-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Όχι οικιοθελως.. Ας είναι καλά τα μνημόνια..
Οπότε προφανώς την υποχρεώνουν να το κάνει ώστε να απαξιώνεται ταχύτερα για να ξεπουληθεί φτηνότερα στον ξένο ιδιώτη.
Και λογικά μετά θα ξεκινήσει το πάρτυ.Όχι, δεν πάει έτσι το πράγμα!
Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ καθώς και πολλές άλλες ευρωπαϊκές ΔΕΚΟ, οι οποίες κατέχουν ή κατείχαν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά, υποχρεώνονται από τους αντιμονοπωλιακούς νόμους της ΕΕ να τιμολογήσουν το προϊόν τους ακριβότερα από τον ανταγωνισμό έτσι ώστε να σταματήσουν να κατέχουν σχεδόν μονοπωλιακή θέση.
Έχει πολλή κουβέντα αυτή η ιστορία, αλλά νομίζω ότι είναι σωστή η αντιμετώπιση.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Όχι, δεν πάει έτσι το πράγμα!Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ καθώς και πολλές άλλες ευρωπαϊκές ΔΕΚΟ, οι οποίες κατέχουν ή κατείχαν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά, υποχρεώνονται από τους αντιμονοπωλιακούς νόμους της ΕΕ να τιμολογήσουν το προϊόν τους ακριβότερα από τον ανταγωνισμό έτσι ώστε να σταματήσουν να κατέχουν σχεδόν μονοπωλιακή θέση.
Έχει πολλή κουβέντα αυτή η ιστορία, αλλά νομίζω ότι είναι σωστή η αντιμετώπιση.
Προφανώς εννοείς ότι υποχρεώνονται να πουλάνε ακριβότερα στον τελικό καταναλωτή και όχι στον ανταγωνιστή!
Το θέμα είναι πώς 'βγαίνει' ο μικρότερος ανταγωνιστής αφού ο ίδιος δεν παράγει (καθόλου ή έστω ελάχιστα) αλλά απλά αγοράζει και μεταπουλάει. -
Ακριβώς αυτό εννοώ.
Το πόσα θα κερδίσει ο καθένας, είναι μάλλον αρκετά σύνθετο θέμα.
-
Οι πιο πολλοι παροχοι -αν οχι- ολοι εχουν ρητρα ΟΤΣ
Αυτο περιπλεκει σαφως τους λογαριασμους,δεν ειναι κατι που μπορει να υπολογισει ο καθενας,ουτε ειναι σταθερο
Εν συντομια να πω οτι συμφωνα με τα οσα εχουμε δει εντος του 2019 η ρητρα ενεργοποιειται και αρα πληρωνετε περισσοτερα,ζητειστε απο τις εταιρειες να σας ενημερωσουν με πραγματικα νουμερα -
Σχετικά με την δυνατότητα να γίνονται πλέον χωριστές δηλώσεις απο ζευγάρια, τι συμβαίνει με κοινωνικά τιμολόγια κτλπ.
Εννοώ πως αν τύχει και ο λογαρισμός έρχεται στο όνομα του ατόμου με το λιγότερο εισόδημα, το οποίο καλύπτει τα εισοδηματικά κριτήρια της ένταξης του κοινωνικού τιμολογίου, ο άλλος δεν συνυπολογίζεται πλέον καθόλου;
-
Τελικα θα παραμεινω στη ΔΕΗ προς το παρων κ βλεπουμε,λογω δουλειας αλλαζω συχνα σπιτια οποτε ισως στο επομενο επιλεξω καινουργιο παροχο.
Αν κ απο οτι καταλαβα το κερδος ειδικα για οσους καινε λιγες κιλοβατωρες ειναι σχετικα μικρο.
Ολες εχουν καποιο παγιο μηνιαιο η μια φορα τον χρονο οποτε χανεις απο το κερδος,στην ΔΕΗ εδω κ καιρο εχω επιλεξει το ebill κ πληρωνω καθε μηνα. -
Όσοι θέλετε να αλλάξετε πάροχο, σιγουρέψτε ότι έχετε υποβάλει έγκυρο πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου στο ΔΕΔΔΗΕ
https://www.dei.gr/el/eksupiretisi-pela ... u-udepisto
Δεν είχα ιδέα για αυτό.
Έκανα αίτηση για αλλαγή παρόχου κι έχω μείνει στον αέρα γιατί έχει λήξει το πιστοποιητικό
Το τραγικό είναι ότι κανείς δε μου το είχε αναφέρει σαν προαπαιτούμενο
-
Εγώ το έχω το πιστοποιητικό αυτό λόγω της αγοράς του διαμερίσματος.
Είναι αρκετές σελίδες και φυσικά έχει και ένα κόστος. Αν θυμάμαι καλά είχα σκάσει 60euro.
Το κορυφαίο είναι ότι το πιστοποιητικό βγαίνει εξ' αποστάσεως.
Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ που υπογράφει ποτέ δεν ήρθε στο διαμέρισμα.
Ήρθε κάποιος άλλος που απλά συμπλήρωσε κάποια έγγραφα.
Μετά έμαθα ότι υπάρχουν πλέον και διεκπεραιωτές για αυτές τις εργασίες...
Νέο επάγγελμα. -
Οι γονεις μου αλλαξαν παροχο χωρις 'εγκυρο πιστοποιητικο ηλεκτρολογου'
Ειναι κολπακι για να κανει αργη και ασυμφορη την αλλαγη παροχου -
Πράγματι, αν κάνει 60 ευρώ όπως λέει ο φίλος Storm, καίει το όφελος της αλλαγής παρόχου για κανα 6μηνο
-
Αν βρεις ηλεκτρολόγο μηχανικό που να έρθει εκείνος στο σπίτι λογικά θα είναι λιγότερο το κόστος. Εγώ δεν είχα χρόνο να αναζητήσω και απευθύνθηκα σε τεχνικό γραφείο τηλεφωνικά.
-
Μπααα... Τα φθηνότερα πιστοποιητικά (είτε για ρεύμα είτε ενεργειακά) είναι τα μαϊμού.
-
Μαϊμού;
Δηλαδή αυτός που υπογράφει δεν υπάρχει; -
Μα το ενεργειακό πιστοποιητικό οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να το επαληθεύσεις στη πλατφόρμα του ΤΕΕ.
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Μα το ενεργειακό πιστοποιητικό οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να το επαληθεύσεις στη πλατφόρμα του ΤΕΕΜαϊμού;
Δηλαδή αυτός που υπογράφει δεν υπάρχει;Μαϊμού δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρεις και υποβάλλεις το ενεργειακό πιστοποιητικό, αλλά ότι ο επιθεωρητής θα το κάνει χωρίς καν να δει το σπίτι και να μετρήσει τίποτα.
Όταν λοιπόν τα πιστοποιητικά είναι monkey business, το κωλόχαρτο που παίρνεις κοστίζει πολύ λιγότερο από το αν κάποιος επαγγελματίας είχε κάνει τη δουλειά σωστά.
Τι νομίζετε; Ότι μπορεί να βγει ενεργειακό πιστοποιητικό με 30,40 ή 50 Ευρώ; Ο επιθεωρητής, ο οποίος είναι μηχανικός, για να κάνει υπεύθυνα και σωστά τη δουλειά του, θα φάει κατ' ελάχιστον δύο πρωινά (ένα για την επίσκεψη και το μέτρημα κι ένα για τη μελέτη) συν τα έξοδα του (έξοδα μετακίνησης, εκτυπώσεις, αναζήτηση σχεδίων, φωτοτυπίες κτλ). Αν τα κάνει αυτά, θα δεχτεί να πληρωθεί πολύ λιγότερο από ότι πληρώνεται την ώρα της η καθαρίστρια σας;
-
Σε ένα πρωινό νομίζω θα δει παραπάνω από ένα σπίτια, πόση ώρα θα κάνει να μετρήσει ένα σπίτι και να το δεί; Σίγουρα όχι ένα πρωινό. Προσωπικά σε 30 λεπτά μέτρησε με το laser, είδε κουφώματα, τζάμια, τύπο θέρμανσης, μόνωση, πίνακα κι έφυγε. Τιμή ένα ευρώ το τετραγωνικό.
-
Εγώ δεν έχω άποψη για όλα αυτά γιατί δεν είναι το αντικείμενό μου. Οπότε ακολούθησα τις εντολές της δικηγόρου μου για μεταφορά ονόματος ρολογιού ΔΕΗ και κατάθεση χαρτιών στο υποθηκοφυλακείο/κτηματολόγιο.
υ.γ. η καθαρίστρια που κολλάει; Το σπίτι μου το καθαρίζω μόνος μου.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Σε ένα πρωινό νομίζω θα δει παραπάνω από ένα σπίτια, πόση ώρα θα κάνει να μετρήσει ένα σπίτι και να το δεί; Σίγουρα όχι ένα πρωινό. Προσωπικά σε 30 λεπτά μέτρησε με το laser, είδε κουφώματα, τζάμια, τύπο θέρμανσης, μόνωση, πίνακα κι έφυγε. Τιμή ένα ευρώ το τετραγωνικό.Στο σπίτι σου τηλεμεταφέρθηκε;
Όταν λέμε ένα πρωινό, υπολογίζουμε και το πηγαινέλα. Δεν είναι βόλτα για να κ@υλαντίσεις, αλλά δουλειά! Επίσης για να καθαρίσει σε μισή ώρα, πρέπει να είναι πολύ μικρό διαμέρισμα ή/και να έχει τα σχέδια.
Γιατί αν υπολογίσεις να αποτυπώσεις το διαμέρισμα, να μετρήσεις κουφώματα, να ελέγξεις λεβητοστάσιο, να αποτυπώσεις χοντρικά αποστάσεις και ύψη γειτονικών σπιτιών, να τραβήξεις φωτογραφίες κτλ, μισή ώρα ΔΕΝ φτάνει ούτε για ζήτω! Σου μιλάω εκ πείρας...Εν γένει είναι εύκολο να βγάζουμε απλουστευτικά συμπεράσματα για τη δουλειά του άλλου, ειδικά όταν δεν ξέρουμε...
Υ.Γ.: Πόσα τετραγωνικά ήταν το διαμέρισμα, αν επιτρέπεις και πόσο πλήρωσες;
-
Δεν έχει λεβητοστασίο, 2 όροφο είναι κ κατοικείται ο ένας όροφος. 100 ευρώ πληρωμή από τον ιδιοκτήτη. Έχω την εντύπωση η όλη φάση για τα σπίτια( ηλεκτρ. Ταυτότητες κλπ) είναι για να δουλεύουν οι του ΤΕΕ.
-
Στα 100 Ευρώ η αμοιβή, αν και με έκπτωση, είναι λογική. Ειδικά αν ο επιθεωρητής κόψει μικρότερη απόδειξη, που θέλουν όλοι σχεδόν οι ιδιοκτήτες για να γλιτώσουν ΦΠΑ.
Όπως όμως είδες εγώ αναφέρθηκα στα πιστοποιητικά των 30-50 Ευρώ, τα οποία δεν βγαίνουν παρά μόνο αν είναι monkey business. Τότε είναι και καλοπληρωμένα...
Παροχος Ηλεκτρικης Ενεργειας