-
Είχα ΜΕΓΑΛΗ γκαντεμιά Σάββατο βράδυ. Είχα παρκάρει επί της Αγίας Παρασκευής λίγο μετά το Βενέτη και λίγο πριν το Κοσμικόν το ζαχαροπλαστείο. Το παρκάρω σε ασφαλές σημείο, εκεί ο δρόμος έχει μια εσοχή για να σταματάει το λεωφορείο. Κι όμως υπήρξε ΑΤΖΑΜΗΣ - ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ - ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΈΝΟΣ οδηγός που κατάφερε και με τράκαρε!
Μου άφησε σημείωμα στο παρμπρίζ ότι τη Δευτέρα θα μου κάνει δήλωση. Μόλις το είδα και είδα και πώς έκανε το αμάξι ψυχοπλακώθηκα. Τι απίστευτους ****άκες παράγει αυτή η χώρα...
Τέσπα το χειρότερο είναι ότι μου δημιούργησε και μηχανικό πρόβλημα και όταν πήγα να το ξεκινήσω το αμάξι ταλαντευότανε αριστερά - δεξιά, μάλλον μου στράβωσε κάνα άξονα. Το άφησα 200 μέτρα πιο πέρα σε πιο προσατευμένο σημείο (ελπίζω...).
Οπότε ψάχνω για συνεργείο και θα χρειαστεί και γερανός, έχετε κάποιον να προτείνετε στην περιοχή;
Είναι Hyundai Getz 1100.(ΑΝ(μία στο εκατομμύριο) μου κάνει δήλωση, θα πάρω τα χρήματα για το γερανό και την επισκευή ή πρέπει να έρθει πραγματονώμωνας; )
-
Είχα ΜΕΓΑΛΗ γκαντεμιά Σάββατο βράδυ. Είχα παρκάρει επί της Αγίας Παρασκευής λίγο μετά το Βενέτη και λίγο πριν το Κοσμικόν το ζαχαροπλαστείο. Το παρκάρω σε ασφαλές σημείο, εκεί ο δρόμος έχει μια εσοχή για να σταματάει το λεωφορείο. Κι όμως υπήρξε ΑΤΖΑΜΗΣ - ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ - ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΈΝΟΣ οδηγός που κατάφερε και με τράκαρε!
Μου άφησε σημείωμα στο παρμπρίζ ότι τη Δευτέρα θα μου κάνει δήλωση. Μόλις το είδα και είδα και πώς έκανε το αμάξι ψυχοπλακώθηκα. Τι απίστευτους ****άκες παράγει αυτή η χώρα...
Τέσπα το χειρότερο είναι ότι μου δημιούργησε και μηχανικό πρόβλημα και όταν πήγα να το ξεκινήσω το αμάξι ταλαντευότανε αριστερά - δεξιά, μάλλον μου στράβωσε κάνα άξονα. Το άφησα 200 μέτρα πιο πέρα σε πιο προσατευμένο σημείο (ελπίζω...).
Οπότε ψάχνω για συνεργείο και θα χρειαστεί και γερανός, έχετε κάποιον να προτείνετε στην περιοχή;
Είναι Hyundai Getz 1100.(ΑΝ(μία στο εκατομμύριο) μου κάνει δήλωση, θα πάρω τα χρήματα για το γερανό και την επισκευή ή πρέπει να έρθει πραγματονώμωνας; )
-
-
Περίμενε την δήλωση και δηλωσε το στην αστυνομία, μην σε ψαχνει και έχει ξέχασει πινακίδες. Απο τη στιγμή που άφησε σημείωμα θα κάνει δήλωση. Μην φτιάχνεις τίποτα.
-
Πήρα την ασφάλεια τηλέφωνο, μου είπαν ότι δικαιούμαι μεταφορά με γερανό, οπότε θα δω αν μου κάνει δήλωση και θα πράξω αναλόγως.
-
Ακόμα και να έχει καλή πρόθεση αυτός που με τρακάρισε και να κάνει δήλωση στην ασφαλιστική του (περίπτωση μία στο δισεκατομμύριο), και να πει ότι τράκαρε το τάδε αμάξι με την τάδε πινακίδα, η ασφαλιστική του δεν μπορεί να με βρει και να κάνει την εκτίμηση και να μου δώσει την αποζημίωση.
Η μόνη περίπτωση να πάρω κάτι θα ήτανε αν μου είχε αφήσει τα στοιχεία του.
Έτσι μου είπανε στην ασφαλιστική μου, οπότε η περίπτωση να αποζημιωθώ πλέον αποκλείεται. -
Και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να...αρχίσω να παίρνω τηλέφωνο μία μια τις ασφαλιστικές εταιρείες και να ρωτάω αν δήλωσε κάποιος ότι με τράκαρε...
-
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά όποιος σκοπεύει να κάνει δήλωση αφήνει στο σημείωμα τα στοιχεία του (τουλάχιστον τηλέφωνο και αριθμό κυκλοφορίας). Ο τύπος μάλλον άφησε ένα σημείωμα επειδή κάποιοι περαστικοί μπορεί να τον είδαν, αλλά δεν θα κάνει τίποτα. Επίσης έχω δει να αφήνουν σημείωμα με ένα νούμερο λάθος στον αριθμό κυκλοφορίας (και καλά ότι έκαναν ένα αθώο λάθος πάνω στη σύγχυση της στιγμής).
Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να σου κάνει δήλωση. Δες άμεσα μήπως κάποιο κατάστημα έχει κάμερα ασφαλείας.
-
Λιγο πιο μετα εχει ενα βενζιναδικο. Κανε καμια ερωτηση, δες για καμερες.
-
Ναι έχετε δίκιο, αν ήτανε να κάνει δήλωση θα άφηνε κάποιο στοιχείο του, τηλέφωνο ή πινακίδα.
Θα ρωτήσω και στο βενζινάδικο αν και δεν νομίζω να είδανε τίποτα, δεν έχουν οπτική επαφή με το σημείο που 'χα παρκάρει.
Σε συζήτηση με το φαναρτζή καταλήξαμε ότι κάτι με μεγάλα λάστιχα, ογκώδες (π.χ. φορτηγό) την έκανε τη δουλειά.
Επειδή έχουν μείνει υπολείμματα λάστιχου πάνω στη λαμαρίνα, και σε μεγάλο ύψος που σημαίνει και μεγάλα λάστιχα και επιβατικά με τόσο μεγάλα λάστιχα δεν υπάρχουν.Μόλις το είχα δει κι εγώ αμέσως φορτηγό σκέφτηκα και μετά σκέφτηκα απορριμματοφόρο, επειδή εκεί έχει κάμποσους κάδους...Και πήγα και κοίταξα τους κάδους εκείνη τη στιγμή και ήταν άδειοι!!! άρα είχε περάσει λείαν προσφάτως απορριμματοφόρο...
Όμως έχει και στάση εκεί, οπότε μπορεί να ήταν λεωφορείο...Ο γραφικός χαρακτήρας και η ορθογραφία του μηνύματος που μου άφησε (είναι απόλυτα σωστό ορθογραφικά και μου έκανε εντύπωση γιατί η ορθογραφία στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ σπάνιο) πάντως δεν παραπέμπουν σε οδηγό απορριμματοφόρου...
(τύφλα να 'χει ο αστυνόμος Μπέκας, έτσι; )Τέσπα, μηχανικά σύνολο 300€ (χωρίς το ΦΠΑ) και φαναρτζίδικα 550€ (νομίζω χωρίς ΦΠΑ, ξέχασα να το ρωτήσω).
Μηχανικά μεταχειρισμένα:
- ακρόμπαρο, μπουκάλα, ψαλίδι 170€.
- ζάντα 60€
- ευθυγράμμιση 20€
- εργασία 50€
Φαναρτζίδικα μεταχειρισμένα:
- πόρτα γύρω στα 150€
- φτερό + φλας _ κάτι άλλο (δεν θυμάμαι) 60€
- συν βάψιμο + κλπ κλπ
Θα κάνω μόνο τα μηχανικά και τα φαναρτζίδικα θα προσπαθήσω μόνος μου γιατί 550€ .
-
Καταρχήν πήγαινε κανε αναφορά του συμβάντος στην αστυνομία.
Δεύτερο αφού παίζει να υπάρχει πιθανότητα απορριμματοφόρου πήγαινε στο δήμο μαι μάθε την ώρα και ημέρα εκείνη ποιο αυτοκίνητο έκανε τη διαδρομή αυτή και ζητα να το δεις.
Εχε και το σημείωμα μαζί και ρωτα για τον γραφικό χαρακτήρα.
Αν πιεστούν σωστά γίνεται δήλωση αν πράγματι ήταν σκουπιδιάρικο.
Εννοείται θα εχεις βγάλει φωτό το αμάξι πριν το φτιάξεις να φαίνονται αυτά τα σημάδια σωστά και θα πας να βγάλεις και στο σημείο της σύγκρουσης. -
Έκανα δήλωση στην τροχαία.
Θα το ψάξω και στο δήμο για τα απορριμματοφόρα, αλλά το βρίσκω πολύ δύσκολο να βρω κάτι.
Και να τρακάρει κάποιο από αυτά δεν παθαίνει τίποτα, είναι...τανκς...
Άρα το τρακάρισμα δεν θα του 'χει αφήσει κάποιο σημάδι, κι αν του 'χει αφήσει θα το έφτιαξε άμεσα.
Πάντως θα το προσπαθήσω.
Κι αν με ρωτήσουν γιατί ρωτάω για τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων;
Τι θα πω, ότι ψάχνω τον ένοχο;
Δεν νομίζω ότι έχω την παραμικρή ελπίδα αν πω κάτι τέτοιο. -
Σιγά μην το έχουν φτιάξει.
Αν είσαι κατοικος του τοπικού δήμου θα πας σε κάποιον αιρετό που ψοφαει τέτοια εποχή για ψήφο και θα του πεις ότι έχω μάρτυρες ότι ένα απορριμματοφόρο με χτύπησε.
Δυστυχως δεν πρόλαβε κανεις να παρει αριθμό. Βοηθά να βρούμε ποιος ήτανε εκεί την ώρα βάρδια κλπ.Στη χειρότερη αν δεν εχεις γνωστό ή δεν είσαι τοπικος θα κανεις μια αίτηση αναφέροντας ότι είδαν απορριμματοφόρο, επισυνάπτοντας αν χρειαστεί και το δελτίο συμβάντων (που μπορείς να συμπληρώσεις με τη λεπτομέρεια του απορριμματοφόρου) ζητώντας τα στοιχεία. Είναι υποχρεωμένοι να σου απαντήσουν.
Δεν βλέπω να εχεις άλλη δυνατότητα από το να κυνηγήσεις αυτή τη χαραμάδα μπας και βρεις άκρη. -
Αν τον χτυπησε φορτηγο/απορριματοφορο δεν θα εχει παθει ουτε γρατζουνια. Ασε που πηγαινουν ιδιαιτερα αργα για να πεσουν σε καποιον κ πισω ειναι ορθια κ 2 ατομα, θα ειχαν χτυπησει σιγουρα.
Το να παει να κανει τον αστυνομο δε, στο δημο, μονο γελια θα προκαλεσει. Σιγα μην του δωσουν αναφορα. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν τον χτυπησε φορτηγο/απορριματοφορο δεν θα εχει παθει ουτε γρατζουνια. Ασε που πηγαινουν ιδιαιτερα αργα για να πεσουν σε καποιον κ πισω ειναι ορθια κ 2 ατομα, θα ειχαν χτυπησει σιγουρα.
Το να παει να κανει τον αστυνομο δε, στο δημο, μονο γελια θα προκαλεσει. Σιγα μην του δωσουν αναφορα.Αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα, οπως λέει εδώ ο φιλος μας, να είναι σκουπιδιάρα πρέπει να το εξαντλήσει.
Είπαμε ή θα πάει με γνωστό ή θα κάνει αίτηση με λίγο θρασος ζητώντας να του κάνουν δήλωση. Αν μπορεσει να περάσει το μήνυμα ότι έχω δει ή έχω μαρτυρες οτι με χτύπησε απορριμματοφόρο του δήμου σας εκείνη την ώρα καποιος μπορεί να φοβηθεί.
Δεν θα πάει παρακαλετά στα λαμόγια ούτε έχει να χάσει κάτι.
Ο πνιγμένος από μαλλιά του πιάνεται -
Χώρις να θέλω να απογοητεύσω αν πάει και αρχίσει τις αοριστίες τύπου το είδαν κάποιοι μάρτυρες αλλά δεν είδαν πινακίδα κλπ θα καταλάβουν οτί ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα και θα τον συνδέσουν με Κάιρο...
Δυστυχώς χωρίς πινακίδα δεν πρόκειται να βρεις άκρη. Και γενικά ακόμα και να είχες πινακίδα είναι πολύ δύσκολο να πληρωθείς από ασφάλεια σε όχημα ΔΧ.
Συνεργείο Χαλάνδρι - Αγία Παρασκευή