-
Πολυ καλες καταναλωσεις. Υπερβολικα καλες , ιδιες με diesel
Πρεπει να εκμεταλευεσαι το turbo και να αλλαζεις σωστα ταχυτητες
-
Η αλήθεια είναι ότι δε το ζορίζω γιατί έτσι είναι το στυλ μου κ νομίζω ότι τα 3κυλινδρα δεν πρέπει να ανεβάζω στροφες αν δεν είναι ανάγκη. προσπαθώ να αλλάζω ανάμεσα από 2-3000στροφες αν κ μερικές φορες κοιτώντας τον δρόμο δεν ακούω καν την μηχανή κ ξεχνιέμαι κ αλλαζω ψηλα. είναι αρκετά αθόρυβο
-
Diesel τουλάχιστον 1λιτρο κάτω και πολύ χαλαρά. Εγώ το καίω και είμαι στα 5.4 από αγορά.
-
Το χρησιμοποιεις στην πολη;;; νομιζω μονιμα ταξιδια κανεις
-
Νομίζω ότι τα χειροκίνητα βενζίνης θα είναι κάτω από 7 , τα αυτόματα βενζίνης γύρω στα 7,5 και τα ντίζελ στα 5 και 6 αντίστοιχα .
Σε ευρώ με 1,35 βενζίνη και 1,05 ντίζελ 9,4/10,1/5,2/6,3 αντίστοιχα . Δηλαδή 4,5 - 5 € διαφορά . Βέβαια τα ντίζελ έχουν και το ad blue που από ότι είδα σε σχόλια , μιλάνε για 30 ευρώ ανά 5000 χλμ δηλαδή 0,6 €/100 και έτσι η διαφορά πέφτει λίγο .
Αυτά τα λέμε εμείς που έχουμε βενζίνες για παρηγοριά...
-
Πιλιου το λες και το ξαναλες για την ροπη, η αισθηση θυμιζει αυτη ενος τουρμπο διοτι ζυγιζει 900 κιλα. Τα υπολοιπα ζυγιζουν 1200 κιλα.
Ανεβηκα βουνο και πηγαινε υπερανετα. Σε σημειο που κρατουσε την τριτη σχεση μεταδοσης αντι για δευτερα.....
Το βαρος τα αλλαζει ολα, πρεπει να το οδηγησετε για να καταλαβετε, ειναι οπως τα αυτοκινητα του 90 με 1,6 λιτρα μοτερ.....μια χαρα τραβουσαν
Φιλαράκι το λέω και το ξαναλέω για τη ροπή, απαντώντας σε σένα που το αναφέρεις και το ξαναναφέρεις σε κάθε νήμα.
Το ότι 'ανέβηκες ένα βουνό και πήγαινε καλά', δεν είναι μέτρο σύγκρισης. Σου είχα πει ως το 2000 είχα μείνει νεαρός χωρίς αυτοκίνητο (και χωρίς λεφτά) και βρήκα προσφορά και πήρα 10-11.000€ νομίζω (γιατί η συναλλαγή έγινε σε δραχμές, τελευταία χρονιά) το Fiat Bravo με τον 1.25λτ και 80κάτι άλογα (το έβγαζαν με περισσότερα άλογα και κατανάλωση στο Punto σπορ έκδοση) φίλου που οδηγούσα επίσης. Το αυτοκίνητο πήγαινε παντού άνετα, στα ταξίδια έκαιγε 5.6-5.8λτ/100χλμ μετρημένα στην αντλία επαναλαμβανόμενα (στη πόλη 6-6μιση), π.χ. με 2 άτομα και φουλ αποσκευές Βόλο-Τρίκαλα-Άρτα-Λευκάδα-Γιάννενα-Μέτσοβο-Βόλο. Αλλά όταν μιλάμε για ροπή και 'ανεβαίνω βουνό', δεν εννοούμε να πηγαίνεις με 2α και οριακά με 3η και απλά να φτάσεις κάποια στιγμή... όταν με το καλό επιστρέψω, θα ρθείς να κεράσω καφέ/τσίπουρο στη Μακρινίτσα, θα ανεβούμε απ' τον πίσω δρόμο της 'Κουκουράβας' που κοντά στο χωριό θα βάλεις και 1η σε μερικές στενές φουρκέτες με ατμοσφαιρικό 1.2-1.4-1.6 ειδικά αν είσαι πάνω από 2 άτομα. Που θα πας να ανέβεις λίγο παλιόδρομο για να παρκάρεις και θα μυρίζεις το συμπλέκτη με 1η (όταν π.χ. το νοικιάρικο τούρμπο χιλιαράκι Fabia ανέβαινε άνετα με 2α-3η). Δεν μιλάμε απλά για δρόμους με κάποια μικρή κλίση που εκμεταλλεύεσαι τη φόρα που μαζεύεις, όταν λέμε βουνό στην κατά 80% ορεινή Ελλάδα! Μιλάμε για συνεχείς στροφές, στις οποίες το mild hybrid θα σε βοηθήσει στο πρώτο χιλιόμετρο, άντε και στο δεύτερο και μετά θα έχεις άδεια την μπαταρία και με ατμοσφαιρικό θα σέρνεσαι, ακριβώς όπως με τα αυτοκίνητα του '90 και του 2000 που λες... μόνο φουλ υβριδικό με μεγάλη μπαταρία και δυνατό ηλεκτροκινητήρα, που τον τροφοδοτεί συνεχώς η 'γεννήτρια', μπορεί να ανταπεξέλθει καλούτσικα σε φουλ ορεινή διαδρομή ή έστω τουρμπάκι που θα δώσει ροπή ανεξάρτητα μπαταρίας. Και εκεί είναι το ντήζελ πλεονέκτημα, που δεν σε νοιάζουν κλίσεις, φορτία, κλπ. έχεις πάντα υπεραπόθεμα ροπής όποιες κι αν είναι οι συνθήκες... μέχρι να αποκτήσουμε ηλεκτρικά που δεν θα ξοδεύουν τη μισή μπαταρία, για να πας μια βόλτα να πιεις ένα καφέ...
-
Βρε πηλιου λογω βαρους το λεω. Το Fabia εχει 71 κιλα βαρους ανα 1 κιλο ροπης το swift 74 κιλα
Καμια διαφορα δηλαδη ...διοτι υπαρχει και ο λογος μεταδοσης που ειναι κοντύτερος στου swift και κανει να λειτουργει το μοτερ στις οφελιμες του στροφες.
Βγαζω τελειως εκτος το mild hybrid το οποιο φορτιζει ακομα και σε ανηφορα αλλα παντα σε καθε φρεναρισμα στις στροφες, αλλα οπως λες φυσικα πολυ λίγοτερο απο την πολη.
Διοτι με το mild hybrid η ροπη ιδιαιτερα στα φαναρια και στην πολη ειναι στα 52 κιλα βαρους / 1 κιλο ροπης οταν κινησε σε φασμα μεταξυ 3000 3400 ενω ειναι στα ιδια κιλα με ενα fabia αν κινησε με χαμηλοτερες σ.α.λ οπου ναι κεν το μοτερ παραγει μικροτερη ροπη αλλα την αναπληρωνει και παλι ο ηλεκτροκινητηρας.
Παιδια αν το οδηγησετε θα καταλαβετε. Ειναι παρα πολυ ελαφρυ για τον 90αρι κινητηρα του.
Σκεψου πως με 125 αλογα το sport χτυπαει 7,5 στο 0-100 ενω προσφερει καταναλωσεις diesel ....6,5 λιτεα για 0-100 σε 7,5....ποιο ντιζελ εχει καλυτερη καταναλωση με τετοιες επιδόσεις;
Για αυτο και στις στροφες που σας λεω... κοντραρει πιο δυνατα αυτοκινα διοτι οταν συμβαλει και ο ηλεκτροκινητηρας στις εξοδους, εστω για λιγο....φευγει πολυ δυνατα....σηκωνει ελαφρα και τη μουρη απο την δυναμη, το ειχα ξαναπει.
