-
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιοι έχουν αντιμετωπίσει στο ίδιο πρόβλημα.
Έχω το Golf 6 1.4 TSI 160HP. (2009)
Από πέρσι το καλοκαίρι παρατήρησα ότι στο ρελαντί, άρχισε σιγά σιγά να χτυπάει το δίσκο - πλατό.
Κατάλαβα ότι ήταν αυτό, μιας και όταν απομονώνει ο συμπλέκτης σταματάει ο θόρυβος.
Όταν το είχα πάει στη Karenta για το service και τους το ανέφερα, μου είπαν ότι υπάρχει τεχνική οδηγία από τη VW πως μετά από κάποια χρόνια μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά από τη στιγμή που δεν 'πατινάρει' το αυτοκίνητο δε χρειάζεται να γίνει κάτι ούτε χρίζει αντικατάστασης.
Μου είπαν λοιπόν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και να τους πάω το αυτοκίνητο για αντικατάσταση δίσκο - πλατό μόνο αν αρχίσει να 'πατινάρει'.Το έχει αντιμέτωπίσει κανείς άλλος;
Η αλήθεια είναι ότι εκτός από το θόρυβο στο ρελαντί, το αυτοκίνητο δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα και πάει μια χαρά. -
Καλησπέρα,
Από πέρσι το καλοκαίρι παρατήρησα ότι στο ρελαντί, άρχισε σιγά σιγά να χτυπάει το δίσκο - πλατό.
Κατάλαβα ότι ήταν αυτό, μιας και όταν απομονώνει ο συμπλέκτης σταματάει ο θόρυβος.
Όταν το είχα πάει στη Karenta για το service και τους το ανέφερα, μου είπαν ότι υπάρχει τεχνική οδηγία από τη VW πως μετά από κάποια χρόνια μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά από τη στιγμή που δεν 'πατινάρει' το αυτοκίνητο δε χρειάζεται να γίνει κάτι ούτε χρίζει αντικατάστασης.
Μου είπαν λοιπόν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και να τους πάω το αυτοκίνητο για αντικατάσταση δίσκο - πλατό μόνο αν αρχίσει να 'πατινάρει'.Το έχει αντιμέτωπίσει κανείς άλλος;
Η αλήθεια είναι ότι εκτός από το θόρυβο στο ρελαντί, το αυτοκίνητο δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα και πάει μια χαρά. -
Καλησπέρα,
Κτυπανε ελαφρώς τα χτένια του πλατό. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Ποσά χλμ έχει το αμάξι?
-
124.000.
Ευχαριστώ.
-
Μηπως σου σφυριζει το ρουλεμαν,
με 124,000 σε αστικο περιβαλλον λογικα ερχεται η ωρα σου,προετοιμασου
185 το ανταλλακτικο και κανα 120-150 μαστορας και 25 ευρω βαλβολινες -
To ρουλεμάν είναι πίεσης και θα σφυριζε εαν είχε πρόβλημα στο πάτημα του συμπλέκτη που θα πιέζει τα χτένια και θα έχει φορτίο. Όχι με αφημενο το πενταλ.
-
Όχι δεν υπάρχει σφύριγμα.
Χτύπημα υπάρχει (τακ τακ τακ) στο ρελαντί και το οποίο σταματάει όταν πατάς συμπλέκτη. -
μάλλον γιά ρουλεμάν σασμάν τό πρισντιρέκ (ετσι λέγεται) πρέπει να ειναι οπως το περιγράφεις .....ειναι σύνηθες σέ σασμάν vw και μάλιστα σε 2 γνωστούς μου το εμφάνισε σε πολύ λίγα χλμ .και στο συνεργείο τούς ειπαν οτι ειναι σύνηθες πρόβλημα γιά vw...οταν πάταγαν τόν συμπλέκτη σταμάταγε ο θόρυβος και το εκανε μόνο στο ρελαντί .
-
Ο χρήστης Katafractos17 έγραψε:
Χτύπημα υπάρχει (τακ τακ τακ) στο ρελαντί και το οποίο σταματάει όταν πατάς συμπλέκτη.Been there, done that όπως και οι φίλοι μας οι άγγλοι.
Σύνολο μου βγήκε για το 5αρι σαζμάν του octavia μου κοντά στα 400 ευρώ.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Χτύπημα υπάρχει (τακ τακ τακ) στο ρελαντί και το οποίο σταματάει όταν πατάς συμπλέκτη.Been there, done that όπως και οι φίλοι μας οι άγγλοι.
Ναι αλλα πες του και τη ζημια ηταν
-
Αν είναι κάτι που θα έρθει κάποια στιγμή, τότε δεν μπορώ να κάνω και πολλά.
Το ζήτημα μου ήταν μήπως είναι κάτι που παίρνει κάποια επέμβαση η οποία θα προλάμβανε τα χειρότερα.
Απ' ότι κατάλαβα όμως τελικά θα πρέπει να περιμένω καρτερικά μέχρι να αρχίσει το αυτοκίνητο να πατινάρει. -
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Ναι αλλα πες του και τη ζημια ηταν
Δεν είχε φτάσει ακόμα στα αμήν..... Ηθελε κάτι ψιλά ακόμα.
Απλά ο θόρυβος απο το ρουλεμάν είχε φτάσει σε οριακό επίπεδο.
Κοινώς το πρόλαβα.
Αν όμως παρέδιδε πνεύμα, η ζημιά θα ήταν πολλαπλάσια,
καθώς απο ότι μου είπε ο μηχανικός παίζει κούρεμα γραναζιών σε αυτή την περίπτωση. -
Εχε υποψιν οτι δισκοπλατω για το συγκεκριμενο + εργασια δε πρεπει να παει πανω απο 400αρι πες στο νομο Αττικης. Στις 125.000km a3 tsi 125 πριν 6μηνο πηγε 350e σ επαρχια.
-
Hell yeah, ο nonos είναι εδώ!!!
Καλημέρα Χρήστο!Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχε υποψιν οτι δισκοπλατω για το συγκεκριμενο + εργασια δε πρεπει να παει πανω απο 400αρι πες στο νομο Αττικης. Στις 125.000km a3 tsi 125 πριν 6μηνο πηγε 350e σ επαρχια.Απλά προς διευκρίνηση για να μην μπερδευόμαστε. Αλλο το ρουλεμάν του δισκοπλατώ, άλλο του ρουλεμάν του πριζ ντιρέκ.
Το ένα βρίσκεται πρακτικά εξωτερικά απο το κέλυφος του σασμάν, το άλλο εσωτερικά-θέλει άνοιγμα απο άτομο που ξέρει.
Γιαυτό και τα παραπάνω χρήματα που απαιτούνται.
Η αλλαγή σε δισκοπλατώ στο δικό μου δεν μου κόστισε πάνω απο 250 ευρώ. Κάπου στα 150 ευρώ ήταν το ανταλλακτικό και ένα κατοστάρικο η εργασία. -
Αυτές τις ημέρες θα το ξαναπάω στη Karenta γιατί μου τρίζει όταν στρίβω το τιμόνι και μου είπαν να το πάω να ελέγξουν τις φούσκες της ζαμφόρ και την κρεμαργιέρα, οπότε θα τους πω να ξαναελέγξουν και το θέμα με το δίσκο πλατώ και να μου πουν σε τι κατάσταση βρίσκεται.
-
Ο χρήστης Katafractos17 έγραψε:
Αυτές τις ημέρες θα το ξαναπάω στη Karenta γιατί μου τρίζει όταν στρίβω το τιμόνι και μου είπαν να το πάω να ελέγξουν τις φούσκες της ζαμφόρ και την κρεμαργιέρα, οπότε θα τους πω να ξαναελέγξουν και το θέμα με το δίσκο πλατώ και να μου πουν σε τι κατάσταση βρίσκεται.εχεις παρατηρησει σταγονες λαδιου κατω απο το αμαξι? σα να μην εχει λαδι το υδραυλικο της κρεμαγιερας...
-
Όχι δεν έχω βρει σταγόνες.
-
Τελικά το πήγα για να δουν το θόρυβο/τρίξιμο κατά το στίψιμο του τιμονιού.
Το πρόβλημα ήταν στα μπαράκια της ζαμφόρ (αν το κατάλαβα και το λέω σωστά) τα οποία και άλλαξαν.
Είναι δύο μεταλλικές μπάρες που στο τελείωμα τους νομίζω έχουν κάτι σαν μπιλιοφόρους μέσα σε λαστιχένιες φούσκες.
106€ πήγε η όλη επισκευή.Για το δίσκο πλατώ μου είπαν ότι δεν συντρέχει ακόμη κάποιος λόγος ανησυχίας παρόλο που κάνει θόρυβο κατά το ρελαντί όταν έχεις νεκρά, μιας και το αυτοκίνητο δεν πατινάρει.
Χαρακτηριστικά μου είπαν ότι ακόμη και να αλλάξουμε δίσκο πλατώ παρόλο που δε χρειάζεται, υπάρχει περίπτωση έπειτα από 30.000χλμ να ξανακάνει το θόρυβο και γι' αυτό η VW έχει βγάλει τεχνική οδηγία ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής δίσκο πλατώ αν το αυτοκίνητο δεν πατινάρει.Ήδωμεν.
VW Golf 6 - Δίσκο Πλατό