-
Η εγγύηση 8 χρόνων 100.000χλμ δίνεται ως ΔΩΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
-
Επίσης έχω την εντύπωση ότι αν σε συμφέρει περισσότερο μπορείς να ζητήσεις στην θέση της αυτήν με τα 5 χρόνια 150.000χλμ
-
Sabas δεν έχω κάτι μαζί σου αλλά το βλέπω συνέχεια αυτό με τα 8 έτη της ford που το γράφουν όλοι εδώ και στα σάιτ ενώ πραγματικά ΔΩΡΕΑΝ σου παρέχει μόνο 2 χρόνια με απεριόριστα km όπως όλες οι ευρωπαϊκές.Αν δεν πληρώσεις λεφτά έξτρα όπως δεν πληρώνεις Toyota, kia ,Hyundai, PSA κτλ είσαι χειρότερα με ford.
Ταπεινή μου γνώμη δε θα πλήρωνα 1000 και 1500 ευρώ για εγγύηση ενώ άλλοι τα δίνουν δωρεάν.
Να το ξεκαθαρίσουμε: Η εργοστασιακή εγγύηση είναι όντως 2 χρόνια και τα άλλα 6 είναι επέκταση εγγύησης που έχει κάποιος κόστος. Όμως, τουλάχιστον σήμερ απου μιλάμε (όπως και όταν πήρα το Κούγκα) αυτή δίνεται δωρεάν από την FMH σε κάθε νέο αυτοκίνητο, οπότε δεν πληρώνει κάτι ο αγοραστής. Εαν επιμείνεις πολύ, μπορεί ο έμπορος να την αφιαρέσει και να σου κόψει €300-400, αλλά τίποτα περισσότερο. Επίσης, είναι εγγύηση από την Ford Europe και όχι από εταιρεία που προσφέρει εγγυήσεις (π.χ. Marpfre) και για αυτό καλύπτει τα πάντα σε όλο του εξουσιοδοτημένο δίκτυο σε όλη την Ευρώπη. Ο μόνο πραγματικός περιορισμός είναι τα χιλιόμετρα.
-
Η εγγύηση 8 χρόνων 100.000χλμ δίνεται ως ΔΩΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Πάω πάσο δεν το γνώριζα αυτό. Άρα αυτά τα μαθαίνεις στην αντιπροσωπεία. Κανονικά έπρεπε να το ξέρω και από το ίντερνετ γιατί διαβαζοντας αυτά στο λινκ δε θα πήγαινα στην αντιπροσωπεία μιας και είναι 165km μακριά.
-
Αρχικά να πω ότι τόσα θα είναι τα χιλιόμετρα μου ήτοι 10-12000/έτος (βασικός λόγος που θέλω να αποφύγω τα diesel). Οπότε σε μια εγγύηση πολύ περισσότερο θα με ενδιέφερε ο χρόνος παρά τα χιλιόμετρα.
Η KIA δίνει 7, νομίζω με όριο τα 150.000 χλμ, ενώ η HYUNDAI δίνει 5 χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Βέβαια ο όμιλος αυτός δίνει εργοστασιακή εγγύηση όπως σωστά λέτε, κάτι πολύ σημαντικό. 6 έτη εργοστασιακή δίνει και η Toyota. Βέβαια εκεί υπάρχει το θέμα της έλλειψης μηχανικού συνόλου που να με ενδιαφέρει.
Στους περισσότερους Ευρωπαίους κατασκευαστές υπάρχει βάση η εργοστασιακή 2ετη και προσθέτουν επεκτάσεις τις οποίες δίνουν συνήθως 'δώρο'. Στην Peugeot την πήραμε φυσικά τσάμπα. Το ίδιο θα 'απαιτούσα' από τον οποιοδήποτε Ευρωπαίο κατασκευαστή. Στην Ford αμφιβάλω αν είχε κανείς θέμα να πάρει δώρο την μεγάλη εγγύηση. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω μόνο στο VAG δεν παίζει επέκταση αν δεν πληρώσεις έξτρα.
Η εγγύηση είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, τουλάχιστον για εμένα. Στην περίπτωση λοιπόν που κατέληγα σε ένα Focus, ή οποιοδήποτε άλλο όχημα το οποίο καλώς ή κακώς 'φοβάμαι' την αξιοπιστία του μοτέρ του, δεν θα το αγόραζα αν δεν μου έδιναν δώρο την επέκταση.
Τέλος να πω ότι στην εξίσωση του μυαλού μου βρίσκεται το Tuscon βενζίνης υπό προϋποθέσεις και βασικός παράγοντας για αυτό είναι η εργοστασιακή 5ετης εγγύηση.
Γενικά σε κάθε επιλογή όπως έχω ξαναπεί κάπου 'πρέπει' να κάνεις θυσία. Ουσιαστικά η επιλογή ενός οχήματος συνάδει με το είδος της θυσίας που είσαι διατεθειμένος να κάνεις. Πχ τελευταία που είμαι σιωπηλός στο forum έβλεπα πολλά pov drives στο YouTube, ξανά. Εκεί είδα ξανά πράγματα σε διάφορα οχήματα που δεν μπορείς να διαπιστώσεις με το όχημα στατικό στην έκθεση ή σε ένα td 25'. Έτσι μου μπήκε το μικρόβιο του Focus sw (ήταν στις πολύ αρχικές 3 επιλογές μου μαζί με Corolla/Civic για όσους θυμούνται το ποσό έχω πρήξει το forum). Έχετε δει τα οχήματα που σας ενδιαφέρουν τι κύλιση και τι θόρυβο καμπίνας έχουν μετά τα 140χλμ/ώρα; Αθόρυβο βέλος το Focus πχ. Καλό το Tuscon αλλά όχι σαν το Focus. Δείχνει την καταγωγή του και τον λόγο που κοστίζει λιγότερο από τον άμεσο ανταγωνισμό του.
