-
Tιμες και εξοπλισμος απο την 'κοντινη' σλοβακια.
Ξεκινα απο 17690 και φτανει 26890 στο αυτοματο 136 ντιζελ και φυσικα με πλουσιοτερο εξοπλισμο...να χαιρομαστε το φορολογικο μας συστημα...15% ακριβοτερο στην πλουσια εκδοση και αν βαλεις και τα 2000-2500 που λειπουν σε εξοπλισμο παμε στα +20% ...
-
Το βαγκον ρε παιδιά το ξέρω αλλά δεν θέλω να βάλω στην καθημερινότητα μου ένα αμάξι 4.69. Οδηγώντας ένα καλοστημενο hatchback διαπίστωσα την γλύκα ενός καλοστημενου αμαξιού αλλά και ο χώρος αποσκευών για τις 3-4 φορές το χρόνο είναι σημαντικός και μια μπαγκαζιερα πχ σε ένα φοκους δεν είναι και ότι το καλύτερο....
Το xceed έχει βγει βιαστικά. Είναι ακριβό γιατί του έκοψαν εξοπλισμό αν 30αριζε το κια με τον εξοπλισμό που έχει έξω δεν θα του κουνιόταν κανένα ούτε το φοκους. Τώρα μας έμεινε η ακριβή τιμή με τον κολοβό εξοπλισμό ( λόγω του φορολογικού συστήματος) . Αν όμως δεν τραβηξει που για εκεί πάει η κατάσταση κάτι τα νέα τέλη ταξινόμησης κάτι το χαμήλωμα των περιθωρίων κέρδους κάτι η καλύτερη διαπραγμάτευση με το εργοστάσιο θα το κάνουν πιο ελκυστικό. Αυτή την στιγμή αν αποφάσιζα αποκλειστικά μεταξύ των δύο θα πήγαινα στο φοκους λόγω τιμής και εξοπλισμού φυσικά υποχρεωτικά στο χειροκίνητο αφού αυτόματο προς το παρόν δεν δέχονται.
-
περασα σήμερα απο την έκθεση να δω απο κοντά pro ceed. ομολογουμένως καλύπτει τα πάντα από αυτά που χρειάζεται κάποιος με μελάνο σημείο το infotainment. μπροστά στου xceed φαίνεται σαν game boy Vs ps4. λιγότερες ιντσες τεράστια μπεζελ φαντάζομαι και το λογισμικό θα είναι πιο παλιό. κατά τα άλλα πολυ όμορφο. α επίσης μου φάνηκε λίγο στενό στην θέση συνοδηγού
-
Πάντως τεχνικά στοιχεία και προδιαγραφές του υβριδικού δεν βρίσκω πουθενά ούτε το βάρος του ούτε επιδόσεις ούτε πόσο χώρο αποσκευών θα έχει. Ο πωλητής είπε ότι δεν αλλάζει γιατί παίρνει απλά την θέση της ρεζερβας! Αλλά τα ίδια μου είπε και για το σπορτατζ ότι δεν έχει μειωθεί ο χώρος του υβριδικού κάτι που δεν ισχύει βέβαια.
-
Κάτι που μου κάνει εντύπωση είναι πόσο 'εύκολα' αποδέχεται πλέον το αγοραστικό κοινό εξωφρενικές τελικές τιμές αγοράς για μικρομεσαία αυτοκίνητα με κάποια αξεσουάρ, μοντέλα που στην προηγούμενη γενιά τους θεωρούνταν βασικού επιπέδου αυτοκίνηση. Δεν το λέω μόνο για ΚΙΑ ή το Xceed, αλλά είναι ένα καλό παράδειγμα...
Να δώσει κάποιος τώρα 25-30 χιλιάρικα για αυτοκίνητο 4κάτι μέτρα χιλιάρι, επειδή έχει ένα τάμπλετ στο ταμπλό και ψηλότερα ελλατήρια-αμορτισέρ (μή αυτόματο, μή τετρακίνητο, χωρίς σπορ επιδόσεις, χωρίς κάποια εξελιγμένη τεχνολογία όπως τα υβδιδικά ΤΟΥΟΤΑ κλπ. χωρίς κάποιο πλεονέκτημα στα έξοδα κίνησης, όπως π.χ. το CNG ή ακόμη και το ντήζελ) μόνο και μόνο επειδή είναι της μόδας, είναι πολλά χρήματα 'για πέταμα'. Κουμάντο βέβαια ο καθένας στη τσέπη του...
