-
Κοιταξε,το 2008 γενικα ειναι πολυ ομορφο αμαξι και τα ηλεκτρονικα του στην βασικη υπερπληρη, αλλα για τα γουστα μου δεν με τρελενει δυστηχως. Το puma αν και πανεμορφο, το απεκλεισα λογο απουσιας diesel, σκεψου οτι κανω καθε μερα αθηνα ευβοια,υπολογισε 2000 km το μηνα,αρα μονοδρομος το diesel. Θελω να πιστευω οτι το captur στην εκδοση expression σε diesel θα παιξει κατω απο τα 20k. Το kadjar ειναι το μεγαλο της ρενω,αρα αφου το diesel στην δευτερη εκδοση ειναι στα 21.5K ,δεν πιστευω σε καμια περιπτωση το captur αν ειναι ακριβοτερο η εστω να ξεπερνα τα 20K σαν το b suv της εταιριας.
-
Captur II 1.3 Tce EDC 130ps Intense με το pack του μεγάλου Infoteinment 26.250€ στην Γερμανία από YouTube review. Το αντίστοιχο 2008 (purtech 1.2 allure EAT8 αν θεωρήσουμε την GT-Line εφάμιλλη της Initiale Paris) 27.500€ στην Ελλάδα χωρίς το Grip control, το οποίο έτσι και αλλιώς δεν παίζει στην Renault. Αν θεωρήσουμε ότι θαναι λίγο ακριβότερα τιμολογημένο στη. Ελλάδα λογικά θαχουν σχεδόν εφάμιλλη τιμή. Όπως είχα πει και σε προηγούμενο post χωρίς χαμηλότερη τιμή (τουλάχιστον 1000€) το Captur II δεν βλέπω να έχει τύχη απέναντι στο 2008...
Έχοντας πρόθεση και εγώ για diesel δεν με ενθουσιάζει και η ιδέα του Dci με 115ps της Renault. Αξιόπιστο μοτέρ χωρίς υψηλές καταναλώσεις αλλά καμία σχέση με τις αποδόσεις του blueHDI. Το Captur II στην περίπτωση μου έχει 'σύμμαχο' μονο την σύζυγο. Εγώ κλείνω επικίνδυνα προς PSA...
-
Κοιταξε,το 2008 γενικα ειναι πολυ ομορφο αμαξι και τα ηλεκτρονικα του στην βασικη υπερπληρη, αλλα για τα γουστα μου δεν με τρελενει δυστηχως. Το puma αν και πανεμορφο, το απεκλεισα λογο απουσιας diesel, σκεψου οτι κανω καθε μερα αθηνα ευβοια,υπολογισε 2000 km το μηνα,αρα μονοδρομος το diesel. Θελω να πιστευω οτι το captur στην εκδοση expression σε diesel θα παιξει κατω απο τα 20k. Το kadjar ειναι το μεγαλο της ρενω,αρα αφου το diesel στην δευτερη εκδοση ειναι στα 21.5K ,δεν πιστευω σε καμια περιπτωση το captur αν ειναι ακριβοτερο η εστω να ξεπερνα τα 20K σαν το b suv της εταιριας.
Κ εγω diesel. Ελεγα να περιμενω να δω το Captur αλλα ψαχνουμε ενα χρονο περιπου για αυτοκίνητο κ μας αρεσει πολυ το 2008, οποτε δεν υπηρχε νοημα να περιμενουμε, ειδικα τωρα που δινουν το χρωμα δωρεαν, -500 κ κατι αλλα ψηλά.
Σουπερ θα ειναι το Capture, μαζι με Puma k 2008 θα πουλησουν τρελα Ευρώπη.
Το Kadjar ειναι στα τελευταια του κ δεν πουλαει κ τιποτα, δεν ειναι ενδεικτικό της αγορας. Σκεψου οτι το Clio πετρελαιο ξεκινάει απο την Dynamic, με 85 αλογα.
Initiale Paris 115 diesel Auto Γαλλια 31.500€ παντως, απο video review.
Θα δουμε..
-
@Dublin θα σε έψηνε ο Dci με τα 115ps; Αν θες στο σκεπτικό σου μην συμπεριλαμβάνεις τους blueHDI. Ας είχε απέναντι του τα γερμανικά πετρέλαια και τον Tdci της Ford μαζί με τους Κορεάτες. Όπου είδα review ανεξαρτήτως σκάφους τον παρουσιάζουν αργούτσικο...
-
@Dublin θα σε έψηνε ο Dci με τα 115ps; Αν θες στο σκεπτικό σου μην συμπεριλαμβάνεις τους blueHDI. Ας είχε απέναντι του τα γερμανικά πετρέλαια και τον Tdci της Ford μαζί με τους Κορεάτες. Όπου είδα review ανεξαρτήτως σκάφους τον παρουσιάζουν αργούτσικο...
Φυσικα, εξελικτικά ειναι μισο κλικ κατω απο τους PSA, αλλα δεν παύει να ειναι ενας πολυ καλος κ δοκιμασμενος πετρελαιοκινητηρας.
Βεβαια κ ο Ford 120αλογα κ οι 116 mild hybrid των Κορεατων ειναι παρα πολυ καλοι. Το θεμα ειναι σε ποιο αυτοκονητο μπαινουν. Το Puma κ το Kona ειναι σχετικα μικρα αν ψαχνεις χωρους κ αποσκευες, οποτε εκει παιζει μονο του το Captur. Επισης νομιζω το Kona δεν εχει mild hybrid, οποτε οι σκετοι Κορεατικοι χανουν λιγο απο την αιγλη του hybrid, εστω κ mild (οπως επισης λιγο απο τις ρεπριζ, καταναλωση κ ρυπανση).
Το Sportage ας πουμε ειναι επαρκεστατο με τον 116, αλλα δεν παυει να ειναι 1600 κιλα αυτοκινητο.
Το αυτοκινητο ειναι ενα συνολο πραγματων, κ κανεις δεν μπορει να αποκλείσει ενα καινουργιο μοντελο απο μια και μονο συνισταμενη.
Απλα ο 95 νομιζω ειναι λιγος για το Captur οποτε ο 115 απο επιδοσεις θα ειναι σουπερ.
Περιμενω αυτο το Captur να ειναι ενα πολυ ωριμο αυτοκίνητο με πολλα θετικα στοιχεια κ πολυ καλους χωρους. Το προηγούμενο δεν μου αρεσε τοσο, αλλα αυτο θα ειναι πολυ ανωτερο στα παντα του.
Ασχετο, αλλα εγω προσωπικα ακομη κ το Duster με αυτον θεωρουσα παντα μια παρα πολυ καλη αγορα.
Επισης ο 1,33 πρεπει να ειναι φοβερος κινητηρας κ τετρακυλινδρος. Νομιζω παρα εγινε λιγο του downsizing κ αυτος επανερχεται σε ποιο νορμαλ μονοπάτια. Ισως εδω η Renault εχει ενα μικρο πλεονεκτημα εναντι του PSA (κ ισως ολων).
-
Και εγω ειμαι ακριβως στην ιδια φαση,εδω και μισο χρονο ψαχνομαι για αμαξι κυριως για b suv,και πρεπει να κανω αγορα το συντομοτερο,ο μονος λογο που περιμενω το captur και υπομεμω την ξενερα μου με ολη αυτη την καθηστεριση κτλ,ειναι και θεμα καψουρεματος και οτι το αμαξι σε γενικες γραμμες φαινεται τρομερο εξωτερικα και εσωτερικα.. Ολα θα κριθουν στο value for money,τιμολογιση,εκδοσεις κτλ. Αν στραβωσει σε κατι απ ολα αυτα το captur εκλεισα το 2008 'χτες'.
-
παραδακι;;;
-
Είδα ενα βίντεο με το νέο καπτουρ, αν και κράταγα μικρό καλάθι, πόσο καλό μπορεί να είναι ένα καπτουρ αν κρίνεις από το προηγούμενο??
Τελικά μου άρεσε πολυ, εξωτερικά είναι πολύ ωραίο, μόνη παραφωνία τα ταμπούρα που τα βάψανε και ασημί λες και το έκαναν επιτηδες, και χτυπάνε άσχημα στο μάτι, όταν όλο το σουλουπι είναι πολύ hitech. Εσωτερικά πολύ ευχάριστο. Πιστεύω αξίζει η αναμονή, ειδικά ο πολυφορεμενος dci είναι από τους πιο αξιόπιστους diesel κινητήρες. Δεν έχω ακούσει ούτε για χαλασμένα dpf, ούτε για προβλημματα με την ουρία που είχαν τα psa. Η ίδια η mercedes, ολόκληρη nissan, πίνουμε νερό στο ονομα του.
-
Οι τιμές πώλησης στη Γερμανία είναι αρκετά πιο κάτω από ότι αυτες του καταλόγου.
Τα 26ρια εκει οπως το kadjar αντιστοιχουν σε 21.5 εδω.
Οπότε προσωπικά αναμένω 1.3 intens 19.500 και το edc 21.500. Ό,τι πιο πάνω θα το θεωρήσω ακριβό.
-
Μακάρι να 'μην πάθει 2008' το Captur II γιατί φαίνεται εξαιρετικό αμάξι. Έριξα λίγο μελέτη και τελικά είχε δίκιο ο @Dublin. Είναι πολύ καλός και ο Dci της Renault. Να δούμε και το diesel πόσο θα το τιμολογησουν
-
Έριξα πρώτα μια ματιά σε τιμές στις αντίστοιχες εκδόσεις του Clio (μια και το νέο μοντέλο κυκλοφορεί ήδη και στις δύο χώρες) σε Ελλάδα και Ιταλία. Η διαφορά είναι γύρω στο 1000-1500 ευρώ φθηνότερα στη χώρα μας.
Μέτά κοίταξα και τις τιμές που δίνει η Renault Ιταλίας σε διάφορες εκδόσεις του νέου Captur (εκεί ήδη μπήκε στους τιμοκαταλόγους). Ενδεικτικά, οι δύο top εκδόσεις intens και initiale paris με 115dci edc, 26.600 και 30.600 αντίστοιχα. Ιntens και initiale paris σε 130tce edc, 24.900 και 28.900.
