-
Με ισοπέδωσες εντελώς. Άστο LAP, άστο να πάει...άστο...
Γιατι ρε καταιγιδα μου , τι ειναι αυτο που δεν δεχεσαι στα λεγομενα μου.... δεν εχω θεμα να το συζητησουμε
Αυτο ειναι βασικο και φυσικο φαινομενο καθε αγορας ποσο μαλλον σε συνθηκες κρισης οπου υπαρχει ελλειψη ρευστοτητας.
Εχεις στοιχεία εσυ αντιστοίχως, που να καταδεικνύουν το αντιθετο απο αυτο που γράφω;;;
Αυτα κανουν και αναιρουν μονοι τους τον καπιταλισμο.... συτο δεν ειναι θεμα συστηματος κατ εμε είμαι θεμα των ιδιων των συνταιχνιων οπως και στην αλλη πλευρα οι συντεχνιες εδεναν και επαιρναν.
Δες λιγο εδω
-
Ρενακια φανατιζεσαι μονος σου και προσβαλεις συμπολιτες σου που δεν ασπαζονται τον τροπο σκεψης σου, κυριως στα οικονομικα θεματα.
Οταν ομως σε πειραζουν εσενα, αμεσως θυμωνεις και θίγεσαι
Ακουσε λιγο να δεις...
Επι Ν.Δ το χρεος της ελλαδος της γενικης κυνερνησης μεγαλωσε σε δεκαδες ποσοστιαιες επι του αεπ*, επι Ν.Δ οι Ευρωπαιοι θυμωσαν τοσο πολυ για τις εγγραφες σε παλαιοτερους εισολογισμους της τοτε κυβερνησης που ειπαν να τιμωρησουν τη χωρα για παραδειγματισμο. Καλα κουμασια και αυτοι. Ακολουθουσαν ταυτοχρονος και σκληρες μη κεϋνσιανικες πολιτικες του χαγιεκ αλλα το ρεζουμε ηταν πως μας ειπαν 'θα δειτε τωρα τσαρλατανοι τι θα παθετε.'
Αυτο συνεβη διοτι πριν την κριση η κυβερνηση ηθελε τοτε να κρατησουν τις πολυεθνικες ευχαριστημενες (οι νεοφιλελευθεροι μεσα στο κομμα πιεζαν για κατι τετοιο) και ταυτοχρονα να μην φτωχοποιησουν τον λαο με οντως εντονη κοινωνικη πολιτοκη οπως π.χ αφορολογητο 12.000 ευρω (οι καραμανλικοι πιεζαν για κατι τετοιο) ....με αποτελεσμα να καταρευσει το συστημα καο να δανειζεται χωρις σταματιμο.
...
Οτι ζεις σημερα, ειναι παραγωγο αυτης της διακυβερνησης....παλευουμε ολοι μαζι λογω του τεραατιου δημ. Χρεους. Για κανεναν αλλον λόγο.
Μετα οι ιδιοι ακριβως της ν.δ θελησαν να διορθωσουν την κατασταση για να σωσουν το ονομα τους και τα εκαναν ακομα χειροτερα....πληρη φτωχοποιηση των ελληνων.
Το πασοκ ολο το 90 ακολουθουσαν κεϋνσιανικες πολιτικες, οπως ο γερος ο καραμανλης. Επι πασοκ η ψαλιδα των οικονομικων στρωματων ειχε κλισει σε τεραστιο βαθμο.. ψεξτο αν θελεις. Μετα ηρθαν οι πολυεθνικες οπου τοτε οντως εχασαν την μπαλα.....
Ρενακια ολη η αμυνα και η υγεια του κρατους μας αποτελει το 14% του αεπ.
Το να αυξανεις το χρεος κατα 38% επι του αεπ σε μια 2ετία καταλαβαινεις τι κανεις στην χώρα σου.
Συνεπως επειδη αγαπω παρα πολυ τη χωρα μου και για αυτο ακομα δεν εχω φυγει στο εξωτερικο, επειδη παλευω να στηριξω τη χωρα μου με καθε τροπο, στα της οικονομιας δεν μπορω να μην παρατηρησω οτι καποιες πολιτικες την κατεστρεψαν.
-
Ρε συ LAP και σε μένα αν δώσεις 20% αύξηση στο μισθό μου, στην αγορά θα τα ρίξω. Αυτό δεν υποδεικνύει ότι είμαι 'ασθενέστερος' πολίτης ή ότι ανήκω στην αδύναμη τάξη.
Τι πάει να πει 'ασθενέστερος' ή 'αδύναμος' πολίτης; Πως και με ποιον τρόπο ορίζεται ένας 'ασθενέστερος' πολίτης;
Έχει μπει ποτέ το κράτος σε διαδικασία ουσιαστικού ελέγχου των πολιτών ώστε να διαπιστώσει ποιοι πραγματικά είναι οι αδύναμοι πολίτες;
Εντάξει, εμένα δεν μου αρέσει η Ελλάδα του 'Τσοβόλα δώστα όλα'.
Θα είμαι και εγώ υπέρμαχος της βοήθειας στους αδύναμους ή σε όσους έχουν πρόβλημα επιβίωσης μόνο όταν σοβαρευτεί το κράτος. Μέχρι τότε δεν...
-
Εξαιρετικο ερωτημα...
Η απαντηση ειναι ναι....
Σε ολη την ευρωπη καθοριζουν τι σημαινει να εισαι ευρωπαιος, ποια προϊόντα και υπηρεσιες μπορεις να απολαμβανεις και ποσο απεχουν οι κοινωνικες ομαδες, ταξεις, στο εσωτερικο της 'ομοσπονδιας' απο αυτα.
Δες εδω:
https://www.vouchercloud.com/resources/cpi-baskets-across-europe
Συνεπως, μεσω της ελστατ οταν διπιστωνεται μεγαλη αποκλιση απο αυτον τον δεικτη, επιχεκρηται να επιχορηγηθει βοηθημα σε αυτες τις κοινωνικες ομαδες.
Υποψιν οτι οι φοροελαφρυνσεις θεωρουνται στα οικονομικα και αυτες ως επιδοματα. Συνεπως εχουμε σημερα καποια επιδοματα σε τραπεζες και μεγαλες βιομηχανιες. Απλως ενεργοποιουνται αλλα ενστικτα με τον ορο επιδομα και αλλα με τον ορο φοροελαφρυνση.
Ο σκοπος λοιπον του δεικτη;;;; η διατηρηση των αρχων της ευρωπαϊκης ενωσης που ειναι η ισονομια αλλα και η κοινωνικη συγκλιση των πολιτων σε ενα βασικο επιπεδο διαβιωσης. Άν ψαξεις στις αρχες της Ε.Ε το αναφερει.
Φετος ξεκινα μαλιστα μια καμπαξια με οριζοντα το 2030 και σκοπο την λεγομενη φραση 'δικαιωμα στο κυνηγι της ευτυχιας'. Συνεπως τετοιες πολιτικες για τις αδυναμες ομαδες θα δυναμωσουν κατα πολυ στην Ε.Ε ανεξαρτητως κυβερνησεων.
Υ.γ δες στο πρωτο link τι θεωρουν ως βασικο αγαθο για τον γαλλο πολιτη οι γαλλοι, εχουν την τσακπινια τους
-
Ξεγλιστράς πονηρά με αυτές τις θεωρίες...
Στο δια ταύτα. Κομμώτρια φίλη μου κλείνει το κομμωτήριο.
Σκέφτηκε ότι γιατί να την φορολογεί το κράτος αφού μπορεί να τα βάζει στην τσέπη της μαύρα.
Πλέον κομμώσεις κατ' οίκον. Γερή πελατεία, τρελά φράγκα και μόνο με ραντεβού.
Δηλώνει μηδέν εισόδημα και απολαμβάνει ότι της δίνει το κράτος αφού είναι 'αδύναμη' πολίτης.
Τελικά είναι ή δεν είναι η κυρία αυτή 'αδύναμη' πολίτης;
Τέτοια παραδείγματα στην Ελλάδα εκατομμύρια. Μαύρο χρήμα, φοροδιαφυγή, κλοπή, απατεωνιά, κουτοπονηριά κλπ...κλπ...
Θα το ξαναπώ.
Αν δεν σοβαρευτεί το κράτος και να περάσει από κόσκινο όλους τους πολίτες για να εντοπίσει τους πραγματικά αδύναμους, εγώ θα θεωρώ το μοίρασμα χρημάτων από τα πλεονάσματα (που ξέρουμε από που προέρχονται) ψηφοθηρικά τερτίπια.
Και να σου πω κάτι στην τελική; Ας νομιμοποιήσει το μαύρο χρήμα. Ας παίρνουν όλοι μαύρους μισθούς και μετά να αποφασίζει ο καθένας πόσα θα δηλώνει στην εφορία. Αμ πώς!!
-
Ναι καταιγιδα, αυτα τα τα ειπα για να μπουν τα πλαισια του πως οριζουμε τους αδθναμους.
Στα επι του πρακτεου: συμφωνω μαζι σου. Για εμενα αν ψαξεις και πιο πισω θεωρω ως μια λυση και εκδημοκρατηση της οικοδνμιας μας τις ηλεκ συναλλγες. Καραργηση του ρευστου. Και στις περιπτωσεις που ειναι χαλασμενα καποια μηχανακια ή υπαρζει πτωαη του αυατηματος για χ χρονικο διαστημα ....προτεινω IOU με ημερομηνια ληξης που θα τα πρπμηθευομαστε απο την τραπεζα με τον αφμ μας επανω εκτυπωμενο.
Επισης δεν θεωρω αναγκαιο τον φορο σε μεσαια εισοδηματα των 18-20.000 ευρω... θα δεις πφς με την εηλεκτρονικη συναλλαγη θα εμφνιστουν δεκαδες χιλιαδων με ανω των 40.000 ευρω εισοδηματα.
-
Ναι καταιγιδα, αυτα τα τα ειπα για να μπουν τα πλαισια του πως οριζουμε τους αδθναμους.
Στα επι του πρακτεου: συμφωνω μαζι σου. Για εμενα αν ψαξεις και πιο πισω θεωρω ως μια λυση και εκδημοκρατηση της οικοδνμιας μας τις ηλεκ συναλλγες. Καραργηση του ρευστου. Και στις περιπτωσεις που ειναι χαλασμενα καποια μηχανακια ή υπαρζει πτωαη του αυατηματος για χ χρονικο διαστημα ....προτεινω IOU με ημερομηνια ληξης που θα τα πρπμηθευομαστε απο την τραπεζα με τον αφμ μας επανω εκτυπωμενο.
Επισης δεν θεωρω αναγκαιο τον φορο σε μεσαια εισοδηματα των 18-20.000 ευρω... θα δεις πφς με την εηλεκτρονικη συναλλαγη θα εμφνιστουν δεκαδες χιλιαδων με ανω των 40.000 ευρω εισοδηματα.
Εντελώς Οργουελικό. Όχι, δεν θα πάρω!!! Δεν θέλω το Κράτος να γνωρίζω τις κινήσεις μου! Επίσης το μετρητό είναι ασφάλεια. Ακόμα και σε περίπτωση πολέμου έχεις κάτι πολύτιμο.
-
Λύσεις φίλε υπάρχουν (όπως αυτές που αναφέρεις), διάθεση όμως δεν υπάρχει από την εξουσία για να γίνει κάτι επιτέλους μπας και αλλάξει λίγο προς το καλύτερο το κράτος και η χώρα.
-
Και σε αυτο συμφωνω....
Περα απο το τι πιστευει ο καθενας μαςγια το τι ειναι σωστο για την οικονομικη αναπτυξη και καλη ζωη των πολιτων, ολοι μας διαπιστωνουμε εναν ωχαδελφισο, μια δυσκολια στην τεχνολογια και μια δεισιδαιμονία .
Προσωπικα ψωνιζω συνεχως με καρτα.... εχει τυχει να μου πουν μαγαζατορες οτι αυτα ειναι του διαβολου και οτι εγω εξυπηρετω το διεθνες συστημα που ψωνιζω ηλεκτρονικα.....
Συνεπως, το προβλημα μας ειναι σε αλλο επιπεδο.
Συγμωμη και τωρα οι παντες ξερουν, το κινητο του καθενος, το στιγμα του, το ηλεκτρονικο taxisnet, τα τιμολογια κτλ
Με την ιδια λογικη ουτε κινητα ουτε συστηματα πλοηγησης, ουτε τιποτα ηλεκτρονικο συνδεδεμονο σε ψηφιακο δυκτιο δεν πρεπει να εχουμε....
Μπορει για να νιωθει ασφαλεια ο κοσμος να υπαρχει αυτοματη διαγραφη των metadatas και μαλιστα με εποπτεια ανεξαρτητης αρχης που λογοδοτει στον αριο παγο, σε ειδικο τμημα δικαστων που δεν ψηφιζεται απο τις κυβερνησεις αλλα απο δικα τους οργανα και νομικη υποσταση εκ του συνταγματος ή οτι αλλο θελει ο καθης και γνωστης να προτεινει.
Σκοπος ειναι να βρεθει μια μεση λυση και για να σραματησει σχεδον στο 95% η φοροδιαφυγη και ετσι οι φοροι να πεσουν κατακορυφα... σε αστεια επιπεδα και απολυτα αποδεκτα και να υπαρξει προστασια της ιδιωτικοτητας.
Δηλαδη έναντι της εκδημοκρατηση της οικονομιας, την μειωση της φορολογιας, του φπα ή και σχεδον την καταργηση του, την αναπτυξη, την εξαλειψη της φτωχιας, και της δικαιης κατανομης του παραγωμενου πλουτου, θα το αρνηθουμε για καποια metadatas που μπορουν να διαγραφουν αυτοματως;;;
-
Και σε αυτο συμφωνω....
Περα απο το τι πιστευει ο καθενας μαςγια το τι ειναι σωστο για την οικονομικη αναπτυξη και καλη ζωη των πολιτων, ολοι μας διαπιστωνουμε εναν ωχαδελφισο, μια δυσκολια στην τεχνολογια και μια δεισιδαιμονία .
Προσωπικα ψωνιζω συνεχως με καρτα.... εχει τυχει να μου πουν μαγαζατορες οτι αυτα ειναι του διαβολου και οτι εγω εξυπηρετω το διεθνες συστημα που ψωνιζω ηλεκτρονικα.....
Συγμωμη και τωρα οι παντες ξερουν, το κινητο του καθενος, το στιγμα του, το ηλεκτρονικο taxisnet, τα τιμολογια κτλ
Με την ιδια λογικη ουτε κινητα ουτε συστηματα πλοηγησης, ουτε τιποτα ηλεκτρονικο συνδεδεμονο σε ψηφιακο δυκτιο δεν πρεπει να εχουμε....
Μπορει για να νιωθει ασφαλεια ο κοσμος να υπαρχει αυτοματη διαγραφη των metadatas και μαλιστα με εποπτεια ανεξαρτητης αρχης που λογοδοτει στον αριο παγο, σε ειδικο τμημα δικαστων που δεν ψηφιζεται απο τις κυβερνησεις αλλα απο δικα τους οργανα και νομικη υποσταση εκ του συνταγματος ή οτι αλλο θελει ο καθης και γνωστης να προτεινει.
Σκοπος ειναι να βρεθει μια μεση λυση και για να σραματησει σχεδον στο 95% η φοροδιαφυγη και ετσι οι φοροι να πεσουν κατακορυφα... σε αστεια επιπεδα και απολυτα αποδεκτα και να υπαρξει προστασια της ιδιωτικοτητας.
Δηλαδη έναντι της εκδημοκρατηση της οικονομιας, την μειωση της φορολογιας, του φπα ή και σχεδον την καταργηση του, την αναπτυξη, την εξαλειψη της φτωχιας, και της δικαιης κατανομης του παραγωμενου πλουτου, θα το αρνηθουμε για καποια metadatas που μπορουν να διαγραφουν αυτοματως;;;
Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην συνωμοσιολογία και στον υπαρκτό κίνδυνο παρακολούθησης. Το κινητό μου το σβήνω όποτε θέλω. Επίσης δεν θέλω να ξέρει το Κράτος ότι χθες πήγα σε ένα κωλόμπαρο (που λέει ο λόγος, δεν πήγα, πήγαινα πολύ όμως στα νιάτα μου) και ξόδεψα 100 Ευρώ. Θα θεωρηθώ κατευθείαν έχων. Δεν θέλω να ξέρει τι πίνω και τι τρώω, γιατί εύκολα θα έρθει φόρος για ανθυγιεινό τρόπο ζωής μια μέρα. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν μπορεί να σου μπλοκάρει το μετρητό καμία Κυβέρνηση και καμία τράπεζα, ούτε κανένα black out. Είναι ελευθερία το μετρητό, είναι δύναμη! Το ότι επιβάλλονται υψηλοί φόροι λόγω της φοροδιαφυγής είναι παραμυθάκι για ιθαγενείς. Αν οι Κυβερνήσεις ήθελαν να την πατάξουν, απλά θα έκαναν όλα τα έξοδα αποδεκτά ως εκπιπτώμενες δαπάνες στην Εφορία.
-
Τι σημαινει ανθυγιεινός τροπος ζωης;;;;
Με την ιδια λογικη μενεις σε πολη με υψηλοτερα ποσοστα αεριων που προκαλουν θεματα υγειας;;;;;
Εξτρα φορος...
Προσκομιζεις εκπιπτωμενη δαπανη απο τσιγαρα;;;;;
Εξτρα φορος...
Εκανες εξετασεις σε δημοσιο νοσοκομειο και βρηκαν αυξημενους καποιους δεικτες;;;
Εξτρα φορος...
Μαζι με το αιμα εχουν τη δυνατοτηα να ελεγχουν και το dna.....προβληματικα γονιδια;;;;;
Εξτρα φορος
Αν θελουν και σημερα μπορουν....συνεπως μακρυα απο δημοσια νοσοκομεια;;;;;
Εκπιπτωμενες δαπανες;;;;
ποσο εκπτωση φορου θα εχεις;;;;
Ο υδραυλικος σου κανει μεγαλυτερη για να μην παρουσιασει εσοδα...
Και παλι τα ιδια...
Το κρστος δεν θα πιανει τους στοχους και θα βαρεσει καμπανα σε συνταξιουχους και μισθωτους και φπα
Το κρατος ζητα καποια δις για αμυνα παιδεια υγεια και επενδυσεις δημοσιες υπηρεσιες...αν τα πιανει...γιατι να κοβει απο την αναπτυξη με παραπανησιο φορο;;;;
Μην τους βάζεις ιδέες...
-
Τι σημαινει ανθυγιεινός τροπος ζωης;;;;
Με την ιδια λογικη μενεις σε πολη με υψηλοτερα ποσοστα αεριων που προκαλουν θεματα υγειας;;;;;
Εξτρα φορος...
Προσκομιζεις εκπιπτωμενη δαπανη απο τσιγαρα;;;;;
Εξτρα φορος...
Εκανες εξετασεις σε δημοσιο νοσοκομειο και βρηκαν αυξημενους καποιους δεικτες;;;
Εξτρα φορος...
Μαζι με το αιμα εχουν τη δυνατοτηα να ελεγχουν και το dna.....προβληματικα γονιδια;;;;;
Εξτρα φορος
Αν θελουν και σημερα μπορουν....συνεπως μακρυα απο δημοσια νοσοκομεια;;;;;
Εκπιπτωμενες δαπανες;;;;
ποσο εκπτωση φορου θα εχεις;;;;
Ο υδραυλικος σου κανει μεγαλυτερη για να μην παρουσιασει εσοδα...
Και παλι τα ιδια...
Το κρστος δεν θα πιανει τους στοχους και θα βαρεσει καμπανα σε συνταξιουχους και μισθωτους και φπα
Το κρατος ζητα καποια δις για αμυνα παιδεια υγεια και επενδυσεις δημοσιες υπηρεσιες...αν τα πιανει...γιατι να κοβει απο την αναπτυξη με παραπανησιο φορο;;;;
-
Στη ελβετια το συστημα ειναι η συμμετοχικη δημοκρατια σε πολλα κοινωνικα θεματα μεσω της ηλεκτρονικης δημοκρατιας.....
Το ιδιο μπορει να γινει και σε μια ηλεκτρονικη δημοκρατικη οικονομια. Αυτο δεν υπηρξε ποτε ξανα στη ιστορια της ανθρωποτητας.... ειμαστε η πρωτη γενια που δοκιμαζει κατι τετοιο, εστω και εν μερη ( βλ. 30% ηλεκτρονικες δαπανες επι του συνολου για το κτησιμο του αφορολογητου, με τον νεο προϋπολογισμο)
Τα όποια κενα και φοβιες μπορουμε να τα σταματησουμε με αλλαγες στο Συνταγμα..
Οπως ανεφερα πιο πισω, π.χ ενα σωμα ελεγκτων των metadata ανεξαρτητο των κυβερνησεων και με δυνατοτητα επιβολης δικαστικης ποινης, παρα απλα να καταγγελει, και συνταγματικα αρθρα που να πρπστατευουν τος πολιτες απο οποιαδηποτε διαφοροποιηση τους λογω στοιχειων που προκυπτουν εκ των ηλεκτρονικων συνναλαγων..
-
«Κατά τη γνώμη μου το 2014 δεν έπρεπε να υπάρχει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων και προεδρικές εκλογές το 2015. Έπρεπε ο Σαμαράς να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Και τότε για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπήρχαν δύο προοπτικές. Πηγαίνοντας να εφαρμόσει το σκληρό μνημόνιο ή θα έπεφτε ή αν δεν έπεφτε, θα έχανε τις εκλογές στο τέλος του 2015 γιατί ο Σαμαράς είχε δεχθεί να κάνει εκλογές προς το τέλος του 2015. Έτσι, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε προετοιμαστεί καλύτερα, θα είχε αξιοποιήσει τον χρόνο και δεν θα είχε χρειαστεί να κάνει συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, θα είχε αυτοδυναμία και στις δύο περιπτώσεις, πράγμα που αποδείχθηκε πολιτικά δαπανηρό».
«Όποιος δεν δρα δεν κάνει και λάθη, ασφαλώς έγιναν λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα που ξαφνικά ξεπήδησε τότε λόγω της χρεοκοπίας και της πολιτικής κρίσης».
Ρε π**στη αυτα που γραφαμε το 2014 και μας εβγαζαν τρελους οι Συριζαιοι, τωρα ενα ενα τα στελεχη τα ομολογουν...
-
Καλά γεγονός . Στο θέμα των μετρητών και του μεγάλου αδελφού ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον ΔΙΑ....
Και μάλιστα επειδή βλέπουμε ότι όλο το σκηνικό είναι για τις τράπεζες , βλέπουμε ακόμα επιτόκιο 18 % στις κάρτες , το ίδιο που είχαμε με πληθωρισμό 15 % και βέβαια χρεώσεις για τα πάντα , αν θα πάρεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας , αν θέλεις τυπωμένο το υπόλοιπο σου και διάφορα άλλα γραφικά .
Εγώ αυτή την υπερβολική τραπεζοποίηση του κόσμου , την θεωρώ έλλειμμα Δημοκρατίας . Γιατί εκτός των άλλων βλέπουμε ότι οι τράπεζες κάνουν λάθη και κανείς δεν πληρώνει τίποτα , ενώ μερικά χρονάκια στην φυλακή θα έκανε συνετότερους τους επόμενους .
Ακόμα τα περί φοροδιαφυγής σε ένα διεφθαρμένο κράτος με διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση το θεωρώ προφάσεις εν αμαρτίαις .
Στο θέμα Κούλουγλου που αναφέρετε πιο πάνω , αυτά που λέει δεν γίνονται . Γιατί προφανώς αν ο Σαμαράς είχε σκοπό να κάνει την βρώμικη δουλειά με τον σωστό τρόπο και έφτιαχνε η κατάσταση , ποιος ο λόγος να έρθει ο σύριζα και μάλιστα με αυτοδυναμία ?
Ο σύριζα ήλθε γιατί ο Σαμαράς με την πολιτική της παράδοσης της χώρας στο πασοκ που ακολούθησε και με το κυνήγι των ανθρώπων της εργασίας και της παραγωγής και το ταυτόχρονο χάιδεμα των ξυστών και την πρόωρη συνταξιοδότηση τους , έστειλε μεγάλο μέρος της βάσης της ΝΔ στον σύριζα , στους ανελ και στην χα . Αυτοί επανήλθαν τον Ιούλιο και ο Μητσοτάκης έφτασε το 40 % .
Αυτά πρέπει να τα έχει βάλει καλά στο μυαλό του ο Κυριάκος γιατί η βάση της νδ δεν είναι κομματόσκυλα , ούτε κολλημένοι ιδεολογικά . Είναι άνθρωποι που πασχίζουν κάθε μέρα για το μεροκάματο στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα κόντρα στα διάφορα κοπρόσκυλα και βέβαια δεν χρωστάνε σε κανένα πστ ...
Σας έχω πει για ένα έργο που κάνουμε ως μηχανικοί . Επειδή είναι σε σημαντικό σημείο , πρέπει να περνάω διάφορες υπηρεσίες . Ηδη σε μία από αυτές ενώ είχα ετοιμάσει όλη την διαδικασία και την νομική στήριξη του θέματος , προϊστάμενος και διευθυντής δεν μπορούσαν τάχα να βρεθούν για να υπογράψουν . Στο τέλος ο εργοδότης μου που έχει επαφές , έκανε τα κατάλληλα τηλέφωνα και ω του θαύματος συναντήθηκαν οι τύποι . Το αποτέλεσμα ήταν να μου την πει ο εργοδότης μου , ότι αυτός καθάρισε και όλη η δουλειά μου , που ήταν η τεχνική και νομική στήριξη του αιτήματος μας και η οποία ήταν πολύ δύσκολη να την στήσουμε , γιατί το αίτημα μας πατούσε στις εξαιρέσεις της γενικής απαγόρευσης του νόμου , αλλά ήταν άρτια η στήριξη ,παρ΄ όλα αυτά η δουλειά μας δεν πήρε τον έπαινο που έπρεπε γιατί υπήρχαν οι λαμογιοξύστες που όταν έπεσε το τηλέφωνο έκατσαν σούζα .
Τώρα είμαι πάλι σε άλλη υπηρεσία σε ανάλογη περίπτωση . Υπάλληλος ζητάει να κάνουμε κάποια ενέργεια η οποία είναι προφανές ότι δεν υπάρχει λόγος και θα μας δημιουργήσει και νομικά προβλήματα . Το λέμε , το στηρίζουμε νομικά και όλο δεν έχει χρόνο να μας δει και στο τηλέφωνο είναι εριστικός . Αν δεν το λύσω το θέμα με τον διευθυντή του αύριο , θα πάμε πάλι στο γνωστό σκηνικό του τηλεφώνου ψηλά για τα αυτονόητα .
Και πάλι εμείς θα έχουμε δουλέψει και άλλοι θα πάρουν τον έπαινο . Για κάτι τέτοια δεν γούσταρα και δεν γουστάρω να έχω καμία επαφή με αυτό το φαύλο κράτος , αλλά δεν γίνεται ρε γμτ .
Η πλάκα είναι ότι δεν έχω εξακριβώσει αν ο υπάλληλος δημιουργεί το πρόβλημα για φράγκα , γιατί παίζει να είναι εμμονικός και να θέλει να μας πουλήσει εξουσία , ότι αν δεν το περάσω εγώ , δεν γίνεται το έργο . Γιατί κάτι τέτοια ψελλίζει . Πιθανόν εκτός από ξύστες , διεφθαρμένους , να έχουμε και άτομα με ψυχοεμμονικά θέματα , αλλά η ουσία είναι ότι εμείς τρέχουμε .
Εννοείται ότι έξω θα ήταν αλλιώς τα πράγματα , αλλά εδώ έχουν την άποψη , ότι κάθε ενέργεια του υπαλλήλου , μπορεί να δικαιολογηθεί ότι την κάνει για το καλό του δημοσίου , έστω και αν έτσι δημιουργεί προβλήματα στις επενδύσεις , αλλά είναι και τρόπος να τα αρπάξει ή να κολακεύσει την εμμονή του .
-
Lap wrote:
Και σε αυτο συμφωνω....
Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην συνωμοσιολογία και στον υπαρκτό κίνδυνο παρακολούθησης. Το κινητό μου το σβήνω όποτε θέλω. Επίσης δεν θέλω να ξέρει το Κράτος ότι χθες πήγα σε ένα κωλόμπαρο (που λέει ο λόγος, δεν πήγα, πήγαινα πολύ όμως στα νιάτα μου) και ξόδεψα 100 Ευρώ. Θα θεωρηθώ κατευθείαν έχων. Δεν θέλω να ξέρει τι πίνω και τι τρώω, γιατί εύκολα θα έρθει φόρος για ανθυγιεινό τρόπο ζωής μια μέρα. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν μπορεί να σου μπλοκάρει το μετρητό καμία Κυβέρνηση και καμία τράπεζα, ούτε κανένα black out. Είναι ελευθερία το μετρητό, είναι δύναμη! Το ότι επιβάλλονται υψηλοί φόροι λόγω της φοροδιαφυγής είναι παραμυθάκι για ιθαγενείς. Αν οι Κυβερνήσεις ήθελαν να την πατάξουν, απλά θα έκαναν όλα τα έξοδα αποδεκτά ως εκπιπτώμενες δαπάνες στην Εφορία.
Tα κινητά από 3G και πάνω παρακολουθούνται και κλειστά, μόνο αν αφαιρεθεί η μπαταρία ησυχάζεις, αλλά σε όλα τα καινούργια η μπαταρία δεν αφαιρείται εύκολα όπως στα παλαιότερα, γιατί άραγε ...? Τι κάνει νιάου στα κεραμίδια ?
Κάθε φορά που μπαίνεις στο νετ καταγράφονται οι επισκέψεις σου και υπάρχει ολόκληρο το προφίλ του καθενός μας τι βλέπουμε, τι αναζητάμε, τι παρακολουθούμε, τι γράφουμε, ο μεγάλος αδελφός είναι εδώ και έχει μεγάλο μάτι και αυτί.
-
...Προσωπικα ψωνιζω συνεχως με καρτα...
Πως τα καταφέρνεις; Μήπως αναφέρεσαι μόνο στην αγορά υλικών αγαθών από καταστήματα;
Εγώ θεωρώ ότι η 'κάρτα' στην Ελλάδα είναι ένας ακόμη τρόπος αφενός για να βγάζουν φράγκα οι τράπεζες και αφετέρου είναι αδύνατο πάρα πολλές συναλλαγές να γίνουν με κάρτα. Τα παραδείγματα χιλιάδες.
Δεν πρόκειται ποτέ στην Ελλάδα η κάρτα να αντικαταστήσει το χαρτονόμισμα και το κέρμα.
Το μαύρο, όλομαυρο χρήμα είναι καθημερινότητα.
π.χ. σήμερα το πρωί ήμουν σε αυτόματο πλυντήριο αυτοκινήτων. 24 ώρες το 24ωρο ουρά τα αυτοκίνητα. Τα κέρματα πέφτουν στα μηχανήματα διαρκώς. Απόδειξη βγαίνει πουθενά;;;;;;; Καθόμουν στην ουρά και σκεφτόμουν αυτό το πράγμα.
Η λίστα μαύρου χρήματος δεν έχει πάτο.
-
αν τα πράγματα είναι έτσι
γιατί δεν γίνεσαι κομμώτρια?
Αν το ψάχνεις, έχεις χρήματα και είσαι μικρή σε ηλικία δες εδώ: http://www.odigostoupoliti.eu/kommotis-koureas-technitis-peripiisis-cherion-ke-podion/
-
- αν έχω χρήματα γιατί να το ψάχνω?
2.κατά τη γνώμη μου κομμώτρια = το αντίθετο από αυτό που περιγράφεις.δηλαδή λεφτά ΔΕΝ βγάζεις και μάλιστα πολλά και μάλιστα μαύρα.Οπότε δεν έχω λόγω να ακολουθήσω το επάγγελμα.
εσύ όμως αν πραγματικά πιστεύεις αυτά που γράφεις είναι απορίας άξιον γιατί δεν το ακολουθείς
-
Γιατί βλέπω ότι ενδιαφέρεσαι για την κομμωτική.
-
Κατά την γνώμη σου.
Αυτά που γράφω δεν είναι θέμα αν τα πιστεύω, αφορά περίπτωση γνωστής μου. Οπότε η απορία σου είναι άτοπη εντελώς.
-
@Καταιγιδα..
Ναι, οτι και αν ψωνισω βγαζω καρτα... το αυτοκινητο το παω σε πλυντηριο που το πλενουν στο χερι και πληρωνω με καρτα.
Καφε, ποτακια, φαγητο εξω, παγωτα, ρουχα, παπουτσια, παραγγελιες απο ιντερνετ με αντικαταβολη, σουπερμαρκετ...δεν θυμαμαι αλλα , ολα αυτα με καρτα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2