-
Το εχω κρυφο απο τους περιεργους.
http://www.oe-e.gr/wp-content/uploads/2018/09/νΝ-2515-1997-όπως-ισχύει-σήμερα-2.pdf
Διαβασε την τελευταια παραγραφο.....εκει μεσα.
Τον λογο όμως δεν μου εχεις πει που ρωτας τοσα πολλα για εμενα....
Για ποιο λογο γάτε;;;;
Πες ειληκρινα και ντομπρα.
Αρχιζω και ανησυχω, λογω της επιμονης σου.
-Ποιο ειναι το auto correct που μπαινει σε android μηπως βρω καινεγω την ησυχια μου...δωσε link
-
Μπραβο insane,
Εγω πάλι ξερω λογιστες και οικονομολογους και τραπεζικα στελεχη που ανελαβαν projects και πιστεψαν στον εαυτο τους και χαθηκαν παρα πολλα λεφτα σε καθυστερησεις, διοτι αν ηταν σωστοι επαγγελματιες θα ρωτουσαν νομικους.
-
Οσο για την εκπαίδευση , το πρόβλημα δεν είναι οι σχολές και οι βάσεις . Είναι οι πολλοί εισακτέοι .
Αυτό είναι ένα πρόβλημα όχι άλυτο, το μεγάλο πρόβλημα στα ΑΕΙ είναι ο φόβος και η τρομοκρατία που ασκείται από τις κομματικές και μη μειοψηφίες εντός του χώρου των ΑΕΙ.
Ο πρύτανης οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι σ κάθε ΑΕΙ φοβούνται να καταγγείλουν τις παρανομίες γιατί δέχονται βιαιοπραγίες μέχρι και χτισίματα μέσα στα γραφεία τους.
Ο πρύτανης δεν μπορεί ( δεν μπορούσε μέχρι τώρα ) να καλέσει την αστυνομία όταν μέσα στο πρυτανικό συμβούλιο υπήρχε δια νόμου και ο φοιτητής - παρατηρητής του ακραίου κόμματος και υπήρχε διάχυτος φόβος για την σωματική τους ακεραιότητα όπως και για τις οικογένειες τους, όλοι αυτοί οι καθηγητές είναι οι ήρωες της πανεπιστημιακής κοινότητας γιατί λειτουργούν επί τόσα χρόνια σε ένα διάχυτο καθεστώς βίας και τρόμου.
Άκουγα το πρωί ένα καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που διδάσκει είχε χρόνια εκεί γιατί σπούδασε και στην ΑΣΟΕΕ και έλεγε ότι όλοι ξέραμε από χρόνια για ότι συμβαίνει εκεί μέσα και στα υπόγεια αλλά και στα άλλα πανεπιστήμια αλλά φοβόμαστε να αντιδράσουμε, η τρομοκρατία ήταν καθημερινή σε φοιτητές, καθηγητές, στον πρύτανη και στο προσωπικό.
Δημοσιογράφος δίπλα του είπε ότι έχει φίλους καθηγητές στην ΑΣΟΕΕ και είπε ότι ρώτησε έναν από αυτούς, ρε του λέω που βρίσκονται όλοι αυτοί οι πυροσβεστήρες που κρατάνε οι μπαχαλάκηδες και μου είπε ότι όλοι είναι από τον δικό μου όροφο, φέτος έχουμε αγοράσει πυροσβεστήρες 4 φορές.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, ή έχουμε δημοκρατία και ΑΕΙ που σπουδάζουν οι νέοι Έλληνες ή έχουμε ένα τρομοκρατικό περιβάλλον που το ελέγχουν οι κομματικές μειοψηφίες σε συνεργασία με εγκληματίες του κοινού ποινικού δίκαιου, δεν γίνεται να πηγαίνουν οι φοιτητές στο μάθημα στις 09.00 το πρωί και να βλέπουνε ξαπλωμένους ναρκομανείς στις αυλές εδώ και εκεί, και είναι κρίμα γιατί οι περισσότεροι αν όχι όλοι που γράφετε εδώ και αλλού προέρχεστε από τα ΑΕΙ και έχετε ζήσει καταστάσεις ή έχετε ακούσει και δεν μιλάτε, πολλοί δε υποστηρίζουν ακόμα ότι όλα είναι μια χαρά, και τι έγινε που υπάρχουν στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ και αλλού υλικά για Μολότοφ, έτοιμες Μολότοφ, καδρόνια, πέτρες, ξύλα, εύφλεκτα υλικά, δυναμίτες, κλπ υλικά για τις εξορμήσεις εναντίον της αστυνομίας,
Ε ! δεν βρέθηκαν και Καλάσνικοφ είπε ο βουλευτής του Σύριζα, ο άλλος είπε ότι δεν είναι έγκλημα να κουβαλάει στο σακίδιο τους μια Μολότοφ, άλλος καθηγητής ιατρικής στην Πάτρα είπε καλά κάνανε και σπάσανε το λουκέτο γιατί ήθελαν να κάνουν συνέλευση, όλοι αυτοί είναι βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης.
Μιας κυβέρνησης που έστησε μια κατηγορία εναντίον πολιτικών τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος της Novartis είχε συχνές επαφές με τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης ήδη από το 2013 η οποία προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά για τις μειώσεις των φαρμάκων, ο ο αντιπρόεδρος της Novartis μάλιστα κατέθεσε ότι είχε επισκεφθεί και τα γραφεία της Αυγής, γιατί άραγε ? Για να πιει καφέ ? Να θυμίσω ότι η δαπάνη των φαρμάκων επί κυβέρνησης Σύριζα εκτοξεύτηκε από τα 289 εκ, στα 400, αν αυτό λέει κάτι, επίσης όλοι έχουν επικεντρωθεί στη σκευωρία κατά των πολιτικών και έχουν αφήσει στην άκρη το πραγματικό σκάνδαλο που υπάρχει και που αφορά περισσότερους από 6.000 γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων της Novartis αλλά και των άλλων φαρμακευτικών εταιριών.
Καταθέτω προσωπική εμπειρία για την σπατάλη στην υγεία, μικρό έως ελάχιστο το δείγμα αλλά χαρακτηριστικό της νοοτροπίας στα νοσοκομεία, το 2011 μάγκωσα το δεξί,μου χέρι στη δουλειά και με πήγε ο γιος μου στο ΚΑΤ, εκεί μια νοσοκόμα πήρε ένα κουβά και μου κράτησε το χέρι από πάνω και άρχισε να ρίχνει Μπεταντίν να μου το απολυμάνει, μέχρι εδώ σωστά, μόνο που έριχνε συνέχεια Μπεταντίν από μπουκάλι του λίτρου, έριξε 2 μπουκάλια επάνω στα 2 δάχτυλα του χεριού μου, έλεος ρε κοπέλα της λέω, λυπήσω το υλικό, δεν είναι για πέταμα, ίσως αν δεν μίλαγα να μου έριχνε ακόμα.
Πριν 1 μήνα πήγα μετά από εξετάσεις στο Συγγρού και στο Γεννηματά, να μου αφαιρέσουν μια ελιά στο μάγουλο κοντά στο μάτι, ήταν εγχείριση μιάμισης ώρας και έγινε στο Συγγρού, όλα έγιναν άψογα, κανένα παράπονο δεν είχα, η ευγένεια και η εξυπηρέτηση με εξέπληξε ευχάριστα, το δε χειρουργείο εντελώς σύγχρονο, προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου, επίσης παρατήρησα πολλά ασθενοφόρα στο πλάι να γράφουν προσφορά Ιδρύματος Νιάρχου. Δεν ξέρω τι φταίει και αυτή η αλλαγή προς το καλύτερο, ίσως η κρίση έκανε πολλούς να σκεφτούν καλύτερα και να συμμαζευτούν, ίσως ο Σύριζα να είχε κάνει καλή δουλειά στο εσωτερικό των νοσοκομείων που δεν την βλέπαμε, ίσως η νέα κυβέρνηση τους έδωσε άλλο αέρα, εγώ καταθέτω τι έζησα και τι είδα, ΟΚ υπήρχαν και οι καθυστερήσεις αλλά αναπόφευκτο όταν υπάρχουν πάνω από 4 εκ, κάτοικοι σε μια πόλη τις ημέρες της εφημερίας.
Πάντως ζούμε ημέρες απόλυτης ξεφτίλας του πολιτικού προσωπικού και ιδιαίτερα της Δικαιοσύνης η οποία δεν στάθηκε στο ύψος της με σωρεία δικονομικών παραβάσεων στα χρόνια του Σύριζα που θέλουν να μας πείσουν ότι είναι αθώα περιστέρια, ενώ όρμηξαν με μένος στο δημόσιο χρήμα, και με μίσος κατά της μεσαίας τάξης, της οικονομίας και την χώρας της ίδιας.
Είχα πει από το 2018 ότι όταν φύγει ο Σύριζα από την εξουσία θα βγουν στη φόρα όλα τα - καλά - που είχαν κάνει και είχα δεχθεί χλευασμούς, τώρα ανοίγουν τα στόματα και θα μάθουμε και άλλα πολλά.
Όσοι καθηγητές δεν ασπάζονται την τάξη και τους νόμους στα ΑΕΙ πρέπει να απομακρυνθούν λέω εγώ, αλλιώς το μήλο θα έχει συνέχεια μέσα το σκουλήκι και θα συνεχίζει να σαπίζει.