Aν υποθέσουμε ότι στην Ελλάδα θα είναι μειωμένες πάνω -κάτω όπως και στο clio 1000-1500 ευρώ, τότε ιδίως οι εκδόσεις intens ( η προτελευταία έκδοση,κάτι σαν την allure του 2008,titanium Puma κ.τ.λ.),αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
-
Μια που είδες το ιταλικό site λύσε μου μια απορία. Το Dci το δίνουν χωρίς EDC ή είναι υποχρεωτικό σαν το 2008 blueHDI 130ps & το 150ps Captur....
-
Μια που είδες το ιταλικό site λύσε μου μια απορία. Το Dci το δίνουν χωρίς EDC ή είναι υποχρεωτικό σαν το 2008 blueHDI 130ps & το 150ps Captur....
Mέχρι και την προτελευταία έκδοση Intens, υπάρχει και με μηχανικό κιβώτιο (με 25.000 αντί 26.600 με το αυτομ.). Στην top έκδοση initiale paris είναι μόνο με το edc.
-
Κυριοι,σημερα ξαναπερασα απο την τεορεν,ενας κυριος μου ειπε στη ζουλα παντα με υφος πρακτορα :)) εχοντας τα κεφια του μαλλον..1ον οτι η ρενω εχει κανει πολυ κακο χειρισμο με την εισαγωγη του αμαξιου μιας και στο εξωτερικο ειναι ηδη στο δρομο,2ον οτι το αμαξι θα ερθει σιγουρα στα μεσα εως τελος του αλλου μηνα..3ον και βασικοτερο οτι η τιμη του θα ειναι εως 1000 ευρω max πιο ακριβο απο το παλιο μοντελο...4ον τα diesel θα ερθουν 20 μερες μετα απο την βενζινη..5ον Οι τιμες θα ανακοινωθουν δεκα μερες πριν την αφιξη.. Αυτα μπορεσα να μαθω προς το παρων.. τωρα ποσα ειναι παπατζα και ποσα ισχυουν θα διξει..
-
Mέχρι και την προτελευταία έκδοση Intens, υπάρχει και με μηχανικό κιβώτιο (με 25.000 αντί 26.600 με το αυτομ.). Στην top έκδοση initiale paris είναι μόνο με το edc.
Μου φαίνεται δύσκολο (εως απίθανο) να έρθει στην Ελλάδα με 1000 ευρώ διαφορά μηχανικού με αυτόματο κιβώτιο.
Σωστός ο συλλογισμός σου γενικά, αλλά δεν ξέρω πως θα επηρεαστούν οι τιμές και οι εκδόσεις από τις φορολογικές κλίμακες.
Συνεχίζει η μηδενική ενημέρωση από τις αντιπροσωπείες ως προς τις πρώτες αφίξεις ή έστω τους τιμοκαταλόγους;
-
Παιδιά , στις τιμές άνω των 20.000 € αλλάζουν αρκετά οι τιμές εδώ λόγω των αυξημένων φόρων. Η διαφορά στις χαμηλές τιμές δεν σημαίνει ότι θα ακολουθεί και στις υψηλότερες τιμές.
-
Παιδιά , στις τιμές άνω των 20.000 € αλλάζουν αρκετά οι τιμές εδώ λόγω των αυξημένων φόρων. Η διαφορά στις χαμηλές τιμές δεν σημαίνει ότι θα ακολουθεί και στις υψηλότερες τιμές.
Ακριβως. Στο 2008 ας πουμε η διαφορα στο diesel ειναι 1500€ περιπου εξω, κ εδω 4000!
Σιγουρα θα εχει κ εδω καποιο μαξιλαρακι.
Εδω λογικα θα εχουμε διαφορετικες κατηγοριες με εξω, σε αναλογια του Clio. Ισως κ 5, αλλα τα diesel λιγοτερες.
-
ελεγαν θα το καταργησουν αυτό ή κανω λαθος;;;
-
Τον Μάρτιο με την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων θα φανεί. Μέχρι τότε μόνο εικασίες. Με φίλο έμπορο - εισαγωγέα που ειχα μιλήσει Δεκέμβρη μου είχε πει ότι θα αλλάξει αρκετά υπέρ του αγοραστή η νέα φορολογική κλίμακα. Μένει να φανεί...
-
Αυτό περιμένω αλλά το μόνο κέρδος θα είναι στα κάτω όρια (1-1000 €) , όπου τώρα για λίγα ευρώ παίρνει όλο τον συντελεστή , ενώ με την νέα θα υπάρχει κλιμακωτή χρέωση. Στα πάνω όρια οι τιμές θα είναι πολύ κοντά στις σημερινές, plus την άνοδο του συντελεστή λόγω αύξησης των εκπομπών (αν και πιστεύω να το αλλάξουν αυτό γιατί όλα θα πάρουν την ανηφόρα)
Renault Captur II