-
Επειδή δεν είναι σουλτάνος αλλά επιδιώκει να γίνει, του έχουνε κολλήσει, ειρωνικά, το χαρακτηρισμό 'σουλτάνος'. Ότι έχει δηλαδή πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και την Τουρκία.
Δεν δηλώνει ούτε σεβασμό ούτε δέος. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.
InsaneDriver wrote:
Δηλ να βαλουν φορους στους εφοπλιστες ωστε να μην εχουν σημαιες και γραφεια στην Ελλαδα. Η Γερμανια που ειναι βιομηχανικη υπερδυναμη δεν μπορει να δεχτει με τιποτα οτι η Ελλαδιτσα εχεις τοσο ισχυρη ναυτιλια.
+οο
Ο Σόιμπλε ειδικά είχε λυσάξει. Ευτυχώς μέχρι τώρα οι Γερμανοί έχουνε σπάσει τα μούτρα τους στη ναυτιλία, ας ελπίσουμε να συνεχιστεί.
Αυτό που φοβόταν ο Σόιμπλε και «φώναζε» ότι οι Ελληνες εφοπλιστές πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους, γίνεται πραγματικότητα: Οι πλούσιοι Ελληνες «πειρατές» που είχαν πουλήσει τα πλοία τους όταν οι ναύλοι και οι τιμές βρίσκονταν στο peak, «λεηλατούν» τώρα τη γερμανική ναυτιλία. Αγοράζουν μισοτιμής τα πλοία που αναγκάζονται να πουλήσουν οι καταχρεωμένες γερμανικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις, για τις οποίες επί Σόιμπλε καταστρώθηκαν ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα και χρησιμοποιήθηκε άφθονο κρατικό χρήμα προκειμένου να στηριχθούν χρηματοδοτικά.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ενωσης Γερμανών Πλοιοκτητών (VDR), τα τελευταία δυόμισυ χρόνια 140 πλοία συνολικού τονάζ 4,6 εκατομμυρίων τόνων πουλήθηκαν από επιχειρήσεις γερμανικών συμφερόντων σε Ελληνες εφοπλιστές. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται πλοία μικρής χωρητικότητας και ειδικών χρήσεων, τα οποία περιήλθαν επίσης σε εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.
Ετσι, περίπου το ¼ (25%) της γερμανικής ποντοπόρου εμπορικής ναυτιλία πέρασε σε ελληνικά χέρια – και μάλιστα σε «τιμές ευκαιρίας»: Οι Γερμανοί πλοιοκτήτες αναγκάσθηκαν να πουλήσουν με τεράστια ζημία, σε τιμές λίγο υψηλότερες από το σκραπ- σαν να πήγαιναν τα πλοία τους για παλιοσίδερα.
Αυτό το ξεπούλημα συνεχίζεται με πιο αργούς ρυθμούς, υπό την πίεση διεθνών και γερμανικών τραπεζών, που φοβούνται ότι οι χορηγήσεις τους αυτές θα αποδειχθούν πραγματικά θαλασσοδάνεια.
Παρά την έμμεση κρατική στήριξη, οι περισσότερες γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, εξαιτίας της παρατεταμένης πτωτικής πορείας των ναύλων και του οξυνόμενου ανταγωνισμού. Τα προβλήματα άρχισαν από το 2015 και η κατάσταση σταδιακά επιδεινώθηκε, καθώς μάλιστα έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα «εμπνεύσεως Σόιμπλε» και δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδοτικής στήριξης.
Όπως δήλωσε στην Wall Street Journal ο Αλφρεντ Χάρτμαν, πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Πλοιοκτητών, οι μαζικές πωλήσεις οφείλονται σε «ανεπαρκή χρηματοδότηση και αδυναμία κάλυψης τόκων και πρωτογενών πληρωμών, λόγω χαμηλών ναύλων». Ο Χάρτμαν επιβεβαίωσε ότι τα περισσότερα πλοία που πουλήθηκαν, κατέληξαν σε Ελληνες εφοπλιστές, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα, έχοντας πουλήσει τους στόλους
Η είδηση είναι του 2018 και πηγή η Σοφοκλέους in,
όμως από το 2012 είχε αρχίσει η κρίση της Γερμανικής ναυτιλίας όταν περισσότερα από 100 Γερμανικά fund που επένδυαν στην ναυτιλία πτώχευσαν και άλλα 800 απειλούνται με λουκέτο, δεν πειράζει, ξυδάκι.
-
αν σε καλέσω σπίτι μου σαν επισκέφτη ή για δουλειά ή αν σε βάλω στο αυτοκίνητο μου και είσαι πάνω από 18 δικαίωμα μου να καπνίσω έτσι δεν είναι? Ο φίλος παραπάνω είπε κάποιο τυχαίο παράδειγμα με καραβανά αξιωματικό δεν γνωρίζω καθόλου την περίπτωση για να απαντήσω με ακρίβεια, αυτό έλλειπε να κόψουμε το τσιγάρο και από τους φαντάρους
Σπίτι σου μπορεί να καπνίσεις, άντε και στο ιδιαίτερο γραφείο σου. Σε καμία περίπτωση όμως σε κοινόχρηστο χώρο εργασίας και ας είσαι και ο ιδιοκτήτης-εργοδότης. Είναι σαν να λες ότι ο ιδιοκτήτης του μπαρ μπορεί να καπνίσει μέσα στο μαγαζί του. Όχι, προφανώς και δεν μπορεί!!!
Ο Storm δεν μίλησε κυριολεκτικά για συμπεριφορά στον ΕΣ, δεν είναι Στρατιωτικός ο άνθρωπος. Κάποιος προϊστάμενός του απλά την είδε Στγος και τους γράφει όλους στο γραφείο στα @@ του, αυτό περιέγραψε. Στον πραγματικό Στρατό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν καπνίζεις σε εσωτερικούς χώρους. Ντάξει, ο Δκτης μπορεί να το κάνει στο γραφείο του, δεν θα του πει κανείς κάτι, αλλά προσωπικά ελάχιστους είδα στην καριέρα μου και αυτό πριν πόλλά χρόνια, σήμερα δεν πιστεύω να το κάνει κάποιος.
-
REALZEUS wrote:
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι παίζει. Δεν πρέπει να κάνεις το 30% των αγορών σου ηλεκτρονικά. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΤΟ 30% ΤΟΥ (πραγματικού ευτυχώς και όχι τεκμαρτού) ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ!!! ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ!!!
Ναι, είναι δύσκολο να ΞΟΔΕΨΕΙΣ το 30% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ηλεκτρονικά ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ/ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ και oi ΦΟΡΟΙ!!! Βγάζεις, ας πούμε, 1000 καθαρά το μήνα, άρα πρέπει να κάνεις ηλεκτρονικές δαπάνες 300. Δίνεις για ενοίκιο 300, που δεν πιάνεται, σου μένουν άλλα 700, από τα οποία πρέπει να ξοδέψεις τα 300 ηλεκτρονικά. Αν λοιπόν καταφέρεις σε σούπερ μάρκετ - βενζίνες - ταβέρνες κλπ να γράψεις 300, έχει καλώς, αλλιώς πληρώνεις πέναλτι.
Δηλαδή και να θέλεις να αποταμιεύσει κάτι; ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ πλέον!!!
Μην με εκνευρίζεις γιατί δεν θέλω να πω κάτι βαρύ, άγιες μέρες (κι ας μην πιστεύω σε θεούς, στην αγάπη πιστεύω όμως) που είναι... Λίγη ντροπή δεν βλάπτει!!!
Εγώ άνεργος είμαι πλέον (επίδομα αυτοαπασχολούμενου 2160 πήρα και αυτό ήταν το όλο εισόδημά μου το 2019), στα @@ μου, θέλω να δω τα μούτρα σας όσων ψηφίσατε Κούλη όταν θα σας έρθει το 30% και δεν θα μπορείτε να το καλύψετε...
Φυσικά όταν βγάζεις πάνω από 66 χιλιάρικα ετησίως, το όριο δεν είναι στο 30%, αλλά τα 20,000 Ευρώ. Όταν δηλαδή βγάζεις 100.000, δεν χρειάζεται να πληρώσεις 30.000 ηλεκτρονικά (το 30%), απλά 20.000. Και αν βγάζεις 1.000.000, πάλι 20.000 ηλεκτρονικά... Αυτά είναι ρε. ΔΕΞΙΑ!!! ΟΜΟΡΦΙΕΣ!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΙ ΑΗΔΙΑ!!!
Αν ισχυσει αυτο στην πραξη οπως το περιγραφεις προφανως ειναι λαθος και θα γινει φασαρια...
Βλεπω ομως οτι το μισο ποστ δεν το σχολιασες καν. Τα γνωστα κλισε μονο των κακων δεξιουληδων που θα μας φανε.
Δεν τα περιγράφω εγώ, το Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τα περιγράφει.
Όσο για τον Τσίπρα, τι ακριβώς να πω; Δεν τον ψήφισα ποτέ, απογοήτευσε τον κόσμο και για αυτό δεν ξαναβγήκε. Μπορεί να έδωσε απαλλαγές σε αυτούς που λες, αλλά έδωσε λίγες και στον λαό. Επίσης δεν έκανε κάτι τόσο τραγικό σαν αυτό που περιέγραψα παραπάνω.
-
Μπαρμπα....Γαμ@@ς ....
Ακριβως.....
ειπα να γραψω περα απκ τις τιμες και τα dwt και οτι καποιοι ελληνες απλα γ@@@ν και δερνουν και εχουν ικανοτητες να παρακολουθουν τις παγκοσμιες τασεις του εμποριου, αλλα ειπα να το αφησω απ εξω. Θα μου την πεσουν αυτοι που εχουν γνωστους και φιλους στις ναυτιλιακες και τα ξερουν ολα απο μεσα καλα τα θεματα...χαχα
Η πραγματικοτητα ειναι οτι πρεπει να ασκησουμε ως χωρα πολιτικη με οτι εχουμε σε ενα συγκεκριμενο συστημα...και εμεις εχουμε καποιους ελληνες που εχουν απειρα καρβνια....αρα κατι πρεπει να κανουμε ως χωρα για αυτό
-
Ήταν δόκιμος αξιωματικός και θεωρεί πως και ο εργασιακός χώρος είναι στρατόπεδο και συμπεριφέρεται ανάλογα. Και στην συμπεριφορά του και στον προφορικό λόγο και στις πράξεις του. Δυστυχώς κυκλοφορούν και τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας.
-
Ήταν δόκιμος αξιωματικός και θεωρεί πως και ο εργασιακός χώρος είναι στρατόπεδο και συμπεριφέρεται ανάλογα. Και στην συμπεριφορά του και στον προφορικό λόγο και στις πράξεις του. Δυστυχώς κυκλοφορούν και τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας.
Ε και τι έγινε, στον στρατό πολύ εύκολα γίνεσαι δόκιμος αν έχεις κάποιο πτυχίο, τι σχέση έχει αυτό με την μετέπειτα επαγγελματική καριέρα? Στην περίπτωση σου το αφεντικό μετράει αυτός που σε προσέλαβε και σε πληρώνει, σε αυτόν πρέπει να πας να διαμαρτυρηθείς.
-
Αρκετά το αναλύσαμε το θέμα με τα τσιγάρα. Πάμε παρακάτω...
-
Lap πραγματικα δεν καταλαβα που διαφωνουμε. Εγω το μονο που ειπα ειναι το γεγονος οτι οι ξενοι ηθελαν να κανουν ζημια στους ελληνες εφοπλιστες και δεν ηταν οι κακοι ξενοι αυτοι που ζητησαν στον καλο Τσιπρα να μην φορολογησουν τους ελληνες εφοπλιστες.
Δεν ειπα αν εχουμε καλη η κακη στρατηγικη, οποτε δεν καταλαβα γιατι αραδιασες ολα αυτα. Το γνωστο στυλ οτι τα ξερεις κτλπ. Εκτος συζητησης ομως.
-
Έχω πολλές αντιρρήσεις για την συνολική πορεία του Θ. Μικρούτσικου, αν και στο τέλος επέστρεψε στο ΚΚΕ. Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΝΕ και του ίδιου του Θάνου:
-
Ναι τρελοδηγε....καταλαβα τι ειπες...γενικα συμφωνουμε...Ναι.
Και η απαντηση μου ηταν πως στο αλλο που ειπες, δεν το θεωρω 'πουλημα'....οπως το λες. Το θεωρω μια ρεαλιστικη προσεγγιση
Υ.γ τι εγινε με τον pgs;;;
Επεσε καμπανα;;; μερες που ηταν ισως να εισασταν πιο χαλαροι....
Βεβαια θα μου πειτε πως δεν με πιανετε πουθενα και δικιο θα χετε....
-
Lap μιλας για τις φοροαπαλλαγες κτλπ?
Δεν μπαινω στην ουσια αν ειναι σωστη η πολιτικη.
Ειναι ομως πολιτικη απατη να μιλας πρωτα οτι οι εφοπλιστες πρεπει να πληρωσουν και μετα να δηλωνεις Πρωτη φορα αριστερα κ να δινεις την μεγσλυτερη φοροαπαλλαγη που εχει δωθει...
-
Καλα ο Μικρουτσικος ηταν μεγαλο κεφαλαιο της συγχρονης Ελλαδας...καλο ταξιδι Μεγαλε Ελληνα.
Σημερα ειχε στο κρατικο ραδιοφωνο (νομιζω δευτερο προγραμμα) κειμενο δικο του που περιγραφει την εισοδο του στην μουσικη σκηνη. Απο την αρχη πριν τον Καββαδια οι κριτικοι ελεγαν για παιδι θαυμα....για εναν εξαιρετικο ελληνα καλλιτεχνη απο πολυ καλη παστα που αμεσως μπηκε διπλα στον μανο, μικη, ξαρχακο κτλ.
Ο ιδιος δεν το πιστευε και ενιωθε τεραστιο βαρoς απο το γεγονος αυτό.
Εψαχνε να κανει το μεγαλο βημα για να δικαιολογησει ολον αυτον τον ντορο και παντα πιστευε στον Καββαδια. Οποτε ηρθε και εδεσε το γλυκο.
-
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι παίζει. Δεν πρέπει να κάνεις το 30% των αγορών σου ηλεκτρονικά. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΤΟ 30% ΤΟΥ (πραγματικού ευτυχώς και όχι τεκμαρτού) ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ!!! ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ!!!
Ναι, είναι δύσκολο να ΞΟΔΕΨΕΙΣ το 30% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ηλεκτρονικά ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ/ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ και oi ΦΟΡΟΙ!!! Βγάζεις, ας πούμε, 1000 καθαρά το μήνα, άρα πρέπει να κάνεις ηλεκτρονικές δαπάνες 300. Δίνεις για ενοίκιο 300, που δεν πιάνεται, σου μένουν άλλα 700, από τα οποία πρέπει να ξοδέψεις τα 300 ηλεκτρονικά. Αν λοιπόν καταφέρεις σε ΔΕΚΟ - σούπερ μάρκετ - καύσιμα - ταβέρνες κλπ να γράψεις 300, έχει καλώς, αλλιώς πληρώνεις πέναλτι.
Δηλαδή και να θέλεις να αποταμιεύσει κάτι; ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ πλέον!!!
Μην με εκνευρίζεις γιατί δεν θέλω να πω κάτι βαρύ, άγιες μέρες (κι ας μην πιστεύω σε θεούς, στην αγάπη πιστεύω όμως) που είναι... Λίγη ντροπή δεν βλάπτει!!!
Εγώ άνεργος είμαι πλέον (επίδομα ανεργίας αυτοαπασχολούμενου 2160 πήρα και αυτό ήταν το όλο εισόδημά μου το 2019), στα @@ μου, θέλω να δω τα μούτρα σας όσων ψηφίσατε Κούλη όταν θα σας έρθει το 30% και δεν θα μπορείτε να το καλύψετε...
Φυσικά όταν βγάζεις πάνω από 66 χιλιάρικα ετησίως, το όριο δεν είναι στο 30%, αλλά τα 20.000 Ευρώ. Όταν δηλαδή βγάζεις 100.000, δεν χρειάζεται να πληρώσεις 30.000 ηλεκτρονικά (το 30%), απλά 20.000. Και αν βγάζεις 1.000.000, πάλι 20.000 ηλεκτρονικά... Αυτά είναι ρε. ΔΕΞΙΑ!!! ΟΜΟΡΦΙΕΣ!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΙ ΑΗΔΙΑ!!!
