-
Οι περισσότερες εφαρμογές mild hybrid είναι πρωτίστως για την μείωση των σωματιδίων άνθρακα. Δεν νομίζω ότι προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην εμπειρία της οδήγησης. Ίσα ίσα προσθέτουν βάρος, πολυπλοκότητα χωρίς ουσιαστικό όφελος στην οικονομία χρήσης. Μικρά ελαφριά αυτοκίνητα (A-segment, B-segment, B-SUVs) δεν νομίζω πως χρειάζονται +100-200 κιλά μπαταριών και καλωδίων.
Αντιθέτως μια χρήσιμη λειτουργία θα ήταν αν η μπαταρία λειτουργούσε σαν KERS όπως στην φόρμουλα 1. Κάτι σαν e-turbo. Αλλά δεν ξέρω ποιες εταιρίες και σε ποια αυτοκίνητα δίνεται προτεραιότητα σε μια τέτοια λειτουργία αντί της υποβοήθησης του κινητήρα εσωτερικής καύσης.
-
Να δούμε και ποιος άλλος κατασκευαστής θα δίνει τις εγγυήσεις της Toyota ιδίως τα 11 χρόνια της μπαταρίας γιατί αν συνεχίσουν τις παπαριές με τα δύο χρόνια εγγύηση και + 2 χρόνια επι πληρωμή βλέπω να χαλάνε τα ξεσκονόπανα από το ξεσκόνισμα στις εκθέσεις .
Ακριβώς αυτό!
Αν δεν δίνουν 10 χρόνια κατ' ελάχιστο για τη μπαταρία, τότε αγοράζεις κάτι που μετά τα 7-8 χρόνια θα πέφτει κατακόρυφα η μεταπωλητική του αξία, αφού παίζει το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών να είναι περίπου ίσο με την αξία του υπόλοιπου αυτοκινήτου.
-
Εγώ συνεχίζω να απορώ πως θα πουλήσουν αυτά τα ιχ στη χώρα μας. Σε ευρεία κλίμακα εννοώ, όχι στα φάσιον βίκτιμς μόνο. Στη χώρα που λίγο πριν το 2020 υπάρχουν ακόμη ...750.000 ΜΗ καταλυτικά σε κυκλοφορία, και ο μέσος όρος ηλικίας των ιχ είναι τα 15 χρόνια, τεράστιο δε μέρος της ζήτησης για ακριβά, πρίμιουμ ιχ καλύπτεται από εισαγωγές μετάχειρων.
Ποιός άνθρωπος με δυο δράμια μυαλό θα πάει να τους τα ακουμπήσει για να πάρει κάτι που λειτουργεί χρηματικώς περίπου σαν ωρολογιακή βόμβα?
-
Οι περισσότερες εφαρμογές mild hybrid είναι πρωτίστως για την μείωση των σωματιδίων άνθρακα. Δεν νομίζω ότι προσφέρουν κάτι ουσιαστικό στην εμπειρία της οδήγησης. Ίσα ίσα προσθέτουν βάρος, πολυπλοκότητα χωρίς ουσιαστικό όφελος στην οικονομία χρήσης. Μικρά ελαφριά αυτοκίνητα (A-segment, B-segment, B-SUVs) δεν νομίζω πως χρειάζονται +100-200 κιλά μπαταριών και καλωδίων.
Τα Mild Hybrid, δεν προσθέτουν τόσο πολύ βάρος, ίσως 50 κιλά. Και βοηθάνε κυρίως (μην πω μόνο) με τις εκπομπές CO2, που αυτές κυνηγάει η Ε.Ε. και πάνω σε αυτές είναι ο φόρος. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χέστηκαν για κατανάλωση, ρύπους κλπ. ως αυτόνομα νούμερα, τους ενδιαφέρει μόνο τι οικονομικό αντίκτυπο έχει...στο τέλος της ημέρας μόνο αυτό μετράει για αυτές, τόσο απλό είναι.
-
Εγώ συνεχίζω να απορώ πως θα πουλήσουν αυτά τα ιχ στη χώρα μας. Σε ευρεία κλίμακα εννοώ, όχι στα φάσιον βίκτιμς μόνο. Στη χώρα που λίγο πριν το 2020 υπάρχουν ακόμη ...750.000 ΜΗ καταλυτικά σε κυκλοφορία, και ο μέσος όρος ηλικίας των ιχ είναι τα 15 χρόνια, τεράστιο δε μέρος της ζήτησης για ακριβά, πρίμιουμ ιχ καλύπτεται από εισαγωγές μετάχειρων.
Ποιός άνθρωπος με δυο δράμια μυαλό θα πάει να τους τα ακουμπήσει για να πάρει κάτι που λειτουργεί χρηματικώς περίπου σαν ωρολογιακή βόμβα?
Το όλο νήμα σου πάντως ισχύει και για τα συμβατικά αυτοκίνητα άρα....δεν νομίζω ότι έχει και τόσο μεγάλη διαφορά η αγορά Καινούργιου υβριδικού από καινούργιο συμβατικό. Μην ξεχνάς ότι σε λίγο λόγω των μεγάλων προστίμων για co2 στις αυτοκινητοβιομηχανίες η επιλογή θα είναι μεταξύ αδύναμου κινητήρα εσωτερικής καύσης (για χαμηλούς ρύπους) και δυνατότερου και παράλληλα οικονομικότερου υβριδικού.
-
Με φόρο πολυτελείας και τσουχτερά τεκμήρια για τα αυτοκίνητα >40000€ δύσκολα θα προέβαινε σε αγορά κάποιος ενός αυτοκινήτου πχ 2500cc hybrid
-
Με φόρο πολυτελείας και τσουχτερά τεκμήρια για τα αυτοκίνητα >40000€ δύσκολα θα προέβαινε σε αγορά κάποιος ενός αυτοκινήτου πχ 2500cc hybrid
Συμφωνώ πλήρως.
Ειδικά σε αυτό το παραπάνω configuration, μού έρχεται κατευθείαν στο μυαλό το RAV4 Hybrid.
-
Σε άλλα νέα....αύξηση στις πωλήσεις των Diesel...!!!
https://www.drive.gr/news/kosmos/poios-eipe-oti-ntizel-pethane-ayxisi-96-sti-germaniki-agora
-
Αναταράξεις μιας fade-out διαδικασίας.
Είμαστε σε ένα πολύ οριακό μεταίχμιο, που τα σκέτα-βενζίνη βάζουν σε προβληματισμό τους καταναλωτές, αφού του χρόνου και του παραχρόνου γεμίζουμε από υβριδικά-βενζίνη, οπότε ένας που θέλει άμεσα, σού λέει, άσε να πάρουμε πετρέλαιο και όσο βγάλει.
-
Too hard to die..., και δικαίως.
-
Τα περισσότερα είναι επαγγελματικά και ειδικά van. Επίσης, δεν γνωρίζουμε τυχόν εκπτώσεις για να ξεστοκαριστούν αποθήκες λόγω πτώσης του diesel.
Όπως και να έχει το βαγόνι με τις εξελίξεις στον κλάδο έχει φορτωθεί και έχει άσχημα μαντάτα για το diesel.
Αναμένω με ενδιαφέρον την εικόνα σε υβριδικά του χρόνου τέτοιο καιρό.
-
When reality hits, it hits hard:
Μay 2019
Sales of diesel cars increased 16 percent to give the powertrain a 33.3 percent market share. Gasoline car sales rose 0.7 percent for a 59 percent share. Sales of alternatively powered vehicles, including full-electric, plug-in-hybrid and hybrid cars increased 100 percent to give them a 1.4 percent market share.
9% ανέβηκε συνολικά η γερμανική αγορά τον Μάιο, +16% τα πετρέλαια! Τα οποία κάνουν ριμπάουντ όσο τα ηλεκτρικά και τα υβρίδια είναι αδύναμα (και για μερικά χρόνια ακόμη).
Τα επαγγελματικά δεν παρουσιάζουν τέτοιες διακυμάνσεις, είναι σχετικά σταθερή η ζήτησή τους και δεν επηρεάζεται από μόδες και φανταχτερές ειδήσεις σε στυλ πιάστηκε να κλέβει το Λαικό και η Μερσεντέ. Αυτός που είναι να πάρει βανάκι, σε ντίζελ το έπαιρνε, σε ντίζελ θα ξαναπάρει. Γιατί απλούστατα είναι αυτοκτονική οποιαδήποτε άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή, αν υπάρχει δηλαδή καν στην κατηγορία που ψάχνει. Γιατί πολλές φορές είναι μονόδρομος.
-
Εμφανίστηκε κανένα καλό υβριδικό στην έκθεση Αυτοκίνηση;
-
To Hyundai Kona hybrid ήταν ωραίο (με προσιτό φορολογικά 1600αρη κινητήρα),αλλά οι τύποι στην έκθεση δεν είχαν ιδέα πότε κι αν θα έρθει Ελλάδα,πόσο περίπου θα κοστίζει κ.τ.λ.
-
Εμφανίστηκε κανένα καλό υβριδικό στην έκθεση Αυτοκίνηση;
Το DS7, 1.60 κ. εκ. με 2 ηλεκτροκινητήρες και 300 άλογα! Φανταστικό!!
-
Με αφορμή προηγ. post για την τεχνογνωσία των service για υβριδικά κι εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται μια επιπλέον τεχνογνωσία-εξειδίκευση για το υβριδικό,αλλά εδώ η Nissan στην Ελλάδα για το Leaf -που είναι αμιγώς ηλεκτρικό- ανήγγειλε κόστη και χρόνους service (έχω ποστάρει στο ανάλογο topic της ηλεκτροκίνησης). Πόσο πιο δύσκολη να είναι η εκπαίδευση για τα υβριδικά; (που παρεπιπτόντως εκτός των μπαταριών έχουν και τον κλασσικό θερμικό κινητήρα)
Και νομίζω ότι για το κοντινό μέλλον πιο εύκολο και πιθανό είναι να κυκλοφορήσουν σε σημαντικό αριθμό οχημάτων mild hybrid και full hybrid στη χώρα μας παρά plug-in ή αμιγώς ηλεκτρικά (όπως το Leaf) .Οπότε είναι λίγο αξιοπερίεργο που εταιρεία όπως η Hyundai και η Κia δεν επενδύουν ακόμη σε εισαγωγή,πώληση και τεχν.υποστήριξη υβριδικών που έχουν και κυκλοφορούν κανονικά στον υπόλοιπο κόσμο.
-
Δεν είναι αξιοπερίεργο, είναι εύκολα ερμηνεύσιμο. Η τεχνολογία των υβριδίων υπάρχει εδώ και 20 χρόνια.ΕΙ-ΚΟ-ΣΙ!
Αλίμονο αν ένας εκ των τοπ 5 παραγόντων της αγοράς δεν μπορεί να τα υποστηρίξει τεχνικά εν έτει 2019. Αλλά, οι πωλήσεις τους είναι αστείες ακόμη, και γι' αυτό περιμένουν σε δεύτερο χρόνο να μπουν και αυτοί στην αγορά. Τόσο απλά.
-
dstou,αν περιμένουν πολύ να προσέχουν μόνο όταν το αποφασίσουν μην έχει πετάξει το 'πουλάκι'...
Γι αυτό η Toyota αλωνίζει από καιρό στα full υβριδικά (και καλά κάνει εδώ που τα λέμε, με τέτοιους 'ύπνους' εγχώριους ανταγωνιστές).
-
Η KIA/Hyundai στην Ελλάδα, θεωρώ ότι έχει εμπόδιο κουλτούρας πωλήσεων, παρά πρόβλημα τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης.
Και σημειώνουμε ξανά: μη βλέπουμε πάντα την κεντρική αντιπροσωπεία. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Στο Χαλάνδρι όσες φορές έχω πάει, ήταν επαγγελματική η συμπεριφορά και υπήρχε μια άλφα διάθεση να σε εξυπηρετήσουν, χωρίς όμως να πιάνουν το επίπεδο άλλων αντιπροσωπειών.
KIA/Hyundai σε επαρχία, πρέπει να κάνει βόλτα όποιος θέλει να διασκεδάσει και όχι να αγοράσει. Ελλιπής παρουσίαση αυτοκινήτου, αντιμετώπιση στυλ «τί ήρθες εσύ εδώ να κάνεις» και τις προάλλες πέτυχα έναν πωλητή που έτρωγε τυρόπιτα μπροστα στο γραφείο και είχε λιγδιάσει το πουκάμισο.
Αυτά μιας και μιλάμε για υβριδικότητα και αργοπορία μερικών αντιπροσωπειών.
-
Αλλά, οι πωλήσεις τους είναι αστείες ακόμη, και γι' αυτό περιμένουν σε δεύτερο χρόνο να μπουν και αυτοί στην αγορά. Τόσο απλά.
Μόνο αστείες δεν ειναι οι πωλήσεις, οταν μιλάμε για καποες χιλιάδες αυτοκίνητα ανά ετος στην Ελλάδα...αρκεί να δεις τια πωλήσεις της Τογιότα. Η τογιοτα πουλαει πιο πολλα υβριδικα απο οσο πουλανε μαζι honda, mitsu, subaru & mazda!
Η υβριδικότητα στο δρόμο προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση