-
terryp117 wrote:
Το corolla 1,8 HB hubrid είναι ένα σπορ αυτοκίνητο
Έχουν χάσει το νόημα τους οι λέξεις αν νομίζουμε ότι είναι σπορ αυτοκίνητο η Corolla. Σπορ Toyota είναι η Supra και το GT86.
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ, για να γκρινιάξεις σε καταλαβαίνω να μη το πω αλλιώς.
Εννοείται ότι το corolla 1,8 HB είναι ένα αυτοκίνητο με σπορ γραμμή αν το προτιμάς έτσι.
Σούπρα και GT86 ,δεν έχω δει στο δρόμο.
Αν θέλουμε να ακριβολογούμε σπορ ναι έχεις δίκαιο θα χαρακτηρίζαμε στην κυριολεξία όμως, ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ή στο Σαιν Τροπέζ, ή σε πίστες μέσα,αλλά μην είσαι τόσο αυστηρός με την Ελληνική γλώσσα.
θα μου πεις,το κορόλα δεν είναι σπορ σε σχέση με το Τζάζ ή το πόλο για παράδειγμα..?? Έστω στο μάτι..??
ΤΙ ΛΕΣ...??
-
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ...!!!
Ευχαριστώ πολύ ειλικρινά, αυτό με καλύπτει. Έχω οδηγήσει εκτενώς το ΤΣ που προφανώς είναι άλλη κατηγορία. Έχω ένα μωρό και έχω χωρέσει για 5θημερο και σε i20 αλλά δεν ήταν άνετο σε καμία περίπτωση.
ΑΝ ΕΙΣΤΕ 4, η γνώμη μου είναι μην το πάρεις.Εννοείται ότι αν ζοριστούνε χωράνε και 5, ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ να το κάνεις εφόσον υπάρχουν πολλές επιλογές.
Αυτά σου τα γράφω μετά από 9 μήνες που έχω στην κατοχή μου το αυτοκίνητο.Μέχρι 3 άτομα,μετά αρχίζει να δυσκολεύει......Αλλά με 3 βάζεις και πολλές αποσκευές και πας όπου θέλεις.
-
Συγγνώμη, αλλά τα τρία άτομα χωρούν και τα τέσσερα περισσεύουν; Γιατί; Στενεύει από την μια πλευρά;
-
terryp117 wrote:
Έχουν χάσει το νόημα τους οι λέξεις αν νομίζουμε ότι είναι σπορ αυτοκίνητο η Corolla. Σπορ Toyota είναι η Supra και το GT86.
#poetic_license
Συγγνώμη, αλλά τα τρία άτομα χωρούν και τα τέσσερα περισσεύουν; Γιατί; Στενεύει από την μια πλευρά;
ψεκασα το πληκτρολογιο με φρεντο...κλαιω....
-
Χαχαχα με τρία άτομα έχεις χώρο στο πίσω κάθισμα (πάνω ή στα πόδια) να βάλεις κάποια πράγματα. Με 4 (ή δυο παιδικά καθίσματα) ότι βάλεις πίσω - λιγότερος χώρος περισσότερες πάνες
-
Δεν πάμε και κάθε μέρα ταξίδια, ούτε και κάθε μέρα πιστεύω κινούνται όλοι σε μεγάλες αποστάσεις με 4-5 άτομα μέσα, τα περισσότερα χιλιόμετρα τον χρόνο τα κάνουμε όλοι λόγω δουλειάς.
-
Δεν πάμε και κάθε μέρα ταξίδια, ούτε και κάθε μέρα πιστεύω κινούνται όλοι σε μεγάλες αποστάσεις με 4-5 άτομα μέσα, τα περισσότερα χιλιόμετρα τον χρόνο τα κάνουμε όλοι λόγω δουλειάς.
-
-
Το corolla έχει 360 λίτρα χώρο αποσκευών, το ch-r έχει 377 και το ford focus έχει 375. Αν ταξιδεύουν τέσσερα άτομα, το ch-r προσφέρει ανά άτομο 4,25 λίτρα περισσότερα και το ford focus 3.75 περισσότερα. Αυτές είναι οι διαφορές. Πόσες φορές αυτοί που γράφουν πως το corolla χωρά μέχρι τρία άτομα, έγραψαν το ίδιο για το focus;
Γάτε, ζητώ συγγνώμη για τον φρέντο και το πληκτρολόγιο. Αν κατέβεις στο Ηράκλειο, κερνώ... φρέντο, ρακί ό,τι θέλεις
-
Το corolla έχει 360 λίτρα χώρο αποσκευών, το ch-r έχει 377 και το ford focus έχει 375. Αν ταξιδεύουν τέσσερα άτομα, το ch-r προσφέρει ανά άτομο 4,25 λίτρα περισσότερα και το ford focus 3.75 περισσότερα. Αυτές είναι οι διαφορές. Πόσες φορές αυτοί που γράφουν πως το corolla χωρά μέχρι τρία άτομα, έγραψαν το ίδιο για το focus;
Γάτε, ζητώ συγγνώμη για τον φρέντο και το πληκτρολόγιο. Αν κατέβεις στο Ηράκλειο, κερνώ... φρέντο, ρακί ό,τι θέλεις
Μάλλον απάντησες γιατί οι περισσότεροι παίρνουν Puma από Focus, και περιμένουν το Yaris Cross με αδημονία.
