-
Ναι 30.000 τελικη τιμη εννοούσα ...
Αληθεια;;; Μονο 6.000 είναι η επιδότηση ;;;; και χωρις δικτυο φόρτισης...
Καλα ενταξει.
-
Ήμουν στο λύκειο όταν έκανα παρουσίαση στην τάξη για το υδρογόνο ως καύσιμο. Υπήρχαν από τότε αυτοκίνητα BMW με υδρογόνο, υπήρχε και πρατήριο στο Μόναχο, υπήρχαν και φορτηγά με fuel cells υδριδίων μετάλλου από τη Mercedes. Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια και ακόμα τα ίδια ακούω. Δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσει.
Πιθανόν σε άλλες μορφές πχ παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στην αυτοκινητοβιομηχανία το ξεχνάμε, κ το Mirai της toyota ειναι απλά για τα μάτια του κόσμου. Παγκόσμιοι κολοσοί αυτοκινητοβιομηχανιών επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση γιατί μόνο αυτή ειναι την δεδομένη στιγμή τεχνολογία με προοπτική.
-
Αληθεια;;; Μονο 6.000 είναι η επιδότηση ;;;; και χωρις δικτυο φόρτισης...
Καλα ενταξει.
Τι εννοείς!?!? Για όλα τα ηελκτρικά το ίδιο είναι...τι διαφορά έχει ένα ID.3, το δίκτυο είναι ίδιο για όλους. Μόνο η Τέσλα κάτι κάνει με το δικό της δίκτυο. Το Mach E έχει βγεί ως απευθείας ανταγωνιστής του Τέσλα. Είναι πιο αργό, αλλά πιο καλό στον δρόμο. Παρόμοια αυτονομία (έως 600χλμ) και ίδια σχεδόν τιμή.
-
Το ξερω!!! Απλα σχολιαζω το νηπιακο σταδιο στο δικτυο φορτησεων στην Ελλαδα.
-
H avis δίνει κ δώρο πακέτο εγκατάστασης φορτιστή στον χώρο (Το πακέτο εγκατάστασης ID. Charger περιλαμβάνει τον οικιακό φορτιστή (Wallbox) της Volkswagen «ID. Charger Connect», ισχύος 11kW, μαζί με τη μελέτη και εγκατάσταση φορτιστή στο χώρο σας). Πολύ καλό αν αναλογιστεί κάποιος οτι όλα μαζί πακέτο έχουν ένα σημαντικό κόστος.... φαντάζομαι να ειναι back 2 back προσφορά της αντιπροσωπείας.
-
Αναρωτιέμαι δηλαδή, οι Petrolheads τι άλλο θέλετε να διαβάσετε για να καταλάβετε πολύ απλά οτι οι βενζίνες/πετρέλαια μας τελείωσαν κ πλέον όλοι σχεδιάζουν την επόμενη μέρα σε άλλες μορφές ενέργειας. Κινήσεις σαν τις παρακάτω δεν σηκώνουν καμία αμφιβολία κ δείχνουν απλά αυτό που έχει καταλάβει όλος ο πλανήτης.
Η Shell σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα ορυκτά καύσιμα: «Η παραγωγή πετρελαίου κορυφώθηκε το 2019»
-
Λεει πως αρχικος στοχος ειναι το 2050 και θα ξεκινησει σε δεκα ετη. Αρα εχουμε το 30 ετη...
Και μιλαμε για αρχικη πρόβλεψη. Μποριε το 30 ετη να γινει και 40...
Τι αλλο λέγαμε;;;
-
Τι αλλο λέγαμε;;;
«Στόχος της Shell είναι η δημιουργία σημαντικών επιχειρήσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις αρχές της δεκαετίας του 2030», ...Παράλληλα επιθυμεί να πουλήσει διπλάσιο ρεύμα σε σχέση με αυτό που πουλάει σήμερα - έως το 2030, ενώ έως το 2025 επιθυμεί τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων να φτάσουν τα 500.000 από 60.000 που είναι σήμερα.>>
Αναφέρεσαι στον τελικό στόχο... χαμηλούς ρύπους μέχρι το 30 δηλαδή σε 9 χρόνια, διπλασιασμό ρεύματος επίσης ως το 30 κ 500.000 σταθμούς φόρτισης μέχρι το 25, δηλαδή σε 4 χρόνια, από μία κορυφαία εταιρία πετρελαιοηδών στον κόσμο θέλει να γεμίσει τα πάντα με φορτιστές..τα ίδια λέγαμε? γιατί εγώ μέχρι σήμερα σε αυτό το φορουμ διαβάζω οτι η ηλεκτροκίνηση είναι απλά wanna be για πλουσιόπαιδα κ κολπάκι των εταιριών για να βγάλουν χρήματα...αν πίστευαν οτι θα συνέχιζαν τα κέρδη από τα πετρέλαια, δνε θα εριχναν φράγκο αλλού, απλά βλέπουν οτι η ιστορία πάει αλλού.
