-
nickthetrib wrote
* Αν σκοπεύεις να το κρατήσεις πάνω από 5ετία πας για επισκευή, αλλιώς μένεις στη λύση καθαριστικά. Τα 1500 για τις εργασίες που χρειάζονται δεν είναι πολλά, εγώ π[ου το αμάξι σε ένα μεγάλο βαθμό με καλύπτει (ευτυχώς κάτοχος αουρις 1,4vvt-i του 2007 με 230000χλμ που θα το κρατήσω λόγο οικονομικών δυσκολιών μέχρι να πεθάνει) θα την έκανα χωρίς 2η σκέψη. Αν είσαι στα ίδια σου λέω κανε την επισκευή. Αν πάλι έχεις και άλλου λόγους να το πουλήσεις, πούλα το. (υπάρχουν πολλοί που θα το αγοράσουν χωρίς καν να το τσεκάρουν επειδη ειναι ΤΟΥ*ΟΤΑ!!!)
Φίλε μου , όπως προανέφερα , δεν σκοπεύω να αλλάξω αμάξι σύντομα ! Και δεν τρελαίνομαι ,καθώς ακόμη μου καίει λιγότερα από 500 ml /1000 km .Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι μια δυο φορές τη βδομάδα , όποτε μπορώ το οδηγώ κανένα 10 λεπτο στις 5- 5500 στροφές !Όμως πρόβλημα υπάρχει και έχει αναλυθεί λεπτομερειακά εδώ μέσα .Λέω λοιπόν να δοκιμάσω ένα ακόμη καθαριστικό , το LAVR ML 203 , και ρωτάω απλώς αν το έχει δοκιμάσει το συγκεκριμένο κάποιος άλλος γιατί φαίνεται ότι 'σηκώνει' το χρώμα από όπου περνάει , μέσα στο σύστημα λίπανσης..Κατά τα άλλα , μαζεύω ήδη λεφτά για την επισκευή .Απλώς θέλω να την καθυστερήσω κανένα χρόνο ακόμη...
-
Aν μαζεύεις λεφτά για επισκευή και υπολογίζεις σε κάνα χρόνο, μείνε στο 'ξεμπούκωμα'. Προχώρα στην επισκευή και θα είσαι οκ για καμιά 400000χλμ.
Όσον αφορά το τούμπανο καθαριστικό που λές μέσα στο μοτέρ και το σύστημα λίπανσης δύσκολο να υπάρχει χρώμα, απλά θέλει περισσότερη προσοχή για να μη πέσει πουθενά απ' έξω (γενικά το μοτέρ και τα παρελκόμενά του δεν είναι βαμμένα, αλλά έχεις το υπόλοιπο αμάξωμα). Αν θεωρείς οτι πρέπει να το κάνεις, καν' το.
-
Λέω λοιπόν να δοκιμάσω ένα ακόμη καθαριστικό , το LAVR ML 203 , και ρωτάω απλώς αν το έχει δοκιμάσει το συγκεκριμένο κάποιος άλλος γιατί φαίνεται ότι 'σηκώνει' το χρώμα από όπου περνάει , μέσα στο σύστημα λίπανσης..Κατά τα άλλα , μαζεύω ήδη λεφτά για την επισκευή
Έχεις σκεφθεί με ποιο τρόπο και ποιο εξάρτημα θα ρουφήξεις το υγρό από το πάνω μέρος των πιστονιών?
-
Για όσους σκέφτονται επισκευή με αντικατάσταση των προβληματικών μερών του κινητήρα, έχετε κατά νου πως το 50% των μοτέρ θέλουν και αλλαγή μπλοκ γιατί δεν παίρνει ρεκτιφιέ. Το κόστος απογειώνεται μετά.
Είχε γράψει και άλλος φίλος εδώ μέσα πως η χρυσή τομή απόδοσης/κόστους, είναι:
Άνοιγμα του μοτέρ και πλήρης καθαρισμός. Άνοιγμα επιπλέον τρυπών στα πιστόνια για την επιστροφή του λαδιού. Νέα ελατήρια. Κλείσιμο κινητήρα.
-
Κάποιες σελίδες πριν είχε αναφερθεί από κάποιον μηχανικό, η λύση της αλλαγής του μοτέρ με το 1,8 που φοράει το Corolla και το Avensis της εποχής, με τις σχετικές επιφυλάξεις όμως σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτούμενες πατέντες ώστε να 'κουμπώσει' με το υπόλοιπο αυτοκίνητο.
Στο παρακάτω βίντεο, οι δύοχαβαλέδεςενθουσιώδεις μηχανικοί που πρωταγωνιστούν, φέρνουν σε πέρας την 'μεταμόσχευση' χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αφού όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά κουμπώνουν ακριβώς μεταξύ των 2 μοτέρ ενώ δεν συνάντησαν ούτε ιδιέταιρα 'χωροταξικά' θέματα.
Αν έχω παρανοήσει κάτι, συγχωρέστε με. -
Προσπάθησε κάνεις καθαρισμό με νερό ή wd40? Σήμερα μετά από συγκεκριμένη κατηφορική διαδρομή που στο τέλος κάπνιζε σαν δίχρονο δεν έβγαλε ίχνος καπνας.Λετε να δούλεψε?!
-
To νερό είναι ο διαλύτης στα κεραμικά κατάλοιπα της καύσης, δηλαδή καθαρίζει ( με υπομονή και άπειρη προσοχή ) τις κεφαλές των εμβόλων, τις βαλβίδες εξαγωγής, τους θαλάμους καύσης, και τον στρόβιλο της τουρμπίνας όχι τον συμπιεστή, εκεί όπου όμως η καύση είναι τέλεια με το ξανθό χρώμα που έχουν τα σταρένια παξιμάδια, αν το μοτέρ είναι ασυντήρητο και υπάρχουν λαδίλες και κάπνα από αστοχίες της αναφλεξης στον χώρο καύσης, δεν ...
Για να τα λέμε σωστά, για να φύγουν τα κεραμικά κατάλοιπα της καύσης πρέπει να μείνουν μέσα στο νερό τουλάχιστον 12 ώρες, αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα εξαρτήματα πρέπει να τα έχεις στο χέρι, όταν λειτουργεί ο κινητήρας πρέπει να ρίχνεις μερικά ml στην εισαγωγή κάθε λίγα λεπτά και για πολλές ώρες, αν πέσει πολύ νερό τότε έχεις μια πολύ ωραία υδραυλική που θα κάνει το μοτέρ τεύχη, οπότε όλα αυτά είναι ωραία να τα περιγράφεις και όχι να τα εφαρμόσεις.
Και βέβαια δεν μπορεί να διορθώσει τα καμμένα λάδια που έχουν φράξει τις τρύπες τις επιστροφής των λαδιών στο κάτω ελατήριο του λαδιού από τα έμβολα. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Δες αυτό το βιντεάκι και θα καταλάβεις τι γίνεται με τις επιστροφές του λαδιού, ίσως το καταλάβουν και όσοι δεν έχουν γνώσεις μηχανολογίας, Η διαφορά δεν είναι μόνο στον αριθμό που έχουν οι τρύπες που επιστρέφει το λάδι, αλλά μετράει και η θέση τους, παρατήρησε τα 2 έμβολα της Τoyota του κινητήρα ΖΖ του 1999, το επάνω έχει τις τρύπες μέσα στο αυλάκι του ελατηρίου, το επόμενο έχει τις τρύπες χαμηλότερα στο αυλάκι και μέρος κάθες τρύπας είναι κάτω από το ελατήριο ώστε να υπάρχει πάντα επιστροφή λαδιού στον στροφαλοθάλαμο, αυτό συμβαίνει ότια κατεβαίνει το έμβολο και το ελατήριο του λαδιού λειτουεγεί σαν ξύστρα και κατεβάζει το λάδι από τα τοιχώματα του κυλίνδρου στο κάρτερ, μέρος του λαδιού περνάει μέσα από το ελατήριο και λιπαίνει τον πείρο του εμβόλου, άρα οι τρύπες στο έμβολο κάνουν ταυτόχρονα 2 δουλειάς, λιπαίνουν τον πείρο και επιστρέφουν το λάδι μέσα και από το εσωτερικό του εμβόλου ψύχοντας το.
Έτσι όταν βουλώσουν οι τρύπες κολλάνε τα ελατήρια του λαδιού και δεν στεγανοποιούν τους κυλίνδρους με αποτέλεσμα να περνάει λάδι στο χώρο καύσης και να καίγεται, και δεν υπάρχει και σωστή λίπανση στον πείρο,.
