-
Θεωρώ πως όλα έχουν να κάνουν με την χρήση, το γουστο, τα χρήματα που διαθέτεις. Εγώ πχ που κάνω πολλά χλμ το χρόνο έλεγα στην αρχή για diesel μετά κοίταξα hybrid. Τεσπα έκατσα και έκανα τους υπολογισμούς μου και είδα πως αν βάλεις τιμές δόσεις καταναλώσεις σέρβις μεταπώληση το hybrid είναι μονόδρομος. Αλλά εκεί μπαίνει το γούστο που εγώ δεν τρελαίνομαι για αυτόματο. Διορθώστε με άλλα συγκρίνουμε το chr με διαφορά b suv όπως 2008 (που είναι Αμαξαρα) αλλά η ίδια η Toyota δεν το συγκαταλέγει στα suv. Πάντως όπως έχω αναφέρει παλιότερα εμένα μου άρεσε το chr και η κατανάλωση που είχα και σε αυτοκίνητο δρόμο με 120χλμ και πόλη ήταν 4.6 την ίδια διαδρομή με xceed 1.0 έγραψε 8.3 αλλάααα το ένα χειροκίνητο το άλλο αυτόματο. Επίσης εκτός από την απόκτηση (αφού τα συγκρίνουμε όλα) πρέπει να βάλουμε και τις υποδομές και την εξυπηρέτηση μετά και εκεί νομίζω νικητής με μεγάλη διαφορά είναι η Toyota. Αν πάρουμε τώρα εμένα (χάχα) θα βάλουμε πρώτα το γουστο και αξιοπιστία και μετά όλα τα άλλα. Χρόνια πολλά σε ολους
Υ. Γ κάτι χάχα που γράφω είναι γιατί δεν μπορώ να βάλω emoji μόλις τα βάλω δεν μου κάνει δεκτό το μνμ και πρεπει να το γράψω από την αρχή.
-
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις καταναλώσεις και εδώ απλά να θυμίσουμε ότι με τις τιμές των τελευταίων ετών τα 5 λτ κατανάλωση πετρελαίου κοστίζουν όσο 3.95 λτ κατανάλωσης βενζίνης. Αυτό για όταν συγκρίνουμε βενζίνης με ντίζελ.
Επίσης προσωπικά έχω πειστεί για τα 4 λτ σε κίνηση πόλης στο υβριδικό. Στα 130 όμως πορεία τα 5 λτ που κάπου έχουν γραφτεί δεν επιβεβαιώνονται από τα βίντεο καταναλώσεων. Θεωρώ ότι μάλλον καίει πάνω από 6.5 τα οποία κοστίζουν όσο αν υπήρχε ντίζελ που στα 130 θα έκαιγε 8.2λτ πετρέλαιο (που δεν υπάρχει σύγχρονο euro 5-6).
Σχετικά με το αν υπάρχει καλό αυτόματο ντίζελ με τα πάντα όλα από εξοπλισμό θα πω ότι υπάρχει το active x focus στα 28500 που είναι καλύτερο οδηγικά παντού από την κορολα έχει τα 16.5-17 εκ απόσταση από το έδαφος που είναι αγχολυτικο έχει όλο το τεχνολογικό πακέτο εντάξει δεν κοστίζει 23000 αλλά σε αυτό το σενάριο παίρνεις και αυτόματο με μετατροπέα ροπής φουλ οδηγοκεκτρικο με κάλυτερους χώρους επιβατών από την κορολα και ντίζελ που σημαίνει καλές ρεπριζ από 50 ως 120 και οικονομία σε ταξίδι που την χάνεις με το υβριδικό.
Πρακτικά χάνεις μόνο σε αξιοπιστία όπου εκεί η Τογιότα έχει ισχυρό προβάδισμα.
Πόσα καύσιμα είναι τα 5.500€ διαφορά μεταξύ φόκους και κορόλλα;;;; Και όχι επειδή οδήγησα και το φόκους, δεν είναι καλύτερο οδηγικά.
