-
alex mix wrote:
kyr80 wrote:
Ψάχνω να βρω ένα λόγο να προτιμήσει κάποιος τον 1.2 από το hybrid
Μπορεί να μην του αρέσει το αυτόματο μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει πρόβλημα με τα καύσιμα και να του αρέσει πολύ, όσο για την μάρκα μπορεί να θέλει toyota για την αξιοπιστία της και για το aftersales που θεωρώ είναι τοπ.
Τι εννοείς δεν έχει πρόβλημα με τα καύσιμα; Δεν ξέρω κάποιον να θέλει να καίει παραπάνω καύσιμα στο ίδιο αυτοκίνητο. Δε μιλάμε για βενζίνη vs πετρέλαιο vs ρεύμα. Εδώ μιλάμε ότι και τα 2 καίνε βενζίνη, αλλά το ένα λόγο hybrid καίει λιγότερο.
Το αυτόματο(το έχω γράψει αρκετές φορές), θα έπρεπε να είναι standard το 2020 σε όλα τα αυτοκίνητα πλην ειδικών κατηγοριών. Αντίθετη άποψη να τη συζητήσω, μόνο με κάποιον που ΕΖΗΣΕ με αυτόματο. Όχι που οδήγησε περιστασιακά ή του μπατζανάκη του ή του κουμπάρου του. Δεν ξέρω κανέναν που να είχε αυτόματο και να γύρισε σε χειροκίνητο.
Ναι βρε kyr80 θα συμφωνήσω με οσα λες(εγώ) αλλά κάποιος μπορεί να γουστάρει χειροκίνητο μπορεί να μην θέλει να έχει 1800cc και να μην το ευχαριστιεται. Θα φέρω παράδειγμα το civic το 1.0(αμαξαρα) ο άλλος το παίρνει γιατί είναι honda γιατί έχει χειροκίνητο κορυφή και για πολλά άλλα, αλλά θυσιάζει την κατανάλωση, το ίδιο μπορεί κάποιος να πάρει το corolla γιατί του αρέσει γιατί γιατί αλλά να μην θέλει το υβριδικό οπότε δεν έχει πρόβλημα με την κατανάλωση, το ίδιο και αντιστρόφως πάντα. Απλά θέλω να πω είναι ποιο αυτοκίνητο θα σου κάνει κλικ
-
Ε ας πάρει το civic. Ή για να το θέσω αλλιώς. Αν έβγαινε το civic αυτόματο υβριδικό με μικρότερη κατανάλωση, δε θα ήταν κουτό να πάρει κάποιος το χειροκίνητο μη υβρδικό;;
Την παράμετρο του τεκμηριόυ δεν την είχα σκεφτεί, αλλά πόση διαφορά έχουν;
-
Αυτό που γράφεις, πως κάποιος για χ,ψ ειδικό λόγο θέλει το τάδε αμάξι χειροκίνητο, δεν είναι διαφορετικό στην ουσία του απ' αυτό που λέει ο Κυρ, πως ΠΡΕΠΕΙ το στάνταρ να θεωρείται το αυτόματο σε καινούρια αυτοκίνητα το έτος 2020, κι όχι να είναι το 1 στα 10 στην Ελλάδα (και πολύ λέω)... στην Ευρώπη ήδη διαβάζω πως ποσοστό άνω του 30% είναι τα αυτόματα πλέον.
Δε λέμε να είναι 'υποχρεωτικό' (που θα γίνει σύντομα στη πράξη, με την εξάπλωση υβριδικών κι ηλεκτρικών) αλλά να είναι το στάνταρ... κι όσοι ενδιαφέρονται για 'σπορ' οδήγηση, όλα τα αυτόματα λειτουργούν σαν sequential shift όποια στιγμή το ζητήσεις και κάνουν πιο γρήγορες αλλαγές με ελάχιστη η σχεδόν καθόλου απώλεια ροπής από οποιοδήποτε χειροκίνητο με οποιονδήποτε οδηγό.
-
Πάλι αυτή η κουβέντα ρε παιδιά; Σε κάποιους -όπως εμένα- αρέσει το χειροκίνητο. Μας αρέσει να οδηγούμε 'παραπάνω', με περισσότερη προσπάθεια, να συμμετέχουμε δηλαδή παραπάνω στη διαδικασία. Τι σας φαίνεται περίεργο; Τι δεν καταλαβαίνετε;
Σε λίγο καιρό θα μας λέει κάποιος άλλος: Μα καλά, ακόμη οδηγείτε εσείς οι ίδιοι; Εν έτει 2040; Θα έπρεπε να είναι όλα ρομποτικά! Τι αναχρονισμός, θεέ μου...τς τς τς!!
-
Πάντως το 1.8 hybrid υστερεί σημαντικά σε επιδόσεις σε σχέση με το 1.2 turbo, οπότε υπάρχει σαφής διαχωρισμός στον προσανατολισμό των δύο αυτοκινήτων.
-
Δεν ξέρω κανέναν που να είχε αυτόματο και να γύρισε σε χειροκίνητο.
Συμφωνώ για το αυτόματο. Αλλά εγώ έκανα το παραπάνω, μετά από 13 χρόνια με αυτόματο, γύρισα σε χειροοκίνητο λόγω 'ανάγκης' γιατί το αυτοκίνητο που ήθελα δεν έβγαινε σε αυτόματο (έβγαινε συγκεκριμένη έκδοση με τιμή +50%). Αλλά τώρα έχω πει ότι το επόμενο μόνο αυτόματο!
-
Οπότε λέμε όλοι το ίδιο αλλά ο καθένας από την σκοπιά του. Ότι του αρέσει του καθενός. Αν γίνει υποχρεωτικό οκ αλλά τώρα γιατί να μην πάρει κάποιος αν του αρέσει χειροκίνητο ή το αντίστροφο? Εγώ π. Χ κάνω πολλά χλμ το χρόνο 24 με 25χιλ.Σκεφτηκα diesel (και ακόμα το σκέφτομαι), μετά μου άρεσε και το corolla και το chr λέω δεν το δοκιμάζω σε hybrid (δεν είχα οδηγήσει ποτέ)? Μου άρεσε δεν μπορώ να πω αλλά δεν με ξετρέλανε. Τέλος έχω έρωτα με το civic λέω έχω μια δόση το μήνα 350 ευρώ κάτσε φέτος να μείνω με το corolla 2004 να ξεχρεωσω με τα λεφτά που πήρα το δάνειο και του χρόνου αν θέλω παίρνω και το civic και δεν με νοιάζει πόσο καίει, εγώ όμως θα έχω πάρει αυτό που ήθελα.
-
kyr80 wrote:
Δεν ξέρω κανέναν που να είχε αυτόματο και να γύρισε σε χειροκίνητο.
Συμφωνώ για το αυτόματο. Αλλά εγώ έκανα το παραπάνω, μετά από 13 χρόνια με αυτόματο, γύρισα σε χειροοκίνητο λόγω 'ανάγκης' γιατί το αυτοκίνητο που ήθελα δεν έβγαινε σε αυτόματο (έβγαινε συγκεκριμένη έκδοση με τιμή +50%). Αλλά τώρα έχω πει ότι το επόμενο μόνο αυτόματο!
Αυτό είναι κάτι διαφορετικό και κατανοητό. Προφανώς αν δεν φτάνουν τα κουκιά, τότε δεν τίεθται θέμα. Προσωπικά στις 3 τελευταίες αγορές που έκανα, ξεκινούσα λέγοντας αυτόματο. Το κακό είναι ότι στα περισσότερα αυτοκίνητα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, οι αυτόματες εκδόσεις είναι στις πιο πλούσια εξοπλιστικά εκδόσεις και ξεφεύγουν. Θυμάμαι αυτόματο πετρέλαιο astra έβγαινε κοντά στα 30κ€ πέρυσι τέτοια εποχή.
-
Πάλι αυτή η κουβέντα ρε παιδιά; Σε κάποιους -όπως εμένα- αρέσει το χειροκίνητο. Μας αρέσει να οδηγούμε 'παραπάνω', με περισσότερη προσπάθεια, να συμμετέχουμε δηλαδή παραπάνω στη διαδικασία. Τι σας φαίνεται περίεργο; Τι δεν καταλαβαίνετε;
Σε λίγο καιρό θα μας λέει κάποιος άλλος: Μα καλά, ακόμη οδηγείτε εσείς οι ίδιοι; Εν έτει 2040; Θα έπρεπε να είναι όλα ρομποτικά! Τι αναχρονισμός, θεέ μου...τς τς τς!!
Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι οδηγάς 'παραπάνω', με ένα χειροκίνητο;; Τότε να επαναφέρουμε και το τσοκ, μηχανική κρεμαγιέρα, ντίζα στα φρένα κλπ...
-
Για κάποιους η οδήγηση με χειροκίνητο είναι απόλαυση. Ειδικά όταν βγαίνεις για βόλτα και όχι για αγκαρίες στο κέντρο. Είναι πιο διασκεδαστικό γιατί έχεις 'περισσότερα να κάνεις'. Αυτό εννοεί ο sargus και συμφωνώ και εγώ. Επίσης σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις εσύ πότε ακριβώς θα γίνει η αλλαγή (στροφές) ή πότε δεν θα γίνει ή έστω και να βάλεις από 4η κατευθείαν δευτέρα.
Φυσικά σε θέμα ταχύτητας και αποκλειστικά αριθμών, 99.9% των περιπτώσεων ένα σύγχρονο καλό αυτόματο θα είναι γρηγορότερο. Πως να το κάνουμε όμως; Κάποια πράγματα μας ευχαριστούν και ας μην είναι 'τέλεια'.
Και το αυτόματο rev matching είναι 100% σωστό και αποδοτικό. Το να κάνεις μόνος σου σωστό κατέβασα και rev matching όμως ή μύτη τακούνι σε στροφή, ακόμα και αν 2 φορές στις 10 δε το κάνεις σωστά, πως να το κάνουμε έχει άλλη χάρη!
Ακόμα ένα παράδειγμα είναι τα αυτόματα ρολόγια. Εν έτει 2020 με τεχνολογία GPS, ηλιακά ρολόγια, ακρίβεια nanosecond κ.ά. υπάρχει ολόκληρη αγορά δισεκατομυρίων που ασχολείται με τα αυτόματα ρολόγια, που είναι 100% μηχανικά χωρίς καν μπαταρίες!
Η επιλογές είναι καλές και όσο περισσότερες υπάρχουν τόσο περισσότερος κόσμος είναι ευχαριστημένος. Δεν ισχυρίζεται κανείς πως ΟΛΟΙ θα έπρεπε να έχουν χειροκίνητα. Αυτοί που τα θέλουν όμως δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται σαν εξωγήινοι... Το έχω πει κι άλλες φορές: Αν δεν καταλαβαίνει κάποιος την έννοια 'απόλαυση' στην οδήγηση, του προτείνω να κάνει ένα τεστ ντράιβ με MX5 χειροκίνητο. Δεν μιλάμε για κανένα supercar, ούτε βάζει φωτιά στο δρόμο. Τα χαμόγελα που σου δίνει όμως ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν περιγράφονται με λόγια. Μιλαώ πάντα για άτομα που έχουν αγάπη για την αυτοκίνηση. Βγαίνει και αυτόματο αλλά είναι εγκλήματικό να το πάρει κανείς αυτόματο!!!
Εξαρτάται και πως χρησιμοποιύμε τα αυτοκίνητά μας. Στο picanto μου ας πούμε που το έχω για αγκαρίες και ευκολία στη πόλη, δε με ενδιαφέρει να έχει οπωσδήποτε χειροκίνητο. Μακάρι να είχε ένα ωραίο αυτόματο με torque converter... Δε πρόκειται να πω ποτέ, κάτσε να πάρω το Picanto να πάω να χαρώ μια στροφοδιαδρομή!
-
Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι οδηγάς 'παραπάνω', με ένα χειροκίνητο;; Τότε να επαναφέρουμε και το τσοκ, μηχανική κρεμαγιέρα, ντίζα στα φρένα κλπ...
Έλα ρε Kyr...δηλαδή τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτό που έγραψα; Δε θέλει παραπάνω προσπάθεια (παραπάνω κινήσεις) να οδηγήσεις χειροκίνητο; Αυτά θα λέμε τώρα; Ξανά από την αρχή την αλφαβήτα;
Εσείς (οι θιασώτες του αυτόματου εννοώ) μας έχετε πρήξει με την 'κουτάλα' που δε θέλετε να ανακατεύετε! Και τώρα αναρωτιέσαι αν οδηγάς παραπάνω με χειροκίνητο;
Πες ότι εσένα σου αρέσει να τελειώνουμε. Όπως λέω και εγώ.
Πολύ εύστοχο το παράδειγμα του Δημήτρη με το rev matching!
-
Οπότε όλες οι σύγχρονες εξωτικές κατασκευές που δεν έχουν συμπλέκτη(porsche-ferrari κλπ), κάτι κάνουν λάθος. Και ξέρουμε εμείς καλύτερα με το 1000ρι civic(τυχαίο παράδειγμα).
Το δε παράδειγμα με τα ρολόγια είναι άσχετο... Πρώτον μιλάμε για ένα αξεσουάρ-κόσμημα με μηδενική χρηστική αξία το 2020. Δεύτερον όπως είπες είναι ΑΥΤΟΜΑΤΑ... Δεν γυρνάς την κορώνα κάθε βράδυ να το κουρδίσεις... ΜΟΝΟ του κουρδίζεται. Διότι ο λόγος ύπαρξης των μηχανών και της μηχανικής είναι να κάνουν οι κατασκευές και τα μηχανήματα τη δουλειά του ανθρώπου.
Φαντάζομαι δε, ότι ζήσατε με αυτόματο και το απορρίψατε. Γιατί αλλιώς τζάμπα γράφουμε...
-
Η επιλογές είναι καλές και όσο περισσότερες υπάρχουν τόσο περισσότερος κόσμος είναι ευχαριστημένος. Δεν ισχυρίζεται κανείς πως ΟΛΟΙ θα έπρεπε να έχουν χειροκίνητα. Αυτοί που τα θέλουν όμως δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται σαν εξωγήινοι... Το έχω πει κι άλλες φορές: Αν δεν καταλαβαίνει κάποιος την έννοια 'απόλαυση' στην οδήγηση, του προτείνω να κάνει ένα τεστ ντράιβ με MX5 χειροκίνητο. Δεν μιλάμε για κανένα supercar, ούτε βάζει φωτιά στο δρόμο. Τα χαμόγελα που σου δίνει όμως ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν περιγράφονται με λόγια. Μιλαώ πάντα για άτομα που έχουν αγάπη για την αυτοκίνηση. Βγαίνει και αυτόματο αλλά είναι εγκλήματικό να το πάρει κανείς αυτόματο!!!
Μάντεψε... Είχα δικό μου αυτό που ακριβώς προτείνεις.... Είχα το 2.0 NC sport(το μόνο 6-τάχυτο) για 7 χρόνια.... Μακάρι να είχε το κιβώτιο που έχει το E43 AMG του γαμπρού μου.... Εκεί να δεις χαμόγελα.... Δεν ήθελα να κατέβω
-
Άλλα σου λέμε εμείς, σε άλλα επιμένεις να απαντάς εσύ.
Και επειδή ξέρω ότι είσαι έξυπνος άνθρωπος, καταλαβαίνεις, αλλά το κάνεις επίτηδες επειδή εγωισμός!
Εντάξει Kyr, να μην πάρουμε χειροκίνητο που μας αρέσει, να πάρουμε όλοι αυτόματο επειδή το προτιμάς εσύ.
-
H porsche είναι από τις λίγες εταιρίες που βγάζει ακόμα τέτοιου βελινεκούς αυτοκίνητα με ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ κιβώτιο. Κατ επιλογήν βέβαια και σε κάποιες περιπτώσεις είναι και ακριβότερα. Έχει βγάλει μάλιστα και 7τάχυτο χειροκίνητο πρόσφατα.
Το παράδειγμα με τα ρολόγια δεν είναι άσχετο απλά μάλλον δε το κατάλαβες γιατί δεν έχεις επαφή με τον χώρο. Η τεχνολογία των αυτομάτων ρολογιών (χωρίς μπαταρία - κουρδίζουν με τις κινήσεις του χεριού) υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Η ακρίβεια αυτών των μηχανισμών είναι κατα ΠΟΛΛΕΣ φορές χειρότερη από σύγχρονα ηλεκτρονικά ρολόγια και ένα κάρο συστήματα, τα οποία κυκλοφορούν στις μέρες μας. Αυτό εννοούσα. Πως κάτι 'ξεπερασμένο', τυχαίνει και έχει ακόμα φανατικό κοινό για τον αλφα ή βήτα λόγο.
Προσωπικά ναι έχω ζήσει με αυτόματο και θα ζούσα ξανά, αν ο σκοπός χρήσης του αυτοκινήτου αυτού ήταν να ασχολούμαι μαζί του όσο λιγότερο γίνεται και όχι να απολαμβάνω να το οδηγώ. Ή αν για κάποιο λόγο άρχιζαν να με ενδιαφέρουν πράγματα όπως τα 0-100, τα quartermiles κτλ...
Όσο για το NC kai thn E43... Πραγματικά γούσταρες περισσότερο να οδηγείς την merc από το δικό σου; Περίεργο!!! Μάλλον διάλεξες λάθος κατηγορία όταν έκανες αγορά. Εγώ για γούστα θα διάλεγα το NC κάθε φορά (αν φυσικά δεν ήταν το μοναδικό μου αυτοκίνητο) και ας είναι πολύ πιο αργό σε ευθεία!
-
Εμένα ρε κ... παιδα(πλάκα κάνω) δεν θα μου πει κανείς μπράβο ρε Alex που έκανες θυσία ένα χρονο για να πάρεις αυτό που θέλεις ή τι μ@λ@κ@ς είσαι που δεν πήρες τώρα. Ειδικά από σένα φίλε sargus περίμενα μια κουβέντα και το Fanis75. τι τα γράφω και γω?
Υ. Γ όλα καλά στην Κρήτη γιατί βλέπω σας έπνιξε εκεί κάτω?
-
Εμένα ρε κ... παιδα(πλάκα κάνω) δεν θα μου πει κανείς μπράβο ρε Alex που έκανες θυσία ένα χρονο για να πάρεις αυτό που θέλεις ή τι μ@λ@κ@ς είσαι που δεν πήρες τώρα. Ειδικά από σένα φίλε sargus περίμενα μια κουβέντα και το Fanis75. τι τα γράφω και γω?
Μπράβο Άλεξ που περιμένεις ένα χρόνο για να πάρεις αυτό που θέλεις!
Πέρα από την πλάκα, και εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα.
Όσο για τις πλημμύρες, άστα
-
alex mix wrote:
Μπράβο Άλεξ που περιμένεις ένα χρόνο για να πάρεις αυτό που θέλεις!
Πέρα από την πλάκα, και εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα.
Όσο για τις πλημμύρες, άστα
Ναι ρε φίλε τα έβλεπα στις ειδήσεις εύχομαι να είστε όλα καλα
-
Ακόμα ένα παράδειγμα είναι τα αυτόματα ρολόγια. Εν έτει 2020 με τεχνολογία GPS, ηλιακά ρολόγια, ακρίβεια nanosecond κ.ά. υπάρχει ολόκληρη αγορά δισεκατομυρίων που ασχολείται με τα αυτόματα ρολόγια, που είναι 100% μηχανικά χωρίς καν μπαταρίες!
του προτείνω να κάνει ένα τεστ ντράιβ με MX5 χειροκίνητο. Βγαίνει και αυτόματο αλλά είναι εγκλήματικό να το πάρει κανείς αυτόματο!!!
-
Αγαπώ αυτόματα ρολόγια (έχω από το 2000 αυτόματο) και είναι ακριβώς το ίδιο με τα αυτόματα κιβώτια, αντικατέστησαν τον μηχανισμο κουρδίσματος (δλδ. τις χειροκίνητες αλλαγές!). Τα ηλιακά, GPS, quartz κλπ. είναι η νέα τεχνολογία υβριδικών, ηλεκτρικών κλπ. Οπότε και στα ρολόγια, όπως και στα αυτοκίνητα ψηφίζω αυτόματο...αχαχα!!
-
Το MX5 αυτόματο μόνο θα το αγόραζα (και θα έπαιρνα ΜΧ5 όταν πηρα την Ζ4 εαν έβγαινε αυτόματο). Οπότε πήρα Ζ4 2.5si αυτόματη, χειροκίνητη με τίποτα!
-
-
χαχαχχα σσωραίοςς!
Κοίτα, αν πάρεις το σιβικ, τότε και μόνο τότε θα σου πω μπράβο γιατί σημαίνει ότι έχεις γούστο! χααχαχαα πλάκα κάνω, μην πέσετε να με φάτε!
Εμένα φίλε Αλεξ, η λογική μου στη ζωή γενικότερα είναι κάνε αυτό που σε ευχαριστεί (όσο δεν ενοχλείς βέβαια κάποιον) και όχι αυτό που 'πρέπει' ή αυτό που λένε οι άλλοι γύρω σου. Οπότε αν γουστάρεις να χρεωθείς και να πάρεις κάτι πιο ακριβό επειδή έτσι θα είσαι χαρούμενος, μεγειά σου και χαρά σου. Μαζί σου! Όχι όμως να χρεωθείς και αύριο μεθαύριο να είσαι πιεσμένος ή στενοχωρημένος σκεφτόμενος ότι έκανες μ@λ@κία; Έτσι;
Εδώ κάτω Κρήτη γίνεται όντως χαμός. Δε με ενοχλεί όμως γιατί το σιβικάκι είναι ασφαλές στο κλειστό πλέον γκαράζ του () και κυκλοφορούμε με τον κουβά της γυναίκας (astra h).
Toyota Corolla 2019