-
Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους.
Ειμαι σε διαδικασια αγορας νεου SUV. Εχω ενα Karoq 1.0 dsg το οποιο θα περασει στη γυναικα μου.
Εχω τις πιο κατω προσφορες και θα ηθελα τις γνωμες σας:
-
Ateca FR 2.0Tdi 190ps 4drive DSG (26.500€)
-
Skoda Kodiaq 2.0 tdi 150ps DSG Style 4x4 (28.400€)
-
VW Tiguan 2.0 tdi DSG 4 motion 150ps Comfortline (29.500€)
Θα ηθελα να ακουσω γνωμες.
Ευχαριστω
-
-
Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους.
Ειμαι σε διαδικασια αγορας νεου SUV. Εχω ενα Karoq 1.0 dsg το οποιο θα περασει στη γυναικα μου.
Εχω τις πιο κατω προσφορες και θα ηθελα τις γνωμες σας:
-
Ateca FR 2.0Tdi 190ps 4drive DSG (26.500€)
-
Skoda Kodiaq 2.0 tdi 150ps DSG Style 4x4 (28.400€)
-
VW Tiguan 2.0 tdi DSG 4 motion 150ps Comfortline (29.500€)
Θα ηθελα να ακουσω γνωμες.
Ευχαριστω
-
-
To Seat είναι το πιο σπορτίβικο, το Skoda (με τα 190 κι αυτό;) το πιο ευρύχωρο. Οπότε επιλέγεις ανάμεσα στα δύο.
-
Το Skoda ειναι με τα 150. Και εγω προς το Seat τεινω. Απλα το φοβαμαι λιγο απο θεμα ποιοτητας. Το Karoq με 27.000km και τα πλαστικα στις πορτες τριζουν....επισης δεν ξερω τι λενε και τα τρια εκτος δρομου
-
Αν το εκτός δρόμου είναι η προτεραιότητα, τότε μάλλον πρέπει να στραφείς αλλού. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούνε να πάνε αρκετά μακριά κι αυτά.
-
Δεν ειναι προτεραιοτητα το εκτος δρομου. Απλα το Karoq ηταν το πρωτο μου SUV και τελικα χωρις τετρακινηση εστω για χιονια, ελαφρια λασπη και καμια παραλια, δεν υπαρχει λογος να παει καποιος σε SUV.
-
Τα SUVs (ή τα crossovers) έχουν πλεονέκτημα όσον αφορά στην απόσταση από το έδαφος, αλλά η τετρακίνηση είναι εκ των ων ουκ άνευ αν μιλάμε για κάτι περισσότερο από έναν στεγνό χωματόδρομο.
Πάντως αν δεν χρειάζεσαι τις εκτός δρόμου ικανότητες ή τους χώρους, μόνο μειονεκτήματα έχει ένα SUV,
-
Αυτά είναι σε μεταχειρισμένα ή έχεις πετύχει τέτοιες τιμές σε καινούργια αυτοκίνητα!?!!?
Το Ατέκα θα ήταν η επιλογή μου, εκτός εαν μπορείς να πάρεις το Τίγκουαν με τα 190 άλογα.
Πάντως αν δεν χρειάζεσαι τις εκτός δρόμου ικανότητες ή τους χώρους, μόνο μειονεκτήματα έχει ένα SUV,
Σε αυτό θα διαφωνήσω Αλέξανδρε, έχουν πολλά πλεονεκτήματα όπως: καλύτερη άνεση / πιο ενδοτική ανάρτηση, καλύτερη ορατότητα, ευκολία επιβίβασης και αποβίβασης, ειδικά τα μωρά ή παιδιά που κοιμούνται και πρέπει να τα σηκώσεις και πολύ πιο εύκολα δένεις την ζώνη στο παιδικό κάθισμα.
Τα SUV τα εκτιμάς μόνο με παιδιά και στην καθημερινή μετακίνηση. Οδηγικά σαφώς και υστερούν...αλλά όταν κάποιος στο 95% των χιλιομέτρων που κάνει δεν οδηγεί και απλά μετακινείται, τότε μετράνε άλλα πράγματα!
-
Οι τιμές φίλε μου είναι με το κλειδί στο χέρι;
-
Φάνη η ευκολία μετα παιδιά που λες μπορεί να ενταχθεί στους χώρους που ανέφερα.
Σχετικά με την άνεση θα διαφωνήσω όμως, καθώς δεν είναι απαραίτητα καλύτερη από το hatch στο οποίο βασίζονται.
Τώρα το πόσο οδηγεί και το πόσο μετακινείται ο καθένας, μόνο ο ίδιος το ξέρει. -
Η άνεση είναι συνήθως καλύτερη (όπως και η ποιότητα κύλισης) και επειδή η ανάρτηση έχει μεγαλύτερη διαδρομή. Προσωπικά (με εξαίρεση τις BMW) όσα SUV έχω οδηγήσει έχουν καλύτερη άνεση από τα Hatch/sedan στα οποία βασίζονται.
-
Χαιρεται και παλι. Οι τιμες ειναι για καινουργια αυτοκινητα. Μενω μονιμα Κυπρο και λογω του οτι εχω και ολα τα αυτοκινητα της εταιριας απο Unicars( VW AUDI SEAT SKODA) παιρνω εκπτωσεις.
Και εγω προς το Ateca τεινω. Το Tiguan με τα 190 δεν εισαγεται Κυπρο οπως δεν εισαγουν το Ateca 4drive με τα 150.
-
Χαιρεται. Ναι τελικες ειναι με μεταλλικο
-
Εδώ πάντως το
ATECA 2.0 TDI 150HP STYLE 4DRIVE DSG έχει
31.455 €!!!!
-
Το πιο φθηνό τετρακίνητο στην Ελλάδα στην κατηγορία SUV και μικρο SUV είναι το Duster και μετά σε βενζίνη το SUZUKI VITARA με φουλ εξοπλισμό κιόλας......σε πετρέλαιο μετά το ΚΙΑSportage..... μετά σε άλλο περνάμε τα 30 Κ
-
Ένας (μάλλον δύο) παράγοντας ακόμη για να διαλέξεις μεταξύ παρόμοιων αυτοκινήτων του ίδιου γκρουπ, είναι τί εγγύηση έχει το καθένα, κι αν θα το κρατήσεις μέχρι να τα φτύσει ή θα το πουλήσεις κάποια στιγμή, γιατί δεν θα έχουν όλα την ίδια μεταπωλητική αξία.
Για ελαφρά εκτός δρόμου κίνηση, όλα καλά είναι, και μάλλον η τετρακίνηση, σε ένα μέρος σαν την Κύπρο, μικρή χρήση θα έχει, εκτός αν πας για παιχνίδι στην άμμο, όπως κάνουν οι μεσανατολίτες γείτονες, εδώ που μένω εγώ...
-
Το αυτοκινητο θα το κρατησω για 5 χρονια. Γινεται leasing στην εταιρια μου οποτε διαπραγματευομαι εγω την τελικη τιμη και η hertz μου βγαζει το μισθωμα. Η μεταπωληση δεν ειναι κριτηριο. Οσον αφορα την τετρακινηση, εχουμε αρκετα χιονια (2000 μετρα η ψηλοτερη κορυφη) και ειδικα φετος ειχαμε παρα πολλες βροχες. Η τετρακινηση αν υπαρχει παντα χρησιμευει.
-
Συμφωνω απολυτα. Εχει πολλες διαδρομες που μπορει να χρησιμοποιησεις την τετρακινηση
-
Εδώ πάντως το
ATECA 2.0 TDI 150HP STYLE 4DRIVE DSG έχει
31.455 €!!!!
https://autokinito.com.cy/antiprosopies/unicars/seat/seat-ateca-exoplismos/
Οι τιμες για Ateca για Κυπρο.
-
Η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα, είναι ιδανικά μέρη για off roading.
@Fanis75: Δεν βρίσκω διαφορά ανάμεσα σε ένα Focus και ένα Kuga στην άνεση. Μη σου πω ότι ο μειωμένος αεροδυναμικός θόρυβος, κάνει το Focus πιο ξεκούραστο ταξιδευτή.
Αντικατασταση Skoda Karoq