-
Δημιουργω το νημα για ενα σενταν, ετσι να σπασουμε λιγο την μονοτονια με τα SUV. Παραθετω τις πληροφοριες απο την ανακοινωση των τιμων.
Εξοπλιστικά, η αρχική έκδοση Active που συνδυάζεται με τον 1.000άρη turbo κινητήρα διαθέτει ένα αρκετά καλό επίπεδο εξοπλισμού, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ESP, 6 αερόσακους, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα με οθόνη 5 ιντσών και χειριστήρια στο τιμόνι, cruise control και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.
Στάνταρ επίσης προσφέρεται και το πακέτο Προηγμένων Τεχνολογιών Ενεργητικής Ασφάλειας S-10, που περιλαμβάνει 10 διαφορετικά συστήματα ασφαλείας όπως Αυτόματη πέδηση, Προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας, Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κ.α. (αξίας 1.600 ευρώ).
Η αμέσως επόμενη έκδοση Style Navi προσθέτει μεταξύ άλλων αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, οθόνη για το σύστημα πολυμέσων 8 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και προβολείς ομίχλης εμπρός. Τέλος, πιο πλούσια έκδοση είναι η Premium Navi, που περιλαμβάνει σαλόνι με δέρμα/ύφασμα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σκούρα κρύσταλλα κ.α.
Στο τιμολογιακό κομμάτι, το νέο Hyundai i30 Fastback 1.0 T-GDI Active κοστίζει στη χώρα μας 17.650 ευρώ, ενώ το Style Navi έχει τιμή 18.990 ευρώ. Η έκδοση με τον ισχυρότερο 1.400άρη turbo των 140 ίππων συνδυάζεται μόνο με το ανώτερο επίπεδο Premium Navi και κοστίζει 21.750 ευρώ (24.290 ευρώ το αυτόματο).
Τέλος, εκτός του i30 Fastback ανακοινώθηκαν στη χώρα μας και οι τιμές του νέου Hyundai i30 Tourer, το οποίο κοστίζει από 16.250 ευρώ (1.4-100 PS βενζίνη Active).
-
Δημιουργω το νημα για ενα σενταν, ετσι να σπασουμε λιγο την μονοτονια με τα SUV. Παραθετω τις πληροφοριες απο την ανακοινωση των τιμων.
Εξοπλιστικά, η αρχική έκδοση Active που συνδυάζεται με τον 1.000άρη turbo κινητήρα διαθέτει ένα αρκετά καλό επίπεδο εξοπλισμού, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ESP, 6 αερόσακους, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηχοσύστημα με οθόνη 5 ιντσών και χειριστήρια στο τιμόνι, cruise control και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.
Στάνταρ επίσης προσφέρεται και το πακέτο Προηγμένων Τεχνολογιών Ενεργητικής Ασφάλειας S-10, που περιλαμβάνει 10 διαφορετικά συστήματα ασφαλείας όπως Αυτόματη πέδηση, Προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας, Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κ.α. (αξίας 1.600 ευρώ).
Η αμέσως επόμενη έκδοση Style Navi προσθέτει μεταξύ άλλων αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, οθόνη για το σύστημα πολυμέσων 8 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας και προβολείς ομίχλης εμπρός. Τέλος, πιο πλούσια έκδοση είναι η Premium Navi, που περιλαμβάνει σαλόνι με δέρμα/ύφασμα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σκούρα κρύσταλλα κ.α.
Στο τιμολογιακό κομμάτι, το νέο Hyundai i30 Fastback 1.0 T-GDI Active κοστίζει στη χώρα μας 17.650 ευρώ, ενώ το Style Navi έχει τιμή 18.990 ευρώ. Η έκδοση με τον ισχυρότερο 1.400άρη turbo των 140 ίππων συνδυάζεται μόνο με το ανώτερο επίπεδο Premium Navi και κοστίζει 21.750 ευρώ (24.290 ευρώ το αυτόματο).
Τέλος, εκτός του i30 Fastback ανακοινώθηκαν στη χώρα μας και οι τιμές του νέου Hyundai i30 Tourer, το οποίο κοστίζει από 16.250 ευρώ (1.4-100 PS βενζίνη Active).
-
Να και οι εικονες Στάλθηκε από το SM-G903F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πολυ ομορφο αυτοκινητο μεσα-εξω για μενα που εχω μια αγαπη στα sedan. Το βρισκω ομορφοτερο απο το hatchback και το εσωτερικο του φαινεται πολυ ποιοτικο. Να δουμε ποτε θα ερθουν οι εκδοσεις diesel στην Ελλαδα και φυσικα την τιμη τους. Θεωρω λογικα οτι η active σε diesel θα βρισεται περιπου στα 20.000€.
-
Πολύ πιο όμορφο από το αδιάφορο χατσμπακ και η τιμολόγηση του είναι οκ. Δεν θα εκπλαγω αν τα πάει καλά στις πωλήσεις.
-
Μου κανει τρομερη εντύπωση οτι εχει στανταρ τοσα ηλεκτρονικα βοηθήματα. Προς το καλοκαίρι θα έρθουν και οι diesel κινητήρες.
-
Πρώτη δοκιμή από τους 4 τροχούς. http://www.4troxoi.gr/odigoyme/dokimes/ ... gdi-120-ps Πιστεύω θα ήταν προτιμότερο το πακέτο S-10 να αποτελούσε προαιρετικό εξοπλισμό. Για το diesel, όταν με το καλό εμφανιστεί, θα τολμήσω να πω πως θα κοστίζει 21.990 στην έκδοση style navi με χρέωση 250 στο χρώμα.
-
ok. Ας πούμε ότι η ομορφάδα είναι ένα υποκειμενικό θέμα. Εμένα δεν με τρελαίνει ιδιαίτερα. Αλλά, αλλά, υποχρεωτικά να πάρει κάποιος την έκδοση Style Navi αν θέλει οθόνη αφής και υποβραχιόνιο; Και να δώσει και κάπου στα 20000euro; Τα θεωρώ πολλά. Κάτι μου λέει ότι η έκδοση Active είναι κράχτης...
-
Εμένα 19Κ με αυτόν τον εξοπλισμό μου φαίνεται οκ. Η απουσία υποβραχιονιου απο την βασική έκδοση σίγουρα είναι γυφτιά και όσο αφορά το infotainment δεν νομίζω ότι είναι το μόνο μοντέλο της αγοράς που δεν έχει στην βασική έκδοση.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εμένα 19Κ με αυτόν τον εξοπλισμό μου φαίνεται οκ. Η απουσία υποβραχιονιου απο την βασική έκδοση σίγουρα είναι γυφτιά και όσο αφορά το infotainment δεν νομίζω ότι είναι το μόνο μοντέλο της αγοράς που δεν έχει στην βασική έκδοση.+1
-
Πιστευω οτι η βασικη εκδοση εχει ολα οσα χρειαζεται καποιος.Ποιος σας ειπε οτι δεν εχει infotainment;Εχει την μικρη οθονη των 5 ιντσων που εχει και το βασικο πενταθυρο.Μηπως οι Ελληνες εχουμε κακομαθε και ζηταμε πολλα;Δηλαδη τι πειραζει αν δεν εχει αυτοματο κλιματισμο η δεν εχει προβολακια;Θα συμφωνησω μονο στο υποβραχιονιο που κι αυτο ..οκ.Αν υπηρχε και εδω το 1400αρι ατμοσφαιρικο των 100 ιππων θα το επαιρνα.Γιατι οι Κορεατες εχουν δημιουργησει ενα πανεμορφο οχημα και επισης μια τρομερη αξιοπιστια που δεν εχεις λογο να αψηφησεις.Και ναι πλεον τα 20 χιλιαρικα ειναι μια χαρα για ενα Χοιυνται.Εδω υπαρχουν ανθρωποι που σκανε 20.000 για σμαρτ και 30.000 για Μερτσεντε Α-κλας.
-
Και εγώ τα 19Κ τα έδινα, αν και για να πω την αλήθεια θα περίμενα και το αντίστοιχο kia γιατί συνήθως είναι φθηνότερα και καλύτερα οδηγικα.
-
Εγώ θα περίμενα ένα χρόνο για να αρχίσει να πέφτει η τιμή του. Πάντως η hyundai πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο..
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Και εγώ τα 19Κ τα έδινα, αν και για να πω την αλήθεια θα περίμενα και το αντίστοιχο kia γιατί συνήθως είναι φθηνότερα και καλύτερα οδηγικα.Κι εμένα μου αρέσει σαν σχεδίαση και πιστεύω εκεί λίγο κάτω από τα 20000, είναι ο.κ.(αν και μιλάμε για τον 3κύλινδρο 1.0 120hp.Αν o 1.4 140hp δεν ξεπερνά σε διαφορά τα 2000-2500 χιλιάρικα,μάλλον αξίζει καλύτερα σε τέτοιο αμάξωμα). Τα Kia ίσως είναι καλύτερα οδηγικά,αλλά τα τελευταία χρόνια σε θέμα τιμής,νομίζω έχουν αντιστραφεί οι όροι (π.χ. το Rio σε αντίστοιχες εκδόσεις κι εξοπλισμό είναι πιο ακριβό από το i20). >Εγώ θα περίμενα ένα χρόνο για να αρχίσει να πέφτει η τιμή του. Πάντως η hyundai πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο..
+1
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Αν o 1.4 140hp δεν ξεπερνά σε διαφορά τα 2000-2500 χιλιάρικα,μάλλον αξίζει καλύτερα σε τέτοιο αμάξωμαΠαραπάνω γράφει για τον 1.4 ότι πάει 22Κ (βγαίνει μόνο στην ακριβότερη έκδοση). Δεν νομίζω σε αυτήν την τιμή έχει μεγάλη τύχη, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος ( κυρίως suv αλλά και το civic που είναι για μένα το πιο παρόμοιας φιλοσοφίας μοντέλο).
-
Ο χρήστης ad276 έγραψε:
Ποιος σας ειπε οτι δεν εχει infotainment;Εχει την μικρη οθονη των 5 ιντσων που εχει και το βασικο πενταθυρο.Στο επίσημο site: **Active ** Ηχοσύστημα Radio με RDS, MP3 player, θύρα USB & AUX Κεντρική οθόνη LCD 5' (μονόχρωμη) **Style Navi ** Κεντρική οθόνη LCD 8' αφής (έγχρωμη) Δεν βλέπω αναφορά για 5άρα οθόνη αφής. Φυσικά μπορεί να έχει γίνει λάθος στο επίσημο site. Δεν ξέρω.
-
@Aikibill, σωστό αυτό που λες για το Civic,αλλά πρέπει να δούμε και τον εξοπλισμό συγκριτικά κι επιπλέον μπλέκεις και με έναν 'δύσκολο' αντιπρόσωπο.. Επίσης,όπως λέει κι ο nascar1,είναι πιο πιθανό μετά από 1-2 χρόνια να παίξουν καλές εκπτώσεις στο i30fastback,παρά στο civic (που μάλλον, θα περιμένεις αλλαγή του μοντέλου για να υπάρξει κάποια έκπτωση στο υπάρχων από τον αντιπρόσωπο). Στα συν του civic ότι είναι πιο οδηγοκεντρικό,ενώ το i30fastback με πιο μαλακές ρυθμίσεις,ίσως περισσότερο για ταξίδια (τουλάχιστον από τα τεστ που διαβάζουμε).
-
Το εν λογω μοντελο ειναι θυμα της εποχης. Αν καποιος ψαξει στην αγορα για σενταν οικογενειακα θα παει ειτε στα φθηνα(c-elysee,301,rapid,toledo,tipo sedan) ειτε στα ανωτερου budget και μεγεθους octavia,mondeo,passat κ.α. Το Fastback δεν μπορει λογω εξοπλισμου να παει στο πρωτο ακρο, ουτε λογω μεγεθους να παει στο δευτερο. Δεν ξερω τιμολογιακα που παει πχ ενα octavia, αλλα θεωρω τιμια τα χρηματα που ζητουνται. Επισης, επειδη παρακολουθω σχεδον ολα τα νηματα, νομιζω ειναι το μοντελο με τις καλυτερα διαχωρισμενες εκδοσεις.
-
Θα συμφωνήσω. Ειδικά το Octavia ξεκινά από 17000euro. Με 20000euro παίρνεις την πλούσια έκδοση (Style). Για Ελλάδα τα πράγματα είναι δύσκολα για το Κορεάτικο, γιατί εδώ παίζει ρόλο και το brandname στους αγοραστές. Στο εξωτερικό λογικά δεν θα έχει πρόβλημα. Για ένα είμαστε σίγουροι. Ότι το Fastback στο δρόμο θα ξεχωρίζει σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν αρκετό καιρό και είναι κλασσικές σχεδιάσεις.
-
Ο χρήστης AntonisTjet έγραψε:
Το εν λογω μοντελο ειναι θυμα της εποχης. Αν καποιος ψαξει στην αγορα για σενταν οικογενειακα θα παει ειτε στα φθηνα(c-elysee,301,rapid,toledo,tipo sedan) ειτε στα ανωτερου budget και μεγεθους octavia,mondeo,passat κ.α. Το Fastback δεν μπορει λογω εξοπλισμου να παει στο πρωτο ακρο, ουτε λογω μεγεθους να παει στο δευτερο. Δεν ξερω τιμολογιακα που παει πχ ενα octavia, αλλα θεωρω τιμια τα χρηματα που ζητουνται. Επισης, επειδη παρακολουθω σχεδον ολα τα νηματα, νομιζω ειναι το μοντελο με τις καλυτερα διαχωρισμενες εκδοσεις.Το ότι παίζει ανάμεσα στις κατηγορίες δεν νομίζω ότι είναι κακό, σίγουρα υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να φτάσει σε διαστάσεις των κλασσικών Σεντάν ούτε να παει σε φτωχικά - οικονομικά μοντέλα.
Hyundai i30 Fastback