-
Είσαι άρχοντας! Όταν εννοείς μην αφαιρείς τους πόλους τι εννοείς?
Καταλαβαίνω πάντως ότι σηκώνεις το προστατευτικό κόκκινκ καπάκι του θετικού πόλου, κουμπώνεις εκεί το συν της μπαταρίας και το μείον κάπου στο σασί, έτσι?
Θενξ
Kos9120 wrote:
Μέσα στους τόσους μήνες lockdown πολλά οχήματα έμειναν από μπαταρία λόγω χαμηλής χρήσης ή πολλών start stop σε μικρές αποστάσεις. Τι γίνεται με τα hybrid όπως το corolla. Όπως εχω καταλάβει δεν έχει θέμα η κύρια μπαταρία του υβριδικού συστήματος, αλλά η 12voltη συμπληρωματική.
Σας έχει τύχει να πρέπει να κάνετε jump start? Και αν ναι πώς και πού? Ή κάποια αλλαγή?
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, έλυσα το πρόβλημα με μία βόλτα όπως είπε και κάποιος άλλος, την εβδομάδα για μισή με μία ώρα.Η δωδεκάβολτη είναι αυτή που θα παραδώσει πνεύμα ,εάν γίνει.Όπως σε όλα τα απλά αυτοκίνητα ,φόρτιση, στάρτερ εάν χρειαστεί κ.λ.π. κ.λ.π.. Η υβριδική όταν κυκλοφορήσεις θα φορτώσει γρήγορα χωρίς πρόβλημα. Καλό είναι μου είπαν από την αντιπροσωπεία να μη την παρατάμε όμως για μήνες.Οπότε στην χειρότερη, καμμιά ωριαία βόλτα ανά 10-15 μέρες είναι καλό για όλο το αυτοκίνητο,για τα πάντα...
Εάν σου τύχει όμως, ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ, γιατί θα κάνει ρισέτ και ίσως χρειαστεί να πας στην Τογιότα για σετάρισμα. Βάλε από πάνω στον θετικό τον έναν πόλο της βοηθητικής μπαταρίας και στο σασί από την άλλη μεριά τη γείωση για καλύτερα.Όλα αυτά δεν είναι δικά μου,είχα και εγώ απορίες και μου τα είπαν από Τογιότα.
ΠΡΟΣΟΧΗ στις οδικές βοήθειες ,αυτός που ήρθε σε μένα όταν χρειάστηκα ,δεν ήξερε από υβριδικά κ.λ.π....παρότι ήταν συνεργαζόμενοι,ήταν η οδική που παρέχει η Τογιότα, εσείς πρέπει δυστυχώς να του πείτε αυτά που θα κάνει....!!!
-
Μάλλον απάντησες γιατί οι περισσότεροι παίρνουν Puma από Focus, και περιμένουν το Yaris Cross με αδημονία.
Δεν ξέρω, μπορεί να έχεις δίκιο. Αν το μέγεθος του πορτ-μπαγκάζ είναι το κυρίαρχο στοιχείο, θα περίμενε κανείς τα sw να ήταν κυρίαρχα παλαιότερα και τώρα ακόμα να πουλάνε περισσότερο από τα hb και τα sedan. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει. Από την άλλη το golf με τα 380lt μια χαρά πουλά.
Δεν ανήκω στο κοινό των suv και δεν ξέρω για ποιους λόγους ακριβώς τα επιλέγουν οι αγοραστές τους. Σίγουρα έχουν τους λόγους τους. Νομίζω πως η επιλογή αυτοκινήτου είναι λίγο πιο σύνθετη από την μέτρηση του πορτ-μπαγκάζ. Παράγοντες όπως η αισθητική, το ύψος, η μόδα/διαφήμιση έχουν παίξει το ρόλο τους.
-
Ποτέ δεν μου άρεσαν τα suv, κάποιοι γνωστοί μου επειδή τους ξέρω ο κυριότερος λόγος που πήραν suv ήταν το εφέ.
-
Ποτέ δεν μου άρεσαν τα suv, κάποιοι γνωστοί μου επειδή τους ξέρω ο κυριότερος λόγος που πήραν suv ήταν το εφέ.
-
-
-
Dublin wrote:
Δεν ξέρω, μπορεί να έχεις δίκιο. Αν το μέγεθος του πορτ-μπαγκάζ είναι το κυρίαρχο στοιχείο, θα περίμενε κανείς τα sw να ήταν κυρίαρχα παλαιότερα και τώρα ακόμα να πουλάνε περισσότερο από τα hb και τα sedan. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει. Από την άλλη το golf με τα 380lt μια χαρά πουλά.
Δεν ανήκω στο κοινό των suv και δεν ξέρω για ποιους λόγους ακριβώς τα επιλέγουν οι αγοραστές τους. Σίγουρα έχουν τους λόγους τους. Νομίζω πως η επιλογή αυτοκινήτου είναι λίγο πιο σύνθετη από την μέτρηση του πορτ-μπαγκάζ. Παράγοντες όπως η αισθητική, το ύψος, η μόδα/διαφήμιση έχουν παίξει το ρόλο τους.
Αναφερομουν στην πρακτικότητα. Όταν κάποιος μπορεί να πάρει περίπου ίσους χώρους επιβατών, με περισσότερο χώρο αποσκευών σε 10-15 εκατοστά μικρότερο μήκος, τότε το μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο χάνει τον τίτλο του φαβορί. Αυτό δεν γινόταν πριν κάποια χρόνια, τώρα οι κατηγορίες υπεισέρχονται η μία στην άλλη.
-
σορυ αλλα σγα τη διαφορα ενα μπαγκαζ απο 360 σε 420 ή 450. βολικοτερο ειναι να εχει καλο σχημα ωστε βγαινωντας η εταζερα να φορτωνεις μεχρι ταβανι. εγω διαφορα σε μπαγκαζ απο τα 375 του βιτ εβλεπα με τουραν ας πουμε και με πασατ που ειχανε πηγαδια. ολα τα αλλα ειναι στο ιδιο καζανι. αυτο που μετραει απο χωρο ειναι πως καθονται οι απο πισω. γιατι θα κατσουν πολλες φορες τη βδομαδα. ενω φορτω τερμα ζητημα να γινει 1-2 φορες το χρονο. τωρα γιατι παιρνει ο κοζμος τα αψηλα εχει φρουδικη εξηγηση στο συνδρομο του μικρου γκιωνη, του γκιωνακη. του συχωρεμενου
ωχχχ. αψηλο πηρα και εγω...
-
Είναι και τι προωθούν οι εταιρείες ανά χώρα. Εδώ στη Δανία βλέπεις παρά πολλά SW, και επίσης παρά πολλά MPV ακόμα που στην Ελλάδα δεν πωλούνται πια. Πιο μεγάλοι μισθοί, πιο μεγάλες οικογένειες, πιο σπορτιβ λαοί (όντως κουβαλάνε σκι ποδήλατα κλπ κλπ)
Ούτε εγώ καταλαβαίνω τη μόδα των SUV ή των Crossover. Πιο ψηλά είναι λίγο πιο άνετα στο μπες βγες αλλά περίμενα καλύτερους χώρους μέσα.
Όσον αφορά τη χωρητικότητα δε μετράει μόνο το νούμερο της μέτρησης - μετράνε και οι διαστάσεις και το σχήμα. Αν έχεις να κουβαλήσεις δυο βαλίτσες των 100 λίτρων στη θεωρία χωράνε ακόμα και στο Yaris αλλά στην πράξη μια με το ζόρι, και το υπόλοιπο πορτμπαγκάζ για ψιλικά. Άρα παίζεις πίσω κάθισμα εξού και η κουβέντα για τριμελή ή τετραμελή οικογένεια.
-
REALZEUS wrote:
terryp117 wrote:
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ, για να γκρινιάξεις σε καταλαβαίνω να μη το πω αλλιώς.
Εννοείται ότι το corolla 1,8 HB είναι ένα αυτοκίνητο με σπορ γραμμή αν το προτιμάς έτσι.
Σούπρα και GT86 ,δεν έχω δει στο δρόμο.
Αν θέλουμε να ακριβολογούμε σπορ ναι έχεις δίκαιο θα χαρακτηρίζαμε στην κυριολεξία όμως, ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ή στο Σαιν Τροπέζ, ή σε πίστες μέσα,αλλά μην είσαι τόσο αυστηρός με την Ελληνική γλώσσα.
θα μου πεις,το κορόλα δεν είναι σπορ σε σχέση με το Τζάζ ή το πόλο για παράδειγμα..?? Έστω στο μάτι..??
ΤΙ ΛΕΣ...??
ΤΙ ΛΕΩ; Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω, δεν φταίω εγώ, απλά ελληνικά μιλάω.
Toyota Corolla 2019