-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Δεν εννοούμε αυτό!
Λέμε ότι το μοτέρ έχει στρώσει, αφού έχει γεμίσει αρκετές φορές το στροφόμετρο. Και συνήθως αυτό γίνεται σε αυτά τα χιλιόμετραSent from my Mi A1 using Tapatalk
Εγώ άλλο κατάλαβα ότι λέει ο GGAB.
Και με αυτό πάντως που λες εσύ, πάλι διαφωνώ. Υπερβολικά πολλά τα χιλιόμετρα. -
Οι καταναλώσεις, χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα κλπ ομαλοποιούνται περίπου σε αυτά τα χλμ, οπότε είναι και αυτό ένα δείγμα ότι το μοτέρ έχει έρθει σε φάση κανονικής λειτουργίας, δλδ έχει στρωθεί.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Δεν εννοούμε αυτό!
Λέμε ότι το μοτέρ έχει στρώσει, αφού έχει γεμίσει αρκετές φορές το στροφόμετρο. Και συνήθως αυτό γίνεται σε αυτά τα χιλιόμετραSent from my Mi A1 using Tapatalk
Και με αυτό πάντως που λες εσύ, πάλι διαφωνώ. Υπερβολικά πολλά τα χιλιόμετρα.Καλά κατάλαβες για μένα! Μέχρι 10Κ χλμ ως 4000 στροφές. Μετά σταδιακά μέχρι τα κόκκινα. Ο καθένας λοιπόν όπως αντιλαμβάνεται το στρώσιμο. Το ουσιαστικό όμως άνοιγμα του μοτέρ το νιώθω μετά τις 40Κ χλμ, όπου γεμίζει το στροφόμετρο με μεγαλύτερη ευκολία.
-
https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/articl ... e=596&cat=Δοκιμές%20Μακράς%20Διαρκείας&number=12482
Θυμηθηκα αυτο το τεστ, ευτυχως το εχουν ακομα στο λαιμπραρυ.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δεν εννοούμε αυτό!
Και με αυτό πάντως που λες εσύ, πάλι διαφωνώ. Υπερβολικά πολλά τα χιλιόμετρα.Καλά κατάλαβες για μένα! Μέχρι 10Κ χλμ ως 4000 στροφές. Μετά σταδιακά μέχρι τα κόκκινα. Ο καθένας λοιπόν όπως αντιλαμβάνεται το στρώσιμο. Το ουσιαστικό όμως άνοιγμα του μοτέρ το νιώθω μετά τις 40Κ χλμ, όπου γεμίζει το στροφόμετρο με μεγαλύτερη ευκολία.
Αν μιλάς για βενζίνη, θεωρώ υπερβολή να μην ξεπεράσεις τις 4.000 στροφές για 10.000 Km. Και πιστεύω ότι ούτε το στρώσιμο θα είναι ιδανικό κατ' αυτόν τον τρόπο.
Επίσης πρέπει να διαχωρίσουμε το στρώσιμο με το πότε 'ανοίγει' πλήρως ένας κινητήρας, γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το στρώσιμο, δηλαδή ο ειδικός τρόπος οδήγησης, πρέπει να τελειώνει σε 2-3-5.000 Km, ανάλογα με τις απόψεις του καθενός. Ο κινητήρας, ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά του, μπορεί να 'ανοίγει' πλήρως σε 10-20.000 Km ή και ακόμη περισσότερα.
-
Μπορει καποιος που εχει το οχημα να μου πει εαν εχει καλο ηχοσυστημα,καλο μπασο κτλπ..? και ποσο το βαθμολογει με αριστα το 10. ευχαριστω πολυ!
-
Προσωπικά δε με τρελαίνει το ηχοσυστημα του. Απλά βασικό.
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
παιζει ρολο η εκδοση λες? πχ η premium λες να εχει καλυτερο? εσυ ποια εχεις?
-
Όχι δεν έχω την premium. Τι να σου πω; δεν ξέρω;
-
γενικοτερα ευχαριστημενος απο το φαστμπακ?
-
1500 χλμ έχω κάνει. Όπως είπε κ προηγουμενος θέλει προσοχή το γκάζι κ η κατανάλωση. Ωραίο αμάξι, άνετο, vfm, αλλά 8.5 % επιτόκιο με τράπεζα Πειραιώς είναι too much.
-
Ωραια,κατι τελευταιο ,ανιχνευση τυφλου σημιου εχει? για τις νεκρες γωνιες? και αισθητηρα βροχης?
-
Τωρα που ειμαι στα 1200χλμ,να ανεβασω σιγα-σιγα τις στροφες του κινητηρα;;
Μεχρι στιγμης πανω απο 3.500 δεν το εχω παει. -
Ο χρήστης XronisR έγραψε:
Τωρα που ειμαι στα 1200χλμ,να ανεβασω σιγα-σιγα τις στροφες του κινητηρα;;
Μεχρι στιγμης πανω απο 3.500 δεν το εχω παει.Εγώ θα το κράταγα έτσι μέχρι 2000 χλμ και μετά θα ανέβαζα στις 4000 στροφές μέχρι τα 5000 χλμ ........και ούτω καθεξής!
Το ξαναλέω......ΕΓΩ. -
Εγώ μόνο pedal to the metal και στροφές στα κόκκινα αποφεύγω στο στρώσιμο
-
Ό,τι λέει το manual!
-
Δεν λέει
-
Άρα δεν χρειάζεται τίποτα. Έτσι από συνήθεια θα το πήγαινα πιο χαλαρά τα πρώτα 500-1000 χλμ.
-
Φιλαράκι μου είχε πάρει polo gti dsg και με το που βγήκαμε από αντιπροσωπεία σε ανοιχτό δρόμο το πόδι στο πάτωμα και 200αρισμα...έχει κάνει 115000 χλμ και ούτε κιχ το αμάξι..Γνωστός μου με golf gt tsi (ίδιο μοτέρ με polo gti) έκανε στρώσιμο υπομονής και υπερβολής....μέχρι τα 1500χλμ το πήγαινε ως τις 2500 στροφες και μετά Ανα 1000 χιλιόμετρα ανέβαζε 500 στροφές στο αυτοκίνητο.Στα στα 73000 χιλιόμετρα βάρεσε μηχανή...Όποτε νομίζω ένα τυπικό στρώσιμο μετά 1000-1500 είναι αρκετό,εφόσον όλοι μα όλοι οι κινητήρες έρχονται στρωμένοι..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης emminad έγραψε:
μέχρι τα 1500χλμ το πήγαινε ως τις 2500 στροφες και μετά Ανα 1000 χιλιόμετρα ανέβαζε 500 στροφές στο αυτοκίνητο.Στα στα 73000 χιλιόμετρα βάρεσε μηχανήΤον εκδικήθηκε το αυτοκίνητο για το μαρτύριο αυτό!!!
Hyundai i30 Fastback