-
Ποια τρελή 28000 το κατέβασα (από 29000) συν 450 τράπεζα και ταξινόμηση! Τους είπα 27000 και πολλά είναι είχε και γρατσουνιές μέσα έξω τα λάστιχα είχαν φάει την μισή γόμα και ανακάλυψα και σφύριγμα σε έναν αγωγό του κλιματιστικού.
Θα το δουν με το αφεντικό και θα μου πουν....
Και στο τέλος μου λένε θα σου κάνουμε και σέρβις λόγω των χλμ.
Και απαντάω : δεν του έχετε κάνει ακόμα; Στα 15 δεν μου είπατε;
Έφερε ναι τώρα θα του κάνουμε....
17,500χλμ εν μέσω πανδημίας και lock out?! και δεν έχουν κάνει και σέρβις ακόμη?!
είναι πολλά τα χιλιόμετρα, δεν είναι η ευκαιρία που παρουσιαζόταν στην αρχή.
Δηλαδή, 27.000 θα δώσεις, όχι 17..
-
Tkin73 , εκανε πολλά χλμ το 'αφεντικο'
Ναι ναι ! Τους λέω παιδιά που είναι το τεστ ντραιβ που δίνετε; Και μου λέει να αυτό εκεί! Και μου δείχνει ένα αμάξι στο βάθος του μαγαζιού που για να το βγάλεις έξω έπρεπε να βγάλεις πρώτα αλλά 4 αμάξια! Και απαντάω αυτό έχετε; Οκ.... Πάω το βλέπω από κοντά λάστιχα με σπυράκια πάνω... Ένταξει...
Οι κλασικές χωριάτικες συμπεριφορές , λέγανε τις μαλακίες τους τους κοιτούσα στα μάτια και άρχιζαν να γελάνε μόνοι τους από τις πίπες που έλεγαν.
-
Κλασσικοί έμποροι αυτοκινήτων του Ελλαδιστάν..
Το δικό τους μεταχειρισμένο θέλουν να το πουλήσουν με υπερκέρδος, το δικό σου 'μα έχει πολλά χλμ,μα είναι έτσι,μα αλλιώς' μείον 3-4000 χιλιάρικα.
Πως και δε σκέφθηκαν να γυρίσουν και τα χλμ. και να στο παρουσιάσουν φρέσκο-φρέσκο; Ή λες να έχει στην πραγματικότητα άλλα επιπλέον 10-15.000χλμ. από τα 17.500;
-
Υπάρχει κανείς που να έχει πάρει το ντίζελ; Αντιπροσωπεία που ρώτησα με αποθάρρυναν πλήρως για το ντίζελ λέει δεν έχουμε δώσει , τεστ ντραιβ εννοείται δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα μόνο εταιρεία λιζινγκ τα εχει.
Γιατί είναι γεγονός ότι ντίζελ αυτόματο με τον εξοπλισμό και τους χώρους του καμικ στα 22000 δεν υπάρχει στην αγορά.
Εχω κανει σχεδον 8000χλμ απο τελη Δεκεμβρη με το Kamiq DSG diesel. Ειμαι ευχαριστημενος. Μεση καταναλωση 5.4
-
Κλασσικοί έμποροι αυτοκινήτων του Ελλαδιστάν..
Το δικό τους μεταχειρισμένο θέλουν να το πουλήσουν με υπερκέρδος, το δικό σου 'μα έχει πολλά χλμ,μα είναι έτσι,μα αλλιώς' μείον 3-4000 χιλιάρικα.
Πως και δε σκέφθηκαν να γυρίσουν και τα χλμ. και να στο παρουσιάσουν φρέσκο-φρέσκο; Ή λες να έχει στην πραγματικότητα άλλα επιπλέον 10-15.000χλμ. από τα 17.500;
Μπα δεν νομίζω τα λάστιχα είχαν το μισό πελμα αντιστοιχούσαν σωστά στα χλμ που έδειχνε.
-
Tkin73 wrote:
Υπάρχει κανείς που να έχει πάρει το ντίζελ; Αντιπροσωπεία που ρώτησα με αποθάρρυναν πλήρως για το ντίζελ λέει δεν έχουμε δώσει , τεστ ντραιβ εννοείται δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα μόνο εταιρεία λιζινγκ τα εχει.
Γιατί είναι γεγονός ότι ντίζελ αυτόματο με τον εξοπλισμό και τους χώρους του καμικ στα 22000 δεν υπάρχει στην αγορά.
Εχω κανει σχεδον 8000χλμ απο τελη Δεκεμβρη με το Kamiq DSG diesel. Ειμαι ευχαριστημενος. Μεση καταναλωση 5.4
Ωραιος! Θυμάσαι ποσο μο ταχύτητας έχεις; Στα 130 με την τελική σχέση πόσες στροφές έχει; Εκεί τι κατανάλωση ; Έχεις κάποιο κομπιασμα σε πολύ χαμηλές στροφές ;
-
elpa02 wrote:
Tkin73 wrote:
Ωραιος! Θυμάσαι ποσο μο ταχύτητας έχεις; Στα 130 με την τελική σχέση πόσες στροφές έχει; Εκεί τι κατανάλωση ; Έχεις κάποιο κομπιασμα σε πολύ χαμηλές στροφές ;
ΜΟ ταχυτητας ειναι χαμηλα πρεπει να ειναι καπου στα 35 στο συνολο. τα 130 πρπει να ειναι καπου στις 2500. Θα το τσεκαρω αυριο μεθαυριο και θα σου πω. Κομπιασμα οχι κανενα, το dsg συνεργαζεται πολυ καλα και το αμαξι ανοιγει γρηγορα και στρωτα.
Και η καταναλωση στο 5,4 που ειπα ειναι μκτη.
Αποκλειστικα μεσα στη πολη η μεση κατ. μπορει να παει και 6,5 αναλογα με την οδηγηση αλλα ευκολα μπορεις να την κρατησεις στο 5.7-5.9 και το dsg βοηθαει σε αυτο νομιζω. Επίσης και εκτος πολης με οικονομικη οδηγηση μπορει να κρατηθει στο 5 ισως και παρακατω.
Ερχομαι απο ενα 2λιτρο GrandVitara και αυτα τα νουμερα που εχω τωρα σε καταναλωση μου φαινονται εξωπραγματικα χαμηλα. Απο οταν διαπιστωσα και μονος μου με οδηγηση σε πραγματικες συθηκες αυτες τις καταναλωσεις δεν ξανασχοληθηκα, Ενα πανω ενα κατω δε τρεχει τιποτα αρκει που φχαριστιεμαι οδηγηση
-
Ευχαριστώ. Εξαιρετικές καταναλώσεις δλδ ο αδικημένος ντιζελ του γκρούπ. Όταν κατεβάζεις χειροκίνητα ταχύτητες το νιώθεις στις στροφές ανεβάζει ή δεν πολυχαμπαριαζει ;
Όταν πατήσεις τέρμα γκάζι σε χειροκίνητη λειτουργία κατεβάζει σχέση/σχέσεις μόνο του ανεξάρτητα τι θα κάνεις εσύ; Δλδ γυρίζει στο αυτόματο μόνο του;
Τι άλλο κοίταξες πριν καταλήξεις στο καμικ;
-
Ευχαριστώ. Εξαιρετικές καταναλώσεις δλδ ο αδικημένος ντιζελ του γκρούπ. Όταν κατεβάζεις χειροκίνητα ταχύτητες το νιώθεις στις στροφές ανεβάζει ή δεν πολυχαμπαριαζει ;
Όταν πατήσεις τέρμα γκάζι σε χειροκίνητη λειτουργία κατεβάζει σχέση/σχέσεις μόνο του ανεξάρτητα τι θα κάνεις εσύ; Δλδ γυρίζει στο αυτόματο μόνο του;
Τι άλλο κοίταξες πριν καταλήξεις στο καμικ;
Οταν κατεβαζεις χειροκινητα ανεβαζει στροφες. Θα ελεγα οτι λειτουργια του κινητηρα ειναι πολυ κοντα σε αυτην ενος βενζινο, ανεβαζει ευκολα στροφες και με χαμηλο θορυβο.
Στην χειροκινητη λειτουργια κατεβαζει μονο του οταν παει να κρεμασει το μοτερ δλδ με μεγαλη σχεση μεσα και πολυ λιγα χλμ . Δεν ανεβαζει εκτος μονο για προστασια αν το δουλεψεις παρα παρα πολυ ψηλα. Δεν γυριζει στο αυτοματο μονο του. Στην αυτοματη λειτουργια κατεβαζει και με kickdown κατεβαζει και 2 σχεσεις μαζεμενες. Το drive απο το sport mode δεν εχουν τρομακτικη διαφορα. Απ οτι εχω καταλαβει με το sport ανεβαζει σχεση κοντα στα κοκκινα (αναλογα με το πατημα του γκαζιου) και κατεβαζει λιγο νωριτερα απο οτι στο drive. Παντως σε αυτοματη λειτουργια θα ελεγα οτι το φχαριστιεσαι περισσοτερο ειδικα στις επιταχυνσεις απο οτι σε χειροκινητο. Αλλαζει σχεσεις γρη γο ρα.
Πριν καταληξω ειδα τα περισσοτερα αυτοκινητα της κατηγοριας στο ιδιο επιπεδο εξοπλισμου και τιμη. Κατεληξα σε 2. Στο καμικ και το κονα.
Τα 5χρονια/140k χλμ εγγυηση του κονα γερνουν τη ζυγαρια υπερ. Εχω ακουσει και γω πολλα για τα vag και η πολιτικη εγγυησεων ειναι λιγη. Παιρνει ομως επεκταση ικανοποιητικη.
Δυστυχως για test drive δεν υπηρχε κανενα σε πετρελαιο αυτοματο. Οποτε δε μπορουσα να εχω προσωπικη αποψη για τους κινητηρες. Δεν ηξερα και δε ξερω δλδ ποσο πιο δυνατος ειναι του κονα με 136hp και 32 κιλα ροπή. Ειδα ομως εστω τις εργοστασιακες τιμες επιδοσεων και ηταν πολυ κοντα παρ' ολη την διαφορα σε ιπποδυναμη. Οποτε αφησα το θεμα επιδοσεων και συγκρινα αμαξωματα.
Το καμικ για μενα υπερτερει παρασαγκας σε ποιοτητα κατασκευης. Βελτιωμενο hyundai το κονα, αλλά πλαστικα, σαλονι, οθονη ειναι πολυ κατωτερα απο του καμικ και πολλες λεπτομερειες με χαλασαν πχ το χειροφρενο στο κονα ειναι ενα κομματι πλαστικο, ομοιως ο τεμπελης, οι διακοπτες των παραθυρων κλπ και αυτα ειναι πραματα που τα ζεις καθε μερα. Αμα ειναι χαλια... Η οθονη στο κονα καρφωμενη πανω στο ταμπλο (οπως και σε πολλα αλλα αμαξια) με χαλαγε. Μου κοβει θεα. Στο καμικ ειναι πιο χαμηλα. Πορτμπαγκαζ νομιζω το καμικ ειναι μεγαλυτερο. Ποιτητα κυλισης αναρτηση στησιμο το καμικ ειναι ανωτερο.
Σαφως με κερδισε και η εξωτερικη εμφανιση. Τα πολλα πλαστικα στο κονα απεξω ειναι μειον για μενα και δε ξερω ποτε θα ξεθωριασουν.
και ολα αυτα στην ιδια ακριβως τιμη. Τα υπολοιπα ευρωπαικα ειτε ανεβαιναν πολυ σε κοστος, γιατι ηθελα πετρελαιο, ειτε δε μου αρεσαν γενικοτερα.
Αυτα
-
Ωραίος φίλε. Πριν μήνες είχα δοκιμάσει Scala και Karoq, δεν είχε βγει ακόμη Kamiq στις αντιπροσωπείες. Όντως δείχνουν τίμια αυτοκίνητα και απ' τα λίγα σε λογική τιμή, για αυτόματο ντήζελ. Τα χριστούγεννα που ήμουν Ελλάδα είδα με φίλο Kamiq στην έκθεση, άψογο εργονομικά αυτοκίνητο με πλήρη εξοπλισμό και πολύ ωραία αίσθηση στο εσωτερικό του. Μετά από λίγη ώρα είδαμε και το αντίστοιχο VW που ήταν σχεδόν 5 χιλιάδες ακριβότερο (για χειροκίνητο βενζίνης, φαντάζομαι σε dsg diesel ακόμη περισσότερο) και ενώ απ' έξω έχει πολύ όμορφο σχήμα, εσωτερικά φαινόταν πιο φτηνιάρικο!
Αν επιτρέπεται, ποιο ήταν το κόστος αγοράς του κλειδί στο χέρι;
Τα ψάχνουμε όλα, αλλά νομίζω για μένα που θέλω λογικό κόστος θα είναι μια πολύ πιθανή κατάληξη.
-
Το αντιστοιχο του Kamiq σε VW ειναι το T-CROSS . Στο 1000αρι με τα 115 αλογα εχουν την ιδια τιμη . 18600€ vs 18850€
-
Ambition 1.6 TDI DSG
22000
109 τελη κυκλοφοριας
-
To T Cross ειναι 4.11μετρα το Kamiq 4.24 κ το T Roc, που είναι το αντίστοιχό του ειναι 4.23m.
-
To T Cross ειναι 4.11μετρα το Kamiq 4.24 κ το T Roc, που είναι το αντίστοιχό του ειναι 4.23m.
Για μένα λάθος της VW που έχει στην ίδια κατηγορία b-suv δύο οχήματα (Τcross, Troc,όπως κι η Ford με ecosport και Puma).
Aς έριχναν τα λεφτά παραγωγής ενός από τα δύο για να φτιάξουν ένα και μόνο μοντέλο στα 4,15-4,20μ.(που ίσως γινόταν κι ακόμη καλύτερο) και μετά ας πήγαιναν στα c-suv γύρω στα 4,50m.
-
Εχουν την ιδια πλατφορμα. την MQB-A0
Το VW T-Roc εχει την MQB-A1. Αυτη εχει το Skoda Karoq
-
Εξαιρετικές καταναλώσεις δλδ ο αδικημένος ντιζελ του γκρούπ
UPD:
Διαδρομη στην Βοιωτια (παλιος Λεβεντης-Δαυλεια-Διστομο-Δεσφινα-Ιτεα και παλι πισω απο τον ιδιο δρομο) 140km με μεση ωριαια 57kmh μεση καταναλωση 4.7lt/100. Για οποιον δε ξερει τα μερη ουσιαστικα ανεβοκατεβάινεις 2 φορες τον Παρνασσο ορεινο δρομολογιο με γενικα καλο δρομο
-
Ω ρε φιλε δυσκολη διαδρομη Δαυλεια διστομο δεσφινα απιστευτο στροφιλικι....
-
Ω ρε φιλε δυσκολη διαδρομη Δαυλεια διστομο δεσφινα απιστευτο στροφιλικι....
και περιμενα πολυ μεγαλυτερη καταναλωση!!
-
Ναι η διαδρομή είναι με συνεχείς ανηφόρες κατηφόρες και διαρκή πέταλα. Ότι είχες κάτω από 5 είναι σχεδόν απίστευτο!
-
piliourits wrote:
Ambition 1.6 TDI DSG
22000
109 τελη κυκλοφοριας
Πολύ καλή αγορά. Αν και διατηρώ επιφυλάξεις για την εγγύηση και το DSG, πιστεύω πως είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο και με κόστος αγοράς που 'επιτρέπει' ακόμη και τυχόν αστοχία. Κατά βάθος το θεωρώ απίθανο πλέον να συμβεί κάτι τέτοιο ή μάλλον, όσο πιθανό είναι κι από άλλες εταιρείες. Θα μπει σοβαρά στα υπόψη για μελλοντική αγορά!
Να το χαρείς, καλές διαδρομές!
Skoda Kamiq