-
Το 3008 τελικά πρακτικά δεν έχει αύξηση το ΕΑΤ8 gt line 36,1 το έδιναν και το δίνουν. Για το c5 μιλάω 33 να έχει το αντίστοιχο 1.5 ΕΑΤ8 gt line επίπεδο θα είναι σπέσιαλ. Αν πιάσει τα 35 θα σφίξει...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ακόμα δεν έχουν δημοσιεύσει νέο κατάλογο(ο κόσμος το εχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι) για το 3008 οπότε μπορούν να μαγειρέψουν λίγο της τιμές, αν παραμείνουν όπως σας τις λένε οι πωλητές τότε όπως είπαμε σε διάφορα μηνύματα 1000-1500€ θα είναι η διαφορά. Τα 3000€ που λες παρα είναι μεγάλη διαφορά μακάρι βέβαια αλλά δεν το βλέπω.
Και εγώ το ντίζελ σκέπτομαι, μετα απο 9 χρόνια με ντίζελ δεν μπορώ να το αποχωριστώ. Αυτή η ροπή που με συντροφεύει στα ταξίδια δεν ξεχνιέται και ο 1.2 με την 23αρα ροπή μου ακούγεται πολύ φτωχός μπροστά στα 30 του ντίζελ.
Το XC40 1.5 βενζίνη περίμενα αλλά τα πρώτα τέστ δεν είναι ενθαρρυντικά για εμένα και τα 36000€ που ζητάνε με τα εξτρα που θέλω μου φαίνονται πολλά και να μην το ευχαριστιέμαι. -
Και εγώ όταν έρθει η ώρα θα κάνω td και την βενζινα να δω πως τραβάει και τι καίει. Μακάρι να με ικανοποιεί.
Πάντως από βίντεο που έχω δει στο εσωτερικό του η ποιότητα των υλικών δείχνει να είναι τουλάχιστον μία σκάλα κάτω από του 3008. Ίσως αυτό συγκρατήσει περισσότερο την τιμή από ότι υπολογίζουμε.
-
Θα περιμένουμε τον κατάλογο στην Γαλλία για να δούμε τι παίζει . Ακόμα το 3008 έχει 4-5 επίπεδα εξοπλισμού , ενώ η σιτροέν 3 . Αρα θα πρέπει να δούμε ακριβώς τι παίζει στον εξοπλισμό . Μπορεί το Αξές 3008 να είναι φτηνότερο από το Λάιβ Αιρκρός , αλλά να έχει το δεύτερο περισσότερο εξοπλισμό . Οπότε θα παίξουν κάπως έτσι .
-
Όπως έγραψε και τις μέρες που είχε θέμα το φόρουμ και χάθηκε η ανάρτηση ο φίλος criuser βλέποντας το νέο τιμοκατάλογο με το grand c4 spacetourer το 1.5 diesel shine την πιο πλούσια έκδοση στα 26600 όταν αυτή στην Γαλλία και Αγγλία τιμολογειται +31000 μήπως τελικά να ελπίσουμε ότι η πλούσια έκδοση του c5 air θα έχει ταβάνι τα 30000; Και τελικά αυτό για τα 1500 λιγότερο από το 3008 αφορούν μόνο το εξωτερικό; Αν ισχύσει πάντως κάτι τέτοιο προβλέπω οι χρόνοι παράδοσης θα εκτοξευθούν λόγο της τεράστιας ζήτησης
-
Καθόλου κακή σκέψη για το ταβάνι, αν γίνει κάτι τέτοιο βλέπω τις πωλήσεις του 3008 να μειώνονται αρκετά.
-
Ε ναι τότε θα μιλάμε για 5-6 χιλιαδες πιο φθηνό από το αντίστοιχο 3008 ( χωρίς προσφορά πάντα)
-
Αν είναι τόσο μου φαίνεται μεγάλη διαφορά δεν νομίζω η εδω αντιπροσωπία να κάνει τέτοιο ανταγωνισμό στα ομόσταυλα.
-
Αν όχι πως θα δικαιολογήσει την διαφορά 7-8 χιλιάδων με το c4 gt ; Δλδ πρώτα θα κοιτάξει των εξωτερικό ανταγωνισμό και όχι τον εσωτερικό;
-
Ενοούσα το 3008 για ανταγωνισμό και ομόσταυλα τα Peugeot. Αν εχει τη διαφορά που ανέφερες τότε το 3008 δεν το βλέπω να πουλάει Ελλάδα. Θα κρατήσουν μια ισορροπία ανάμεσα 3008 και C5 γύρω στα 2000-2500€ οχι μεγαλύτερη.
-
Ναι κατάλαβα το εννοείς και γι αυτό το σχόλιο. Εσύ μιλάς για τον ανταγωνισμό με το ομοσταυλο 3008 που δεν μπορεί να ξεφύγει και εγώ μιλάω για τον εσωτερικό ανταγωνισμό με το c4 grand spacetourer που κοστίζει το φουλ έξτρα 26.6 και το c5 αν έχει όντως ως 2 χιλιαδες κάτω από το 3008 θα βγαίνει στα 34. Ε δεν μου κολλάει αυτή η διαφορά τιμής. Θα κάψει τελείως το c5
-
Θέλει μαγείρεμα το πράγμα και αυτό θα λειτουργήσει υπέρ μας γιατί και εγω το καλοβλέπω το C5 μετα απο την απογοήτευση του XC40 με τον 1.5 βενζίνης. Ως φανατικός ντιζελάκιας περιμένω τιμή για τον 1.5 και λιγότερο για τον 1.2 βενζίνης. Πόσο έχω ευχαριστηθεί το ντίζελ στο ταξίδι και ειδικά Ευρώπη δεν το συζητάω, αν με το δίλιτρο καίω 7.5 λίτρα φορτωμένος με 130 χλμ και κλιματισμό με το 1.5 πιστεύω πάνω απο 6-6.5 λίτρα δεν ανέβω.
-
Όπως τα λες και εγώ το ντίζελ καλοβλεπω. Συνήθισα με τα 5 λτ του sx4. Αν και το c5 δεν θα πιάσει αυτά τα νούμερα καθότι αρκετά μεγαλύτερο. Πιστεύω στα 6-6.5 θα πάει
-
Μαζούτ for ever!!!!!! γιατι το βενζινάδικο δεν είναι μέρος για να συχνάζεις ούτε και να εχεις μετοχές.
-
Αρχικά πρέπει να σκεφτείτε κάποια δεδομένα .
Το 3008 έχει 4 εκδόσεις . Το 5 θα έχει 3 . Αρα θα παίξουν κάπου αυτά . Ισως η φτηνότερη του 3008 να είναι κάτω από το 5 και η ακριβότερη πάνω . Από την άλλη το 3008 φτάνει σιγά σιγά στην μέση της ζωής του , θα έχει μέσα στο 19 ίσως κάποιο φέις λιφτ , αλλά και η ηλικία του θα δικαιολογεί και προσφορές , οπότε έτσι η διαφορά τιμής θα είναι μικρή .
Ακόμα μην ξεχνάτε ότι ίσως το 5 είναι και το πρώτο μοντέλο που θα έχει τον υβριδικό με τα 300 άλογα .
Ένα βασικό χαρακτηριστικό που έχει παιχτεί , είναι ότι πίσω το 5 έχει τρία ανεξάρτητα καθίσματα , ενώ το 3008 έχει το κλασσικό δύο άνετα και ένας στριμωγμένος .
Και βέβαια μην ξεχνάμε και το DS7 .
-
Ναι απλά αν η φθηνή έκδοση του c5 είναι ακριβότερη από την φθηνή του 3008 αυτό συμπαρασύρει προς τα πάνω αρκετά το πρώτο. Μήπως τελικά αυτή η ντε και καλά εξάρτηση από το 3008 είναι μόνο στο μυαλό μας και η Σιτροέν κινηθεί πιο ελεύθερα;
-
Κινέζο κρας τεστ στο Κινέζο c5.
https://m.youtube.com/watch?v=YvQcMZTDOJo
https://m.youtube.com/watch?v=-Bal-86wWz8
https://m.youtube.com/watch?v=klRDJdhAXGc
Στην μετωπική στα 50χλμ τούμπανο στα 64 όμως βλέπω πολύ ράγισμα στο τζάμι του οδηγού παρότι πόρτα και κολώνα οδηγού έχουν τυπική συμπεριφορά 5στερου. Βέβαια μιλάμε για το κινέζικο c5 ππυ σίγουρα δεν έχει 3 ανεξάρτητα καθίσματα πίσω δεν ξέρω αν λόγω Κίνας έχει άλλες προδιαγραφές ασφαλείας.
-
Οπτικά εχει πολύ καλά αποτελέσματα, αργεί όμως ο ευρωπαικός NCAP για τα τεστ. Δεν νομίζω όμως να ξεφύγει απο τα 5 αστέρια, πρέπει να δούμε όμως ποσοστά μετρήσεων για να κρίνουμε το 5αστερο.
-
Μακροσκοπικά μόνο το τζαμι μπρος στον οδηγό ξεφεύγει από τα κλασικά 5*
-
Στην Γαλλία από 25300 λένε .
Εδώ το βλέπω να ξεκινάει 2-3000 πιο κάτω . Πάντα η βενζίνη .Ένα θέμα ότι δεν θα υπάρχει ο μικρός ντίζελ με τα 100 άλογα , οπότε επειδή βγήκαν και οι τιμές του 3008 με τον 1,5 , σημαίνει ότι τα ντίζελ θα είναι λογικά πάνω από 28000 . Εκτός αν μας κάνουν ευχάριστες εκπλήξεις .
Ένα θέμα που σχολιάζουν είναι τα 3 ξεχωριστά πίσω καθίσματα , ότι είναι καλά για 3 πίσω , αλλά ίσως όχι τόσο άνετα για 2 πίσω .
Βέβαια θα είναι τα ιδιαίτερα άνετα καθίσματα .
NEO CITROEN C5 AIRCROSS