Το αυτοκίνητο είναι κάτι αναλώσιμο, μπορεί να τρακάρει στα πρώτα χιλιόμετρα, μπορεί πολλά να συμβούν, κάποια στιγμή πρέπει να πουληθεί... δεν είναι ακίνητο είναι αυτοκίνητο, απαξιώνεται πολύ γρήγορα, και το να σκεφτεί κάποιος πως θα το κρατήσει 15-20 χρόνια, κάτι συμβατικού κινητήρα, δεν είναι εφικτό, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στη 10ετία αλλαγής τεχνολογίας. Το YOLO πολλοί εμίσησαν, τις 'καλές αγορές' ουδείς!
-
Το βασικό 1000 αρι έχει 20500 όχι 25-30. Με 25-30 παίρνεις ντίζελ με 48v μπαταρίες με καλές για ντίζελ ρεπριζ , αρκετά σύγχρονα συστήματα ασφαλείας , πολύ καλή ποιότητα κύλισης, σύστημα διεύθυνσης, φρένα , αναρτήσεις, κορυφαία συνδεσιμότητα , χάρτες κλπ.
Η απτή ποιότητα δεν έχει καμιά σχέση με τα κια πριν +10 χρόνια με τα 10-12 χιλιάρικα.
Φυσικά και είναι φουσκωμένες οι τιμές 20% σε σχέση με την Ευρώπη αλλά για αυτό δεν φταίει κυρίως η εταιρεία αλλά η κατάσταση στην Ελλάδα. Φυσικά από το 20% ένα 5% θα μπορούσε να το απορροφήσει η ελληνική εταιρεία είτε χαμηλώνοντας την τιμή είτε δίνοντας μέρος του εξοπλισμού που έκοψε.
Πιστεύω ότι θα γίνει τους επόμενους μήνες όταν θα δουν τα νούμερα των πωλήσεων τους αφού κατσει η όποια σκόνη.
Το αμάξι έχει το κοινό του αυτούς που θέλουν εμφάνιση , αξιοπιστία , απόσταση από έδαφος , ευκολο μπες βγες, επαρκείς χώρους , δεν θέλουν τετραγωνισμένα κουτιά, θέλουν καλό τιμονι.
Φυσικά σε κανένα τομέα δεν παίρνει άριστα εκτός από εμφάνιση και αξιοπιστία , αλλά είναι τουλάχιστον στον μέσο όρο και πάνω σε ολα τα άλλα.
Ένα θέμα είναι ότι ο ντιζελ με το υβριδικό σύστημα που θα εισαχθεί στην Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά ως προδιαγραφή να δούμε τα νούμερα του πάνω στο αμάξι.
Φοβαμαι ότι αυτοματο με τις μπαταριες θα φτανει τα 1500κιλα κενο
-
Οι τιμοκατάλογοι θα αλλάξουν σε όλους λόγω αλλαγής υπολογισμών των ρυπων. Τώρα αν στην κια τις βλέπουν χαμηλές τις τιμές , ο δικός μου πωλητής δεν μου ανέφερε πάντως για ενδεχόμενο αύξησης, και σκοπεύουν να τις αυξήσουν λίγο πρέπει να είναι μεγάλοι τσακαλοι!
-
Καλημέρα. Χθες πέρασα από Αυτοκίνηση και έριξα πρώτη ματιά στο αυτοκίνητο.
Σχεδιαστικά πραγματικά πολύ ωραίο , μέσα άνετο , πολύ καλά υλικά τα οποία τα είχαμε δει και στο ceed, overall πολύ καλή εικόνα, περιμένω και ένα test drive για να το δω και οδηγικά. Λίγο στενούλι το κάθισμα (σε μένα) .
To Focus πάντως μου κάθεται λίγο καλύτερα.
