όλοι είμαστε από το 50 έως το 60% των ακαθαριστων εσόδων.
Όσοι πλήρωναν 10- 20% ήταν των 480 ευρω.
Οι μεγάλοι έχουν πολυεθνικές οπότε άντε βρες μέσα σε ένα εξάμηνο ώστε να μην βγούμε από το ευρώ τα κεφάλαια και την ρευστότητα που απαιτείται;
Μακάρι αν τους βρουν, αλλά η χώρα έχει και μια κεκτημένη ταχύτητα, τα συμφέροντα γυρίζουν συνεχώς γύρω από τις εξουσίες.
Εγώ δικαιολογω και κρίνω οτι επηρεαζει την δική μου ζωή και καθημερινότητα. Δεν ξέρω τι παίζεται με τα φιλαράκια των κομμάτων, ούτε που με νοιάζει.
Εγώ βλέπω επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, βλέπω την ζωή μου, την ζωή των γύρω μου και βγάζω συμπέρασμα.
Το ίδιο και τώρα, δεν κρίνω αρνητικά μέχρι στιγμής, Ηταν μια μη μελετημένη δυσκολία η πανδημια, φυσικά και δεν φταίει κανένα κόμμα και φυσικά συντάσσομαι με τις προσπαθείς της διακυβέρνησης να προστατέψει την χώρα με τον καλύτερο τρόπο. Της λέω και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. Ένιωσα ασφάλεια και συμφωνώ πως όντως αντέδρασε γρήγορα, μελετημένα και σοβαρά. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.
Το θέμα είναι το μετά και το τι μέτρα θα πάρουν για να ελαφρύνουν την οικονομική καταστροφή που έρχεται, αν θα σπάσουν αυγα συμφερόντων και αν θα πάρουν τα σωστά μέτρα.
Αν γινει αυτο και πάλι θα πω ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ και θα τους δικαιολογώ εδώ στο θρεντ απέναντι σε ακραίες φωνές.
Περιμένουμε λοιπόν και ευχόμαστε τα καλύτερα.
Υ.γ κάτι σκοϊλ ελικικου τα άφησα εκτοςμκριτικης μου, βλακείες δηλαδή όπως και σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν τέτοιες μικροβλακειες. Εφόσον το πείρε πίσω, τέλος η ιστορία για εμένα.
-
Ε όσοι είχαν ενα α εισοδημα πλήρωναν τι νομίζεις; Όλοι είμαστε από το 50 έως το 60% των ακαθαριστων εσόδων.
Όσοι πλήρωναν 10- 20% ήταν των 480 ευρω.
Οι μεγάλοι έχουν πολυεθνικές οπότε άντε βρες μέσα σε ένα εξάμηνο ώστε να μην βγούμε από το ευρώ τα κεφάλαια και την ρευστότητα που απαιτείται;
Μακάρι αν τους βρουν, αλλά η χώρα έχει και μια κεκτημένη ταχύτητα, τα συμφέροντα γυρίζουν συνεχώς γύρω από τις εξουσίες.
Εγώ δικαιολογω και κρίνω οτι επηρεαζει την δική μου ζωή και καθημερινότητα. Δεν ξέρω τι παίζεται με τα φιλαράκια των κομμάτων, ούτε που με νοιάζει.
Εγώ βλέπω επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, βλέπω την ζωή μου, την ζωή των γύρω μου και βγάζω συμπέρασμα.
Το ίδιο και τώρα, δεν κρίνω αρνητικά μέχρι στιγμής, Ηταν μια μη μελετημένη δυσκολία η πανδημια, φυσικά και δεν φταίει κανένα κόμμα και φυσικά συντάσσομαι με τις προσπαθείς της διακυβέρνησης να προστατέψει την χώρα με τον καλύτερο τρόπο. Της λέω και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. Ένιωσα ασφάλεια και συμφωνώ πως όντως αντέδρασε γρήγορα, μελετημένα και σοβαρά. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.
Το θέμα είναι τι μετά και το τι μέτρα θα πάρουν για να ελαφρύνουν την οικονομική καταστροφή που έρχεται, αν πάρουν τα σωστά μέτρα και πάλι θα πω ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ και θα τους δικαιολογώ εδώ στο θρεντ απέναντι σε ακραίες φωνές.
Περιμένουμε λοιπόν και ευχόμαστε τα καλύτερα.
Υ.γ κάτι σκοϊλ ελικικου τα άφησα εκτοςμκριτικης μου, βλακείες δηλαδή όπως και σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν τέτοιες μικροβλακειες. Εφόσον το πείρε πίσω, τέλος η ιστορία για εμένα.
Νταξ ρε συ, πίστευε ότι θέλεις. Εγώ ξέρω ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία βλέπω ότι εισόδημα μεταξύ 30-50Κ δήλωσαν βαριά βαριά 200Κ φορολογούμενοι, ήτοι κάπου το 3%. Αν κάνεις μια βόλτα έξω αισθάνεσαι ότι είσαι στο 3% των πλουσιότερων ελλήνων; Αν ναι, μπράβο σου, ζήσε τον μύθο. Αν επιμένεις, δες και αυτό:
Το δηλωθέν εισόδημα των 82,1 δις. ευρώ προήλθε από τις ακόλουθες επιμέρους πηγές:
Τα 6,052 δις. ευρώ από ακίνητα
Τα 3,77 δις. ευρώ από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα και υπεραξία από μεταβίβαση κεφαλαίου
Τα 4,676 δις. ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα
Τα 1,25 δις. ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα
Τα 59,4 δις. ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις και
Τα 6,943 προήλθαν από τα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης (δηλαδή είναι θεωρητικό εισόδημα το οποίο δεν υπάρχει αλλά επιβάλλεται φόρος και επί αυτού). Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 6,9 δις. ευρώ του τεκμαρτού εισοδήματος, τα 6,6 δις. ευρώ βαραίνουν τους φτωχούς οι οποίοι δηλώνουν ατομικό εισόδημα έως και 10-11.000 ευρώ τον χρόνο.
Θες κι άλλα; (δεν περιγράφω άλλο...)
-
-
Έχεις δικιο για το χτύπημα που φάγαμε ολοι όσοι είμασταν υψηλότερα από τον μέσο όρο. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που ποστάρεις όλοι νιώθουμε την αδικία...Εχω κοντινά μου πρόσωπα που πλήρωναν ένα αυτοκίνητο κάθε έτος. Μια Αχ κούλα! Θα γεμίζαμε Κούλες καθε ετος και θα εκαναν εταιρια ενοικιασεων αυτοκινητων, τι να λέμε τωρα;
-
Πάμε όμως στον ρεαλισμό που πηγάζει από την κριτική που άσκησα παραθέτοντας τα νούμερα που παρέλαβαν. Αν πας να ασκήσεις διοίκηση με τέτοιους οικονομικούς δείκτες, καταρχήν δεν δέχεσαι την θέση διότι θα καταστρέψεις την καριέρα σου, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Αυτή τους η βιασύνη και η φαφλατωσυνη ήταν μεγάλο μειονέκτημα.
Πάμε τώρα στην ουσία, Όταν έχεις να παρουσιάσεις σε ένα τρίμηνο έναν προϋπολογισμό ενός προγράμματος που το εγκρινουν ξενοι, με τα συμφεροντα τους και τις εμμονες τους, τοτε πρεπει να παρουσιεις ταμιακες ροες με μικρο ρισκο. Να ελαφρυνεις αυτες με το μεγαλο ρισκο ωστε να βγαλεις έναν δείκτη βιωσιμότητας της οικονομικής πρότασης.
Οτι έπρεπε εδώ και δεκαετίες να τελειώνουμε με την φοροδιαφυγή είναι γεγονός. Τα 20 έτη από την είσοδο μας στο κοινό νόμισμα η φοροδιαφυγή έφτασε στο 85% του συνολικου μας χρέους. Ξαναδιάβασε το νούμερο (τόσο το θυμάμαι δεν το έψαξα προσφατα).
Οπότε, σε αυτές τις συνθήκες σε αυτό το χρονικό ορίζοντα τι περιμένεις; πως θα ηταν η συνθηκολόγηση που κανεις;
- Εκει που όντως εχεις δικιο κατά την γνώμη μου και ειναινρεαλιστοκηβη κριτική σου είναι στο ακόλουθο
Άντε πες τον πρώτο καιρό και διάστημα δικαιολογείται αυτό το χάος στην φορολογηση, Αυτο λέει η λογική, θεωρώ, άσχετα αν δεν μας συμφέρει. Το τελευταίο έτος που όλοι οι δείκτες πήγαιναν επιτέλους καλά, κάνε ένα σοκ ελάφρυνσης των βαρών, δείξε ότι εννοούσες αυτά που έλεγες και ότι όντως δεν υπήρχε άλλη λύση το προηγούμενο διάστημα. Εκεί έχεις δίκιο ήταν λάθος τους και καλά να πάθουν.
-
-
Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.
Τέλος πάντων υπάρχουν και σοβαρότερα πράγματα στην πολιτική σήμερα που είμαστε σε νέο σταυροδρόμι, από τα 4.5 χαμένα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.
Κινδυνεύουμε με ιστορική εξαφάνιση
https://slpress.gr/politiki/apo-to-dipolo-aristera-dexia-sto-dipolo-patriotismos-ethnomidenismos/
-
Επίσης, fivwrg μου θυμάμαι τις κοντρες για τα επιδόματα. Που τα έπαιρναν απo εσενα και τα έδιναν σε χαμηλόμισθους, Περα από τα λαμόγια που συμφωνούσα απόλυτα μαζι σου πως πρέπει να τους κοπούν και να τα γυρίσουν με τόκο.
Σκέψου ομως πως τα έπαιρναν παιδιά σαν τους φίλους μου με 500 ευρώ τον μήνα.
Επίσης σκέψου την πτώση του κατωτατου και υποκατωτατου μισθου απο τους προηγουμενους που ανάγκασε το κρατος να μοιραζει επιδοματα προκειμένου να αυξηθεί η εσωτερική ζήτηση της οικονομίας. Σκέψου τώρα ότι σε εκείνο το διαστημα πολυμετοχικες εταιρίες μοίραζαν μερίσματα την ίδια ακριβώς στιγμή που μείωσαν στο μισό το μισθοδωτικο κοστος αναγκάζοντας το κρατος να πληρωσει την διαφορα με τα δικα σου χρηματα, που οντως τα βγαζεις με ιδρωτα και προσπαθεια.
Αυτός ήταν και ο λόγος που έκρινα αρνητικά στην αρχή μολιςνξαναβγηκαν το γεγονός πως κατήργησαν για μεγάλη μερίδα των δικαιούχων τα επίδοματων των Χριστουγέννων, μειώνοντας ταυτόχρονα στο μισό τον φόρο στα μερίσματα των εταιριών, αφαιρώντας ετσι εισοδήματα από το κράτος. Μικρό ποσό σχετικά με τα δις αλλά καλούτσικο.
Αποτελεσμα;
Μείωση 20% κατά μέσο όρο του τζίρου της αγοράς και μαλιστα σε εποχή γιορτων, και το επόμενο τρίμηνο πτώση κατά 1% της ανάπτυξης της οικονομίας. Δηλαδη παλι τα ιδια. Μετά ήρθε ο κωρονοϊος οπότε όλα τα νούμερα μέτρησης καταστράφηκαν και δεν μπορούμε να κάνουμε αξιολόγηση.
-
Τώρα θα σε φυτιλιασω μάλλον και τα πάμε ήρεμα σχετικά όλοι με όλους τώρα τελευταία αλλά δεν μπορώ να μη το επισημανω:
Τελικά κακως χτυπιοταν η ΝΔ για τις Πρέσπες απεδείχθη ότι καλώς έγινε ότι έγινε. Γλιτώσαμε από ένα μπελά αφού οι απέναντι θα μας είχαν βγει από το βορρά. Και καταλαβαίνουμε όλοι πως αν κανει ο,τι κάνει με τη Λιβύη, πόσο χειρότερα θα ηταν να είχε άμεση πρόσβαση μέσω Σκοπίων.
Επίσης:
Καταλαβαίνετε ότι δεν εχουμε άλλη λύση αν τρυπησουν έτσι;
-
Εσύ Lap να πιστεύεις στα επιδόματα. Ειδικά όταν τα πληρώνεις εσύ και όλοι οι άλλοι γύρω κάνουν party.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι το βασικό μέγεθος δεν ήταν η 'τόνωση της εσωτερικής αγοράς' από τα επιδόματα αλλά από την τουριστική κίνηση που έφτασε από 16 εκ το 15 σε σχεδόν το 21 το 18 (kudos στην δεχτσά ανελίτιισα υπουργό, αν και η τάση - εφαπτομένη- ήταν σαφής προφανώς λόγω χαμηλότερων τιμών και μεροκαμμάτων).
Για να στο αντιστρέψω, να δεις τι ωραία που θα πάμε φέτος που θα έχουμε λιγότερο τουρισμό, παρόλα τα επιδόματα που θα μοιράσει η κυβέρνηση.
-
Επίτρεψε μου fiverg να θεωρώ ανεδαφικο το συμπέρασμα σου διότι τα τελευταία έτη γενικά η τουριστική μας αγορά πήγαινε εξαιρετικά και μαλιστα με πολύ μεγάλα περιθώρια κέρδους.
Για παράδειγμα το 2019 είχαμε το απόλυτο ρεκόρ. Και μπράβο σε όλους κυβέρνηση και επιχειρηματίες πουν το καταφέραμε.
https://m.naftemporiki.gr/story/1546808/me-nea-rekor-kleinei-to-2019-i-elliniki-touristiki-agora
Οπότε, σύμφωνα με τα άνωθεν και την συνάρτηση που εκανες, πως δικαιολογίες την πτώση κατά 20% του τζίρου επί μέσο όρο στην χώρα και μέχρι και 40% σε περιοχές και κοινότητες της χώρας με μικρότερη αναπτυξη;
1 Δεν βλεπεις πως υπάρχει άμεση σύγκριση της αγοραστικής δύναμης με το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτων; Δεν θεωρείς ότι το κόστος διαβίωσης είναι ακόμα υψηλό συγκριτικά με τον μέσο μισθο;
-
Δεν βλέπεις πως όταν μοιράστηκε μικρότερο επίδομα στο 1/3 των περσινών δικαιούχων αμέσως η οικονομία ταρακουνηθηκε εντονα; Δεν σε βάζει σε σκέψεις αυτό ότι είμαστε πολύ αδύναμοι ακόμα ως χωρα για να κάνουμε απότομες φοροελαφρυνσεις και αποτομη μειωση των επιδοματων που πλητουν την εσωτερικη ζητηση σε μεγάλη μερίδα των καταναλωτων;
-
Δεν βλέπεις πως μια συνεχόμενη πτώση στην εσωτερική ζήτηση θα επιφέρει εν τέλη μείωση και στο δικό σου εισόδημα όσο εργατικός και αν είσαι; Δεν βλέπεις την σύνδεση και την αλληλεξάρτηση αυτών των μεταβλητων;
Δεν είναι θέμα του τι μ αρεσει; Είναι θέμα ρεαλισμού. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υπάρχουν επιδόματα ακριβώς διότι έχουν δει ότι μακροπρόθεσμα όσο το κόστος διαβίωσης ανεβαίνει θα πέφτει η ζήτηση σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, με αποτέλεσμα στο τέλος οι πάντες να βουλιάξουν.
-
-
εγω ξερω οτι με βαση το πινακα του φιβερζωρζ, ειμαι στο κατω απο ενα τοις εκατο τοπ. πως γινεται ταυτοχρονα να χρωσταω το μικρο μου διαμερισμα, να κυκλοφορω με σουζ, να σκεφτομαι το ευρω που θα χαλασω, ενω γυρω μου γινεται ο χαμος απο δικαιουχους επιδοματων με μαιζωνετ, μερκεντε, προπελί και ρολεξαζ? λαπη οι δικοι σου απλα γαμησανε το μελλον οποιου ειχε προοπτικη και δυνατοτητα να τραβηξει και αλλους μαζι, μοιραζοντας χρημα κατα βαση στους αχρηστους. οι υπολοιποι αν πηραν κανενα ξεροκομματο ηντανε που τσουλησε απο το μιζοφαγητο στο τραπεζι. εγινε και απο τα ροζολαμογια το απλο, οποιος πλερω ηδη, να δωκει περισσοτερα, οποιος κλεβει, ας κλεψει περισσοτερα, οποιος ξυνει τα αρχιδια του, αρκει να πηγαινει στο κουτακι και να ριχνει το ψηφο υπερ. οτι και να λες, μιλαμε για μια παρεα απατεωνων, αχρηστων να παραξουν, ανικανων να διοικησουν οτιδηποτε πλην 15μελους. αν κατι τους εσωσε ειναι οι απεναντι αχρηστοι και η αρτηριοσκληρωση της ρηαλ αριστερας.
-
Επίτρεψε μου fiverg να θεωρώ ανεδαφικο το συμπέρασμα σου διότι τα τελευταία έτη γενικά η τουριστική μας αγορά πήγαινε εξαιρετικά και μαλιστα με πολύ μεγάλα περιθώρια κέρδους.
Για παράδειγμα το 2019 είχαμε το απόλυτο ρεκόρ. Και μπράβο σε όλους κυβέρνηση και επιχειρηματίες πουν το καταφέραμε.
https://m.naftemporiki.gr/story/1546808/me-nea-rekor-kleinei-to-2019-i-elliniki-touristiki-agora
Οπότε, σύμφωνα με τα άνωθεν και την συνάρτηση που εκανες, πως δικαιολογίες την πτώση κατά 20% του τζίρου επί μέσο όρο στην χώρα και μέχρι και 40% σε περιοχές και κοινότητες της χώρας με μικρότερη αναπτυξη;
1 Δεν βλεπεις πως υπάρχει άμεση σύγκριση της αγοραστικής δύναμης με το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτων; Δεν θεωρείς ότι το κόστος διαβίωσης είναι ακόμα υψηλό συγκριτικά με τον μέσο μισθο;
- Δεν βλέπεις πως όταν μοιράστηκε μικρότερο επίδομα στο 1/3 των περσινών δικαιούχων αμέσως η οικονομία ταρακουνηθηκε εντονα; Δεν σε βάζει σε σκέψεις αυτό ότι είμαστε πολύ αδύναμοι ακόμα ως χωρα για να κάνουμε απότομες φοροελαφρυνσεις και αποτομη μειωση των επιδοματων που πλητουν την εσωτερικη ζητηση σε μεγάλη μερίδα των καταναλωτων;
- Δεν βλέπεις πως μια συνεχόμενη πτώση στην εσωτερική ζήτηση θα επιφέρει εν τέλη μείωση και στο δικό σου εισόδημα όσο εργατικός και αν είσαι; Δεν βλέπεις την σύνδεση και την αλληλεξάρτηση αυτών των μεταβλητων;
Δεν είναι θέμα του τι μ αρεσει; Είναι θέμα ρεαλισμού. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υπάρχουν επιδόματα ακριβώς διότι έχουν δει ότι μακροπρόθεσμα όσο το κόστος διαβίωσης ανεβαίνει θα πέφτει η ζήτηση σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, με αποτέλεσμα στο τέλος οι πάντες να βουλιάξουν.
-
Προφανώς και υπάρχει σύνδεση, προφανώς και είναι υψηλότερο, προφανώς όμως πολύς κόσμος τα τελευταία χρόνια απέκτησε εισόδημα (και μαύρο) και μειώθηκε η ανεργία απορροφούμενος στον τομέα του τουρισμού και όχι σαν εργαζόμενος στο λιανεμπόριο. Για να ισχύει αυτό που λες θα έπρεπε μέσω των επιδομάτων να υπάρχει άνθηση μαγαζιών και προσλήψεις λιανεμπορίου στην ανθούσα εσωτερική αγορά η οποία θα βασίζονταν αποκλειστικά στους επιδοματούχους. Σχετικούς δείκτες δεν μπορώ να βρω, θα ψάξω αλλά υποψιάζομαι σφόδρα ότι η αύξηση της απασχόλησης άρα και του εισοδήματος/κατανάλωσης είχε να κάνει με τον τουρισμό κατά κύριο λόγο.
-
Λεφτά είχαν δοθεί και το Πάσχα. Το γιατί τα Χριστούγεννα υπήρξε μείωση/ύφεση κ.λ.π. δεν το ξέρω. Πιθανότατα να υπάρχει κάποια σύνδεση με τα επιδόματα. Αλλά κατά την άποψή μου το να λες ότι 'έχουμε ύφεση επειδή δεν δώσαμε επιδόματα' χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν σου ένα σωρό άλλους παράγοντες είναι μπακάλικο. Είχαμε π.χ. ίδιο αριθμό ξένων τουριστών την περίοδο των Χριστουγέννων; Είχαμε τον ίδιο όγκο παραγγελιών αγαθών και υπηρεσιών απ έξω σε εξαγωγικές επιχειρήσεις; Εξυπηρετήσαμε τον ίδιο αριθμό containers στον Πειραιά; Λέω μερικά. Που τα ξέρεις όλα αυτά;
-
Είναι προφανές. Αλλά εξίσου προφανές είναι ότι όσα επιδόματα και αν μοιραστούν φέτος η πορεία στα εισοδήματα όλων μας είναι δεδομένα πτωτική. Προφανώς γιατί θα χαθεί εισόδημα από τον τουρισμό, όχι γιατί το '1/3 των δικαιούχων δεν πήρε επίδομα τα Χριστούγεννα'.
Να στο αντιστρέψω άλλη μια φορά. Υποθέτουμε λοιπόν ότι μεταξύ 2015-2018 όλα τα επιδόματα που δόθηκαν, δίνονταν κανονικά. Αλλά ξαφνικά να σου ένα γεγονός που ζορίζει τον τουρισμό ας πούμε το '16 και το '17 και ρίχνει τους τουρίστες στα 12 εκ (στα επίπεδα το '12). Ούτε 20 μύρια, ούτε AirBnB, τίποτα... Έλα και πες μου εσύ μετά για 'εσωτερική αγορά' που θα ανθούσε επειδή θα δίναμε επιδόματα.
-
Ε ας τους βρουν και ας τα παρουν με τόκο. Μαζί σου. Εφόσον πιστεύεις ότι είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης ας πάρουν σήμερα την σωστή ώστε να τους βρουν.
Ε, δεν διαλύθηκαν όλα όπως τα περιγράφεις. Απλά υπήρχε μικρότερη ανάπτυξη και μικρότερη επανεπενδυση παραγωγής.
Καλο; Όχι Άλλα δες το γενικοτερο περιβάλλον.
Από όσο βλέπω ήσουν υπέρ στο δημοψήφισμα και ίσως ήθελες έξοδο απο το ευρώ όπως υποστήριζε η αντιπολίτευση πως είναι στην ουσία το δημοψηφισμα
Εσύ τι περιθωριο κερδους είχες, τι ποσοστό επανεπένδυσης;
-
Ε ας τους βρουν και ας τα παρουν με τόκο. Μαζί σου. Εφόσον πιστεύεις ότι είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης ας πάρουν σήμερα την σωστή ώστε να τους βρουν.
Ε, δεν διαλύθηκαν όλα όπως τα περιγράφεις. Απλά υπήρχε μικρότερη ανάπτυξη και μικρότερη επανεπενδυση παραγωγής.
Καλο; Όχι Άλλα δες το γενικοτερο περιβάλλον.
Από όσο βλέπω ήσουν υπέρ στο δημοψήφισμα και ίσως ήθελες έξοδο απο το ευρώ όπως υποστήριζε η αντιπολίτευση.
Εσύ τι περιθωριονκερδους είχες, τι ποσοστό επανεπένδυσης;
-
αν περναγε στο δημοψηφισμα το οξω, εγω θα γινομουν βαθυπλουτος, εξαγωγες γιου νοου, πληρωμη σε δολλαριο και δεν γαμιεται η δραχμη. ομως ο γειτονας μου, ο απεναντι, εσυ, ο παναγιωτης θα τον πινατε. και δεν γουσταρω.
-
εχω δικο μου προϊον. χωρις αναγκη απο πρωτες υλες. το περιθωριο ειναι πραγματι μεγαλο. κοστος ειναι το εργασιακο. στο ποσο τοις εκατο δεν χρειαζεται να σου πω, ειναι πανω απο τον μσκκ της κατηγοριας μου ΑΝ θα ειχα β κατηγοριας. η επανεπενδυση, εγω που τη κανω αλλα δεν εχω θεωρητικο τροπο να στην αναλυσω, ηταν να παιρνουμε οι 2 εταιροι χρηματα για να ζουν οι οικογενειες μας με αξιοπρεπεια, πες απο 40 χιλιαδες το χρονο συμπεριλαμβανομενων και των εισφορων, και τα υπολοιπα να μενουν στην εταιρεια οπου γινοντουσαν επενδυσεις σε παγια και ανθρωπους και σιγα σιγα χτιστηκε και απεκτησε την ζηλευτη της θεση. αν δεν συνεβαινε αυτο στην υπερανταγωνιστικη αγορα της πληροφορικης υγειας, απλα κλεινεις καθως μενεις πισω. Ας πουμε οτι σε καθαρα κερδη 400 χιλιαδων, πριν τους ζαιους, εμεναν τα 250 χιλιαρικα.
και 40 χιλιαρικα με τους ζαιους. που επρεπε να πληρωσουν 2 οικογενεις για το σκισιμο στη δουλεια και να επενδυθουν ωστε να επιβιωσει η επιχειρηση. α, και μαλιστα η εξαγωγικη επιχειρηση ε? που εφερνε ζεστο χρημα...
αυτο με τα 400 και το τι μενει στο τελος, το ειχα γραψει εδω, ουτε καν βρισκεται με το νεο φορουμ. και οχι δεν ειναι τα κερδη 400, δεν σας λεω ποσα ειναι, βρειτε ισολογισμο.
-
-
Lap, συνεχίζεις και έχεις το ίδιο κόλλημα. Εγώ δέχομαι ότι η πολιτική των επιδομάτων βοήθησε, κυρίως αυτούς που τα έπαιρναν δικαίως ή αδίκως, αλλά και την αγορά.
Εσύ κοντολογίς μας λες ότι αυτή η πολιτική μας έβγαλε από τα μνημόνια διότι 'τόνωσε την αγορά' και μπλα, μπλα, μπλα... Και κάνεις ότι δεν βλέπεις ότι μεταξύ 15 και 18 οι αφίξεις τουριστών αυξάνονταν κατά 1.5 εκ τον χρόνο (δεν ήταν σταθερές, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΝ, μαγκιά και μπράβο της κυβέρνησης) και τι τόνωση προκαλούσαν στην αγορά. Αντί λοιπόν να δεις αυτό, να δεις τις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών που αυξήθηκαν και ένα σωρό άλλους παράγοντες (τιμές πετρελαίου;) μένεις στα επιδόματα και λες 'από εκεί σωθήκαμε...'. Εμ, άμα ήταν τόσο απλό βρε Lap... Άλλο να είσαι το USA, να έχεις την FED να σου κόβει δολάρια και να δίνεις επιδόματα κάνοντας τον Κευνσιανιστή, άλλο να είσαι η Ελλάδα του ευρώ του '15. Άλλο να λέμε ότι βοηθήθηκε μια μερίδα συμπολιτών μας (στην καμπούρα την δική μας, όχι των 'πλούσιων'), άλλο να λέμε ότι αυτό μας έσωσε. Έλεος δηλαδή...
-
Ναι κατι θυμαμαι που ειχες γραψει σε μια ανάλυση σου..νομκιω 36.100κατι σε εσένα έμεναν.
Σιγά μην ψάξουμε ισολογισμούς, ανήθικο θα ταν να συζητάς με κάποιον και να τον ψάχνεις.
Δεν πολύ κατάλαβα το τελευταίο. Δηλαδη επί πιτσαδωρου περίσσευε 250 αρι;;; και επί Ζαιων 40αρι;
-
Fiverg εγω να σου πω είχα μια αμφιβολία περι επιδοματων και ελεγα μπας και εχετε δικιο, και τελικα με το που κοπηκαν φανηκε η ένδεια της οικομομιας μας. Εφόσον συνεβαιναν ολα αυτα που καλά τα λες και υπηρχε και αυξηση του τουρισμου και τον Νοεμβριο και τον Ιανουαριο γιατί έπεσε η εσωτερική ζήτηση κατά 20%.
Σκέψου να είχαν κοπεί πριν υπάρξει αυτή η έστω συσσωρευμένη ανάπτυξη του 2019. Σκέψου το 2016 τι πτώση της εσωτερικής ζήτησης θα είχαμε αν έκοβαν τα επιδοματα
-
Για τον τουρισμό και μετά καλοκαίρι και τα στοιχεία τον Ιανουαρίο του 2020.
https://insete.gr/wp-content/uploads/2020/04/Bulletin_2002-2.pdf
Για τα επιδόματα το Πάσχα και γενικά για αυτήν την πολιτική, τα στοιχεία από το λιανικό
είναι πασιφανές αυτό που σου ανέφερα.
Τώρα το τελευταίο επιχείρημα σου, δεν είναι αντίλογος σε αυτό που συζητάμε. διότι ο τουρισμός αποτελεί πυλώνα του ΑΕΠ μας.
Εγώ ανέφερα πως έχοντας σταθερούς τους πυλώνες μας και έστω με την σταδιακή τους αύξηση μια πολιτική των επιδομάτων βελτιώνει τα νούμερα μας, βοηθούσε να τελειώσουμε τα μνημόνια, και γενικά επέφερε και νέες επενδύσεις λόγω αγοραστικής δύναμης.
Οι επενδύσεις όμως ηταν χαμηλής προστιθέμενης αξίας, και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε.
Έχω αναφέρει ιδέες όπως joint venture κράτους με εφοπλιστές για την ίδρυση ενός οργανισμού με σκοπό την προσέλκυση ως οργανισμου ξενων και μεγάων επενδύσεων βαρέως τύπου προτάσσοντας στην συνεργασια τα φθηνά μεταφορικά liners από ασιατικές χώρες από την μεριά των εφοπλιστων και επενδυτικές διευκολύνσεις από την πλευρά του κρατος. Ως μια ολοκληρωμενη προταση προς τους ξενους.
Επιμερισμος των κερδων από τις συνεργασίες για επενδυσεος στους ήδη πλούσιους αλλά και στα ταμεία του κράτους με ισόποση μείωση της φορολόγησης στον λαό.
Το να παίζουμε το ποντίκι με τη γάτα με κάποια ψωροεκατομμύρια φορων δεν οδηγεί κάπου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2