-
Έχω πολλές αντιρρήσεις για την συνολική πορεία του Θ. Μικρούτσικου, αν και στο τέλος επέστρεψε στο ΚΚΕ. Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΝΕ και του ίδιου του Θάνου:
Αδελφός του Ανδρέα δεν ήταν? Επειδή έχω μια μακρινή συγγένεια θυμάμαι η οικογένεια του παλιά ήταν προς ΠΑΣΟΚ μεριά.
-
Aπίστευτη προπαγάνδα και αηδία με τα δελτία καιρού, για ευτελείς λόγους (αύξηση της θεαματικότητας ή των κλικς των μύδια, αλλά και ευλόγησον τα γένια των κυβερνώντων για να εισπράξουν τα ανάλογα εύσημα). Αυτή τη στιγμή στο ΕΡΤ1 ζωντανή ανταπόκριση από Πάρνηθα, κάνεις καινούργια αντεριά με την κατάντια τους. Ένας καραγκιοζορεπόρτερ της φάπας μπροστά από μία μπουλντόζα και ένα περιπολικό, προσπαθεί να κάνει θέμα το ΤΙΠΟΤΑ: Έχουν κυλίσει μερικά χαλικάκια στην άκρη του δρόμου (3 φτυαριές είναι-δεν είναι), εκεί που είναι η λευκή συνεχόμενη λωρίδα, και το κανάλι κάνει ρεπορτάζ για τον χιονιά σαν να μην υπάρχει αύριο. 'Σαρώνει στο πέρασμά της η Ζηνοβία με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους' ο υπότιτλος.
Μαλάκα μου έλεος, ένα φτυάρι χρειάζεται, ή ακόμα καλύτερα μια χορτάρινη σκούπα και μέσα σε 5' ένας εργάτης θα διώξει τα χαλίκια, η μπουλντόζα έχει πολύ μεγάλο κουβά για να τα πιάσει. Μας δουλεύουν κανονικά και το πόπολο κρέμεται από τα χείλια τους.
Στο βιβλίο 'Προπαγάνδα' του Γεωργαλά, πρωτοπαλήκαρο του Ζαχαριάδη, υπεύθυνος προπαγάνδας στον ρ/σταθμό του παράνομου τότες ΚΚΕ, και μετέπειτα στυλοβάτη της ...χούντας του '67 ( = get the best from BOTH worlds), περιγράφει αναλυτικά το μηχανισμό με τον οποίο το δελτίο καιρού εργαλειοποιείται και γίνεται όπλο της προπαγάνδας των κυβερνώντων. Σας το συνιστώ.
-
Άλλοι κρίνουν το Μικρούτσικο από την πολιτική του πλευρά είτε γιατί ήταν ΚΚΕ και μετά πήγε στον ΠΑΣΟΚ και έγινε υπουργός πολιτισμού, και άλλοι τον κρίνουν την καλλιτεχνική του αξία, η φαγωμάρα και ο διχασμός βρήκε και εδώ πάτημα να αναδείξει την πλευρά των Ελλήνων, σύγχρονων και μη, εμένα με αντιπροσωπεύει η ρήση του Σαββόπουλου, όποιος την θυμάται καταλαβαίνει τι εννοώ.
Εγώ μένω σε 2 πράγματα,στον καλλιτέχνη που μας έδωσε πράγματα και στον πολιτικό που είχε το θάρρος της γνώμης του άσχετα αν συμφωνούσα ή διαφωνούσα, γιατί ζούμε στη χώρα που όλοι κρύβονται και δεν μιλούν και όσοι μιλάνε κοιτάνε να τα στρογγυλεύουν, μας λείπουν οι θαρραλέοι πολιτικοί και αν βρισκόμαστε γονατισμένοι σήμερα και πιεζόμενοι από παντού είναι γιατί έχουμε έλλειψη ανθρώπων με το θάρρος της γνώμης τους και την έκφραση της.