Δεν ξέρω το θάρρος σας, αλλά πετρέλαιο το 2020 (πλέον το 2021) δεν αγόραζα. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, να δω πως θα μπαίνετε μέσα στις πόλεις... Οι Γερμανοί ήδη το ξεκίνησαν. Και όταν πάρεις στο χέρι καμιά αντλία ή μπεκ(ή και τα 2 μαζί) έλα να συζητήσουμε τη διαφορά τιμής του λίτρου. Πήρα αντλία-μπεκ στο χέρι στο navara.... Θες να συζητήσουμε και τη μεταπώληση;;;
diesel μόνο leasing για εμένα. Ας φάει άλλος το αγγούρι
-
Αν κάνεις πολλά χλμ εντός το πόλης το υβριδικό της Τογιότα είναι μονόδρομος. Αν όμως τα πολλά τα κάνεις σε ταξίδια όχι . Γιατί καίει και περισσότερο από ντίζελ πληρώνεις και περισσότερο από την διαφορά καυσίμου ενώ είναι και αργότερο.
Τέλος στην ζυγαριά ο πιθανός αγοραστής που δεν πάει να ψωνίσει με μια σακούλα χρήματα η Τογιότα με το 9.5% τελικό επιτόκιο είναι ο πιο αφιλόξενος τόπος είναι πολλά τα επιπλέον χιλιάρικα που θα κοστίσει ένα αμάξι στα 23-25 χιλιάρικα με ένα δάνειο 15000 σε σχέση με τα 2.5 ή τα 5.5% ακόμα και τα 8.5% του ανταγωνισμού.
-
Πες τα φίλε γιατί ήμουν έτοιμος να κλείσω ραντεβού αύριο να πάω και τα δυο πετρέλαια μου στην πρέσα...
-
Οχι λάθος,! Στα βενζινης δεν ψεκαζεται εξτρα βενζινη για αυξηση της θερμοκρασιας του gpf οπως στην περιπτωση των dieselκαι του dpf, και ετσι δεν αφηνει καταλοιπα στο φιλτρο, διοτι η θερμοκρασία παθητικης αναγέννησης στο gpf πιανεται σχεδον αμέσως σε μια μικρη διαδρομη. Σε αντιθεση κε τα diesel.
Τα diesel σε μικρες διαδρομες πολης υποφέρουν.
-
Οχι λάθος,! Στα βενζινης δεν ψεκαζεται εξτρα βενζινη για αυξηση της θερμοκρασιας του gpf οπως στην περιπτωση των dieselκαι του dpf, και ετσι δεν αφηνει καταλοιπα στο φιλτρο, διοτι η θερμοκρασία παθητικης αναγέννησης στο gpf πιανεται σχεδον αμέσως σε μια μικρη διαδρομη. Σε αντιθεση κε τα diesel.
Τα diesel σε μικρες διαδρομες πολης υποφέρουν.
Σωστά αλλά ας μείνουμε σε αυτό που αγνοούν οι περισσότεροι ότι και τα σύγχρονα βενζίνης έχουν και αυτά αντίστοιχα φίλτρα κατακράτησης μικροσωματιδιων. Και στο φινάλε υποστηρίζει κάνεις ότι τα βενζίνης δεν έχουν θέμα με νοθεία καυσίμου; Προς τι η καραμέλα έχεις ντίζελ πρέπει να προσέχεις τι καύσιμο βάζεις; Έχεις βενζίνη βάζε αβερτα από όπου θες!
-
Tkin73 wrote:
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις καταναλώσεις και εδώ απλά να θυμίσουμε ότι με τις τιμές των τελευταίων ετών τα 5 λτ κατανάλωση πετρελαίου κοστίζουν όσο 3.95 λτ κατανάλωσης βενζίνης. Αυτό για όταν συγκρίνουμε βενζίνης με ντίζελ.
Επίσης προσωπικά έχω πειστεί για τα 4 λτ σε κίνηση πόλης στο υβριδικό. Στα 130 όμως πορεία τα 5 λτ που κάπου έχουν γραφτεί δεν επιβεβαιώνονται από τα βίντεο καταναλώσεων. Θεωρώ ότι μάλλον καίει πάνω από 6.5 τα οποία κοστίζουν όσο αν υπήρχε ντίζελ που στα 130 θα έκαιγε 8.2λτ πετρέλαιο (που δεν υπάρχει σύγχρονο euro 5-6).
Σχετικά με το αν υπάρχει καλό αυτόματο ντίζελ με τα πάντα όλα από εξοπλισμό θα πω ότι υπάρχει το active x focus στα 28500 που είναι καλύτερο οδηγικά παντού από την κορολα έχει τα 16.5-17 εκ απόσταση από το έδαφος που είναι αγχολυτικο έχει όλο το τεχνολογικό πακέτο εντάξει δεν κοστίζει 23000 αλλά σε αυτό το σενάριο παίρνεις και αυτόματο με μετατροπέα ροπής φουλ οδηγοκεκτρικο με κάλυτερους χώρους επιβατών από την κορολα και ντίζελ που σημαίνει καλές ρεπριζ από 50 ως 120 και οικονομία σε ταξίδι που την χάνεις με το υβριδικό.
Πόσα καύσιμα είναι τα 5.500€ διαφορά μεταξύ φόκους και κορόλλα;;;; Και όχι επειδή οδήγησα και το φόκους, δεν είναι καλύτερο οδηγικά.
Δεν ξέρω το θάρρος σας, αλλά πετρέλαιο το 2020 (πλέον το 2021) δεν αγόραζα. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, να δω πως θα μπαίνετε μέσα στις πόλεις... Οι Γερμανοί ήδη το ξεκίνησαν. Και όταν πάρεις στο χέρι καμιά αντλία ή μπεκ(ή και τα 2 μαζί) έλα να συζητήσουμε τη διαφορά τιμής του λίτρου. Πήρα αντλία-μπεκ στο χέρι στο navara.... Θες να συζητήσουμε και τη μεταπώληση;;;
diesel μόνο leasing για εμένα. Ας φάει άλλος το αγγούρι
Για να μην τρομάζουμε τον κόσμο αυτή την στιγμή απαγορεύεται για όσα ντίζελ έχουν άδεια κυκλοφορίας πριν το 2009 να κυκλοφορούν σε Αθήνα Θεσσαλονίκη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα κυκλοφορούν κανονικά και αυτά. Τα επόμενα που είναι euro 5 με κυκλοφορία από 9/2014 προβλέπεται να έχουν την ίδια μεταχείριση στην Ελλάδα το 2027-28.
Τα euro6d που μιλάμε τώρα προβλέπεται να κοπούν το 2035!
Αν κάποιος είναι τόσο φοβιτσιαρης και φοβάται μήπως η .... επενδύση του 2021 απαγορευτεί το ....2035....τι να πω ας ....παραδόσει πινακίδες....και ας αποφεύγει να κυκλοφορεί γιατί και ο κίνδυνος να τρακάρεις με αμαξοστοιχία δεν είναι μηδενικός!
Αν στο Ναβάρα έψαχνες όλα τα no name πρατήρια πιο έχει το ντίζελ 1 λεπτό φθηνότερο λογικό να πάρεις την αντλία στο χέρι!
Εγώ και γνωστοί μου που έχω 6.5 χρόνια ντίζελ κανένα θέμα με αντλίες και μπεκ.
Και να μην ξεχνάμε ότι και τα σύγχρονα τούρμπο βενζίνη ς μια χαρά έχουν και αυτά φίλτρο ανάλογο του dpf το gpf* που και αυτό ομοίως κοστίζει και θέλει προσοχή στο καύσιμο.
Οπότε ούτε εκεί πιάνει η προπαγάνδα για τα βενζίνης που συμφέρουν.
*Gasoline particulate filters (GPF) are an emission aftertreatment technology based on diesel particulate filters (DPF), developed to control particulate emissions from gasoline direct injection (GDI) engines. ... The Euro 6 regulations set PN (as well as PM) limits for GDI vehicles that are equivalent to those for diesels.
Μην απαξιώνεις τα ντίζελ. Το καλοκαίρι ταξίδεψα από Θεσσαλονίκη μέχρι Νεάπολη Λακωνίας με σταθερά 130-140 4 άτομα φορτωμένος με κλίμα με μο 5.3 λτ! Θα μπορούσε η κορολα σε αυτή την διαδρομή να βγάλει 4.2 λτ που κοστίζει το 5.3 ντίζελ; Σίγουρα δεν θα μπορούσε να κουβαλήσει τα πράγματα που είχε το scross. Θα μπορούσε να επιτάχυνε με την ίδια άνεση του ντίζελ της ανηφόρες της Τρίπολης;
Φυσικά και το δικό μου στην αντίστοιχη διαδρομή πόλης που το υβριδικό καίει 3.9 τα δικό μου καίει 7.5λτ.
-
Πες τα φίλε γιατί ήμουν έτοιμος να κλείσω ραντεβού αύριο να πάω και τα δυο πετρέλαια μου στην πρέσα...
Ε ναι η καταστροφολογια μερικών δεν έχει όριο. Θες κίνηση συνέχεια στην πόλη ; Παίρνεις ένα υβριδικό Τογιότα και είσαι ασυναγώνιστος χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία για ήλεκτρικο συν τα υπόλοιπα θέματα των ηλεκτρικών.
Θες να κινείσαι συχνά στην εθνική ή περιφερειακά σε Αθήνα Θεσσαλονίκη; Παίρνεις ένα ελαφρύ κατά το δυνατόν ντίζελ και είσαι άρχοντας χωρις τους περιορισμούς του φυσικού αερίου.
-
Υγραεριο;
-
Εννοείται ότι είναι απλά τα πράγματα...πόλη και υβριδικό ενώ ταξίδι σε ΕΟ πετρέλαιο....μέχρι να απαγορευτούν εντελώς οι θερμικοί κινητήρες εμείς που κάνουμε πολλά χλμ εκτός θα έχουμε αλλάξει τουλάχιστον άλλα δύο.
Και το υγραέριο που λέει ο φίλος Lap είναι καλή λύση. Έχοντας περάσει δυο υγραέριο από τα χέρια μου θα συμφωνήσω, απλά πλέον μόνο με εργοστασιακό κιτ και όχι μετατροπή. Παρότι και με τα δυο δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα το θεωρώ πιο ασφαλή σαν λύση.
-
Το Τέξας εντωμεταξύ έχει μέγιστο θεωρητικό όριο τα 137 km/h (85 mph) αν το επιτρέπει ο δρόμος.
Μερικές πολιτείες των ΗΠΑ, πολύ λίγες,έχουν σε κάποια κομμάτια αυτοκινητοδρόμων τους μεγαλύτερα όρια από τα 55 μίλια,όπως π.χ. η Γιούτα και το Τέξας.Τα δε 137 χλμ. στο Τέξας σαν όριο ταχύτητας είναι σε κάποιο μικρό κομμάτι αυτοκινητοδρόμων,ας πούμε όπως τα 130 στην Ελλάδα ,ίσως και λιγότερο.
Βέβαια τι σχέση έχουν οι αυτοκινητόδρομοι των ΗΠΑ με αυτούς της Ελλάδας είναι άλλο θέμα,με τις τεράστιες ευθείες και τις 16-20 λωρίδες...!!!Ίσως εκεί θα δικαιολογούνταν και μεγαλύτερες ταχύτητες,διότι η Γερμανία την οποία έχω διασχίσει αρκετές φορές από Μόναχο έως Αμβούργο πάνω κάτω,διότι στη Βρέμη ζει ο γιος μου,πιστέψτε με έχει σε πολλά σημεία υποδεέστερους δρόμους από την Εγνατία οδό και με βρεγμένο οδόστρωμα συνήθως ακόμα και τον Ιούλιο...!!!Οι Γερμανοί ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ πόρσε,μερσεντές,bmw και τόπε ξεκάθαρα η Μέρκελ,δεν γίνεται να παράγουμε αυτοκίνητα που πάνε με 250 και να έχουμε όρια..!!! Πως θα πουλήσουμε..??
Σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη Γερμανία που έχει σημεία ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ, κι αυτά εννοείται διακοπτόμενα πολύ συχνά,οι υπόλοιπες χώρες εκτός από Πολωνία και Βουλγαρία έχουν ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΟΡΙΑ από τη χώρα μας και μάλιστα πολλές από αυτές ,έχουν ΑΡΚΕΤΑ χαμηλότερα από τα 130 της Ελλάδας...!!!
Τώρα όπως είπε και κάποιος φίλος το να παίζουμε στο δρόμο το κλέφτες κι αστυνόμοι είναι πολύ κουραστικό.
Νομίζω ότι κάπου γύρω στο 1990 πριν 30 χρόνια δηλαδή, τελείωσαν και οι ταρζανιές στους δρόμους μας στο σύνολο τους. Εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα...!!!
Σκεπτόμενος λοιπόν όλα αυτά και προσαρμοζόμενος με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα,το τελευταίο που με απασχόλησε αγοράζοντας το corolla ήταν η τελική του και υπολόγισα και επαληθεύτηκα στην πορεία, ότι με τον τρόπο που ταξιδεύουμε σήμερα με ένα υβριδικό της Τογιότα δεν θα καταναλώνω πάνω από 4,5-5 λίτρα στα 100 χλμ. με τίποτε, ως μέσο όρο παρά τα 3,4 που διάβασα στο προσπέκτους.Στην πράξη είδα ότι είμαι ακόμα χαμηλότερα στα 3,8-4,2 λίτρα μεικτή χρήση και κινούμαι πάντα το πολύ λίγο πάνω από τα όρια,τόσο όσο να μη μου πάρουν το δίπλωμα....!!!!
Όπως είπε και ένας φίλος ΕΨΑΞΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟ και στο πετρέλαιο. Απογοητευτικές και λίγες οι επιλογές και πολύ ακριβότερες...!!!Για αυτά που ήθελα φυσικά.Το corolla HB το έγραψα από την αρχή,είναι ένα αυτοκίνητο ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ...!!!Από εκεί και πάνω πρέπει να το θέλεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...!!!
Οι κατασκευαστές ό ένας μετά τον άλλον γυρίζουν την πλάτη στο πετρέλαιο. Όταν έχεις στο μυαλό σου να κάνεις περίπου 250-300000 χλμ. το πολύ με ένα αυτοκίνητο,τότε το υβριδικό σήμερα φαντάζει σαν η μόνη επιλογή...!!! Όχι βέβαια λόγω της κατανάλωσης του,αυτός είναι ίσως ο τελευταίος λόγος...!!!
-
Εννοείται και το υγραέριο αρκεί να είναι εργοστασιακό και όχι οπότε έχεις προβλήματα έλα στον μάστορα για ρυθμίσεις...
Γενικά αν είσαι συνειδητοποιημένος αγοραστής δεν θα έχεις εκπλήξεις. Αμάξι που να τα κάνει όλα ταυτόχρονα καλά δεν υπάρχει.
Και για να μην αδικούμε τα βενζίνης τουρμπάκια θες γκαζι και διακοσαρισματα αδιαφοροντας για το πορτοφόλι ; Είναι για εσένα! Θες και γρήγορες αλλαγές και να τους πατάς στα φανάρια; Πάρε και dsg!
-
Τρομερές υπερβολές, που αν δεν προέρχονται από άγνοια και ελλειπή μόρφωση και έρευνα τότε είναι απλώς ξεκάθαρα ψέματα μετά δόλου.
4 diesel έχω αυτή τη στιγμή, το ένα μόνο για δουλειές Αθήνα, το άλλο αγροτικό με απίστευτη κακομεταχείριση και 2 με κανονική λειτουργία και δεν έχει βγάλει ποτέ κανένα θέμα.
2 φορές από συγγενείς και κοντινούς που έμειναν από νοθευμένο καύσιμο και είχαν σοβαρές βλάβες είχαν και οι 2 βενζίνη. Δεν ξέρω άλλο περιστατικό κοντά μου.
Το 2035 (μόνο 2 χώρες πάνε για αυτή την ημερομηνία, αλλά το σκέφτονται και άλλες 2-3) θα απαγορευτούν οι πωλήσεις ΘΕΡΜΙΚΩΝ κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων HYBRID ΚΑΙ PLUG IN, είχα ποσταρει και την πρόταση για το Ηνωμένο Βασίλειο που τα περιέγραφε, οπότε και τα υβριδικά ΔΕΝ θα πωλούνται στις χώρες που θα ισχύσει η νομοθεσία, ούτε καν τα plug in. As simple as that.
Τα κέντρα των πόλεων (ποσταρα το σχέδιο ΚΑΙ για την Αθήνα) γενικά θα απαγορευθεί/μειωθεί η κίνηση ΚΑΘΕ οχήματος, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κάτι απίστευτα λογικο. Οι απαγορεύσεις, και σωστά, έγιναν για αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών, ενώ ξεχνάτε να αναφέρετε
'Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.'
Δηλαδή τα περισσότερα diesel κυκλοφορούν ενώ τα περισσότερα βενζίνης (από C suv και πάνω) ΟΧΙ.
Τόσο απλά.
-
Εγω εχω πηγες συνεργεια..... Με συνολο 800 αυτοκίνητα..... Μετρα η αποψη μου ή μονο εσενα με τα 4 δικα σου.
Στην πολη υποφερουν τελεια και παυλα. Εξω μια χαρα ειναι, δεν εχουν θέματα.
Προσωπικά δεν βλέπω αυτην την καταργηση των θερμικων. Τουλαχιστον με τα σημερινα δεδομενα των ηλεκτρικων και κυριως των μπαταριων τους.
-
Για να μην τρομάζουμε τον κόσμο αυτή την στιγμή απαγορεύεται για όσα ντίζελ έχουν άδεια κυκλοφορίας πριν το 2009 να κυκλοφορούν σε Αθήνα Θεσσαλονίκη. Στην υπόλοιπη Ελλάδα κυκλοφορούν κανονικά και αυτά. Τα επόμενα που είναι euro 5 με κυκλοφορία από 9/2014 προβλέπεται να έχουν την ίδια μεταχείριση στην Ελλάδα το 2027-28.
Τα euro6d που μιλάμε τώρα προβλέπεται να κοπούν το 2035!
Αν κάποιος είναι τόσο φοβιτσιαρης και φοβάται μήπως η .... επενδύση του 2021 απαγορευτεί το ....2035....τι να πω ας ....παραδόσει πινακίδες....και ας αποφεύγει να κυκλοφορεί γιατί και ο κίνδυνος να τρακάρεις με αμαξοστοιχία δεν είναι μηδενικός!
Αν στο Ναβάρα έψαχνες όλα τα no name πρατήρια πιο έχει το ντίζελ 1 λεπτό φθηνότερο λογικό να πάρεις την αντλία στο χέρι!
Εγώ και γνωστοί μου που έχω 6.5 χρόνια ντίζελ κανένα θέμα με αντλίες και μπεκ.
Και να μην ξεχνάμε ότι και τα σύγχρονα τούρμπο βενζίνη ς μια χαρά έχουν και αυτά φίλτρο ανάλογο του dpf το gpf* που και αυτό ομοίως κοστίζει και θέλει προσοχή στο καύσιμο.
Οπότε ούτε εκεί πιάνει η προπαγάνδα για τα βενζίνης που συμφέρουν.
*Gasoline particulate filters (GPF) are an emission aftertreatment technology based on diesel particulate filters (DPF), developed to control particulate emissions from gasoline direct injection (GDI) engines. ... The Euro 6 regulations set PN (as well as PM) limits for GDI vehicles that are equivalent to those for diesels.
Μην απαξιώνεις τα ντίζελ. Το καλοκαίρι ταξίδεψα από Θεσσαλονίκη μέχρι Νεάπολη Λακωνίας με σταθερά 130-140 4 άτομα φορτωμένος με κλίμα με μο 5.3 λτ! Θα μπορούσε η κορολα σε αυτή την διαδρομή να βγάλει 4.2 λτ που κοστίζει το 5.3 ντίζελ; Σίγουρα δεν θα μπορούσε να κουβαλήσει τα πράγματα που είχε το scross. Θα μπορούσε να επιτάχυνε με την ίδια άνεση του ντίζελ της ανηφόρες της Τρίπολης;
Φυσικά και το δικό μου στην αντίστοιχη διαδρομή πόλης που το υβριδικό καίει 3.9 τα δικό μου καίει 7.5λτ.
1ον δεν ξέρεις που βάζω πετρέλαιο... Και αν εσύ έχεις 6,5 χρόνια πετρέλαιο, εγώ έχω πάνω από 20 χρόνια. Από το fiorino του 1998, στο navara, στο grand cherokee και τώρα στο ranger.
2ον καλώς ή κακώς υπάρχει μια επιφύλαξη στην αγορά των diesel. Θα απαγορευθούν ή όχι, σίγουρα υπάρχει κλίμα εναντίον τους. Για αυτό και το volvo V40 του 2015 το 'σκοτώσαμε' πάνω στη Γερμανία, για να φύγει σε χώρες τύπου 'Ελλάδα'..... Εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι μεταπωλητικά θα είναι το ίδιο με ένα αντίστοιχο βενζίνης... Μη στο χαλάσω το όνειρο.
3ον έχεις μπει σε μια διαδικασία να μετρήσεις το cent κατανάλωσης. Δεν με ενδιαφέρει, όταν το κύριο όχημα μετακίνησής μου καίει 12-15 λτ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. Δίνω 1000+€ το μήνα για τα leasing, Σκοπεύω να τα χαίρομαι, και όχι να κάψω 199€ αντί 200€ καύσιμα το μήνα. Και με το corolla όταν το παίρνω, πιο πολύ σαν φάση 'παιχνίδι' προσπαθώ να πάω με λίγη κατανάλωση.
4ον στην επαρχία που το diesel δεν ήρθε σαν μάνα εξ ουρανού, είχαν και συνεχίζουν και έχουν βλάβες ΑΚΡΙΒΕΣ πολλά πετρελαιοκίνητα. Γιατί σε φίλο με merc που χρειάστηκε να αλλάξει 6 μπεκ και αντλία, πήγε πήρε κατανλωτικό δάνειο για την επισκευή.....
5ον από τα 28500 στα 23000 υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ οικονομική διαφορά. Οπότε δεν καταλήγει κόσμος στο corolla για την οικονομία στο καύσιμο. Αλλά γιατί συνολικά είναι ένα οικονομικό ΚΑΙ στην αγορά αυτόματο αυτοκίνητο. Προφανώς δεν είναι υπερατού. Υστερεί σε χώρους κυρίως. Αλλά σε αυτά τα ταπεινά βαλάντια δεν υπάρχει το τέλειο. Όλα κάπου χάνουν
-
Σχετικά με τις καταναλώσεις του υβριδικού Τογιότα και ενός οικονομικού πολύ ντίζελ έκανα άσκηση με 15000 χλμ ετησίως με κίνηση 50% σε έντονη κίνηση και 50% με πορεία 130. Με τιμές 1.15 και 1.45 αντίστοιχα και καταναλώσεις 5.3 και 7.5 για το ντίζελ και 3.9 και 7.5 για το κορολα. Αποτέλεσμα 1240 ευρώ κόστος για το υβριδικό 1100 για το ντίζελ.
Από εκεί και μετά όσο ανεβαίνει η κίνηση στην πόλη κερδίζει το κορολα όσο η κίνηση στην εθνική κερδίζει επιπλέον το ντίζελ.
Πάντως στο 50-50 έστω και για λίγο το κέρδος το έχει το ντίζελ.
-
Μερικές πολιτείες των ΗΠΑ, πολύ λίγες,έχουν σε κάποια κομμάτια αυτοκινητοδρόμων τους μεγαλύτερα όρια από τα 55 μίλια,όπως π.χ. η Γιούτα και το Τέξας.Τα δε 137 χλμ. στο Τέξας σαν όριο ταχύτητας είναι σε κάποιο μικρό κομμάτι αυτοκινητοδρόμων,ας πούμε όπως τα 130 στην Ελλάδα ,ίσως και λιγότερο.
...
Ένα δίκαιο το έχεις. Ελάχιστες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν όριο πάνω από τα 55 mph. Όπου ελάχιστες = σχεδόν όλες.
-
ΤΟ ACTIVE-X 1,5 120 άλογα,0-100 σε 11 δεύτερα, η ford με το αυτόματο κιβώτιο πετρέλαιο το δίνει 4,5/100 , δηλαδή 4,5 ευρώ και η Τογιότα το corolla HB 3,4/100 βενζίνη δηλαδή 4,42 ευρώ σύμφωνα με τη διαφορά που μας έγραψες..!!!
Τι σε κάνει να ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι στα 120-130 χλμ. ταχύτητα για όσο χρειαστεί σε κάποιο ταξίδι, η διαφορά τους θα είναι τόσο μεγάλη ώστε να καλύψει τις 5500 ευρώ διαφοράς τιμής των δύο αυτοκινήτων,των πρόσθετων για καθαρισμό ανά ρεζερβουάρ πετρελαίου,τα αντιπαγωτικά τον χειμώνα,τα 101 ευρώ τέλη κυκλοφορίας του ford,τα ακριβότερα σέρβις συντήρησης και ίσως κάποιας βλάβης των μπεκ ή του φίλτρου dpf που κοστίζουν πολύ ακριβά,όπως και της τιμής μεταπώλησης μετά από μια δεκαετία,όταν το πετρέλαιο θα είναι είδος προς εξαφάνιση τουλάχιστον σε ότι αφορά τα ιδιωτικά αυτοκίνητα,αυτό φαίνεται ήδη από τους κατασκευαστές που γυρίζουν την πλάτη,δεν θα επικαλεσθώ το θέμα ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, συ είπας,ώστε να το ΘΕΩΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ..??
ΥΓ. Χώροι,χρήση κ.λ.π....είναι εννοείται υποκειμενικό θέμα,οδική συμπεριφορά με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων το corolla να υπολείπεται όμως και μάλιστα με καινούργιο σασσί πλατφόρμα και τέτοιο δείκτη αεροδυναμικής,δεν το δέχομαι..!!!.
-
terryp117 wrote:
...
Ένα δίκαιο το έχεις. Ελάχιστες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν όριο πάνω από τα 55 mph. Όπου ελάχιστες = σχεδόν όλες.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ,
Σε ευχαριστώ που με διόρθωσες...τα όρια στις ΗΠΑ έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια.Γερνάω μαθαίνοντας.
-
Άντε πάλι με τα φίλτρα dpf και τα μπεκ που ελπίζετε να χαλάσουν για να σας βγουν τα νούμερα....όσους κατόχους ντίζελ γνωρίζω που προσέχουν τα αμάξια τους σε κανέναν δεν έχει βγει αυτή η περιβόητη βλάβη....
Εσύ γράφεις για τους μο που ανακοινώνουν οι εταιρείες εγώ σου γράφω για πραγματικές καταναλώσεις ....το δικό μου τουλάχιστον ντίζελ σε 50-50 κίνηση είναι οικονομικότερο του καλύτερου υβριδικού της αγοράς. Δεν γράφω καταναλώσεις από το φοκους.
Toyota Corolla 2019