-
Πως φτάνεις άραγε 150Κ αντικειμενική με 'χωραφάκια στην Τραχανοπλαγιά'? Δεν μου βγαίνει, για πείτε... Αλλά 'εσύ' να μην φας τα ντουβάρια σου. Να τα κρατησεις να τα βρουν τα παιδάκια σου αδερφέ, μην σου τα φάνε οι 'κυρ παντελήδες'
αυτής της γης, το σωστό να λέγεται. Είσαι άλλωστε ο ορισμός του αναξιοπαθούντα και του 'μη δυνάμενου', οικογενειάρχης άνθρωπος με δύο παιδιά και 7-8 γκαρσονιερούλες (19Κ η αντικειμενική για γκαρσονιέρα στο κέντρο...). Κρίμα να σου
φάει την μία ο κυρ παντελής, πρέπει να σε επιδοτήσει το 'κράτος' πάραυτα. Με το να σε επιδοτεί βέβαια 'ο δίπλα' πληρώνοντας αγόγγυστα το μισό του και βάλε εισόδημα για να μην βρουν ποτέ τα δικά του μήτε καλύβα ψάθινη (έλα μωρέ,
ακαμάτης είναι, έτσι κι αλλιώς θα τα τρωγε...). Μιλάμε για κοινωνική δικαιοσύνη τώρα, όχι αστεία και με αριστερό πρόσημο μάλιστα αφού πάνω απ όλα σέβεται την περιουσία και 'το βιός'.ΥΓ1: Τα 150Κ αντικειμενική ακίνητης 'παίζουν' στα περισσότερα επιδόματα ως κριτήριο, όχι μόνο στην επιδότηση ενοικίου. Και για να μην παρεξηγούμαι, ας κρατήσει και ο Κούλις την φορολογία ως έχει αλλά ας ορίσει τα κριτήρια όπως πρέπει. Τουλάχιστον να βλέπουμε περισσότερα χρήματα να πηγαίνουν σε όσους πρέπει (π.χ. τα νέα παιδιά που λέει ο Lap, μητέρες σε μονογονεϊκές) και όχι να βλέπουμε να μας κοροιδεύει ο διπλανός μας μέσα στα μούτρα μας.
-
Κάποτε είχες κρατηθεί να μη με βρίσεις, ας κάνω και εγώ το ίδιο...
Χαρακτηρησα ποτέ τον εαυτό μου ως αναξιοπαθούντα; Ζορισμενο απιστευτα από τη φορολογια ως ΕΕ ναι, αλλά τίποτε άλλο.
Για πες μας αληθεια πόσο εύκολο είναι να πουλήσει καποιος ένα περιουσιακό του στοιχείο (το οποίο δεν ειναι φιλέτο) και να μετατοποθετησει δίχως να χάσει παρά πολυ, όχι τίποτα, με ενδιαφέρει, όπως επίσης και η μονάδα μέτρησης 'γκαρσονιέρα' η οποία κουμπώνει σε όλα τα περιβάλλοντα με τη δική σου συλλογιστική...
Και φυσικά δεν υπαινιχθηκα ΠΟΤΕ ότι χρειάζομαι επίδομα. Αυτοί που τους το έκοψε ο κατασκευασμενος ήρωας πάντως είναι πολλοί και να δούμε πόσο καιρό νομίζουν οι ΝΔουγκ ότι θα τους το κρύβουν, και πόσο μάλλον αν πάνε σε τυχόν κατάργηση των μηνιαίων ΚΕΑ και επιδόμα ενοικιου όπου εκεί είναι το χρήμα.
Κάνε το σταυρό σου τώρα που λύνει τα χέρια στους εργοδότες ο Κούλης να κάνουν ο,τι γουστάρουν στη μισθοδοσία μη βρεθείς εσύ σε τέτοια θέση όπως σου λέει ο Lap και άσε με εμένα. Τα πάρα πολύ δύσκολα έχουν τελειώσει, προφανώς συνεχίζω να ζοριζομαι ασχημα αλλά η βοθροδεξια δεν μπορεί να με στείλει πια αψαλτο...
ΥΓ: Μέχρι και ο από πάνω λέει για μια φορά κάτι σωστό, μέτρα γκαρσονιέρες εσύ...
-
Johan, σέβομαι τις απόψεις σου και εσένα, το 'εσύ' ήταν σε εισαγωγικά
και θεωρούσα ότι θα καταλάβαινες ότι δεν πάει επί προσωπικού. Το 'εσύ' είναι
μια υποθετική περίπτωση (όπως υποθετικό και το 'γκαρσονιερόμετρο'...) που όμως
δεν μου είναι τόσο μακρινή. Διότι όπως ο pgs έχει παράδειγμα με πραγματικό
αναξιοπαθούντα, έτσι έχω κι εγώ από την ανάποδη κόσμο που πληρώνεται μαύρα, έχει
υψηλή (στα χαρτιά έστω) περιουσία και παίρνει επιδόματα από εδώ και από εκεί.
Όσο για την 'ρευστοποίηση', μπορεί να φανώ κυνικός αλλά τα πάντα ρευστοποιούνται στην 'σωστή'
τιμή. Τώρα αν το κράτος θέλει να επιδοτεί περιουσίες (ώστε να μην ρευστοποιούνται κοψοχρονιά) και όχι
ανθρώπους που δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν, μεγειά του με χαρά του, αλλά άποψή μου είναι ότι αυτό δεν αποτελεί κοινωνική
πολιτική. -
Ξεχάσατε νομίζω ότι πριν 2(?) χρόνια κοινωνικό επίδομα πήρανε κάποιοι αναξιοπαθούντες βουλευτές και μαζί τους και ένας εφοπλιστής που είχε φορολογική έδρα στο Λονδίνο....
-
Οντως το θυμαμαι.....
Νομιζω τα γυρισαν πισω....
-
Ναι,τα γύρισαν γιατί τους πήρανε χαμπάρι και τους έκραξαν. Πόσοι άραγε που δεν το δικαιούνταν το πήρανε και το στέρησαν από συμπολίτες μας σε ανάγκη?
-
@kkostak αυτο μονο οι υπηρεσιες που ασχολουνται με τα επιδοματα μπορουν να το ξερουν.... εμεις απο εδω ....υποθεσεις.
Εντωμεταξυ δεν παρακολουθω αυτα τα τιτιβισματα ουτε τα ινσταγκραμ....
Δεν εχω ουτε απο το ενα ουτε απο το άλλο
Ετσι λοιπον δεν παρακολουθω κανεναν απο αυτους που γραφουν....
Αλλα ο Μωραϊτης εχει γραψει ωραια τραγουδια..
Παραδειγμα
-
https://m.luben.tv/stream/186450
#aristeia_re_koufales
Πάντως την παραδέχομαι την τύπισσα που τους έπιασε τον κωλο με γάντι του baseball. Αλλά έτσι είναι, άμα αγαπάς Βενιζέλο η ΝΔουλα έχει μια αγκαλιά για σένα...ΕιΣ ΑΝΟτερα λοιπον!
-
Ευτυχως εμεινα εξω απο ολα αυτα...
Χριστε μου αυτα τα οπαδικα μου φερνουν εμετο. Ξεφτιλα της προσωπικοτητας.
Δεν ξερω ποτε δεν μπρουσα να φανατιστω με κατι τοσο πολυ, ενταξει εκτος του baleno....
Εντωμεταξυ και στη δικη μου σχολη πως δεν πατουσε κανενας στο μαθημα και ηταν στα τραπεζακια και ολοι εγραφαν καλα και εγω μετρια..... δεν το καταλαβα.. και μιλαμε για θεματα κατσε καλα.... ολοι κοβοντουσαν....εγω και μερικοι που πηγαιναμε παραδόσεις μετρια....αυτοι........ 8αρια και 9αρια...
Μαλλον ειμαι ντουγανι,
Με το που ασχολιομουν ενα εξαμηνο με το τουρλωτο το αισθημα λιγες ωρες την εβδομαδα αντε και κανεναν ταξιδακι, επεφταν οι βαθμοι μου για πλακα
Αυτοι ολοι μερα με τα κομματικα τους και τα ταξιδια στα νησια και τα χιονοδρομικα πως εβγαζαν και βαθμους....μπραβο τους,
Δεν το λεω για τη κοπελα...δεν τη γνωριζω.
Για τους δικους μου λεω που του εβλεπα.
Η κοπελα μια χαρα εινα
-
Στη δική μου σχολή οι περισσότεροι απο αυτους/ες ήταν άφαντοι ειδικά τα πρώτα 2 χρόνια. Δεν πατούσαν καν. Κανω την ταλιμπανια και μαζέυω τον απαραίτητο αριθμό μαθηματων για άδεια διδασκαλίας + διπλωματική και την κάνω για στρατό. Γυρνώντας ένα χρόνο μετα + ένα εξάμηνο ουσιαστικά αφού έχασα οριακά μια ΕΣΣΟ περιμένοντας να σιγουρεψω την άδεια διδασκαλίας είμαι πλέον μπροστά σε μια άλλη πραγματικότητα. Σχεδόν όλη η φουρνιά μου έχει φύγει. Στο 6μηνο που έκατσα να βγάλω τα 8 μαθήματα που είχα αφήσει επίτηδες, τότε τα κομματοσκυλα έκαναν το ντεμαραζ του αιώνα, με βαθμαρες πάντα...
-
https://ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=sdg_17_40&plugin=1
Το 2009 με το 2011 ηταν η χρονια που ξεκινησαν ολα.
Αυτοι οι ανθρωποι ειναι στη βουλη;;;;;τους πληρωνω το μισθο τους;;;
Εδω μπορουμε να δουμε την πολιτικη κστευθυνση που εχει παρει η ευρωπαίκη ενωση και ποιο το προσιμο της, ανεξαρτητα απο αυτο που αφηνουν να εννοηθει εδω στην ελλαδα. Δηλαδη, ανεξαρτητα απο τα ευρωπαίκα κομματα η ευρωπη κινείται σε πιο σοσιαλιστικες προσεγγισεις καθως παραπανω απο το 13% του συνολικων φορων επι του ΑΕΠ και με ανοδικη τααη κατευθυνεται σε κοινωνικούς τομεις και ασφαλιστικες δαπανες ενω ειναι εντονος ο προστατυτισμος με το εξωτερικο.... το γραφημα βεβαια δεν βοηθα και πολυ.
Αν δειτε πιο κατω θα δειτε οτι η Ελλαδα ειναι ακριβως σε αυτο το υψος... αρα δεν εχει να κανει με την κυβερνηση ή οχι και τους αριστερους που τα παιρνουν απο τη μεσαια ταξη και τα σινουν στους φτωχους και οτι αλλο ακουγεται απο τα καναλια.. Εχει να κανει με το ποια θελει να ειναι γενικως η Ευρωπη.
Το ερωτημα ειναι αυτοι που τα λενε θελουν να ειναι Ευρωπαιοι ...ή τωρα ....δεν συμφέρει;;;
Επισης ειναι εμφανες κατι αλλο. Απο την μια η σοσιαλιστικη προσεγγιση που αναφεραμε αλλα απο την αλλη η ραγδαια πτωση του φορου εισοδηματος με την ραγδαια αυξηση του φορου παραγωγης και εισαγωγων, (εμμεσοι φοροι). Την περιοδο δηλαδη του μεγαλου κραχ της ευρωπης. Αυτο ειναι καθαρα πολιτικη κατευθυνση και επιλογη της εποχης και τις κρισης τραπεζικων οικων
Συνεπως, το να μιλα κανεις στην ευρωπη κατα του κρατους προνοιας ειναι τελειως εκτος εποχης για τα δεδομενα της ευρωπης την περιοδο αυτη.
Εδω μπορουμε να δουμε πως στην Ευρωπη δεν ειναι καλυτερα απο την Ελλαδα, συνεπως αυτο που εμποδιζει τη χωρα να πεταξει ειναι, τα βαρη του παρελθοντος με τις κακες οικονομικες επιλογες, το πελατιακο κρατος δεκαετιων με τις απειρες και εν τελη αχρειαστες δαπανες, η φοροδιαφυγη και η .....φαρα μας.
Χτυπιεται κατα κυριο λογο ο κατασκευαστικος και εμπορικος κλαδος με διαφορους αμεσους και εμμεσους φορους, οπως φπα κτλ
Τα πραγματα δεν ειναι οπως τα νομιζουν πολλοι εδω μεαα.
Ολοι η χωρα συρθηκε σε εκλογες διοτι η μεσαια ταξη πληρωνει τις αριστερες τασεις της κυβερνησης. Αυτο ακουγοταν παντου. Εδω βλεπουμε πως ετσι ειναι η Ευρωπη.....Αρα οι φοροι που οντως ειναι πολλοι κια δεν καυευθυνονται στα φτωχα στρωματα απο τους μεσαιους τι αλλο εξυπηρετουσαν.....μηπως μια καταστααη που ηρθε απο το παρελθον, μηπως χρεη;;;
Εχει ακουστει ποτε μια τετοια ερμηνια της καταστασης;;;
Για να μη παρεξηγηθω και παλι, οντως ο ελληνας ηθελε μια αλλαγη. Το εβλεπες παντου, οπως επισης η αισθηση 'φτωχος ο.κ....αλλα εχω και μια αξιοπρεπεια....θελω πιο πολυ ασφαλεια στις γειτονιες' και γενικα μια διαφορετικη προσεγγηση σε καποια θεματα που πονουν τον λαο, ηταν για εμενα πραγματικοι παραγοντες αλλαγης. Επισης επαιξε πολυ ο φανατισμος κουρασμενων εργαζομενων που γυρνουσαν σπιτι το βραδυ και ακουγαν επιλεγμενες μισες αληθειες.
Απλα τωρα οταν παραμεινουν και κρατηθουν τα επιδοματα θα ξερετε το γιατι, βεβαια δεν θα λεει κανεις για τη μεσαια ταξη και τα φτωχα στρωματα, αυτη η ρητορικη εκπληρωσε το σκοπό της...οποτε το στοιχημα θα ειναι να μειωθουν οι αλλες καμπυλες εχοντας ομως τα βαρη και κυριως αυτο του χρεους, που οι ιδιοι διπλασιασαν απο αυτο που παρελαβαν απο το πασοκ.
Αν τα καταφερουν, well done κυριοι, well done.
-
Ανέφερα και εγώ το παραπάνω γεγονός σε άλλο τόπικ, καθώς δεν είναι τόσο άμεσο με πολιτική.
Στο θέμα μας, και εγώ δνε μπορώ να καταλάβω πως λένε ορισμένοι κρίση/ανεργία και έχουν 2-3 ακίνητα που δεν πουλάνε. Ε κάτσε να πεινάς τότε!
-
Στο θέμα μας, και εγώ δνε μπορώ να καταλάβω πως λένε ορισμένοι κρίση/ανεργία και έχουν 2-3 ακίνητα που δεν πουλάνε. Ε κάτσε να πεινάς τότε!
Γιατί πόνταραν σε σεισάχθειες, σε δραχμές, να τους τα χαρίσουν κτλπ κτλπ.
Τι δεν καταλαβαίνετε;
Ο καθένας κάνει τις κινήσεις του. Άλλες φορές χάνεις, άλλες κερδίζεις. Όλοι την έχουμε πατήσει λίγο ή πολύ.
Σημασία έχει να πας παρακάτω έστω και με απώλειες...
-
Έχω γνωστούς, ακόμα και συγγενείς σε τέτοια φάση και μου λέει η μάνα μου 'τους καημένους'.
Καημένοι είμαστε εμείς της λέω που δεν έχουμε ούτε ένα ακίνητο!
-
Έχω γνωστούς, ακόμα και συγγενείς σε τέτοια φάση και μου λέει η μάνα μου 'τους καημένους'.
Καημένοι είμαστε εμείς της λέω που δεν έχουμε ούτε ένα ακίνητο!
Όχι, σύμφωνα με την λογική τους, είσαι σκατόψυχος!!!
-
Άντε γιατί είχε αρχίσει να μου κάνει εντύπωση το ότι τα 150Κ αντικειμενικής ακίνητης
φαντάζουν μόνο σε εμένα τρελό ποσό για να επιδοτείται κάποιος. Προσωπικά άτομο
με 150Κ ακίνητης αντικειμενικής το θεωρώ 'ευκατάσταστο' τουλάχιστον. Τα βιώματα
του καθενός δυστυχώς ή ευτυχώς, είπαμε, υμείς ανήκομεν στις λινάτσες, μεγάλωσα με
φίλους και γνωστούς που πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ κάτι λιμά, δεν είμεθα πoρφυρογένητοι όπως
οι πολλοί που θεωρούν τα 150Κ 'peanuts' που τα' χουν όλοι εύκαιρα.
Άλλωστε φροντίζει το δοβλέτι δια της (διαχρονικής του) φορολογίας στους μισθούς μας να μείνουμε
σε τοπικό-ερασιτεχνικό και να μην ανέβουμε super-league. Ίσα-ίσα για να μας βγάλει από το αγωνιώδες
δίλημμα του να μας έχει δώσει πόδι ο εργοδότης και να μην φτάσουμε καν να σκεφτούμε αν πρέπει
ή δεν πρέπει να 'ρευστοποιήσουμε κοψοχρονιά'.ΥΓ1: Η Κεραμέως μου φαίνεται ήδη από τα καμμένα χαρτια της κυβέρνησης, μαζί με τον
Θεοχάρη (που οσαν να τα έδινε από τον μπεζαχτά του έταξε στους Θασιώτες 'ευνοϊκή' φορολογική
μεταχείριση για να 'ισοφαρίσει' την χασούρα από τα πλοία).ΥΓ2: Η ΔΑΠ είχε τάξει στην γυναίκα μου στο ΠΑΠΕΙ 'ευνοϊκή' βαθμολογική μεταχείριση αν γίνονταν
μέλος. Τους έστειλε στο διάολο αλλά από τότε όποιον βλέπω απόφοιτο από εκεί κάπως μου ρχεται.
(ειδικά όταν δηλώνει ΝΔούλης). -
Γιοχαν.....σταματα ρε
Έυτυχως δεν εχω καποιον να συναντησω σημερα και να γελαω μπραστα του σαν μ@@ς
Το σοκιν 'Τα παιχνιδια' με το ευγενες ποτο απο τα αλαλαζοντα πληθη επειδη το στραβαδι αντεγραψε και πειρε πτυχιο...με εκανε να γελασω δυνατα...
Διοτι μου ερχονται εικόνες απο το παρελθον κατα την ορκομωσια
ΧΑΑΧΑΧΑ
-
Που να δεις και ορκομωσία στο ΠΑΠΕΙ με σαμπάνιες και καπνογόνα όπως είδα εγώ προπερσι....
Δείξανε επίπεδο πάντως, τα καπνογόνα έξω, οι σαμπάνιες -και κάποια light παιχνίδια με αυτες-, σε κολωνατα ποτηρια έξω ακριβώς από το αμφιθεατρο.
Στο θέμα των αντικειμενικων μ'αρεσει πάντως που λειτουργείτε ακριβώς με την λογική των τεκμηρίων, την οποία δικαίως όλοι καταργιομαστε. Αλλά όπως συμφέρει τον καθένα...
Όπως και να έχει δεν είναι το ίδιο να χάσεις το ακίνητο για το οποιο υπερδανειστηκες με το να χάσεις αυτό ή ο,τιδηποτε αλλο λόγω των υπερβολικών φόρων.
-
Παιχνίδια και εσύ, βρεχοσαντε εννοούσα, όχι τίποτε αλλα, τύπου 'πως κάθονται 4 ΔΑΠιτισσες (και ΠΑΣΠιτισσες no problem) σε μια καρέκλα; Την γυρίζουν ανάποδα.'
Και οι σαμπάνιες μιας άλφα αξίας, όχι τίποτε περιστεριωτικες από το SMS, 10 ευρώ ένα κουτί των 6...
-
Συγμωμη....ειμαι ποταπος..
Και να φανταστεις οταν μπηκα ειχα θετικη προδιαθεση για τη ΠΑΣΠ (δεν κρυβεται πιστευω χαχαχα), μολις τους ειδα....
Αρχισα τα 'Ωχ θεε μου, θεε μου'
Καλυτερα να ασχολοηθω με τα μαθηματακια μου και τα τουρλωτα μου ειπα και καλα εκανα.
Υ.γ την κιτσαρια της ορκομωσιας ομως δεν μπορω να τη βγαλω απο το μυαλο μου. Πρωτη φορα ειδα ποσο χωριατισες ηταν οι συμφοιτήτριες μου, το επαιζαν και κατι το ιδιαιτερο, αστος δεν γινεσαι απο το κομμα, γεννιεσαι...έγω με ενα πολο και ενα υφασματινο παντελονι πολυ απλο πηγα...
Μου λεγαν καλα ετσι ηρθες..Φυσικα τους ελεγα..και εννοειται δεν εχω γραβατα και δεν εχω βαλει ποτε μου...χαχαχα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2