-
Aπίστευτη προπαγάνδα και αηδία με τα δελτία καιρού, για ευτελείς λόγους (αύξηση της θεαματικότητας ή των κλικς των μύδια, αλλά και ευλόγησον τα γένια των κυβερνώντων για να εισπράξουν τα ανάλογα εύσημα). Αυτή τη στιγμή στο ΕΡΤ1 ζωντανή ανταπόκριση από Πάρνηθα, κάνεις καινούργια αντεριά με την κατάντια τους. Ένας καραγκιοζορεπόρτερ της φάπας μπροστά από μία μπουλντόζα και ένα περιπολικό, προσπαθεί να κάνει θέμα το ΤΙΠΟΤΑ: Έχουν κυλίσει μερικά χαλικάκια στην άκρη του δρόμου (3 φτυαριές είναι-δεν είναι), εκεί που είναι η λευκή συνεχόμενη λωρίδα, και το κανάλι κάνει ρεπορτάζ για τον χιονιά σαν να μην υπάρχει αύριο. 'Σαρώνει στο πέρασμά της η Ζηνοβία με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους' ο υπότιτλος.
Μαλάκα μου έλεος, ένα φτυάρι χρειάζεται, ή ακόμα καλύτερα μια χορτάρινη σκούπα και μέσα σε 5' ένας εργάτης θα διώξει τα χαλίκια, η μπουλντόζα έχει πολύ μεγάλο κουβά για να τα πιάσει. Μας δουλεύουν κανονικά και το πόπολο κρέμεται από τα χείλια τους.
Στο βιβλίο 'Προπαγάνδα' του Γεωργαλά, πρωτοπαλήκαρο του Ζαχαριάδη, υπεύθυνος προπαγάνδας στον ρ/σταθμό του παράνομου τότες ΚΚΕ, και μετέπειτα στυλοβάτη της ...χούντας του '67 ( = get the best from BOTH worlds), περιγράφει αναλυτικά το μηχανισμό με τον οποίο το δελτίο καιρού εργαλειοποιείται και γίνεται όπλο της προπαγάνδας των κυβερνώντων. Σας το συνιστώ.
Σιγά μη διαβάσουμε Γεωργαλά, υπάρχουν και άλλα βιβλία που αναφέρονται στην προπαγάνδα σαν εργαλείο για πάσα νόσο προς την επίτευξη ενός στόχου, μα τον Γεωργαλά ? Έλεος !
-
δεν ξευρω τι λετε για τις φοροαπαλλαγες των εφοπλιστων, στους πληβιους ομως η ανεπαρκεια και το ψεμα παει συννεφον βαρυ, οκ εχωμε κατι να ελπισωμε στο μελλον πλεον με τους βρωμοζαιους στην ακρη, πλην ομως η λυσις αναγκης και ετουτου του κουλακα ζεχνει.
στα εκκαθαριστικα των νιπι. εχει διορθωθει το και καλα 5% μειωση της προκαταβολης, στους κωδικους 14-702-704, αφου εχει ψηφιστει καιρο τωρα.
πλην ομως ΔΕΝ εχει διορθωθει στο taxisnet στις οφειλες το ποσο και ειναι ηδη τελος μηνα... δηλαδη πλερω ποσο που δεν χρωστας και με τα ρεστα βλεπουμε σε ποιον φοροφυγα θα μοιρασουμε επιδοματα
-
Γιατί θεωρώ ανόητη και καταστροφική για να μην πω άλλη βαρύτερη λέξη, την εξωτερική πολιτική Σημίτη που μας έχει φέρει σε αυτή τη θέση σε σχέση με την Τουρκία και τις δύο υπογραφές που έβαλε ως μη όφειλε και άνοιξε την όρεξη του θηρίου, βλέπουμε λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την κύρια ευθύνη, γιατί ως κυβέρνηση το '97 και το '99 έβαλε την υπογραφή του και παρέδωσε κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία.
Σ' αυτό το δρόμο, λοιπόν, στο δρόμο που χάραξαν οι υπογραφές των εκπροσώπων των δύο κρατών στη Μαδρίτη και στο Ελσίνκι πορεύονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όλα τ' άλλα δεν αποτελούν παρά λόγια για εσωτερική κατανάλωση.
Ίμια, Μαδρίτη, Ελσίνκι. Οι τραγικές παραχωρήσεις ενός ανίκανου πρωθυπουργού που άνοιξαν βαθιές πληγές στη χώρα.
Ας δούμε τι υπέγραψε
Στο δρόμο που χάραξε η Μαδρίτη και το Ελσίνκι
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν «τη δική τους ιστορία». Δε μιλάμε, βέβαια, για την απώτερη ιστορία, αλλά για τη νεότερη. Σταθμοί αυτής της νεότερης ιστορίας αποτελούν η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τον Ιούλη του '97 καθώς και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι, το Δεκέμβρη του 1999. Για όσους πολιτικούς και ιστορικούς παρατηρητές δεν ξεχνούν τα αποτελέσματα αυτών των δύο συσκέψεων είναι απόλυτα ερμηνεύσιμες και η συμπεριφορά της Τουρκίας, όπως αυτή ξεδιπλώνεται τις τελευταίες μέρες αλλά και οι χλιαρές και άνευ ουσίας, «ψύχραιμες», όποιες αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης, θεωρούνται τελείως υποκριτικές και άξιες καγχασμού οι δήθεν πατριωτικές κορόνες που - όχι πολύ συχνά είναι η αλήθεια - ψελλίζουν κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ας δούμε, λοιπόν, συνοπτικά τι έγινε στη Μαδρίτη τον Ιούλη του '97 και στο Ελσίνκι το Δεκέμβρη του '99.
Στη Μαδρίτη
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, υπέγραψε κοινό ανακοινωθέν με τον Σ. Ντεμιρέλ, σύμφωνα με το οποίο «οι δύο χώρες θα αναλάβουν προσπάθεια να προωθήσουν διμερείς σχέσεις που θα βασίζονται σε:
-
Αμοιβαία δέσμευση για την ειρήνη, ασφάλεια και τη συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας.
-
Σεβασμό της κυριαρχίας κάθε χώρας.
-
Σεβασμό των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.
-
Σεβασμό στα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους.
-
Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις, οφειλόμενες σε παρεξήγηση, και,
-
Δέσμευση διευθέτησης των διαφορών τους με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας».
Σ' αυτή, λοιπόν, τη Σύνοδο η ελληνική κυβέρνηση «κατάφερε»:
-
Να υπογράψει ότι και η Τουρκία έχει - πέρα από τα νόμιμα - ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα στο Αιγαίο.
-
Να υπογράψει ότι θα αποφεύγει μονομερείς ενέργειες, θέτοντας έτσι υπό τουρκική ομηρία το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα από έξι στα 12 μίλια όταν το κρίνει αναγκαίο.
Αν, λοιπόν, η Συμφωνία της Μαδρίτης δεν ήταν συμφωνία εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων από ελληνικής πλευράς τότε τι ήταν;
Στο Ελσίνκι
Στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ελσίνκι αναφέρεται σχετικά με την Τουρκία και τις υπόλοιπες υποψήφιες χώρες προς ένταξη στην ΕΕ (παράγραφος 4): Η ΕΕ «παροτρύνει τα υποψήφια κράτη να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση κάθε εκκρεμούς συνοριακής διαφοράς και άλλων συναφών θεμάτων». Καλεί δε «να φέρουν τη διαφορά ενώπιον του 'Διεθνούς Δικαστηρίου'» και επισημαίνει ότι «το αργότερο στα τέλη του 2004, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανεξετάσει την κατάσταση ως προς κάθε εκκρεμή διαφορά»...
Τα κείμενα είναι σαφή. Η ελληνική κυβέρνηση, αποδεχόμενη την υποψηφιότητα της Τουρκίας και υπογράφοντας την προηγούμενη παράγραφο, υπέγραψε ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα (!) της Τουρκίας να εγείρει θέμα «συνοριακών διαφορών» με την Ελλάδα, η επίλυση μάλιστα των οποίων - πέρα από τη Χάγη - τίθεται και υπό τη δικαιοδοσία της ΕΕ!
Η σημερινή στάση, λοιπόν, της Τουρκίας απορρέει από τα όσα τα υπογεγραμμένα από την ελληνική κυβέρνηση δύο παραπάνω κείμενα της παραχωρούν ως δικαιώματα. Πάντα, φυσικά, με την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ και της ΕΕ, αφού με την ενεργητική συμμετοχή των δύο αυτών Οργανισμών έφτασαν οι δύο χώρες στα ανακοινωθέντα που τελικά υπέγραψαν.
Η «ψύχραιμη» στάση της ελληνικής κυβέρνησης ανταποκρίνεται πλήρως στις υπογραφές που έχει βάλει στη Μαδρίτη και το Ελσίνκι, ενώ οι όποιες πατριωτικές κορόνες ακούγονται από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κατάφωρα υποκριτικές, μια και το ΠΑΣΟΚ έχει την κύρια ευθύνη, γιατί ως κυβέρνηση το '97 και το '99 έβαλε την υπογραφή του και παρέδωσε κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία.
Σ' αυτό το δρόμο, λοιπόν, στο δρόμο που χάραξαν οι υπογραφές των εκπροσώπων των δύο κρατών στη Μαδρίτη και στο Ελσίνκι πορεύονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ολα τ' άλλα δεν αποτελούν παρά λόγια για εσωτερική κατανάλωση.
-
-
Ε, δεν θα περασε στην πλατφορμα ....αδεια στην αδεια..κανεις δεν εκανε την δουλεια. Δεν ξερω αν υπηρξε και καποιο προβλημα και με καποιος συμβασιουχους που τελειωσε η συμβαση τους και δεν αναναιωθηκε (στηριζαν την πλατφρομα και για τον εοπυ καποιοι απο αυτους) ηταν στο προγραμμα επιστροφης πτυχιουχων νεων (μεταπτυχιακα και διαδακτορικα) απο το εξωτερικο στην Ελλαδα....παει και αυτό
Ζητουν αν θυμαμαι καλα αναναιωση μεχρι να υπαρξει επισημη ανακοινωνση ασεπ, στε να δηλωσουν συμμετοχη, αυτη την στιγμη καλυπτουν προσωπρινα οργανικες θεσει, χωρις αυτους αδεια τα γραφεια.
Πλερω τωρα, εχει ξαναγινει και πιο παλια κατι αντιστοιχο θυμαμαι.
Γενικα εσυ εισαι μικρομεσαιος επιχειρηματιας....δεν εισαι πληβειος.
Οι πραγματικοι πληβειοι.... εχει ακομα αγγουρακι.... δεν βγαινουν τα νουμερα και οι δεικτες για οτι πιστευατε, τα ελεγα...οταν το καταλαβετε θα το ευχαριατηθητε
Οσοι περνουν επιδοματα δεν ειναι ολοι αυτοματως και φοροφυγαδες, (στους φοροφυγαδες βρεγμενη σανιδα, εξουσια εχετε καντε το πραξη) ξερω πολλα παραδειγματα προσωπικα απο φιλους. Αλλοι ειναι συνταξιουχοι, αλλοι νεες οικογενειες. Δεν ολα ασπρο μαυρο γατουλη. Με λιγα λογια υπαρχουν και αλλοι ελληνες εκτος απο εσενα, και για την ελλαδα ειναι ακριβως το ιδιο, και για αυτους ενδιαφερεται η γρια μανα ελλαδα...εχουν την ιδια αξια.
Βασικα σε ολο τον δυτικο κοσμο ειναι ετσι....βασικες αρχες του ευρωπαϊκου πολιτισμου.
@ Ε, φυσικα τον Μεγαλο Μικρουτσικο συμφωνα με την κυρια ιδιοτητα του θα τον κρινεις, γενικα οτι και αν ηταν ως ανθρωπος ....ειναι μια ψυχη που εφυγε απο τον ματαιο τουτο κοσμο...και την τιμας. Τωρα η συγκεκριεμενη ψυχη ετυχε να ειχε υψηλοτατη νοημοσυνη και τρομερο μουσικο και συνθετικο ταλεντο....οποτε καλο ταξιδι Μεγαλε Μικρουτσικε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2