-
Άμα ήταν στα 40.000 χλμ. να παίρνεις τον κινητήρα υπό μάλης, οι ταρίφες και οι επαγγελματίες θα άλλαζαν αμάξι κάθε 3 μήνες! Σου προτείνω δε να κάνεις άλλο ένα τεστντράιβ. Αυτή τη φορά με το δικό σου, στην ίδια διαδρομή με τα άλλα, στην ίδια ανηφόρα, στο ίδιο στυλ. Λες να βγάλει μόνο 6,6 λίτρα?
-
Έχεις το 307 19 χρόνια και δεν έβγαλε ηλεκτρολογικό προβλημα κανένα; Πρέπει να είσαι ο μοναδικός στον πλανήτη Γη!!
4 μισή χρόνια το κράτησα και έκανα 70000 χλμ περίπου αν θυμάμαι και κάθε 2 μήνες μου έκαιγε την πίσω δεξιά λάμπα του φαναριου σταθερά και αδιάκοπα για 4χρονια! Επίσης το τελευταίο καλοκαίρι πριν το δώσω την πέρασα με καμμένο αιρ κοντισιον.... κατά αλλά βέβαια σαλόνι και οδηγικά ήταν ωραίο αμάξι και σχεδιαστικά πολύ μπροστά ακόμα στέκεται
-
Η καμενη λαμπα ηταν απο υγρασια οπου επιανε μουργα η επαφη και τρεμοπαιζε και την εκαιγε.
Τα 1,6 βγηκαν σκυλια, τα 1,4 ψηλομαπε.
Εκτος απο τους πρωτους εγκεφαλους της sagem πολλα περιφεριακα ειχαν θεματα με το πρωτοκολλο VAN/CAN.
Τα 1,4 ειχαν θεματα και στην φλατζα οπου σε ενα σημειο ειχε αποτομες διαστολες λογω θερμοκρασιας και λογω σχεδιασης καπακιου δεν γινοταν καλη και ομαλη επαγωγη θερμοτητας και ετσι εσταζε παντα απο το ιδιο σημειο καυτο λαδι.
Το οποιο καυτο λαδι εσταζε πανω στο ιμαντα του δυναμο.......μιλαμε benny hill ηταν η κατασταση αν δεν το φροντιζες.
Το 1,6 ειχε μεταλικη φλατζα, αλλα δαχτυλιδια, αλλη σχεδιαση καπακιου και πολλες αλλες λεπτομερειες. Ηταν γενικα ενα πολυ καλο 1600αρι.
Αν ομως τα φροντιζες (τα 1,4) με συχνες αλλαγες λαδιων για να μπορουν τα φρεσκοτερα λαδια να διαχειρηστουν καλυτερα τις θερμοκρασιες του μοτερ, αυτα τα εν γενη προβληματα εμφανιζονταν πιο αργα. Το εργοαστασιο ελεγε αλλαγη λαδιων ανα 30.000 χλμ. Στα 7 με 9.000 ηταν η χρυση τομη που βρηκαν στα συνεργεια πως το μοτερ πηγαινε καλα χωρις πολλα θεματα.
Καρα τα αλλα......ηταν πολυ καλο αυτοκινητο. Παρα πολυ καλο μαλιστα, με τα σημερινα δεδομενα. Απλα ειχε χασει τοτε το σπορτιφ στοιχειο του εξαιαρετικου 306. Το οποιο 1,6 με τα 90 αλογα ηταν απλα αξεπεραστο. Παρα πολυ αξιοπιδτο με εξαιρετικο τιμονι και ρυθμιση αναρτησεων με υστερουντες βραχίονες και εντονη ρυθμιση στην παθητικη του τετραδιευθυνση.
Αυτο σημαινε καποτε γαλλικο λιονταρι. Εξαιρετικα αυτοκινητα απο καθε αποψη. Εγιναν και θρυλοι.
Γιοχαν....εδω εισαι ....διλιτρο..... απλα τελειο...τιποτα αλλο.
-
Ναι εγώ το ψηφίο το 1.4 με τα 75 είχα το είχα πάρει 13000 ευρώ το 2003 το 1.6 έπιανε 18-19000 τότε.
-
Το 8βάλβιδο 75 αρι ειχες;;;;
Αυτο ειχε αρκετα αξιοπιστο μοτερ. Δν πιδτευω να σου εβγαλε το μοτερ προβλημα, τα ηλεκτρικα οντως ηταν μαπε.
Το 16v 1,4 με τα 90 ηταν ενα υβριδιο μοτερ μεταξυ του 1,6 με υλικα απο το 8v 1,4 . Π.χ η σχεδιαση του απαιτουσε μεταλικη φλατζα αλλα δεν ειχε.
