-
Καλημέρα σε όλα τα μέλη
Εν μέσω θέρους καλούμαι να αποφασίσω για το επόμενο αυτοκίνητο της οικογενείας (σύντομα 3μελής )
Η αλήθεια είναι οτι έχω καταμπερδευτει και δεν έχω καν κατασταλάξει μεταξύ σε SUV και Sedan
Το budget υπο προϋποθέσεις μπορεί να ανέβει στα 45-47 χιλιάδες ευρώ και οι επιλογές μου είναι είτε καινούριο είτε ελαφρώς μεταχειρισμένο (μόνο μέσω αντιπροσωπείας και το πολύ μέσω έτους)Η χρήση του; Όχι καθημερινή και προφανώς για ταξίδια όταν χρειάζομαι χώρους για το παιδί κτλ…
Προέρχομαι από ΤΤ ΜΚΙΙ με 211 αλόγα , οπότε κυνηγάω την ιπποδύναμη (όσο αυτό είναι εφικτό πια)
Το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογενείας είναι ένα Audi A1 (με βολεύει απίστευτα για μετακινήσεις εντός πόλης)
Τι έχω δει / σκεφτεί μέχρι τώρα σαν επιλογές1)Volvo XC40 : 6μήνου αυτοκίνητο , D4 AWD R-design με υπερπλήρη εξοπλισμό . Νέο σχεδιαστικά αυτοκίνητο , φρέσκο αλλά ακριβό στην έκδοση που το βρίσκω (45+) …δεν είμαι σίγουρος για το value for money
2)Volvo S90 : έτους..άλλη κλάση ,άλλο αυτοκίνητο εντελώς. Δέλεαρ οι χαμηλές τιμές πώλησης σε αυτοκίνητα έτους (Ουσιαστικά με 40000 ευρώ παίρνεις αυτοκίνητο με αρχική σχεδόν 70). Μιλάμε για 5 μέτρα αμάξωμα…Δεν ξέρω αν ταιριάζει στο ότι είμαι 40 ετών…Εξαιρετική επιλογή αλλά με μεγάλη κόντρα από τη γυναικά (δε θέλει sedan..της φαίνεται “γεροντίστικο”
3)BMW X1 : Στα ίδια λεφτά , πάλι έτους από Σπανό κτλ..Εξαιρετικό αυτοκίνητο. Με προβληματίζει ότι το 2019 θα ανανεωθεί και ότι θα δώσω 40+ ,ξέροντας ότι σε 12 μήνες θα αλλάξει προς το καλύτερο
4)Σειρά 4 : Sedan…Η κλασική κόντρα από τη σύζυγο…Όσο το κοιτάζω μου φέρνει σε σειρά 3..Τιμια επιλογη και με καλή τιμολόγηση..
5)Audi A7 : Μιλάμε σαφώς για το τρέχον μοντέλο που μέσα στους επομένους μήνες θα αντικατασταθεί . Με λίγη πίεση θα κατέβει στην τιμή που θέλω (ελπίζω)..Πάλι αυτοκίνητο έτους από την ΚΑRENTA. Με προβληματίζει το ότι έχει κάπως παλιώσει και ότι δε θα έχω τα gadgetακια που θα βρω σε νέα μοντέλα (σύνδεση με Spotify , οθόνες touch κτλ.)
6)Peugeot 3008 : Έχω την δυνατότητα να το πάρω σαν test drive και σε καλή τιμή..Το οδήγησα , μου άρεσε…το μόνο που με κάνει να το διπλο και τριπλοσκεφτομαι ;; Δεν έχει premium χαρακτήρα όπως τα άλλα (δυστυχώς ισχύει) και η μεγάλη απομειωση της αξίας του…Πέφτουν κατακόρυφα οι τιμές στα μεταχειρισμενα
Άλλες επιλογές στα ίδια λεφτά θα ήταν Lexus NX300 (το έψαχνα για καιρό…μέσα φαίνεται να έχει παλιώσει…μιλάμε πάντα για το μοντέλο πριν την τελευταία αλλαγή) και Evoque (δύσκολα στα λεφτά που διαθέτω…βρισκω 1-2 αλλά από μάντρες και προφανώς φοβάμαι)
Αναγνωρίζω ότι δε μπορώ εύκολα να συγκρίνω SUV με Sedan (δεν έχουν καμία σχέση σαν αυτοκίνητα)
Κάπου εκεί όμως θα κινηθώ…Η πιο φτηνή λύση είναι το 3008 και η πιο ακριβή το XC40 και το Α7 (αν όμως καταφέρω να το ρίξω 3 χιλιάρικα)Σκέψεις και ιδέες μπας και ξεμπλοκάρω;;
Thanx
-
Καλημέρα σε όλα τα μέλη
Εν μέσω θέρους καλούμαι να αποφασίσω για το επόμενο αυτοκίνητο της οικογενείας (σύντομα 3μελής )
Η αλήθεια είναι οτι έχω καταμπερδευτει και δεν έχω καν κατασταλάξει μεταξύ σε SUV και Sedan
Το budget υπο προϋποθέσεις μπορεί να ανέβει στα 45-47 χιλιάδες ευρώ και οι επιλογές μου είναι είτε καινούριο είτε ελαφρώς μεταχειρισμένο (μόνο μέσω αντιπροσωπείας και το πολύ μέσω έτους)Η χρήση του; Όχι καθημερινή και προφανώς για ταξίδια όταν χρειάζομαι χώρους για το παιδί κτλ…
Προέρχομαι από ΤΤ ΜΚΙΙ με 211 αλόγα , οπότε κυνηγάω την ιπποδύναμη (όσο αυτό είναι εφικτό πια)
Το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογενείας είναι ένα Audi A1 (με βολεύει απίστευτα για μετακινήσεις εντός πόλης)
Τι έχω δει / σκεφτεί μέχρι τώρα σαν επιλογές1)Volvo XC40 : 6μήνου αυτοκίνητο , D4 AWD R-design με υπερπλήρη εξοπλισμό . Νέο σχεδιαστικά αυτοκίνητο , φρέσκο αλλά ακριβό στην έκδοση που το βρίσκω (45+) …δεν είμαι σίγουρος για το value for money
2)Volvo S90 : έτους..άλλη κλάση ,άλλο αυτοκίνητο εντελώς. Δέλεαρ οι χαμηλές τιμές πώλησης σε αυτοκίνητα έτους (Ουσιαστικά με 40000 ευρώ παίρνεις αυτοκίνητο με αρχική σχεδόν 70). Μιλάμε για 5 μέτρα αμάξωμα…Δεν ξέρω αν ταιριάζει στο ότι είμαι 40 ετών…Εξαιρετική επιλογή αλλά με μεγάλη κόντρα από τη γυναικά (δε θέλει sedan..της φαίνεται “γεροντίστικο”
3)BMW X1 : Στα ίδια λεφτά , πάλι έτους από Σπανό κτλ..Εξαιρετικό αυτοκίνητο. Με προβληματίζει ότι το 2019 θα ανανεωθεί και ότι θα δώσω 40+ ,ξέροντας ότι σε 12 μήνες θα αλλάξει προς το καλύτερο
4)Σειρά 4 : Sedan…Η κλασική κόντρα από τη σύζυγο…Όσο το κοιτάζω μου φέρνει σε σειρά 3..Τιμια επιλογη και με καλή τιμολόγηση..
5)Audi A7 : Μιλάμε σαφώς για το τρέχον μοντέλο που μέσα στους επομένους μήνες θα αντικατασταθεί . Με λίγη πίεση θα κατέβει στην τιμή που θέλω (ελπίζω)..Πάλι αυτοκίνητο έτους από την ΚΑRENTA. Με προβληματίζει το ότι έχει κάπως παλιώσει και ότι δε θα έχω τα gadgetακια που θα βρω σε νέα μοντέλα (σύνδεση με Spotify , οθόνες touch κτλ.)
6)Peugeot 3008 : Έχω την δυνατότητα να το πάρω σαν test drive και σε καλή τιμή..Το οδήγησα , μου άρεσε…το μόνο που με κάνει να το διπλο και τριπλοσκεφτομαι ;; Δεν έχει premium χαρακτήρα όπως τα άλλα (δυστυχώς ισχύει) και η μεγάλη απομειωση της αξίας του…Πέφτουν κατακόρυφα οι τιμές στα μεταχειρισμενα
Άλλες επιλογές στα ίδια λεφτά θα ήταν Lexus NX300 (το έψαχνα για καιρό…μέσα φαίνεται να έχει παλιώσει…μιλάμε πάντα για το μοντέλο πριν την τελευταία αλλαγή) και Evoque (δύσκολα στα λεφτά που διαθέτω…βρισκω 1-2 αλλά από μάντρες και προφανώς φοβάμαι)
Αναγνωρίζω ότι δε μπορώ εύκολα να συγκρίνω SUV με Sedan (δεν έχουν καμία σχέση σαν αυτοκίνητα)
Κάπου εκεί όμως θα κινηθώ…Η πιο φτηνή λύση είναι το 3008 και η πιο ακριβή το XC40 και το Α7 (αν όμως καταφέρω να το ρίξω 3 χιλιάρικα)Σκέψεις και ιδέες μπας και ξεμπλοκάρω;;
Thanx
-
Καλημέρα σε όλα τα μέλη
Thanx
-
Μην πάρεις 3008.
Το S90 θα σου πρότεινα από τη λίστα -
Το 3008 δεν το θέλεις . Από εκεί και μετά τα σουβ που λες δεν αξίζουν για διάφορους λόγους που τους γράφεις και εσύ .
Οπότε Α7 και το 90άρι βόλβο , για να έχεις κάποια πράγματα που δεν υπάρχουν στα άλλα που είπες , όπως και ότι γενικά είναι ξεχωριστά .
Τα 5 μέτρα δεν σε ενδιαφέρουν αφού θα το έχεις για ταξίδια . Προφανώς όχι σε νησάκια . Εκεί και το Α1 σε πηγαίνει ή νοικιάζεις και γλυτώνεις και τα μεταφορικά . Στα άλλα έχουμε πλέον αυτοκινητόδρομους παντού και έτσι θα είσαι παντού άνετα .
-
Χρειάζεται να πεις περισσότερα για τις προτεραιότητες σου; Το fun to drive μετράει; Αν ναι βγαίνουν εκτος ολα τα βολβο. Τετρακινηση σε ενδιαφερει ; Θα υποθέσω ναι αφού ειναι αμαρτία να φορτωθείς ολα τα μείον των SUV κ να μην την εχεις , ειδικα σε αυτα τα λεφτα..
Σε αύτα τα λεφτα παίζει καινουρια giulia κ λογικα το νεο 508 στις πολυ καλές του εκδόσεις (gt).
Αν SUV τότε xtrail 2.0 ή -ακομα καλύτερα - Φόρεστερ (το 'καλο' ) και καθάρισες.
-
Από όλα αυτά της λίστας σου , εγω θα εβλεπα το 3008 ,γιατι μετά από 5-6 χρόνια θα χάσει το μικρότερο μέρος των χρημάτων που θα δαπανηθούν για την αγορά του και τα πολλάαα ρέστα πάνε στο παιδί ...
Αν δεν είχα οικονομικό θέμα και μπορούσα - ήθελα να εξαντλήσω το budget θα πήγαινα Γερμανία ή θα μιλούσα με κάποιον που μεταφέρει από εκεί και θα έφερνα μια Mercedes E-class diesel , όπως έκαναν φιλικό ζευγάρι και είναι φοβερή , ενάντια στη μόδα της εποχής για suvοειδή
Αλλιώς από την λίστα σου , μετά το 3008 , το Volvo XC40 ... ή ότι πει η σύζυγος
-
Για το Α7 απλα να υπολογίζεις οτι ειναι αυτοκίνητο μεγάλης κατηγορίας και αντίστοιχης τιμής (ασχετα ποσο θα το αγοράσεις εσυ) και ετσι εχει και αντιστοιχο κοστος σερβις και ανταλλακτικων. Το κεω γιατι ξερω αρκετους που ειχαν αγορ´ασει 6αρας και 7αρες bmw κοψωχρονία και οταν ηρθαν οι πρωτοι λογαριασμοί απο σερβις (ή απο βλάβες ακόμα χειροτερα) επαθαν εγκεφαλικο!
Αυτά ολα εαν φυσικά σε ενδιαφέρει το κόστος χρήσης.
-
Thanx για τις απαντησεις
Παμε με τη σειρα
1)fun to drive...περασα απο αυτη τη φαση με το ΤΤ...εφτασα τα 40 , εκανα οικογενεια , οποτε καπως χαλαρωσα...απο την αλλη οταν οδηγω αυτη τη στιγμη το Α1 με 1600cc και 116 αλογα πετρελαιο , δε μπορω καν να φανταστω πως θα πηγαινει ενα SUV 1200cc με 120-130 αλογα...οπότε , ναι , θελω τα αλογα για μια δυσκολη στιγμη , για να το χαρω..οχι ομως οτι θα κανω τις παλιες τρελες του ΤΤ
2)Xtrail και Forester δεν τα εχω σκεφτει..δε θελω να φυγω απο ευρωπαιο κατασκευαστη...
3)Κοστος συντηρησης...ειχα , κακως , συνηθισει να πληρωνω κερατιατικα στο κρατος και στα service...καθε 1η του ετους ηθελα 440 φορο πολυτελειας και 690 τελη κυκλοφοριας....προφανως και αν τα αποφυγω θα ειναι οτι καλυτερο...
Το Α7 ισως οντως να ξεφευγει σε χρηση , αλλα δεν ειναι και Jaguar..4)Η συζυγος θελει SUV...οπως και να το κανουμε , ειναι η μοδα...αυτο αρεσει...3 ημερες της δειχνω sedan...ξινιζει..
της εξηγω οτι πχ XC 40 vs S90 ειναι σα να συγκρινεις Q3 με Α6...ή GLA με Ε-class....ή Χ1 με σειρα 5...εκει αυτη...
θελει SUV λεει....τη δευτερα θα παω να δω απο κοντα ξανα το XC40...και θα επιδιωξω να δω και S90... -
H volvo υπό ποία έννοια λογίζεται ακόμη ως ευρωπαίος κατασκευαστής?
-
το S90 ..μου μοιάζει τεράστιο .....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
το S90 ..μου μοιάζει τεράστιο .....Είναι μεγάλο, αλλά εφόσον δεν υπάρχει θέμα με τις διαστάσεις, γιατί όχι
-
Jaguar E-Pace. Ξεκινάει καινούρια από τα 41 χιλιάρικα, οπότε είναι εντός τιμής. Πολύ οδηγοκεντρική και ξεχωριστή, θα καλύψει και τη σύζυγο κι εσένα.
Αν ήσουν σε χώρα του πολιτισμένου κόσμου, θα πρότεινα το Hyundai Kona Electric με την 64άρα μπαταρία και τα 480 χιλιόμετρα αυτονομίας. Δεν είσαι όμως, οπότε... -
Η διάσταση του S90 είναι ενα θεματάκι παντως...
ειδικα για μετακινησεις μεσα στην πολη...(το αυτοκινητο θα κυκλοφορει και μεσα στην πολη προφανως)σχετικα με την Ε-Pace
1)αυτοματο ξεκιναει 48+
2)ακομα και στα 48 ειναι γυμνο
3)αντε βρες service...θα μπλεξω (μενω επαρχια)
4)αν σκασω με Jaguar , πολυς κοσμος θα μου κοψει την καλημερα...δεν ειναι αυτοκινητο για ε.ε. στην επαρχία..δυστυχως... -
Εγώ θα έπαιρνα ασυζητητί το s90.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης panasol έγραψε:
Thanx για τις απαντησεις2)Xtrail και Forester δεν τα εχω σκεφτει..δε θελω να φυγω απο ευρωπαιο κατασκευαστη...
Ο λόγος;
Stelvio μτχ εχεις κοιτάξει μηπως παίζει τπτ στα λεφτα σου;
-
Ο κυριος λογος ειναι ποιοτητα κατασκευης μεσα..αλλα και σχεδιαστικα δε με ενθουσιαζουν..οποτε δεν τα εχω στα υπ'οψιν
Stelvio παιζει κοντα στο ταβανι μου αλλα μιλαμε για 2200 cc και χαμηλη μεταπωλητικη αξια....
θα δυσκολευω παρα πολυ να το δωσω (οταν το δωσω)
επισης..το εσωτερικο μου κανει λιγο generics -
Με το καλό να έρθει το νέο μέλος με υγεία και τύχη
Πολλές επιλογές για το παρόν ... για το μέλλον δεν ξέρεις τι γίνετε , συνάδερφος σε 3 χρόνια απέκτησε 3 παιδιά .. οπότε τώρα βλέπει κάτι σε 7 θέσιο ....
Με 1 παιδί όλα αυτά είναι βολικά ... ας δωσουμε κι αλλες επιλογες
Vw T-Roc - Tiguan R-line - και το Arteon αλλά sedan ...
Ford Kuga ~30K το 2λιτρο αυτόματο st line
Citroën C5 Aircross SUV
Renault kadjar - Captur
Hyundai Tucson - Kona (ειδικά το ηλεκτρικό που πρότεινε και ο Δημήτρης είναι ) -
Θα σε φθονήσουν για την Jaguar κι όχι για το Evoque και τα τεράστια Volvo;
Επίσης, όπως βρίσκεις τα υπόλοιπα μεταχειρισμένα ενός έτους εντός προϋπολογισμού, θα βρεις και την E-Pace.Κατά τα άλλα, ψήφος εμπιστοσύνης στη Stelvio. Θα καλύψει τη σύζυγο εμφανισιακά κι εσένα οδηγικά. Κι ας χάσει κι ένα πεντοχίλιαρο παραπάνω στη μεταπώληση. Αλήθεια, πότε θα το πουλήσεις;
-
το Evoque δεν μπαινει στην εξισωση για παρομοιους λογους με το Ε-Pace
ουτως η αλλως....δεν τη βρισκω στα λεφτα που θελω...παμε στα 55+...εννοω ελαφρως μεταχειρισμενοαλλο το volvo και αλλο η Jaguar...πως να το κανουμε
λογικα το αυτοκινητο θα μεινει στα χερια μου για πανω απο 6-7 χρονια..
Επιλογή οικογενειακού SUV / Sedan