-
Επίσης θα σου λύσουν το μισό αμάξι για να τους περάσουν, σίγουρα δεν αξίζουν. Αν θέλεις εργοστασιακούς αισθητήτρες με αυτόματο φρενάρισμα το πιο κοντινό σε τιμή απο Toyota και άμεσα διαθέσιμο είναι το CHR CLUB. Δεν ξέρω αν θα φέρουν το Yaris Cross με αυτό το χαρακτηριστικό αλλά εκει γίνεται σφαγή με τις προπαραγγελίες συν ότι δε θα ξέρουν να σου πουν και σίγουρα.
Για αντιπροσωπείες που ρώτησες προηγουμένως ο πιο φθηνή για αγορά είναι η Λάμδα και σηκώνουν και παζάρι γενικά. Για σέρβις τα είπα και πριν μακριά. Ο Γιαννίτσας ειναι ο αμέσως επόμενος, αλλά έχει αυτό το σπαστικό της παλιάς σχολής πωλητών που σου δίνουν μια τιμή και μετά σκάει ο ίδιος ο Γιαννίτσας και σου δίνει μια έκπτωση. Βγαίνει και πάλι ακριβότερος από τη Λαμδα συν το χάσιμο χρόνου από αυτό το χαζό θέατρο. Νεο Κηφισό που είχα πάει να ρωτήσω και στα δυο καταστήματα βαριόντουσαν οι πωλητές και να μου πουν τιμή, στο δε κεντρικό δε μου πρότειναν καν test drive ενώ το αυτοκίνητο ήταν εκεί.
Polis οι ακριβότεροι όλων έχει αναφερθεί πολλές φορές, είχα πάρει ένα Yaris το 2018 απο αυτούς και τα παρέλαβα με μούχλα στο φίλτρο καμπίνας και βρώμαγε όλο το αυτοκίνητο. Επίσης ο κουμπάρος μου πήρε ένα Aygo το 2019 και συναγερμός που του έβαλαν είχε θέμα με τη καλωδίωση και βάραγε μόνος του. Πήγε και του το έφτιαξαν και πήγαν να του ζητήσουν και χρήματα που προφανώς δεν πλήρωσε. Το Yaris το πήγα μια φορά για σερβις στo Νεο Κηφισό στη Βουλιαγμένης και για αλλαγή πίσω προφυλακτήρα στα κεντρικά τους στον Κηφισό. Έμεινα ικανοποιημένος. Εκεί θα πάω και το Corolla μου με το καλό όταν έρθει η ώρα του service κι ελπίζω να συνεχίσω να έχω την ίδια άποψη.
Αυτά από μένα ελπίζω να σε βοήθησα.
Αντάλλαξα κανα-δυο εμαιλ με αντιπροσωπείες. Μου απάντησαν μέχρι στιγμής δυο με τα ίδια στοιχεία:
- Συνολικό κόστος αισθητήρων με εγκατάσταση: 870 ευρώ
- Δε συνδέονται με οθόνη, δε φρενάρουν, μόνο ηχο κάνουν
- Ενεργοποιούνται μόνο με την όπισθεν, σου βάζουν και κουμπί απενεργοποίησης
Συμπέρασμα δικό μου (πούσαι terry): Δεν αξίζουν με την καμία
-
Μπα, τους παρατάω τους αισθητήρες. Και το συναγερμό ενδεχομένως! Μου είπαν 250 για 'εγκεκριμένο από Toyota' και για εργοστασιακό 700 με επιφύλαξη αν υπάρχει
Για τις μπάρες οροφής έμαθα ότι είναι κατασκευής Toyota χωρίς κατι παραπάνω (προδιαγραφές, decibel κλπ).
Με βλέπω να κάνω παζάρια για έκπτωση και το μόνο που να βάζω να είναι κανένα λαστιχένιο πατάκι και κάλυμμα χώρου αποσκευών.
Θα πάω αυτήν την εβδομάδα στην εδώ Toyota δανιας με καρότσια και παιδικά καθίσματα κλπ να δω επιτέλους το ΗΒ από κοντά και να μετρήσω τι χωράει!
-
Μπα, τους παρατάω τους αισθητήρες. Και το συναγερμό ενδεχομένως! Μου είπαν 250 για 'εγκεκριμένο από Toyota' και για εργοστασιακό 700 με επιφύλαξη αν υπάρχει
Για τις μπάρες οροφής έμαθα ότι είναι κατασκευής Toyota χωρίς κατι παραπάνω (προδιαγραφές, decibel κλπ).
Με βλέπω να κάνω παζάρια για έκπτωση και το μόνο που να βάζω να είναι κανένα λαστιχένιο πατάκι και κάλυμμα χώρου αποσκευών.
Θα πάω αυτήν την εβδομάδα στην εδώ Toyota δανιας με καρότσια και παιδικά καθίσματα κλπ να δω επιτέλους το ΗΒ από κοντά και να μετρήσω τι χωράει!
175 ΕΥΡΩ μπροστά πίσω,βρήκα και με 120,βαμμένοι στο λευκό και μαύρο ανάλογα με τους προφυλακτήρες, οθόνη με ενδείξεις ,οπτικές και ηχητικές που απενεργοποιούνται με κουμπί στην οθόνη και διακόπτη σε άλλο μέρος για να τους κλείνεις όταν ταξιδεύεις...!!!
ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΙ στην τοποθέτηση σε ότι αφορά ειδικά το μέσα στο αυτοκίνητο και ενεργοποιούμενοι αυτόματα για 8 δεύτερα όταν περνάς από την όπισθεν....!!! Να πάω στην Τογιότα να δώσω εννιακόσια ευρώ..??
Μη φοβάστε να βάλετε άφτερ μάρκετ. Ο συναγερμός δηλαδή που μας βάζουν τι είναι, γράφει Τογιότα..??
Αν δείτε πόσο εύκολα λύνεται για παράδειγμα η οθόνη που το έψαχνα, θα γελάσετε......
Η αντιπροσωπεία είναι ΕΝΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ , για τα υποχρεωτικά σέρβις των 6 ετών της εγγύησης...!!! Προφανώς είναι αμοιβαία τα αισθήματα αν κρίνω από το πως μας αντιμετωπίζουν μετά την αγορά, ΣΑΝ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ....!!! Αν προκύψει κάτι περίεργο για την δεύτερη τριετία της εγγύησης που είναι διαφοροποιημένη σε κάποια θέματα,όποιος έχει απορίες ας το βρει κι ας το διαβάσει προσεκτικά,π.χ. αν χαλάσει ο κομπρέσορας καλύπτεται..?? Ή ένας διακόπτης πλαστικός καλύπτεται..??..........
ΠΑΙΔΙΑ active plus το πολύ,έχει σημασία και μετά βάλτε κι εσείς άφτερ μάρκετ ,δεν παθαίνει τίποτε το κορόλα.....
-
Καλησπέρα .νέος χρήστης του φόρουμ (ολίγον ασχέτος με τα αμάξια ),θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που έχετε γράψει τόσα πράγματα και τόσες εμπειρίες για την κορολα,και βοηθήσατε έναν 'άσχετο',να κατασταλάξει .ήμουν ανάμεσα στο chr και την κορολα και εν τέλη καταλήγω στην κορολα (σε κάνα τρίμηνο με βλέπω αφού θέλω να πάω να τα δω και από κοντά ,να κάνω και τα test drive μου κλπ).
Είχα toyota celica (στρογγυλα φανάρια) και τα τελευταία οδηγώ ένα σταρλετ του 90. ελπίζω να συνηθίσω γρήγορα τις νέες τεχνολογίες ,που σίγουρα θα φαντάζουν εξωγήινες μιας και τα 2 αμάξια μου είναι προπολεμικά
-
Καλώς ήλθες! Μην ανησυχείς, θα συνηθίσεις πολύ γρήγορα. Η αλλαγή θα είναι τεράστια και θα σε εντυπωσιάσει.
-
Απόψεις για εσωτερικό; Βλέπω Μαύρο και Μαύρο/Γκρι, το δεύτερο μου φαίνεται πιο φωτεινό στον ουρανό κλπ αλλά δεν ξέρω αν μου αρέσει στα καθίσματα και στο ταμπλώ. Δεν μπορώ να το βρω από κοντά να το δω, δεν είναι διαθέσιμο εδώ.
-
Απόψεις για εσωτερικό; Βλέπω Μαύρο και Μαύρο/Γκρι, το δεύτερο μου φαίνεται πιο φωτεινό στον ουρανό κλπ αλλά δεν ξέρω αν μου αρέσει στα καθίσματα και στο ταμπλώ. Δεν μπορώ να το βρω από κοντά να το δω, δεν είναι διαθέσιμο εδώ.
Καθαρά προσωπικό γούστο. Εγώ τα είδα και τα 2 από κοντά και σαφώς προτιμώ το μαύρο/γκρι. Κάνει πιο φωτεινό το εσωτερικό και πιο μοντέρνο. Επίσης είναι (για εμένα) πολύ πιο ωραία και τα καθίσματα. Να προσθέσω ότι γενικά μου αρέσουν τα ανοιχτόχρωμα εσωτερικά (σε αντίθεση με τους περισσότερους). Το όλο μαύρο είναι πιο πρακτικό, αλλά εγώ προτιμώ την διχρωμία (είχα κάτι ανίστοιχο και το Mini).
-
Και ναιιιιι η παραγγελία έγινε, Toyota Corolla hatchback ασημί πέρλα, στην έκδοση active (δεν ήθελα τις 17αρες ζάντες της active plus) και ανυπομονώ να έρθει!
-
Καλορίζικη και καλοτάξιδη! Υβριδική ή με τον 1.2;
-
Σ'ευχαριστώ πολύ. Υβριδική εννοείται!
-
Καλορίζικο, πολλά, ασφαλή και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
Μέχρι να παραλάβεις, αν θες ρίξε μια ματιά σε μερικά βίντεο για την πιο αποτελεσματική οδήγηση υβριδικού
https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+drive+hybrid+car+efficiently
Όταν με το καλό παραλάβεις και το οδηγήσεις λίγο, γράψε και τις εντυπώσεις σου.
-
Με το καλό να παραλάβεις!! Αύγουστο ή Σεπτέμβριο αναμένεις?
-
Εγώ ρώτησα σήμερα στον Γιαννίτσα και μου είπαν Νοέμβριο!! Για πες τι σου είπαν εσένα!
-
Σας ευχαριστώ, όπως και για τα βίντεο, προχτές το παρήγγειλα, αύριο θα τους πάρω να μου πουν αν ξέρουν πότε θα είναι η παραλαβή και θα σας πω, Σεπτέμβρη υπολόγιζα, για Νοέμβρη δεν είναι πολύ;
-
Σας ευχαριστώ, όπως και για τα βίντεο, προχτές το παρήγγειλα, αύριο θα τους πάρω να μου πουν αν ξέρουν πότε θα είναι η παραλαβή και θα σας πω, Σεπτέμβρη υπολόγιζα, για Νοέμβρη δεν είναι πολύ;
Δεν είναι πολύ γιατί έχει αρχίσει και η Τογιότα να έχει καθυστερήσεις. Το στάνταρ είναι 2μηνο το οποίο τελευταία έχει γίνει 3μηνο+. Άρα λογικά είσαι για Σεπτέμβιο που όμως εύκολα γίνεται Οκτώβριος. Για παράδειγμα οι παραδόσεις των 9 Ιουνίου πήγαν αρχές Ιουλίου.
-
Μου είπαν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει αμάξι στοκ και πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάτι νωρίτερα. Θα ξαναπάρω αύριο μήπως στείλω κι εγώ παραγγελία αυτήν την εβδομάδα να πάρω σειρά.
-
Φάνη εσύ που είδες το γκρι εσωτερικό, πιστεύεις με μικρο παιδί 1.5 χρόνων θα είμαι τρελός να το πάρω; Ή να του περάσω μια προστασία και να κάνω το σταυρό μου;
-
Φάνη εσύ που είδες το γκρι εσωτερικό, πιστεύεις με μικρο παιδί 1.5 χρόνων θα είμαι τρελός να το πάρω; Ή να του περάσω μια προστασία και να κάνω το σταυρό μου;
Δεν είμαι ο καλύτερος να σου απαντήσω, γιατί δεν είμαι αντικειμενικός. Μου αρέσει τόσο πολύ που δεν σκέφτομαι τέτοιες λεπτομέρειες! Δεν με απασχολούν τέτοια θέματα στο αυτοκίνητο, καθαρίζει πανεύκολα οπότε δεν ασχολούμαι. Στα επίφοβα σημεία εξάλλου δεν είναι γκρι, είναι μαύρο.
-
Κι ο πωλητής μου είπε πάντως ότι το γκρι εσωτερικό με το χρωμα blue Jean ταιριάζει μούρλια. Βρε τι πάθαμε. Θα το πάρω γκρι και όπου βγει, μου άρεσε πολύ το ανοιχτόχρωμο ταμπλό και ο ουρανός.
-
Κι ο πωλητής μου είπε πάντως ότι το γκρι εσωτερικό με το χρωμα blue Jean ταιριάζει μούρλια. Βρε τι πάθαμε. Θα το πάρω γκρι και όπου βγει, μου άρεσε πολύ το ανοιχτόχρωμο ταμπλό και ο ουρανός.
Σίγουρα ταιριάζει με το μπλέ! Εγώ το είδα στο χάλκινο και στο κόκκινο και επίσης ταίριαζε (για εμένα). Εαν είσαι Αθήνα, ίσως να το έχουν ακόμα στα Γλ. Νερά.
Δεν θα φαίνεται εύκολα μια τυχόν βρωμιά με το γκρί; Εγώ που το τσεκαρα στο σάιτ της Toyotaτο γκρί, με το που το είδα με πόνεσαν τα μάτια μου.
Ναι και? Εαν σε ενοχλέι κάτι τέτοιο είναι πρόβλημα μόνο. Από την άλλη σε βοηθάει να κρατάς το εσωτερικό καθαρό (καθαρίζει πανεύκολα), ενώ στο μαύρο που δεν φαίνεται δεν ασχολείσαι.
Toyota Corolla 2019