Συγνώμη για το σεντόνι αλλά είδα ενδιαφέρον στην κουβέντα και μάλιστα σε ένα νήμα λίγο 'βαρύ' οπότε είπα να κάνω κατάχρηση..
-
Έχετε δει τα οχήματα που σας ενδιαφέρουν τι κύλιση και τι θόρυβο καμπίνας έχουν μετά τα 140χλμ/ώρα; Αθόρυβο βέλος το Focus πχ. Καλό το Tuscon αλλά όχι σαν το Focus.
Έχοντας οδηγήσει όλα τα σύγχρονα Ford μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι σε θέμα θορύβου, ποιότητας κύλισης και γενικά NVH δείκτη είναι κοντά στην κορυφή, ξεπερνώντας τους περισσότερους ανταγωνιστές και πλησιάζοντας πολύ τους premium. Ακόμα και το ταπεινό Φιέστα είναι εξαιρετικά αθόρυβο στα 140χ.α.ω.
-
Έχοντας οδηγήσει όλα τα σύγχρονα Ford μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι σε θέμα θορύβου, ποιότητας κύλισης και γενικά NVH δείκτη είναι κοντά στην κορυφή, ξεπερνώντας τους περισσότερους ανταγωνιστές και πλησιάζοντας πολύ τους premium. Ακόμα και το ταπεινό Φιέστα είναι εξαιρετικά αθόρυβο στα 140χ.α.ω.
Σκέψου για να ψήνομαι εγώ για Focus πόσο μεγάλη διαφορά υπέρ του διαπίστωσα. Μάλιστα στα pov του Joe Black μπορεί να καταλάβει ο καθένας πριν πάει για td και την ποιότητα συναρμολόγησης καθώς ο συγκεκριμένος δεν τα βγάζει μόνο σε εθνικές οδούς όπου λίγο πολύ πλην της Ελλάδας όλες οι υπόλοιπες χώρες έχουν δρόμο αεροδρόμιο. Τα περνάει από σαμαρακια και αστικούς δρόμους για να δει ο κόσμος σε πραγματικές συνθήκες τι ποιότητα συναρμολόγησης αγοράζει. Ε λοιπόν ναι το Focus είναι εξαιρετικό για την κατηγορία και τα λεφτά του. Μην σας πω και μια κατηγορία επάνω κοντραρει...
Δεν το συζητώ το Vignale που έχουν περάσει τα ηχομονωτικά του κρύσταλλα στο Active x Vignale. Με τον 3cyl σε εθνική με 205 στο κοντέρ έχει pov αλλού σε autobahn που ακούς λίγο λάστιχο και λίγο αέρα. Τι να λέμε. Ουσιαστικά πας το βλέπεις σε χώρους αντιπροσωπεία (ίδιο μεταξόνιο & χώροι hatchback/sw ελάχιστα παραπάνω χώρο το sw σε αέρα στο κεφάλι των πίσω) και δεν χρειάζεσαι καν td. Βέβαια για να το πάρεις όπως πρέπει καβαλάς αρκετά τα 30 χαρτιά για το sw αλλά κακά τα ψέματα ότι πληρώσεις παίρνεις....
-
Βρε συ;;;
Είσαι καλα;;
-
Βρε συ;;;
Είσαι καλα;;
Αχαχαχα. Μια χαρά είμαι. Όσο πλησιάζει η ώρα φίλε Lap οριμαζει η ιδέα και επικρατεί ο ρεαλισμός. Οκ σκέψου το έτσι. +-2000€ έχεις φτάσει στην επιλογή με διαμορφωμένα οχήματα όπως τα θες ένα Tuscon και ένα Focus sw. Πόσο εύκολα θα δώσεις 30.000€ για Tuscon; Είπαμε κάτι θυσιάζεις πάντα.
-
-
Αχαχαχα
-
Υποψην ο 150αρης στο focus ακομα και στο ρελαντι παιρναει αρκετος θορυβος στην καμπινα και ακουγεται η εξάτμιση.
-
Εδώ και πολλά posts μόνο για το Captur ΙΙ δεν διαβάζουμε.
-
Όλοι περιμένουν τον τιμοκατάλογο ( προς τον Ιούνιο). Εκεί θα πέσει πολύ μπλα μπλα για το αμάξι.
-
Αφού δεν λέει να το φέρει στην Ελλάδα ο Ν.Ι, δε λίγο θα ανακοινωθεί το facelift και εμείς ακόμα θα περιμένουμε τιμές!!
-
Κανονικα θα πρεπει να κλειδωσει το θεμα μεχρι με αξιωθουν να το φερουν. 'Ητανε Ητανε στραβο το κλήμα, το εφαγε και ο γάιδαρος' λεει η παροιμια...
-
Πριν λίγο είδα διαφήμιση στο Facebook για εκδήλωση ενδιαφέροντος για test drive
-
Πριν λίγο είδα διαφήμιση στο Facebook για εκδήλωση ενδιαφέροντος για test drive
Στην Ελλάδα θα γίνει ή εκδηλώνεις ενδιαφέρον και σου κλείνουν πτήση για Γαλλία!?!?
-
Αρχίζω και πιστεύω ειλικρινά αυτό που είχε πει κάποιος εδώ μέσα. Ότι ο 'Θ' ρίχνει την Renault γιατί θέλει να φαίνεται η Nissan top...
-
Στην Ελλάδα θα γίνει ή εκδηλώνεις ενδιαφέρον και σου κλείνουν πτήση για Γαλλία!?!?
Μακριά από εμάς. Τώρα με τον κορονοϊό δεν πάμε πουθενά
Renault Captur II