-
Φίλε Zenrei όλα όσα έχουν αναφερθεί έχουν βάση ανάλογα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας τις ανάγκες του και τις δυνατότητες του τις οικονομικές. Υπέρβαση του budget κατά 50% δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Επίσης στα αυτοκίνητα που ψάχνεις π.χ. civic υπάρχει η δυνατότητα αγοράς, πραγματοποίησης τυχών επισκευών που χρειαστούν με μεγάλη πιθανότητα να μείνει στο ταμείο σου ένα ποσό από τον προϋπολογισμό σου. Και αυτό στο λέω καθώς ερευνώντας την αγορά για να πουλήσω το δικό μου civic βλέπω ότι υπάρχουν αξιόλογα αυτοκίνητα στην περιοχή των 7.000 - 8.000 ευρώ.
Από την άλλη αν όντως υπάρχει αυτή η δυνατότητα της υπέρβασης, ίσως ένα μικρό σκόντο σε χώρους και επιδόσεις να αξίζει προκειμένου να αγοράσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο.
Ο λόγος που ξεκίνησα να σου γράφω είναι να σου δώσω πληροφορίες που μπορεί να φανούν χρήσιμες στην επιλογή σου, αναφορικά με το civic 1.8 5d. Αρχικά να σου πω ότι το οδηγώ από το 2007 οπότε έχω πλήρη άποψη.
Στα συν του καταγράφονται τα εξής:
- Χώροι: Απίστευτη πρακτικότητα του μεγάλου χώρου αποσκευών (αν θυμάμαι καλά 480 lt). Πραγματικά θα χωρέσει ότι μπορείς να φανταστείς. Επίσης διάβασα το σχόλιο σου για τον χώρο στα πίσω καθίσματα. Η προσωπική μου εμπειρία και από τα λεγόμενα φίλων, που χαρακτηρίζονται ψηλοί (μιλάμε για δίμετρους) είναι πως πρόκειται για πολύ άνετο χώρο.
- Αξιοπιστία: Πραγματικά σκυλί και αν δεν υπήρχαν μερικά bugs (π.χ. συμπλέκτης, οθόνη lcd) θα σου έλεγα ότι δεν έχει ζητήσει τίποτα παραπάνω από τις προβλεπόμενες φθορές
- Οικονομία: ΟΚ και με βάση τα δεδομένα που έχουν πλέον διαμορφωθεί, μία μέση κατανάλωση στο trip της τάξεως του 7,3 (πραγματική κοντά στο λίτρο παραπάνω), για αμάξι 1.800 κυβικών, δεκαετίας , υπερβολική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ειδικά στον ανοιχτό δρόμο και με ταχύτητα 120 χλμ το 6,7 πραγματική είναι ρεαλιστικό σενάριο
- Επιδόσεις: Δυνατός κινητήρας, ελαστικός, έχει δύναμη για γρήγορες προσπεράσεις. Εθνική οδό κουμπώνεις 6, cruise control, αλλά η δύναμη είναι πάντα εκεί χωρίς κατεβάσματα
Πάμε και στα μείον:
- Θόρυβος κυρίως λόγω μέτριας ηχομόνωσης. Κι αν μιλάμε για θόρυβο κινητήρα οκ τον λες και ευχάριστο όταν τον πιέζεις. Ο θόρυβος από τα ελαστικά είναι σχεδόν πάντα εκεί (συμβάλουν και οι κάκιστοι δρόμοι σε αυτό), όπως και οι αεροδυναμικοί θόρυβοι κυρίως πάνω από τα 120 χλμ
- Ανάρτηση: Σκληρή, και οι πίσω επιβάτες το νιώθουν για τα καλά (ημιάκαμπτος γαρ).
- Τέλη κυκλοφορίας: 320 δεν τα λες και λίγα
Αυτά από εμένα και οτιδήποτε άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.
-
Παιδιά κατ αρχας σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.Λιθαρακι Λιθαρακι παίρνω αρκετές πληροφορίες .