Οι πωλητές με χάλασαν λίγο με το στυλάκι αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Ο ένας έλεγε για 700 € έκπτωση αντί των 500 € κατά την διάρκεια της έκπτωσης , ο άλλος πετάει ότι ο η LE3 με τον χιλιάρι πάει 22.800 (!!!) (δηλαδή χωρίς την έκπτωση και ακατέβατα , σιγά ρε παλικάρι !!!!) και ότι μόλις τελειώσουν αυτά που ήρθαν (Launch edition) και εμφανιστούν οι νέες ονομασίες η Platinum με το χιλιάρι θα ξεπερνάει τα 25.000 !!! αφού θα αλλάξουν και οι τιμοκατάλογοι προς τα πάνω βέβαια !!!!
Φυσικά λίγα μέτρα παρακάτω η BMW έδινε την NEA 1 Sport Line Advanced με τον 1.5 (140 hp) και αυτόματο κιβώτιο με προωθητικό για την έκθεση 27.450........
Υ.Γ. : Είδε κανείς τις τιμές των νέων εκδόσεων ??? Κάπου εμφανίστηκαν παραπάνω κάποιες φωτό αλλά ήταν για τα hybrid
-
καλά, οπότε πάει κάποιος να πάρει αυτοκίνητο του λένε να βιαστεί γιατί σε λίγο θα αυξηθούν οι τιμες
-
καλά, οπότε πάει κάποιος να πάρει αυτοκίνητο του λένε να βιαστεί γιατί σε λίγο θα αυξηθούν οι τιμες
Εννοείται!! Στάνταρ πρακτική...νομίζω είναι το 1ο πράγμα που μαθαίνουν σε ολους τους πωλητές, σε όλες τις εταιρείες, να λένε! Αχαχαχα.
-
Τους λες ωραια ...διοτι πρεπει να παρουσιασω υψηλοτερα εξοδα.....θα περιμενω
-
Καλά στο Kamiq πίσω παίζεις μπάλα !!!!! Γενικά στους χώρους είναι πάρα πολύ καλό.
Αλλα sorry σχεδιαστικά ....... δεν....
ΟΚ σε κάποιους αρέσει αλλα καλό είναι να βλέπουμε τα πραγματικά πλεονεκτήματα και μεινοκτήματα των αυτοκινήτων.
-
doom1983 wrote:
Τα 22800 τελκή τιμή με κλειδι στο χερι με δώρο το μεταλλικο (προσφορα από αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη) ειναι παρα πολλά για 1000αρι κατά τη γνώμη μου
Τα περισσότερα 1.000αρια της κατηγορία τόσο (και περισσότερο) πάνε με καλό εξοπλισμό. Το Καμίκ π.χ. φτάνει άνετα τις €24.000 (με αυτόματο) και 2-3 έξτρα.
Το kamig 1000αρι style στην ανωτερη εξοπλιστικά εκδοση του, βάσει προσφοράς από τον Μπαλοδήμο στη θεσσαλονίκη ειναι στα 20500 με 4 χρόνια εγγυηση.
Με 22500 παιρνεις 1.5 DSG παλι με 4 χρονια εγγυηση
Και με 22.800 παιρνεις το Karoq σε 1.5 χειροκινητο
Από ποιότηα εσωτερικού χανει σε καποιες λεπτομέρεις το Kamiq, (εκέι που το κια δείχνει πολύ αρχοντικό είναι τουνελ μεταξυ οδηγού συνοδηγού με τα ωραια φινιρίσματα, το ηλεκτρικό χειρόφρενο και την συρταρωτή ποτηροθήκη, όπου το Skoda δείχνει αρκετά φθηνότερο) , οπως και στην πιο συντηριτική εμφάνιση.
Εμφανώς υπερτερεί το Κια σστα 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και στην καλύτερη αξιοπιστία της Kia
Από χωρους το Kamiq μου φανηκε πολύ πιο άνετο ειδικά μπροστά, το Skoda σου δινει πολύ αερα για τα γόνατα για να μη χτυπάνε εξιά και αριστερά και ο χώρος για το κεφάλι ειναι απλετος.με τέρμα κατω το καθσιμα του οδηγού με υψος 1.83 υπήρχε μεγαλη απόσταση από τον ουρανό και πίσω καθόμουν πολύ ανετα,ισως πιο ανετα απο το ceed.
