-
Διάβασα σχόλια για το πόσο ενοχλεί εσας τους Αθηναίους που όταν πάτε στα χωριά σας , σας ενοχλούν οι τουρίστες .
Μήπως αναρωτηθήκατε πόσο ενοχλείτε εσείς τους ντόπιους με αυτό το αρχοντιλίκι που βγάζετε ?
Προφανώς έχουν γίνει υπερβολές με τον τουρισμό σε διάφορα μέρη , αλλά σκέφτεστε πως θα ήταν αυτά τα μέρη αν δεν υπήρχε τουρισμός ?
Ιδιαίτερα τα νησιά ?
Δυστυχώς στην χώρα μας έχουμε πολλούς που έχουν την δουλίτσα τους και δεν μιλάω για τους εδώ μέσα , αλλά διαβάζω και στα κοινωνικά δίκτυα και οι οποίοι θέλουν να μην τους χαλάει τίποτα την ησυχία τους , αφού ο μισθός συνήθως από το δημόσιο πέφτει κάθε μήνα .
Ιδρύουν και συλλόγους μάλιστα , μαζί και κάτι εμμονικούς και τοπικά λαμόγια , που είναι εναντίον του οτιδήποτε .
Εγώ έχω καταγωγή από ένα πανέμορφο μεγάλο νησί , την Εύβοια , που είχε την ατυχία να έχει πολύ πασοκ στα μυαλά του κόσμου της και έτσι διορίστηκαν πολλοί , οι οποίοι κατέστρεψαν και καταστρέφουν το νησί .
Το νησί έχει πλήρη εγκατάλειψη από το κράτος , αν εξαιρέσεις την ψηλή γέφυρα , το τελευταίο έργο ήταν επί του εκ Στενής καταγώμενου Οδυσσέα Αγγελή που έφτιαξε με την ΜΟΜΑ την πρώην Κακιά Σκάλα μεταξύ Αμαρύνθου - Αλιβερίου .
Πριν 2-3 χρόνια έτυχε σε ιστορική κωμόπολη της ανατολικής πλευράς να είμαι εκεί σε ένα μαγαζί , όταν τελείωσαν οι εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου και έφεραν την φωτογραφία της αποφοίτησης . Ρώτησα πόσα παιδιά είναι συνολικά και μου είπαν 60 . Και λέει μία μαμά παιδιού που μας είχε φέρει και την φωτό : Και όλα αυτά τα παιδιά θα φύγουν από τον τόπο για την Αθήνα και τις άλλες πόλεις να σπουδάσουν και δεν θα ξαναγυρίσουν .
Η πόλις αυτή πριν 120-150 χρόνια είχε 80-100 ιστιοφόρα που έκαναν εμπόριο σε όλη την Μεσόγειο και στην Μαύρη θάλασσα και πληθυσμό 50-100 % πάνω από τον σημερινό . Εβγαζε ένα ιδιαίτερο μαύρο κρασί και το έκανε εξαγωγή στην Γαλλία , έκανε με δικά της λεφτά ένα μεγάλο λιμάνι μέσα στο πέλαγος , σε διάρκεια 3 ετών το 1889-1892 γιατί οι τρικυμίες τους κατέστρεφαν τα πλοία , ο΄κόσμος είχε μεράκι και δούλευε και τώρα έχουμε τους διορισμένους , τους 40άρηδες και 50άρηδες συνταξιούχους και τους Αθηναίους που θέλουν ησυχία στο χωριό τους .
Να μην ξαναπάτε . Κακό τους κάνετε όχι καλό . Εχουν από μόνοι τους θέματα με τον κομματισμό που τους έχει διχάσει .
Τουρισμός ελάχιστος . Εκαναν κάποιοι τρελλοί κάποιες μικρές και μεσαίες μονάδες και τρώνε κριτική από τους αραχτούς , ενώ το κράτος τους έκλεβε τις επιδοτήσεις που δικαιούνταν .
Υπάρχει βέβαια και το νησί που ανήκει στην Εύβοια , η Σκύρος που εκεί οι κάτοικοι , είχαν κάποιους φωτισμένους και συσπειρώθηκαν σε μια γροθιά , έκοψαν τον κώλο στους βολεμένους , ανόητους ,εμμονικούς , έβγαλαν και δικό τους καράβι και προσπαθούν . Σε αντίθεση με τα άλλα νησιά των Σποράδων που έχουν τα θέματα του κομματισμού και των διαφόρων λαμογίων .
Οσο για την Αθήνα , ευτυχώς που ήρθε ο τουρισμός και κάποιοι νοικοκυραίοι , μεταξύ αυτών και γνωστοί μου , που μπόρεσαν και νοίκιασαν το σπίτι τους , ώστε να πληρώνουν τα χρέη που τους δημιούργησαν τα μνημόνια .
Να μην μιλήσουμε που έσωσαν αυτούς που βγήκαν στην σύνταξη στα γεράματα , ή έμειναν χήρες και ακόμα δεν έχουν δει σύνταξη παρά μόνο ποσοστό της .
Κοιτάξτε λίγο γύρω σας .
Αν τώρα υπάρχουν υπερβολές στον τουρισμό στην Μύκονο , Σαντορίνη , Κέρκυρα και Ρόδο , ας κάνουν κουμάντο οι ντόπιοι να προστατεύσουν το προιόν τους . Πέρα από αυτά όμως υπάρχουν και πολλά άλλα μέρη που προσπαθούν να επιβιώσουν με τον λίγο τουρισμό .
Γιά κάθε Σκιάθο , υπάρχει και μία Αλόννησος .
-
Να πω για την Ευβοια, δεν ειναι τυχαιο παλια που ειχε γινει ενα ρεπορταζ και στην Κυμη, Στυρα κτλπ ειχαν εδρα μερικες 10δες offshore.
Δεν ειναι τυχαιο υπουργοι απο εκει, κολλητοι του Ακη, οπου με μια θητεια βρεθηκαν με ναυτιλιακες.
-
Δεν βρέθηκαν από την τοπική θητεία ... Είναι ακριβώς αυτό που λέω ο κομματισμός ... Και βέβαια αν κάποιος δήμαρχος δεν είναι κομματικός , παίζει να καταργήσουμε τον δήμο ...
Επίσης να πω ότι ακίνητα που δεν δηλώνεται το εισόδημα είναι είτε πολύ περιθωριακά , είτε πολύ περίεργα . Δεν είναι ούτε το 5 % του συνόλου . Γιατί από τους μικρούς ιδιοκτήτες κανείς δεν ρισκάρει να χάσει λεφτά για το 15 % του φόρου .
Ακόμη εδώ και 3-4 χρόνια γίνεται έλεγχος για τα ακίνητα που έχουν ρεύμα και κατανάλωση , αν είναι νοικιασμένα ή ιδιοκατοικούνται .
-
Αϊ γεια σου, καλά το επιασε το αύτι μου από τότε.
Α ταξιδευτή, άντε παράτα μας, που έχουν γίνει μπ@@@λο η μισή Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Να αλλάξουμε επίπεδο τουριστών, και να μειωθούν. 50 εκατομμύρια ;;; είσαι με τα καλά σου μωρε;
Και αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλά άλλα σημεία της χώρας που όντως είναι εκπληκτικής ομορφιάς. Στο τέλος ανεβαίνουν οι τιμες ενοικιασης δωματιων στα ύψη και οι μονιμοι κάτοικοι της χώρας που τους ανήκει και πληρώνουν φόρους πάνε διακοπές σε τριτοκλασατα μέρη.
Επειδή δηλαδη θέλετε ως κλαδος να χτίσετε ξενοδοχεία, θα μας γαμ@2τε τη χώρα μου φαίνεται. Άκου εκεί 50 και 60 εκατομμύρια σε μια χώρα που όπως λες εχει πολλα βουνά και λίγα επίπεδα μέρη.
Το ιδιο κάνατε ως κλαδος με την πιεση κατά συγκεκριμένων αρχιτεκτονικών κανόνων από την πολεοδομία, για δήθεν φθηνά σπίτια, και καταστρεψατε όλη τη χώρα με άθλιες κατασκευες και τετράγωνα τσιμέντα.
ΔΕΝ είπαμε να φύγουν από τον τόπο τους οι νεοι που μας λες για αντιλογο, για αυτο μιλησα για καθετοποίηση της αγροτικής παραγωγής, για βιομηχανικές ζώνες σε περιοχες κοντά στην σιδηροδρομική γραμμή.
Ανάπτυξη φέρνουν και τα μπ@@@λα, να χτίσουμε πολλά τότε.
-
- 40000 εισόδημα από ενοίκια φορολογείται με ας πούμε 15-18%, το αντίστοιχο από μισθωτή εργασία 30-35%. Εσύ που είσαι ο σοσιαλιστής αυτό το βλέπεις σωστό. Μην τυχόν και αυξηθεί η τιμή των ενοικίων στις λαικές συνοικίες της Εκάλης και της Κηφισιάς (κι εκεί ενοικιάζονται σπίτια ξέρεις).
Κεντρώος είμαι διότι θρωρω πως καταλαβαίνω πότε το buffer zone του κράτους σε κοινωνικές πολιτικές πρέπει να ελαττώνεται ή να ενδυναμώνει καθως και γιατί. Τα υπόλοιπα ειναι μικροπολιτική...τι να απαντήσω, σε περιπτωσιολογιες; Έχω άπειρες αντίθετες περιπτώσεις αναφέρω.
Δεν κρυβω όμως πως οι σοσιαλδημοκράτες αυτήν την περίοδο ειναι πολύ πιο ρεαλιστές και οι καιροι προσφερονται για να ξεδιπλώσουν την οικονομική τους θεωρεια. Αυτό θέλω και βλέπω εγώ ως λογικό.
- Εσύ έψαξες και βρήκες μαύρα ενοίκια 15%. Εγώ λέω 60%. Να το αφήσουμε στην μέση; Και εν πάση περιπτώσει, 5 από εδώ, 10 από εκεί και 500 ευρώ φόρο λιγότερο να πλήρωνα τον χρόνο ξέρεις καλό θα μου ήτανε, δεν μου περισσεύουν, εσένα σε βλέπω πολύ κιμπάρη και δικαιολογείς τα πάντα ενώ είναι κατά βάση πολιτικές αποφάσεις (αρμέγματος όσων πάντα αρμέγονταν). Που εν έτη 2020 (και 2019 και 2018...) ενώ όλα τα ακίνητα είναι δηλωμένα στην εφορία με παροχή ρεύματος δεν μπορεί -και καλά- το κράτος να δει αν είναι κατοικημένα και ψευδώς δηλωμένα ως άδεια;
Εγώ μια Κούλα ήθελα, και δεν τα κατάφερα τελικά, οπότε πληρώνω διότι έχω μια ελπίδα η Ελλάδα που μας παραδώσατε να φτιάξει. Θέλει θυσίες και οχι γκρίνια. Άλλος χαρακτήρας μάλλον από εσένα! Άλλες συνθήκες, και ανάγκες.
Στο τελευταίο δεν το γνωρίζω, αν το έκαναν, το γνωρίζεις εσυ; Θυμάμαι πάντως σε θέματα στην ειδήσεις το ανέφεραν οπότε λογικά κάτι ξεκίνησε προς αυτήν την κατεύθυνση.
- Το το θα γίνονταν το 15 είναι δική σου εκτίμηση. Άλλοι (εννοώ και μη πολιτικοί) έχουν άλλη εκτίμηση. Καθείς διαβάζει, ενημερώνεται και κρατάει αυτό που νομίζει.
Όχι δική μου, εκτιμήσεις οίκων αξιολογήσεων και αναλυτών μετοχικών πακέτων.
Τους 'άλλους' που έλεγαν 'τα άλλα' , ως δια μαγείας έγιναν εν τελη πολιτικοί. Πληρώνονται πλέον από τους ίδιους τους υψηλούς φόρους που φώναζαν και κατήγγειλαν, και όχι από την τελείως ελεύθερη αγορά που λάτρευαν και παρότρυναν τους υπόλοιπους να επιλέξουν.
Αφού δεν θες να το πιστέψεις, ζήσε τον μύθο σου που λέει και ο ρενακιας. Ο καθένας ζει στο περιβάλλον που επιλέγει να βλέπει.
- Δεν διαφώνησα επί της ουσίας με τα επιδόματα και την επίδρασή τους στην λιανική. Εκεί που διαφωνώ είναι η 'μοναδική' σχέση λιανικής και ανάπτυξης ή μη ανάπτυξης. Εσύ νομίζω ότι λες ότι η άνοδος στην λιανική έφερε την ανάπτυξη. Δηλαδή περίπου ανακαλύψαμε το 'αεικίνητον'. Χωρίς επιπλέον χρήμα, πήραμε αυτό που είχαμε, το μοιράσαμε λίγο 'καλύτερα' και 'βουαλά ανάπτυξη' και αύξηση ΑΕΠ (magic)! Ενώ είχαμε αύξηση εξαγωγών, αύξηση τουρισμού, αυτά εσύ τα θεωρείς μάλλον ως 'irrelevant'. Εγώ λέω ότι η ανάπτυξη ή ύφεση αποτυπώνεται εν τέλη στην λιανική.
Και ναι και οχι, μια συμφωνώ μια οχι, είμαι ψόφιος από την δουλειά, ξημερώματα έφυγα, τώρα γύρισα και βαριέμαι να γράφω αναλυσεις. Με λίγα λόγια, ναι ο τζίρος πολλαπλασιάζεται με τέτοιες τεχνικές, άλλωστε όλοι οι δείκτες βασίζονται σε λογιστικές εγγραφές. Τώρα κάπου το πιανεις τι εννοω, επισης τα μεσαια στρωματα δεν πολλαπλασιαζουν τον τζίρο που φτιάχνουν τα νουμερα, διότι έχουν την τάση να αποταμιεύουν. Η πραγματική ζημιά που έγινε ήταν στην μικρη επανεπένδυση, για αυτό ρώτησα και τον νιάου, για επανεπένδυση που ειχε. Εκει ηταν η πραγματική ζημιά κατ' εμε, αλλά όπως είπαμε ποιος εφερε σε αυτο το χαλι την χωρα; Δικαιολόγησε λοιπόν αυτους, εσυ.
Σου έγραψε ότι προς το τέλος του 19 είχαμε μείωση εξαγωγών. Όχι, για σένα η ύφεση οφείλεται μόνο και μόνο στο ότι δεν δόθηκαν επιδόματα τα Χριστούγεννα και έπεσε η λιανική. Σου γράφει ο από πάνω ότι από τα 300 αμάξια με τον τουρισμό πήγαν στα 900. Μπαααααα, μικροπράγματα, τα επιδόματα και η επίδρασή τους στη λιανική μας έσωσαν... Οι τουρίστες που έρχονταν την έβγαζαν με γιαουρτάκια φαίνεται και δεν αγόραζαν μήτε τυρόπιτα...
Σου εξήγησα κάπως πιο πάνω. ΑΛΛΟ η επένδυση και η αποταμίευση ΑΛΛΟ το λιανικό εμπόριο. Βάλε τώρα και τον παράγοντα άνθρωπο και φτώχια, που είναι σημαντικός αν πραγματικά αγαπάς τον άνθρωπο. ΦΥΣΙΚΑ και οι τουριστες τονώνουν το λιανικό, αλλά για 5η φορά, όταν κόπηκε η επιστροφή της πλεονάζουσας εισφοράς, κάθε Δεκέμβριο, που επέστρεφε με την μορφή των επιδομάτων σε πολλά κοινωνικά στρώματα, ΑΜΕΣΑ το λιανικό εμπόριο κατέρρευσε. Τι δεν βλεπεις;; απορω;
- Έχεις μια τάση αγιοποίησης των συριζαίων σε σχέση 'με αυτούς που έφεραν την καταστροφή'. και τους βγάζεις λάδι Αλήθεια, με ποιους κυβέρνησαν οι συριζαίοι; Δεν κυβέρνησαν με ανελίτες και πασόκους; Μην κοιτάς μόνο την βιτρίνα τα μέλη της κυβέρνησης( και εκεί θέλεις να σου αραδιάσω πόσοι ανήκουν σε 'αυτούς που μας κατέστρεψαν';). Από που ήταν οι γενικοί γραμματείς σε υπουργεία, σε οργανισμούς κ.λ.π.? Έπεσαν από το διάστημα; Το βαθύ πασόκ που έχει μαζέψει τριγύρω του ο Αλέξης δεν το βλεπεις;
Δεν ξέρω το κράτος, ίσως ήταν η φράση ότι πήραν την κυβέρνηση οχι την εξουσία μιας και τα παλαιά κόμματα έχουν παντου ανθρωπους σε όλο τον κρατικό μηχανισμό. Άσε εμένα, Εγώ ψήφισα πρώτη φορά όταν έπρεπε να αποφασίσω ως ψηφοφόρος την σωτηρία της χώρας. Μου παραδώσατε ένα άθλιο μέλλον οπότε παίρνω το μέρος των μέτριων όταν διαβάζω και ακουω μ@@@Σ απο κολλημενους μεσήλικες που δεν τους έφτασε που διέλυσαν την χώρα με την νοοτροπία τους και την γενιά τους, έχουν άποψη χιλιων καρδιναλίων κιόλας, μη χεσω
(Φυσικά ομιλω γενικά και ουχί προσωπικώς. Άλλωστε, διαφωνούμε σε πολλά άλλα έχω έκφραση την συμπάθεια μου. Και μάλλον πότε δεν θα συμφωνήσουμε διότι είμαστε διαφορετικοι)
Η συζήτηση αυτή δεν έχει τελικά και τόσο νόημα, η προηγούμενη κυβέρνηση κρίθηκε. Πάμε για άλλα τώρα. Και σε αυτά που γράφω ο Κυριάκος συνεχίζει το ίδιο βιολί. Θα δούμε τι πολιτικές αποφάσεις θα λάβει και αυτός και σε ποιον θα φορτώσει τα σπασμένα όταν έρθει ο λογαριασμός του κορονοιού αλλά είναι προφανές ότι δεν είμαι αισιόδοξος. Και να ξέρεις, ότι και ένα ευρώ φόρο να με βάλει να πληρώσω παραπάνω ('μα από που αλλού να τα πάρει καλέ, έτσι δεν θα έλεγες;'), το βρίσιμο θα πάει σύννεφο, δεν έχω λόγο να 'αγιοποιήσω' κανένα.
Να κάνεις ότι θέλεις. Εγώ πάλι αν βάλει την χώρα σε μια ραγα ανάπτυξης και προοπτικής, ώστε να έχουμε μέλλον, ας σου βάλει και 10 ευρώ φόρο, θα τον υποστηρίξω.
( και εγώ θα πληρώνω αλλά θα σκεφτομαι οτι βγαινουμε απο το τουνελ, οτι ερχονται καλύτερες μερες για την οικονομια μας)
-
Ανάπτυξη φέρνουν και τα μπ@@@λα, να χτίσουμε πολλά τότε.
Μή ρίχνεις τέτοιες ιδέες στους κυβερνώντες, γιατί και τεχνογνωσία έχουν και επενδυτές θα βρεθούν, και η οικοδομή θα πάρει μπρος να κινηθεί η αγορά και η εσωτερική κατανάλωση, αλλά στο τέλος οι συνήθεις ύποπτοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι και κανάς ελεύθερος μικροεπαγγελματίας, θα κληθούμε να τα επανδρώσουμε...
-
....οι μικρόεπαγγελματιες τα δουλεύουν μόνοι τους κατά το γνωστό ανέκδοτο
Criu, εδώ σε μένα πού είμαι δίπλα από τη γέφυρα τα παιδιά 'που τους κόβει' θέλουν να την κοπανησουν χθες, πόσο μάλλον στην Κύμη και πέριξ αυτης. Γενικά οι Ευβοιωτες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: Σε αυτούς που θέλουν να βάλουν c4 (oχι citroen) στη γεφυρα και στους άλλους που θέλουν να φύγουν και να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους. Οι πρώτοι -αν είναι της ηλικίας μου- λένε το a/c aircool και εβαζαν πιο μικροι φασα με το μοντελο του αμαξιου τους στο παρμπριζ.
-
Lap θα σε πειράξω λίγο, ο δείκτης λιανικής τον Φεβ του 20 είχε αυξηση 4.7% σε σχέση με το 19. Δεν θυμάμαι να δόθηκε κάποιο έξτρα επίδομα σε σχέση με το 19.
Για την επαρχία συντάσσομαι με τον criu. Είμαστε μια ωραία παρέα Αθηναίων που βγάζουμε φετφαδες για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι στον τόπο τους. Πιστεύω κι εγώ ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα. Εμείς ας κυτταξουμε την καμπούρα μας και το χάλι του Δήμου του ο καθε ένας και μετά πάμε και παραπερα. Το να λέμε 'μην μας καταστρέψουν την χωρα' για τις 15-30 μέρες τον χρόνο που είμαστε εκεί ως τουριστες (άντε και με ένα εξοχικο), είναι εγωιστικό όταν αυτοί τρώνε το ζόρι 11 μήνες. Αλήθεια, όσοι ορεγομαστε (για τους αλλους) καθετοποιημενη γεωργική παραγωγη έχουμε σκάψει ποτέ στην ζωή μας; Έχουμε μαζέψει καμία ελιά καταχειμωνο; (όχι για αγροτουρισμό, για επιβιωση). Έχουμε κάνει πρωτοχρονιά σε μαντρί γιατί έχει χιόνι και τα ζώα πρέπει να φανε;
Κανόνες προφανώς και πρέπει να υπάρχουν από την πολιτεία και οι ίδιοι οι ντόπιοι πρέπει να περιφρουρούν την ομορφιά και το περιβάλλον τους, άλλο αυτό και άλλο να τους πούμε εμείς 'κεντρικα' πως θα ζήσουν.
ΥΓ: Η διασταύρωση μετρητών ΔΕΗ και εφορίας ΔΕΝ έχει γίνει κύριοι. Ξαναματαεξαγγελθηκε Σεπ 19 με τους γνωστούς πυχιαιους τίτλους περί 'εφόδου της εφοριας' κ.λ.π. Και βλεπουμε... Είναι βλέπεις και πολύ δύσκολον τεχνικως, τι να σου κάνει το έρμο το κρατος;
Και πάλι να πω ότι δεν υποδείκνυω το 'σωστο' η το 'δικαιο'. Αλλά επισημαίνω ότι η υπέρμετρη φορολόγηση της εργασίας είναι πολιτική απόφαση και δεν επιβάλλεται 'εξ αναγκης' σε καμία κυβερνηση.
-
-
Τι λέτε μωρέ, σκέφτεστε λιγουλακι;
Ποιος τουριστας θα πάει στα κουτσοχωρια σας, που θέλετε και 50 εκατομμύρια τουρίστες, όλο βλαχομπιζνες αυτή η χώρα και ευκολα φράγκα να βλεπουν
Όλοι οι τουριστες θα πάνε στα όμορφα μέρη της χώρας και δεν θα μπορούν να πάνε οι Έλληνες στο τέλος. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ είναι τα μέρη, οχι όλη η επαρχία.
Με αυτά τα μυαλά διαλύσατε τη χώρα ρε γαμωτο, μυαλό δεν βάζετε με τίποτα.... ελληνικες μπίζνες για γέλια.
Τι ελιες; συγκρινεις την καθετη γεωργικη παραγωγή ως το τελικό προϊόν με το να χτίσεις ένα διαμέρισμα και να πλένεις τα @22@ σεντόνια από τα όργια των τουριστών που έρχονται να ξεδωσουν.
ΕΛΕΟΣ....τελικά δεν φταίνε απόλυτα οι πολιτικοί,
-
Πάντως μέχρι τώρα μόνο μπ...λα χτίζουμε . Γιατί έχουμε πολλές π...νες να βολέψουμε....
Εννοείται ότι με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι απόψεις σας , γιατί μιλάω με τους ανθρώπους που ζούνε εκεί όλο τον χρόνο .
Που όσοι μένουν λένε τι να κάνουμε και δυστυχώς οι πιο ξύπνιοι φεύγουν και έχουμε και άλλο φαινόμενο τώρα , να μένουν στον τόπο οι πολύ χαμηλών προσόντων που γίνονται εύκολα θύματα προπαγάνδας και θεωριών συνομωσιών και πολιτικής εκμετάλλευσης .
Αφιερωμένο στον Λαπ και στην Σαντορίνη . Εδώ στο Χαλάνδρι και στην Αγία Παρασκευή , εκατέρωθεν της Πλακεντίας υπάρχουν πολλά σπιτάκια αυθαίρετα που χτίστικαν στα μέσα του 50 όταν μετά τον σεισμό στην Σαντορίνη οι κάτοικοι την εγκατέλειψαν και ήρθαν στην Αθήνα .
Εκανα κάτι οικοδομές στην περιοχή και οι οικοπεδούχοι ήταν όλοι συγγενείς γιατί ο προ-προ πάππους τους είχε πρόβατα πριν 130 χρόνια και ένας γέρος οικοδόμος Σαντορινιός που έμενε εκεί σε ένα από αυτά τα σπιτάκια , μου έλεγε το κλασσικό .
Ε τότε πέταγαν μία πέτρα και όπου έπεφτε έλεγαν ότι ήταν δικό τους . Του απάντησα και εγώ. Αν τότε που φεύγατε όλοι από την Σαντορίνη λόγω του σεισμού , ερχόταν ένας και σας έδινε 1 εκατ. για να αγοράσει το νησί θα το πουλάγατε ? Θα το πουλάγαμε μου λέει . Ετσι που ήμασταν τότε . Και τώρα τι θα του έλεγες αυτού ή των διαδόχων του ? Οτι πέταξε μία πέτρα ?
Ετσι είναι παιδιά . Η Μύκονος το 50 δεν έλεγε τίποτα μπροστά στην Σύρο και στην Τήνο . Η διαφορά της με την Δήλο ήταν ότι είχε και ανθρώπους , όχι μόνο φίδια .
Οι νέοι τότε έρχονταν στην Αθήνα και γίνονταν σοβατζήδες και ήταν καλοί . Οπως οι Τηνιακοί μαρμαράδες . Οι Συριανοί αφεντικά στην θάλασσα .
Τώρα το να φτιάξουμε τον τουρισμό είναι μία γενικότερη συζήτηση που όπως πολλά άλλα θέματα , είναι θέματα παιδείας και εκεί οι νεοέλληνες έχουμε κάποια θέματα .
Τα περί γεωργικής παραγωγής καθετοποιημένης ή οριζοντιωμένης , είναι αστεία . Επειδή ο γιος τελείωσε πέρσι το ΓΠΑ , έχω άποψη των καταστάσεων της γεωργίας και του πρωτογενούς από κάθε γωνία και των αγροτών και των γεωπόνων και σας λέω ότι αυτά που λέτε θέλουν τις αλλαγές που έχω γράψει πολλές φορές , για Χρήσεις Γης και διάφορα τέτοια .
Τέλος για τον fiverg και την ΔΕΗ , θα του πω απλά ότι δικός μου άνθρωπος έχει 2 ακίνητα στο κέντρο που τα είχαν νοικιάσει 'επενδυτές' και την έκαναν και είναι ρευματοδοτημένα , κομμένο βέβαια τώρα το ρεύμα , αλλά το 2017 που την είχαν κάνει οι επενδυτές , τα δήλωσε κενά και επειδή ήταν ρευματοδοτούμενα του έβγαλε ειδοποίηση η εφορία να πάει στην ΔΕΗ να πάρει καταναλώσεις , ότι είναι μηδενικές , όπως και έκανε για να του δεχτεί την δήλωση το σύστημα .
-
8Lap, έχεις πάρει φόρα.
Ναι, προφανώς το να βάζεις σεντόνια σε ένα πλυντήριο είναι πολύ πιο εύκολο από το να μαζεύεις ελιές τον χειμώνα. Προφανώς έρχεσαι στα λόγια μου, ουδέποτε θα έχεις πιάσει τσάπα στην ζωή σου να δεις την γλύκα, πολύ εύκολα όμως την αναθέτεις σε άλλους.
Και δεν μίλησα εγώ για 50 εκ τουρίστες. Είπα απλά να αφήσουμε τον κόσμο που ζει εκει να αποφασίσει τι είναι το καλύτερο. Εσενα πίπτει ο μισθός στο κλεινόν άστυ κι έχεις την απαίτηση 20 μέρες τον χρόνο που θα πας διακοπές να δεις ελαιώνες, μαντριά, τσομπανους και αγρότες και επέμβαση στο περιβάλλον μηδέν γιατί θα σου χαλάει την φάση. Τους ρώτησες αυτούς που μένουν εκει; Μέρη στην Ελλάδα που να έχουν τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον δεν έχεις δει;
Όσο για την καραμέλα της καταστροφής της χώρας, αν και είμαι στα 50, να σε ρωτησω κι εγώ με την σειρά μου *(γιατι το τοποθετείς πολύ προσωπικά -και ακομψα-). Εσύ ξεφυτρωσες; Δούλευες και σπουδαζες; Γονείς δεν είχες που ξόδεψαν λεφτα για σενα; Πως τα εβγαλαν, ειναι αμοιροι της 'καταστροφης της χωρας'; Ε, πέταξε τους το πτυχίο σου στα μούτρα αφού 'σε κατεστρεψαν' και πήγαινε να γίνεις τσομπανους στα Αγραφα να γουσταρεις
Criu μιλάς μάλλον για επαγγελματικές μισθώσεις. Για κατοικίες έχω κι εγώ παραδείγματα, το ένα μάλιστα 700 γιουρια την Γλυφάδα μαύρα κατημαυρα από περισυ το 19 η ενοικίαση.
-
Ναι χτίστε όπου μπορέσετε ξενοδοχεία φέρτε και 60 εκατομμύρια τουρίστες.
Κάντε μας πληστρες σεντονιων και μπανιων, ολους τους νεους.
Τι μας λες βρε ταξιδευτή, για ανθρώπους πριν 70 έτη που γεννήθηκαν και πριν 100 έτη.
ΔΕΝ κατάλαβα την σύνδεση με τον υπερτουρισμο σε συγκεκριμένα μέρη που δεν χώρα να πάει ο Έλληνας είτε είναι πλέον πανάκριβα.
Όσο για τον γιο σου μην τον φέρνεις ως παράδειγμα στην αυζητηση, διότι ξέρω πραγματικές εταιρίες, το εκθέτεις το παιδί .
-
Λαπ για αυτό σου γράφω είναι θέμα γενικότερης παιδείας για όλα αυτά . Για τον τουρισμό και πως θα γίνει θα έπρεπε να υπάρχουν καθορισμένες από ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και όχι βλαχοδήμαρχους , το που μπορείς να κάνεις το κάθε τι .
Και στην Μεγάλη Βρεττανία και στο Χίλτον δεν πάει ο Ελληνας . Να τα κάνουμε πανσιόν ?
Και στο Κόμο δεν πάει ο Ιταλός και στο κέντρο του Μονάχου δεν μένει ο Γερμανός μισθωτός .
Τι να κάνουμε τώρα ?
Καλά στα λέει ο πιο πάνω. Για πιάσε τσάπα λίγο .
Και σε τι τον εκθέτω τον γιο μου ? Που λέω τι τους είπαν στο πανεπιστήμιο για τα πραγματικά προβλήματα του πρωτογενούς , για τα οποία έχω ακούσματα από τους τόπους καταγωγής μου που έχουν πρωτογενή τομέα έτσι και αλλιώς .
Μιλάτε για καθετοποίηση της παραγωγής , λές και αυτά γίνονται στα λόγια .
Είσαι μικρός ακόμα , για μίλησε με ανθρώπους που έχουν επενδύσει σε αυτούς τους τόπους και βλέπουν τι πόλεμο τους κάνουν διάφοροι ανόητοι και λαμόγια .
Επενδύσεις πως θα κάνουμε ? Περιμένοντας ένα αρχαιολογικό συμβούλιο να αποφασίσει σε μία Ελλάδα που παντού μπορεί να έχει αρχαία , αν θα ξεκινήσει μία επένδυση και κάνει να αποφασίσει 1-2 χρόνια ή και περισσότερο ?
Για το ΣτΕ που κάνει 10ετίες ?
Μα θα πάνε αλλού και καλά θα κάνουν .
Το πρόβλημα στην χώρα μας δεν λύθηκε με την κρίση γιατί αντί να μπουν ΕΝΦΙΑ και φόροι δεν μειώθηκαν με την μία οι κρατικές δαπάνες μισθοδοσίας στο 50-60 % των παλιών , αφού ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα .
Φιβέργκ όχι κατοικίες ήταν που τις είχαν νοικιάσει ξένος και Ελληνας και την έκαναν και οι δύο και άφησαν απλήρωτα νοίκια και κοινόχρηστα .
Γενικά πάντως τα μαύρα δεν παίζουν εύκολα . Εγώ που νοικιάζω επαγγελματικούς χώρους , πάντα τα γράφουμε όλα στο συμβόλαιο αφού εκείνοι τα περνάνε στα έξοδα .
Πάω να δω κανένα (γαλλικό ) αμάξι τώρα που έχει προσφορές και είμαι χαλαρός από δουλειά σήμερα...
-
Αντε παλι....εχω πιασει τσαπα, έχω μαζέψει καρπους και ναι κανει μπρατσα η όλη διαδικασια
Μιλαω για ΚΑΘΕΤΗ παραγωγη ρε συ fiverg και ταξιδευτη και αν ει αι δυνατον εξαγωγική . Δηλαδη για μικροβιοτεχνιες, για μικροπαραγωγικες μοναδες τελικου προϊοντος, οπου δουλευον και χημικοι, και μηχανολογοι, και λογιστές και γραμματείς, και οδηγοί και φυσικά γεωργοι, αναπτύσσονται νέοι μέθοδοι παραγωγής και έρχεται με την εξαγωγή
Και οχι πλυντήρια, κηπουροί, και μπάρμεν.
Πρόσεξε όμως εδώ, ας πούμε πως στις δύο αυτές περιπτώσεις εισπράττονται τα ίδια χρήματα. Στην περίπτωση όμως της κάθετης παραγωγής, δημιουργείται τεχνολογικό και επιχειρηματικο εξαγωγικό προηγούμενο. Μόνο θετικό μπορεί να είναι αυτό για μια χώρα σε ένα διεθνές περιβάλλον προϊόντων προστιθέμενης αξίας και οχι σε ένα διεθνές περιβάλλον τουρισμού.
Άλλος τομέας, πιο υγιείς πιο ελπιδοφόρος. Χώρος και λιγότερος συνωστισμός από το εξωτερικο για να πάνε σε ωραια μέρη οι πολίτες της χώρας με λογικές τιμές στην καλοκαιρινή σεζόν.
Τώρα, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος λέει πως είναι Έλληνας, θαυμάζουν οι ξένοι την χώρα του, και αυτός δεν μπορεί να την δει με την οικογένεια του πάρα μόνο σε βιντεάκια με drones λογω ακριβων ξενοδοχειων, και ακόμα αν μπορεί να παει σε rooms to let γίνεται πανζουλισμος όπου και αν πάει να κάνει μπάνιο και να φάει, οχι από Έλληνας πολίτες, από όλο τον πλανήτη.
Ταξιδευτή σου λέω πως γνωρίζω τετοιες εταιρίες, δεν θέλω να τις αναφέρω εδώ μέσα.
Εγώ βλέπω πως έχετε μεινει ακριβώς σε εκείνες τις αποψεις που έφτιαξε ένα μοντέλο καταστροφής για την οικονομία μας. Δεν φαίνεται να το έχετε αντιληφθεί κατα την άποψη μου.
Με αυτό το μοντέλο φτιάξατε μια οικονομια ευαίσθητη στις κρίσεις, και μια χωρα που γυριζεινγυρω απο την ουρα της στις κρισεις.
ΜΕ λίγα λόγια η σκέψη σας ήταν λάθος, λάθος παραγωγικό μοντέλο, λαθος πολιτικους που το εξυπηρετησαν, λαθος αντιλογος και σημερα. Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, φταίνε και οι πολίτες χωρίς ρεαλιστικό όραμα. Όραμα αρπαχτής και suv με μπουζούκια, αυτό βλέπω είναι το όνειρο των 50s και late 50s. Ίδιοι είστε.
Είπα fivergπως κρίνω τις απόψεις οχι την προσωπικότητα. Θεωρώ λάθος κάποιες απόψεις σου, αλλά εξαιρετικό εσένα τον ίδιο. Οι απόψεις αλλάζουν άλλωστε, η προσωπικότητα οχι.
-
Λαπ για αυτό σου γράφω είναι θέμα γενικότερης παιδείας για όλα αυτά . Για τον τουρισμό και πως θα γίνει θα έπρεπε να υπάρχουν καθορισμένες από ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και όχι βλαχοδήμαρχους , το που μπορείς να κάνεις το κάθε τι .
Και στην Μεγάλη Βρεττανία και στο Χίλτον δεν πάει ο Ελληνας . Να τα κάνουμε πανσιόν ?
Και στο Κόμο δεν πάει ο Ιταλός και στο κέντρο του Μονάχου δεν μένει ο Γερμανός μισθωτός .
Τι να κάνουμε τώρα ?
Καλά στα λέει ο πιο πάνω. Για πιάσε τσάπα λίγο .
Και σε τι τον εκθέτω τον γιο μου ? Που λέω τι τους είπαν στο πανεπιστήμιο για τα πραγματικά προβλήματα του πρωτογενούς , για τα οποία έχω ακούσματα από τους τόπους καταγωγής μου που έχουν πρωτογενή τομέα έτσι και αλλιώς .
Μιλάτε για καθετοποίηση της παραγωγής , λές και αυτά γίνονται στα λόγια .
Είσαι μικρός ακόμα , για μίλησε με ανθρώπους που έχουν επενδύσει σε αυτούς τους τόπους και βλέπουν τι πόλεμο τους κάνουν διάφοροι ανόητοι και λαμόγια .
Επενδύσεις πως θα κάνουμε ? Περιμένοντας ένα αρχαιολογικό συμβούλιο να αποφασίσει σε μία Ελλάδα που παντού μπορεί να έχει αρχαία , αν θα ξεκινήσει μία επένδυση και κάνει να αποφασίσει 1-2 χρόνια ή και περισσότερο ?
Για το ΣτΕ που κάνει 10ετίες ?
Μα θα πάνε αλλού και καλά θα κάνουν .
Το πρόβλημα στην χώρα μας δεν λύθηκε με την κρίση γιατί αντί να μπουν ΕΝΦΙΑ και φόροι δεν μειώθηκαν με την μία οι κρατικές δαπάνες μισθοδοσίας στο 50-60 % των παλιών , αφού ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα .
Φιβέργκ όχι κατοικίες ήταν που τις είχαν νοικιάσει ξένος και Ελληνας και την έκαναν και οι δύο και άφησαν απλήρωτα νοίκια και κοινόχρηστα .
Γενικά πάντως τα μαύρα δεν παίζουν εύκολα . Εγώ που νοικιάζω επαγγελματικούς χώρους , πάντα τα γράφουμε όλα στο συμβόλαιο αφού εκείνοι τα περνάνε στα έξοδα .
Πάω να δω κανένα (γαλλικό ) αμάξι τώρα που έχει προσφορές και είμαι χαλαρός από δουλειά σήμερα...
Για πες και για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς από ΠΑΣΟΚ εποχής που συνεχίστηκαν και μέχρι την εποχή Σύριζα, και ίσως να συνεχίζονται ακόμα, ( το πιθανότερο ) που είχαν κομματικούς προέδρους και είχαν ρίξει έξω όλους τους συνεταιρισμούς, που δεν υπήρχε νόμος τους κράτους για να τους ελέγχει, δεν ξέρω αν υπάρχει σήμερα νόμος ελέγχου τους.
Πριν λίγα χρόνια στην Ηλεία, το 2016, μου έλεγε γνωστός αγρότης ότι ο συνεταιρισμός εκεί είχε πρόεδρο με αμοιβή 10.000€ το μήνα, ο οποίος έκανε εισαγωγή σταφίδας από την Τουρκία και την έκανε εξαγωγή στην Αγγλία σαν Ελληνική και η δική μας σταφίδα σάπιζε απούλητη, όλα αυτά τα φαινόμενα θα μπορούσαν να είχαν μπει σε τάξη όταν από την 1η στιγμή που άρχισαν να εμφανίζονται αν είχε πέσει βαρύς ο πέλεκης της δικαιοσύνης, γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν δεκάδες τέτοιες υποθέσεις και ατασθαλίες σε όλη τη χώρα, να τις γνωρίζουν οι κατά τόπους κάτοικοι και να μης τις γνωρίζουν οι αρχές, εδώ κάτι δεν πάει καλά από δεκάδες χρόνια πρίν.
Όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί η επαρχία με τους κομματικούς, με τις τοπικές αρχές, με τους κουμπάρους, τα φιλαράκια και γενικά με τα τοπικά συμφέροντα που άλλοτε συμπλέουν και άλλοτε συγκρούονται ποτέ όμως για το γενικότερο καλό, αλλά μας αρέσει σαν λαός να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να λέμε ότι φταίει κάποιος άλλος, αρκετά πια με το παραμύθι, ας κοιτάξουμε να ισιώσουμε γιατί δεν έχουμε μέλλον σαν χώρα και σαν κοινωνία.
-
Που όσοι μένουν λένε τι να κάνουμε και δυστυχώς οι πιο ξύπνιοι φεύγουν και έχουμε και άλλο φαινόμενο τώρα , να μένουν στον τόπο οι πολύ χαμηλών προσόντων που γίνονται εύκολα θύματα προπαγάνδας και θεωριών συνομωσιών και πολιτικής εκμετάλλευσης .
Προσυπογράφω το συγκεκριμένο. Μετά από 13 χρόνια μέχρι στιγμής που 'αποκεντρωθηκα' αυτό βλεπω και εγω. Τα 'ξύπνια' παιδιά δεν έχουν καν στο μυαλό τους τη Χαλκίδα. Τα λιγότερο πάλι, το 'λουρί' φτάνει το πολύ ως τη γέφυρα...
Στον πόλεμο των γενεών θα τοποθετηθω μετά το πρώτο μπάνιο με το τρακοκιαοκτω. Σάββατο μεσημέρι, ε μέχρι να τελειώσει το σ/κ θα φτάσει Ψαθά το γρι-γρι...
-
Lap ουδείς έχει αντίρρηση για αυτο που προτείνεις για την γεωργική παραγωγή. Το θέμα είναι να πείσεις τον άλλο να το ακολουθήσει. Κι εγώ λέω 'Ναι στην κάθετη γεωργική παραγωγη'. Άλλωστε είπαμε, τρία πράγματα κατά βάση μπορούμε να κάνουμε, ποιοτική πρωτογενή παραγωγή, καράβια και τουρισμό. Τα υπόλοιπα είναι συμπληρωματικά. Με γεωργικες μοναδες που θα εχουν χημικους, γεωπονους, τεχνικους τροφιμων, μηχανολογους, μαρκετιστες, ολα τα καλα. Το θέμα δεν είναι τι λέω εγώ αλλά τι λένε οι ενδιαφερόμενοι. Και αν υπαρχουν προυποθεσεις να γινει (κληροι, κεφαλαια, κινητρα απο την πολιτεια, νομοθεσια, υπηρεσιες κ.λ.π). Όσο για το 'μοντελο' πρέπει να λάβεις υπ όψιν σου και άλλους παράγοντες. 40-50 χρόνια έσοδα από τον τουρισμό και τον αποκυρρηξαμε με μια χρόνια κορονοιου. Σοβαρα; Για δες κάθε χρόνο τι ζημιές έχουν οι αγρότες... Φέτος π.χ Η Κρήτη δεν έβγαλε λάδι λόγω γλοιοσποριου. Τι νομίζεις, ότι η γεωργική παραγωγή είναι σιγουραντζα; Όλα πρέπει να τα έχουμε, το μονοπαντο είναι προφανώς προβληματικό.
-
Και θεωρείτε με τα ξενοδοχεία πως θα μείνουν οι υψηλότερων ικανοτητων;
-
Και θεωρείτε με τα ξενοδοχεία πως θα μείνουν οι υψηλότερων ικανοτητων;
Είσαι λίγο άδικος αν νομίζεις ότι μια ξενοδοχειακή μονάδα δουλεύει μόνο με μπάρμαν και καμαριερες. Αν αρχίσουμε να γράφουμε ειδικότητες, θέλουμε μια σελίδα. Το θέμα με τα παιδιά σε συγκεκριμένα επαρχιακά μέρη δεν είναι ότι έχουν ξενοδοχειακές μονάδες και όχι κάθετη γεωργική παραγωγή, το θέμα είναι ότι δεν έχουν τίποτα απολυτως για να τους κρατήσει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2