-
Όπως έχω ξαναπεί και παλιότερα, ένας λόγος που παραμένω στο χώρο είναι τα γραπτά συγκεκριμένων μελών. Ανάμεσά τους ο φίλος 21 Quadra. Τα γραπτά του, τουλάχιστον για μένα, είναι σε άλλο επίπεδο.
Σε ευχαριστώ Φίλε. Καλά να είσαι και εσύ και η οικογένειά σου.
Εγώ κατά διαστήματα απέχω απ' τα πολιτικά νήματα, αλλά όταν κάθομαι και διαβάζω, τα απολαμβάνω το ίδιο!
Όπως π.χ. το καλύτερο σατιρικό κείμενο που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια (παραθέτω απόσπασμα):
'...Πιστεύω ότι αν δεν μπορέσει να το ξεκινήσει αυτός δεν θα μπορέσει κανένας, έχει το στύλ και το πείσμα που απαιτείται άσχετα αν δεν αρέσει, είναι αποτελεσματικός στα θέματα που καταπιάνεται, η προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Ναυτιλίας και η δουλειά που έκανε στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα που είχε αναλάβει για να προλάβει μια χρηματοδότηση της Ε.Ε πριν λήξη ήταν εκ των ουκ άνευ, με δουλειά των υπαλλήλων του υπουργείου και τα ΣΚ, δεν τον υποστηρίζω ούτε τον γνωρίζω, αλλά είναι δουλευταράς και δεν χαρίζεται...'
κορυφαίο σατιρικό κείμενο, αν αναλογιστεί κανείς πως αναφέρεται σε γνωστή φάτσα τηλεπωλητή Αρχαιοελληνικής Γραμματείας που λιγουρευόμασταν, και βιονικών γιλέκων νανοτεχνολογίας που όσο αυτός μιλούσε εμείς παραγγέλναμε, ενώ ενδιάμεσα μας πληροφορούσε πως «Όποιος ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ νομιμοποιεί τη κλοπή δημοσίου χρήματος»...
Ενώ και στη παρατήρηση πως τον τελευταίο Δεκέμβριο η αγορά έπεσε και η ανεργία αυξήθηκε, κορυφαία σάτιρα και η απάντηση πως η ανεργία και η απόλυση είναι κάτι σαν τον πηγαιμό για την Ιθάκη, καθαρίζει το μυαλό και φτιάχνει χαρακτήρα και να χαίρονται το ταξίδι όσοι αποτελούν τα ποσοστά της ανεργίας που αυξάνεται.
-
κορυφαίο σατιρικό κείμενο, αν αναλογιστεί κανείς πως αναφέρεται σε γνωστή φάτσα τηλεπωλητή Αρχαιοελληνικής Γραμματείας που λιγουρευόμασταν, και βιονικών γιλέκων νανοτεχνολογίας που όσο αυτός μιλούσε εμείς παραγγέλναμε, ενώ ενδιάμεσα μας πληροφορούσε πως «Όποιος ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ νομιμοποιεί τη κλοπή δημοσίου χρήματος»...
Τουλάχιστον αυτός με κάτι απασχολείται επαγγελματικά.
Προχθές ρώτησαν την ειδική γεωλόγο Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ να πει δύο πράγματα για τους σεισμούς της Τουρκίας σε σχέση με τα γεωλογικά της ευρύτερης περιοχής και η άσχετη δεν ήξερε απολύτως τίποτα για την επιστήμη της. Ήταν τόσο ξεφτίλα που απάντησε γενικά και αόριστα ότι πρέπει να θωρακιστούν καλύτερα τα κτίρια και η πολιτεία να πάρει μέτρα.
Αριστερίλα, κοματίλα και ξερό ψωμί. Και στη σχολή φυλλάδια, πορείες, εμπανάσταση, κοπάνες, ιδεολογία, και νταούλια με ζουρνάδες. Επαγγελματίες πολιτικάντηδες του κ@λου.
-
piliourits wrote:
Τουλάχιστον αυτός με κάτι απασχολείται επαγγελματικά.
Προχθές ρώτησαν την ειδική γεωλόγο Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ να πει δύο πράγματα για τους σεισμούς της Τουρκίας σε σχέση με τα γεωλογικά της ευρύτερης περιοχής και η άσχετη δεν ήξερε απολύτως τίποτα για την επιστήμη της. Ήταν τόσο ξεφτίλα που απάντησε γενικά και αόριστα ότι πρέπει να θωρακιστούν καλύτερα τα κτίρια και η πολιτεία να πάρει μέτρα.
Αριστερίλα, κοματίλα και ξερό ψωμί. Και στη σχολή φυλλάδια, πορείες, εμπανάσταση, κοπάνες, ιδεολογία, και νταούλια με ζουρνάδες. Επαγγελματίες πολιτικάντηδες του κ@λου.
Πάλι καλά να λέμε, που δεν εξαρτάται η οικονομία και η ανάκαμψη της χώρας από πολιτικάντηδες σαν τη Καφαντάρη και τον Γεωργιάδη...
-
Αγαπητέ piliourits, τα εύσημα στον Γεωργιάδη αφορούσαν μόνο εκείνη την περίοδο, ούτε το πριν, ούτε το μετά, αν τώρα αποδείξει ότι θα τα καταφέρει και σε αυτό που του ανέθεσαν μένει να το δούμε και ανάλογα θα εισπράξει τα εύσημα ή την μούντζα μου, το να στέκομαι και να ειρωνεύομαι επειδή ίσως δεν μπορώ να αντιληφθώ τι γράφει κάποιος και γιατί το γράφει δεν με αφορά, το ότι θεωρείς σατιρικό το κείμενο μπορεί και να μου αρέσει, προσπαθώ΄ξέρεις να μοιάσω στον Τσιφόρο ( αν τον ξέρεις ) κατά τα άλλα η αριστερίλα που ανιχνεύω δεν σε κάνει ούτε γλαφυρό, ούτε σατιρικό, ούτε καν καλοπροαίρετο συνομιλητή και κριτή.
Μου είναι αρκετό ότι διασκεδάζω κατά καιρούς με τα γραπτά μου αρκετούς εδώ μέσα, αν και είσαι ο μοναδικός που έχεις το θάρρος ή την εντιμότητα να το αναφέρεις, Η όποια κριτική είναι καλοδεχούμενη ακόμα και από άτομα που απέχουν ιδεολογικά, η κριτική, μας / με κάνει καλύτερο και μου δίνει την ευκαιρία να γίνω ακόμα διασκεδαστικότερος,, να είσαι καλά, καλή Κυριακή να έχεις.
-
https://www.ceicdata.com/en/indicator/greece/private-consumption-expenditure
Παιδια περα τα οσα λετς ξαναλεω....η αγοραστικη δυναμη ειχε γενικα μια πτωτικη κατευθυνση.
Τον Δεκεμβριο ειχαμε -20% σε τζιρο απο οτι περισυ...
Δεν ξερω αλλα βλεπω και αλλους δεικτες (π.χ αμεσες ξενες επενδυσεις, που μπορουν να απορροφησουν καποια κυρτοτητα στην ανωθεν καμπυλη) που δεν ειναι τελειως ανησυχητικοί σε πρωτη ματια, στασιμοι δηλαδη, αλλα η κατευθυνση ειναι αρνητικη.
Νταν νταν βαραω καμπανακια....
-
Μια πολύ σοβαρή νομική συζήτηση που απαιτεί προσοχή κατά την ανάγνωση της, για όποιον ενδιαφέρεται να δει τι υπάρχει πίσω από τα λόγια των επαϊόντων και αρκετών μαίντανών των καναλιών που έχουν λόγο και άποψη για όλα.
Μπορείται να ψάξετε στο νετ το παρακάτω
*Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας / Σύμβαση του Μοντέγκο Μπαίυ **
https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/03/31/σύμβαση-των-ηνωμένων-εθνών-για-το-δίκα/
-
Άλλο ένα νομικό κείμενο για τις Πρέσπες.
https://justiceforgreece.wordpress.com/2018/07/01/η-συμφωνία-των-πρεσπών-δεν-είναι-απλά-ά/
'Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.'
Άλμπερτ Αϊνστάιν
-
Ναζισμός - Κομμουνισμός είναι ιδεολογίες με μεγάλες ομοιότητες. Η κύρια ομοιότητα είναι το 'αποφασίζουμε και διατάζουμε' Γι αυτό, πρακτικά όπου έχουν επιβληθεί αργά γρήγορα ανατράπηκαν. Ο κομμουνισμός δε, είναι θεωρώ χειρότερος από το Ναζισμό. Ο λόγος είναι ότι στο ναζισμό έχεις το ακραίο, το επικίνδυνο καθεστός που κάνει ότι κάνει επειδή απλά μπορεί και έχουμε δει πόσα εκαταομμύρια νεκρούς έχουμε μόνο από τους 2 παγκόσμιους πολέμους. Ο κομμουνισμός είναι ακριβώς το ίδιο με τη διαφορά ότι κάνει ότι κάνει αλλά το κάνει λέει... στο όνομα του λαού!!! Ο ορισμός του ψέματος. Παραδείγματα σήμερα βλέπουμε πολλά Κούβα, Κολομβία, Β, Κορέα, Ρουμανία παλιότερα, ΕΣΣΔ ακόμα πιο παλιά (1936-1938)
-
https://data.oecd.org/chart/5Pg4
Δειτε λιγο την περιοδικοτητα και πως σταματα...
Ερχομαστε απο peak 7,9% σε βαση ΑΕΠ...
Εδω μια στασιμοτητα και με προβολη, στον ρυθμο μεγενθυσης της εσωτερικης αγορας
https://data.oecd.org/chart/5Pg5
Καμπανακια...
-
Ναζισμός - Κομμουνισμός είναι ιδεολογίες με μεγάλες ομοιότητες. Η κύρια ομοιότητα είναι το 'αποφασίζουμε και διατάζουμε' Γι αυτό, πρακτικά όπου έχουν επιβληθεί αργά γρήγορα ανατράπηκαν. Ο κομμουνισμός δε, είναι θεωρώ χειρότερος από το Ναζισμό. Ο λόγος είναι ότι στο ναζισμό έχεις το ακραίο, το επικίνδυνο καθεστός που κάνει ότι κάνει επειδή απλά μπορεί και έχουμε δει πόσα εκαταομμύρια νεκρούς έχουμε μόνο από τους 2 παγκόσμιους πολέμους. Ο κομμουνισμός είναι ακριβώς το ίδιο με τη διαφορά ότι κάνει ότι κάνει αλλά το κάνει λέει... στο όνομα του λαού!!! Ο ορισμός του ψέματος. Παραδείγματα σήμερα βλέπουμε πολλά Κούβα, Κολομβία, Β, Κορέα, Ρουμανία παλιότερα, ΕΣΣΔ ακόμα πιο παλιά (1936-1938)
Κάτσε να 'ξυπνήσει' ο Realzeus... Είναι νωρίς ακόμη...
-
Αγαπητέ piliourits, τα εύσημα στον Γεωργιάδη αφορούσαν μόνο εκείνη την περίοδο, ούτε το πριν, ούτε το μετά, αν τώρα αποδείξει ότι θα τα καταφέρει και σε αυτό που του ανέθεσαν μένει να το δούμε και ανάλογα θα εισπράξει τα εύσημα ή την μούντζα μου, το να στέκομαι και να ειρωνεύομαι επειδή ίσως δεν μπορώ να αντιληφθώ τι γράφει κάποιος και γιατί το γράφει δεν με αφορά, το ότι θεωρείς σατιρικό το κείμενο μπορεί και να μου αρέσει, προσπαθώ΄ξέρεις να μοιάσω στον Τσιφόρο ( αν τον ξέρεις ) κατά τα άλλα η αριστερίλα που ανιχνεύω δεν σε κάνει ούτε γλαφυρό, ούτε σατιρικό, ούτε καν καλοπροαίρετο συνομιλητή και κριτή.
Μου είναι αρκετό ότι διασκεδάζω κατά καιρούς με τα γραπτά μου αρκετούς εδώ μέσα, αν και είσαι ο μοναδικός που έχεις το θάρρος ή την εντιμότητα να το αναφέρεις, Η όποια κριτική είναι καλοδεχούμενη ακόμα και από άτομα που απέχουν ιδεολογικά, η κριτική, μας / με κάνει καλύτερο και μου δίνει την ευκαιρία να γίνω ακόμα διασκεδαστικότερος,, να είσαι καλά, καλή Κυριακή να έχεις.
Quadra μπορεί να βλέπουμε από διαφορετική πολιτική σκοπιά τα πράγματα, αλλά με το ίδιο ή παρόμοιο στόχο: την ευημερία και ελευθερία του τόπου που λέγεται Ελλάδα και του λαού που την κατοικεί, στον οποίο ανήκουμε και οι δυο. Κάποια απ' αυτά που γράφεις μου φαίνονται εξωφρενικά αλλά δεν σε απαξιώνω ως συνομιλητή και άποψη, γιατί βλέπω πως γράφεις κι άλλα απολύτως σωστά κι αξιοπρεπή πράγματα και προσπαθείς να συνεισφέρεις στη ψηφιακή κοινότητα που συμμετέχουμε, περισσότερο ίσως απ' ότι εγώ μπορώ, και γενικά έχεις θετικό πνεύμα. Γι αυτό και διαβάζω και εκφέρω γνώμη για όσα γράφεις. Και το κάνω με εντιμότητα, που ελπίζω όπως λες να αναγνωρίζεις και σου αξίζει, να σου δείξω γιατί θεωρώ πως στο θέμα του Αδώνιδος (και κάποια λίγα άλλα) θεωρώ πως κάνεις λάθος.
Πως έχεις εξαπατηθεί, όπως και σχεδόν η πλειοψηφία των δεξιο-φρόνων, από έναν άνθρωπο καιροσκόπο και πιο λαϊκά, ταλαντούχο τσαρλατάνο, που εκμεταλλεύεται τα εθνικόφρονα αισθήματα και αντιλήψεις μιας τεράστιας μερίδας λαού (ακόμη και οι κομμουνιστές στην Ελλάδα είναι παραδοσιακά περισσότερο 'εθνικιστές πατριώτες' και λιγότερο 'διεθνιστές' απ' ότι η θεωρία τους θα επέβαλε) για οικονομικό και προσωπικό όφελος.
Ο Άδωνις για το μόνο πράγμα που αξίζει να τον θαυμάζει κανείς, είναι πως 'δεν έχει το Θεό του' και καμία αναστολή ή ντροπή όταν πρόκειται για γλύψιμο/βρίσιμο (εναλλάξ) και προσεταιρισμό του πρόσκαιρου πολιτικού ρεύματος για τη συνεχόμενη άνοδό του στον πολιτικό στίβο και τις οικονομικές ευκαιρίες που αυτή του προσφέρει. Με διαφορά ετών/μηνών/εβδομάδων, μπορεί να εξαπολύει λιβέλους κατά του Μητσοτάκη και της ΝΔ και έπειτα να τον γλύφει μέχρι λιωσίματος. Να προωθεί τις πωλήσεις αντισημιτικών/νεοναζιστικών βιβλίων άρνησης του Ολοκαυτώματος και μετά να πηγαίνει να καταθέσει στέφανο στα θύματα του Άουσβιτς. Να μας λέει πως όποιος ψηφίζει ΝΔ υποστηρίζει τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και μετά να γίνεται αντιπρόεδρος του κόμματος που έβριζε... και τελειωμό δεν έχουν τα κατορθώματα του, για τα οποία θα είχε απέραντη ντροπή οποιοσδήποτε άνθρωπος σε ψυχική ισορροπία... Δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο... Αν σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, γίνει ξαφνικά λαϊκή επανάσταση και μετατραπεί η Ελλάδα σε Σοβιέτ, ο Άδωνις θα βρεθεί μέλος της Κ.Ε. να κατακεραυνώνει τους καπιταλιστές που έπιναν το αίμα του λαού... Αυτή η ικανότητα πολιτικού ελιγμού αμφίβιου ερπετού, δεν αποτελεί πραγματικό προσόν και πραγματική ικανότητα να ασκήσει πολιτική και να επηρεάσει την (επί δεκαετία) επιθυμητή Ανάπτυξη της οικονομίας, ίσως μόνο κάποια ρουσφέτια να μπορεί να κάνει, εαν και εφόσον μπορεί να καρπωθεί και ο ίδιος κάποιο πολιτικό/οικονομικό όφελος.
Για ανθρώπους της αγοράς όπως εσύ, θα έπρεπε να είναι πασιφανές ότι δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από τσαρλατάνους, όμως η επιθυμία να μπεί γκολ στους ιδεολογικούς αντιπάλους, σπρώχνει πολύ κόσμο να αποδεχτεί το προφίλ που πασάρει ο πιο φωνακλάς κλόουν του κοινοβουλίου...
-
21 Quadra wrote:
Quadra μπορεί να βλέπουμε από διαφορετική πολιτική σκοπιά τα πράγματα, αλλά με το ίδιο ή παρόμοιο στόχο: την ευημερία και ελευθερία του τόπου που λέγεται Ελλάδα και του λαού που την κατοικεί, στον οποίο ανήκουμε και οι δυο. Κάποια απ' αυτά που γράφεις μου φαίνονται εξωφρενικά αλλά δεν σε απαξιώνω ως συνομιλητή και άποψη, γιατί βλέπω πως γράφεις κι άλλα απολύτως σωστά κι αξιοπρεπή πράγματα και προσπαθείς να συνεισφέρεις στη ψηφιακή κοινότητα που συμμετέχουμε, περισσότερο ίσως απ' ότι εγώ μπορώ, και γενικά έχεις θετικό πνεύμα. Γι αυτό και διαβάζω και εκφέρω γνώμη για όσα γράφεις. Και το κάνω με εντιμότητα, που ελπίζω όπως λες να αναγνωρίζεις και σου αξίζει, να σου δείξω γιατί θεωρώ πως στο θέμα του Αδώνιδος (και κάποια λίγα άλλα) θεωρώ πως κάνεις λάθος.
Πως έχεις εξαπατηθεί, όπως και σχεδόν η πλειοψηφία των δεξιο-φρόνων, από έναν άνθρωπο καιροσκόπο και πιο λαϊκά, ταλαντούχο τσαρλατάνο, που εκμεταλλεύεται τα εθνικόφρονα αισθήματα και αντιλήψεις μιας τεράστιας μερίδας λαού (ακόμη και οι κομμουνιστές στην Ελλάδα είναι παραδοσιακά περισσότερο 'εθνικιστές πατριώτες' και λιγότερο 'διεθνιστές' απ' ότι η θεωρία τους θα επέβαλε) για οικονομικό και προσωπικό όφελος.
Ο Άδωνις για το μόνο πράγμα που αξίζει να τον θαυμάζει κανείς, είναι πως 'δεν έχει το Θεό του' και καμία αναστολή ή ντροπή όταν πρόκειται για γλύψιμο/βρίσιμο (εναλλάξ) και προσεταιρισμό του πρόσκαιρου πολιτικού ρεύματος για τη συνεχόμενη άνοδό του στον πολιτικό στίβο και τις οικονομικές ευκαιρίες που αυτή του προσφέρει. Με διαφορά ετών/μηνών/εβδομάδων, μπορεί να εξαπολύει λιβέλους κατά του Μητσοτάκη και της ΝΔ και έπειτα να τον γλύφει μέχρι λιωσίματος. Να προωθεί τις πωλήσεις αντισημιτικών/νεοναζιστικών βιβλίων άρνησης του Ολοκαυτώματος και μετά να πηγαίνει να καταθέσει στέφανο στα θύματα του Άουσβιτς. Να μας λέει πως όποιος ψηφίζει ΝΔ υποστηρίζει τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και μετά να γίνεται αντιπρόεδρος του κόμματος που έβριζε... και τελειωμό δεν έχουν τα κατορθώματα του, για τα οποία θα είχε απέραντη ντροπή οποιοσδήποτε άνθρωπος σε ψυχική ισορροπία... Δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο... Αν σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, γίνει ξαφνικά λαϊκή επανάσταση και μετατραπεί η Ελλάδα σε Σοβιέτ, ο Άδωνις θα βρεθεί μέλος της Κ.Ε. να κατακεραυνώνει τους καπιταλιστές που έπιναν το αίμα του λαού... Αυτή η ικανότητα πολιτικού ελιγμού αμφίβιου ερπετού, δεν αποτελεί πραγματικό προσόν και πραγματική ικανότητα να ασκήσει πολιτική και να επηρεάσει την (επί δεκαετία) επιθυμητή Ανάπτυξη της οικονομίας, ίσως μόνο κάποια ρουσφέτια να μπορεί να κάνει, εαν και εφόσον μπορεί να καρπωθεί και ο ίδιος κάποιο πολιτικό/οικονομικό όφελος.
Για ανθρώπους της αγοράς όπως εσύ, θα έπρεπε να είναι πασιφανές ότι δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από τσαρλατάνους, όμως η επιθυμία να μπεί γκολ στους ιδεολογικούς αντιπάλους, σπρώχνει πολύ κόσμο να αποδεχτεί το προφίλ που πασάρει ο πιο φωνακλάς κλόουν του κοινοβουλίου...
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, χαίρομαι που απάντησες και ευχαριστώ για την όποια αναγνώριση μου σε ετούτη την κοινότητα, πλην όμως θα διαφωνήσω με το σκεπτικό σου λέγοντας ότι΄,
Δεν με έχει παρασύρει ο Άδωνις επ΄ουδενί για τον απλό λόγο σαν άνθρωπος της αγοράς ( συ είπας ) μπορώ να αναγνωρίσω το καλοπροαίρετο από τον τσαρλατάνο, και αυτό κάνω και με ευκολία, ούτε επίσης με παρασύρει κανένας κομματικός προσκαιρισμός, φανατισμός και ότι άλλη λέξη θέλεις, βάλε.
Η αναφορά μου στον τύπο αυτό που η πορεία και η πολιτεία του δεν είναι κρυφή, αφορούσε μόνο την περίοδο εκείνη στην οποία αναφέρθηκα με την υποσημείωση ότι - έβγαλε - εκείνη τη δουλειά που του ανέθεσαν γιατί οι άλλοι που την είχαν αναλάβει είχαν αδιαφορήσει ή ότι άλλο, και μόνο για αυτό.
Τώρα περιμένω να καταφέρει να ξεκινήσει το Ελληνικό, όχι με παράνομη τρόπο, αλλά με τον - τσαμπουκά - και την πίεση στους μηχανισμούς κωλυσιεργίας που είναι εδραιωμένοι επί δεκαετίες στο δημόσιο και με την νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί σε οριζόντιο επίπεδο στη δημόσια διοίκηση, αν τα καταφέρει θα πάρει πάλι τα δικά μου τα εύσημα, μόνο για το έργο αυτό.
Εγώ δεν κάνω ψυχογράφημα στον Άδωνη γιατί έχω καταλάβει τι είναι ο τύπος, στη φάση που βρισκόμαστε χρειαζόμαστε τύπους ορμητικούς για να ρίξουν τα τείχη της Ιεριχούς ( της γραφειοκρατίας και του φοβικού συνδρόμου της υπογραφής ή ακόμα και της κομματικής κωλυσιεργίας ) και να προχωρήσουν τα πράγματα, γιαυτό έκανα και την αναφορά της γάτας με τα ποντίκια.
Στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ανήκουν πλείστοι όσοι εμετικοί τύποι που προσωπικά δεν θα τους έριχνα δεύτερη ματιά και δεν θα τους εμπιστευόμουν ούτε το μεταχειρισμένο μου αυτοκίνητο να πουλήσουν, όμως αυτοί οι μπαγλαμάδες μας έχουν κατσικωθεί επί χρόνια και έχουν φτιάξει τα στεγανά τους έτσι ώστε όσοι νέοι μπαίνουν στην πολιτική ή θα ακολουθήσουν αυτό τον επαίσχυντο δρόμο της άσκησης της εξουσίας ή θα απορριφθούν σαν ξένο σώμα, τρίτος δρόμος δεν χωρά σε αυτό το κακό κονκλάβιο.
Δεν είναι μόνο οι ύποπτες συμμαχίες με προσωπικό όφελος που έχουν αναπτύξει με τα μεγάλα συμφέροντα λειτουργώντας εν πολλοίς κατ΄εντολή τους,είναι και το επικίνδυνο της υπόθεσης όσον αφορά τα Εθνικά μας συμφέροντα, ανιχνεύοντας τα τελευταία χρόνια και την υπεράσπιση ξένων εθνικών συμφερόντων σε βάρος της χώρας ( και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε ) να συμπληρώσω δε ότι από μόνοι τους όλοι αυτοί οι παρείσακτοι στην πολιτική εκτός του ότι δεν παράγουν πολιτική υπέρ του τόπου αλλά υπέρ των κομμάτων τους μόνο, υποστηρίζονται σθεναρά από εκδοτικά και δημοσιογραφικά συμφέροντα που χωρίς την στήριξη τους δεν θα περνούσε η γραμμή και ο λόγος τους.
Ζούμε εποχές μεγάλου υβριδικού πολέμου από ντόπια και ξένα κέντρα, ο Άδωνης και ο κάθε Άδωνης είναι μια μικρή παρανυχίδα στην πολιτική καθημερινότητα και μια πρόσκαιρη παρουσία όσον αφορά την διαχρονικότητα μιας δημοκρατικής πολιτείας, όταν το ζητούμενο είναι η ευημερία της χώρας και όχι της τσέπης ενός εκάστου των πολιτικών, είτε ως μαύρο χρήμα, είτε ως παραμονή στην καρέκλα και στον μισθό της αργομισθίας τους με αντάλλαγμα της υπακοής στην κομματική στήριξη και πειθαρχία.
Λίγοι πολιτικοί παρουσιάζουν ουσιαστικό έργο στην πολιτική τους ζωή, αλλά αυτό είναι το πολιτικό προσωπικό που έχουμε και με αυτό πορευόμαστε, τους κρίνουμε, τους φτύνουμε, τους χειροκροτάμε, εμείς αλλάζουμε αλλά αυτοί όχι, επιμένουν σταθερά στη μη αλλαγή της στάσης τους απέναντι στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν και δημιουργούν στους πολίτες και στη χώρα, ξεχνώντας ότι βρίσκονται εκεί για την επίλυση τους και όχι για την δημιουργία τους και την μετέπειτα επισήμανσή τους γιατί επισημάνσεις κάνουμε όλοι εμείς αλλά είναι ανεπίτρεπτο να την κάνουν και οι υπουργοί.
Τελειώνοντας θα ήθελα να κάνεις μια παρατήρηση για την στάση του Γ,Σταθάκη κατά την υπογραφή του αγωγού est med, αν την έχεις παρακολουθήσει.
ΥΓ. Να συμπληρώσω ότι δεν έχω πολιτική σκοπιά, όλοι κρίνονται εξ ίσου από εμένα, σίγουρα όμως σαν άτομο που έζησα όλη μου την εργασιακή ζωή στη βιομηχανία δεν μπορώ να βαδίζω παράλληλα με όσους ζήτησαν και ζητούν την αποβιομηχάνιση της χώρας, και με όσους κυνηγούν το μεγάλο κεφάλαιο στα λόγια και συμβαδίζουν με αυτό και τα συμφέροντα του κρυφίως.
-
Megane98hp wrote:
Κάτσε να 'ξυπνήσει' ο Realzeus... Είναι νωρίς ακόμη...
Τι να πει? Ξέρω την άποψή του η οποία δεν αλλάζει κι αυτός ξέρει τη δικιά μου η οποία επίσης δεν αλλάζει, άρα είμαστε μια χαρά!!!!
-
Για να θυμόμαστε που βρισκόμαστε και τι θα βρούμε μπροστά μας, ανα ρωτηθείται μόνο γιατί ενω εξαγγέλθηκε δις ότι θα ελεγχθούν οι ΜΚΟ, ακόμα δεν έχουμε μάθει τι και αν έχει γίνει κάτι, ας αναρωτηθούμε τι ρόλο παίζει, αν παίζει, η καθηγήτρια Λυμπεράκη σαν επικεφαλής της οργάνωσης open society του Σόρος, όπου πίσω από τα όμορφα λόγια και τα βαρύγδουπα μηνύματα υπάρχουν δόλιοι σκοποί όπως είναι πανθομολογούμενο από πολλούς, να θυμίσω ότι είναι εξαδέλφη του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη.
Αποσταθεροποιούν την Ελλάδα τα Ιδρύματα που χρηματοδοτεί ο George Soros;
http://berlin-athen.eu/αποσταθεροποιούν-την-ελλάδα-τα-ιδρύμ/
πχ όσο επιστημονική φαντασία και να φαίνεται, η πράξη δείχνει ότι τα πράγματα είναι κάπως έτσι, καιρός είναι να ξεφύγουμε από την εποχή της Ελληνικής αθωότητας και να δούμε τα πράγματα όπως είναι και όχι μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη που μας δείχνει η TV, τα κόμματα και τα ΜΜΕ.
Το ελληνικό ANTIFA χρησιμοποιεί πολιτική βία για να βουλώσει το στόμα Ελλήνων πατριωτών και των συντηρητικων στην Ελλάδα. Τα ΑΝΤΙΦΑ είναι η πτέρυγα βίας των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ / ΠΑΣΟΚ / ΚΚΕ.
ANTIFA
-
Α ρίξουμε και μια ματιά στην νομική πορεία της προέδρου της Δημοκρατίας για να ξέρουμε ποιοι έχουν βάλει το χέρι τους για την κατάσταση που ζήσαμε και ζούμε.
-
https://mb.cision.com/Main/8612/2974743/1151814.pdf
Σε μαυρα χαλια η Ελλαδα.
-
Όχι και τόσο άσχημα σε κάποιους τομείς. Π.χ. στην οικονομική ελευθερία (σελ. 8), αλλά και στην οικονομική μόρφωση (σελ. 10) είμαστε στον μ.ο. και λίγο πιο πάνω.
Και όλα αυτά μετά από 11 χρόνια κρισάρας.
Π.χ. η Νορβηγία, ένα από τα 5 πλουσιώτερα κράτη στον κόζμο, αλλά και άλλοι ισχυροί, φιγουράρουν σε πολύ χειρότερη θέση από εμάς στο κριτήριο της πιστωτικής ελευθερίας (σελ. -> πολύ μεγαλύτερη εξάρτηση από προσωπικά (=ιδιωτικά) δάνεια στην καθημερινή τους ζωή.
Από εκεί και πέρα, ναι, καθυστερούμε όσο μπορούμε πληρωμές και αποταμιεύουμε λιγότερα. Με 30% ανεργία και τεράστια υποαπασχόληση (τόση είναι, μην ακούτε τις μαλακίες που λένε για 19%), τι άλλο θα περίμενε κανείς?
Γενικά, όπως και σε κάθε έρευνα, τα ερωτήματα έχουν μέσα τους και κοινωνικά κριτήρια.Με άλλα λόγια, οι ερωτώντες 'βάζουν' μέσα στις ερωτήσεις τους και στις κατατάξεις τους την κουλτούρα και την κοζμοθεωρία που κουβαλάνε. Αρχικά, και χωρίς να το ψάξω, υποψιάστηκα ότι η έρευνα εκπορεύεται από κάποια Σκανδιναυική χώρα, σκαλίζοντας λίγο βρήκα ότι η έδρα της εταιρείας και η διεύθυνσή της είναι τελικά εκεί που φαντάστηκα.
Τι σημαίνει αυτό? Ότι αν έβαζαν π.χ. την Ελλάδα να έστηνε την έρευνα αυτή, η χώρα μας θα έπιανε καλύτερο σκορ, απλά θέτοντας διαφορετικά ερωτήματα ή σταθμίζοντάς τα αλλιώς. Μπορεί να ήταν και πάλι τελευταία, δεν αντιλέγω, αλλά σίγουρα με μικρότερη διαφορά από αυτή που διαβάζουμε τώρα.
Δεν την πετάω την έρευνα, έχει και πολλά καλά στοιχεία, απλά την διαβάζω/ζυγίζω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ, με ένα σχετικό φίλτρο δηλαδής.
-
Όχι και τόσο άσχημα σε κάποιους τομείς. Π.χ. στην οικονομική ελευθερία (σελ. 8), αλλά και στην οικονομική μόρφωση (σελ. 10) είμαστε στον μ.ο. και λίγο πιο πάνω.
Και όλα αυτά μετά από 11 χρόνια κρισάρας.
Π.χ. η Νορβηγία, ένα από τα 5 πλουσιώτερα κράτη στον κόζμο, αλλά και άλλοι ισχυροί, φιγουράρουν σε πολύ χειρότερη θέση από εμάς στο κριτήριο της πιστωτικής ελευθερίας (σελ. -> πολύ μεγαλύτερη εξάρτηση από προσωπικά (=ιδιωτικά) δάνεια στην καθημερινή τους ζωή.
Από εκεί και πέρα, ναι, καθυστερούμε όσο μπορούμε πληρωμές και αποταμιεύουμε λιγότερα. Με 30% ανεργία και τεράστια υποαπασχόληση (τόση είναι, μην ακούτε τις μαλακίες που λένε για 19%), τι άλλο θα περίμενε κανείς?
Γενικά, όπως και σε κάθε έρευνα, τα ερωτήματα έχουν μέσα τους και κοινωνικά κριτήρια.Με άλλα λόγια, οι ερωτώντες 'βάζουν' μέσα στις ερωτήσεις τους και στις κατατάξεις τους την κουλτούρα και την κοζμοθεωρία που κουβαλάνε. Αρχικά, και χωρίς να το ψάξω, υποψιάστηκα ότι η έρευνα εκπορεύεται από κάποια Σκανδιναυική χώρα, σκαλίζοντας λίγο βρήκα ότι η έδρα της εταιρείας και η διεύθυνσή της είναι τελικά εκεί που φαντάστηκα.
Τι σημαίνει αυτό? Ότι αν έβαζαν π.χ. την Ελλάδα να έστηνε την έρευνα αυτή, η χώρα μας θα έπιανε καλύτερο σκορ, απλά θέτοντας διαφορετικά ερωτήματα ή σταθμίζοντάς τα αλλιώς. Μπορεί να ήταν και πάλι τελευταία, δεν αντιλέγω, αλλά σίγουρα με μικρότερη διαφορά από αυτή που διαβάζουμε τώρα.
Δεν την πετάω την έρευνα, έχει και πολλά καλά στοιχεία, απλά την διαβάζω/ζυγίζω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ, με ένα σχετικό φίλτρο δηλαδής.
Συνήθως χρησιμοποιούνται αυτές οι έρευνες εκατέρωθεν είτε για να προβάλλουν μια (πλασματική) εικόνα ευημερίας και υποτιθέμενης ανάπτυξης υπέρ της συμπολίτευσης, είτε ως αρνητική μαρτυρία για αντιπολιτευτικούς σκοπούς.
Ένα και μόνο νούμερο σβήνει όλα τα άλλα και τα κάνει ασήμαντα, η πραγματική ανεργία που όντως γύρω στο 30% ήταν και είναι, και για την οποία ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ επί σειρά ετών απ' όλες τις αριστεροδέξιες κυβερνήσεις που λυμαίνονται τον τόπο.
Όταν μια κοινωνία αφήσει το 1/3 της να κόψει το λαιμό του, δηλαδή μια οικονομία παραιτηθεί από το 30% της πίτας, όλα τα άλλα που λέγονται και αναλύονται δεν είναι απλώς λαθεμένα και ασήμαντα αλλά απλές μ@λακίες. Το να παρακαλάνε όλοι, αριστεροί και δεξιοί, να πέσει πίτα να φάμε απ' τον ουρανό, με τη μορφή προφητειών για ξένες επενδύσεις που θα έρθουν κάποια στιγμή ως ο Μεσσίας επειδή όλοι μαζί προσευχόμαστε γι αυτό και κάνουμε δημόσιες σχέσεις στα φόρα κλπ. μόνο ως μ@λακίες μπορεί να χαρακτηριστεί.
2 τρόποι υπάρχουν: 1ον ένα τεράστιο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σε τοπικό επίπεδο (π.χ. όλα τα γ@μημ€να ανύπαρκτα πεζοδρόμια της χώρας να ξηλωθούν και να χτιστούν όπως πρέπει απ' την αρχή σε όλη την επικράτεια εντός 6μήνου, ή πχ. να γίνουν γιγαντιαία πάρκα ηλιακών συλλεκτών δημοσίου συμφέροντος και λοιπά τέτοια).
2ον περικοπή όλης της φορολογίας και δασμών για τις ιδιωτικές εταιρείες στο μισό, με την υποχρέωση να προσλάβουν τον κόσμο που αναλογεί στα μεγέθη της κάθε μιας ποσοστιαία.
Χρηματοδότηση όλων των παραπάνω από όλα τα πλεονάσματα που διατηρούνται και όσο δανεισμό είναι πλεόν εφικτός εφόσον μας αναβάθμισε κι ο οίκος Φιτς όπως μας ενημέρωσε πρόσφατα ο Μπουμπούκος. Όσοι δεν τα κάνουν αυτά, είναι απλά προδότες και ξεφτίλες και χρειάζεται να εφαρμοστούν άμεσα. Λίγη σημασία έχει αν χρειάζεται να γίνει λαϊκή επανάσταση και σοβιέτ για να εφαρμοστούν αυτά (όπως θα άρεσε σε μας τους ...αριστερούληδες) ή στρατιωτική χούντα (όπως θα ήθελαν οι δεξιούληδες) ή αν τα βαριά πτυχία του Χάρβαρντ θα μας αποδείξουν πως έτσι γ@μει η Αριστεία... όσοι αναλαμβάνουν την εξουσία και κάθονται και περιμένουν και δεν κάνουν τίποτε απ' αυτά, είναι απλά προδότες και ξεφτίλες και δε μας φταίει ούτε ο Σώρρος ούτε η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, οι φασίστες, οι Ολυμπιακοί, οι ξανθές, οι πρόσφυγες κλπ. κλπ.
-
Θα συμφωνήσω με το πνεύμα της αδράνειας που φαίνεται να έχει καταλάβει την κυβέρνηση.
Bussiness as usual, τίποτα να μην γίνει, τίποτα να μην αλλάξει, δουλίτσες να κάνουμε
και πελατάκια να μην θίγουμε. Και για την επενδυτική μας φτώχια θα συνεχίζει να μας φταίει
'το ευρώ που είναι σκληρό', όχι το ότι το παιχνίδι συνεχίζει να είναι για 10-20 νοματαίους.
Α ναι, ο μπαρμπα βρούτσης ξέχασε τρίτους πυλώνες και μεταρρυθμίσεις και κυττάζει πως θα αρμέξει
όλο τον κόσμο για να δώσει χρήμα στην διαχρονικά αναξιοπαθούσα τάξη των συνταξιούχων των
1000+ ευρώ. Τι να συζητάμε τώρα για επενδύσεις, ανάπτυξη και νεολαία. Τα πελατάκια να' ναι καλά,
άσε που έχει μόνιμο στασίδι στον αυτιά και πρέπει να 'βγάζει ειδήσεις'. -
Περα απο προγραμμα δημοσιων επενδυσεων (αυτο με τα πεζοδρομια...να ξερες ποσο συμφνωνω....εχουμε τα αθλιοτερα του πλανητη..και με κιτσαρια πλακακια της δεκαετιας του 60) χρειαζεται αμεσα αυξηση των διαθεσιμων χρηματων για καταναλωση.
Ως υψος χρηματων. Δεν μπορουμε να ειμαστε σε ευρω και με απολυτες τιμες με μισθους αλλων χωρων εκτος ευρω.
Τα επιδοματα ηταν μια εμμεση λυση μεχρι να ξεκινησει το πρπγρμμα δημοσιων επενδυσεω και μεχρι η εσψτερικη αγορα παρει τα απνω της.
Δειτε λιγο στον πινακα πιο πανω που εβαλα πως παει η ζητηση της εσωτερικης σγορας...μετα απο μονιμη ανοδικη πορεια. Σταματησε και ξεκινα αρνητικη πορεια.
-20% τον Δεκεμβρξο σε τζιρο...δεν υπαρχει χρημα να τζιραρει ο κοσμος.
120.000 περισσοτεροι ανεργοι σε συγκριση με στοιχεια απο περισυ !!!!
Ξεκινησε παλι το αρνητικο σπιραλ
Μετα ομως να δω τι δικαιολογια θα βρισκουν να λενε, τι θα φταιει.
Το προβλημα στην ελλαδα ειναι πως δεν μπορουν να αντιληφθουν την οικονομια ως συνολο, ως ενιαιαο οργανισμο.
Ο καθενας κλεγεται γιατι δεν εχει περισσοτερα κερδη αππ αυτα που εχει.
Σκοπος ειναι να τζιραρει η χωρα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2