Ιδιαίτερα λογική επιλογή για 16αρες για την ambition για το Skoda , 17αρες για την style σε αντίθεση με την υπερβολική για εμένα επιλογή της πανέμορφης κατά τα αλλα 18αρας του Kia. Αντε να πατήσεις χώμα με τα 18αρια, ακυρώνει την αυξημένη απόσταση από το εδαφος
Αν δεν υπήρχε ο οικονιμκός παράγοντας μεταξύ των 2 θα επελεγα το Kia, αλλα με τόσο μεγλαη διαφορά τιμής σε κάνει να το σκεφτείς πολλές φορές αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα.
Προσωπική εκτίμηση αν το Κια το τιμολογούσαν 21.500 αντι 22.800 (1000 κινητηρα) στην ανώτερη εξοπλιστικά εκδοση θα μονοπωλούσε την κατηγορία.
Aν τωρα βαλουμε σην εξίσωση και αλλα 1000αρια ψηλομένα (πχ Κονα, focus active), είναι πάντα στο ανω ακρο των τιμών το Kia.
-
Φίλε doom1983 εχεις δικιο στα περισσοτερα αλλα προσωπικά skoda ( και πολυ περισσοτερο τον υπόλοιπο vag) μονο με λιζινγκ να εχω το κεφαλι μου ησυχο...κια απο την αλλη το αγοραζεις με κλειστα ματια ...αλλα σου κοστιζει στην τσεπη γιατι οι κερεατες ξυπνησαν, τους ελειπε το ντιζαιν και η ποιοτητα εσωτερικου παλιοτερα τωρα τα κατεκτησαν και αφου υπερτερουν σε αξιοπιστια ανεβασαν τιμες.
Εκει που υπολοιπονται ακομα ειναι οτι εχουν βαρυτερες πλατφορμες
-
Το kamig 1000αρι style στην ανωτερη εξοπλιστικά εκδοση του, βάσει προσφοράς από τον Μπαλοδήμο στη θεσσαλονίκη ειναι στα 20500 με 4 χρόνια εγγυηση.
Με 22500 παιρνεις 1.5 DSG παλι με 4 χρονι εγγυηση
Μα για αυτό έγραψα 'με 2-3 εξτρα', γιατι το Καμικ ειναι τιμολογημενο πολυ εξυπνα αλλα στο οριο. Οποτε πολυ ευκολα ξεπερνας τις €17.000 ΛΤΠΦ και αυτόματα παει 24+ (26 μου βγαινει εμενα). Για παραδειγμα ακομα και η Style δεν εχει καθολου αισθητηρες παρκαρισματος.
-
Από την προηγούμενη εβδομάδα έχω ανεβάσει τις τιμές ντιζελ και ακόμα πουθενά δεν έχουν εμφανιστεί πέρα από εδώ!!!
Έπρεπε να πουλήσω την πληροφορία...!!!
-
Οδήγησα το 1.0 στην πλούσια έκδοση.
Δεν έχω οδηγήσει το φοκους αλλά το αμάξι έχει εξαιρετικο πάτημα! Δεν ξεκολλάει από το έδαφος. Φοβερό στήσιμο.
Τρομερά φρένα χωρίς να τρομάζουν κόβει παρα πολύ ομαλά αλλά αποφασιστικά. Χρειάστηκε έντονο φρενάρισμα μετα από επιτάχυνση για να σταματήσω σε κόκκινο και ήταν άκρως αποτελεσματικό.
Γενικά στήσιμο και φρένα σε προδιαθέτουν να το ζορισεις.
Ηχομόνωση παρά πολυ καλή.
Τιμόνι αρκετά βαρύ καμιά σχέση με κάποια άλλα αερατα.
Κανένα κοπανημα με την 18αρα/45. Το έβαλα σε ένα σωρό λακούβες έπρεπε να πατήσω γκάζι έντονα για να μεταφερθεί έντονος κραδασμός και αυτός χωρίς κοπανημα.
Σασμάν πολύ ακριβές κούμπωμα με μικρές σχετικά κινήσεις.
Αρνητικά.
Ο κινητήρας. Αν και δεν πολύ ακούγεται ντενεκεδενιος ήχος 3κυλινδρου ειδικά μέχρι να συνηθίσει το πόδι μου να πατα έντονα το γκάζι νόμιζα ότι δεν θα ξεκινουσα ποτε από τα φανάρια.
Παρά πολυ βαρύ από σταση. Για να νιώσεις λίγο τράβηγμα πρέπει να φουσκώνεις διαρκώς τις στροφές. Συνεχώς ψηλά αλλιώς βαραινει πολύ.
Όταν συνηθισα από τις ροπές του ντίζελ στα χαμηλά και άρχισα να πατάω αποφασιστικά γκάζι και να τραβάω τις ταχύτητες η κατάσταση βελτιώνεται αρκετά.
Φυσικά σε βάρος της κατανάλωσης. 10.1 έγραφε μετά από 10-12 χλμ και αν ανέβαζα τις στροφές από την αρχή θα έπιανε σίγουρα 11!
Όπως το είδα όμως το αμάξι έτσι οδηγείται ψηλά αλλιώς κρεμάει.
Δλδ πέρα από τον κινητήρα ο οποίος είναι τεράστιος συμβιβασμός το αμάξι είναι τρομερό οδηγικά.
Και φαντάζομαι αν το οδηγήσεις σε στροφές με καλύτερο κινητήρα θα είναι απολαυστικό.
Εμένα το 1000αρι μου φανηκε ατονο και χωρίς νευρο. Πολύ διεκπεραιωτικός ο κινητήρας. Φοβάμια οτι θα ειναι απογοητευτικός με φορτωμένο αμαξι με ατομα και αποσκευες. Πουθενά δε νιώθεις δυναμη, αναμενονομενο εξαιτιας του μεγαλου βαρους. Ποιοτητα κυλισης εξαιρετική οντως, δεν κοπανησε πουθενά κατά τη διάρκεια του ολιγόλεπτου τest drive. Πολύ. καλό κούμπωμα του επιλογέα, σαφής και μικρές διαδρομές. Για το τιμόνι δεν προλαβα να βγαλω συμπεράσματα, είχε αρκετή κίνηση και δε υπήρξε ευκαιρεία, γυρω απο τη θεση της ευθείας δεν μπορεσα να καταλαβω ακριβεια και αισθηση, σιγουρα ομως υποδεστερο από το focus mk3,5 που οδηγάω,
Ενω η πιοότητα κύλισης ειναι κορυφαία με ενοχλουσε η χροια του κινητηρα, που εφθανε στην καμπινα, ακόμα και στις μεσαιο φασμα του στροφομέτρου, πόσο μάλλον στις υψηλές που αναγκαστικά θα πρεέπει να το δουλεύεις για να κινηθείς καπως αξιοπρεπώς. Οταν ανοιξα το καπώ παρατήρησα οτι δεν υπαρχει μονωτικό υλικό απο την κάτω πλευρά ουτε στην μεσαία ουτε στην πλούσια εκδοση.
Με 1000αρι κινητηρα κα τις τιμές στα ύψη δε ξερω ειλικρινά τι στόχους εχουν εκει στη Κια
-
Από την άλλη ποιοι δεν έχουν χιλιάρι η χιλιοδιακοσσαρι και έχουν τιμή στο χώμα ?
-
Παιζει προσφορά στη Σεατ, to Αρονα 1.5 χειροκίνητο εκδοση Fr , 19950 με το κλειδί στο χερι. Επισης το Kamig ειναι σε λογική τιμή το 1000αρι και το 1.5
-
Το arona δεν συγκρίνεται,πολύ μικρότερο και κατώτερο αυτοκίνητο του κια. Το kamiq όντως πολύ ενδιαφέρουσα τιμή το 1,5 αλλά στο χιλιάρι δεν υπάρχει και ιδιαίτερη διαφορά τιμής νομίζω.
Kia XCeed - crossover