-
Δεστον επιμένει....Ρε μπρο το 308 της γυναίκας μου Cross είναι γι'αυτό βρίσκει παντού από τότε που το φόρεσα λασπωτηρες; ^^
-
Δεστον επιμένει....Ρε μπρο το 308 της γυναίκας μου Cross είναι γι'αυτό βρίσκει παντού από τότε που το φόρεσα λασπωτηρες; ^^
Το 308 θα το αλλάξει με καινούργιο σε λίγους μήνες, δε αποτελεί επιλογή αγοράς το συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή
-
ΑΧΑΧΑΧΑ classic...
-
Οπως λενε τα dsg δεν παιζονται ως αισθηση αλλα.....
Παντως του tiguan στα 1.5 tsi ειναι υγρου τύπου και σχετικα καινούργιο ως αρχιτεκτονική. Του golf δεν εχω πειστεί ακομα οτι ειναι ξηρου τυπου.
-
Κάτι που είδα σε τυχαίο video. Για τα DSG στην δεξιά διαμόρφωση του cockpit έχει δυνατότητα προβολής της θερμοκρασίας λαδιού του αυτόματου κιβωτίου. Αυτό σε συνδυασμό με την μετατροπή του σε υγρού τύπου δείχνει επίγνωση απ' τον όμιλο. Φαντάζομαι για να το έβαλαν θα έχει και κάποιο indicator όταν μπαίνεις σε επικίνδυνα νερά. Τίμια κίνηση μπράβο VAG.
Από ότι έχω ακούσει το πρόβλημα δεν είναι μόνο η θερμοκρασία αλλά και η διαρροή λαδιού του mechatronic προς το κιβώτιο ταχυτήτων καθώς το λάδι αυτό δεν λειτουργεί ως λιπαντικό και μπαίνοντας κιβώτιο χαλάει το ιξώδες του λαδιού του κιβωτίου με συνέπεια την προβληματική λίπανση του .
-
Ναι εσταζε μεσα στο κύκλωμα απο το κάλυμμα του φιλτρου που ηταν απο χαλυβα και κοντα στο κυκλωμα του μεκατρονικ. Ο χαλυβας με την ζεστη και τις αντοχες σημειων του καλύμματος παρουσιαζε σχισμές.
Πλεον (εχω ακούσει πως) ειναι απο αλουμινιο ειδικου τυπου. Θεωρητικα το ελυσαν το θεμα.
-
Παντως του tiguan στα 1.5 tsi ειναι υγρου τύπου και σχετικα καινούργιο ως αρχιτεκτονική. Του golf δεν εχω πειστεί ακομα οτι ειναι ξηρου τυπου.
Συγνώμη το Golf 1,5 TSI φοράει ξηρού και το Tiguan με το ίδιο μοτέρ υγρού; Μήπως φοράνε υγρού στο Tiguan 2,0 TDI; Περίεργο.
-
Το γράφει ο κατασκευαστής dq200 το tiguan έχει άλλο αμάξωμα γιαυτό και του βάζουν καλύτερο κιβώτιο. Το διπλοσύμπλεκτο είναι καλύτερο οδηγικά γιαυτό και το φοράνε όλα τα σπορ και γρήγορα αυτοκίνητα. Το θεωρώ όμως χαζομάρα να το βάζεις σε οικογενειακά αυτοκίνητα όπου το πρώτο που μετράει είναι η αξιοπιστία και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αυτοκίνητα με χαμηλές ιπποδυνάμεις.
-
Το γκολφ προσφέρει το καλύτερο πακέτο στην κατηγορία αρκεί να είσαι συνειδητοποιημένος στο κομμάτι της εγγύησης και να μη σε ενοχλεί η συντηρητική εξωτερική του εμφάνιση.
Εξαρτάται τι εννοεί ο καθένας 'πακέτο' και για ποια έκδοση μιλάμε. Στα 150-160 άλογα μπορώ να σκεφτώ τρία καλύτερα αυτοκίνητα πάντως (αυτοκίνητο = οδήγηση).
-
Focus/Civic και;
-
BMW 1 Series, Seat Leon και μάλλον και Mercedes A Class. Άρα τελικά βγήκαν παραπάνω.
-
Α οκ δεκτον. Αυτά έτσι και αλλιώς για εμένα είναι μια κατηγορία μόνα τους μαζί με το Α3 (& το DS4 όταν έρθει με το καλό).
-
BMW 1 Series, Seat Leon και μάλλον και Mercedes A Class. Άρα τελικά βγήκαν παραπάνω.
Όταν γράφω καλύτερο εννοω όλο το πακέτο όχι μόνο οδηγικα αλλά και τη σχέση απόδοσης-τιμής. Ο άσος και η α κλας για να συγκριθούν με γκολφ πρέπει να φορτωθούν με εξοπλισμό που τα ανεβάζει στα 35000€ και κοντά στα 40000€ αντίστοιχα.
Το σεατ λεον είναι χειρότερο στα παντα πλην της εξωτερικής εμφάνισης και η τραγική τιμολόγηση τελειώνει κάθε συζήτηση.
Ο εξοπλισμός που παίρνεις στο γκολφ στα 29000€ δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην κατηγορία. Το αυτοκίνητο θα πουλήσει τρελά στην Ελλάδα από τη στιγμή κιόλας που οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα σχετικά με την αξιοπιστία των dsg.
-
Τα έχουμε ξαναπεί για το Leon, υπερέχει και σε οδική συμπεριφορά και σε χώρους (έχει το μεγάλο μεταξόνιο, ίδιο με του Octavia) και σε value for money.
Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει το δικό του 'πακέτο' στο μυαλό του και με 30 χιλιάρικα παίρνεις Focus 180άρη που υπέρεχει ως αυτοκίνητο. Τι κάνει ως καναπές δεν ξέρω...
-
Τα έχουμε ξαναπεί για το Leon, υπερέχει και σε οδική συμπεριφορά και σε χώρους (έχει το μεγάλο μεταξόνιο, ίδιο με του Octavia) και σε value for money.
Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει το δικό του 'πακέτο' στο μυαλό του και με 30 χιλιάρικα παίρνεις Focus 180άρη που υπέρεχει ως αυτοκίνητο. Τι κάνει ως καναπές δεν ξέρω...
Το λεον με τον ημιάκαμπτο πίσω δεν υπερέχει σε οδηγική συμπεριφορά, έχει λιγότερο εξοπλισμό, χειρότερα υλικά στη καμπίνα και το κυριότερο στοιχίζει σχεδόν 29000€.
Το φοκους το οποίο και επέλεξα να θυμίσω έχει χειρότερη συναρμογή και ποιότητα στα υλικά της καμπίνας και αν το φορτωνα με προαιρετικό εξοπλισμό ώστε να το φτάσω στα επίπεδα του γκολφ ξεπερνάει τα 30000€ λόγω του ότι δε παίρνει την έκπτωση του 50% στο τέλος ταξινόμησης που παίρνει το γκολφ ως υπια υβριδικό. Το γκολφ στα 29000€ σου προσφέρει όλη τη σουίτα συστημάτων ασφαλείας και αυτόνομης οδήγησης, ηλεκτρικό κάθισμα στον οδηγό, εξαιρετική συναρμογή στα υλικά, φουλ λεντ φώτα, αισθητηρες παρκαρισματος και κάμερα οπισθ., προηγμένο σύστημα πολυμέσων, τριζωνικο κλιματισμό καλή ποιότητα υφάσματος στο σαλόνι, πολύ καλούς χώρους, εξαιρετική ανάρτηση και άνεση. Τα μειονεκτήματα του είναι η εργονομία στην καμπίνα που συνηθίζεται όμως και το κυριότερο η παράδοση μηχανολογικής αναξιοπιστία που ακολουθεί τη μάρκα, αλλά αυτό θα φανεί στο εγγύς μέλλον
-
Ο Αλέξανδρος μιλάει πάντα με κριτήριο τα οδηγικά χαρακτηριστικά. Δεν διαφωνείτε κάπου. Ούτε σημαίνει κάτι για την σύγκριση των δύο οχημάτων. Είναι καθαρά θέμα επίγνωσης του τι σου προσφέρει το καθένα όχημα και αναγνώρισης των αναγκών του εκάστοτε αγοραστή. All-arounder vs warm hatch, το αιώνιο δίλημμα.
Για την ιστορία το πέρασμα Golf MK 7,5 προς 8 έφερε πτώση στην ποιότητα της καμπίνας και πλέον είναι οριακά καλύτερο από τον non premium ανταγωνισμό. Στο Focus παραμένει προς το παρόν η επιλογή του St-line X 182ps οπότε το δυνατό χαρτί των οδηγικων χαρακτηριστικών παραμένει ανέπαφο ως επιλογή. Με τις εγγυήσεις στην εξίσωση μπαίνει ένας προβληματισμός και ίσως πολλοί να σκεφτούν ότι είναι πολλά τα 30κ για non Premium hatch.
Εκεί δεν ξέρω πόσοι θα γυρίσουν να κοιτάξουν suv στα ίδια λεφτά γιατί καμιά εκ των δύο επιλογών δεν τους κάθεται καλά ή θα βάλουν κάτι παραπάνω για να πάνε στα 1/A-class/A3 κλπ (δεν συγκαταλέγομαι στους δεύτερους).
-
Ο Αλέξανδρος μιλάει πάντα με κριτήριο τα οδηγικά χαρακτηριστικά. Δεν διαφωνείτε κάπου. Ούτε σημαίνει κάτι για την σύγκριση των δύο οχημάτων. Είναι καθαρά θέμα επίγνωσης του τι σου προσφέρει το καθένα όχημα και αναγνώρισης των αναγκών του εκάστοτε αγοραστή. All-arounder vs warm hatch, το αιώνιο δίλημμα.
Για την ιστορία το πέρασμα Golf MK 7,5 προς 8 έφερε πτώση στην ποιότητα της καμπίνας και πλέον είναι οριακά καλύτερο από τον non premium ανταγωνισμό. Στο Focus παραμένει προς το παρόν η επιλογή του St-line X 182ps οπότε το δυνατό χαρτί των οδηγικων χαρακτηριστικών παραμένει ανέπαφο ως επιλογή. Με τις εγγυήσεις στην εξίσωση μπαίνει ένας προβληματισμός και ίσως πολλοί να σκεφτούν ότι είναι πολλά τα 30κ για non Premium hatch.
Εκεί δεν ξέρω πόσοι θα γυρίσουν να κοιτάξουν suv στα ίδια λεφτά γιατί καμιά εκ των δύο επιλογών δεν τους κάθεται καλά ή θα βάλουν κάτι παραπάνω για να πάνε στα 1/A-class/A3 κλπ (δεν συγκαταλέγομαι στους δεύτερους).
Το α3 πριμιουμ δε θα το έλεγα με τίποτα ίδια υλικά με γκολφ στη καμπίνα εκτός και αν πληρώσεις έξτρα και το βελτιώσεις, ο δε βασικός εξοπλισμός είναι αστείος στα 29000 που ξεκινάει η έκδοση advanced το αυτοκίνητο είναι τελείως άδειο. Από πριμιουμ μόνο α άσος υπάρχει αυτή τη στιγμή σε λογική τιμή με το μεγάλο μείον της έλλειψης συνδεσιμοτητας με τα κινητά.
Το ότι το Φορντ οδηγικα είναι καλύτερο είναι δεδομένο αλλά η ποιότητα των υλικών στη καμπίνα δε δικαιολογεί τιμή κοντά στα 30000 με τον προαιρετικό εξοπλισμό. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι η τιμή αυτή είναι αποτέλεσμα κυρίως του τέλους ταξινόμησης και όχι της τιμής προ φόρων.
-
Για το Α3 δεν διαφωνώ και δεν θα το αγόραζα ποτέ (άσε που τον 1,5TSI τον δίνει αποκλειστικά με DSG!) αλλά παρά ταύτα το καταχωρείς 'αναγκαστικά' στα Premium. Το Focus αξίζει να το πάρεις όπως το δίνει St-line X χωρίς tech pack κλπ στα 27κ. Παίρνεις όλα τα οδηγικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αν θελήσεις να το εξοπλίσεις περαιτέρω δεν αξίζει τα λεφτά του. Άρα άμα σε καίει ο εξοπλισμός και ο διάκοσμος στην καμπίνα παίρνεις Golf. Αν είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις πράγματα για να πάρεις καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά παίρνεις Focus.
Στην επιλογή του Golf πάντως πάλι χάνει το νόημα του να το εξοπλίσεις πάνω από τα 27κ γιατί μετα πας σε Tiguan f/l και παίρνεις ποιότητα εσωτερικού αντίστοιχη του Golf MK 7,5 με μεγαλύτερους χώρους και σχετικά νορμάλ διαστάσεις.
-
Για το Α3 δεν διαφωνώ και δεν θα το αγόραζα ποτέ (άσε που τον 1,5TSI τον δίνει αποκλειστικά με DSG!) αλλά παρά ταύτα το καταχωρείς 'αναγκαστικά' στα Premium. Το Focus αξίζει να το πάρεις όπως το δίνει St-line X χωρίς tech pack κλπ στα 27κ. Παίρνεις όλα τα οδηγικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αν θελήσεις να το εξοπλίσεις περαιτέρω δεν αξίζει τα λεφτά του. Άρα άμα σε καίει ο εξοπλισμός και ο διάκοσμος στην καμπίνα παίρνεις Golf. Αν είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις πράγματα για να πάρεις καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά παίρνεις Focus.
Στην επιλογή του Golf πάντως πάλι χάνει το νόημα του να το εξοπλίσεις πάνω από τα 27κ γιατί μετα πας σε Tiguan f/l και παίρνεις ποιότητα εσωτερικού αντίστοιχη του Golf MK 7,5 με μεγαλύτερους χώρους και σχετικά νορμάλ διαστάσεις.
Συμφωνώ γιαυτό κατέληξα στο Φορντ χωρίς tech pack. Στο γκολφ πάντως πριν κάνα δίμηνο είχε ετοιμοπαραδοτα στα 28400 με κάμερα οπισθ. Και τη δεκάρα οθόνη και δωρεάν την επέκταση στην εγγυηση
-
Μου αρέσει που το 2021 ψάχνουμε οδηγική ευχαρίστηση σε προσθιοκινητα και suvλακια των 30Κ με ημιαξονες κλπ.
Άλλαξαν οι εποχές.
Κάπου αλλού διάβαζα suv 180 hp 2κινητο. Θα πλακώνομαι στις ευθείες και θα προσεύχομαι στις στροφές
VW Golf MK 8