-
Δυστυχως το swift που ειχα βρει πουληθηκε. Οποτε εμειναν ενα hyundai i20 1.1 diesel,seat ibiza 1.2 tdi,skoda fabia 1.2 tdi ολα του 2013 Ελληνικης αντιπροσωπειας
-
Παίζει να μιλάς για τον ίδιο κινητήρα. Το Corsa έβαζε για χρόνια τον κινητήρα της Fiat!
Dpf και αντλία είναι αλλού παπά ευαγγέλιο...
Ναι μπορεί να ήταν ο ίδιος αλλά όπως είπες και εσύ δεν μιλάω για τον κινητήρα τους. Τους έβγαλαν και τους βγάζουν άλλα προβλήματα οπότε σαν πακετάκι δεν κάνει... Μιλάω για μοντέλα 2011-2012, ξέχασα να το αναφέρω. Και νομίζω πως ο ένας είχε και χαλασμένο μπεκ χωρίς να είναι βουλωμένο, απλά σταμάτησε να δουλεύει.
-
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Το fiat punto εφαγαν ακυρο ... και 2 φιλοι που ειχαν αγανακτισαν απο βλαβες και τα εδωσαν για να γλυτωσουν.
Εάν θέλεις πες μας τι βλάβες είχαν οι φίλοι σου από Punto diesel.
-
Egr,ντιζες κιβωτιου ταχυτητων,ρουλεμαν κιβωτιου,μπεκ και φυσικα dpf οπου τα καταργησαν. Κατι κολλαρα που εχαναν και επαιρναν αερα και ειχαν πτωση αποδοσης δεν τα αναφερω καν. Επισης ο ενας κρεμαγιερα και ο αλλος επισκευη τουρμπινας γιατι εχανε λαδια
-
Ο χρήστης andreasg έγραψε:
Egr,ντιζες κιβωτιου ταχυτητων,ρουλεμαν κιβωτιου,μπεκ και φυσικα dpf οπου τα καταργησαν. Κατι κολλαρα που εχαναν και επαιρναν αερα και ειχαν πτωση αποδοσης δεν τα αναφερω καν. Επισης ο ενας κρεμαγιερα και ο αλλος επισκευη τουρμπινας γιατι εχανε λαδιαΕυχαριστώ.
-
Καλησπερα στην παρεα. Την Παρασκευη αν δεν τυχει κατι θα ανεβω Αθηνα να δω καποια αυτοκινητα απο κοντα. Ενα ibiza που ειχα βρει εφαγε ακυρο γιατι δεν ηταν αυτο που ελεγε και ενα i20 δυστυχως πουληθηκε οποτε μενουν 2-3 αυτοκινητα στις επιλογες μου. Ξερει καποιος καποιον καλο μηχανικο για hyundai και vag που να μπορει να ερθει μαζι μου για ελεγχο των αυτοκινητων? Περιοχη Περιστερι-Αιγαλεω κυριως.
-
Έχω ακούσει ότι υπάρχει δυνατότητα να στείλεις μηχανικό-κούς σε αυτοκίνητο-α που σε ενδιαφέρουν και να το-α κάνουν φύλλο και φτερό με το αζημίωτο βέβαια ... ~60€
Οι περισσότεροι μαντράδες δεν τους δέχονται ...... -
Μίλα με spot a wheel
-
Me spot a wheel εχω μιλησει για αυτοκινητο που πουλανε οι ιδιοι. Για ελεγχο σε αλλο αυτοκινητο δεν ρωτησα. Βασικα απο αποψη φανοποιηας δεν εχω θεμα. Μεχρι στιγμης ξερω οτι εχει βαψει μια πορτα οπως μου ειπε ο εμπορος και επιβεβαιωσε ο ασφαλιστης μου. Αυριο που θα το δει ο φαναρτζης θα ξερω και αν εχει τρακαρει η βαφτει καποιο μερος χωρις να κανει δηλωση. Μηχανικα με ενδιαφερει αν ειναι καλο. Στην αντιπροσωπεια εχει κανει ενα service μονο ενα χρονο μετα την αγορα (2014) στις 8000 χλμ.
-
Καλησπερα στην παρεα. Σημερα πηγα και ειδα καποια αυτοκινητα απο κοντα. Τελικα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις καλο αυτοκινητο diesel ακομα και αν ειναι Ελληνικο. Καταρχην το 90% ειναι απο leasing και απο οσα δεν ειναι τα περισσοτερα εχουν μελανα σημεια με τα χλμ και τα service. Επισης επειδη δεν υπαρχουν μετρητα τα επιτοκια για χρηματοδοτηση ειναι απο 12%-14% και στην τετραετια η πενταετια που θελω εγω θελεις περιπου +2500€.
Τα αυτοκινητα απο leasing θεωρουνται αξιοπιστα? Εννοω μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι η συντηρηση τους αντιστοιχει σε αυτο που λενε η γραφουν?
Π.χ.για ενα hyundai i20 με 98.000 χλμ και το οποιο ειναι καθαρο απο τρακαρισματα σιγουρα σε ενα χαρτι που μου εδειξαν φαινεται μια πολυ καλη και πληρης συντηρηση εκτος ομως αντιπροσωπειας. Αραγε ειναι αληθινη και ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα? -
Το καλό με τα leasing είναι πως όλη η συντήρηση γίνεται σε αντιπροσωπεία κ κατά πλειοψηφία (ή ολα, ας με διορθώσει κάποιος) είχαν μεικτή ασφάλεια. Οπότε από αυτα μπορείς να καταλάβεις τουλάχιστον αν τα χλμ είναι πραγματικά ή όχι.
-
Εδω εχει μεταχειρισμενα απο την τραπεζα, λογικα ολα τα χιλιομετρα ειναι πραγματικα.
https://ethnolease-cars.car.gr/cars/?re ... a&uid=8684
-
-
Και μαλλον η αναζητηση αυτοκινητου εφτασε στο τελος της...
Ξεκινησα απο καπου και κατεληξα αλλου για αλλου! Το budget πηγε περιπατο γιατι ειμαι και 'περιεργος' αγοραστης,οι αντιστασεις της γυναικας με μεθοδικο πολεμο επεσαν (λεμε τωρα) και μαλλον ψωνισαμε!
Μενει μονο να εγκριθει η χρηματοδοτηση...
Αφου ειδα αρκετα αυτοκινητα (Ελληνικα,εισαγωγης,leasing) που ολα κατι ειχαν στα ματια μου ειτε εξωτερικα (βαψιματα,βαθουλωματα,τρακαρισματα κτλ) ειτε εσωτερικα (λερωμενα-σκισμενα καθισματα,ξεφλουδισμενες επενδυσεις-πλαστικα κτλ) η μηχανολογικα ('περιεργα' βιβλια service,γυρισμενα χλμ,πολλα χλμ κτλ) απελπιστικα η αληθεια ειναι. Καπου εκει ειπα δεν προκειται να βρω κατι οπως το θελω...
Ενα αυτοκινητο ομως που ειχα δει απο καιρο παρολο που δεν ηταν στις πρωτες μου επιλογες (και η γυναικα αρνητικη) ολο ερχοταν στο μυαλο μου. Ηταν λιγο ακριβοτερο απο το τελικο budget που ειχα καταληξει,η γυναικα ελεγε οχι αλλα κατι μεσα μου με ετρωγε... Φαινοταν καλο στα ματια μου... Με λιγα χλμ,με χωρους,με εξοπλισμο,diesel,Ελληνικης αντιπροσωπειας... Ειχε οτι εψαχνα... Πολυ καλο για να ειναι αληθινο!
Δεν βαριεσαι λεω θα ριξω μια ματια,ετσι κι αλλιως θα ειναι αλλη μια απογοητευση...
Αλλα τελικα δεν ηταν...
Εσωτερικο αψογο,αμφιβαλλω αν εχει κατσει ανθρωπος πισω. Εξωτερικο αψογο,ατρακαριστο,αβαφο χωρις λακουβες. Μηχανικα αριστο,χλμ αληθινα,βιβλιο service πληρες,κτεο,ολα συμφωνουν. Ο θειος (φαναρτζης) παρτο χτες,βρηκαμε και 'γνωστο' που μας εγγυηθηκε οτι αυτο που λεει ειναι πραγματικα,ε δεν αντεξα,εδωσα προκαταβολη.
Ναι δεν ειναι τοσο νεανικο,ναι ειναι μεγαλο (μου αρεσει αυτο),ναι με χαλαει ο πινακας οργανων (το μεγαλυτερο μειον κατα την γνωμη μου) αλλα ειναι σε αριστη κατασταση... Και για μενα αυτο μετραει περισσοτερο απο ολα! Ελπιζω να βγει καλο,απροβληματιστο και να μην απογοητευτω!
Ευχαριστω πολυ ολους τους φιλους για τις συμβουλες, την βοηθεια τους και την συμμετοχη τους στην ερευνα μου.
https://static2.car.gr/13072533_j_b.jpg
https://static1.car.gr/13072533_m_b.jpg
https://static1.car.gr/13072533_3_b.jpg -
Άψογη και μούρικη επιλογή! Άντε καλοτάξιδο!!! Δώσε μερικά επιπλέον στοιχεία στο λαό!
-
Καλοταξιδο και ατρκαριστο.
Καλη επιλογη, και μαλιστα μιας και ανεφερομασταν σε προηγουμενες σελιδες στην παθητικη ασφαλεια καποιων μοντελων, το αβεο αποτελει πολυ καλο παραδειγμα με μελετημενη τη δομη του αμαξωματος του.
Το 60% του αμαξωματος του αποτελειται απο χαλυβα υψηλης αντοχης.https://www.boronextrication.com/2011/1 ... structure/
Οποτε ναι, ειναι ενα συγχρονο αυτοκινητο, ομορφο με ωραιο εσωτερικο (ο πινακας οργανων ειναι πολυ ωραιος, σαν να το εβαλαν απο σπορ μηχανη) και προσφερει την απαραιτητη ασφαλεια ενος νεου οχηματος.
-
Ευχαριστω πολυ παιδια!
Το αυτοκινητο ειναι σαν καινουργιο. Αγορασμενο και συντηρημενο απο την αντιπροσωπεια που το πηρα. Αυτοκινητο πελατη,μη καπνιστης με 38.000 πραγματικα χλμ. Μεγαλος ο ιδιοκτητης σε ηλικια λογω προβληματος υγειας δεν μπορει να οδηγησει πλεον γι'αυτο και το εδωσε. Να φανταστειτε οτι στην οθονη του ηχοσυστηματος εχει ακομα την εργοστασιακη ζελατινα! Μια τετραδα λαστιχα απο φθινοπωρο οχι οτι δεν ειναι καλα,η μαρκα δεν μ'αρεσει (Kormoran) και ειναι κομπλε!
Πιστευω οτι εκανα καλη επιλογη! Μακαρι να βγει απροβληματιστο! -
Είναι από τις ευκαιρίες που τις πιάνεις μαλλιοκέφαλα!!
-
Καπως ετσι!
Ελπιζω να μην το μετανιωσω!
Και τωρα εχει ξεκινησει το μαρτυριο της αναμονης...
''Αναγκαστικη'' αγορα μεταχειρισμενου φθηνου diesel