-
Εντάξει 4 χρόνια το είχα και με 70-75 χιλιάδες χλμ δεν έβγαλε κάτι το μοτέρ. Ήταν βέβαια τάφος πήγαινες για προσπέραση και για να πάει από τα 80 στα 110 σε έπιανε κρύος ιδρώτας....όταν πήγα στο cx7 νόμιζα ότι ανέβηκα σε αγωνιστικό αμάξι! Εντάξει από τα 75 στα 250 άλογα τουρμπισια!
-
Χαχαχα θα ζαλιστηκες...φανταζομαια.
Τωρα το θυμήθηκα, Είχαμε ξαναμιλησει για το μαζντα ...το θυμαμαι. Στο περιβαλλον μου ειχαν το ιδιο μαζντα. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΡΑ. Εκανα καποια ταξιδια με αυτο.
Ετσι ηταν
-
Είχε φοβερά δυνατες 4η-5η και ρεπριζ από 120-150 που σηκωνόταν σούζα! Φυσικά άμα το ζοριζες η κατανάλωση ξέφευγε...αλλά κινούταν σαν υπερυψωμένο hatch εστιβε με χλμ και ήταν ακλόνητο...αλλά μου άδειαζε την τσέπη τα Χριστούγεννα με τα τέλη και τον φορο ενώ και τα 60 άρια κάθε βδομάδα για καύσιμο ήταν βραχνας...
-
Οπως τα λες. Θυμαμαι αυτο το σηκωμα της μουρης. Και γενικα ηταν επιπεδο στις στεοφες.... εξαιρετικο αυτοκινητο....
Ηταν απο τις πρωτες φορες που εντυπωσιαστικα απο ενα suv.
Να ηξερες ποσα δινω εγω την εβδομαδα σε βενζινη.... μακαρι να πληρωνα οσα εσυ με την αμαξαρα αυτην ....χαχα
-
Τα 1.4 75 με 8 και 16 βαλβίδες , τα είχα σε ΖΧ και δεν έβγαλαν τίποτε για χρόνια . Στο C4 του 2005 έχω τον 1.6 110 και άρχιζε να βγάζει κάτι θεματάκια μετά τα 10 χρόνια . Δηλαδή πολλαπλασιαστή και ψυγείο καλοριφέρ . Αυτά τα δύο . Λάμπες πίσω φρένων έχω αλλάξει 2,3 φορές .
Το ρεκόρ το είχα στο ML-350 , που είχε θέμα με την βάση στα φώτα και άλλαξα πάνω από 10 φορές στα 4 χρόνια που το είχα με το λήζινγκ .
-
Τα 120 με τι ταχύτητα τα έπιασες στο 2008;
Σε ένα αυτόματο όταν πατήσεις τέρμα το γκάζι κατεβάζει απευθείας ταχύτητα όποτε λογικό να τραβάνε περισσότερο.
6.8 μικτή κατανάλωση έχω μετά από 4000 χιλιόμετρα.
Με τα 100 άλογα έχω.
Το σχόλιο είναι για το παλικάρι με το 307.
-
Για να επανέλθουμε στα του 2008
Επιβεβαιώνεται αυτό που λέω εδώ και καιρό, not just a pretty face..
2o σε φρενάρισμα (Kamiq 1ο)
1ο σε 60-100
2ο σε 80-120 (1ο το Τ-Roc με 0,2 διαφορά)
και βάζουμε και το Elk test που είναι 1ο μαζί με το Puma στα 75χλμ (να θυμίσω ότι το Focus παίρνει 74,5 και τα υπόλοιπα C 74 και κάτω. 76 το παλιό 2008 αλλά ήταν πολύ περισσότερο hatch από το καινούργιο).
Εδώ και ένα Vs με το T-Roc (τον άμεσο ανταγωνιστή του), όπου βγαίνει οριακά καλύτερο.
-
Dublin wrote:
1ο σε 60-100
2οσε 80-120 (1ο το Τ-Roc με 0,2 διαφορά)
και βάζουμε και το Elk test που είναι 1ο μαζί με το Puma στα 75χλμ (να θυμίσω ότι το Focus παίρνει 74,5 και τα υπόλοιπα C 74 και κάτω. 76 το παλιό 2008 αλλά ήταν πολύ περισσότερο hatch από το καινούργιο).
Εδώ και ένα Vs με το T-Roc (τον άμεσο ανταγωνιστή του), όπου βγαίνει οριακά καλύτερο.
Όταν λες πως το focus πάιρνει 74.5 τι εννοείς ακριβώς; Τί είναι αυτό το νούμερο; Χιλιόμετρα στο moose test; Γιατί η καλύτερη προσπάθεια του km77 για το Focus ήταν στα 83km/h
τα νούμερα που παραθέτω στα Elk test είναι από Autotriti, είναι πολύ 'συγκρατημένα' σε σχέση με το Km77 και όπως έχουν πει πολλές φορές και οι ίδιοι, κοντύτερα στην Ελληνική πραγματικότητα.
π.χ κοίτα αυτό.
-
1ο σε 60-100
2ο σε 80-120 (1ο το Τ-Roc με 0,2 διαφορά)
Όταν λες πως το focus πάιρνει 74.5 τι εννοείς ακριβώς; Τί είναι αυτό το νούμερο; Χιλιόμετρα στο moose test; Γιατί η καλύτερη προσπάθεια του km77 για το Focus ήταν στα 83km/h
To Puma στα 78km/h
Για το 2008 δε βρίσκω βίντεό τους. Ίσως να μην έχουν κάνει ακόμη. Το 208 πάντως πέρασε με 77km/h
-
Α οκ μιλάμε για άλλη κλίμακα. Μου κάνει εντύπωση πάντως B-suv να έχουν καλύτερη επίδοση από το Focus. Κάτι δεν κολλάει...
Βέβαια παίζει ρόλο και ποιο focus δοκίμασαν... Πάντως και το 1000άρι non hybrid με ημιάκαμπτο θα περίμενα να συμπεριφέρεται καλύτερα από B-suv. Το ίδιο και το Civic αλλά και η Giulietta...
-
Α οκ μιλάμε για άλλη κλίμακα. Μου κάνει εντύπωση πάντως B-suv να έχουν καλύτερη επίδοση από το Focus. Κάτι δεν κολλάει...
Βέβαια παίζει ρόλο και ποιο focus δοκίμασαν... Πάντως και το 1000άρι non hybrid με ημιάκαμπτο θα περίμενα να συμπεριφέρεται καλύτερα από B-suv. Το ίδιο και το Civic αλλά και η Giulietta...
κοίτα, όπως όλα στην ζωή Ευαγγέλιο δεν είναι (ακόμη και τα Ευαγγέλια!), ένας γενικός μπούσουλας είναι για να παίρνουμε μία τάση. Γενικότερα έχουν συγκεκριμένη μεθοδολογία και εξετάζουν ένα συγκεκριμένο πράγμα, νομίζω το top είναι το Fiesta με 77χλμ. Διάβασε το αρθράκι, έχει ενδιαφέροντα σχόλια.
Από ότι έχω καταλάβει ευνοούνται τα μικρά 'σκάφη' περισσότερο γιατί είναι στενότερη η διαδρομή από των Ισπανών, αλλά μπορεί να είναι και λογικό αυτό, καθώς το Fiesta των 4μ πρέπει να είναι περισσότερο 'ευέλικτο' από ένα αυτοκίνητο κοντά στα 4.4μ, έχει κάποια λογική αυτό νομίζω, καθώς το μεγαλύτερο έχει και μεγαλύτερη 'ουρά' να μαζέψει, καθώς και μεγαλύτερο βάρος μην ξεχνάμε.
Την τάση δείχνει, επαναλαμβάνω, με τίποτα δεν λέω ότι το τάδε ή το δείνα είναι καλύτερο οδηγικά ή χειρότερο. είναι ένα συγκεκριμένο τεστ, και δείχνει 2-3 συγκεκριμένα πραγματάκια. Αν όμως το ένα δίνει 75 και το άλλο 72 και κάτω (όπως Mokka, παλιό Captur, Arona, T- Roc, 500X, παλιό Juke, το Renegade το δίνει 70.5) τότε περιμένεις και διαφορές σε ανάλογες συνθήκες (1χλμ όπως εξηγούν είναι μεγάλη διαφορά, 2 τεράστια).
Γενικότερα τα καινούργια crossover/suv είναι πολύ καλύτερα από τα παλιά σχεδόν σε όλους τους τομείς.
Θα σου πρότεινα αν θες να οδηγήσεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) 2008/Puma, είναι πολύ ευχάριστα στον δρόμο (όχι Civic, αλλά καμία σχέση με τα παλιά Juke/Captur, σαν να είναι 2 γενιές μπροστά είναι). Εμείς που κοιτάμε χαλαρά οικογενειακά και καλή ποιότητα κύλισης μας καλύπτουν πλέον.
-
Δεν αμφιβάλω πως είναι πολύ καλά (γι αυτό που είναι) στον δρόμο. Καλύτερα από αντίστοιχο hatch πάντως θεωρώ πως είναι φυσικώς αδύνατον να είναι. Η έκπληξή μου έχει να κάνει με το ψηλότερο κέντρο βάρους. Αυτό είναι συνήθως που τα χαλάει. Όχι και τόσο το μήκος. Είναι λίγο παράταιρο ένα 'ψηλό' suv να κρατάει καλύτερα σε στροφή από κανονικό hatchback.
Θα ήθελα και εγώ να οδηγήσω κάποια στιγμή κάποιο από την κατηγορία. Δεν έχει τύχη ακόμη. Μόνο το HRV έχω οδηγήσει.
-
Συγκεκριμένα για το τεστ αποφυγής μιλάω και εγώ. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποφεύγει εμπόδιο σε τέτοιες συνθήκες καλύτερα ένα b-suv από τα κορυφαία Focus, Civic, Giulietta.
Δες και τα βίντεο του km77 με τις συγκρίσεις. Βέβαια στην δοκιμή του km77, το φρένο ΔΕΝ το χρησιμοποιούν παρά μόνο στο τέλος για επιβράδυνση. Φαίνεται ξεκάθαρα. Οπότε έχει να κάνει περισσότερο με το κράτημα του αυτοκινήτου. Επίσης θεωρώ πως αν σκοπεύεις να φρενάρεις, είναι προτιμότερο να ΜΗΝ κάνεις ελιγμό ταυτόχρονα με το φρενάρισμα.
Αν αναφέρεσαι στο αυτόματο φρενάρισμα που κάνει ο εγκέφαλος ή το torque vectoring, τότε οκ. Αυτό όμως μπορεί να ενεργοποιηθεί και στην απλή οδήγηση ανάλογα με το πως μπαίνεις σε στροφή και για τι κλίση μιλάμε...
Για να μη ξεφεύγουμε πάντως, ας κρατήσουμε πως οι επιδόσεις αυτών των μοντέλων στο συγκεκριμένο τεστ είναι πολύ καλές για την κατηγορία τους.
-
Ισα ισα αν φρεναρεις με τα συγχρονα αυτοκινητα τα κανεις ολα πιο ευκολα για το αυτοκινητο. Διοτι θα μπει σε λειτουργια με το φρεναρισμα ολη η σουίτα ηλεκτρωνικων που διαθετει, abs, esp, brake assist, ebd , ips, κτλ.
Δεν ειναι δηλαδη οπως τα παλια αυτοκινητα.
Αν δεν φρεναρεις τοτε μπαινει μονο το esp το οποιο για καθε μοντελο ειναι ρυθμιζόμενο αναλολα την οδηγικη ευαχριστηση που στοχευει να δωσει ο κατασκευαστης του. Και ετσι αφηνει ελευθερες γωνιες προσεγγισης στον καθετο νοητο αξονα του αυτοκινήτου πριν επεμβει. Δηλαδη ενα ibiza ή Leon εχουν πιο παιχνιδιαρικες ουρες για να διευκολυνουν την τοποθετηση στην εξοδο των στροφων. Δηλαδη να στριβει με τα τεσσερα οπως λεμε. Αυτο φερνει χαρα στιν οδηγο τους σε στροφες αλλα σε δυσκολη θεση το αυτοκινητο σε ενα τετοιο τεστ οπως του km77
-
Το τεστ δειχνει ποσο καλο ειναι ειναι το esp και η αναρτηση με τους τροχους σε αυτον τον τομεα.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΠΩΣ ΣΤΡΙΒΕΙ .
Οχι κανενα 2008 ή 208 δεν στριβει καλυτερα απο ενα 307 308 ή απο ενα focus. Τα αυτοκινητα τα γνωριζω και τα εχω οδηγησει
Τελεια και παυλα.
Γιατι καλο ειναι να μιλαμε μεσα στο θεμα του thread , οντως, αλλα καλο ειναι επισης να ξερουμε και λιγα πραγματα απο αυτοκινητα οταν μιλαμε.
Μην μπερδευετε λοιπον το τεστ. Σε μια στροφοδιαδρομη θα χασει τα αυγα και τα πασχαλια το 2008 πισω απο ενα focus st line κτλ ακομα και απο ενα 307 -308 1,6..... 20 ετων.
Ειναι ενα b suv με ψηλο κεντρο βαρους και πολυ καλο συστημα esp ...δηλαδη εκ προϊμιου το τεστ μας λεει ποσο φρεναρει το αυτοκινητο. Στις στροφες στην πρσγματικη ζωη, οταν οδηγείτε, δεν φρεναρει το αυτοκινητο αλλα απλα στριβει.
Οποτε αυτο το τεστ ειναι σημαντικο για αυτο που λεει. Οτι σε περιπτωση αναγκης, ναι ειναι καλυτερα στον ελιγμό αποφυγης (χωρις να πατησει φρενο ο οδηγος) απο την στιγη που πατησει φρενο ολα τα αυτοκινητα γινονται εξαιρετικα στο τεστ αυτο.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)