-
Τη στιγμή που φτάνω στο ταμείο δυσκολεύομαι να πληρώσω τα λεφτά του μεταλλικού χρώματος, το οποίο το χαζεύω μόνο όταν είμαι έξω από το αυτοκίνητο, αντί ενός έξτρα που θα το χρησιμοποιώ καθημερινά και θα κάνει τη ζωή μου ευκολότερη ή πιο άνετη. Αυτό βεβαίως γιατί πάντα είμαι ζορισμένος οικονομικά όταν αλλάζω αυτοκίνητο. Αν ήμουν απλαδούρας και μεταλλικό θα έβαζα και όλο τον κατάλογο των έξτρα.
-
Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στη Ρώμη και δεν μπορούσα να φανταστώ πιο κατάλληλο όχημα για να κόβει περιπολίες ασταμάτητα στην τού Αγίου Πέτρου.
Γενικώς, παίζει αρκετό ηλεκτρικό εδώ. Πάρα πολλά 500e, πολλά Leaf (ΙΧ και ταξί, να πάρει, απορώ πώς πουλάει τόσο ενώ έχει πολύ σαφή μειονεκτήματα), δημοτικά NV200. 2-3 Tesla.
Προωθούν το ID.4, το περιεργάστηκα (είναι πιο χαμηλό από τα θερμικά Σουβ, το Tiguan ας πούμε, για λόγους αεροδυναμικής, αλλά αυτό με χαλάει στο μπες βγες) κι ήρθε ο πωλητής, τρελαμένος να το οδηγήσω. 'Άσε με άνθρωπέ μου, δεν έχω ιδέα από τους δρόμους, ή που θα το κουρνιάξω ή που θα χαθώ'.
-
Renault Twizy και Zoe συμμετέχουν στους πανηγυρισμούς τής Ρώμης με μπόλικες κόρνες.
-
Γούστο έχουν τα twizy
-
Παντως αν μένεις κάπως μακρυά, κάνα 50 λεπτό από την δουλειά και γράφεις χιλιόμετρα αλλά έχεις ηλεκτρικό που φορτιζει όλο το βράδυ, τότε μια χαρά εργαλείο γινεται ένα ηλ οχημα. 1,5 ευρώ τα 100χλμ. Αλλάζει τα πάντα αυτο το κόστος.
Ενα λίγο δυνατότερο και με μεγαλύτερη αυτονομία dacia electric και επιτέλους φεύγεις από τις πολεις
-
Λέτε τα πρώτα μας ηλεκτρικά να είναι Οθωμανικά;!
Μπράβο τους πάντως. Έχει ξεφύγει η Τουρκία.
-
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Προτιμώ να καίω πετρέλαιο παρά τούρκικο ηλεκτρικό, ποτέ και για κανένα λόγο. Μου φτάνει που έχω την Corolla Verso κι είναι φτιαγμένη στην Τουρκία. Την πήρα βέβαια μεταχειρισμένη, σε καινούριο δε θα έκανα ποτέ τέτοιο πράγμα.
-
Έχουμε σε κάθε σπίτι παντζουρ και ντουλαπ, γιατί όχι και τουτ τουτ ελεκτρικ?
-
Βλέπεις να αναφέρει κανένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
-
Βλέπεις να αναφέρει κανένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Μα αφού μέχρι τώρα δεν είχαν ηλεκτρικά.
Υ.Γ.
ΓΚΡΜΜΜΜΦΦΦ!
-
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Προτιμώ να καίω πετρέλαιο παρά τούρκικο ηλεκτρικό, ποτέ και για κανένα λόγο. Μου φτάνει που έχω την Corolla Verso κι είναι φτιαγμένη στην Τουρκία. Την πήρα βέβαια μεταχειρισμένη, σε καινούριο δε θα έκανα ποτέ τέτοιο πράγμα.
Ποια η διαφορά από το να ήταν καινούργιο;;
-
Τα χουμε ξαναπεί αυτά. Αεροσκάφη της Π.Α. κι οχήματα του Στρατού είναι εν μερη κατασκευασμενα ή χρησιμοποιούν ανταλλακτικά Made in Turkey...
Δηλαδή θα απαξιωθουν και τα Τέσλα στη συνείδηση των θαυμαστών τους αν τα φτιάχνουν εκεί;
Οι Γερμανοί μας έβλαψαν και βλάπτουν 10 φορές περισσότερο απ τους Τούρκους, αλλά καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια οι ιδιοκτήτες των ...πρίμιουμ.
Δεν μας φταίνε οι Τούρκοι αν έχουν ανώτερη Βιομηχανία, εμείς φταίμε.
Και να θυμόμαστε πως μιλάμε για την Τουρκία, τον νο1 αποδεκτή ελληνικών εξαγωγών, ή αν κάνω λάθος, έναν απ τους πρώτους.
-
Λίγο πιο δυνατό, με λίγο μεγαλύτερη αυτονομία και λίγο πιο φθηνο και ας εχει το ιδιο αμάξωμα και εσωτερικό.
Παρατηρήσεις : Έστω και από το βίντεο αρκούντως ήσυχο.
Πραγματικά καθημερινό εργαλείο με κόστος μετακίνησης 1,5 ευρώ στα 100χλμ
-
dimsabas wrote:
Ποια η διαφορά από το να ήταν καινούργιο;;
Στη μία περίπτωση, θα έδινα τα χρήματά μου στους Τούρκους. Στην άλλη, τα έδωσα σε έναν Έλληνα.
Τέλος πάντων, δεν το συνεχίζω γιατί δε θέλω να γράφω για τέτοια ζητήματα. Για αυτό και δε συμμετέχω καθόλου στον Αντίλογο.
-
Και για να αλλάξουμε θέμα, να ένα εξαιρετικό μοντέλο, που έχει κι οδηγοκεντρικό προσανατολισμό. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μια σύγκριση με το Model Y.
Το κακό είναι ότι μόνο η μικρή έκδοση παίρνει επιδότηση.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-ford-mustang-mach-e-4h
-
Για να μην ξεχνάμε εδώ οι 'λάτρεις της αυτοκίνησης' που εστιάζει στο βάθος της και θα παιχτεί όλο το παιχνίδι σε βάθος χρόνου, για την ηλεκτροκίνηση
-
Κι όσο η ΕΕ κουνάει το αυστηρό δάχτυλο σε νοικοκυρές που πάνε τα παιδιά στο σχολείο και φέρνουν τα ψώνια από το μάρκετ σε χιλιάρια αμαξακια που μολύνουν το περιβάλλον, κι ο Λαπ με τον Ντιμ αγωνίζονται για το τέλος της ιδεολογικης ηγεμονίας του ντίζελ, όσοι έχουνε πολλά λεφτά, κόβουν βόλτες στη στρατόσφαιρα σε οχήματα που καινε 'a type of synthetic rubber as fuel and burns it in nitrous oxide' με εκπομπές 'around 4.5 tonnes per passenger in a six passenger flight'
-
https://www.theverge.com/2021/7/16/22580508/ford-gas-perfume-premium-mach-eau
Και για όσους βιάζονται να γίνουν ηλεκτροκινητοι,
'Ford made a premium gas fragrance for EV owners who miss the smell of fossil fuels.
Mach-Eau won’t ever go on sale, though'
-
Λοιπόν το φτωχομπινεδικο έκανε 230 χλμ πριν ζητήσει φόρτιση. Οντως ειναι λίγα. Τουλάχιστον 350 θα ήθελα με 400 χλμ μέσα στην πόλη.
Παραολαυτα η κατανάλωση του ήταν 13.3 kw /100χλμ
Δηλαδη με 0.14 λεπτά την κιλοβατώρα=1.8 ευρώ.
2.5 ευρώ έχει ο φρεντο με νερό.!!
Με το υπέρτατο και πενταμορφο μικρό πληρώνω 6.5ευρω παραπάνω για κάθε 100χλμ.
Στα 400.000 χλμ μέσα σε μια 10/ 12ετια που λογικά θα τα γράψεις λόγω έντονης χρησης θα έχεις κερδίσει 26.000 ευρώ.
Βάζεις αλλά δέκα και αγοράζεις γκαρσονιέρα σε φοιτητουπολη που θα σου αποφέρει περί τα 250 ευρώ σταθερό ενοίκιο.
-
Γιατί θες 350 με 400 χιλιόμετρα για αστική χρήση; Ταρίφας είσαι;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης