-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Φάνη εμπιστεύεσαι λάδια της BMW που τα πουλάνε στο εμπόριο;
Castrol αγόραζα από το kioloiglou. Δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό, αλλά φυσικά δεν έκανα και ανάλυση...ελπίζω ότι ήταν original Castrol! Αυτό όσο η BMW τα χρεώνε €19/λίτρο και τα αγόραζα €11. Και ο Σπανός Castrol έβαζε (τώρα τα BMW είναι Shell btw), δεν έβαζε τα BMW Labeled...τώρα δεν ξέρω τι βάζει.
Νόμιζα ότι έβαζες λάδια της BMW....
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Νόμιζα ότι έβαζες λάδια της BMW....Εάν θυμάμαι σωστά, πρέπει να είχα βάλει 1 φορά λάδια της BMW στα 13 χρόνια που είχα BMW. Επειδή κατά 95% πήγαινα Σπανό για σέρβις, εκεί έβαζαν όπως είπα Castrol και επίσης και εγώ αγόραζα Castrol πάντα.
-
Tα Castrol είναι πολύ καλά λάδια. Τα χρησιμοποιούν από όσο θυμάμαι και VW και η Ford.
-
Castrol αγόραζα από το kioloiglou. Δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό, αλλά φυσικά δεν έκανα και ανάλυση...ελπίζω ότι ήταν original Castrol! Αυτό όσο η BMW τα χρεώνε €19/λίτρο και τα αγόραζα €11. Και ο Σπανός Castrol έβαζε (τώρα τα BMW είναι Shell btw), δεν έβαζε τα BMW Labeled...τώρα δεν ξέρω τι βάζει.
Η bmw δεν φτιάχνει λάδια,απλά κάνει συμφωνίες με εταιρίες.Σήμερα με την castrol αύριο με την bp πχ
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Η bmw δεν φτιάχνει λάδια,απλά κάνει συμφωνίες με εταιρίες.Σήμερα με την castrol αύριο με την bp πχ
Όντως, όπως πιθανότατα και η Opel, η Fiat, η Mercedes (αν τις θυμάμαι καλά που πουλάνε 'δικά' τους λάδια). Απλώς βάζοντας το λογότυπό τους δεν ξέρουμε από ποια εταιρία είναι....
-
Tα Castrol είναι πολύ καλά λάδια. Τα χρησιμοποιούν από όσο θυμάμαι και VW και η Ford.Όντως, όπως πιθανότατα και η Opel, η Fiat, η Mercedes (αν τις θυμάμαι καλά που πουλάνε 'δικά' τους λάδια). Απλώς βάζοντας το λογότυπό τους δεν ξέρουμε από ποια εταιρία είναι....
Όντως, η Ford -έχω Fiesta- χρησιμοποιεί castrol. Η Fiat είχε τα selenia παλαιότερα (τώρα δεν ξέρω,γιατί η selenia νομίζω έκλεισε). H VW θυμάμαι προωθούσε-έβαζε τα fuchs,δεν γνωρίζω αν συνεχίζει ακόμα.
Όπως είπε ένας φίλος παραπάνω,η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να συνάπτει συνεργασία και με διαφορετική εταιρεία λιπαντικών για κάποια χρόνια. -
Η Fiat είναι περίεργη περίπτωση. Μεγάλες κάθετες μονάδες βάζουν μόνο Selenia και τα χρεώνουν 'χρυσάφι'.
Το εξουσιοδοτημένο υποδίκτυο (μικρά συνεργεία) των μεγάλων κάθετων μονάδων χρησιμοποιεί και άλλα λάδια ποιο οικονομικά. Στο συνεργείο που πήγαινα το Panda εκτός από Selenia υπήρχε και η επιλογή Magnetti Marelli στη μισή τιμή.Η Fiat θεωρώ ότι έχει (ακόμη) το καλύτερο δίκτυο υποστήριξης γιατί ο πελάτης έχει (ακόμη) την δυνατότητα επιλογής πολλών εξουσιοδοτημένων συνεργείων.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Σαφώς! Καμία εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων δεν φτιάχνει λάδια.
Τα λάδια με την ετικέτα της BMW ήταν για χρόνια Castrol και πλέον (εδώ και 2-3 χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς) είναι Shell.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η Fiat θεωρώ ότι έχει (ακόμη) το καλύτερο δίκτυο υποστήριξης γιατί ο πελάτης έχει (ακόμη) την δυνατότητα επιλογής πολλών εξουσιοδοτημένων συνεργείων.Τι εννοείς; Όλοι οι μεγάλοι έχουν δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων. Έχει η Fiat περισσότερα;
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Η Fiat είχε τα selenia παλαιότερα (τώρα δεν ξέρω,γιατί η selenia νομίζω έκλεισε).Την εχει παρει η petronas
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Η Fiat θεωρώ ότι έχει (ακόμη) το καλύτερο δίκτυο υποστήριξης γιατί ο πελάτης έχει (ακόμη) την δυνατότητα επιλογής πολλών εξουσιοδοτημένων συνεργείων.
Τι εννοείς; Όλοι οι μεγάλοι έχουν δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων. Έχει η Fiat περισσότερα;
Η Fiat Hellas έχει αναπτύξει ένα διαφορετικό και πρωτότυπο δίκτυο εξουσιοδοτημένων.
Έχει ένα κεντρικό δίκτυο μεγάλων κάθετων μονάδων όπως είναι η AutoOne, ο Σφακιανάκης κλπ...
Έχει δώσει το δικαίωμα στις μεγάλες αυτές κάθετες μονάδες να εξουσιοδοτήσουν, άλλα συνεργεία ποιο μικρά τα οποία και ελέγχουν. Τα συνεργεία αυτά δεν τα ανακοινώνει η Fiat στην ιστοσελίδα της. Τα ανακοινώνει μόνο με email ή αν ρωτήσει κάποιος τις μεγάλες κάθετες μονάδες της.Παρακάτω τα συνεργεία που είναι εξουσιοδοτημένα και ελέγχονται από Auto One (Συγγελίδης) και Σφακιανάκη.
[spoiler=:294688wi]Εκτός από τα συνεργεία της AUTO ONE και του ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, στα υποδίκτυα τους ανήκουν τα:
Παράθεση:
ETEA
ΜΑΡΚΟΝΗ 20, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ, 104 47
ΑΘΗΝΑ
210 3460160ΚΑΜΜΕΝΟΣ Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε
ΕΙΡΗΝΗΣ 68 ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 19600
ΑΘΗΝΑ
210 5559103GROUP ΤΟΛΙΑ ΕΠΕ
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 15Β ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15343
ΑΘΗΝΑ
2106390590ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ
ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ 15-17 & ΚΑΝΑΡΗ 185 37
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
2104524007ΑΦΟΙ ΛΙΑΠΗ ΑΕ
ΒΡΙΛΗΣΙΟΥ 56
2106463537ΑΦΟΙ ΚΟΡΑΝΑ
ΣΟΦΟΥΛΗ 19, 143 42 Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
ΑΘΗΝΑ
210 2523357ΜΑΝΙΩΤΗΣ Δ. - ΚΑΡΑΚΑΣ Θ. ΟΕ - TOP TECHNICIANS
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗ 11 11147 ΓΑΛΑΤΣΙ
ΑΘΗΝΑ
2102223501ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜ. & ΣΙΑ ΕΕ - SCUDERIA TECNICA
ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 8 Ν. ΙΩΝΙΑ 14234
2102774154
ΑΘΗΝΑ[/spoiler:294688wi] -
Δεν το γνώριζα. Πολύ ενδιαφέρον, εφόσον εξασφαλίζεται ο ποιοτικός έλεγχος.
karenta....extra χρέωση (λεφτά υπάρχουν ...χαχαχα)