-
Δεν θυμάμαι ονομασία ήταν ένα πολύ μικρό μπλε μπουκαλάκι ακόμα και σήμερα δεν έχω αλλάξει νερά και είναι μέσα
-
Καλησπέρα σε όλους.
Πήγα στο μηχανικό μου στην Αθήνα κ ήταν διστακτικός στο να ανοίξει τον κινητήρα. Αντ'αυτού, φώναξε έναν παλιό ψυγειά ο οποίος μου είπε πως δεν είναι καθόλου σίγουρος εάν φταίει η φλάντζα αλλά, όπως και να'χει, μπορεί να το φτιάξει.
Αυτό που έκανε είναι ότι μετέφερε την τάπα από το ψυγείο στο δοχείο διαστολής (πήραμε άλλο δοχείο με αυτή τη δυνατότητα). Η τάπα στο ψυγείο είναι κομμένη από μέσα, απλώς σφραγίζει.
Μετά από αυτό, το κολάρο μαλάκωσε ( τουλάχιστον προς το παρόν, το ζόρισα πολύ σε βουνό αλλά το καλοκαίρι θα σιγουρευτώ).
Θα ήθελα κι εγώ να ξέρω τη μάρκα αυτού του στεγανωτικού! -
Μόνο σε εμένα δύο φορές που κάηκε φλάντζα κεφαλής το αυτοκίνητο ρετάριζε;...
-
Αν καταλαβα καλα βαλατε ΑΛΗΘΙΝΟ δοχειο διαστολης σε αμεση συνδεση με το κύκλωμα.Ειναι η μονη σωστη υλοποιηση.
Στο χοντα εχει στο ιδιο υψος δοχειο 'διαστολης' με το ψυγειο και ενωνεται με το σωληνακι που φευγει από την ταπα εκτόνωσης.Αν αργησει το βεντιλατερ να ανοιξει η 1η σκαλα ή οτιδήποτε άλλο και κανει διαστολή δεν πα να εχεις στο τερμα το βεντιλατερ δεν κανει αναρροφηση αν δεν κρυωσει τελειως και ανεβαζει θερμοκρασια αφου πλεον το κύκλωμα εχει λιγοτερο νερο και αναγκαστηκα βραζει,η πιεση αυξάνεται κι άλλο ,και ξανα εκτονωση και ένα χαος.Ηλιθιος φθηνιαρικος σχεδιασμος -
Έχω ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο, το αγόρασα καινούριο και δεν το έχω πιεί το αίμα με όλα τα σέρβις στην ώρα του, πάντα καλά λάδια και πάντα επώνυμο παραφλού. έχω ακριβώς εδώ και 2 χρόνια ( με 150.000χλμ ) το ιδιο πρόβλημα και τα ίδια συμπτώματα. Άλλαξα ψυγείο, φούσκα θερμοκρασίας, παραφλού, αντλία νερού, όλα μαμά. Δεν χάνει νερά, δεν βουρκώνει τα λάδια και γενικά δεν δείχνει συμπτώματα καμμένης φλάντζας. Τα ψυγεία και όλη η μηχανή είναι πεντακάθαρα. Είναι πάντως σπαστικό....
-
ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ HYUNDAI ΜΟΥ.
ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ
ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ, ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΨΥΓΕΙΟ, ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ 3 ΦΟΡΕΣ, ΑΝΤΛΙΑ
ΝΕΡΟΥ, ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΛΛΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ
ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑ 70 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΨΥΞΗΣ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ !!!ΞΑΝΑΠΗΓΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑ, Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΗΤΑΝ
ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΦΛΑΝΤΖΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΙΑΧΝΕ ΘΑ
ΚΟΣΤΙΖΕ 500 - 600 ΕΥΡΩ.ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΛΟΓΩ
ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΤΡΑΝ, ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΙΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΙΧΤΗ. ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ
ΣΦΙΓΓΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΔΕΣ ΓΕΙΩΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ !ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ - ΦΛΑΝΤΖΑ - ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ
ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΚΑΘΕ ΓΕΙΩΣΗΣ.ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΦΤΕΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΜΙΑ
ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (0,230V) ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ. ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ ! ΞΕΒΙΔΩΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ
ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΟΞΕΙΔΩΜΕΝΟ. ΛΕΩ, ΛΕΣ ??ΕΞΥΣΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟ
ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ
2 ΜΕΡΙΕΣ. ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΜΕΤΡΑΩ ΚΑΙ ΕΙΔΑ 0,02V ΔΗΛΑΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ
ΜΕ ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ( ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ - ΦΩΤΑ - ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΨΩ ΔΗΛΑΔΗ ).ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΛΕΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ....
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΒΓΗΚΕ ΤΑΞΙΔΙ ΛΑΜΙΑ. ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ
ΚΑΙ 4 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ 130 Χ/Ω Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ !!!ΛΕΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΜΕΤΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΚΙΜΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
ΖΕΣΤΗ ΦΟΡΤΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΗ ΒΟΥΝΑ. Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ !!ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ
ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. -
Ωραίος. Πώς μετραγες την κάθε γείωση? Επερνες + από καθαρή γείωση στο σασί και - από κάθε καλωδιακή γείωση του αυτοκινήτου ξεχωριστά?
-
ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ VOLT DC ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ 10 VOLT TO + ΣΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΓΕΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ - ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΓΕΙΩΣΗΣ. ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΙΔΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ (0). ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΨΙΛΟΑΠΩΛΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ 0.02 ΕΩΣ 0.05 V.
ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΑΡΚΕΤΗ ΤΑΣΗ ΕΠΑΝΩ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΟΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ .... ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΛΥΣΑ ΤΟ ΒΑΣΑΝΟ ΜΟΥ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ? ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ - ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ !
-
Απίστευτο!!!!!!
Συγχαρητήρια που το βρήκες!
Θα το δοκιμάσω κ εγώ!
Μικρό update: στα ζόρια εξακολουθώ κ έχω πρόβλημα, σχεδόν πάντα με το A/C αναμμένο. Δοκίμασα ειδικό παραφλού χωρίς νερό (πανάκριβο αμερικάνικο) και, ω του θαύματος, κατά την υπερθερμανση το κολάρο δεν έχει καθόλου πίεση (;;;;;;;;;)!!!!!!!!!!!
-
ΕΙΜΑΙ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΘΗΚΗ...
-
Παναγιώτη δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω!
Έκανα ακριβώς ό,τι έκανες κι εσύ και , ως δια μαγείας, το αυτοκίνητο σταμάτησε να υπερθερμαίνει!
Το δοκίμασα σε διαδρομές που πάντα είχα πρόβλημα και μάλιστα, το ζόρισα με φουλ A/C, φώτα κ υψηλές στροφές.
Τι να πώ; Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς για ποιό λόγο η γείωση προκαλούσε τόσο οξύ πρόβλημα και ειδικά όταν σκέφτομαι τι τράβηξα (300+ ευρώ, 2 χρόνια-8 συνεργεία και ατελείωτες ώρες, στεναχώρια κλπ) μου έρχεται τρέλα.
Σ'ευχαριστώ πολύ! Θα πάρω τηλ. σε συνεργεία που είχα πάει για να τους το πω μπας κ βοηθηθεί κ κανένας άλλος μελλοντικά.
-
Το μοτέρ δεν είχε πρόβλημα, η κακή γείωση μπέρδευε το όργανο που έδειχνε ότι ήθελε, τα ρεύματα που περνάνε από τους αισθητήρες είναι της τάξης λίγων μιλιαμπέρ τα οποία μεταβάλλονται ανάλογα την θερμοκρασία και τον τύπο του αισθητήρα μέσα σε μια ορισμένη κλίμακα αλλάζοντας μαζί και η αντίσταση, έτσι μια κακή επαφή κάνει ζημιά αφού δεν επιτρέπει σε αυτά τα χαμηλής έντασης ρεύματα να περάσουν σωστά και να διεγείρουν το κάθε όργανο.
Γενικά σε αυτοκίνητα δεκαετίας+ καλό είναι να βγάζουμε όλες τις γειώσεις από το μοτέρ και το σασί και να τις καθαρίζουμε, μια κακή γείωση μπορεί να χαμηλώνει την ένταση στα φώτα, να ανεβάζει την κατανάλωση, να κάνει διακοπές ο κινητήρας κλπ και γενικά να τρελάνει το ηλεκτρικό κύκλωμα ολόκληρο ή επί μέρους και να αλλαχτούν τα πάντα με μεγάλο κόστος και η ζημιά να παραμένει.
Όσο για τα συνεργεία, μάλλον δεν τους αρέσουν αυτές οι λύσεις γιατί τους στερούν το μεροκάματο και την προμήθεια από τα ανταλλακτικά αδιαφορώντας αν χαλάνε το όνομα τους, όχι όλα βέβαια αλλά υπάρχουν και αυτά.
-
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΣΑΝΟ, ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
-
ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Quadra. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΓΕΙΩΣΗΣ.
-
Ποιος περίμενες να σε ενημερώσει ? Αυτά είναι πράγματα και λύσεις που προκύπτουν από την λογική, τις γνώσεις και την εμπειρία, κανένα συνεργείο δεν θα σου πεί κάτι περί αυτού.
-
Δηλαδή ρε παιδιά εννοειτε πως η θερμοκρασία που ανεβάζε το αμάξι ήταν απλά εικονική και όχι πραγματική;
-
Δηλαδή ρε παιδιά εννοειτε πως η θερμοκρασία που ανεβάζε το αμάξι ήταν απλά εικονική και όχι πραγματική;
Σωστά...
-
Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το ίδιο ακριβώς αμάξι.Αποφασισα να βγάλω τον θερμοστάτη να δω αν θα αλλάξει τιποτα. Ξέρω όμως ότι θέλω αλλαγή τσιμουχακια βαλβίδων. Εν γνώσει μου λοιπόν και γνωρίζοντας ότι καιει λάδι παραπάνω μέχρι να το φτιάξω πορεύομαιι έτσι απλά συμπληρώνοντας το. Μήπως συμβαίνει το ίδιο σε εσένα και επηρεάζει στο θέμα θερμοκρασίας.
-
Φιλος εχω ακριβος το ιδιο προβλημα με εσενα μηπως βρικες την λυση
Hyundai Accent 2005 Περίεργη υπερθέρμανση