Εδώ έχουμε διαφορές στη σχεδίαση του πείρου, στα πολύστροφα μοτέρ ο πείρος του εμβόλου είναι πλευστός και στην μπιέλα και στο έμβολο και συγκρατείται με 2 ασφάλειες στο έμβολο, στα περισσότερα απλά μοτέρ ο πείρος μπαίνει σφηνωτά στο έμβολο με θερμοκρασία και είναι πλευστός στην μπιέλα, εκεί δεν χρειάζεται λίπανση ο πείρος στο έμβολο γιατί η λίπανση του πείρου στο σημείο της μπιέλας γίνεται είτε με ψεκασμό από μπέκ λαδιού από το κάτω μέρος των εμβόλων ψύχοντας το ταυτόχρονα, είτε σε παλαιότερες σχεδιάσεις από τις αναθυμιάσεις του λαδιού στον στροφαλοθαλάμο, άλλη μία σχεδίαση είναι να μπαίνει σφηνωτά ο πείρος στην μπιέλα και να είναι πλευστός στο έμβολο, όποια σχεδίαση όμως και να έχει ένας κινητήρας οι τρύπες στο έμβολο στο ελατήριο του λαδιού είναι εκ των ουκ άνευ.
Κινητήρας ΖΖ
Βασική λειτουργία τρόπου επιτροφής του λαδιού μέσω του ελατηρίου λαδιού
-
sphinx wrote
Έχεις σκεφθεί με ποιο τρόπο και ποιο εξάρτημα θα ρουφήξεις το υγρό από το πάνω μέρος των πιστονιών?
Στη συσκευασία εμπεριέχεται σύριγγα και συνδεόμενο σ' αυτή κατάλληλο σωληνάκι για την αναρρόφηση του υγρού .Έχω δει και μερικά βιντεάκια στα ρώσικα σχετικά.Θεωρητικά δεν φαίνεται δύσκολο .Στην πράξη , αν το επιχειρήσω, θα έχω τη βοήθεια φίλου μηχανικού..
-
ξερεις κανεις αν στον 1.500 που αντικατέστησε τον 1nr-fe , εχει διορθωθει το προβλημα αυτο?
βρηκα και αυτο αν χρησιμευει σε καποιον
https://toyota-club.net/files/faq/13-01-01_faq_nr-engine_eng.htm
-
ξερεις κανεις αν στον 1.500 που αντικατέστησε τον 1nr-fe , εχει διορθωθει το προβλημα αυτο?
Δεν υπάρχει καμία αναφορά για προβλήματα στον 1,5. Είναι βέβαια νωρίς χρονικά ακόμα. Ποτέ δεν ξέρεις μελλοντικά τι θα γίνει.
-
Αν ταιριαζει μηχανη απο παλαιοτερο μοντελο τουοτα, βαλε καμμια γιαπωνεζικη.
-
Εχω ένα χιλιάρι iQ του 2009 με 125000 χλμ με τον 1KRFE ,το εχω 2,5 χρόνια τώρα και δεν έχω παρατηρήσει κάποια αξιόλογη κατανάλωση λαδιού σημειώνω όμως το κάτωθι .
Όταν το είχα πάρει και επειδή είχε να κάνει σερβις 1,5 χρόνο το πήγα κατευθείαν στην αντιπροσωπεία άλλαξα λάδια κλπ φυσικά το γέμισαν μέχρι το πάνω μέρος του δείκτη . Στην πορεία παρατήρησα ότι η στάθμη έπεφτε και όταν ο δείκτης λαδιού ήταν ακριβώς στην μέση -ανάμεσα στις δυο τελειες- συμπλήρωσα 400 ml , κάποια άλλη στιγμή έριξα οτι ειχε μείνει στο τετράλιτρο δοχείο απο το σερβις υπολογίζω στα 6000 χλμ να έκαψε βαριά 800 ml.
Την επόμενη χρονιά ακριβώς η ίδια συμπεριφορά στα ίδια χλμ .
Το καλοκαίρι που πέρασε έκανε την τρίτη αλλαγή αυτή την φορά ζήτησα να μη το γεμίσουν μέχρι την πάνω τελεία το άφησαν λίγο πάνω από τη μέση , λοιπόν 6 μήνες μετά είναι εκεί ακριβώς και εγω έχω ενα λίτρο απο 5W-30 στο δοχείο που βλέπω να μένει αχρησιμοποίητο και το αμάξι εχει κάνει αρκετα χλμ σχεδόν 4000 .
Μπας λέω μπας τα toyota να έχουν υπερδραστήρια βαλβίδα αναθυμιάσεων στο κάρτερ και να μη θέλουν τα λάδια στο max;
-
Καλησπέρες,
Πήγα σήμερα συνεργείο και έκανα τον καθαρισμό. Έβαλα προηγουμένως το flush, έκανα 100χλμ και μετά το σπρέι. Αλλάχτηκαν λάδια, φίλτρο και βλέπουμε τώρα.
Είδα ένα χαρτί στην αριστερή πλευρά του κινητήρα που είχε τους αριθμούς: 821 0165185.
Μοντέλο του 10.
Υπάρχει περίπτωση να μην είναι; Επειδή βλέπω ότι οι 7ψήφιοι δεν ξεκινούν από 016 αλλά από 036.Κατάλαβα πως έχει τους αριθμούς. διαφορετική αρίθμηση η πάνω με την κάτω. Άρα είμαι στην 1η περίπτωση μέχρι 0366582.
-
sphinxgr wrote
Είχε γράψει και άλλος φίλος εδώ μέσα πως η χρυσή τομή απόδοσης/κόστους, είναι: Άνοιγμα του μοτέρ και πλήρης καθαρισμός. Άνοιγμα επιπλέον τρυπών στα πιστόνια για την επιστροφή του λαδιού. Νέα ελατήρια. Κλείσιμο κινητήρα.
Το θέμα με τις επιπλέον τρύπες στα υπάρχοντα πιστόνια το δοκίμασε κανείς; Χρειάζεται κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο στην Αθήνα λ.χ. ή μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα κι όπου αλλού ; Θεωρητικά φαίνεται ίσως η καλύτερη λύση, καθώς ουσιαστικά εξαλείφεις την πρωταρχική αιτία του προβλήματος ...
-
Καλησπερα, ενδιαφερομαι για αγορα μεταχειρισμενου Auris πιθανον τον 1,4 κινητηρα ή τον 1,6 για μεγαλυτερη αποδοση μιας και το αμαξι θα κινειται κυριως εκτος πολης. Τι πρεπει να προσεξω ; Επισης επειδη βλεπω για μεγαλη καταναλωση λαδιου και ειμαι ηδη κατοχος αυτοκινητου που καιει λαδι, και θελω να το αποφυγω αυτο, αυτοι οι κινητηρες χρηζουν επισκευη μετα απο καποια χιλιομετρα; Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τις πληροφοριες που μπορειτε να με δωσετε.
-
Καλησπερα, ενδιαφερομαι για αγορα μεταχειρισμενου Auris πιθανον τον 1,4 κινητηρα ή τον 1,6 για μεγαλυτερη αποδοση μιας και το αμαξι θα κινειται κυριως εκτος πολης. Τι πρεπει να προσεξω ; Επισης επειδη βλεπω για μεγαλη καταναλωση λαδιου και ειμαι ηδη κατοχος αυτοκινητου που καιει λαδι, και θελω να το αποφυγω αυτο, αυτοι οι κινητηρες χρηζουν επισκευη μετα απο καποια χιλιομετρα; Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τις πληροφοριες που μπορειτε να με δωσετε
To τρέχον θέμα αφορά μόνο τους 1.329cc 2009-2013. Ο 1.4 (που είναι πιο παλιός) δεν έχει κανένα πρόβλημα. Για τον 1.6 και λόγω του ότι τον έχουν ελάχιστοι, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση.
-
Panagiotis1996 wrote:
Καλησπερα, ενδιαφερομαι για αγορα μεταχειρισμενου Auris πιθανον τον 1,4 κινητηρα ή τον 1,6 για μεγαλυτερη αποδοση μιας και το αμαξι θα κινειται κυριως εκτος πολης. Τι πρεπει να προσεξω ; Επισης επειδη βλεπω για μεγαλη καταναλωση λαδιου και ειμαι ηδη κατοχος αυτοκινητου που καιει λαδι, και θελω να το αποφυγω αυτο, αυτοι οι κινητηρες χρηζουν επισκευη μετα απο καποια χιλιομετρα; Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για τις πληροφοριες που μπορειτε να με δωσετε
To τρέχον θέμα αφορά μόνο τους 1.329cc 2009-2013. Ο 1.4 (που είναι πιο παλιός) δεν έχει κανένα πρόβλημα. Για τον 1.6 και λόγω του ότι τον έχουν ελάχιστοι, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση.
Διαβασα αρκετα σχολια απο κατοχους ρωτησα και δυο φιλους που ειχαν στο παρελθον τον 1,3 και καταλαβα οτι ολοι ειχανε θεματα με καταναλωση λαδιου. Ηθελα απλα μια απαντηση για τον 1.4 γιατι προσωπικα περισσοτερο προς τα εκει κλεινω εαν τυχον γινω κατοχος του auris. Τον 1.6 θα τον προτιμουσα και για λογους επιδοσεων και για καλυτερη και ομαλη οδηγηση. Ειναι ο αντιστοιχος που χρησιμοποιουνταν παλιοτερα στο corolla ή αντιστοιχος με το avensis ιδιας γενιας;
-
το 1.4 δεν έχει πρόβλημα, είμαι κάτοχος! έχω ένα του 10ου/2007 το πήρα μτχ τον 6ο/14 με 82000χλμ και τώρα έχει 230000χλμ περίπου. Δεν καίει λάδια, δεν με έχει αφήσει ποτέ από σοβαρό θέμα (μόνο μπαταρία, αφού είχε προειδοποιήσει σε ένα βαθμό πριν).
Αν μπορείς πήγαινε στον 1.6 από κατόχους η κατανάλωση δεν είναι πολύ μεγαλύτερη ενώ οι επιδόσεις είναι σαφώς και αρκετά καλύτερες!
Ναί, νομίζω (δεν είναι σίγουρος αν έχουν διαφορά στο θέμα ιμαντας-καδένα. Το αουρις έχει καδένα) ειναι ο 1.4vvt-i που φόραγε η corolla από το 2000 με διαφορετικές χαρτογραφήσεις για ροπές και καταναλώσεις, ίσως και κάποια παρελκόμενα. Αλλά αν είχα την δυνατότητα επιλογής θα πήγαινα στον 1.6. Ο 1.4 πριν τις 2500στρ/λεπτό απλά υπάρχει, θέλει 10-20 αλογα παραπάνω οπωσδήποτε!!! (ακόμα και για ομαλή επιτάχυνση σε ρυθμούς πόλης, θέλει κατέβασμα ταχύτητας)
-
το 1.4 δεν έχει πρόβλημα, είμαι κάτοχος! έχω ένα του 10ου/2007 το πήρα μτχ τον 6ο/14 με 82000χλμ και τώρα έχει 230000χλμ περίπου. Δεν καίει λάδια, δεν με έχει αφήσει ποτέ από σοβαρό θέμα (μόνο μπαταρία, αφού είχε προειδοποιήσει σε ένα βαθμό πριν).
Αν μπορείς πήγαινε στον 1.6 από κατόχους η κατανάλωση δεν είναι πολύ μεγαλύτερη ενώ οι επιδόσεις είναι σαφώς και αρκετά καλύτερες!
Ναί, νομίζω (δεν είναι σίγουρος αν έχουν διαφορά στο θέμα ιμαντας-καδένα. Το αουρις έχει καδένα) ειναι ο 1.4vvt-i που φόραγε η corolla από το 2000 με διαφορετικές χαρτογραφήσεις για ροπές και καταναλώσεις, ίσως και κάποια παρελκόμενα. Αλλά αν είχα την δυνατότητα επιλογής θα πήγαινα στον 1.6. **Ο 1.4 πριν τις 2500στρ/λεπτό απλά υπάρχει, θέλει 10-20 αλογα παραπάνω οπωσδήποτε!!! **(ακόμα και για ομαλή επιτάχυνση σε ρυθμούς πόλης, θέλει κατέβασμα ταχύτητας)
Να σημειώσω ότι δεν φταίει ο 1.4 για το ότι είναι αργό το αυτοκίνητο. Με τον 1.33 είναι πιο αργό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για το βάρος του. Με 100 άλογα και 1300 κιλά, δεν θα μπορούσε να είναι και πιο γρήγορο. Σαφώς με τον 1.6 θα πηγαίνει καλύτερα.
Επίσης το ότι ειναι αργό είναι σχετικό με το τι θέλει ο καθένας. Για τη χρήση που το θέλω εγω, μια χαρά πάει. Αν ήθελα να είναι πιο γρήγορο, σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα Auris. Θα έπαιρνα κάτι σε Turbo να έχει ροπή απο τις 2000rpm και να μου αφήνει ένα τεράστιο χαμόγελο σε κάθε δευτερόλεπτο οδήγησης. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Πριν πάρει κάποιος ατμοσφαιρα, ας δοκιμάσει και υπερτροφοδοτούμενο πρώτα
-
Ναί, νομίζω (δεν είναι σίγουρος αν έχουν διαφορά στο θέμα ιμαντας-καδένα. Το αουρις έχει καδένα) ειναι ο 1.4vvt-i που φόραγε η corolla από το 2000 με διαφορετικές χαρτογραφήσεις για ροπές και καταναλώσεις, ίσως και κάποια παρελκόμενα. Αλλά αν είχα την δυνατότητα επιλογής θα πήγαινα στον 1.6. Ο 1.4 πριν τις 2500στρ/λεπτό απλά υπάρχει, θέλει 10-20 αλογα παραπάνω οπωσδήποτε!!! (ακόμα και για ομαλή επιτάχυνση σε ρυθμούς πόλης, θέλει κατέβασμα ταχύτητας)
Ευχαριστω πολυ
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού