-
Εγω γραφω απο το απιτι μου σημερα ημουν χαλαρος απο δουλεια και ηρθα νωρις και καθομαι με ενα ταμπλετ το οποιο παταω ενα γραμμα και πατιουνται ολα τα διπλανα.....και τα ποδια πανω στο τραπεζακι.
Τωρα παω να βαψω κατι μεσα ατο σπιτι....διοτι η λαπαινα λεει πως θα μου το φερει στο κεφαλι το ταμπλετ...και οτι επιασε χειμωνα για να κουνησω τον κωλο μου
-
Storm wrote:
Εγώ δεν μπορώ τις σεντονιάδες.
Ειδικά όταν είναι ανορθόγραφες και με άθλιο συντακτικό.
Οπότε τα σεντόνια τα προσπερνώ.
Καλά εσύ είσαι Storm, άμα φορτώσεις τα σβήνεις όλα
Εύκολα. Όταν ενοχλεί ο γραπτός μου λόγος... τότε delete all...
Το καλό με το νέο φόρουμ είναι ότι σβήνεις και θέμα και κανείς δεν το παίρνει και είδηση. Εγώ τα έσβησα όλα τα θέματα που είχα ανοίξει από το 2003 που είχα γραφτεί. Μόνο το Crossovers Forum έχω κρατήσει γιατί ως θέμα ενδιαφέρει πολλά μέλη.
Αν όμως τα πάρω στο κρανίο... χε!χε! ...
-
Καν το καταιγιδα......
Να ανοιξουν νεα μετωπα....στο forum
Κατσε να αντιγραψω αλλου το ποστ του νεου 'baleno'
-
Πότε τελείωσες βρε συ το βάψιμο; Μιζανπλί έκανες και τελείωσες τόσο γρήγορα;
-
Χαχαχαχα
κατσε τα εχω στησει ολα και κουναω και τη σκαλα να ακουγεται, και καλα πως βαφω, εχω βαλει και τη μπλουζα που ειναι βαμμενη απο αλλες φορες ...φαι νται οτι δουλευω ετσι οταν κυκλοφορω στο σπιτι......... σε λιγο που ειναι ωρα για netflix θα πω πως τελειωσα.....
Το ταμπλετ το πηρα στη ζουλα και γραφω...εχω βαλει και μουσικουλα.....Παριο.....
Ωραιο πραγμα οι δουλειες του σπιτιου.
-
Ρε συ LAP αυτά διαβάζει ο φίλος pgs και παίρνει θάρρος... χα!χα!!
Λοιπόν αυτά από μένα σήμερα.
LAP δίνω τόπο στα νιάτα. Συνεχίστε εσείς.
Εγώ πάω για το χαμομηλάκι μου, την σκούφια μου και μετά μπαμ και κάτω... γιατί αύριο ξανά πάλι στο Νταχάου.
Χαιρετώ παίδες, καλό βράδι.
-
Καληνυχτα μπαρμπα .........
-
Έχει πάει ο Έλληνας μετανάστης στην Γερμανία το 1960, τον πήραν για δουλειά σε ένα εργοστάσιο της Mercedes, του είπανε πάρε από το κατσαβίδι και βίδωνε αυτή τη βίδα σε κάθε αμάξι που θα περνάει από μπροστά σου, άρχισε ο τύπος να βιδώνει, σε καμμιά ώρα περνάει ένας επιστάτης και του λέει, εσύ τι κάνεις εδώ ? Να μου είπανε να βιδώνω αυτή τη βίδα, ωραία του λέει ο γκεσταμπίτης, πάρε και αυτό το κλειδί να τσεκάρεις την διπλανή βίδα αν είναι καλά σφιγμένη, άρχισε ο τύπος να ζορίζεται λίγο αλλά ΟΚ.
Μετά από καμμία ώρα περνάει άλλος γκεσταμπίτης και τον ρωτάει, τι κάνεις εδώ ? βιδώνω αυτή τη βίδα με το κατσαβίδι και τσεκάρω την διπλανή με το κλειδί αν είναι καλά σφιγμένη, ωραία του λέει, τώρα με το δεξί πόδι πάτα και αυτό το πεντάλ να ποντάρεις αυτό το λαμάκι που είναι εδώ στερεωμένο, τα πήρε ο δικός μας αλλά τι να πεί, πρώτη μέρα ας μην το κάνει θέμα.
Μετά το διάλυμα για φαγητό που άρχισε η δουλειά περνάει άλλος επιστάτης γκεσταμπίτης και του λέει τι κάνεις εσύ εδώ, να βιδώνω αυτή τη βίδα, ελέγχω την διπλανή με το κλειδί αν είναι σφιγμένη και με το πόδι πατάω το πεντάλ και ποντάρω το λαμάκι, πολύ ωραία του λέει ο επιστάτης, δίπλα βλέπεις αυτό το άλλο λαμάκι ? Με το αριστερό πόδι πάτα το διπλανό πεντάλ να το ποντάρεις και αυτό, τότε ο δικός μας τα πήρε στο κρανίο και γυρίζει και του λέει, άκου Φρίτς, βάλε μου και ένα πινέλο στον κώλο για βάφω κιόλας.,
Αφιερωμένο στον Lap που επάνω στη σκάλα βάφει, γράφει στο τάμπλετ, ακούει Πάριο και κρύβεται από την Λάπαινα μη φάει παντοφλιά.
Ελπίζω να μη με διαολοστείλει.
-
Χαχαχα
Καλό....
Δεν το ξερα....
Ρε σεις δεν ειμαι πανω στη σκαλα...αραζω στο κρεβατι και κουναω τη σκαλα με το ποδι.....
Ελληνικη πατεντα εργασιας
-
αρχισαν τα δεξοπαπατζηλικια, προσεκτικη αναγνωση της ανακοινωσης του υπουργειου βγαζει λαβρακι, μακροστενο, που απειλει και παλι τον αυτον που καθομαι απανω:
λεει λοιπον το υπουργειο μειωση της προκαταβολης φορου για το 2018 σε 95%. αν πχ ειχες σαν επιχειρηση να πλερω 100000 φορο, εδινες και αλλα 100000 προκαταβολη. αρα τον δεκεμβρη φετος, θα μειωθει η τελευταια δοση, το ποσο, κατα 5000. Ωστε να 'ταιριαξει' με τον ιουνιο που η εφορια θα ειναι αντι 28%, 24%. Μαθηματικα του κωλου. Γιατι αν το 28% ηταν 100000 - η εφορια -, το 24% ειναι 86000. Αρα η μειωση της προκαταβολης θα επρεπε να ειναι σχεδον τριπλασια. παιρνουν σειρουλα για γατοθαψιμο.
ΑρΕς
γυρε αυτα ειναι ουσια και επι του πρακτεου, και βασικα επι του πρΩκτεου, οχι αναλυσεις και βαθος. η απατη ειναι συνηθως απλη. και το θυμα το ιδιο.
-
Σιγουρο αυτό;;;;;
Δωσε λινκ...
Και συγνωμη τον ιουνη τι θα δωσεις, μηπως θα εχεις συμψηφισμό;;;;;
Edit: Αν καιτωρα που το σκεφτομαι το νομοσχεδιο λεει για εισοδηματα του 20...οποτε γατε μου το 21 πλερωωωωω ουχι το 20
Πανηγυριζουν δημοσιογραφοι ππυ μειωθηκαν τα μερισματα στο μισο....το κρατος δεν εχει εσοδα γατε μου....για αυτο φωναζω εγω ...τρωμε απο το μαξιλαρακι....
διαβαζε οτι ακριβως γραφω, αυτο ακριβως και ισχυει και μην ομιλεις λαθεμενα πριν σκεφτεις. ο συντελεστης στις επιχειρησεις παει στο 24% για τα εισοδηματα του ετους 2019. Αρα το 2020 θα πληρωθει ο μικροτερος φορος και η χαμηλοτερη προκαταβολη. Ο φορος μερισματων παει 5% για διανομες μερισματων απο 1/1/2020, δεν εχει καμμια σχεση η διανομη με φορολογικο ετος κτησης των κερδων. Αρα μιλαμε για το 2020. Τελος.
ΑΡΑ η φορολογια ΕΧΕΙ ηδη παει στο 24% απο το τρεχον ετος για τις επιχειρησεις και τα μερισματα στο 5% σε οτι διανομη γινει απο 1/1/2020. Αυτα τα ειχε εξαγγειλει ΕΤΣΙ ακριβως. με τη προκαταβολη κανει παπατζηλικι. Οπως και ενα νεο που ανακαλυψα, οι επιβαρυνσεις των παροχων σε ειδος απο μισθωση ή γενικα παραχωρηση οχηματων, παραμενουν να υπολογιζονται ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ευρω αναλογα με τη κατηγορια της ΛΤΠΦ κα ΟΧΙ κλιμακωτα οπως ειχε διαρευσει. Γενικα κανουν παγαποντιες, θα το διαβασω και αναλυτικοτερα, αλλα ειναι ετσι συγκαλυμενες που το ποπολο δεν παιρνει χαμπερ. αυτο με τις μη κλιμακωτες ισως δειχνει και τη σκεψη τους για τη τιμολογηση με βαση των ΛΤΠΦ και την υπερβαση των οριων. κατι επισης παπαριες που λεει για επιχειρησεις και ηλεκτρικα, μου μυριζουν κανενα συγγενη σε καποια εισαγωγικη που θα τζιραρει.
φυσικα το πρωτο (κωλο)θεμα στρωνει λουλουδια. τα αρχιδια ειναι για τον γατο...
-
Σιγουρο αυτό;;;;;
Δωσε λινκ...
Και συγνωμη τον ιουνη τι θα δωσεις, μηπως θα εχεις συμψηφισμό;;;;;
Edit: Αν καιτωρα που το σκεφτομαι το νομοσχεδιο λεει για εισοδηματα του 20...οποτε γατε μου το 21 πλερωωωωω ουχι το 20
Πανηγυριζουν δημοσιογραφοι που μειωθηκαν τα μερισματα στο μισο οπου τα μερισματα αν δεν ξερουν οι συμφορουμιφες φορολογουνται επι του εταιρικου φορου. Συνεπως, με την (σωστη) μειωση της φορολογιας των επιχειρησεων αφηνουν μεγαλυτερο κενο...αλλα ειπαμε να τα μειωσουμε επιπλεον στο μισο ενω ακομα δεν εχει ξεφυγει την κριση η χωρα.
Δηλαδη δεν υπαρχει μια εξτρα φορολογικη ελαφρυναη σε μια εταιρικη επαναπενδυση που θα φερει αναπτυξη (π.χ αυξηση αποσβεσεων), αλλα μειωση φορου σε διανομή προσωπικη περιουσια νομικων και φυσικων προσωπων, που ππρει να μην φορολογουνται και στην δικη μας οικονομία
Μετα τα νουμερα δεν βγαινουν...και γατουλη...... πλερω σημερα μόνο 5000ευρω λιγοτερα.
Δηλαδη γατε μου δεν πληρωνεις μονο τα επιδομστα των φτωχων αλλα και τα επιδοματα (φοροελαφρυνση) των μετοχων.
Το γεγονος αυτό πως θα δωσει ωθηση στην οικονομια;;;;
....το κρατος δεν εχει εσοδα γατε μου....για αυτο φωναζω εγω ...τρωμε απο το μαξιλαρακι....
-
Ναι γατε μου το ξερω οτι το ειπε....και το εκανε.
Απλα διαφωνω διοτι στο μερισμα ειναι διπλη μειωση φορου και μαλιστα σε εισοδηματα που μπορει να βγαινουν και στο εξωτερικό ως περιουσια.
Δεν θεωρω πως θα επιφερει το μετρο αυτο την αναμενομενη αναπτυξη εν αντιθεση μια εκπτωση με οποιοδηποτε τροπο σε επανεπενδησεις.
Edit τωρα τα διαβαζω...
Ρε σεις στην μεσαια ταξη εισοδηματος ποιες οι μειωσεις;;;;
Ενα και κατι ευρω το μηνα;;;;
Αυτο;;;;;
-
Όχι ρε Lap,σχεδόν δύο ευρώ....είναι large οι τύποι....
-
Η προσαρμογη στις αντικειμενικες που λενε με φοβιζουν...
Διοτι αν εισαι μεσαια ταξη και μενεις σε ελαφρως καλη περιοχη.....και τα σχεδον + 2 ευρω μην γινουν -10 και -20 ευρω τον μηνα
-
Ναι γατε μου το ξερω οτι το ειπε....και το εκανε.
Απλα διαφωνω διοτι στο μερισμα ειναι διπλη μειωση φορου και μαλιστα σε εισοδηματα που μπορει να βγαινουν και στο εξωτερικό ως περιουσια.
Δεν θεωρω πως θα επιφερει τλ μετρο αυτο την αναμενομενη αναπτυξη παρα μια εκπτωαη με οποιοδηποτε τροπο σε επανεπενδησεις.
πραγματικα με κανεις και απορω.... τα 'οικονομικα' ως πτυχιο, ειναι κατι πολυ γενικο, να αφαιρεσω απο τη λιστα τα μέιτζορ τμηματα που παρεχουν δικαιωμα υπογραφης? και μην αρχισεις περι υποτιμησης, αν ειχες τελειωσει κατι τετοιο δεν θα εγραφες τοσο λανθασμενα, υποθετω επομενως κατι πολυ πιο θεωρητικο εχεις τελειωσει.
Παρακατω μπορεις να διαβασεις γιατι οι θυγατρικες των πολυεθνικων και του κεφαλαιου ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ απο τους ΖΑΙΟΥΣ αφου πηγαν το ντοπιο επιχειρειν πιπα-κωλο ενω δεν ακουμπησαν το ξενο. Και φυσικα δεν το ξανακουμπαει ο δεξουλης. Τα μερισματα απο 10 σε 5% ειναι ελαφρυνση βασικα για τους ντοπιους. Οι 'αλλοδαποι' φιλοι, παντα στο απυροβλητο
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44748
γενικα να λεμε οτι παπαρια κανουν και βρισκουμε, συγκεκριμενα ομως, οχι παπατζες και κορωνες.
η προκαταβολη νομιζω ειναι τεκμηριωμενη απολυτα.
....οπως η διαφορα των 2 ευρω στη και καλα μεσαια ταξη ειναι ξεφτυλλα, που ομως δεν μπορω να καταλαβω πως εσυ την υπολογισες αμεσως μολις ειδες το προς διαβουλευση σχεδιο και ενω φαινεται να εχεις αγνοια των φοροτεχνικων. αστο, η αναγνωση ροζ-μπλε κανει κακο στην υγεια.
-
Δεν υπόκεινται σε παρακράτηση τα κέρδη που εξάγει αλλοδαπή εταιρεία στα κεντρικά/ έδρα της εταιρείας στο εξωτερικό από ελληνικό υποκατάστημά της (μόνιμη εγκατάσταση).
ΓΚΕΚΕ?
ΤΑ ΛΙΝΤΛ, ΜΕΡΙΣΜΑ, ΔΕΝ.... ΟΥΤΕ 10, ΟΥΤΕ 5.....
Ο ΓΑΤΟΣ ΜΟΝΟΝ
-
Γατε σοβαρεψου μην σε αρχισω.
Εχω τελειωσει και εχω μια ειδικευση σε εναν πολυ συγκεκριμενο τομεα... αυτα τα εχω κανει πριν 15ετια
Γενκά στην οικονομία τα μερισματα αποτελουν κινητρο μη επαναπενδυσης απο την πλευρα των μετοχων διοτι αποτελουν μια μορφη διαφημησης και καλοπιασματος των μετοχων ενω καλυπτουν απωλειες ή μικρα κερδη απο αλλες επενδυσεις οπως λ.χ επιτοκια.
Το απολυτο νουμερο των μερισματων ειναι θελκτικο απο τους μετοχους ενω τα στελεχη επικεντρωνονται σε σταθερα ποσοστά μερισματων
Συνεπώς οταν εχεις μια πολιτικη που ενισχυει το απολυτο νουμερο τουλαχιστον το πρωτο ετος εφαρμογης, τοτε οι μετοχοι πιεζουν το Δ.Σ για το αυξημενο μερισμα σημερα και αμφισβητουν την παρουσα αξια επενδυτικων προγραμματων του Δ.Σ πόσο μαλλον οταν και τα επιτοκια στξν αγορά ειναι πολυ χαμηλα.
Και αυτό διοτι το μελλον ειναι αβεβαιο ενω το ρευστο ζεστό
5% στα μερισματα ειναι 50 με 60 μμυρια λιγοτερα εσοδα στο κρατος.
Η απωλεια ομως στην πραγματικη οικονομία απο τις μικροτερες επανεπενδυσεις ειναι μεγαλυετρο και επιφερει μικροτερα κρατικά εσοδα απο μελλοντικα κερδη
Τα αλλα που λες ειναι νομικα και φοροτεχνικά... αλλαζουν συχνα και θελει λογιστες να τα παρακολουθει κανεις.
Σορρυ αν δεν τα ξερω απ εξω.
Για αυτο λεω πως οι λογιστες ειναι θεουληδες
Χαλαρωσε γατουλη με τις κρισεις σου και τα πτυχια μου...δεν ειναι ροζ η μπλε το ποστ μου ειναι εγω τι θεωρω δικαιο....
Επετρεψε μου να εχω αποψη δικη μου και να μη με παρουαιαζεις ως παπαγαλακι.
Σε ευχαριστώ
-
Είδα 48 μηνύματα από το πρωί και λέω , πάλι της πτνς θα έγινε , αλλά ευτυχώς σας βρίσκω σχετικά κουλ...
Το πρωί τα υπόλοιπα...
Τελικά δεν μάθαμε τους βαθμούς στην Κοβα και την Αχτίδα...
-
Μα δεν εννουσα εγω αυτο.....
Αλλο εννουσα... funds εννουσα, portfolio μετοχων
Τα οικονοκικά να ξερεις ειναι σαν την γενικη ιατρικη πριν την ειδικοτητα. Μετα επιλεγεις τι και πως θα μαθεις τεχνικες για ενα πολυ μικρο κομματι αυτων και ασχολεισαι με αυτό.
Το να ξερεις ενα κομματι δεν σημαινει οτι ξερεις αψογα ενα αλλο....οπως τους γιατρους δηλαδη.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2