-
Κάποια στιγμή φέτος χρειάστηκε να νοικιάσω αυτοκίνητο για 2-3 μέρες για τη δουλειά. Πήρα λοιπόν ένα Ignis καινούργιο ατμοσφαιρικό μιας και στα 'χαρτιά' μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον. Διάβαζα για το 0-100 του, το έβλεπα και ψηλό και τελικά είχα υψηλότερες προσδοκίες από την πραγματικότητα.. Σε ρεπρίζ και πραγματικές συνθήκες μου φάνηκε τόσο άνευρο που θυμήθηκα τα παλιά debates για το πόσο μάπα είναι οι μικροί σε χωρητικότητα τούρμπο κινητήρες και γέλαγα. Η ροπή του τούρμπο σε χαμηλομεσαίες στροφές είναι αναντικατάστατο χαρακτηριστικό και δεν είναι καθόλου τυχαίο που σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές εκεί στράφηκαν. Επίσης αν και ψηλό δεν μου φάνηκε όσο άνετο το περίμενα στις κακοτεχνίες της πόλης..
-
Αν δεν κατεβασεις στα ατμοσφαιρικα ισχυει οτι χανεις ακριβως διοτι δεν εισερχεται η ιδια ποσοστητα αερα μεσαα τον θαλαμο οπως σε ενα turbo , αν κατεβασεις και αλλαζει την ροη αερα και τον λογο μεταδοσης....Δεν σημαινει οτι δεν εχει δυναμη....αυτα ειναι βασικα πραγματα ....σημαινει οτι αλλιως δινει την δυναμη του.
Στο mild hybrid swift επειδη εχει και τον ηλεκτροκινητηρα σωζει την κατασταση της ελλειψης ροης του αερα.... παρατηρησα ακομα και 4η σχεση με 35 χλμ/ωρα χωρις να τρεμει ειναι ρεταρει πως τραβουσε αργα μεν αλλα σταθερα και ανετα δεν
Εγω εχω νιωσει αυτο που λες με τα χιλιαρακια τουρμπο... δεν τραβουν στην ουσια αν δεν στροφαρεις και ιδιαιτερα στην πολη ειναι πολυ σπαστικα.
Απο την αλλη αν στροφαρεις τοτε οντως τραβουν αλλα και η καταναλωση πεταγεται στα υψη.
Αλλο αυτοκινητο το ignis αλλο το swift...τεραστιες διαφορες στην αισθηση οδηγησης ιδιαιτερα σε στροφες, κοινη ομως η αισθηση ελαφρου αυτοκινητου
Ξαναλεω ομως το βαρος παιζει σημαντικο ρολο
Χοντρικα ειτε θα βαλεις τουρμπο 1.0 αρακι ειτε θα μειωσεις το βαρος και θα βαλεις μεγαλυτερο ατμοσφαιρικο και με περισσοτερους κυλινδρους...απλα τα πραγματα...μαθηματικα ειναι αυτα.
Τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε να περναει η ωρα
-
Βρε πηλιου λογω βαρους το λεω. Το Fabia εχει 71 κιλα βαρους ανα 1 κιλο ροπης το swift 74 κιλα
Καμια διαφορα δηλαδη ...διοτι υπαρχει και ο λογος μεταδοσης που ειναι κοντύτερος στου swift και κανει να λειτουργει το μοτερ στις οφελιμες του στροφες.
Βγαζω τελειως εκτος το mild hybrid το οποιο φορτιζει ακομα και σε ανηφορα αλλα παντα σε καθε φρεναρισμα στις στροφες, αλλα οπως λες φυσικα πολυ λίγοτερο απο την πολη.
Διοτι με το mild hybrid η ροπη ιδιαιτερα στα φαναρια και στην πολη ειναι στα 52 κιλα βαρους / 1 κιλο ροπης οταν κινησε σε φασμα μεταξυ 3000 3400 ενω ειναι στα ιδια κιλα με ενα fabia αν κινησε με χαμηλοτερες σ.α.λ οπου ναι κεν το μοτερ παραγει μικροτερη ροπη αλλα την αναπληρωνει και παλι ο ηλεκτροκινητηρας.
Παιδια αν το οδηγησετε θα καταλαβετε. Ειναι παρα πολυ ελαφρυ για τον 90αρι κινητηρα του.
Σκεψου πως με 125 αλογα το sport χτυπαει 7,5 στο 0-100 ενω προσφερει καταναλωσεις diesel ....6,5 λιτεα για 0-100 σε 7,5....ποιο ντιζελ εχει καλυτερη καταναλωση με τετοιες επιδόσεις;
Για αυτο και στις στροφες που σας λεω... κοντραρει πιο δυνατα αυτοκινα διοτι οταν συμβαλει και ο ηλεκτροκινητηρας στις εξοδους, εστω για λιγο....φευγει πολυ δυνατα....σηκωνει ελαφρα και τη μουρη απο την δυναμη, το ειχα ξαναπει.
Lap το επίπεδο αντίληψης και συνθετικής σκέψης σου με εμποδίζει να σκεφτώ πως δεν καταλαβαίνεις τί λέω, οπότε αναγκαστικά σκέφτομαι πως δεν θες να καταλάβεις >:-)
Ξεκινάς σε μια διαδρομή ΑΝΑΒΑΣΗΣ σε επαρχιακό δίκτυο. Καταλαβαίνουμε τί είναι ανάβαση; Να φέρω παραδείγματα; Να πας απ' το Βόλο για καφέ στη Πορταριά... Να κινηθείς στην Ιονία Οδό στην Ήπειρο... κου λου που, κλπ. θα σε σπρώξει για πόσα δευτερόλεπτα το mild hybrid? μετά, μέεεχρι να βρεις το επόμενο ίσωμα ή κατηφορική στροφή, με τη μπαταρία άδεια, απλά οδηγείς ένα ατμοσφαιρικό χιλιοδιακοσιαράκι του παλιού καιρού, έστω το καλύτερο. Ούτε κατά διάνοια δε μπορείς να το συγκρίνεις με τα σημερινά 1.5 ντήζελ, όπως επιχείρησες να κάνεις, ούτε κατά διάνοια δε μπορείς να το συγκρίνεις με συμβατικά χιλιάρια τούρμπο 17-20 κιλών στις 1500-1700 στροφές, ούτε κατά διάνοια δε μπορείς να το συγκρίνεις με τα φούλ υβριδικά που έχουν τη γεννήτρια να τροφοδοτεί συνέχεια τον ηλεκτροκινητήρα ενώ παρέχει ισχύ και στο διαφορικό... βασικά, εσύ μπορείς, αλλά μόνο κατά διάνοια... για τα υπόλοιπα σενάρια χρήσης, πολύ μ'αρέσει το swiftακι. Αλλά είναι καλύτερο απ' τα άλλα ατμοσφαιρικά, όχι απ' τα ντήζελ κλπ. που θες να το παρουσιάζεις, ούτε καν συγκρίσιμο δεν είναι.
Ότι θα κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά, ΝΑΙ.
-
-Θα με τρελανετε ολοι σας...
Ρε παιδια αυτό που λέτε ισχυει ΟΤΑΝ η μάζα είναι ίδια ή παρομοια και αν ο λόγος μετάδοσης είναι ακριβώς ο ίδιος.
Τίποτα από αυτά όμως δεν ισχυει στονπαραδειγμα μας, οπότε πως ειστε τοσο σίγουροι ότι δεν τραβα σαν 1.0 τουρμπο ή είναι πολυ κοντα του;
Εμείς μιλάμε για άλλο λόγο μετάδοσης, κοντύτερος του turbo και από 250 έως 350 κιλά ελαφρύτερο συνολικά αυτοκίνητο.
Τεράστιες διαφορές.
-Ιόνια οδό πηγα.... 110 115 κρατουσε άνετα με πεμπτη στις ανηφόρες, δυο άτομα με φουλ αποσκευές...μιλαμε για πολλες αποσκευες όχι αστεία, και φυσικα με climatic. Αν ήθελα να προσπερασω κατεβαζα μια τεταρτη, έφτανε για πλακα τα 130 -140 στην ανηφόρα και χωρίς να το πατας στο πατωμα...και μετά ξανά έβαζα 5η
Σιγα ρα αυγά.... Στα 110 γενικά σε ευθεία έχω 4.5 λίτρα/100.....
Εσυ μπερδευτηκες με ότι λέω ή εγώ δεν τα γράφω κατανοητα. Σίγουρα το δευτερο θα ισχυει
Είπα πως έχουν παρομοιο βάρος για την ίδια ροπή απλά είπα επίσης ότι αν βάλεις και το mild hybrid, γενικά όχι μόνο στο βουνό, περναει το fabia σε κιλά ανά ροπή αρκεί να είσαι στις 3000 σ.α.λ, πιο κάτω θα είναι παρομοια. Βεβαια στο βουνό μένεις με το μοτερ αλλά και παλι σου ειπα πως είναι ίδιες οι αναλογιες ακόμα και με αυτό απλά με κοντυτερο κιβώτιο για να βρίσκεται κοντά στις 3000 σ.α.λ
Το turbo έχει μακριές σχέσεις μετάδοσης και θα ήταν στις 2300.
Λειτουργούν διαφορετικά τα δυο μοτερ σε δυο διαφορετικά αμαξωματα... Η δυναμη όμως.,το f δηλαδή, πιθανοτατσ να είναι παρομοια.
Υ. Γ όπως λες και σε ευχαριστώ.... Σκέψου συνθετα και θα το δεις.
-
Μια σελίδα σχόλια καμία σχέση με το 2008...
-
Μια σελίδα σχόλια καμία σχέση με το 2008...
Μα πως!? Παλεύουμε να αποδείξουμε στον Λαπ ότι δεν είναι καλύτερο ή εφάμιλο του 2008, το ατμοσφαιρικό Swift !
-
Μα δεν ειπα για το 2008. Ειπα για ενα b segment με χιλιαρι τουρμπο, οπως το fabia που ανεφερες.
Πντως ειμαστε σε λαθος τοπικ, παμε στα τεχνικα τοπικς
-
ότι κ να λένε...αυτή είναι πραγματική κατανάλωση, όχι στα λόγια, με αποδείξεις. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Σε 10 ημέρες 2100χλμ με κατανάλωση 5,9λτ/100χλμ κυρίως σε εθνική αλλά όχι μόνο, αρκετά χλμ σε αστικό κύκλο με κίνηση.
Κ σύνολο σε 2,5 μηνες 7300χλμ με κατανάλωση 6,2λτ/100χλμ μοιρασμένα σε αστικό κ εθνική. Δε χορταίνεται να το οδηγείς
-
Τέλεια είσαι, 68χλμ την ώρα μέση ταχύτητα είναι προς το γρήγορο όμως.
Στα περισσότερα αυτοκίνητά μου όταν είμαι πολύ πόλη ειμαι κάτω από 30χλμ/ώρα μέση.
-
Παιδια ειναι πολυ καλη καταναλωση....τι να λεμε...και μιλαμε για γρηγροτερο αυτοκίνητο απο το diesel.
Τελικα ωραιο και το απλο καντραν.
Που βαζετε φωτο; να βαλω και εγω καμια
-
Μια χαρά είναι το απλό καντράν, μέχρι πέρσυ αυτά με την οθονιτσα στη μέση ήταν και καλά το high end. Επίσης πολύ ωραίες οι βελόνες που ξεκινάνε με ανάποδες φορές.
Ο φίλος μας με diesel θα έβλεπε και κάτω από σένα σε κατανάλωση!
-
Απο μενα;;; Με τιποτα...
-
Απο μενα;;; Με τιποτα...
Με diesel; λιγότερο και από ιστιοφόρο θα έκαιγε!
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)