Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2
    • 1
    • 2
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 1985
    • 1986
    • 23 / 1986
    Αντίλογος
    117
    39706
    702888
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • 2
      21-quadra last edited by

Την χρεωκοπία την επεδίωξαν οι δανειστές αφού είχαν πειστεί ότι εμείς δεν μπορούσαμε ( δεν θέλαμε για πελατειακούς λόγους ) να βάλουμε τάξη στα οικονομικά της χώρας.

• Ήξεραν ότι έχουμε στο υπέδαφος θησαυρούς

• Ήξεραν ότι αν μας υπερδάνειζαν θα το δεχόμαστε και μετά θα μας έπερναν όλα τα ασημικά όπως λέγανε

• Ήξεραν ότι εμείς δεν θα σηκωνόμαστε από τον καναπέ αγριεμένοι να τα κάνουμε όλα πουτάνα

• Ήξεραν ότι χρεωκοπώντας μας και βάζοντας στην κυβέρνηση έναν πρόθυμο και λιγωμένο για εξουσία Τσίπρα θα του έπερναν ότι υπογραφές ήθελαν ( άκα Σκόπια )

Τον Σαμαρά δεν τον ήθελαν γιατί τον θεωρούν εθνικιστή και δεν θα υπέγραφε ποτέ τη συνθήκη των Πρεσπών, αυτός ήταν και ο λόγος που επί ένα χρόνο έκανε ταξιδάκια ο Τσίπρας στις μεγάλες πρωτεύουσες για να τον βολιδοσκοπήσουν αν είναι πρόθυμος να τον βάλουν στην καρέκλα και να υπογράψει τις Πρέσπες και την υποδούλωση της χώρας για 100 χρόνια ώστε να μην ασχοληθούν άλλο με την Ελλάδα για μεγάλο διάστημα, να μη φέρνουμε πουθενά αντιρρήσεις, να γίνουμε προτεκτοράτο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να μοιράσουνε αργότερα το Αιγαίο και τα πετρέλαια / αέρια με τον Τούρκο.

Η Εθνική ζημιά του Τσίπρα θα φανεί στο βάθος του χρόνου, αυτές τις ημέρες έγινε σέντρα στο γεωπολιτικό παιγνίδι, θα δούμε σε 5 - 10 χρόνια πως θα είμαστε και πόσο ανθρωπιστές θα είναι όλοι αυτοί που σήμερα συμπονούν τους λαθρομετανάστες ( δεν αναφέρομαι στους Σύριους πρόσφυγες ) και τους θέλουν εδώ ( λαός και κόμματα ) γιατί στο σχέδιο τους είναι όλοι πρόσφυγες αφού έτσι τους βολεύει και δεν θέλουν τον διαχωρισμό΄ήδη έχουν βάλει πολλά μύρια στις τσέπες τους όσοι ασχολούνται με όποιο τρόπο με το μεταναστευτικό.

Επίσης ήδη έχουν αρχίσει οι πολεμικές προσφορές για την φύλαξη του Αιγαίου για φρεγάτες και αεροπλάνα, drones κλπ, ο Πομπέο μίλησε για F35, αν είναι δυνατόν να το συζητάμε ενώ το οικονομικό επιτελείο περικόπτει ακόμα 50 μύρια από την άμυνα, το ξεβράκωμα της χώρας συνεχίζεται και το σχέδιο προχωράει μια χαρά.

Υπομονή, όλα θα γίνουν όπως έγιναν όλα όσα λέγανε εδώ και 15 χρόνια οι εχέφρονες πολιτικοί, καθηγητές, αναλυτές και δημοσιογράφοι ότι θα γίνουν, έγιναν όλα, μένει να γίνουν και τα υπόλοιπα, να μοιράσουν το Αιγαίο και ότι κρύβει και να μπεί ο Τούρκος στα Βαλκάνια επάνω στο άλογο καβάλα και να γίνει και αλλαγή στα βόρεια σύνορα μας, εμείς μάλλον δεν θα τα ζήσουμε αλλά τα παιδιά μας σίγουρα, το πολιτικό μας σύστημα και αυτοί που το απαρτίζουν είναι πολύ μικρά πιόνια σε αυτή την σκακιέρα για να αντιμετωπίσουν αυτή την παρτίδα, αφού μέσα στη βλακεία τους και τη λαχτάρα να είναι καθισμένοι στις καρέκλες μίκρυναν τη χώρα, αρχής γενομένης από το 1981 που μας - έσωσε... - το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά για τους πολλούς - προοδευτικούς του κώλου - φταίει η δεξιά ξεχνώντας ότι επί 20 χρόνια κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, ακούνε δεξιά και βγάζουν σπυράκια όταν έπρεπε να βγάζουν καντύλες με την εποχή Παπανδρέου, Σημίτη, Γιωργάκη που έβαλαν τα θιμέλια της διάλυσης της χώρας, οι υπόλοιποι της ΝΔ έκαναν ότι βρήκαν, ακολούθησαν το νερό όπως έτρεχε στο αυλάκι που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ, βλακεία τους και δειλία τους και έγκλημα μεγάλο και το δικό τους, αλλά όχι να θέλει σήμερα ο Τσίπρας και η παρέα του να ανέβουν επάνω ξανά στο άλογο κουνώντας μας το δάχτυλο, έλεος δηλαδή, είμαστε μερικώς ανόητοι που πιστέψαμε σε σωτήρες για μια ακόμα φορά άλλά όχι χαχόλοι και ιθαγενείς που μαγεύτηκαν με καθρεφτάκια.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
      • fanis75
        fanis75 moderator @xenos last edited by

Γιατί όμως μια εταιρία αφήνεται να φτάσει να χρωστάει άπειρα χρήματα; Εδώ δεν μπορεί να γίνεται ένας τακτικός έλεγχος. Γιατί αν μια εταιρία με πολλά χρέη συνεχίζει μόνο να παίρνει δάνεια και να τα αυξάνει, τι νόημα έχει; Γιατί μετά να γλιτώνει αυτά τα χρήματα κάποιος επιχειρηματίας και να τα φορτώνονται οι υπόλοιποι;

Μια εξαιρετική ερώτηση!

Μπορώ να σου απαντήσω για την Ελλάδα (έχοντας ζήσει εκ των έσω - τράπεζα - τον εταιρικό δανεισμό αλλά και τα κόκκινα δάνεια και ρυθμίσει), μερικούς από τους λόγους που μια εταιρεία καταλήγει να χρωστάει 'άπειρα' χρήματα:

1. Η τράπεζα βασίζεται σε ένα business plan το οποίο τελικά δεν βγαίνει είτε από λάθος τηη διοίκησης της εταιρείας είτε λόγω αγοράς (π.χ. κρίση).

2. Όταν μια εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες είναι απόφαση της τράπεζας (και είναι πολύ δύσκολη) εαν θα κλείσει τις κάνουλες ή θα συνεχίσει την χρηματοδότηση ελπίζοντας σε ανάκαμψη της εταιρείας και άρα και πληρωμή των δανείων. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί, ακόμα και όταν η ίδια η τράπεζα ορίσει (ή αναλάβει) την διοίκηση της εταιρείας.

3. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να έχει γίνει απάτη από τα τραπεζικά στελέχη, την εταιρεία ή και τα 2 μέρη.

4. Ο δανεισμός βασίζεται σε εξασφαλίσεις (συνήθως ακίνητα) που ξαφνικά χάνουν μεγάλο μέρος της αξίας τους (π.χ. ακίνηα βωβού).

5. Φυσικά σε όλα τα παραπάνω έχουν κάνει και πολλά λάθη οι τράπεζες, δλδ. τ αανώτερα στελέχη. Σε αρκετές περιπτώσεις ήξερα ότι τα δάνεια μάλλον δεν θα μπορέσουν να αποπληρωθούν, αλλά όλο το σύστημα τα ενέκρινε γιατί τα bonus ήταν πολύ μεγάλα και γιατι 'έχει ο Θεός'.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • L
          lap last edited by

Ακριβως ολη τη ζημια την κανουν μεταβλητες οπως τα shadow prices ...το τι παιχνιδι γινεται εκει δεν λεγεται

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 4
          • L
            lap @storm last edited by

Lap wrote:

Καταιγιδα μου φυσικα και υπαρχουν αυτα που λες**....αλλα ειναι το ελασσον**. Παντα σε καθε πολιτικη αποφαση θα υπαρξουν αυτοι που θα την εκμεταλευτουν διαφορετικα....αυτο που μπορεις να κρινεις ειναι με τα ιστορικα στοιχεια.

Το 'έλασσον' από που προκύπτει; Έχεις στοιχεία ερευνών που έγιναν σε κάθε πολίτη ξεχωριστά από ειδικά κλιμάκια;

Καταιγιδα μου αυτο το λεω διοτι θυμαμαι πως υπαρχει boostαρισμα στην αγορα οποτε υπαρχει καποιο επιδωμα σε χαμηλα και συνταξιοδοτημενα στρωματα της κοινωνιας.

Βαριεμαι να το ξαναψαξω.... με εχει πιασει μια σπαριλα .....χθες ειχα 14 ωρες δουλεια και σημερα ειμαι τελειως πτωμα.... δεν κουνιεται τιποτα, ουτε μπορω να σκεφτω.

Οπως ειπα και στον fiverg τα πρσγματικα μεσαια στρωματα εχουν την ταση να αποταμκευουν...αυτο ειναι γνωστο σε ολες τις χωρες....τωρα οπως σωστα λεει αλλο τα 20κ και αλλο τα 45κ...και εχει δικιο.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• storm
              storm last edited by

Με ισοπέδωσες εντελώς. Άστο LAP, άστο να πάει...άστο...

• realzeus
                realzeus @lap last edited by

Αλλα αυτο ειναι ο ελληνικος καπιταλισμος..... δηλαδη ενας συστημα που δεν υπαρχει σε καμια οικομομικη θεωρηση.

Αν εισαι αγοραστης ειτε αναλαμβανεις τα χρεη ειτε το κελινεις το μαγαζι και παιρνεις τους υπαλληλους σε αλλη εταιρια... το να κρατας τους εργαζομενους ως μοχλο πιεσης για τα χρεη στις τραπεζες δεν υπαρχει σε καμια θεωρεια οικονομικων

Σε αυτό λανθάνεις. Ξέχασες όταν το Αμερικανικό Δημόσιο διέσωσε τις GM και Chrysler? Αυτός είναι ο Καπιταλισμός απανταχού. τα κέρδη δικά μας, η χασούρα των φορολογουμένων!!!

• L
                  lap @storm last edited by

Με ισοπέδωσες εντελώς. Άστο LAP, άστο να πάει...άστο...

Γιατι ρε καταιγιδα μου , τι ειναι αυτο που δεν δεχεσαι στα λεγομενα μου.... δεν εχω θεμα να το συζητησουμε​

Αυτο ειναι βασικο και φυσικο φαινομενο καθε αγορας ποσο μαλλον σε συνθηκες κρισης οπου υπαρχει ελλειψη ρευστοτητας.

Εχεις στοιχεία εσυ αντιστοίχως, που να καταδεικνύουν το αντιθετο απο αυτο που γράφω;;;

Αυτα κανουν και αναιρουν μονοι τους τον καπιταλισμο.... συτο δεν ειναι θεμα συστηματος κατ εμε είμαι θεμα των ιδιων των συνταιχνιων οπως και στην αλλη πλευρα οι συντεχνιες εδεναν και επαιρναν.

Δες λιγο εδω 

https://www.investopedia.com/terms/m/multiplier.asp

https://www.rieti.go.jp/en/columns/a01_0280.html

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• L
                    lap last edited by

Ρενακια φανατιζεσαι μονος σου και προσβαλεις συμπολιτες σου που δεν ασπαζονται τον τροπο σκεψης σου, κυριως στα οικονομικα θεματα.

Οταν ομως σε πειραζουν εσενα, αμεσως θυμωνεις και θίγεσαι

Ακουσε λιγο να δεις...

Επι Ν.Δ το χρεος της ελλαδος της γενικης κυνερνησης μεγαλωσε σε δεκαδες  ποσοστιαιες επι του αεπ*, επι Ν.Δ οι Ευρωπαιοι θυμωσαν τοσο πολυ για τις εγγραφες σε παλαιοτερους εισολογισμους της τοτε κυβερνησης που ειπαν να τιμωρησουν τη χωρα για παραδειγματισμο. Καλα κουμασια και αυτοι. Ακολουθουσαν ταυτοχρονος και σκληρες μη κεϋνσιανικες πολιτικες του χαγιεκ αλλα το ρεζουμε ηταν πως μας ειπαν 'θα δειτε τωρα τσαρλατανοι τι θα παθετε.'

Αυτο συνεβη διοτι πριν την κριση η κυβερνηση ηθελε τοτε να κρατησουν τις πολυεθνικες ευχαριστημενες (οι νεοφιλελευθεροι μεσα στο κομμα πιεζαν για κατι τετοιο) και ταυτοχρονα  να μην φτωχοποιησουν τον λαο με οντως εντονη κοινωνικη πολιτοκη οπως π.χ αφορολογητο 12.000 ευρω (οι  καραμανλικοι πιεζαν για κατι τετοιο) ....με αποτελεσμα να καταρευσει το συστημα καο να δανειζεται χωρις σταματιμο.

...

Οτι ζεις σημερα,  ειναι παραγωγο αυτης της διακυβερνησης....παλευουμε ολοι μαζι λογω του τεραατιου δημ. Χρεους. Για κανεναν αλλον λόγο.

Μετα οι ιδιοι ακριβως της ν.δ θελησαν να διορθωσουν την κατασταση για να σωσουν το ονομα τους και τα εκαναν ακομα χειροτερα....πληρη φτωχοποιηση των ελληνων.

Το πασοκ ολο το 90 ακολουθουσαν κεϋνσιανικες πολιτικες, οπως ο γερος ο καραμανλης. Επι πασοκ η ψαλιδα των οικονομικων στρωματων ειχε κλισει σε τεραστιο βαθμο.. ψεξτο αν θελεις. Μετα ηρθαν οι πολυεθνικες οπου τοτε οντως εχασαν την μπαλα.....

Ρενακια ολη η αμυνα και η υγεια του κρατους μας αποτελει το 14% του αεπ.

Το να αυξανεις το χρεος κατα 38% επι του αεπ σε μια 2ετία καταλαβαινεις τι κανεις στην χώρα σου.

Συνεπως επειδη αγαπω παρα πολυ τη χωρα μου και για αυτο ακομα δεν εχω φυγει στο εξωτερικο, επειδη παλευω να στηριξω τη χωρα μου με καθε τροπο, στα της οικονομιας δεν μπορω να μην παρατηρησω οτι καποιες πολιτικες την κατεστρεψαν.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                    • storm
                      storm last edited by

Ρε συ LAP και σε μένα αν δώσεις 20% αύξηση στο μισθό μου, στην αγορά θα τα ρίξω. Αυτό δεν υποδεικνύει ότι είμαι 'ασθενέστερος' πολίτης ή ότι ανήκω στην αδύναμη τάξη.

Τι πάει να πει 'ασθενέστερος' ή 'αδύναμος' πολίτης; Πως και με ποιον τρόπο ορίζεται ένας 'ασθενέστερος' πολίτης;

Έχει μπει ποτέ το κράτος σε διαδικασία ουσιαστικού ελέγχου των πολιτών ώστε να διαπιστώσει ποιοι πραγματικά είναι οι αδύναμοι πολίτες;

Εντάξει, εμένα δεν μου αρέσει η Ελλάδα του 'Τσοβόλα δώστα όλα'.

Θα είμαι και εγώ υπέρμαχος της βοήθειας στους αδύναμους ή σε όσους έχουν πρόβλημα επιβίωσης μόνο όταν σοβαρευτεί το κράτος. Μέχρι τότε δεν...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • L
                        lap last edited by

Εξαιρετικο ερωτημα...

Η απαντηση ειναι ναι....

Σε ολη την ευρωπη καθοριζουν τι σημαινει να εισαι ευρωπαιος, ποια προϊόντα και υπηρεσιες μπορεις να απολαμβανεις και ποσο απεχουν οι κοινωνικες ομαδες, ταξεις, στο εσωτερικο της 'ομοσπονδιας' απο αυτα.

Δες εδω:

https://www.vouchercloud.com/resources/cpi-baskets-across-europe

Συνεπως, μεσω της ελστατ οταν διπιστωνεται μεγαλη αποκλιση απο αυτον τον δεικτη, επιχεκρηται να επιχορηγηθει βοηθημα σε αυτες τις κοινωνικες ομαδες.

Υποψιν οτι οι φοροελαφρυνσεις θεωρουνται στα οικονομικα και αυτες ως επιδοματα. Συνεπως εχουμε σημερα καποια επιδοματα σε τραπεζες και μεγαλες βιομηχανιες. Απλως ενεργοποιουνται αλλα ενστικτα με τον ορο επιδομα και αλλα με τον ορο φοροελαφρυνση.

Ο σκοπος λοιπον του δεικτη;;;; η διατηρηση των αρχων της ευρωπαϊκης ενωσης που ειναι η ισονομια αλλα και η κοινωνικη συγκλιση των πολιτων σε ενα βασικο επιπεδο διαβιωσης. Άν ψαξεις στις αρχες της Ε.Ε το αναφερει.

Φετος ξεκινα μαλιστα μια καμπαξια με οριζοντα το 2030 και σκοπο την λεγομενη φραση 'δικαιωμα στο κυνηγι της ευτυχιας'. Συνεπως τετοιες πολιτικες για τις αδυναμες ομαδες θα δυναμωσουν κατα πολυ στην Ε.Ε ανεξαρτητως κυβερνησεων.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.consilium.europa.eu/media/30776/qc3210249enc.pdf&ved=2ahUKEwijspugkJflAhUMy6YKHTjpBkgQFjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw23Rd_SY-pVizSRauOQMFpu

Υ.γ δες στο πρωτο link τι θεωρουν ως βασικο αγαθο για τον γαλλο πολιτη οι γαλλοι, εχουν την τσακπινια τους

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• storm
                          storm last edited by

Ξεγλιστράς πονηρά με αυτές τις θεωρίες...

Στο δια ταύτα. Κομμώτρια φίλη μου κλείνει το κομμωτήριο.

Σκέφτηκε ότι γιατί να την φορολογεί το κράτος αφού μπορεί να τα βάζει στην τσέπη της μαύρα.

Πλέον κομμώσεις κατ' οίκον. Γερή πελατεία, τρελά φράγκα και μόνο με ραντεβού.

Δηλώνει μηδέν εισόδημα και απολαμβάνει ότι της δίνει το κράτος αφού είναι 'αδύναμη' πολίτης.

Τελικά είναι ή δεν είναι η κυρία αυτή 'αδύναμη' πολίτης;

Τέτοια παραδείγματα στην Ελλάδα εκατομμύρια. Μαύρο χρήμα, φοροδιαφυγή, κλοπή, απατεωνιά, κουτοπονηριά κλπ...κλπ...

Θα το ξαναπώ.

Αν δεν σοβαρευτεί το κράτος και να περάσει από κόσκινο όλους τους πολίτες για να εντοπίσει τους πραγματικά αδύναμους, εγώ θα θεωρώ το μοίρασμα χρημάτων από τα πλεονάσματα (που ξέρουμε από που προέρχονται) ψηφοθηρικά τερτίπια.

Και να σου πω κάτι στην τελική; Ας νομιμοποιήσει το μαύρο χρήμα. Ας παίρνουν όλοι μαύρους μισθούς και μετά να αποφασίζει ο καθένας πόσα θα δηλώνει στην εφορία. Αμ πώς!!

• L
                            lap last edited by

Ναι καταιγιδα, αυτα τα τα ειπα για να μπουν τα πλαισια του πως οριζουμε τους αδθναμους.

Στα επι του πρακτεου: συμφωνω μαζι σου. Για εμενα αν ψαξεις και πιο πισω θεωρω ως μια λυση και εκδημοκρατηση της οικοδνμιας μας τις ηλεκ συναλλγες. Καραργηση του ρευστου. Και στις περιπτωσεις που ειναι χαλασμενα καποια μηχανακια ή υπαρζει πτωαη του αυατηματος για χ χρονικο διαστημα ....προτεινω IOU με ημερομηνια ληξης που θα τα πρπμηθευομαστε απο την τραπεζα με τον αφμ μας επανω εκτυπωμενο.

Επισης δεν θεωρω αναγκαιο τον φορο σε μεσαια εισοδηματα των 18-20.000 ευρω... θα δεις πφς με την εηλεκτρονικη συναλλαγη θα εμφνιστουν δεκαδες χιλιαδων με ανω των 40.000 ευρω εισοδηματα.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• realzeus

Ναι καταιγιδα, αυτα τα τα ειπα για να μπουν τα πλαισια του πως οριζουμε τους αδθναμους.

Στα επι του πρακτεου: συμφωνω μαζι σου. Για εμενα αν ψαξεις και πιο πισω θεωρω ως μια λυση και εκδημοκρατηση της οικοδνμιας μας τις ηλεκ συναλλγες. Καραργηση του ρευστου. Και στις περιπτωσεις που ειναι χαλασμενα καποια μηχανακια ή υπαρζει πτωαη του αυατηματος για χ χρονικο διαστημα ....προτεινω IOU με ημερομηνια ληξης που θα τα πρπμηθευομαστε απο την τραπεζα με τον αφμ μας επανω εκτυπωμενο.

Επισης δεν θεωρω αναγκαιο τον φορο σε μεσαια εισοδηματα των 18-20.000 ευρω... θα δεις πφς με την εηλεκτρονικη συναλλαγη θα εμφνιστουν δεκαδες χιλιαδων με ανω των 40.000 ευρω εισοδηματα.

Εντελώς Οργουελικό. Όχι, δεν θα πάρω!!! Δεν θέλω το Κράτος να γνωρίζω τις κινήσεις μου! Επίσης το μετρητό είναι ασφάλεια. Ακόμα και σε περίπτωση πολέμου έχεις κάτι πολύτιμο.

• storm
                                storm last edited by

Λύσεις φίλε υπάρχουν (όπως αυτές που αναφέρεις), διάθεση όμως δεν υπάρχει από την εξουσία για να γίνει κάτι επιτέλους μπας και αλλάξει λίγο προς το καλύτερο το κράτος και η χώρα.

• L
                                  lap last edited by

Και σε αυτο συμφωνω....

Περα απο το τι πιστευει ο καθενας μαςγια το τι ειναι σωστο για την οικονομικη αναπτυξη και καλη ζωη των πολιτων, ολοι μας διαπιστωνουμε εναν ωχαδελφισο, μια δυσκολια στην τεχνολογια και μια δεισιδαιμονία .

Προσωπικα ψωνιζω συνεχως με καρτα.... εχει τυχει να μου πουν μαγαζατορες οτι αυτα ειναι του διαβολου και οτι εγω εξυπηρετω το διεθνες συστημα που ψωνιζω ηλεκτρονικα.....

Συνεπως, το προβλημα μας ειναι σε αλλο επιπεδο.

Συγμωμη και τωρα οι παντες ξερουν, το κινητο του καθενος, το στιγμα του, το ηλεκτρονικο taxisnet, τα τιμολογια κτλ

Με την ιδια λογικη ουτε κινητα ουτε συστηματα πλοηγησης, ουτε τιποτα ηλεκτρονικο συνδεδεμονο σε ψηφιακο δυκτιο δεν πρεπει να εχουμε....

Μπορει για να νιωθει ασφαλεια ο κοσμος να υπαρχει αυτοματη διαγραφη των metadatas και μαλιστα με εποπτεια ανεξαρτητης αρχης που λογοδοτει στον αριο παγο, σε ειδικο τμημα δικαστων που δεν ψηφιζεται απο τις κυβερνησεις αλλα απο δικα τους οργανα και νομικη υποσταση εκ του συνταγματος ή οτι αλλο θελει ο καθης και γνωστης να προτεινει.

Σκοπος ειναι να βρεθει μια μεση λυση και για να σραματησει σχεδον στο 95% η φοροδιαφυγη και ετσι οι φοροι να πεσουν κατακορυφα... σε αστεια επιπεδα και απολυτα αποδεκτα και να υπαρξει προστασια της ιδιωτικοτητας.

Δηλαδη έναντι της εκδημοκρατηση της οικονομιας, την μειωση της φορολογιας, του φπα ή και σχεδον την καταργηση του, την αναπτυξη, την εξαλειψη της φτωχιας, και της δικαιης κατανομης του παραγωμενου πλουτου, θα το αρνηθουμε για καποια metadatas που μπορουν να διαγραφουν αυτοματως;;;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• realzeus

Και σε αυτο συμφωνω....

Περα απο το τι πιστευει ο καθενας μαςγια το τι ειναι σωστο για την οικονομικη αναπτυξη και καλη ζωη των πολιτων, ολοι μας διαπιστωνουμε εναν ωχαδελφισο, μια δυσκολια στην τεχνολογια και μια δεισιδαιμονία .

Προσωπικα ψωνιζω συνεχως με καρτα.... εχει τυχει να μου πουν μαγαζατορες οτι αυτα ειναι του διαβολου και οτι εγω εξυπηρετω το διεθνες συστημα που ψωνιζω ηλεκτρονικα.....

Συνεπως, το προβλημα μας ειναι σε αλλο επιπεδο.

Συγμωμη και τωρα οι παντες ξερουν, το κινητο του καθενος, το στιγμα του, το ηλεκτρονικο taxisnet, τα τιμολογια κτλ

Με την ιδια λογικη ουτε κινητα ουτε συστηματα πλοηγησης, ουτε τιποτα ηλεκτρονικο συνδεδεμονο σε ψηφιακο δυκτιο δεν πρεπει να εχουμε....

Μπορει για να νιωθει ασφαλεια ο κοσμος να υπαρχει αυτοματη διαγραφη των metadatas και μαλιστα με εποπτεια ανεξαρτητης αρχης που λογοδοτει στον αριο παγο, σε ειδικο τμημα δικαστων που δεν ψηφιζεται απο τις κυβερνησεις αλλα απο δικα τους οργανα και νομικη υποσταση εκ του συνταγματος ή οτι αλλο θελει ο καθης και γνωστης να προτεινει.

Σκοπος ειναι να βρεθει μια μεση λυση και για να σραματησει σχεδον στο 95% η φοροδιαφυγη και ετσι οι φοροι να πεσουν κατακορυφα... σε αστεια επιπεδα και απολυτα αποδεκτα και να υπαρξει προστασια της ιδιωτικοτητας.

Δηλαδη έναντι της εκδημοκρατηση της οικονομιας, την μειωση της φορολογιας, του φπα ή και σχεδον την καταργηση του, την αναπτυξη, την εξαλειψη της φτωχιας, και της δικαιης κατανομης του παραγωμενου πλουτου, θα το αρνηθουμε για καποια metadatas που μπορουν να διαγραφουν αυτοματως;;;

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην συνωμοσιολογία και στον υπαρκτό κίνδυνο παρακολούθησης. Το κινητό μου το σβήνω όποτε θέλω. Επίσης δεν θέλω να ξέρει το Κράτος ότι χθες πήγα σε ένα κωλόμπαρο (που λέει ο λόγος, δεν πήγα, πήγαινα πολύ όμως στα νιάτα μου) και ξόδεψα 100 Ευρώ. Θα θεωρηθώ κατευθείαν έχων. Δεν θέλω να ξέρει τι πίνω και τι τρώω, γιατί εύκολα θα έρθει φόρος για ανθυγιεινό τρόπο ζωής μια μέρα. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν μπορεί να σου μπλοκάρει το μετρητό καμία Κυβέρνηση και καμία τράπεζα, ούτε κανένα black out. Είναι ελευθερία το μετρητό, είναι δύναμη! Το ότι επιβάλλονται υψηλοί φόροι λόγω της φοροδιαφυγής είναι παραμυθάκι για ιθαγενείς. Αν οι Κυβερνήσεις ήθελαν να την πατάξουν, απλά θα έκαναν όλα τα έξοδα αποδεκτά ως εκπιπτώμενες δαπάνες στην Εφορία.

• realzeus

Τι σημαινει ανθυγιεινός τροπος ζωης;;;;

Με την ιδια λογικη μενεις σε πολη με υψηλοτερα ποσοστα αεριων που προκαλουν θεματα υγειας;;;;;

Εξτρα φορος...

Προσκομιζεις εκπιπτωμενη δαπανη απο τσιγαρα;;;;;

Εξτρα φορος...

Εκανες εξετασεις σε δημοσιο νοσοκομειο και βρηκαν αυξημενους καποιους δεικτες;;;

Εξτρα φορος...

Μαζι με το αιμα εχουν τη δυνατοτηα να ελεγχουν και το dna.....προβληματικα γονιδια;;;;;

Εξτρα φορος

Αν θελουν και σημερα μπορουν....συνεπως μακρυα απο δημοσια νοσοκομεια;;;;;

Εκπιπτωμενες δαπανες;;;;

ποσο εκπτωση φορου θα εχεις;;;;

Ο υδραυλικος σου κανει μεγαλυτερη για να μην παρουσιασει εσοδα...

Και παλι τα ιδια...

Το κρστος δεν θα πιανει τους στοχους και θα βαρεσει καμπανα σε συνταξιουχους και μισθωτους και φπα

Το κρατος ζητα καποια δις για αμυνα παιδεια υγεια και επενδυσεις δημοσιες υπηρεσιες...αν τα πιανει...γιατι να κοβει απο την αναπτυξη με παραπανησιο φορο;;;;

Μην τους βάζεις ιδέες...

• L
                                        lap last edited by

Τι σημαινει ανθυγιεινός τροπος ζωης;;;;

Με την ιδια λογικη μενεις σε πολη με υψηλοτερα ποσοστα αεριων που προκαλουν θεματα υγειας;;;;;

Εξτρα φορος...

Προσκομιζεις εκπιπτωμενη δαπανη απο τσιγαρα;;;;;

Εξτρα φορος...

Εκανες εξετασεις σε δημοσιο νοσοκομειο και βρηκαν αυξημενους καποιους δεικτες;;;

Εξτρα φορος...

Μαζι με το αιμα εχουν τη δυνατοτηα να ελεγχουν και το dna.....προβληματικα γονιδια;;;;;

Εξτρα φορος

Αν θελουν και σημερα μπορουν....συνεπως μακρυα απο δημοσια νοσοκομεια;;;;;

Εκπιπτωμενες δαπανες;;;;

ποσο εκπτωση φορου θα εχεις;;;;

Ο υδραυλικος σου κανει μεγαλυτερη για να μην παρουσιασει εσοδα...

Και παλι τα ιδια...

Το κρστος δεν θα πιανει τους στοχους και θα βαρεσει καμπανα σε συνταξιουχους και μισθωτους και φπα

Το κρατος ζητα καποια δις για αμυνα παιδεια υγεια και επενδυσεις δημοσιες υπηρεσιες...αν τα πιανει...γιατι να κοβει απο την αναπτυξη με παραπανησιο φορο;;;;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• L
                                          lap last edited by

Στη  ελβετια το συστημα ειναι η συμμετοχικη δημοκρατια σε πολλα κοινωνικα θεματα μεσω της ηλεκτρονικης δημοκρατιας.....

Το ιδιο μπορει να γινει και σε μια ηλεκτρονικη δημοκρατικη οικονομια. Αυτο δεν υπηρξε ποτε ξανα στη ιστορια της ανθρωποτητας.... ειμαστε η πρωτη γενια που δοκιμαζει κατι τετοιο, εστω και εν μερη ( βλ. 30% ηλεκτρονικες δαπανες επι του συνολου για το κτησιμο του αφορολογητου, με τον νεο προϋπολογισμο)

Τα όποια κενα και φοβιες μπορουμε να τα σταματησουμε με αλλαγες στο Συνταγμα..

Οπως ανεφερα πιο πισω, π.χ ενα σωμα ελεγκτων των metadata ανεξαρτητο των κυβερνησεων και με δυνατοτητα επιβολης δικαστικης ποινης, παρα απλα να καταγγελει, και συνταγματικα αρθρα που να πρπστατευουν τος πολιτες απο οποιαδηποτε διαφοροποιηση τους λογω στοιχειων που προκυπτουν εκ των ηλεκτρονικων συνναλαγων..

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• I
                                            insanedriver last edited by

https://www.real.gr/politiki/arthro/kouloglou_to_2014_den_eprepe_na_yparxei_ekbiasmos_ton_politikon_ekselikseon-579156/

«Κατά τη γνώμη μου το 2014 δεν έπρεπε να υπάρχει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων και προεδρικές εκλογές το 2015. Έπρεπε ο Σαμαράς να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Και τότε για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπήρχαν δύο προοπτικές. Πηγαίνοντας να εφαρμόσει το σκληρό μνημόνιο ή θα έπεφτε ή αν δεν έπεφτε, θα έχανε τις εκλογές στο τέλος του 2015 γιατί ο Σαμαράς είχε δεχθεί να κάνει εκλογές προς το τέλος του 2015. Έτσι, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε προετοιμαστεί καλύτερα, θα είχε αξιοποιήσει τον χρόνο και δεν θα είχε χρειαστεί να κάνει συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, θα είχε αυτοδυναμία και στις δύο περιπτώσεις, πράγμα που αποδείχθηκε πολιτικά δαπανηρό».

«Όποιος δεν δρα δεν κάνει και λάθη, ασφαλώς έγιναν λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα που ξαφνικά ξεπήδησε τότε λόγω της χρεοκοπίας και της πολιτικής κρίσης».

Ρε π**στη αυτα που γραφαμε το 2014 και μας εβγαζαν τρελους οι Συριζαιοι, τωρα ενα ενα τα στελεχη τα ομολογουν...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 24
                                            • 25
                                            • 1985
                                            • 1986