Στα του καινούργιου το απορρίπτουμε. Για να πάρω κατι με χώρους και εναν αξιόπιστο κινητήρα πρεπει να περασω τα 16000 χιλ. απο τα 8 του civic ειναι μεγάλη η διάφορα άλλα ακόμη και απο τα 11000 που μπορώ να διαθέσω.Kαι δεν θελω να μπω σε δοσεις τωρα γιατι και η γυναικα μου θα σταματησει για λιγο καιρο την δουλεια και δεν θελω να εχω εξτρα δωσεις και με τα εξοδα του παιδιου(που λογικα θα εχει ,πρωτη φορα πατερας γαρ ) Θα παρω κατι να με βολεψει τωρα και οταν σταθούμε καλύτερα θα πάρω αυτοκίνητο που θα το κρατήσω αρκετό καιρό. Υγεια να εχουμε .
Σίγουρα θα κανω βιολογικό καθαρισμό οταν αγοραστεί τώρα για αναρτήσεις βαψίματα ταπετσαρίες κλπ θα βεβαιωθώ οσο ειναι το δυνατον οτι δεν χρειαζεται πριν την αγορα.
Φιλε Κωστα σε ευχαριστω μιας και με βοήθησες αρκετα για να δω αν οντως ειχε το συγκεκριμένο καποιο θεμα ή ειναι γενικο χαρακτηριστικο η σκληρή ανάρτηση πίσω και ο θόρυβος της καμπινας. Οποτε μαλλον αυτα δεν τα αποφεύγω. Ξερεις αν οντως εβγαινε με δερματινα μπεζ σαλονι-ταπετσαριες και σε μπλε χρωμα?
Φιλε cruiser μιας και βλεπω οτι εχει τον μεγαλο αδελφο,αισθάνεσαι και εσυ μαλακό πάτημα στον δρομο ή εγω εχω γινει παράξενος?Επισης και την καμπινα του ψιλοησυχη την λες ,δεν ειναι Merc αλλα ειναι οκ.Εχουμε παρκιγκ οποτε δεν υπαρχει θεμα παρκαρισματος.Aπο αυτα που μου ειπες το 508 μου αρεσε σαν επιλογη .πΧ κατι τετοιο? https://www.car.gr/14997511-peugeot-508-29000 ξερει κανενας αν ειχε βγει καλο μοντελο το συγκεκριμενο?Απο κινητήρα?
Επισης μετα σε sedan μεριά μου άρεσε και το insignia του 10 [urlhttps://www.car.gr/14655615-opel-insignia-1-6-turbo-sport-180hp][/url] παραδείγματα δινω οχι τα συγκεκριμενα οπως και δηποτε .Αν και αυτα φαίνονται βαρκες μπροστα στο civic .Απο αναρτησεις τι θα λενε? -
Μια χαρά αμαξάκι είναι αυτό που έχεις .
Το 508 ωραίο , αλλά είναι από εμπόρους και δεν ξέρω τι παίζει . C5 κυκλοφορούν κάποιες .
Ο 1,6 τούρμπο είχε θέματα , ενώ οι ατμοσφαιρικοί όχι , αλλά ήταν πιο αργοί .
Εγώ έχω την δίλιτρη . Στην πόλη καίω 9-10 λίτρα , ενώ στον ανοικτό δρόμο 6,5-8 με νόμιμες+ 20 ταχύτητες ...
Το ινσίνια τούρμπο καίει πολύ .
-
ειχα ενα τετοιο pug...
νο προβληματα @ ολ, παει και καλα-κουναει λιγο-στριβει απιστευτα, ακουγεται ο αερας μετα τα 170-180, καιει γυρω στα 11, στα χερια μου, οταν εκαιγε 11 και το 1.8 σιβικ την ωρα που ολοι οι αλλοι εβλεπαν 7 και στο πουγκ 7.5, αλλα τοσο ενδιαφερον οσο λυμενα σταυρολεξα στη τουαλετα...