-
''Εκδήλωση για πρώτη φορά στο Ράιχσταγκ οργανώθηκε την Τετάρτη, με θέμα τις ελληνικές διεκδικήσεις για επανορθώσεις και αποζημιώσεις που προκύπτουν από τη γερμανική Κατοχή.
Σύμφωνα με την Χάικε Χένσελ, αντιπρόεδρο της ΚΟ του κόμματος (Die Linke) στόχος της ημερίδας ήταν να γίνει ένας απολογισμός για τη μέχρι σήμερα πορεία των διεκδικήσεων αλλά και να συζητηθούν 'πολιτικές και νομικές πρωτοβουλίες προκειμένου να ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα'.
Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, η εκπρόσωπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΚΟ του Die Linke, Ούλα Γέλπκε, αποκάλυψε ότι μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είχαν συνεννοηθεί ότι άμεσα θα παρέδιδε ρηματική διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση με το αίτημα για έναρξη διαπραγματεύσεων για τις ελληνικές διεκδικήσεις.
'Δυστυχώς αυτό δεν έγινε', δήλωσε η κ. Γέλπκε. 'Επανειλημμένα', πρόσθεσε, 'ρωτούσαμε πότε θα την παραδώσουν. Μάταια. Μάλλον δεν ήθελαν να συνδεθεί αυτό το θέμα με τις διαπραγματεύσεις για τα δάνεια. Εγώ θα τα συνέδεα διότι η κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα πριν δέκα χρόνια σχετίζεται και με τις καταστροφές που υπέστη η χώρα στη γερμανική Κατοχή.'
Σχόλιο που διάβασα: Τελικά οι μόνοι που δεν κορόϊδεψε ο Τσίπρας ήταν οι Σκοπιανοί και οι λαθρομετανάστες...
-
Η αγαπημένη μου υφυπουργός συνεχίζει τις δηλώσεις. Τώρα βρήκε στρατιωτικά όπλα στην ΑΣΟΕΕ.
Τελικά είχε δίκιο ο Κυριάκος που δεν ήθελε να βάλει γυναίκες αφού οι περισσότερες που έχει
είναι προφανώς άχρηστες (η συγκεκριμένη μοιάζει με γιαπάκι/'άριστη' εκτός τόπου και χρόνου).
Όχι επειδή είναι γυναίκες, επειδή είναι απλά βλαμμένες.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με τους FT κάνει δωράκια προς πάσης φύσεως λαμόγια με ρύθμιση περί μαύρου χρήματος.
που 'ξεμαυρίζει' μέσα σε 18 μήνες μη έναρξης της δικαστικής διαδικασίας.
Ο Βορίδης επιδίδεται σε λεκτικές παρεμβάσεις (υπουργείο και δουλειά άραγε δεν έχει;). Αμ, μπάρμπα Μάκη, αυτά που λες
τα κάνουν όπως πρέπει όταν επιβάλλεται από τον νόμο, δεν τα λένε, δεν τα διαφημίζουν.Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε και πάλι το πεζοδρόμιο και το 'κράτος της δεξιάς'. Την 'καταπίεση' στην χώρα που δεν
μπορεί να εφαρμόσει εδώ και 20 χρόνια τον αντικαπνιστικό νόμο. Πως δουλεύουν τα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο;
Με έναν τρόπο Α. Πως πρέπει να δουλεύουν στην Ελλάδα; Με άλλο τρόπο Β γιατί εμείς είμαστε μάγκες και
καραμπουζουκλήδες, είμαστε το τελευταίο οχυρό αριστεροσύνης και ευτυχώς που είχαμε άσυλο στα πανεπιστήμια
και γλυτώσαμε τα μνημόνια. -
''Εκδήλωση για πρώτη φορά στο Ράιχσταγκ οργανώθηκε την Τετάρτη, με θέμα τις ελληνικές διεκδικήσεις για επανορθώσεις και αποζημιώσεις που προκύπτουν από τη γερμανική Κατοχή.
Σύμφωνα με την Χάικε Χένσελ, αντιπρόεδρο της ΚΟ του κόμματος (Die Linke) στόχος της ημερίδας ήταν να γίνει ένας απολογισμός για τη μέχρι σήμερα πορεία των διεκδικήσεων αλλά και να συζητηθούν 'πολιτικές και νομικές πρωτοβουλίες προκειμένου να ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα'.
Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, η εκπρόσωπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΚΟ του Die Linke, Ούλα Γέλπκε, αποκάλυψε ότι μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είχαν συνεννοηθεί ότι άμεσα θα παρέδιδε ρηματική διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση με το αίτημα για έναρξη διαπραγματεύσεων για τις ελληνικές διεκδικήσεις.
'Δυστυχώς αυτό δεν έγινε', δήλωσε η κ. Γέλπκε. 'Επανειλημμένα', πρόσθεσε, 'ρωτούσαμε πότε θα την παραδώσουν. Μάταια. Μάλλον δεν ήθελαν να συνδεθεί αυτό το θέμα με τις διαπραγματεύσεις για τα δάνεια. Εγώ θα τα συνέδεα διότι η κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα πριν δέκα χρόνια σχετίζεται και με τις καταστροφές που υπέστη η χώρα στη γερμανική Κατοχή.'
Σχόλιο που διάβασα: Τελικά οι μόνοι που δεν κορόϊδεψε ο Τσίπρας ήταν οι Σκοπιανοί και οι λαθρομετανάστες...
Την Κωνσταντοπούλου αυτό την έφαγε, η επιμονή της στις Γερμανικές αποζημιώσεις, αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που δεν την έκανε ο Τσίπρας υπουργό δικαιοσύνης, αφού ξέρουμε ότι αν δεν υπογράψει ο Έλληνας υπουργός δικαιοσύνης δεν μπορεί να προχωρήσει το θέμα, θα θυμάσαι τον συχωρεμένο Ι.Σταμούλη είχε φτάσει την υπόθεση μέχρι να γίνουν εδώ στην Ελλάδα κατασχέσεις σε Γερμανικές κρατικές περιουσίες όπως κτήρια κλπ, σαν το ινστιτούτο Γκαίτε και ο τότε υπουργός δικαιοσύνης αρνήθηκε να υπογράψει.
Οι μειοδοσίες αλλά και η κυβερνητική δειλία στην Ελλάδα κρατάνε χρόνια και δεν έχουν χρώμα ή κόμμα.
Χτές βράδυ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά Evening report τα είπε έξω από τα δόντια για τα λάθη της αριστεράς, για τον Σύριζα κλπ, δεν έφησε τίποτα όρθιο, τους έσφαξε τους Συριζαίους με το βαμβάκι και με το ξυράφι.
-
Ο Τσίπρας προσπαθεί να μαζέψει μέλη για να κάνει συνέδριο της προκοπής και απορεί που δεν πείθονται οι πολίτες.
Δηλαδή, να τρέξουν οι πολίτες να πάνε να γίνουν μέλη ενός κόμματος με όνομα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς με όλη την γνωστή ιστορία που κουβαλάει.
Ακόμη δεν έχει καταλάβει ο άνθρωπος πως και κάτω από ποιες συνθήκες μπήκε στο Μαξίμου.
-
γυρε, δεν καταλαβαινω που και γιατι αναζητας συνομωσια. εναντιον σου. τρατζικ.
η ερωτησις μου, που ειναι συγκεκριμενη καθε φορα, ειναι η προφανης ερωτησις: ποια ειναι τελικα η ειδικοτητα σου, οπως προφανως αυτη προσδιοριζεται απο τον εκπαιδευτικο τιτλο που εχεις λαβει. ως γατος δεν θεωρω προφανως οτι ο βασικος προσδιορισμος ερχεται απο τον τιτλο αυτο, αλλα κυριως απο την εμπειρια. εσυ ομως, πολλακις, εχεις καταφερθει εναντιον οσων δεν εχουν τον τιτλο - ειδικοτητα οπως αναφερεις. οποτε εσυ τι τιτλο φερεις προτου ζητησεις να δεχθω την αποψις σου ως 'ειδικο'? σόου σίμπλε!
ιζ δατ σόου μάιστέριους?
Εντιτ
ειδα μολις το μπαν
απαντησις αναμενεται αλλα ουχι θερμως
'Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.'
-
Ο Τσίπρας προσπαθεί να μαζέψει μέλη για να κάνει συνέδριο της προκοπής και απορεί που δεν πείθονται οι πολίτες.
Δηλαδή, να τρέξουν οι πολίτες να πάνε να γίνουν μέλη ενός κόμματος με όνομα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς με όλη την γνωστή ιστορία που κουβαλάει.
Ακόμη δεν έχει καταλάβει ο άνθρωπος πως και κάτω από ποιες συνθήκες μπήκε στο Μαξίμου.
Και κυρίως δεν κατάλαβε ακόμα γιατί βγήκε, κλασσικός Ελληναράς, πάντα φταίνε οι άλλοι.
-
Κατά την άποψή μου έτσι όπως το πάει ο Τσίπρας, μάλλον για φούντο τον πάει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο κόμμα είναι μία πολιτική και ιδεολογική βαβυλωνία.
Έτσι όπως είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω προκοπή.
Μάλλον προς το χειρότερο θα πάει. Και τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμη.
Θα καταφέρει ο Τσίπρας να οργανώσει και να ηγηθεί του κόμματος;
Για μένα πολύ δύσκολα θα το καταφέρει αυτό. Θα πρέπει να κάνει τεράστιες αλλαγές, να συγκρουσθεί, να αλλάξει κουλτούρα σε πολλούς πολιτικούς και πολιτευτές. Σχεδόν χρειάζεται ένα άλλο κόμμα ώστε να πείσει κάποιους ότι αξίζει το κόπο να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Και καλώς ή κακώς Νέο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει, γιατί οι καιροί άλλαξαν. Τρέχει στην επαρχία για να πείσει πολίτες να γίνουν μέλη και πάνε και τον ακούνε 20 άτομα. Αυτό κάτι δείχνει.
-
To ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ έχει την άλλη εβδομάδα ένα fast track συνέδριο ο σκοπός του οποίου είναι καταφανέστατα ότι έχει να κάνει με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, κάτι παίζει με το ΑΦΜ, πάντως είναι οικονομικό το θέμα όπως και αν το ονομάζουν, το ομολογούν όσοι είναι - μέσα - στα θέματα του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια ημέρα κάνει και ο Σύριζα μια κοινοβουλευτική ημερίδα για το κόμμα, θέλοντας να δείξει στο ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ ότι ο Σύριζα έχει στις τάξεις του πιο πολλούς Πασόκους από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, οι τύποι εκεί στην Κουμουνδούρου έχουν πλάκα, νομίζουν ακόμα ότι είναι στο πενταμελές και κάνουν παιγνίδι στην αυλή στο διάλειμμα. Ο Τσίπρας πάλι προχτές στα Γρεβενά και μίλησε πήγε σε λύκειο που είναι υπό κατάληψη, παλιά μου τέχνη κόσκινο, δώσε μου κατάληψη και άσε με να γλεντάω, αστειότητες του 1980-90.
-
Από φίλο φίλου γιατρό στην Πάτρα, αξίζει να διαβαστεί.
Τον ήξερα. Πιθανότατα είχε ψηφίσει κάτι στα κείθε δεξιά του πολιτικού φάσματος. Καθημερινός άνθρωπος. Καθημερινή φυσιογνωμία. Καθημερινή δουλειά. Μπήκε να γράψει φάρμακα.
-
«Πώς τα βλέπεις;» του λέω.
-
«Δεν ξέρω. Κάτι φαίνεται να κινείται».
-
«Με το μεταναστευτικό τι βλέπεις; » του λέω, ξέροντας πως θα τον πατήσω στον κάλο.
-
«Δύσκολο» μου λέει. «Δύσκολο πολύ. Όσο υπάρχουν φτωχοί θα μπαίνουν. Αλλά πρέπει να γίνει κάτι».
«Ξέρεις κάτι γιατρέ», ξεκινάει μόνος του. «Προχτές ήμουν στη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Και σηκώθηκε να πει το ποίημα του ένα 'μαυράκι'».
Τα γράφω όπως μου τα είπε.
Και μου λέει «Γιατρέ ανατρίχιασα, τρελαθήκαμε όλοι. Συγκινηθήκαμε τόσο, που ούτε στα παιδιά μας. Να αγιάσει η μάνα που το γέννησε».
«Μπράβο» του λέω. «Είδες που πρέπει να τους ενσωματώσουμε. Να τα κάνουμε δικά μας παιδιά».
«Ναι» μου λέει. «Αλλά ξέρεις κάτι; Χρωστούσα 10 χιλιάδες ευρώ στο ταμείο μου. Και δεν είχα ασφάλεια για το παιδί μου. Και δεν είχα ασφαλιστική ενημερότητα να κάνω τις δουλειές μου. Και είδα Πακιστανό να έχει συλληφθεί με λαθραία τσιγάρα. Του έβαλαν πρόστιμο χιλιάδες ευρώ. Ε και; Τίποτα δεν του έκαναν. Ελεύθερος να συνεχίσει. Έστελνε φωτογραφίες στο Πακιστάν με 50ευρα μπροστά του καμαρώνοντας ότι τα κονόμησε στην Ελλάδα.» Και συνέχισε, «Τίποτα ρε γιατρέ δεν του έκαναν. Άρχοντας. Ο νόμος υπάρχει μόνο για εμάς».
Ξέρω τι θα πουν οι κάργα αριστεροί και οι πεφωτισμένοι φιλελεύθεροι από την ασφάλεια των κυριλέ προαστίων τους, που έχουν έρθει στη γη για να την σώσουν από την αμάθεια των παρακατιανών λαϊκών. Ξεπλένεις φασίστες. Αλλά ας το προσπεράσω προς το παρόν και ας συνεχίσω.
Ας δούμε τα πραγματικά στοιχεία τώρα. Σύμφωνα με τα στατιστικά εγκληματικότητας για το πρώτο εξάμηνο του 2019, που πρόσφατα είδα στο διαδίκτυο, 73 ανθρωποκτονίες έγιναν από ημεδαπούς και 53 από αλλοδαπούς, 47 βιασμοί από ημεδαπούς και 34 από αλλοδαπούς, 494 διαρρήξεις αυτοκινήτων από ημεδαπούς και 295 από αλλοδαπούς.
Με λίγα λόγια οι αλλοδαποί ενώ αποτελούν περίπου το 10% της χώρας παράγουν το 40% των εγκλημάτων.
Για τους αλλοδαπούς στις φυλακές τα πράγματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.
Με βάση στοιχεία που επίσης βρήκα στο διαδίκτυο, από την Εφημερίδα των Συντακτών για το 2016, στην Ελλάδα ήταν στη φυλακή 778 Έλληνες και 1.146 αλλοδαποί για ναρκωτικά, 456 Έλληνες και 336 αλλοδαποί για ανθρωποκτονίες, 857 Έλληνες και 588 αλλοδαποί για κλοπές και 104 Έλληνες και 77 αλλοδαποί για βιασμούς. Στο σύνολο, το 2016 στις ελληνικές φυλακές ήταν 4.246 Έλληνες και 5.221 αλλοδαποί.
Με λίγα λόγια οι αλλοδαποί, παράνομοι ή νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα, παράγουν σχεδόν το μισό της εγκληματικότητας όντας όμως μόνο το 10% του πληθυσμού.
Αντίστοιχα για τις ΗΠΑ, που ο Τραμπ ουρλιάζει ότι θέλει να χτίσει τοίχο, το ποσοστό των φυλακισμένων παράνομων μεταναστών σε σχέση με το σύνολο είναι περίπου 6% όλων των φυλακισμένων.
Από την άλλη, το 2017 εισήλθαν στη χώρα 68.112 αλλοδαποί.
Από αυτούς μόνο οι 16.518 ήταν Σύροι, δηλαδή μόνο το 25% και αυτοί εισήλθαν από Τουρκία η οποία θεωρείται και από τον ΟΗΕ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ασφαλής χώρα. Δηλαδή εισήλθαν όχι γιατί κινδύνευε η ζωή τους αλλά γιατί θέλουν ένα καλύτερο μέλλον.
Τα κανάλια δείχνουν συνεχώς εικόνες προσφύγων με παιδιά, αλλά η εικόνα του μέσου εισερχόμενου στη χώρα είναι νέος, άνδρας, ενήλικας, μόνος και οικονομικός μετανάστης, που θέλει ένα καλύτερο μέλλον, όχι βασανισμένος και κατατρεγμένος οικογενειάρχης πρόσφυγας.
Κυκλοφορούν ταυτόχρονα ως απάντηση στο διαδίκτυο, στοιχεία από την πολιτεία της Νέας Υόρκης περίπου στις αρχές του 1900 όπου φαίνονται οι Έλληνες ως η πιο παραβατική μειονότητα στην Αμερική μαζί με τους Ιταλούς αλλά αυτό αποδεικνύει ακριβώς αυτό που λέω και εγώ. Ότι η παραβατικότητα δεν έχει γονίδιο.
Ο μετανάστης τείνει να είναι πιο παραβατικός για κοινωνικούς ή άλλους λόγους. Δεν είναι γεννημένος έτσι. Αλλά αυτό αποδεικνύει και ότι ο απλός πολίτης δεν έχει γονίδιο ρατσισμού. Και φοβάται χωρίς να έχει άδικο. Γιατί βλέπει τι συμβαίνει γύρω του. Ιδίως σε μια χώρα που έχει γενικά πολύ χαμηλή εγκληματικότητα , ο διπλασιασμός της, εξαιτίας των μεταναστών, είναι σημαντικός.
Στον τομέα της υγείας υπάρχει όμως και εκεί επιβάρυνση. Η Συρία ήταν μια χώρα με καλό εμβολιασμό και υγειονομικό σύστημα. Ωστόσο ο πόλεμος το κατέστρεψε και αυτό. Επιπλέον οι περισσότεροι μετανάστες δεν είναι από εκεί. Οι υπόλοιποι είναι, όλοι σχεδόν, ελλιπώς ή καθόλου εμβολιασμένοι. Ήδη τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων φυματίωσης ιδίως στους νέους μετανάστες και μάλιστα με πολυανθεκτικά βακτήρια. Το ίδιο συμβαίνει και με την ελονοσία. Θα έλεγα πως η υγειονομική επίπτωση δεν είναι ακόμα σημαντική.
Αλλά ως μια χώρα που οι υγειονομικές δομές δεν μπορούν να εμβολιάσουν ούτε τους γηγενείς Ρομά, καταλαβαίνουμε τι γίνεται με τους μετανάστες. Και φανταστείτε τι θα γίνει αν συνεχίσουν απρόσκοπτα οι μεταναστευτικές ροές.
Ο κόσμος φοβάται. Και βλέπει πως μια μικρή χώρα που φθίνει όπως η Ελλάδα, η λύση μπορεί να είναι η μετανάστευση από τρίτες χώρες, αλλά όχι η ανεξέλεγκτη. Μερικά από τα πιο μεγάλα και ισχυρά κράτη είναι αποκλειστικά μεταναστών. Ωστόσο ακόμα και αυτά όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία αλλά και ο υπέρμετρα φιλελεύθερος Καναδάς με τον χαμογελαστό politically correct πρωθυπουργό με τις παρδαλές κάλτσες, έχουν δρακόντεια σύνορα και δρακόντειους νόμους για την μετανάστευση.
Η μικρή Ελλάδα είναι στον δρόμο ενός τεράστιου «τσουνάμι» ανθρώπινων ψυχών με ολάνοιχτα θαλάσσια σύνορα εμπρός της και θεόκλειστα ευρωπαϊκά σύνορα πίσω της. Ήδη η έκκληση του ελληνικού κράτους στην Ευρώπη, για την φιλοξενία λίγων ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών έπεσε στο κενό. Είμαστε λοιπόν μόνοι, μικροί και ανέτοιμοι. Μπροστά σε έναν αριθμό εκατοντάδων εκατομμυρίων εν δυνάμει μεταναστών.
Τελειώνοντας, ξέρω ότι με το παρόν αναλαμβάνω περισσότερη ευθύνη από αυτή που μου αναλογεί ως ενεργού πολίτη. Γιατί ξέρω τι θα γίνει μετά από αυτό.
Οι μισοί που θα το διαβάσουν θα βρουν σε εμένα τον νοικοκυραίο που μισούν. Και θα κουνήσουν πάλι το δάχτυλο σε εμένα και στον λαϊκό άνθρωπο της διπλανής πόρτας για ρατσισμό, προφυλαγμένοι πίσω από τον όμορφο φράχτη τους στο όμορφο προάστιο τους και τα παιδιά τους στα όμορφα καθαρά ιδιωτικά σχολεία.
Οι άλλοι μισοί ελπίζω πως θα καταλάβουν πως με ψέματα, ευχολόγια και ψημένα σουβλάκια που με ξεδιαντροπιά και ασέβεια σκοπεύουν να προσβάλουν κουλτούρες και θρησκείες, δεν γίνονται πολιτικές. Και θα καταλάβουν πως δεν έχουν τρελαθεί οι Έλληνες που ανησυχούν. Γιατί ξέρουν πως δεν έχουν αρωγό την πολιτεία και τους νόμους. Και να πιέσουν να ξεκινήσουν πολιτικές σοβαρής ενσωμάτωσης αυτών που θέλουν και πρέπει να μείνουν. Σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες μας που έχουμε ως κυρίαρχο κράτος. Να κάνουμε τα παιδιά τους παιδιά μας και τους γονείς τους συγγενείς μας.
Και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν σοβαρές μεταναστευτικές πολιτικές ανάλογες των προηγμένων φιλελεύθερων χωρών όπως της Αυστραλίας και του Καναδά ή της Γαλλίας που πρόσφατα ο κεντρώος Μακρόν εξήγγειλε. Με αυστηρή εφαρμογή νόμων.
Το Αιγαίο πήρε το όνομα του από τον πνιγμό του Αθηναίου βασιλιά Αιγέα όταν είδε τα μαύρα πανιά του πλοίου που έφερνε ο γιος του Θησέας. Σαν να είναι η μοίρα αυτής της θάλασσας οι πνιγμοί. Αλλά φτάνει. Έως εδώ. Δεν θα πνιγούμε και εμείς σε αυτό.
-
-
**«Σουλτάνος» της Ουάσινγκτον **
Σημαντικά κέρδη για τον Ερντογάν. Μπλόκο στο ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Γερουσία, μένει ανοιχτό το θέμα των S-400 και F-35 και δημόσια αναγνώριση του ρόλου-κλειδί που παίζει η Τουρκία υπό τη δική του ηγεσία
Άντε να δούμε πότε θα κάνει προς τα εδώ, οι δικοί μας κοιμούνται όρθιοι και ασχολούνται με την πολιτική σκευωρία του Σύριζα και τους μπαχαλάκηδες όταν δίπλα μας γίνονται γεωπολιτικές ανακατατάξεις που μας αφορούν άμεσα, αλλά εμείς δεν είμαστε εδώ, εμείς παίζουμε τις κουμπάρες μεταξύ μας ανάμεσα σε προανακριτική και πετροπόλεμο στα πεζοδρόμια, και μετά θα αναρωτιόμαστε - πότε μπήκαν στην πόλη η εχθροί -
-
Για το μεταναστευτικό γράφεις τα αυτονόητα και μπράβο σου...ξέρεις,αυτά τα αυτονόητα που μισούν και οι ακροδεξιοί και οι Συριζαυγίτες....
-
Για το μεταναστευτικό γράφεις τα αυτονόητα και μπράβο σου...ξέρεις,αυτά τα αυτονόητα που μισούν και οι ακροδεξιοί και οι Συριζαυγίτες....
Ζούμε σε μια χώρα όπου τα αυτονόητα είναι προς κατάκτηση σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Δυτικές κοινωνίες που έχουν λύσει τα θέματα τους πριν 100 χρόνια.
-
To ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ έχει την άλλη εβδομάδα ένα fast track συνέδριο ο σκοπός του οποίου είναι καταφανέστατα ότι έχει να κάνει με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, κάτι παίζει με το ΑΦΜ, πάντως είναι οικονομικό το θέμα όπως και αν το ονομάζουν, το ομολογούν όσοι είναι - μέσα - στα θέματα του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια ημέρα κάνει και ο Σύριζα μια κοινοβουλευτική ημερίδα για το κόμμα, θέλοντας να δείξει στο ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ ότι ο Σύριζα έχει στις τάξεις του πιο πολλούς Πασόκους από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, οι τύποι εκεί στην Κουμουνδούρου έχουν πλάκα, νομίζουν ακόμα ότι είναι στο πενταμελές και κάνουν παιγνίδι στην αυλή στο διάλειμμα. Ο Τσίπρας πάλι προχτές στα Γρεβενά και μίλησε πήγε σε λύκειο που είναι υπό κατάληψη, παλιά μου τέχνη κόσκινο, δώσε μου κατάληψη και άσε με να γλεντάω, αστειότητες του 1980-90.
Όπως τα λες είναι. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ 'σκοτώνονται' μεταξύ τους για ποιο λόγο;
Για την δεύτερη θέση στον δικομματισμό.
Μόνο γέλιο προκαλεί αυτή η διαμάχη γιατί και τα δύο κόμματα θα έπρεπε πρώτα να ασχοληθούν με τα του οίκου τους.
Η κεντροαριστερά, η αριστερά και η ακροαριστερά αυτή την περίοδο, είναι σαν να βλέπεις τους Γαλάτες να πλακώνονται μεταξύ τους.
Εγώ πάντως δεν θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι ηγέτης.
-
Εγώ πάντως δεν θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι ηγέτης.
Γιατί το λες αυτό ?
Ολόκληρος πρόεδρος 15μελούς ήταν / είναι
-
Είναι σαν να λέμε ότι ο Πέτρος της Παιανίας γεννήθηκε φτωχαδάκι και έγινε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας.
Με σπρώξιμο και με πλάτες άλλων ο καθένας μπορεί να το παίζει 'ηγέτης'.
Εντάξει, μπορεί πολλά πρόβατα να ακολουθούν ότι τους σερβίρουν, αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι οι πολίτες πρόβατα.
Είτε αφορά την Ελλάδα, είτε άλλες χώρες.
-
Η πολιτική βαβυλωνία που λέγαμε. Να δούμε πως το αλέξι θα τους κάνει όλους να μιλάνε ακριβώς την ίδια γλώσσα πολιτικής.
Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά βουλευτή του κόμματος!
Την αντίδραση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος, Βασίλη Κόκκαλη. Ο οποίος ανέφερε ότι δεν θα σήκωνε πανό με σύνθημα «Refugees Welcome»....
...
https://www.usay.gr/politiki/i-neolaia-syriza-kata-voyleyti-toy-kommatos/
-
Η πολιτική βαβυλωνία που λέγαμε. Να δούμε πως το αλέξι θα τους κάνει όλους να μιλάνε ακριβώς την ίδια γλώσσα πολιτικής.
Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά βουλευτή του κόμματος!
Την αντίδραση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος, Βασίλη Κόκκαλη. Ο οποίος ανέφερε ότι δεν θα σήκωνε πανό με σύνθημα «Refugees Welcome»https://www.usay.gr/politiki/i-neolaia-syriza-kata-voyleyti-toy-kommata
Ποια η διαφορά με τους τουρκαλάδες που θέλανε να λιντσάρουν τον Σλούκα που δεν έπιασε το πανό για τον Κεμάλ ?
Ίδια ακριβώς φασιστική αντιμετώπιση, σε απόλυτη σύμπλευση με την αριστερή ρύση, όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας, να τους χαίρονται οι - δημοκράτες - ψηφοφόροι τους Σύριζα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2