-
Και εγώ έχω άποψη. Έλεος πια με αυτό το σανό για όλες τις χρήσεις ούτε αλεύρι να ηταν, κυβερνάτε, μέχρι και ο αναπτυξιαδης μαζεύτηκε...
Για να βγει όμως το σανό που τόσο σας αρέσει θέλουμε μια πομονα στο χωράφι να τραβήξει νερό απ' τη γεώτρηση. Πάρε λοιπον μια αύξηση στο ρεύμα. Μη το υποτιμάτε λοιπον αυτο το σανό, ακριβαινει και ζοριζονται οι κτηνοτρόφοι και μειώνεται το γάλα κ.ο.κ...
Εδώ το πάντα πρόθυμο ex-αριστερο όπως έλεγε στις ραδιοφωνικές του εκπομπες αγόρι έκανε το λαγό να δει αντιδρασεις, έφυγε το e-κοτρωνιδι και μετά μαζεύτηκε. Και μη στραβωνεις μαν, αυτός την έκανε την πατάτα, αυτόν κράζω, όχι εσένα...
-
Α, οπότε να ανεβάσουμε την τιμή νερού (και ρευματος, το έχουν πει) για την επαγγελματική χρηση. 'Ζούπα γκουτ'. Εδώ λέγαμε ειδικα στην αρχή της κρίσης για την... επανάσταση του ραφιού (ψωνίστε ελληνικά*) ώστε να είμαστε τουλαχιστον αυτάρκεις στα τρόφιμα γιατί άμα παρακάναμε τους μάγκες δε θα είχαμε να φαμε. Δεν κάνουμε που δε κάνουμε λοιπόν αυτοκίνητα/hi tech προϊόντα παρά μόνο γεωργικά κτλ, και θα πάμε να εκτιναξουμε το κόστος παραγωγης τους για να τιμωρήσουμε τους εαυτούς μας. Μη μιλήσω για την περιβόητη ανταγωνιστικοτητα...
Έχουν και άλλες τέτοιες ωραίες ιδέες τα ζαγαρια του νεοφιλελευθερισμού;
*Κλασσικοί συνελληνες κυρίως μεγάλης ηλικίας να βρίζουν προ κανονικότητας τους Γερμανούς και τον τροχήλατο που τους έκοβε τις συντάξεις αλλά...'10 φέτες gouda Γερμανίας'. Ρε αει...
(Θα 'χετε παρατηρήσει ότι ακόμα και ελληνικά τυριά πχ 'Ήπειρος οικογενειακό' γίνονται με γάλα ΕΕ. Ας το κάνουμε όλο και πιο δύσκολο λοιπόν...)
-
Άποψή μου ότι αν είχαμε κάνα 'Μπαρμπα Στάθη' να καλλιεργούσε μερικές χιλιάδες στρέμματα στον κάμπο της βοιωτίας κάνοντας χρήση νερού όπως κάνουν τώρα οι αγρότες, θα είχαμε κάθε μέρα 'συλλογικότητες' απ' έξω από την πόρτα της εταιρείας να ξελαρυγγιάζονται γα το σκάνδαλο, για την 'κατασπατάληση του πολύτιμου νερού', για την 'σκανδαλώδη χαμηλή τιμή που ο δήμος πουλάει το νερό στους τσιφλικάδες' κοκ. Είναι ακριβώς το ίδιο με το όταν χτίζεται μεγάλη ξεονοδοχειακή μονάδα με βιολογικούς, με συλλογή και ανακύκλωση υδάτων και τα ρέστα κάπου, θα βρεθούν πάντα 'συλλογικότητες' να ενοχληθούν, από το 'γραφικό ταβερνάκι' του μπάρμπα μήτσου που ρίχνει το σκ@τό σούμπιτο στην παραλία με τον μη υδατοστεγή βόθρο δεν ενοχλείται κανείς.
Θα μου πεις ο αγρότης δεν είναι εταιρεία, βιοπαλεστής είναι (όχι ότι δεν έχουμε και 'μινι-τσιφλικάδες' βέβαια που οφελούνται 'τα μάλα'). Σωστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στην ζημιά που γίνεται, φτάσαμε στο 2020 και τα κανονάκια στον κάμπο, εκεί απτόητα να ψεκάζουν νερό. Και ποια είναι η λύση; Ιδιωτικοποίηση; Όχι κυρ Μπάμπη μου, άμα θέλεις εσύ ρίχνε και στο καζανακι σου εμφιαλωμένο. Αύξηση τιμής; Ούτε. Πρώτα πρέπει να δώσεις σε όλο αυτό τον κόσμο κίνητρα, τεχνογνωσία, επιδοτήσεις κ.λ.π. για να αλλάξουν τις καλλιέργειες και τον τρόπο που παράγουν. Και ΜΕΤΑ, ναι, αν τα έχεις κάνει όλα αυτά τότε βάλε το αγροτικό νερό και 100 ευρώ το κυβικό. Οπότε πρώτα πρέπει ο τσεκουράτος Μάκης να κάνει αυτά που πρέπει και μετά να μιλήσει ο κάθε μπαμπίνος.
ΥΓ: Ποτέ δεν είχε η χώρα πολύ αγελαδινό γάλα γιατί ποτε απλά δεν είχε πολλές αγελάδες.
-
Για το τελευταίο να σου πω fiverg ότι όταν ήμουν μπομπος στη Σύρο μια χαρά συνεταιρισμό είχαμε (Βιοσυρ) και είχαμε το γάλα μας. Και η Σύρος δεν ήταν Ρόδος πχ, σιγά την έκταση. Αλλά μια χαρά καλυπτομασταν. Όσο περνουν τα χρόνια η κτηνοτροφία φθίνει για διάφορους λόγους. Γενικά 'οι μικροί' τελειώνουμε σιγα-σιγα στο ελεύθερο επάγγελμα...
-
Γιοχαν χτυπησες φλεβα....αυτο ακριβως....
Οποιος εχει επαφη με την αγορα και μιλα ειλικρινα χωρις μ@@@ς και γελοιες σαλτσες αυτο λεει.
Οποια κυβερνηση θα στηριξει αυτους τους μικρους και ε.ε που τοσες δεκαετιες ηταν η βαση της οικονομιας μας...εγω αυτην θα ψηφισω,εκτος απο ακραιους φυσικα
Υ.γ fiverg και εσυ εχεις ταλεντο στο γραπτο λογο.... ωραια κειμενακια γραφεις.
-
Ήμανε καλός στην έκθεση μικρός.
Βρε, σήμερα έχουμε περισσότερες γελάδες στην Ελλάδα απ΄ ότι πριν 40 χρόνια... Με νουνου εβαπορέ μεγαλώσαμε.
Που να βρεθεί τόσο αγελαδινό γάλα για βιομηχανική παραγωγή (γιαούρτια, τυριά, φρέσκο γάλα); -
Καλα για το γαλα οπως λεει ο Φανης....μακρυα...
Εγω το εκοψα...ακουσα αυτο που ειπε...το εψαξα....και οντως παιδες...ιδιαιτερα οι αντρες κοψτε το γαλα.
Υ.γ
αυτο που λεει ο fiverg για τους τροπους ποτισμου....δεν το ξερα...ύπαρχει κ αλλος;;;;
-
Δεν υπάρχει μεγάλο deal σε καμμία γωνιά του πλανήτη χωρίς να κονταροχτυπηθούν οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι, όποιος θεωρεί ότι οι κατασκευαστικοί επενδυτικοί όμιλοι απανταχού της γης είναι εκκλησίες και φιλανθρωπικά ιδρύματα μάλλον ζεί στα παραμύθια.
Το ζητούμενο είναι το κάθε κράτος να ορίζει τις προδιαγραφές εκείνες που ισχύουν για όλους τους τομείς του εκάστοτε έργου και να τηρούνται με συνεχείς ελέγχους και βέβαια να πληρώνονται οι αναλογούντες φόροι, όλα τα άλλα είναι εντελώς παραπλανητικά παιγνίδια που προέρχονται από τους χαμένους και διοχετεύονται με τη μορφή σανού από τα φιλικά τους ΜΜΕ.
-
Σε ποιο θεμα αναφερεσαι ρενακια;;;
-
H Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας
Γιατί δεν έγινε αυτό τα προηγούμενα 4 χρόνια ?
-
Πάντως ανεξάρτητα από την λογική Μπάμπη , σε κάποια θέματα θα πρέπει να έχουμε μία σοβαρότητα σαν κράτος και κοινωνία .
Επειδή το κομμάτι που συζητήθηκε είναι η ειδίκευση του υιού , να σας πω ότι το 85 % του νερού χρησιμοποιείται στην γεωργία , το 10 % στους πολίτες και το 5 % στην βιομηχανία .
Για αυτό το 85 % προφανώς η συζήτηση , όπου και εκεί είναι γνωστό ότι έχουμε μεγάλες σπατάλες , έχουμε άρνηση πολλών αγροτών να εκσυγχρονίσουν τον τρόπο άρδευσης και το χειρότερο έχουμε πολλές γεωτρήσεις αυθαίρετες που αν φτάσουμε να τραβάνε υφάλμυρα νερά , τότε θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα στο έδαφος και στην γονιμότητα και στην απόδοση .
Απλά το θέμα είναι όταν πεις κάτι , να περάσει σωστά αυτό που είπες και εδώ η νδ κλασσικά πάσχει στην προπαγάνδα , που τα αριστερά τρολάκια την παίζουν στα δάχτυλα .
Επιπλεον αυτων,σε δημους νησιωτικους οι δημαρχαιοι χρεωνουν το νερο αναλογα με την εκλογικη πελατεια,μπορει πχ να κανουν και σεισαχθεια προ εκλογων για τους δικους τους ξενοδοχους.Τη διαφορα στο κοστος την πληρωνουμε ολοι εμεις μεσω των φορων.
Το νερο οπως και καθε αγαθο που απαιτει επεξεργασια,μεταφορα κτλ και αρα κοστος,θα πρεπει να τιμολογειται σωστα,διαφορετικα στο τελος της διαδρομης δεν θα εχεις νερο οπως πχ δεν εχει τωρα η Βενεζουελα https://www.reuters.com/article/us-venezuela-politics-water/water-is-now-gold-for-desperate-venezuelans-idUSKCN1R212G
-
Πήγα σήμερα στα εξάρχεια να κάνω μια θεώρηση στο ΚΕΠ της πλατείας εξαρχείων και με έκπληξη διαπίστωσα ότι είχε κλείσει...
Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας;
Από την άλλη, έχω χάσει άπειρα ποστ στο τόπικ αφού παρασύρθηκα από τις 10δες δηλώσεις δέσμευσης για αποχή από το τόπικ εκτός αν υπάρξει πολύ σημαντικός λόγος παρέμβασης.
Πίστεψα ότι θα ήταν αληθινές. Τόσο αληθινές όσο και το πρόγραμμα ΘεσσαλοΝΙΚΗΣ!!!
Υ.Γ: Μπάμπη συμμαζέψου
-
https://www.sofokleousin.gr/tsakalotos-i-protasi-pou-apodextike-i-ee-gia-tin-a΄-katoikia-ani
Αν δεν υπηρχε το μαξιλαρι θα σου ελεγα εγω τι πρασινο φως θα υπηρχε...με καποια αρνητικα στοιχεια απο το λογιστηριο του κρατους
Μια μουτζα θα υπηρχε και με ενα 'εμεις συμπαραστεκόμαστε στον ελληνικο λαο'.
Ειπαμε και ειπατε ειναι μια νεα κυβερνση που περασε απο τα καλοκαιρινα της μπανια σε 20 ημερες ουσιαστικης διακυβερνησης.
Μη λεμε και μπουρδες....ουτε τριμηνα εσοδων δεν εκλεισαν καλα καλα, ουτε προϋπολογισμο, ουτε τιποτα....οτι γινεται γινεται απο το αποθεμα της προηγουμενης κυβερνησης.
Το κακο αποθεμα του εχθρου του λαου...θυμασαι ρενακια;;;;
Διοτι χωρις αυτο...πιστευεις πως οι κεντρικες τραπεζες των δανειστων δεν θα πιεζαν για τα χρηματα τους;;;;
Θα ελεγαν ναι μωρε επιδοτειστε δανεια κακοπληρωτων....τα λεφτα μας;;;;...περασμενα...ξεχασμενα .
Εντωμεταξυ, αρχισαν τα οργανα....
https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/211485_xekinisan-ta-kabgadakia-me-toys-thesmoys
Ευτυχως που υπαρχει το μαξιλαρι και εχει η χωρα βασεις....τιποτα δεν θα γινοταν...διοτι αλλο πραγμα τα δημοσια οικονομικα και αλλο πραγμα η αγορα... δεν κινουνται συγχρωνως...
-
Ευχαριστώ που κάποιοι παραδεχονται επιτελους ανοικτα τις ακατανοητες εμμονές τους. Ας ζητήσουν ευθύνες στους άλλους συνομιλητές για τη μη αποχώρηση μου. Εξάλλου συζητάμε γενικά σε ωραίο κλίμα στις τελευταίες σελιδες. Κάτι άλλο;
-
...Πάντως ανεξάρτητα από την λογική Μπάμπη , σε κάποια θέματα θα πρέπει να έχουμε μία σοβαρότητα σαν κράτος και κοινωνία ...
Απαιτώ να μην ακριβύνει το νερό. Είμαι σκατόγερος και όλη την ημέρα το ξύνω. Το φτηνό νερό είναι ένα τρόπος για να περνά η μέρα μου. Σηκώνομαι το πρωί, παίρνω το λάστιχο και ποτίζω κήπους, δέντρα, πεζοδρόμια, την άσφαλτο, τους σκουπιδοντενεκέδες, τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο, τους περαστικούς. Νερά υπάρχουν!! Θέλω να βλέπω νερά να τρέχουν στην άσφαλτο. Θέλω λάσπη, θέλω off-road καταστάσεις.
Μετά πίνω τον πρωϊνό μου καϊφέ και πάω στην Μεταμορφώσεως στο Χαλάνδρι να ανοίξω με την κόρη το μαγαζί. Περνώ και εκεί την ώρα μου όμορφα. Βοηθώ στο μαγαζί. Παίρνω το λάστιχο και ρίχνω νερά να φύγουν οι σκόνες. Ρίχνω στα τσιμέντα, στην άσφαλτο παντού. Νερά είναι δεν παθαίνει κανείς τίποτα...
Απλά κάπου/κάπου γίνεται και κανένα τρακάρισμα. Να σήμερα το πρωί. Βρέθηκε ο άλλος με το σκούτερ να πάει να περάσει από τα νερά. Μα βλάκας είναι; Τόσοι δρόμοι στην Ελλάδα. Που πας ρε Καραμήτρο;;;;;;;; Και γλυστράει ο βλάκας, πέφτει κάτω με τη μηχανή, πάει και σκάει σε διερχόμενο αυτοκίνητο και μένει και ακίνητος. Μα δεν του κόβει καθόλου; Δεν ξέρει ότι οι δρόμοι είναι για να τους ποτίζουμε;;;
Και μένει ακίνητος και κάποιοι τρέχουν και φωνάζουν. Και ο άλλος με βρίζει που ποτίζω το δρόμο; Καλός βλάκας και αυτός. Δεν ξέρει ότι για αυτό υπάρχει το νερό; Για να το σπαταλάμε ασύστολα και να το ξαναδίνουμε στη φύση! α! είμαι και οικολόγος εγώ!!!!! Αριστερός οικολόγος! Καρανίκας με λάστιχο επ' ώμου!
Για αυτό απαιτώ τσάμπα νερό, φτηνό νερό να έχω κάτι να ασχολούμαι!!!! Και άσε τον άλλο στο οδόστρωμα ακίνητο. Στα @α@άρια μου...
υ.γ.1 Το περιστατικό πραγματικό, σημερινό, πριν μία ώρα, στην Μεταμορφώσεως στο Χαλάνδρι.
υ.γ.2 Τα πρόσωπα στην ιστορία είναι αληθινά. Κοιτάξτε γύρω σας και θα τα εντοπίσετε.
-
Λοιπόν πέρα από το γεγονός ότι δεν ήταν ανοιχτό το πρωί για να γράψω στο θέμα , οπότε θα γράψω κάποια στιγμή , το θέμα με το πλύσιμο - παιχνίδι παίζει και αλλού . Σε ένα από τα κτίρια που έχουμε φτιάξει έχουμε μία ηλικιωμένη , η οποία είχε το θέμα αυτό μέχρι που την ψιλομάζεψαν οι ιδιοκτήτες κλειδώνοντας την κοινόχρηστη βρύση .
Στόρμ ελπίζω να μην ήσουν εσύ με το μηχανάκι ...
-
Όχι φίλε. Ένα παλικάρι ήταν. Φορούσε κράνος, αλλά ήταν με σορτς και κοντομάνικο. Οπότε κατάλαβες πως έγινε. Τον σήκωσαν, τον έβαλαν στο πεζοδρόμιο και μάλλον θα περίμεναν το ασθενοφόρο. Έτυχε να είμαι με το αυτοκίνητο και είδα το περιστατικό στα 20 μέτρα απόσταση. Μερικά αυτοκίνητα μπροστά από το δικό μου.
Όλος ο δρόμος της Μεταμορφώσεως, δίπλα στο Market In, γεμάτος με νερά. Κάποιος από μαγαζί είχε την ιδέα να ρίξει νερά παντού... Βασικά ξέρω ποιος είναι, αφού από εκεί περνώ καθημερινά. Κάθε μέρα το πρωί πετά νερά παντού και είναι σαν να έχει βρέξει.
Το ίδιο σκηνικό και μέσα στο κέντρο στο Χαλάνδρι. Εγώ εκεί γλίστρησα και έπεσα. Στην στροφή στην Κώστα Βάρναλη προς Αμαρουσίου-Χαλανδρίου. Πάνω στη στροφή. Κάθε πρωί ο τύπος της καφετέριας παίρνει το λάστιχο και ποτίζει το δρόμο. Όπως και ποιο πάνω, ο μανάβης απέναντι από το ΜAKRO. Κάθε πρωί με τα λάστιχα ποτάμια τα νερά.
Πάρα πολλοί έχουν αυτή την νοοτροπία στην Ελλάδα.
-
Στο εξωτερικο οι δρομοι πλενονται μερα παρα μερα....εκει να δεις νερα.....
Εμεις ακομα μες στη βρωμια ειμαστε.
Ειμαι υπερ να πλενοντια οι δρομοι και τα πεζοδρομια.... αν μπορουμε να το κανουμε κεντρικα απο υπηρεσιες καλυτερα για να μην πλενει ο καθενας μομος του.... αλλα ελεος με τη βρωμια των ελληνων....
Νερα και παλι νερα μεχρι να σταματησετε να πετατε σκουπιδια στους δρομους...και να χεζουν και να ουρουν παντου τα σκυλια σας
Τα πεζοδρομια μας ειναι μαυρα απο λευκα απο τη γλιτσα της βρομιας.....και μουλετε για τα νερα.
(Ποιος μ@@@ς βαζει πλακακια για πεζοδρομια... τι κιτς μαλακια του εγκεφαλου ειναι αυτη;;;; εσουμε κολλησει στο 1950...τη φαεα μου μεσα)
Η πλακα ειναι πως ο μεσος ελληνας ειναι και ρατσιστης με τους ανθρωπους απο οντως πολυ βρόμικες χψρες ...
Ο ελληνας βρομαει απο αποσταση και βρομιζει ολο τον κοσμο γυρω του. Μεταξυ μας ειμαστε...να λεμε τις αληθειες....
Εδω πετουν τα σκουπιδοα απο τα μπαλκονια για να βαλουν καλαθι στον καδο..... απειρες φορες το εχω δει....
Ή σε καθε φαναρι που εχει νησιδα ή μπαρα στα δεξια κια αριστερα κατω στο γρασιδι δειτε την βρομια......
Καθε φαναρι ειναι μια μικρη χωματερή... ξεφτιλισμενοι ελληνες βρομιλοι οδηγοι. Βρε ουστ απο εδω στα χωρια σας και στις στανες σας
-
Στον Περαιά τις δεκαετίες ΄50/60 κάθε απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους περνούσε υδροφόρα του δρόμου και έπλενε τους δρόμους.
-
Ειχαν χωματοδρομο;;;;
Μπραβο τους.... πιο πολιτισμενοι τοτε απο τωρα.
Γιατι οι δρομοι μας ειναι καλυτεροι απο αυτών;;;;;
Εδω...ειμαστε καλοκαιρινος προορισμος και ζητουμε πολλα δις ευρω ως εσοδο απο συτο....
Ποσο δυσκολο καθε εβδομαδα οι δημοι να περνουν (ας πουμε καθε δευτερα και δυο φορες την εβδομαδα στο πικ της σεζον) απο τις παραλιες με αυτο...
Δηλαδη, μια μελετη κοστους οφελους για αγορα 50 -100 μηχανηματων απο το ιδιο το κρατος και παραχωρηση σε ολη την ελλαδα, ακομα και σε μικρους και φτωχους δημους με ωραιες παραλιες, εναντι της φημης των πιο καθαρων παραλιων του πλανητη....
Ποσο παραπανω τουριστες θα ερχονται;;;;;
Ποσα δις εσοδων επιπλεον σε ιδιωτες και σε κρατος μονο σε μια σεζον;;;;
Για γηπεδα, γιορτες με βλαμμενους διασκεδαστες, εκτασεις κτλ να πηγαινουν ολοι οι προβληματικοι να βγαζουν το αντριλικι τους και οι μ@@@@ πεφτουν απειρα χρηματα..
Καποιος να καθαρισει τη χωρα, λιγο νοικοκύρεμα;;;
Πλεον, διαβασα πως η χωρα εχασε πολλες μπλε σημαιες ακριβως λογω της.....βρομιας των παραλιων....
Ακομα και αυτές που πηραν μπλε σημαια καταλληλοτητας για επισκεψη...αν τις δειτε απο κοντα ...παλι η βρομια βρισκεται παντου....
Μονο η συχνη χρηση ειδικων μηχανηματων θα τις κρατα καθαρες, ομορφες και παγμοσμιως θελκτικες.
Σκατοβρομιαριδες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2