-
Έλα εντάξει του το έδωσαν τελικά. Νομίζω μπαίνει άνετα στην κατηγορία των οχημάτων που τους πάει πάρα πολύ το απλό λευκό χρώμα. Τα εμπρός μούτρα του από κοντά ειναι πολύ πιο εύπεπτα ενώ γενικά ο εξωτερικός συντηρητισμός του περισσότερο φλαρταρει με το διαχρονικά στιβαρό παρά με το ξεπερασμένο που άρχισε να κουράζει, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα.
Πέραν τούτου από το βίντεο καμία επιπλέον πληροφορία δεν προκύπτει. Τα γνωστά. Λίγο kiss-ass, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου. Το καλύτερο all-arounder, χάρηκα πολύ Χρήστος.
Αναρωτιέμαι αν τελικά το βασικό πρόβλημα του Golf δεν είναι αν ξεπέρασε τις παθογένειές του ή η εγγύηση της ντροπής που το συνοδεύει. Πες οτι τα ξεπερνάς όλα αυτά και δίνεις τα περι 28,5κ που απαιτούνται για να το πάρεις πολύ καλά εξοπλισμένο. Αυτό που είναι όσο καλό 'πρέπει' σε όλα μήπως την άλλη ημέρα της αγοράς σε ξενερώσει όντας πιο 'politically correct' και από διαφήμιση της Benetton; Πιο mainstream και από δελτίο ειδήσεων των 8;
Δεν ξέρω ειλικρινά. Είναι το μόνο αμάξι από όλα όσα με ενδιαφέρουν θεωρητικά και δεν μπορώ να κατασταλάξω την άποψή μου περί τούτου. Έχει πέσει και νεκρα στο νήμα του να μας πει κανας ιδιοκτήτης του εμπειρίες από αυτό...
-
Ενταξει δεν φημιζεσαι ως ανθρωπος με μεσες αποψεις και γούστα με αυτα που ποσταρεις πιο πολυ των ακρων σε κοβω ενω το golf ειναι πιο πολυ του μέσου ορου και αντε και λιγο παραπανω. Οποτε ισως για αυτο δεν σε εκφραζει ενω αλλους τους εκφράζει.
Γενιξα παντως τι αλλο να θέλεις απο αυτοκινητο με 150 αλογα. Καταναλωση σαν kia rio 1,2... Επιταγχυνση σαν μικρο hot hatch, ανεξαρτητη πισω αναρτηση, ηχομονωση σαν λιμουζινα, hi tech εσωτερικο, καλη αισθηση οχι ομως κορυφαία ...27.000 ευρω δινεις οχι 50.000.
Προσεξτε το οτι η mhev εκδοση εχει 10% σε μικτο κυκλο καλυτερη καταναλωση που σε πολη σημαινει 20% μες στο νερό. Λογικα εχει και το νεο υγρου τυπου dsg, αν και παιζεται και αυτο. Εκει που βαζεις την αναρτηση τερμα μαλακη στην ποοη και τερμα σκληρή στις στροφες ολα τα λεφτά. Αυτα ειναι συστήματα.
-
Για το DCC οι απόψεις διίστανται. Μόνο στο autogefuhl και στο carnow άκουσα καλά σχόλια αλλά αυτοί έχουν 'μιαν ροπή προς τον άξονα'. Σαφώς ταιριάζει περισσότερο θεωρώ στο Leon Fr με τις 18αρες τον ημιακαμπτο και την χαμηλότερη ανάρτηση ώστε να το μαλακώνεις στην πόλη ως αντίμετρο των ανωτέρω. Στο Golf η ανάρτηση είναι πολύ κοντά στην χρυσή τομή, έχεις πολλαπλούς και 17αρες στάνταρ οπότε δεν την θεωρώ απαραίτητη, αλλά γούστα είναι αυτά. Ίσως IQ Lights που είναι στα ίδια λεφτά αντί DCC.
-
Μετά από ερώτηση στην αντιπροσωπεία σήμερα έμαθα τα εξής:
Καταρχήν πιθανότατα δεν θα εισαχθεί καθόλου στην Ελλάδα το Variant. Για το hatchback ο προαιρετικός του εξοπλισμός είναι μόνο ότι βλέπουμε στον διαμορφωτή. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει επιλογή για χειμερινό πακέτο (θερμαινόμενα καθίσματα + τιμόνι).
Λογικο ειναι αυτο αφου το 95% των αγοραστων ποτε δεν θα χρειαστουν τα θερμαινομενα καθισματα και τιμονι. Γιαυτους που πανε στα βουνα τον χειμωνα ή μενουν σε περιοχες οπως φλωρινα υπαρχουν και τα ελαφρα μεταχειρισμενα απο Γερμανια με φουλ χειμερινα πακετα και φθηνοτερα. Μιλαμε για αμαξια μαζικης παραγωγης αν παρεις απο αντιπροσωπεια 1 χρονου αμαξι η της εταιρειας θα ειναι σαν καινουριο.
-
Το γκολφ προσφέρει το καλύτερο πακέτο στην κατηγορία αρκεί να είσαι συνειδητοποιημένος στο κομμάτι της εγγύησης και να μη σε ενοχλεί η συντηρητική εξωτερική του εμφάνιση.
-
Eνταξει αλλα 23-24Κ και σε 24 μηνες να ψάχνεσαι και να κανεις τον σταυρο σου μην σου αναψει κανενα λαμπακι και αρχισει το ψηλωμα ειναι καπως....οι βοριοευρωπαιοι που ειναι απλες και αλλάζουν τα αμάξια στην 4ετια ναι δεν τους νοιάζει και για αυτό το εχουν πρωτο σε πωλησεις. Εδω που αγοράζουμε αμαξι με προοπτική 8ετιας στην καλυτερη η διετής εγγυηση του ομιλου φαντάζει χοντρο τροχοπεδι...
Για εμενα αν θελει καποιος το γκολφ ας το παρει με λιζιγκ πληρωνεις 17Κ για 4 χρονια μαζί με ασφάλειες , τελη , σερβις λαστιχα αλλά εχεις το κεφαλι σου ησυχο...φυσικα σε 4 χρονια εισαι πάλι στο ψαξιμο δλδ ειναι για καταναλωτες με ικανο βιοτικό επιπεδο πανω από τον μο.
-
Eνταξει αλλα 23-24Κ και σε 24 μηνες να ψάχνεσαι και να κανεις τον σταυρο σου μην σου αναψει κανενα λαμπακι και αρχισει το ψηλωμα ειναι καπως....οι βοριοευρωπαιοι που ειναι απλες και αλλάζουν τα αμάξια στην 4ετια ναι δεν τους νοιάζει και για αυτό το εχουν πρωτο σε πωλησεις. Εδω που αγοράζουμε αμαξι με προοπτική 8ετιας στην καλυτερη η διετής εγγυηση του ομιλου φαντάζει χοντρο τροχοπεδι...
Για εμενα αν θελει καποιος το γκολφ ας το παρει με λιζιγκ πληρωνεις 17Κ για 4 χρονια μαζί με ασφάλειες , τελη , σερβις λαστιχα αλλά εχεις το κεφαλι σου ησυχο...φυσικα σε 4 χρονια εισαι πάλι στο ψαξιμο δλδ ειναι για καταναλωτες με ικανο βιοτικό επιπεδο πανω από τον μο.
το ληζινγκ ειναι καλη λυση οταν βολευει φορολογικα. Διαφορετικα δινεις τα 17k και σε 4 χρονια δεν εχεις αμαξι. Αποψη μου, δινεις τα κερατιατικα 3κατοσταρικα (καπου εκει δεν κοστιζει;) και αγοραζεις την εργοστασιακη επεκταση εγγυησης.
-
Το γκολφ προσφέρει το καλύτερο πακέτο στην κατηγορία αρκεί να είσαι συνειδητοποιημένος στο κομμάτι της εγγύησης και να μη σε ενοχλεί η συντηρητική εξωτερική του εμφάνιση.
Μόνο το πρώτο είναι κάτι που με προβληματίζει από ηθικής πρωτίστως απόψεως. Το δεύτερο είναι θετικό για εμένα. Όπως είπα μου βγάζει αίσθηση στιβαρότητας και εκτιμώ πολύ το 'evolution not Revolution' στον εξωτερικό σχεδιασμό του. Αρκετή 'επανάσταση' είχα εντός. Αν έκανε κάτι αντίστοιχο και έξω θεωρώ ότι θα γύριζε μπούμερανγκ καθώς θα έχαναν μεγάλο ποσοστό των παραδοσιακών αγοραστών τους.
Btw πόσο κοστίζει κανονικά η επέκταση εγγύησης στα 4 έτη στην VW γνωρίζει κανείς;
-
και την επεκταση εγγυησης να παρεις απενταντι σου εχεις μια εχθρικη αντιπροσωπευση που όπως ειχε πει ευστοχα καποιος φίλος εδω σε αντιμετωπιζει όπως ο δεσμοφυλακας τον κρατουμενο.
Είμαι σίγουρος που στις μισες περιπτωσεις που θα πανε κατοχοι με επεκταση εγγυησης με καποιον τροπο θα τους τα παρουν! οι γερμανοι ειναι τοσο μπροστα στις εγγυησεις που δινουν και διατυπώνουν τόσο προσεκτικα τις εγγυησεις και τις ανοχες στις προδιαγραφες που δίνουν που σχεδόν ότι και να σου συμβει το έχουν προβλέψει και περιγράψει στην βίβλο τους και το θεωρουν φυσιολογικο ! και οταν διαμαρτυρηθείς για οποιονδηποτε θορυβο , κοπανημα, καψιμο λαδιου , δυσλειτουργια κιβωτιου κλπ θα σου πουν προβλεπεται απο τον κατασκευαστη!!!
Είναι επιστήμονες τις εγγυησεις τις γραφουν μηχανοδικηγοροι που τα πάντα όλα τα βαζουν εντος ανοχών ωστε να πρεπει να παρεις τον στροφαλο στο χερι για να σε καλύψουν!!!
Το mechatronic να σου καει θα το ανοιξουν και θα σου πουν βρηκαμε διαρροη λαδιου προς το κιβωτιο που δεν δικαιολογειται απο κανονικη χρηση θα στην φορτώσουν σε εσενα!!!
-
Εχω την αισθηση οτι λες καπως υπερβολες. Απειρα τα mechatronic που αλλαχτηκαν επι εγγυηση οπως και οι δισκοι.
Οι πωλητες τους ειναι καπως βλαμμενοι εκτος εξαιρεσεων αλλα και παλι εχω την αισθηση οτι λεω καπως υπερβολες
-
Btw πόσο κοστίζει κανονικά η επέκταση εγγύησης στα 4 έτη στην VW γνωρίζει κανείς;
Ειναι αναλογα με το αυτοκινητο, δεν ειναι φιξ ποσο. Για να σου δωσω μια εικονα ομως, στο tiguan πριν 2 χρονια εκανε 595 ευρω.
Οσο για αυτα που αναφερθηκαν για τις αντιπροσωπειες, συγνωμη αλλα ειναι υπερβολες. Ο,τι εχω χρειαστει το εχουν κανει δωρεαν (αμαξι 2 ετιας). Μαλιστα, σε καποια πραγματα λειτουργησαν και μονοι τους, οπου αλλαξαν πραγματακια που εβγαζαν θεμα στο διαγνωστικο.
-
Εχω την αισθηση οτι λες καπως υπερβολες. Απειρα τα mechatronic που αλλαχτηκαν επι εγγυηση οπως και οι δισκοι.
Οι πωλητες τους ειναι καπως βλαμμενοι εκτος εξαιρεσεων αλλα και παλι εχω την αισθηση οτι λεω καπως υπερβολες
Και έτσι να είναι όπως τα λες η εγγύηση είναι τόσο μικρή που η μηχανικοί που τα μαστορευουν έχουν κάνει πολυκατοικίες με δαφτα. Τα οποία mechatronic κατά τα άλλα είναι μηχανισμοί με μεγάλο ενδιαφέρον που συνδυάζουν μηχανολογία, ηλεκτρολογία και ηλεκτρονική όλα σε ένα κουτί αρκετά μαζεμένο στο οποίο όμως οι διαρροές από και προς το κιβώτιο ταχυτήτων είναι συχνές με καταστροφικά αποτελέσματα. Με μια αντιπροσωπεία που μόνο αλλάζει και με λίγους επισκευαστες που τολμούν να ανοίγουν τα μαύρα κουτιά και να βάλουν χέρι.
-
Κάτι που είδα σε τυχαίο video. Για τα DSG στην δεξιά διαμόρφωση του cockpit έχει δυνατότητα προβολής της θερμοκρασίας λαδιού του αυτόματου κιβωτίου. Αυτό σε συνδυασμό με την μετατροπή του σε υγρού τύπου δείχνει επίγνωση απ' τον όμιλο. Φαντάζομαι για να το έβαλαν θα έχει και κάποιο indicator όταν μπαίνεις σε επικίνδυνα νερά. Τίμια κίνηση μπράβο VAG.
-
Κάτι που είδα σε τυχαίο video. Για τα DSG στην δεξιά διαμόρφωση του cockpit έχει δυνατότητα προβολής της θερμοκρασίας λαδιού του αυτόματου κιβωτίου. Αυτό σε συνδυασμό με την μετατροπή του σε υγρού τύπου δείχνει επίγνωση απ' τον όμιλο. Φαντάζομαι για να το έβαλαν θα έχει και κάποιο indicator όταν μπαίνεις σε επικίνδυνα νερά. Τίμια κίνηση μπράβο VAG.
Δεν είναι υγρού τύπου το dsg στο γκολφ. Το dq200 είναι που είναι ξηρού τύπου. Αν το βελτίωσαν θα φανεί τα επόμενα χρόνια
-
Δεν είναι υγρού τύπου το dsg στο γκολφ. Το dq200 είναι που είναι ξηρού τύπου. Αν το βελτίωσαν θα φανεί τα επόμενα χρόνια
Α ναι; Οκ εδώ το λέγανε συνεχώς ότι έγινε υγρού τύπου δεν είχα ιδέα, ευχαριστώ
-
ALEX19 wrote:
Α ναι; Οκ εδώ το λέγανε συνεχώς ότι έγινε υγρού τύπου δεν είχα ιδέα, ευχαριστώ
Υπήρχε μια φήμη ότι τα είχε αλλάξει αλλά αυτό που βρήκα όταν το έψαχνα για αγορά είναι ότι τελικά φοράει dq200 ,το οποίο πέρα από ξηρού τύπου αντέχει ροπή μέχρι 250νμ δηλαδή είναι ακριβώς στο όριο. Ήταν ένας από τους κύριους λόγους που το απέριψα τελικά
-
πέρα από ξηρού τύπου αντέχει ροπή μέχρι 250νμ δηλαδή είναι ακριβώς στο όριο.
+1
Όχι ότι ποτέ θα επέλεγα DSG αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε τι παίζει. Όχι και τόσο τίμιο αυτό...
-
ALEX19 wrote:
πέρα από ξηρού τύπου αντέχει ροπή μέχρι 250νμ δηλαδή είναι ακριβώς στο όριο.
+1
Όχι ότι ποτέ θα επέλεγα DSG αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε τι παίζει. Όχι και τόσο τίμιο αυτό...
Στη προηγούμενη γενιά γκόλφ το συγκεκριμένο κιβώτιο σπανίως ξεπέρναγε τα 100000χλμ. Αυτή τη στιγμή σε χατς μόνο το φόκους έχει μείνει με κλασικό αυτόματο όλα τα άλλα είναι διπλοσύμπλεκτα. Το πρόβλημα με το ψηφιακό περιβάλλον του γκόλφ δεν έχει να κάνει με την υλοποίηση γιατι και η bmw και mercedes αντικαθιστούν τους φυσικούς διακόπτες, αλλά με την ποιότητα των υλικών που είναι πολύ χαμηλή. Μια βλάβη σε αυτές τις touch επιφάνειες αχρηστεύει όλο το αυτοκίνητο και σε συνδυασμό με τη διετή εγγύηση θα σου αδειάσει και την τσέπη για να το επισκεύασεις.
-
Έχεις βάλει παραγγελία Focus και έχεις μπει σε 'μπλε οβάλ fog of war'. Όλα τα Peugeot/Citroen t/c autobox φοράνε
-
Έχεις βάλει παραγγελία Focus και έχεις μπει σε 'μπλε οβάλ fog of war'. Όλα τα Peugeot/Citroen t/c autobox φοράνε
Δεν έχουν χατς είναι όλα crossover ή suv. Κάτσε να έρθει πρώτα το μπλε οβάλ γιατί δε το βλέπω να ανοίγει το εργοστάσιο σύντομα
VW Golf MK 8