-
Τον Γιάννη (Πρωτούλη) τον ξέρω προσωπικά ήταν οικοδόμος, η γυναίκα του είναι νηπιαγωγός και η αδερφή του εμποροϋπάλληλος. όταν ο μαλ@κας ο Τζήμερος είπε να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά στο Αιγάλεω μέχρι τις 23:00 και έχοντας εμπειρία ο ίδιος πως γυρνάει ένας εμποροϋπάλληλος σπίτι του την περίοδο των γιορτών (είναι γιορτές για όλους τους άλλους όχι για αυτούς που δουλεύουν σε μαγαζιά), ξέσπασε.
Δεν ξέρω τι έχει κάνει ο Πρωτούλης στην ζωή του ούτε με νοιάζει.
Οι πολιτικοί πάντα εκτοξεύουν ο ένας για τον άλλο χαρακτηρισμούς και προσβολές που μπορεί και να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα όμως είναι πως αν το σκηνικό είχε γίνει ανάποδα και είχε κινηθεί ο Τζήμερος ή κάποιος άλλος εναντίον του Πρωτούλη, ο Πρωτούλης θα ήταν ήρωας, θύμα και θα τον έπαιζαν τα κανάλια για τις επόμενες 3 ημέρες ενώ ταυτόχρονα θα έθαβαν τον Τζήμερο.
Τώρα δεν τρέχει κάστανο γιατί πολύ απλά έχουμε μάθει στην επιβολή κάποιων απόψεων-συμπεριφορών ως δίκαιες μόνο αν προέρχονται από τα αριστερά και δεν τολμάνε ούτε οι δημοσιογράφοι αλλά ούτε τα υπόλοιπα δημοκρατικά κόμματα να εναντιωθούν απέναντι σε μέλος του Κ.Κ.Ε...
Η απόλυτη υποκρισία κατά την άποψή μου.
Δεν εξετάζω αν και ποιος έχει δίκιο, αλλά την βία και μόνο.
-
Η απόλυτη υποκρισία κατά την άποψή μου.
Δεν εξετάζω αν και ποιος έχει δίκιο, αλλά την βία και μόνο.
Αν εξετάζεις μόνο αυτό, ο Γιάννης έκανε μαλακία. έπρεπε να συγκρατήσει τον εαυτό του και με πολιτικά επιχειρήματα να αντικρούσει αυτά που είπε ο Τζήμερος.
Αλλά ακόμα και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι, κάποια φορά ξεσπάνε.
Πάντως για να είμαστε σωστοί ο τζήμερος και λοιποί ομοϊδεάτες του δεν θα όρμαγαν οι ίδιοι στον Πρωτούλη, θα έβαζαν μπράβους (μιλάω με προσωπική εμπειρία) εκτός και αν ο Πρωτούλης ήταν η Κανέλη ή η Μανωλάκου (στην Αλέκα δεν θα τόλμαγαν ούτε μπράβοι βέβαια).
edit: Ο Πρωτούλης δεν θα είχε δώσει και αφορμή για να του κάνει attack ο Τζήμερος. Tο attack θα είχε άλλο χαρακτήρα
-
Ακόμα και στα πολιτικά σκουπίδια δικαιολογούνται οι παρεκτροπές και οι αλητείες με την δικαιολογία ότι και αυτοί είναι άνθρωποι, το μόνο που δεν έχει ακόμα δικαιολογηθεί αλλά δεν θα αργήσει να γίνει και αυτό, είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, γιατί της ανθρώπινης συμπεριφοράς η αξία έχει πέσει στην αξία μιας φρατζόλας ψωμί ή και χαμηλότερα αν κρίνουμε από τις συμπεριφορές των πολιτικών μας ( άκα Πολάκης κλπ ) αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα, ότι οι αλήτικες συμπεριφορές και οι τσαμπουκάδες ήρθαν για να μείνουν.
-
Με 30 να τρέχουν και λέω πολλούς, τι περιμένεις?
Δυστχώς δεν φτάνουν, για να τρέξουν για όλα. Και πάνω στην τρεχάλα γίνονται και μαλακίες.
Τουλάχιστον ήξερες σε ποιου πολιτικού χώρου το συνδικαλιστικό όργανο να απευθυνθείς για να σε βοηθήσουν (μαλακία που δεν το έκαναν, δεν το συζητάμε αυτό).
ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ Αν ήσασταν 2-3 στο τμήμα σου που είχατε δώσει ένα πάτημα να σας πλησιάσουν νωρίτερα οι συνδικαλιάρηδες του ΚΚΕ (έστω και για καλημέρα, που μάλλον στις καθαρίστριες και τους φύλακες είχανκαποιους που τους μιλάγανε), μάλλον δεν θα σας άφηναν ξεκρέμμαστους (επαναλαμβάνω μαλακία που το έκαναν, δεν το συζητάμε αυτό)
αν πήγαινες στην ΔΑΚΕ τι θα γινόταν???? στην ΠΑΣΚΕ????
Και σαν ομάδα μην νομίζεις ότι μας είδαν κάπως διαφορετικά.
Δεν θέλω να βγάλω στην δημοσιότητα το email απάντηση που μας έστειλαν. Απλά μας προέτρεψαν να γίνουμε μέλη του κλαδικού σωματείου ώστε να υπάρξει κάποια αντίδραση. Το κλαδικό όμως σωματείο είναι όργανο του ΚΚΕ, οπότε με αυτό το τρόπο αναζητούν 'υποστηρικτές' του Περισσού και μάλιστα επισημοποιημένα.
Εγώ πάντως αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να το δεχθώ. Δεν θέλω να έχω σχέσεις με κόμματα.
-
Ακόμα και στα πολιτικά σκουπίδια δικαιολογούνται οι παρεκτροπές και οι αλητείες με την δικαιολογία ότι και αυτοί είναι άνθρωποι, το μόνο που δεν έχει ακόμα δικαιολογηθεί αλλά δεν θα αργήσει να γίνει και αυτό, είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, γιατί της ανθρώπινης συμπεριφοράς η αξία έχει πέσει στην αξία μιας φρατζόλας ψωμί ή και χαμηλότερα αν κρίνουμε από τις συμπεριφορές των πολιτικών μας ( άκα Πολάκης κλπ ) αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα, ότι οι αλήτικες συμπεριφορές και οι τσαμπουκάδες ήρθαν για να μείνουν.
μια κούπα καφέ του έριξε, Quadra. Ποια ανθρώπινη ζωή κινδύνευσε??? Δε λέω ότι έκανε καλά, αλλά μην βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τους ΚΚΕδες με αυτούς που δίνουν εντολές σε τάγματα εφόδου ή μπράβους. Για τον Πολάκη και τους μπαχαλάκηδες έχουμε ξαναπεί ποιον ρόλο εξυπηρετούν.
Τη ζωή των εμποροϋπάλληλων στο Αιγάλεω που θα δουλέψουν μέχρι της 23:00 την αφήνουμε απ' έξω, που μπορεί πραγματικά να κινδυνεύσει??? Την αξιοπρέπεια τους???
δεν είμαι εναντίον της βίας, αν χρειαστεί θα την χρησιμοποιήσω. Όπως προσπάθησαν φοιτητές να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να πάει αντιπροσωπεία τους να συζητήσει στην συνοδό των πρυτάνεων οπού συζητιούνται πράγματα που τους αφορούν. Βέβαια πήγαν χωρίς κουκούλες κράνη και ματσούκια σε κάμποσες διμηρίες ΜΑΤ και τις έφαγαν.
αν εσπαγαν τον κλοιό τελικά θα ήταν κωλόπαιδα και τσογλάνια???
-
Ούτε η ΧΑ είναι κατά της βίας, όπου χρειάστηκε την χρησιμοποίησε με επιτυχία.
Την άποψή σου την καταλαβαίνω (ως ποαδό του ΚΚΕ) αλλά εμπίπτει στο γνωστό του ΚΚΕ, 'ό,τι κάνουμε εμείς είναι λόγω ενός ανώτερου σκοπού, άρα είναι σωστό και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα'. Εδώ και πολλά χρόνια έχω αποφασίσει να μην μπαίνω σε διάλογο με την άποψη αυτή αφού ξεκινάει από αυτό το αξίωμα.
Αν μιλάς για τους φοιτητές στην ΑΣΣΟΕ πάντως, πήγαν να μπουν μέσα ενώ η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ είχε αποφασίσει να κλείσει το ίδρυμα για μία εβδομάδα. Και όσο ξέρω, το όργανο που παίρνει τις αποφάσεις είναι αυτό και όχι άλλο.
Γενικώς η αστική δημοκρατία έχει δώσει το δικαίωμα στον στρατό και την αστυνομία να ασκούν βία νομίμως ακολουθώντας τις διαταγές των πολιτικών προϊσταμένων. Αν οι πολιτικοί προϊστάμενοι είχαν αποφασίσει να μην δεχτούν φοιτητές, νομίμως η αστυνομία έκανε κλοιό και καλώς οι φοιτητές τις έφαγαν αφού πήγαν να τον παραβιάσουν.Αν υπάρχει θέμα κατάχρησης εξουσίας ή βίας προφανώς πρέπει να καταγγελθεί και να διερευνηθεί. Κι εγώ σε μια παρόμοια περίπτωση, αν πάω να διαμαρτυρηθώ πιθανότατα θα τις φάω (και θα δώσω). Δεν θα βγω όμως μετά στα κάγκελα να κάνω τον κακομοίρη. Εδώ καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι στον εμφύλιο τους έριχναν ναπάλμ. Συγγνώμη ρε παιδιά που υπήρχε πόλεμος και δεν τους έραναν με τριαντάφυλλα. Ε, δεν είναι έτσι ρε φίλε, αμ πάω να συγκρουστώ, αμ καταγγέλλω αν τις αρπάξω μπας και με λυπηθεί κανένας ψηφοφόρος. Έτσι, όλοι θα γινόμασταν επαναστάτες, θα τρίζουν τα κόκκαλα του Τσε με τους βουτυρομπεμπέδες διαδόχους.
-
Η αντίθεση κατά του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας είναι ένα από τα χρόνια κολλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος και από τα μεγαλύτερα λάθη του!** Οι συνδικαλιστές δεν έχουν χάσει απλώς τα δάσος, αλλά δείχνουν και το λάθος δέντρο!**
Κανονικά οι συνδικαλιστές θα έπρεπε να επιζητούν το διευρυμένο ωράριο σε συνδυασμό με την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εφόσον εξασφαλιστούν αυτά (40ωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, υπερωριακή αμοιβή κτλ) το διευρυμένο ωράριο θα οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων εργασίας και καλύτερες αμοιβές σε όσους επιλέξουν να δουλέψουν υπερωριακά. Τα κέρδη θα είναι πολλαπλά...
Κύριοι συνδικαλιστές, πιέστε λοιπόν προς τη σωστή κατεύθυνση (όχι απλήρωτη υπερωριακή εργασία, ούτε καταναγκαστική) και εξασφαλίστε την εύρυθμη λειτουργία της εργασιακής αγοράς.
-
Ως προς το διευρυμένο είμαι υπέρ αλλά με δύο προϋποθέσεις:
-
Να συμμετέχει όποιος εργαζόμενος θέλει. Είναι πολύ δύσκολο σε οικογενειάρχη να συμμετέχει σε τέτοιου είδους ωράρια. Αν οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι δεν θέλουν, οι θέσεις πρέπει να καλύπτονται από νέες προσλήψεις. Αν βέβαια ο εργαζόμενος το ξέρει ευθύς εξ' αρχής ότι θα εργάζεται σε τέτοια ωράρια πάω πάσο. Προσωπικά έχω εργαστεί λόγω φύσης δουλειάς πάμπολλες φορές Σ προς Κ ξημέρωμα, Σ πρωί, Κ πρωί κ.λ.π. Το ήξερα όμως, δεν ήρθε κάποιος να μου το επιβάλλει εκ των υστέρων.
-
Να πληρώνονται όλες οι αντίστοιχες δαπάνες κανονικά (υπερωρίες, σαββατοκύριακα κ.λ.π,.).
Οπότε συμφωνώντας με τον harisma κι εγώ νομίζω ότι αυτές θα έπρεπε να είναι οι κατευθύνσεις πίεσης των συνδικαλιστών και όχι η άρνηση.
-
-
21 Quadra wrote:
μια κούπα καφέ του έριξε, Quadra. Ποια ανθρώπινη ζωή κινδύνευσε??? Δε λέω ότι έκανε καλά, αλλά μην βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τους ΚΚΕδες με αυτούς που δίνουν εντολές σε τάγματα εφόδου ή μπράβους. Για τον Πολάκη και τους μπαχαλάκηδες έχουμε ξαναπεί ποιον ρόλο εξυπηρετούν.
Τη ζωή των εμποροϋπάλληλων στο Αιγάλεω που θα δουλέψουν μέχρι της 23:00 την αφήνουμε απ' έξω, που μπορεί πραγματικά να κινδυνεύσει??? Την αξιοπρέπεια τους???
δεν είμαι εναντίον της βίας, αν χρειαστεί θα την χρησιμοποιήσω. Όπως προσπάθησαν φοιτητές να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να πάει αντιπροσωπεία τους να συζητήσει στην συνοδό των πρυτάνεων οπού συζητιούνται πράγματα που τους αφορούν. Βέβαια πήγαν χωρίς κουκούλες κράνη και ματσούκια σε κάμποσες διμηρίες ΜΑΤ και τις έφαγαν.
αν εσπαγαν τον κλοιό τελικά θα ήταν κωλόπαιδα και τσογλάνια???
Στη σύνοδο των πρυτάνεων η αντιπροσωπεία ήταν κομματική, αν δεν θέλεις να το παραδεχθείς ή αν δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό είναι δικαίωμα σου, όσο για τις οικογένειες των εργαζομένων του Αιγάλεω υπάρχουν σωματεία και οργανώσεις να διαπραγματευτούν το ζήτημα, υπάρχει και ένα αρμόδιο υπουργείο, το να κάνει ο δικός σου προσωπική επίθεση επειδή δεν του αρέσει μια πρόταση θα σου θυμίσω ότι στη χώρα δεν επικρατούν συνθήκες φάρ ουέστ εκτός και αν επειδή έχετε το προσωνύμιο Αιγάλεω Σίτι θεωρείτε ότι μπορείτε να έχετε αυτόκλητους σερίφηδες και μπορείτε να μετατρέπεται τις ομιλίες σε Αμέρικαν μπάρ.
-
Κάποτε εδώ ο Μασούτης άνοιγε και τις Κυριακές την καλοκαιρινή περίοδο. Έχοντας καλές σχέσεις με τα παιδιά τους είπα μια φορά 'κρίμα ρε παιδιά,χάνετε την ξεκούραση σας'. Ξέρετε ποιά ήταν η απάντηση? 'Είσαι χαζός? Μαλώνουμε ποιός θα δουλέψει Κυριακή αφού μας πληρώνει καλά και μας δίνει και ρεπό'. Με αυτούς τους όρους θα έπρεπε οι επιχειρήσεις να έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν αν και εγώ προσωπικά δεν το θέλω. Πρέπει όλοι να έχουν μια ημέρα ανάπαυσης. Απλά τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει όλοι μας να προσαρμοστούμε.
-
Στη σύνοδο των πρυτάνεων η αντιπροσωπεία ήταν κομματική, αν δεν θέλεις να το παραδεχθείς ή αν δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό είναι δικαίωμα σου,
Οι αντιπροσωπείες των φοιτητών διαμορφώνονται με συλλογικές αποφάσεις και εκλογές (στις οποίες συμμετέχουν κυρίως παρατάξεις που πρόσκεινται σε κόμματα), αυτό δεν τις κάνει κομματικές. Και η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι προσκείμενη στο Συριζα, δεν είναι ο Συριζα όμως. Μαλλον εσύ δεν το καταλαβαίνεις αυτό
όσο για τις οικογένειες των εργαζομένων του Αιγάλεω υπάρχουν σωματεία και οργανώσεις να διαπραγματευτούν το ζήτημα, υπάρχει και ένα αρμόδιο υπουργείο, το να κάνει ο δικός σου προσωπική επίθεση επειδή δεν του αρέσει μια πρόταση θα σου θυμίσω ότι στη χώρα δεν επικρατούν συνθήκες φάρ ουέστ εκτός και αν επειδή έχετε το προσωνύμιο Αιγάλεω Σίτι θεωρείτε ότι μπορείτε να έχετε αυτόκλητους σερίφηδες και μπορείτε να μετατρέπεται τις ομιλίες σε Αμέρικαν μπάρ.
Να σου θυμίσω τι νόμους έχει ψηφίσει το υπουργείο???? Τι αποφάσεις έχει πάρει για το ωράριο η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων??? Λες και ζείτε σε άλλη χώρα σε γμτ.
επειδή εσύ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ να κάθεσαι στο συνεργείο ΣΟΥ ή κάθεσαι παραπάνω επειδή έχεις αναλάβει περισσότερες δουλειές από ότι μπορείς να βγάλεις στο 8ωρο, δε σημαίνει ότι είναι και ο υπάλληλός σου υποχρεωμένος να κάτσει παραπάνω.
Τον εκβιασμό η κάθεσαι ή αύριο απολύεσαι μόνο εγώ και γνωστοί μου τον έχω ζήσει!!!!
Επίσης η πρόταση ήρθε στο νομαρχιακό συμβούλιο, εκεί είναι εκλεγμένος ο Γιάννης (άκυρο λοιπόν το αυτόκλητος σερίφης). Έπρεπε να αντιδράσει? ΝΑΙ, Αντέδρασε υπερβολικά? ΝΑΙ
-
Megane98hp wrote:
criuser wrote:
Ακόμα να τελειώσει το μπανάκι για τα παιδιά , να πάρει ζωή το θέμα ?
Ο λαός:
...μίλησε. Ερχόμαστε. Σουν ιν ε σίνεμα νίαρ γιου.
Καλά κατάλαβα, καλή συνέχεια
-
Η αντίθεση κατά του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας είναι ένα από τα χρόνια κολλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος και από τα μεγαλύτερα λάθη του!** Οι συνδικαλιστές δεν έχουν χάσει απλώς τα δάσος, αλλά δείχνουν και το λάθος δέντρο!**
Κανονικά οι συνδικαλιστές θα έπρεπε να επιζητούν το διευρυμένο ωράριο σε συνδυασμό με την πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εφόσον εξασφαλιστούν αυτά (40ωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, υπερωριακή αμοιβή κτλ) το διευρυμένο ωράριο θα οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων εργασίας και καλύτερες αμοιβές σε όσους επιλέξουν να δουλέψουν υπερωριακά. Τα κέρδη θα είναι πολλαπλά...
Κύριοι συνδικαλιστές, πιέστε λοιπόν προς τη σωστή κατεύθυνση (όχι απλήρωτη υπερωριακή εργασία, ούτε καταναγκαστική) και εξασφαλίστε την εύρυθμη λειτουργία της εργασιακής αγοράς.
Ξέρεις τι λέει η εργατική νομοθεσία όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια?????
Ποιος πραγματικά έχει την εξουσία σαν κοινωνική τάξη???
Πως διατηρεί αυτή την εξουσία???
-
Αυτά, το φορμάτ στους σερβερ τελείωσε, έχω 3 διαφορετικούς υπολογιστές μπροστά μου τώρα και δουλεύω και στους 3
Πείτε το όπως θέλετε, εγώ το λέω εντατικοποίηση της εργασίας. Η εργατική νομοθεσία δεν προβλέπει κάτι για αυτό.
Τέλος
-
Επρεπε να αντιδρασει? ΝΑΙ, Αντέδρασε υπερβολικά? ΝΑΙ
Αν το σκηνικο ηταν απο την αναποδη δεν θα τα εγραφες τοσο γλυκαναλατα ομως.
Θα εγραφες για φασισταρια, τραμπουκισμους κτλπ. Και καλα θα εγραφες.
Οσο για το αλλο που εγραψες νωριτερα οτι οι Τζημεροι την πεφτουν πολλοι εναντια σε 1 Κκε, να θυμισω οτι η εμπειρια εχει δειξει πως 3-4 Κκεδες την ειχαν πεσει σε εναν(Τζημερο), τον εσπρωχναν, τον εβριζαν και τον εβγαλαν σηκωτο απο παλαιοτερη συνεδριαση. Αρα μεχρι στιγμης αυτο που περιγραφεις το εχει υποστει απο τους δικους σου.
-
21 Quadra wrote:
Στη σύνοδο των πρυτάνεων η αντιπροσωπεία ήταν κομματική, αν δεν θέλεις να το παραδεχθείς ή αν δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό είναι δικαίωμα σου, Οι αντιπροσωπείες των φοιτητών διαμορφώνονται με συλλογικές αποφάσεις και εκλογές (στις οποίες συμμετέχουν κυρίως παρατάξεις που πρόσκεινται σε κόμματα), αυτό δεν τις κάνει κομματικές. Και η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι προσκείμενη στο Συριζα, δεν είναι ο Συριζα όμως. Μαλλον εσύ δεν το καταλαβαίνεις αυτό
21 Quadra wrote:
όσο για τις οικογένειες των εργαζομένων του Αιγάλεω υπάρχουν σωματεία και οργανώσεις να διαπραγματευτούν το ζήτημα, υπάρχει και ένα αρμόδιο υπουργείο, το να κάνει ο δικός σου προσωπική επίθεση επειδή δεν του αρέσει μια πρόταση θα σου θυμίσω ότι στη χώρα δεν επικρατούν συνθήκες φάρ ουέστ εκτός και αν επειδή έχετε το προσωνύμιο Αιγάλεω Σίτι θεωρείτε ότι μπορείτε να έχετε αυτόκλητους σερίφηδες και μπορείτε να μετατρέπεται τις ομιλίες σε Αμέρικαν μπάρ.
Να σου θυμίσω τι νόμους έχει ψηφίσει το υπουργείο???? Τι αποφάσεις έχει πάρει για το ωράριο η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων??? Λες και ζείτε σε άλλη χώρα σε γμτ.επειδή εσύ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ να κάθεσαι στο συνεργείο ΣΟΥ ή κάθεσαι παραπάνω επειδή έχεις αναλάβει περισσότερες δουλειές από ότι μπορείς να βγάλεις στο 8ωρο, δε σημαίνει ότι είναι και ο υπάλληλός σου υποχρεωμένος να κάτσει παραπάνω. Τον εκβιασμό η κάθεσαι ή αύριο απολύεσαι μόνο εγώ και γνωστοί μου τον έχω ζήσει!!!!Επίσης η πρόταση ήρθε στο νομαρχιακό συμβούλιο, εκεί είναι εκλεγμένος ο Γιάννης (άκυρο λοιπόν το αυτόκλητος σερίφης). Έπρεπε να αντιδράσει? ΝΑΙ, Αντέδρασε υπερβολικά? ΝΑΙ
OK, δεν ήταν αυτόκλητος σερίφης, αλλά ήταν με τη βούλα.
-
Ξέρεις τι λέει η εργατική νομοθεσία όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια?????
Ποιος πραγματικά έχει την εξουσία σαν κοινωνική τάξη???
Πως διατηρεί αυτή την εξουσία???
Σχετικά με τις υπερωρίες κλπ, μάλλον σε διαφορετική χώρα ζείτε αν νομίζετε ότι θα πληρώνονται οι υπερωρίες κανονικά ή θα προσλάβουν κι άλλους υπαλλήλους...
Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο αυτό που έγραψα: Μην αντιτίθεσαι ως συνδικαλιστής σε ένα μέτρο που αν εφαρμοστεί σωστά θα προάγει την απασχόληση, την ανάπτυξη και το μέσο εισόδημα των εργαζομένων. Το μέτρο από μόνο του έχει ξεκάθαρα θετικό πρόσημο. Η εφαρμογή του μπορεί ανά περίπτωση να έχει θέμα. Κι εκεί πρέπει να πιέσεις ως συνδικαλιστής να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, προς την κατεύθυνσης της σωστά αμειβόμενης υπερωριακής εργασίας όσων θέλουν να δουλέψουν υπερωριακά.
Και μην μου λέτε χαζομάρες περί του ουτοπικού του πράγματος, στη χώρα που ζούμε και με τη συχνότητα καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων. Ειδικά εσείς που οραματίζεστε την εκ βάθρων αναδόμηση της κοινωνίας και της οικονομίας, δεν πρέπει να γίνεστε πραγματιστές a la carte... Γιατί στην ουσία είναι πολύ περισσότερο ουτοπικός ο κοινωνικός, οικονομικός και πολιτικός μετασχηματισμός που οραματίζεστε από την προστασία των εργατικών δικαιωμάτων, την οποία ουκ ολίγα κράτη έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό.
-
Ο καβγάς ξεκίνησε επειδή όταν αντέδρασε ο Πρωτούλης λεκτικά σε αυτήν την πρόταση, ο Τζήμερος τον αποκάλεσε 'άεργο Σταλινοφαστα' και άλλα τέτοια. Τότε εξεράγη ο Πρωτούλης. Αυτά για να ξέρουμε πως έγινε το ότι έγινε.
Δεν ειπε καποιος οτι εγινε διαφορετικα.
Αρα ειναι ελαφρυντικο επειδη του ειπε αυτα. Ανεξαρτητα αν ισχυουν η οχι.
Οπως αντιστοιχα που εχουν πει αλλα τοσα για τον Τζημερο, θα επρεπε να επιτεθει και εκεινος. Ανεξαρτητα αν ισχυουν η οχι και αυτα.
Θα τον δικαιολογουσαμε δλδ...
-
Και επειδή τον είπε άεργο σταλινοφασίστα?Άδικο είχε?
Βλέπω ότι η υπηρεσία καθοδήγησης του Περισσού εργάζεται αόκνως και αδιαλείπτως....
Επειδή αναφέρθηκε νωρίτερα το θέμα με τις φοιτητικές εκλογές και την παρουσία αντιπροσωπείας στην σύνοδο των πρυτάνεων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήταν κομματική και από συγκεκριμένους χώρους και από ότι είδα στις ειδήσεις παίζει οι μισοί να μην είναι καν φοιτητές. Νομίζω ότι όλοι όσοι πέρασαν από πανεπιστήμια ξέρουν πως γίνονται οι εκλογές που ζήτημα να ψηφίζουν το 10% των ενεργών φοιτητών οπότε να δεν είναι δυνατόν να θεωρείται πραγματικά αντιπροσωπευτική η παρουσία τους. Και επειδή τα βλέπω κάθε μέρα λόγω συζύγου,η ύπαρξη και μόνο πολιτικοφοιτητικών παρατάξεων θα έπρεπε να απαγορευτεί. Αυτό δεν είναι δημοκρατία,είναι απλά ασυδοσία.
-
Ο Περισσός όπως και το υπόλοιπο δήθεν 'δημοκρατικό τόξο' για το μόνο που νοιάζονται είναι η προσέλκυση ψηφοφόρων ώστε να παραμένουν στα έδρανα της βουλής για να βουτάνε το χέρι στο μέλι. Ούτε η χώρα τους ενδιαφέρει, ούτε οι πολίτες, ούτε τίποτα. Ακόμη και για τους σημερινούς πολίτες ψηφοφόρους έχουν βρει τη λύση. Θα φέρουν άλλους από άλλες χώρες και ας πάνε να πνιγούν όλοι οι Έλληνες. Έχουν γραμμένους τους Έλληνες στα @απάρια τους.
Εγώ το ΚΚΕ το αντιμετωπίζω όπως ακριβώς αντιμετωπίζω και τις υπόλοιπες κομματικές παράγκες. Αηδιάζω με όλους. Είτε λέγονται Πρωτούλιδες, είτε Τζήμεροι, είτε βοθροκούλιδες, είτε αλέξιδες, είτε φώφες είτε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό πατσαβούρι.
Και όσον αφορά τον μπαρμπαΤζήμερο και αυτός γουστάρει να προκαλεί, θέλει τα σόου για διαφημιστικούς λόγους. Όπως κάνουν και πολλοί άλλοι 'Τζήμεροι'. Προκαλούν ασύστολα, ειρωνεύονται για να γίνει ρινγκ ένας χώρος συζήτησης. Και ταυτόχρονα οι κάμερες καταγράφουν και οι φωτογραφίες βγαίνουν η μία μετά την άλλη.
Αν ήταν μάγκας ο Τζήμερος θα έλεγε απλά την άποψή του, έστω δυνατά, και μετά ας καθόταν στη θεσούλα του. Τα κοσμητικά επίθετα, οι λεκτικές επιθέσεις και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί δείχνουν και το δικό του επίπεδο.
Για τον Πρωτούλη δεν έχω να γράψω κάτι. Μέλος του ΚΚΕ που έπρεπε να συγκρατηθεί και να μην ασχοληθεί καθόλου με τον Τζήμερο. Παρασύρθηκε (κοινώς την πάτησε την μπανανόφλουδα) και αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο.
Και για να είμαι ειλικρινής το περιστατικό μου θύμισε έντονα τον Κασιδιάρη, την Δούρου και την Κανέλλη. Σόου...
Το συμπέρασμα είναι ένα μετά από όλα αυτά που ζούμε. Η χώρα είναι πραγματικά σε μαύρο χάλι.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2