-
Ρε Φανη, αληθεια απο hothatch που λεω να πάρω θα με κανεις να παρω Corolla και μενα. Μα 1.9 l/100 ??? Ενω με αυτό που σκέφτομαι στην κίνηση βλέπω να χτυπάω 10++...
-
Ρε Φανη, αληθεια απο hothatch που λεω να πάρω θα με κανεις να παρω Corolla και μενα. Μα 1.9 l/100 ??? Ενω με αυτό που σκέφτομαι στην κίνηση βλέπω να χτυπάω 10++...
Αχαχαχα!
-
Πάρε την 2λιτρη Κορόλα με τα 184, έχει λίγο από hot...και θα είναι στο 2.1 αντί για 1.9.
-
Είπα, το 1.9 υπό συγκεκριμένες συνθήκες λόγω κίνησης.
-
-
- Είπα, το 1.9 υπό συγκεκριμένες συνθήκες λόγω κίνησης.
Ακριβώς! Το χειρότερο που έχω κάνει σε κίνηση πάντως ήταν μέχρι 5.1 -- εξαιρετικά μικρή διαδρομή (3+3 χιλίομετρα), κρύο, κρύος κινητήρας, άδεια μπαταρία, χωρίς κατηφόρα και με ελάχιστο φρένο. Ό,τι χειρότερο για το υβριδικό αλλά και πάλι πολύ χαμηλή κατανάλωση. Ειδικά στο ξεκίνα που ένα κανονικά αυτοκίνητο δίνει στιγμιαίες 15-20λίτρα, ο ηλεκτροκινητήρας σε ξεκινάει με μηδέν βενζίνη. Να μην πούμε για πάρκαρε/ξεπάρκαρε που είσαι αθόρυβος και δεν έχεις να μυρίζουν δίσκοι.
-
Εγώ θα αλλάξω κόρνα πάντως. Από την κόρνα του Mercedes Benz στην κόρνα για ποδήλατα δεν αντέχεται.
-
Ξέρουμε αν το μπροστινό παρμπρίζ είναι φιμέ εργοστασιακά έστω και λίγο;
-
Υποτίθεται ότι έχει φίλτρο UV. Στη φωτογραφία που ανέβασα (το άσπρο μοντέλο) φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει ένα σκοτείνιασμα. Δεν το έχω δει από κοντά για να σου πω πως είναι στην πραγματικότητα.
-
Claybird wrote:
Υποτίθεται ότι έχει φίλτρο UV. Στη φωτογραφία που ανέβασα (το άσπρο μοντέλο) φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει ένα σκοτείνιασμα. Δεν το έχω δει από κοντά για να σου πω πως είναι στην πραγματικότητα.
Ευχαριστώ πολύ. Ρωτάω γιατί σκοπεύω να βάλω αντηλιακές μεμβράνες και μου είπαν να μην βάλω στο εμπρός παρμπρίζ γιατί έχει ήδη ένα εργοστασιακό φιλμ.
Το αμάξι θα το παραλάβω μέσα στον Αύγουστο, όποτε δεν έχω εικόνα.
-
orestis82 wrote:
Claybird wrote:
Ευχαριστώ πολύ. Ρωτάω γιατί σκοπεύω να βάλω αντηλιακές μεμβράνες και μου είπαν να μην βάλω στο εμπρός παρμπρίζ γιατί έχει ήδη ένα εργοστασιακό φιλμ.
Το αμάξι θα το παραλάβω μέσα στον Αύγουστο, όποτε δεν έχω εικόνα.
ΒΑΛΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΦΟΒΑ, ότι επιτρέπεται από το νόμο.Έβαλα κα είμαι μια χαρά.Το εργοστασιακό δεν σε καλύπτει όσο καλό και να είναι.Ούτε στην οδήγηση ενοχλεί το βράδυ.
-
Έχει οδηγήσει κανείς και το TS και το χατς ώστε να υπάρχει σύγκριση σε ότι αφορά την οδηγική συμπεριφορά;
φαντάζομαι η ποιότητα εσωτερικά θα είναι ακριβώς η ίδια.
-
Έχει οδηγήσει κανείς και το TS και το χατς ώστε να υπάρχει σύγκριση σε ότι αφορά την οδηγική συμπεριφορά;
φαντάζομαι η ποιότητα εσωτερικά θα είναι ακριβώς η ίδια.
Θα μπορώ να πω διαφορές σε κανα δυο βδομάδες. Έχω οδηγήσει το TS εκτεταμένα αλλά αγόρασα το χατσ. Με την παραλαβή μετά από κάποια χιλιόμετρα, θα γράψω εντυπώσεις και όσες διαφορές θυμάμαι.
-
Εχει διαπιστωσει κανεις τους αεροδυναμικους θορυβους πανω απο τα 120 απο τον καθρεπτη ή την κολωνα που ακουσα στο test drive?
-
Εχει διαπιστωσει κανεις τους αεροδυναμικους θορυβους πανω απο τα 120 απο τον καθρεπτη ή την κολωνα που ακουσα στο test drive?
Ναι έχει, αλλά εμένα με 'ενόχλησαν' πάνω από τα 140χαω. Βέβαια δεν θυμάμαι να είχα αυτοκίνητο χωρίς τέτοιους θορύβους με εξαίρεση την e46. Ααα και το Fiesta ήταν αρκετά αθόρυβο στο test drive, από όσο θυμάμαι.
-
.SPIROS. wrote:
Ναι έχει, αλλά εμένα με 'ενόχλησαν' πάνω από τα 140χαω. Βέβαια δεν θυμάμαι να είχα αυτοκίνητο χωρίς τέτοιους θορύβους με εξαίρεση την e46. Ααα και το Fiesta ήταν αρκετά αθόρυβο στο test drive, από όσο θυμάμαι.
Ούτε τα W245 και W246 (B Class) έχουν. Γενικά τα γερμανικά σε αυτό είναι αλλού.
-
ΝΑΙ ΣΠΥΡΟ κι εγώ λίγο πριν τα 120 ακούω τον ήχο από τον αέρα στους καθρέφτες, όταν όμως έχω χάλια άσφαλτο τότε ακούω τα ελαστικά που όντως τα δικά μας είναι με ποιότητα θορύβου στα 71 db ενώ υπάρχουν στην αγορά κάποια που ξεκινούν από τα 67 και αρκετά στα 68 db μισελέν ως επί το πλείστον.
Σκέφτηκα πολλές φορές να τα αλλάξω,αλλά μετάνοιωσα,καινούργια είναι είπα και το άφησα για αργότερα.
-
Terry επειδή το έψαξα, τα decibel αυτά είναι για τον θόρυβο που ακούγεται προς τα έξω! Όχι για τον θόρυβο που πάει στην καμπίνα. Οι εταιρείες έχουν δικές τους τεχνολογίες αλλά δεν έχω ακούσει για μετρήσεις ή τεστ πουθενά, μόνο υποκειμενικά...
-
Ατελείωτες σελίδες για την Corolla, δε μπορώ να τις διαβάσω όλες. Απ τα πρώτα αυτοκίνητα που πήγα να δω, δύο φορές μάλιστα, δυστυχώς απορρίφθηκε όταν με το ζόρι καθόμουν στη θέση οδήγησης και με τίποτα δεν χωρουσα από πίσω μου. (Τώρα που γράφω θυμήθηκα πως είχα πάει κι εκτός Ελλάδος το 2015 να δω την τότε Corolla 1.6 7speed CVT (?) που έβγαινε λίγο ακριβότερα απ το δίλιτρο αυτοματο aisin 6ταχυτο Mazda6 που πήρα τελικά, αν έχουν τον Αλλάχ τους.... Ακριβότερα! και με 1 χρόνο λιγότερο δόσεις και χωρίς την ασφάλιση! Κι απ το Camry έβγαινε μόνο 2 χιλιάρικακάτω!)
Αυτό που θέλω να ρωτήσω τον Φάνη, γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες υβριδικών που γνωρίζω δεν καταλαβαίνουν ΤΙ ρωτάω, πως είναι το αμάξι σε ανηφόρες καρφί με φορτίο; Δηλαδή πως είναι η ροπή του για τέτοια δύσκολα (εκτός νόμιμων κλίσεων ανηφόρες όπως σε κάτι χωριά) που τα ατμόσφαιρα ίσως και να μη βγουν, και άνετα πάνε μόνο τα πετρέλαια; Πάει άνετα σαν τα τούρμπο ντίζελ, απλά βγαίνει, πως πάει κι αν πιστεύεις ζορίζεται το eCVT ή δεν μασάει το ηλεκτρομοτερ από τέτοια; )
-
Εννοείς αν θα καταφέρει να ανεβεί χωρίς να 'μυρίσει δίσκος' ή αν πάει και γρήγορα;
Χωρις να έχω εμπειρία από ανηφορεσ θα πω ότι στις χαμηλές ταχύτητες θα δουλέψει ο ηλεκτροκινητήρας 100% με όλη τη ροπή του. Είναι κομπλάρισμενος απευθείας στον άξονα κίνησης, το 'κιβώτιο' είναι για τη συνδρομή του ΚΕΚ.
-
Εντάξει, δίσκος που δεν υπάρχει δεν μυρίζει. Πως είναι στην πράξη η θεωρητική λειτουργία που περιγράφεις κι εσύ, θέλω να μάθω... αλλά απ ότι κατάλαβα, σε μέρη που έχει πιθανότητες να γρατσουνιστει, δεν πρόκειται να πατήσει ποτέ υβριδική Κορολλα...
-
Terry επειδή το έψαξα, τα decibel αυτά είναι για τον θόρυβο που ακούγεται προς τα έξω! Όχι για τον θόρυβο που πάει στην καμπίνα. Οι εταιρείες έχουν δικές τους τεχνολογίες αλλά δεν έχω ακούσει για μετρήσεις ή τεστ πουθενά, μόνο υποκειμενικά...
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, τι εννοείς..??
Πως ο θόρυβος που βγάζουν τα db αυτά δεν είναι μέτρηση που αφορά την καμπίνα αλλά έξω από αυτήν..??
Κι αν είναι έτσι πάλι κάποιος από αυτόν τον θόρυβο δεν πάει και μέσα ..?? Ασχέτως εάν τα νούμερα είναι άλλα για μέσα,αναλογικά με τα έξω δεν είναι..??
Όταν λέμε δηλαδή πως ένα ελαστικό είναι αθόρυβο τι μετράμε και πως..??
-
Ακριβώς τερυ, αφορά την ηχορύπανση προς τα έξω του αυτοκινήτου, που είναι και αυτό που ενδιαφέρει το νομοθέτη. Υπάρχουν τεχνολογίες που μειώνουν το θόρυβο που πάει μέσα αλλά δεν υπάρχουν αντικειμενικές μετρήσεις.
Toyota Corolla 2019