-
Καλησπέρα σας! Eίμαι καινούριος στο forum και δεν γνωρίζω πάρα πολλά για τα αυτοκίνητα αλλά έχω προσπαθήσει να κάνω τρελή έρευνα γιατί όπου να ναι θα αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο. Είμαι φοιτητής εκτός της πόλης μόνιμης κατοικίας μου (Αθήνα) και θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο χαμηλής κατανάλωσης που να μην ''καίει'' πολύ στην πόλη, καθώς το χρειάζομαι κυρίως για να πηγαινοέρχομαι στο νοσοκομείο όπου έχω πλέον κάποια μαθήματα. Θα ήθελα κάποιες προτάσεις για αυτοκίνητα μέχρι 1200cc, από χρονολογία 2008 και πάνω (ο πατέρας μου επιθυμεί κάτι τέτοιο για δικούς του λόγους) και βάζω μια τιμή κοντά στα 5.000 (τώρα αν βρω κάτι τρελά επιθυμητό στα παραπάνω, το βλέπουμε). Να σας πω ότι με έρευνες που έκανα (δεν ξέρω αν ισχύουν βεβαίως βεβαίως) είδα ότι σε πολύ χαμηλή κατανάλωση είναι τα εξής μοντέλα
Toyota Aygo, Citroen C1, Peugeot 107 (αυτά είναι τριδυμάκια απ' ότι δίαβασα), Suzuki Alto, Nissan Pixo. Αυτά βρήκα που έχουν τη χαμηλότερη κατανάλωση και για κάποιο λόγο ένιωσα να έχω μια κλίση προς το nissan pixo (ίσως λόγω του ότι ο πατέρας μου έχει Nissan Primera οπότε είμαι εξοικειωμένος με τη μάρκα), ενώ αρκετοί μου είπαν να αποφύγω για κάποιο λόγο τα τρίδυμα. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι μπήκα σε ένα Aygo του 2007 και μου φάνηκε λίγο στενό και κοντό, σα να ήμουν πολύ κλεισμένος. Για οποιοδήποτε άλλο από τα παραπάνω δεν έχω άποψη. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το εν λόγω αυτοκίνητο (το Pixo) και αν έχετε να μου προτείνετε κάτι σε παρόμοια κατανάλωση ΕΝΤΟΣ πόλης (δεν έχουμε να δίνουμε σε βενζίνες παιδιά, κι έχω άλλα 2 χρόνια σχολής, και όσα δίνω θα τα μοιράζομαι και με άλλους συμφοιτητές μου που θα πηγαινοερχόμαστε μαζί) και με τα παραπάνω χαρακτηριστικά (σε κυβισμό-τιμή-χρονολογία). Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων, κάθε απάντηση θα μου φανεί χρήσιμη!
-
Καλησπέρα σας! Eίμαι καινούριος στο forum και δεν γνωρίζω πάρα πολλά για τα αυτοκίνητα αλλά έχω προσπαθήσει να κάνω τρελή έρευνα γιατί όπου να ναι θα αγοράσω το πρώτο μου αυτοκίνητο. Είμαι φοιτητής εκτός της πόλης μόνιμης κατοικίας μου (Αθήνα) και θέλω να πάρω ένα αυτοκίνητο χαμηλής κατανάλωσης που να μην ''καίει'' πολύ στην πόλη, καθώς το χρειάζομαι κυρίως για να πηγαινοέρχομαι στο νοσοκομείο όπου έχω πλέον κάποια μαθήματα. Θα ήθελα κάποιες προτάσεις για αυτοκίνητα μέχρι 1200cc, από χρονολογία 2008 και πάνω (ο πατέρας μου επιθυμεί κάτι τέτοιο για δικούς του λόγους) και βάζω μια τιμή κοντά στα 5.000 (τώρα αν βρω κάτι τρελά επιθυμητό στα παραπάνω, το βλέπουμε). Να σας πω ότι με έρευνες που έκανα (δεν ξέρω αν ισχύουν βεβαίως βεβαίως) είδα ότι σε πολύ χαμηλή κατανάλωση είναι τα εξής μοντέλα
Toyota Aygo, Citroen C1, Peugeot 107 (αυτά είναι τριδυμάκια απ' ότι δίαβασα), Suzuki Alto, Nissan Pixo. Αυτά βρήκα που έχουν τη χαμηλότερη κατανάλωση και για κάποιο λόγο ένιωσα να έχω μια κλίση προς το nissan pixo (ίσως λόγω του ότι ο πατέρας μου έχει Nissan Primera οπότε είμαι εξοικειωμένος με τη μάρκα), ενώ αρκετοί μου είπαν να αποφύγω για κάποιο λόγο τα τρίδυμα. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι μπήκα σε ένα Aygo του 2007 και μου φάνηκε λίγο στενό και κοντό, σα να ήμουν πολύ κλεισμένος. Για οποιοδήποτε άλλο από τα παραπάνω δεν έχω άποψη. Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το εν λόγω αυτοκίνητο (το Pixo) και αν έχετε να μου προτείνετε κάτι σε παρόμοια κατανάλωση ΕΝΤΟΣ πόλης (δεν έχουμε να δίνουμε σε βενζίνες παιδιά, κι έχω άλλα 2 χρόνια σχολής, και όσα δίνω θα τα μοιράζομαι και με άλλους συμφοιτητές μου που θα πηγαινοερχόμαστε μαζί) και με τα παραπάνω χαρακτηριστικά (σε κυβισμό-τιμή-χρονολογία). Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων, κάθε απάντηση θα μου φανεί χρήσιμη!
-
-
mazda 2 1.3. οτιδηποτε με κατω απο 200k km. οποιασδηποτε εποχης. ομορφο, σκυλος, πολυ σκυλος. στριβει και ψιλοπαει. δεν καιει
σουιφτ 1.3 εποχης (μικρη διαφορα στα τελη - επιβαρυνσεις) με κατω απο 150k km. ασπαστο, ομορφο. μετα το 06 που ειχε λυσει καθε θεμα που ειχαν το 05 (αλλαγη δισκου στα 50k - το 08 που εχω ειναι στα 110 με τον ιδιο δισκο και το οδηγαει αυτη!). σχετικα καλο απο καταναλωση. ισως βρεις και το 1.2 - μεταγενεστερο.
207 1.4. με κατω απο 80k. να εχει κανει ιμαντες. ομορφο και φτιαχνεις οτι χαλασει με ψιχουλα. λιγο παραπανω βενζινουλα.
grante punto 1.2. με κατω απο 100k. ιμαντες επισης. ανταλλακτικα στο περιπτερο, διπλα απο τα νερα. αν το σπας καιει.τα τριδυμα ειναι κουδουνια. το αλτο για τα σκυλια. το πιξο σουβλακι.
το 1.2 που θελει ο πατερας σου εχει να κανει μαλλον με τεκμηρια. μικροδιαφορες στη τελικη φορολογια, υπολογιζε για 1.3 100-150 γιουρα το χρονο επιπλεον. που μπορει να τα πλερω στη πρωτη βλαβη για την επομενη δεκαετια. -
Σ'αυτά που είπε ο gatoz δες και hyundai i10 1.1 και 1.2 (τo 2o το είχαμε στην οικογένεια 7μησι χρόνια.Πολύ αξιόπιστο και αρκετά οικονομικό).
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Άρα από αυτά που ανέφερα παραπάνω λέτε μακριά ε? Κυριότεροι λόγοι? Σόρρυ αν γίνομαι πρήχτης απλά σας είπα, δεν ξέρω και πολλά από αυτοκίνητα, ορολογίες κλπ κλπ, οπότε οτιδήποτε μου λέτε μαθαίνω και γω!
-
+1 στο νονό
Κατέβα λίγο σε χρονολογία και δες το getz, μεγαλύτερο σε χώρους και πιο άνετο. Το είχαμε για αρκετά χρόνια πριν μας το φάνε πισωκολλητά..
Σκύλος μαύρος, δεν μας έβγαλε τίποτα. Φθηνά σέρβις, φθηνά ανταλλακτικά.
Από αυτά που ανέφερες μακριά. Μικρά και ζημιάρικα.
Επίσης, suzuki alto και nissan pixo είναι το ίδιο αμάξι.
-
Δες και το Fiat Panda, οικονομικό, άνετο, αξιόπιστο, φτηνό σε συντήρηση και αξιοπρεπές και σε ταξίδι.
Αγορά μεταχειρισμένου χαμηλής κατανάλωσης