στο παρκαρισμα, κοβει πολυ παραπανω απο τον σιβικα πλην ομως ειναι 3 φορες ο κριου ανασκελα... -
Ξερεις αν οντως εβγαινε με δερματινα μπεζ σαλονι-ταπετσαριες και σε μπλε χρωμα?
Δεν το θυμάμαι καθόλου φίλε μου...
-
Ο χρήστης kostas4c έγραψε:
Ξερεις αν οντως εβγαινε με δερματινα μπεζ σαλονι-ταπετσαριες και σε μπλε χρωμα?
Δεν το θυμάμαι καθόλου φίλε μου...
δεν εβγαινε με εργοστασιακο μπεζ, αυτο που ειχαν μπεζ ηταν τα ex - εχεις πεσει μεσα σε οτι ειχα, αλλα οκ, εχουν περασει πολλα απο τα ποδια μου - και ηταν υφασμα που λερωνε απιστευτα. ο σαρα εβαζε εδω καποια δερματα σαν εξτρα. μπλε εβγαινε κανονικα, ειναι το δευτερο λιγοτερο κυκλοφορημενο, πρωτο ηταν το περτικαλι.
για το κοπανημα πισω, υπαρχει λυση καπου στα 6 κατοσταρικα, μια κόιλ οβερ της μέιστερ.
συχνοτερο προβλημα ο κομπρεσορας ερ κοντισιον, λυνεται με ενα πενηνταλεπτο, μια επαφη-αντισταση ειναι, βρεθηκε οταν το ειχα πουλησει μετα απο 4 καμμενους.
για θορυβο 2 πραγματα
βουιζει αναμεσα 3800-4500 στροφες, το λυνεις με στροφαρισματα αλα χοντα, στο θεο.
ο σπαστικοτερος ομως θορυβος ερχεται απο τους καθρεπτες αν εχουν ακομη και τη παραμικρη αμυχη. αν τους ακους, βαψτους-φτιαχτους.
παντως, χαμηλοτερη κλαση απο το pug 508, αλλα το σταυρολεξο που λεγαμε, εδω δεν ειναι λυμενο...
αν σιβικ, ψαξε για ex που ειχαν εργοστασιακα ξενον και μερικα μπλιμπλικια παραπανω. χιλιομετρα, εχω ακουσει πολλους να ξεπερνανε τα 300k χωρις θεμα... -
Επειδή έχω την αδελφή του 508 , πράγματι είναι ένα θέμα τα 4,80 μήκος , αλλά τα αμάξια κόβουν απίστευτα και είναι χιλιομετροφάγοι . Συγκινήσεις κλπ που λέει ο γάτος , είναι άλλο θέμα . Εχουν άλλου είδους συγκινήσεις .
Εκεί που είσαι αγχωμένος με κάτι δύσκολο και ψάχνεις εναγωνίως για ηρεμιστικό , παίρνεις αυτά τα αμάξια και πας για ένα καφέ στην λίμνη στα Γιάννενα ή στην Καστοριά , γυρίζεις πίσω και πας ξεκούραστος στην δουλειά και χαλαρός...
-
Μιας κ μιλάμε πλέον αποκλειστικά για μεταχειρο, στη θέση σου θα κοιτούσα από sedan ford mondeo 5d, toyota avensis, και από hatchback το toyota auris. Σε κάθε περίπτωση τσεκαρε να έχουν esp. Εκεί στο 2010 (+- 1 με 2 χρόνια) ήταν που κάποια αυτοκίνητα το είχαν standard και σε κάποια το πλήρωνες.
-
καλησπερα παιδια.ειμαι σε μια παρομια κατασταση .Μολις αποκτησαμε ενα κοριτσακι.
Πλεον το toyota Auris 2008 μιας και 3θηρο δεν μας βολευει.Ειμαι Πατρα.Παμε σε hatchback λογω κυριως οτι το παρκιν μας ειναι σχετικα μικρο οποτε ενα μεγαλο sedan δεν θα χωραει.Διαβασα για το civic αλλα οι επιλογες σε μεταχειρισμενα ειναι λιγες στα 1800 λιγο που γυρισα τις μαντρες εδω.Και εχω και την γυναικα μου να λεει εδω ο κοσμος καιγεται εμεις θα παρουμε 1800 κυβικα κλπ. Για το megane πετρέλαιο του 14 τι θα λεγατε? κατι σαν αυτο https://www.car.gr/13659194-renault-megane-face-lift-diesel?
Επίσης μου αρεσε και ενα Focus του 10 σαν αυτο πχ https://www.car.gr/14799949-ford-focus-euro-5-tdci δεν ειναι το συγκεκριμένο απλα το βαζω για να δείξω πιο μοντελο λεω.Γνωριζεται κατι για τους συγκεκριμενους πετρελαιοκινητρες σε magane και Focus?
Σε καiνουργιο δεν μπορουμε να παμε γιατι ηδη τρεχουν 2 δανεια ενα εξoiκονομο και ενα αλλο οποτε δεν μας παίρνει για χρηματοδοτηση.Oταν με το καλο ξεμπερδεψουμε με αυτα σε 2-3 χρονια ισως γινει η κινηση για καινουργιο .
Παμε Βολο 1 φορα τον μηνα περιπου,μετα τα κλασικα σουπερμαρκετ και η δουλεια μου που ειναι γυρω στα 10 χλμ.
Ευχαριστω πολυ Βασιλης -
Μεταξύ των δύο, σαφώς το Megane που είναι νεώτερο μοντέλο. Το Focus είναι δύο γενιές πίσω από το τρέχον μοντέλο, ενώ το Megane μία γενιά πίσω. Αν μιλούσαμε για το επόμενο Focus, που κυκλοφόρησε από το 2011 και μετά, η προτίμηση μου μάλλον θα άλλαζε. Ως αξιοπιστία κινητήρων κλπ θεωρώ ότι είναι περίπου στα ίδια καλά επίπεδα και δεν είναι θα είναι αυτή το κριτήριο επιλογής.
Ότι και να κάνεις πάντως, απόφυγε τα μεταχειρισμένα diesel εισαγωγής γιατί κατά 95% έχουν πειραγμένα χιλιόμετρα. Βρες ένα ελληνικής πρώτης ταξινόμησης κι έλεγξε στο δίκτυο τα χιλιόμετρα του!
-
Ναι το megane μου αρεσε και εμενα δεν εχει και τελοι λογω ρυπων .Οποτε για Focus να κοιταξω μετα το 11?Επισης για Vw Golf plus τι θα λεγατε? https://www.car.gr/19625137-volkswagen-golf-plus-tsi-2019
Επισης να υποθέσω οτι θα ειναι λιγο πιο σπιρτόζα απο τα auris που εχω τωρα ?1400 90 hp ειναι. -
Όλα αυτά που κοιτάς θα είναι λίγο ή πολύ πιο γρήγορα από το Auris σου.
Πρέπει όμως να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα τι θέλεις: Βενζίνη ή diesel; Hatchback ή πολυμορφικίζον; -
με το πολυμορφικο δεν εχω θεμα απλα δεν θελω να ειναι μακρυ γιαυτο εχω απορυψει τα sedan δλδ μεχρι 4200 ειμαι οκ.Το Mazda 6 πχ ξεφευγει.Ενα πολυμορφικο οπως το VW plus αν μπουν δυο καθισματα πισω εχει χωρο να κατσει καποιος στην μεση?
-
https://www.car.gr/8220165-suzuki-baleno-gl-new-model
Οι χωροι του ειναι μεγαλυτεροι της νεας σκοντα οκταβια μετρημενο με μεζουρα και το πορτπαγκαζ σχεδον σαν του νεου φοκους ή σαν της c4, δηλαδη 360 λιτρα
Μηκος 4 μετρα, μικρος κυκλος στροφης παρκαρει ευκολα στην πολη.
0 χιλ
7 χρονια εγγυηση.
Μουλτιμιντια με εργοστασιακο ναβι και καμερα
Ολες οι ηλεκτρικες ευκολιες και λεντ και xenon προβολεις
90 αλογα
5,5 λιτρα πραγματικη καταναλωση.
0-100 δοκιμασμενο στα 10 δευτερα. -
Εγώ θα πρότεινα να δεις κάτι σε Βενζίνη μιας και κανεις πολύ περιορισμένη χρήση όσον αφορά τα χιλιόμετρα ,κι επίσης δεν ξέρεις σε τι ντίζελ θα πέσεις...Η οικονομική διαφορά όσον αφορά την χρήση του civic ετησίως δεν νομίζω να είναι και πολύ μεγάλη σε σχέση με το Megane...Ναι έχει ένα αρνητικό που είναι τα 320€ τέλη αλλά και η κατανάλωση που έχει είναι πολύ καλή και πολύ αξιόπιστο μηχανικά είναι και έχει και παρά πολύ καλούς χώρους...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Kαλημερα .Νομιζω θα απορρίψω το Focus του 10 και πριν γιατι ειναι euro 4 .Μια ερωτηση αν σου γινει έλεγχος τυχαίος σε αθηνα θεσσαλονικη εχεις θεμα και ας μην εισαι μονιμος κατοικος?Για τον κινητηρα του megane αυτον διαβασα τα καλυτερα ειναι και euro5 .Επισης τα civic με 150000 και βαλε χιλιομετρα κατα ποσο θεωρούνται αξιόπιστα?
-
Παντως δες αυτο που σου προτεινα πιο πανω αν σου αρεσει, θα βγει τωρα και σε φεισλιφτ.
Το εχει ιδιοκτητης που ειχε πριν το 308, ιδιο δηλαδη με το c4, και ανεφερε πως ειχε καλυτερο πατημα απο το πεζω.
Κοιτας πολυ παλια αυτοκινητα, χωρις να ξερεις ποσα αλλα εξτρα εξοδα θα σου βγαλει, χωρις εγγυηση, χωρις νεα συστηματα ασφαλειας. Για παραδειγμα το esp. Το να εχεις μωρο και να εισαι με αυτοκινητο χωρις esp δινοντας 11.000 ευρω ειναι να το πω ευγενικα μια πολυ κακη αγορα.
Και μετα δες πως θα το πουλησεις ενα αυτοκινητο ως τριτο χερι, ενω με ενα χιλιαρικο παραπανω παιρνεις του κουτιου, οικογενειακο με μεγαλους χωρους, ασφαλεια, με πολυ οικονομικη καταναλωση και χαμηλα τελη.
-
Νομίζω ότι με βάση τις αγγελίες που παρέθεσε, μάλλον κοιτάει αρκετά φθηνότερα αυτοκίνητα, απλώς κόλλησε το θέμα του στην αρχική αγγελία των 11.000 Ευρώ.
-
Καλησπέρα παιδιά. Δεν μπορώ να ξεπεράσω της 9 χιλιάδες αν ντε αν βρω κάτι εξαιρετικό να πάω στις 10 αλλά δεν παίζει παραπάνω με τίποτα. Το μπαλενο λέει ότι η τιμή είναι ενδεικτικη αλλά ίσως και να έχει και τόσο που ξέρωοντως είναι τόσο αποδοτικός ο 1200 με 90 άλογα; γιατί το δίνουν εργοστασιακά κάπου στα 12 ΣΕΚ τα 0 100.Τωρα έχω χαζέψει και με την gullieta του 10. Αλλά διαβάζω για θέματα με τον multiair και τα πλαστικά. Νομίζω όσο το ψάχνω μπερδεύομαι περισσότερο.Ξερει κανένας αν γίνει έλεγχος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αν έχει euro 4 αν σε γράφουν και ας μην είσαι μόνιμος κάτοικος;
-
Μην το σκέφτεσαι καν για diesel Euro 4! Στα λεφτά που διαθέτεις θα βρεις πάρα πολλά μοντέλα Euro 5.
Και βεβαίως θα φας γερή καμπάνα, ακόμη κι ως επισκέπτης σε Αθήνα ή θεσσαλονίκη αν σε πιάσουν με Euro 4!
Αγορά μεταχειρισμένου max 11000Ευρω