-
ΕΛ ΑΡΔ,
... «Η παραγωγή πετρελαίου κορυφώθηκε το 2019» ...
Ξένοι ΑΡΔ,
Royal Dutch Shell (RDSA) said its oil production and carbon emissions have peaked as it detailed plans to gradually wean** itself** off fossil fuels.
-
Και δηλαδη ποσο ρευμα πουλαει σημερα , που αν διπλασιαστεί, ποσα ηλεκτρικά θα καλυψει στα επομενα 4 ετη.
-
Και δηλαδη ποσο ρευμα πουλαει σημερα , που αν διπλασιαστεί, ποσα ηλεκτρικά θα καλυψει στα επομενα 4 ετη.
Ρε φίλε, τώρα αυτό ειναι το πρόβλημα? πόσες Μwh παράγει η κάθε εταιρία κ πόσα ηλεκτρικά θα καλύψει? ή οτι βλέπουμε παγκόσμιοι κολοσοί να φεύγουν σιγά σιγά από τις παραδωσιακές πηγές ενέργειας κ να διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο με σοβαρές επενδύσεις στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, οι οποίες απλά επιβεβαιώνουν τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα της συγκεκριμένης τεχνολογίας?
-
Lap wrote:
Τι αλλο λέγαμε;;;
«Στόχος της Shell είναι η δημιουργία σημαντικών επιχειρήσεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις αρχές της δεκαετίας του 2030», ...Παράλληλα επιθυμεί να πουλήσει διπλάσιο ρεύμα σε σχέση με αυτό που πουλάει σήμερα - έως το 2030, ενώ έως το 2025 επιθυμεί τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων να φτάσουν τα 500.000 από 60.000 που είναι σήμερα.>>
Αναφέρεσαι στον τελικό στόχο... χαμηλούς ρύπους μέχρι το 30 δηλαδή σε 9 χρόνια, διπλασιασμό ρεύματος επίσης ως το 30 κ 500.000 σταθμούς φόρτισης μέχρι το 25, δηλαδή σε 4 χρόνια, από μία κορυφαία εταιρία πετρελαιοηδών στον κόσμο θέλει να γεμίσει τα πάντα με φορτιστές..τα ίδια λέγαμε? γιατί εγώ μέχρι σήμερα σε αυτό το φορουμ διαβάζω οτι η ηλεκτροκίνηση είναι απλά wanna be για πλουσιόπαιδα κ κολπάκι των εταιριών για να βγάλουν χρήματα...αν πίστευαν οτι θα συνέχιζαν τα κέρδη από τα πετρέλαια, δνε θα εριχναν φράγκο αλλού, απλά βλέπουν οτι η ιστορία πάει αλλού.
Εμείς λέμε ΤΩΡΑ και για το εγγύς μέλλον, δεν φαίνεται πάρα πολύ καλή ιδέα, αν έχεις καταλάβει αλλιώς, έχεις καταλάβει πολύ λάθος.
Αλλά επειδή αγοράζουμε αυτοκίνητα ΤΩΡΑ (εγώ το 2020), συνήθως επιλέγουμε θερμικά.
Αυτή τη στιγμή είναι μια ακριβή και με περιορισμένες εφαρμογές τεχνολογία που χρειάζεται κάποια, αρκετά, στάδια για να γίνει mainstream.
-
ή οτι βλέπουμε παγκόσμιοι κολοσοί να φεύγουν σιγά σιγά από τις παραδωσιακές πηγές ενέργειας κ να διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο με σοβαρές επενδύσεις στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, οι οποίες απλά επιβεβαιώνουν τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα της συγκεκριμένης τεχνολογίας?
Δεν διαφωνούμε...τα ίδια λέμε. Η Shell (και η κάθε εταιρεία) δεν αλλάζει γιατί μας αγαπάει, λεφτά θέλει να βγάλει. Θα πουλήσει ο,τιδήποτε της φέρνει κέρδη, απλό είναι. Η μόδα επιτάσει ηλεκτροκίνηση, οπότε χαζή θα ήταν να μην επενδύσει εκεί. Σήμερα, τα ηελκτρικά είναι για λεφτάδες και όσους θέλουν να είναι στην μόδα και να οδηγούν κάτι διαφορετικό (και εγώ μέσα σε αυτούς, τα λεφτά δεν έχω!). Σήμερα, δεν αγοράζεις ηλεκτρικό για οικονομία, είναι παράνοια...δεν βγάζει νόημα! Σε 1-2-3-10 χρόνια θα αγοράζουμε ηλεκτρικό για την οικονομία και γιατί δεν θα έχουμε επιλογές. Σε 20 χρόνια (ίσως και αρεκτά λιγότερο) το ηλεκτρικό θα κοστίζει το ίδιο ή και περισσότερο για να κινηθεί από το θερμικό. Επίσης απλά πράγματα, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
-
Φαντάζομαι σε αυτά τα 20 χρόνια περιοχές σαν το Παγκράτι και το Περιστέρι θα γεμίσουν φορτιστές σε κάθε γωνία αλλίως μπορούν να φάνε και παντεσπάνι;
-
Εμείς λέμε ΤΩΡΑ και για το εγγύς μέλλον, δεν φαίνεται πάρα πολύ καλή ιδέα, αν έχεις καταλάβει αλλιώς, έχεις καταλάβει πολύ λάθος.
οι πωλήσεις σε όλο τον πλανήτη είναι αυξητικές. Mainstream θα γίνει αργά η γρήγορα κ απλά επιβεβαιώνεται πλεον από παντού. Αμφιβάλλω βέβαια αν τα στάδια ειναι 'αρκετά' αλλά θα το δούμε στην πράξη. Η συζήτηση για το ΤΩΡΑ τι νόημα έχει, μπορεί κάποιος να βρει ένα οικονομικό πετρελαιοκίνητο σε καλή τιμή στο car κ να κάνει την αγορά του αιώνα. Σε αυτό το thread μιλάμε όμως για την προοπτική των ηλεκτρικών.
Επίσης απλά πράγματα, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Αυτό δεδομένο.
-
Είπαμε με μέτρα και με πρόστιμα, γιατί αλλιώς δεν προχωράει το θέμα!
Έκπληξη...ποιός θα τα πληρώσει όλα αυτά? Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων? μαντέψτε ξανά.....
-
Ακριβως. Οταν λενε σε 30 ετη θα σταματήσουν αρα σημαινει για 30 ετη θα προσφέρουν ορυκτα καύσιμα. Αρα, υπολιγζουν πως θα κυκλοφορουν για τα επομενα 30 ετη τουλάχιστον βενζινοκινητα.
Εγω τελειως αυθαίρετα λεω πως μπορεί να παει και 35-40 ετη.
-
Dublin wrote:
οι πωλήσεις σε όλο τον πλανήτη είναι αυξητικές. Mainstream θα γίνει αργά η γρήγορα κ απλά επιβεβαιώνεται πλεον από παντού. Αμφιβάλλω βέβαια αν τα στάδια ειναι 'αρκετά' αλλά θα το δούμε στην πράξη. Η συζήτηση για το ΤΩΡΑ τι νόημα έχει, μπορεί κάποιος να βρει ένα οικονομικό πετρελαιοκίνητο σε καλή τιμή στο car κ να κάνει την αγορά του αιώνα. Σε αυτό το thread μιλάμε όμως για την προοπτική των ηλεκτρικών.
Ακριβώς. Η προοπτική τους είναι ότι θα γίνουν mainstream στο μέλλον, όχι τώρα, ούτε αύριο.
Φυσικά και έχουν αυξητική τάση, αφού είχαν μηδενικές πωλήσεις πριν 3-4 χρόνια στην Ελλάδα! Μέχρι να πουλάνε 100.000 αυτοκίνητα όμως...θα δούμε..
Άλλωστε στις μετρήσεις βάζουν μέσα και τα PHEV, που ως γνωστόν, θα καταργηθούν επίσης στο μέλλον μαζί με τα υπόλοιπα θερμικά, οπότε οι πωλήσεις καθαρά ηλεκτρικών, απλά κουνούν την βελόνα αυτή τη στιγμή.
Αξιοσημείωτο το σταθερό ποσοστό των diesel στις πωλήσεις (περίπου 27%), για την ακρίβεια κέρδισε 1% Παρ' ότι χάνει μοντέλα και βάλλεται πανταχόθεν, ενώ η βενζίνη χάνει περισσότερο από 12%!
Παγκοσμίως θα δούμε τι θα γίνει γιατί οι μεγάλες αγορές του μέλλοντος (Ασία, Αφρική) θα είναι λίγο δύσκολο να εξηλεκτριστουν στα επόμενα 20-30 χρόνια. Δηλαδή όταν η Ευρώπη θα είναι 450.000.000 και η αγορά της Ασίας/Αφρικής περίπου 6.000.000.000, δεν ξέρω πραγματικά τι αποτύπωμα στις πωλήσεις θα αφήνειι στο παγκόσμιο σύνολο ο ένας με τον άλλο.
-
Παντως dublin θα σε εκπληξω. Αν καταφερουν να βγαλουν euro7 diesel και κατακρατα τους ρυπους που συζητούνται, οπως αμμωνία και καταλοιπα της.. Εγω δεν εχω θεμα...
Θα αγοραζα.
-
Παντως dublin θα σε εκπληξω. Αν καταφερουν να βγαλουν euro7 diesel και κατακρατα τους ρυπους που συζητούνται, οπως αμμωνία και καταλοιπα της.. Εγω δεν εχω θεμα...
Θα αγοραζα.
Χαχα! Εντάξει, δεν είναι πανάκεια, καλό είναι να υπάρχουν όλες οι επιλογές, πάντως σε μικρό αυτοκίνητο Β και κάτω δεν θα υπάρχει σύντομα κανένα diesel πιστεύω.
Σε C, ειδικά SUV θα υπάρχει ζήτηση για πολλά χρόνια ακόμη, καθώς και για επαγγελματικά.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης