-
Καλησπέρα,
Έχω το νέο c4 cactus και στα πλαϊνά μαύρα πλαστικά πάνω από τη ρόδα το εξυσα σε Δαγρέ τοίχο και έκανε αρκετές βαθιές γρατσουνιές.
Είναι φυσικά τόσο βαθιές που φαίνονται και από μακριά. Υπάρχει λύση επισκευης για αυτό το είδος πλαστικού;
Πρόσοχη μιλώ πάντα για τα μαύρα πλαστικά που έχουν όλα τα αυτοκίνητα και όχι πχ πλαστικά προφυλακτήρα. Γιατί όπου ψάχνω πληροφορίες βρίσκω βαφές και αλοιφές για τέτοιο πλαστικό.
-
Καλησπέρα,
Έχω το νέο c4 cactus και στα πλαϊνά μαύρα πλαστικά πάνω από τη ρόδα το εξυσα σε Δαγρέ τοίχο και έκανε αρκετές βαθιές γρατσουνιές.
Είναι φυσικά τόσο βαθιές που φαίνονται και από μακριά. Υπάρχει λύση επισκευης για αυτό το είδος πλαστικού;
Πρόσοχη μιλώ πάντα για τα μαύρα πλαστικά που έχουν όλα τα αυτοκίνητα και όχι πχ πλαστικά προφυλακτήρα. Γιατί όπου ψάχνω πληροφορίες βρίσκω βαφές και αλοιφές για τέτοιο πλαστικό.
-
Καλησπέρα,
-
Ο χρήστης anesperos13 έγραψε:
Καλησπέρα,Έχω το νέο c4 cactus και στα πλαϊνά μαύρα πλαστικά πάνω από τη ρόδα το εξυσα σε Δαγρέ τοίχο και έκανε αρκετές βαθιές γρατσουνιές.
νομιζω ότι εκτός από αλλαγή δεν πρέπει να σκεφτείς κάτι άλλο....
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα,Έχω το νέο c4 cactus και στα πλαϊνά μαύρα πλαστικά πάνω από τη ρόδα το εξυσα σε Δαγρέ τοίχο και έκανε αρκετές βαθιές γρατσουνιές.
μήπως κάτι τέτοιο το διορθώσει;
https://www.skroutz.gr/s/3526466/Black- ... X1650.html -
Καλησπέρα!Βάλε αύριο αν μπορείς κάποιες κοντινές φωτογραφίες για να φανεί καλύτερα το πρόβλημα.
-
Ορίστε φωτογραφία:
Όταν λέτε αλλαγή, φαντάζομαι για πολύ μεγάλο κόστος..
Αυτό με το πιστόλι θερμότητας που πρότεινε ο φίλος τι.... θέλει να πει; να το λιώσω;
Κάποιο υλικό γεμίσματος δεν υπάρχει; Σε φαναρτζίδικο δεν έχω τύχη;
-
Δεν ειναι κατι,το φτιαχνεις και μονος σου αν μπορεις και εχεις ορεξη να ασχοληθεις...
Ψιλο γυαλοχαρτο,και μια ψεκασια με μαυρο σατινε αν δεν με ξεγελαει η εικονα... -
Όντως, τρίψτο λίγο, μπορεί να μην χρειαστεί καν βάψιμο. Σιγά τη ζημιά.
-
Ακριβώς αυτό θα έλεγα κι εγώ. Πολύ ψιλό γιαλοχαρτο (3000)και μετά βάψιμο με χρώμα για πλαστικά. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχεις την απόχρωση.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στην αρχή που το διάβασα νόμιζα τίποτα άκρως μεγάλη ζημιά, βαθιά κλπ…..
Πιστεύω αστεία ζημιά που ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ μπορείς να τα φέρεις στα μέτρα σου. Λίγο γυαλόχαρτο ψιλό με ελαφριές κινήσεις κ ένα χρώμα για πλαστικά την απόχρωση που έχει κ……εισαι άρχοντας!!! Ούτε μισή ώρα δουλειά δεν είναι…. Κ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΚΟΣΤΟΣ!!! -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Είναι καινούργιο το αμάξι και καταλαβαίνετε..
ίσως στη φωτογραφία δεν φαίνεται αλλά είναι αρκετά βαθύ, σίγουρα σε κάποια σημεία και 3-4 χιλιοστά.
Ίσως αν τριφτει ελαφρά και βαφτεί να μην φαίνεται όμως τόσο..
Έχετε κάποια χρώματα να μου προτείνετε; Που πουλάνε; Η απόχρωση είναι συγκεκριμένη; -
Τιμή για αντικατάσταση έχεις πάρει; Μπορεί να είναι κάτω των 100€ που σίγουρα για καινούριο αυτοκίνητο δε το σκέφτεσαι και πολύ.
Μικτή δεν έχεις;Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Είναι καινούργιο το αμάξι και καταλαβαίνετε..ίσως στη φωτογραφία δεν φαίνεται αλλά είναι αρκετά βαθύ, σίγουρα σε κάποια σημεία και 3-4 χιλιοστά.
Έχετε κάποια χρώματα να μου προτείνετε; Που πουλάνε; Η απόχρωση είναι συγκεκριμένη;σπρευ motip ! Ειδικά για πλαστικά -δέρματα-ταμπλό
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ορίστε φωτογραφία:Όταν λέτε αλλαγή, φαντάζομαι για πολύ μεγάλο κόστος..
Αυτό με το πιστόλι θερμότητας που πρότεινε ο φίλος τι.... θέλει να πει; να το λιώσω;
Κάποιο υλικό γεμίσματος δεν υπάρχει; Σε φαναρτζίδικο δεν έχω τύχη;
Ψιλό γυαλόχαρτο και μετά ελαφρύ πέρασμα με το πιστόλι θερμότητας. Θα επαναφέρει και το χρώμα και την υφή του πλαστικού. Μην το λιώσεις (δες λίγο και στο youtube πώς το χρησιμοποιούν για τα πλαστικά.
Youtube Video -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Είναι καινούργιο το αμάξι και καταλαβαίνετε..ίσως στη φωτογραφία δεν φαίνεται αλλά είναι αρκετά βαθύ, σίγουρα σε κάποια σημεία και 3-4 χιλιοστά.
Έχετε κάποια χρώματα να μου προτείνετε; Που πουλάνε; Η απόχρωση είναι συγκεκριμένη;Από όσο βλέπω η ιδιαιτερότητα στο πλαστικό, είναι ότι είναι λείο και όχι σαγρέ....Εκτός αν κάνω λάθος.
Δεν ξέρω αν είναι δουλειά που μπορείς να την κάνεις μόνος όπως θα ήθελες. Ίσως να φαίνεται μπάλωμα. Αυτό προσωπικά θα το πήγαινα σε βαφείο της αντιπροσωπείας να διορθώσουν το πλαστικό και με τον κωδικό του χρώματος να το κάνουν τοπικό βάψιμο.
Αν θέλεις μπορείς να προσπαθήσεις και μόνος και αν δεν πετύχει η προσπάθεια να πας στην αντιπροσωπεία. Όμως (χωρίς να έχω ιδιαίτερη εμπειρία από διορθώσεις σε πλαστικά), με το ντουκόχαρτο από λείο (αν είναι λείο και όχι σαγρέ) θα αγριέψει το πλαστικό. Δεν ξέρω πως θα το επαναφέρεις σε λείο.
Στο παρακάτω βίντεο, έχει σκάσει ένα ταμπλό. Δείχνει στο σημείο του σκασίματος τι διεργασία χρησιμοποιείται για να επισκευασθεί το σκάσιμο. Επειδή οι γρατσουνιές σου, είναι βαθιές, ίσως χρειασθεί κάτι παρόμοιο....Για λεπτές γρατσουνιές, με ένα θερμοπίστολο μπορείς να έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα, χωρίς να χρειασθεί βάψιμο. Στη δική σου περίπτωση χωρίς να είμαι σίγουρος, μπορεί να χρειασθεί δουλειά.....
Από 4:20 και μετά κοίταξε πληροφοριακά τι δουλειά μπορεί να γίνει σε ένα πλαστικό. Δεν διαφέρει από αυτήν που γίνεται σε λαμαρίνα.
https://www.youtube.com/watch?v=_x8qtvG-Y8U
Για απλές, λεπτές γρατσουνιές δες στο παρακάτω με ένα θερμοπίστολο πόσο ευκολότερα γίνεται η επισκευή.
https://www.youtube.com/watch?v=u3AOq_oAbA4
Τα βάζω πληροφοριακά. Ίσως και με ένα απλό τρίψιμο, με θερμοπίστολο και βάψιμο να διορθώνεται η κατάσταση. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Θα δοκιμάσω με ελαφρυ τρίψιμο και ένα θεμοπιστολο..
είναι ματ και όχι λείο το πλαστικό..
Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα!
-
Καλή προσπάθεια!!
-
παιδια για να μην ανοιγω καινοργιο θεμα εφοσον εχω πανω κατω το ιδιο θεμα σε μικροτερο βαθμο θελω την βοηθεια σας...
καλησπερα σας,,
ειμαι καινουργιο μελος στην παρεα σας ,, και αφοτου πρωτα διαβασα καποια θεματα που εχουν ανοιξει εδω πολυ ενδιαφεροντα αποφασισα και εγω να σας πω για το προβλημα μου μιας και φαινεστε γνωστες!προσφατα απο δικο μου λαθος απεκτησα στον πισω προφυλακτηρα εκει που τοποθεντουντε οι αισθητηρες μου ενα μικρο γδαρσιματακι... αν το δει καποιος θα πει σιγα ουτε καν φαινεται...
αλλα επειδη το αμαξι το εχω πενα και εγω ειμαι ψειρας θελω να εξαφανισω...
χρησιμοποιησα σπρευ σιλικονης αλλα δεν εκανα δουλεια....
καποιος μου πρωτεινε να το εξαλειψω με πιστολι θερμου αερα οπως κανει ο τυπας εδω στο βιντεο , μου φανηκε καλη λυση!https://www.youtube.com/watch?time_cont ... ue-1_Jk2Y0
απλα φοβαμαι επειδη εκανα μια δοκιμη σε κατι πλαστικα πως θα αφησει παραπανω γυαλαδα σε σχεση με το υπολοιπο κομματι και επισης η επιφανεια του σημειου ειναι πολυ μικρη....
εδω ειναι και η φωτο απο το αμαξι μου και μια πιο κοντινημην γελασετε , απλα φαινεται σε αυτο το σημειο ασπρο και ''γδαρμενο''.... χωρις ομως να εχει καποιο βαθουλωμα η να σκαλωνει το νυχι που λεμε!
επισης αλλοι μου προτειναν καποιου ειδους σπρευ η μπογια , camel για τα παπουτσια
και καποια αλλοι ειδικα jel για trim που κανουν το πλαστικο να φαινεται πιο σκουρο!
θα ηθελα να μου πειτε μια γνωμη εσεις πριν προχωρησω σε οποιαδηποτε ενεργεια..ευχαριστω εκ των προτερων!
-
Το καθαρισες? Βαλε σε ενα πανι λιγη σιλικονη, wd40 ή κατι παρεμφερες και καθαρισε το.
Ζημιά σε πλαστικό - λύσεις;