-
Έγινα μάρτυρας κλοπής του καταλύτη ενός αυτ/του 04.45 το πρωί. Ξύπνησα (ανοικτό παράθυρο λόγω ζέστης) από το χαρακτηριστικό θόρυβο κοπής μετάλλου και το μυαλό μου πήγε κατ΄ευθείαν στην κλοπή καταλύτη, αφού έχω δει αρκετά σχετικά βίντεο. Σηκώθηκα και είδα 3 νεαρούς να περνάνε και ο ένας κρατούσε τον καταλύτη. Όλη η διαδικασία κράτησε 1-2 λεπτά.
Όταν ξημέρωσε και κατέβηκα να δω το αυτ/το μου (2008 του 2019) και τα γύρω, διαπίστωσα ότι ο καταλύτης είχε αφαιρεθεί από ένα SUV ψηλό και σκέφθηκα ότι ο νεαρός που χειρίστηκε τον κόφτη με μπαταρία πρέπει να χωρούσε να μπει κάτω από το αυτ/το για να μπορέσει να φτάσει στο σωλήνα της εξάτμισης που ήταν στη μέση, ως συνήθως.
Αναρωτιέμαι αν οι ζάντες 16'' και 17'' του 2008 είναι οριακές ή όχι για αυτού του είδους τις κλοπές, που αποτελούν την τελευταία 'μόδα'.
-
Κόκκινο 2008 οδηγεί η Φαίη Σκορδά, πηγαίνουμε τα παιδιά μας στην ίδια δραστηριότητα και συναντιόμαστε.
-
+1 σε όλους εκτός από τον Lap και τον Alex mix με το 'Ηπειρωτικό γλέντι' . Δεν μπορώ αυτό το τσιριγμα του κλαρίνου για δεύτερο σερί τραγούδι με τίποτα, αιμορραγούν τα αυτιά μου.
-
+1 σε όλους εκτός από τον Lap και τον Alex mix με το 'Ηπειρωτικό γλέντι' . Δεν μπορώ αυτό το τσιριγμα του κλαρίνου για δεύτερο σερί τραγούδι με τίποτα, αιμορραγούν τα αυτιά μου.
Χαχα Yem γιατί ρε φίλε τι σου έκανα? Πρώτον δεν μίλησα εγώ για κλαρίνα δεύτερον αυτά τα τσιριγματα που λες είναι για μετά τις 4 το πρωί, εγώ μίλησα για την ομορφιά και την φιλοξενία.
Υ. Γ Δηλαδή Καψάλη, Γρίβα αν σε έβαζα να κάτσουμε να πιούμε παγωμένες και να φάμε κάτι που θα τσιτσιριζε στα κάρβουνα δεν θα σου άρεσε?
-
Κόκκινο 2008 οδηγεί η Φαίη Σκορδά, πηγαίνουμε τα παιδιά μας στην ίδια δραστηριότητα και συναντιόμαστε.
Ποιος στην χάρη σου! Έχεις την τιμή να βλέπεις κάθε μέρα το καμάρι του Κιλκίς!
-
Yem wrote:
Χαχα Yem γιατί ρε φίλε τι σου έκανα? Πρώτον δεν μίλησα εγώ για κλαρίνα δεύτερον αυτά τα τσιριγματα που λες είναι για μετά τις 4 το πρωί, εγώ μίλησα για την ομορφιά και την φιλοξενία.
Υ. Γ Δηλαδή Καψάλη, Γρίβα αν σε έβαζα να κάτσουμε να πιούμε παγωμένες και να φάμε κάτι που θα τσιτσιριζε στα κάρβουνα δεν θα σου άρεσε?
Άμα τρώω δεν ακούω τίποτα ειδικά αν έχει πρατινα... Χαχαχαχαχ, γενικά με τα κλαρίνα δεν το έχω, ειδικά με τα βαριά τα Ηπειρώτικα, κάτι άλλα light τα δέχομαι για το καλό της παρέας.
Για ομορφιά και φιλοξενία μπορώ να πω τα καλύτερα για όλη την περιοχή, βασικά μπορώ να πω τα καλύτερα για όλη την Ελλάδα, λίγο ποιο πίσω μένουν στην Πελοπόννησο ειδικά στην Μάνη και γύρω περιοχές βέβαια δεν τους κατηγορείς γιατί είναι άγριος τόπος και σκληρός.
Κατά τα άλλα πανέμορφο το 2008 και σε κόκκινο που είδα στην εθνική (ξεκάρφωμα για το on topic)
-
Νομίζω το είχα ποσταρει. Την έχω δει και εγώ μερικές φορές λόγω δουλειάς.
Επίσης νομίζω είχε ένα καφέ 3008 πριν; Κάτι τέτοιο θυμάμαι, και μου έκανε εντύπωση που πήγε στο μικρότερο 2008. Allure κι' όλας νομίζω. Τέλος πάντων, δεν θυμάμαι ακριβώς την έκδοση. Πάντως το καφέ 3008 το θυμάμαι, και το κόκκινο τώρα 2008, της πάει ιδιαιτέρως από κοντά πάντως!
Επειδή, πάλι λόγω δουλειάς, έχω μελετήσει πολύ τα Ηπειρώτικα, είναι από τα σπουδαιότερα παραδοσιακά ακούσματα που έχουμε, από τα δια-Βαλκανικα μοιρολόγια (πολυφωνικά - Βουλγαρία τα έχουν αναγάγει σε εξαγώγιμο προϊόν υψηλής αισθητικής 'le mystere des vois Bulgares', και η Αλβανία πρόλαβε και κατοχύρωσε το πολυφωνικό τραγούδι ως μέρος της αλβανικής πολιτιστικής κληρονομιάς, στον κατάλογο άυλης πνευματικής κληρονομιάς της Unesco) μέχρι την περίπλοκη χρήση του βιολιού και κλαρίνου καθώς και της ξεκάθαρα Δωρικής πεντατονικης κλίμακας δημιουργούν το σπουδαιότερο, κατ' εμέ παραδοσιακό σύνολο.
Οι σημαντικότεροι παίχτες αυτή τη στιγμή, μετά από έρευνα, εκτός από 2-3 γνωστές οικογένειες, είναι κυρίως Β. Ηπειρώτες, καθώς και Αλβανοί, και αυτό περίπου 10 χρόνια πριν.
Καταπληκτική ήταν και η απόδοσή τους από τους Villagers of Ioannina City, που πήγαν Σουηδία σε συγγενείς να μελετήσουν slow core metal, και τελικά διδάχτηκαν από αυτούς τα παλιά Ηπειρώτικα, γύρισαν και μας παρέδωσαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ στην ιστορία της Ελληνικής μουσικής. Δυστυχώς ο τελευταίος τους δίσκος πατάει σε γνωστότερες και πολύ παιγμενες ξένες φόρμες (κάτι μεταξύ Sabbath και Tool) που δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Οι ηχογραφήσεις των αρχών του 20ου αιώνα, με βιολιά στην άρση, θυμίζουν Velvet Underground και 10-15λεπτες παραλλαγές ψυχεδελικά 70'ς κομμάτια (όπως τα μεγάλα των Doors). Κάθε νότα, κάθε κίνηση βαριά και ασηκωτη, κοπιαστική και πονετικη, όπως η ζωή των Ηπειρωτών ανά τους αιώνες. Όλα έχουν τη σημασία τους και την σημαντικότητά τους, στη ζωή, και τη μουσική τους.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Ήπειρος ήταν από τις φτωχότερες περιοχές της Ε.Ε παλιότερα.
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μου έχουν προκαλέσει και οι πρωτόγονες μορφές της Θρακιώτικης μουσικής με ιστορία που ίσως ξεκινάει πριν την έλευση των Δωριέων στην Ελλάδα και συσχετίζεται με Κέλτες.
-
Το πήρε τουλάχιστον αυτόματο;Να τη ρωτήσεις να μάθουμε..Μήπως είναι και ηλεκτρικό;
-
+1 για V. I. C. Και γενικά για το κείμενο, αλλά και πάλι...
Υ. γ. 2 φορές thumbs up στον Dublin την ίδια μέρα? Είδες αν δεν μιλάμε για stellantis?? χαχαχα
-
+1 για V. I. C. Και γενικά για το κείμενο, αλλά και πάλι...
Υ. γ. 2 φορές thumbs up στον Dublin την ίδια μέρα? Είδες αν δεν μιλάμε για stellantis?? χαχαχα
Χαχα! Δεν φταίω εγώ που τα πάνε καλά!
Είμαι brand agnostic πάντως, Lancia και Citroen έχω λόγω παρελθόντος καλές σχέσεις.
Ford έχουμε B max/Ranger αυτή τη στιγμή και παλιότερα Focus, πάντα στις πρώτες επιλογές, αλλά τελευταία δεν τα βρίσκουμε, πολύ χαζό cost cutting και crossover-ια..
Κορεάτες επίσης πολύ respect.
Κάποια περίοδο έβλεπα VIC παντού, 4 φορές μία συγκεκριμένη χρονιά!
-
Πολύ ωραία τα λες dublin. Είχα ψάξει και εγω πολυφωνικά της βορείου ηπείρου. Τι μαγική μουσική. Τα μοιρολόγια αν και δημιουργήθηκαν για δύσκολες στιγμές, είναι επικη πολιτιστικα μουσική. Εξαιρετικής ποιότητας μουσική όταν παίζεται από γνωστες.
Ο κόσμος θεωρεί τα ηπειρωτικά αυτό το τσιριγμα στα πανηγύρια. Λάθος. Το καλό κλαρίνο το ηπειρωτικο βγάζει απίστευτα γλυκό ήχο ιδιαίτερα στα μακρόσυρτα. Κάποιος ειχε είπε αλλά δνε θυμάμαι ποιος, η τζαζ των Βαλκανίων.
-
Πολύ ωραία τα λες dublin. Είχα ψάξει και εγω πολυφωνικά της βορείου ηπείρου. Τι μαγική μουσική. Τα μοιρολόγια αν και δημιουργήθηκαν για δύσκολες στιγμές, είναι επικη πολιτιστικα μουσική. Εξαιρετικής ποιότητας μουσική όταν παίζεται από γνωστες.
Ο κόσμος θεωρεί τα ηπειρωτικά αυτό το τσιριγμα στα πανηγύρια. Λάθος. Το καλό κλαρίνο το ηπειρωτικο βγάζει απίστευτα γλυκό ήχο ιδιαίτερα στα μακρόσυρτα. Κάποιος ειχε είπε αλλά δνε θυμάμαι ποιος, η τζαζ των Βαλκανίων.
Πραγματικά μεγάλος πολιτιστικός πλούτος.
-
Αν και δεν πολυτρελαινομαι για πανηγυρια κλαρίνα και τα συναφή,θυμάμαι ακομα την γιαγιά μου να τραγουδάει μοιρολόι και είναι κάτι που μου σηκώνει την τριχα όταν το φέρνω στο μυαλό μου.τα κλαρίνα στυλ Καψάλη Γρίβα μου γυρνάνε τα αντερα
Vic γνωστοι, παρεακι από πολυ μικροί εκτός μουσικής που ψαχτηκαν και πετυχαν και μπράβο και μαγκιά τους
Η Ηπειρος είναι κυριολεκτικά άπειρος τοπος,όπου κι αν πας σε οποιο συμπλεγμα χωριών κι αν βρίσκεσαι υπάρχει μια ιστορία από πισω
7200 χλμ με 2008 και κάθε στιγμή σκέφτομαι να του πιω κι άλλο το αίμα.στο ντίζελ το κιβώτιο δεν παιζει αλλά δεν θα το λεγα και καλό(για να μαστε ον τοπικ) .
Edit πολυ μεγάλο ρόλο στην διατήρηση της μουσικης παραδοσης έχουν παιξει οι Ρομ(ίσως τον μόνο ρόλο) εξ ου και ο διαβαλκανικος χαρακτήρας της ηπειρωτικής μουσικης
-
Δεν ξέρω αν έχει χειροκίνητο, ντρέπομαι μπροστά στις όμορφες, δε μιλάω.
Ηλεκτρικό σίγουρα όχι.
Μια υπόκλιση στον Δουβλίνο.
-
7.500 χλμ και ήρθε η ώρα για το πρώτο service. Πήρα τον γκαλλο για αρχή και έχουν για μετά τις 20 του Ιούλη!!! Επίσης, 225 ευρώ για αλλαγή λαδιων και τα συναφή???
Την autoone δεν θελω να πάρω γιατί με τη συμπεριφορά τους όταν πήγα στην έκθεση στο Μαρούσι, με έγραψαν εντελώς.
Θα κοιτάξω και από βδομάδα σε άλλα συνεργεια.
Καμία πρόταση;
-
Πολλά σου ζήτησαν..150 γράφουν κάτω στην Αθήνα ότι πλήρωσαν οι περισσότεροι στο fb
-
7.500 χλμ και ήρθε η ώρα για το πρώτο service. Πήρα τον γκαλλο για αρχή και έχουν για μετά τις 20 του Ιούλη!!! Επίσης, 225 ευρώ για αλλαγή λαδιων και τα συναφή???
Την autoone δεν θελω να πάρω γιατί με τη συμπεριφορά τους όταν πήγα στην έκθεση στο Μαρούσι, με έγραψαν εντελώς.
Καμία πρόταση;
Μόνο 7.500χλμ;
Πολλά σου είπαν, επαρχία κάτι 145€ (150 με το τιπ) νομίζω δώσαμε. Τώρα κάνουν πολλοί service για πριν τις διακοπές, 10 μέρες περίπου είναι φυσιολογικό, αλλά Γκάλο είναι αυτός.. μπορεί να έχει δώσει άπειρα αυτοκίνητα, είχε βραβευθεί και από την Peugeot Πανευρωπαϊκά.
-
Καμία πρόταση;
πολλά είναι 225 και στο facebook group ένας έβαλε φωτογραφία για το τι του άλλαξαν στο πρώτο service και τιμή 143
-
Λίγο η καραντίνα, λίγο το ότι κυκλοφορώ σχεδόν αποκλειστικά με εταιρικό, εκεί οφείλονται τα 7500 χλμ.
Θα κοιτάξω και αλλού γιατί 225 είναι πάρα πολλά
-
Καμία πρόταση;
Έχω πολύ καλές εντυπώσεις από το συνεργείο της Autoone. Αν και έχω κάποιες εκπτώσεις στον Χανιαδάκη, πήγα δυο φορές για αναβάθμιση χαρτών στο συνεργείο της Autoone και με εξυπηρέτησαν άψογα και γρήγορα.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)