-
Γεια σας φίλοι και φίλες,
Σας γράφω από Κύπρο, πριν από λίγες μέρες έλαβα 3 προστίματα από Ιταλία, δύο εκ των οποίων είναι από την Βερόνα με την δικαιολογία του προστίμου ότι μπήκα σε ζώνη (ENTRATO IN ZONA VIETATA ALLA CITCOLAZIONE ZTL-APU) στις 27/9/2018 ώρα 14:10 και το δεύτερο την ίδια μέρα και ώρα 14:12. Σήμερα πάω να το πληρώσω διαδικτυακά και το ποσό έχει διπλασιαστεί και πήγε στα 172ευρώ τό κάθε πρόστιμο. Το ερώτημα μου είναι τι κάνω σε τέτοια περίπτωση όταν έχω παραλάβει ταχυδρομικώς το πρόστιμο πριν από λίγες μέρες, μπαίνω να το πληρώσω και μου λέει το σύστημα ότι η τελευταία μέρα πληρωμή ήταν 14/1/2019, με αποτέλεσμα να μου βάζει επιπλέον επιβάρυνση διπλασιαζόντας το ποσό του προστίμου.
Αναμένω τις απαντήσεις σας όσοι είναι γνώστες του θέματος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Από νοικιάρικο; Οι κλήσεις στην Ιταλία πέφτουν βροχή....
-
Ο χρήστης giorgos_tsan έγραψε:
Γεια σας φίλοι και φίλες,Σας γράφω από Κύπρο, πριν από λίγες μέρες έλαβα 3 προστίματα από Ιταλία, δύο εκ των οποίων είναι από την Βερόνα με την δικαιολογία του προστίμου ότι μπήκα σε ζώνη (ENTRATO IN ZONA VIETATA ALLA CITCOLAZIONE ZTL-APU) στις 27/9/2018 ώρα 14:10 και το δεύτερο την ίδια μέρα και ώρα 14:12. Σήμερα πάω να το πληρώσω διαδικτυακά και το ποσό έχει διπλασιαστεί και πήγε στα 172ευρώ τό κάθε πρόστιμο. Το ερώτημα μου είναι τι κάνω σε τέτοια περίπτωση όταν έχω παραλάβει ταχυδρομικώς το πρόστιμο πριν από λίγες μέρες, μπαίνω να το πληρώσω και μου λέει το σύστημα ότι η τελευταία μέρα πληρωμή ήταν 14/1/2019, με αποτέλεσμα να μου βάζει επιπλέον επιβάρυνση διπλασιαζόντας το ποσό του προστίμου.
Αναμένω τις απαντήσεις σας όσοι είναι γνώστες του θέματος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Πιθανότατα θα λάβω και εγώ τέτοια κλήση .......από Φλωρεντια.....στείλε email στην εταιρία ενοικίασης και πες τους ότι όφειλαν εφόσον έχουν τα στοιχεία σου να την στείλουν με email στην ώρα της. Κρατά το email και μην την πληρώνεις......η πλήρωσε την και ζητά πίσω τα χρήματα από την rent a car.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Οι νοικιάρικες πληρώνουν το πρόστιμο εμπρόθεσμα μέσω της πιστωτικής που δίνεις για εγγύηση.
Βροχή ήρθαν οι κλήσεις από Σιένα και Φλωρεντία το 2016. Και από Τρεβίζο πριν λίγα χρόνια... Είπαμε οι Ιταλοί δεν αστειεύονται. -
Ή με το που βλέπουν νοικιαζομενο ή με ξένες πινακίδες βγάζουν το μπλοκακι για ψύλου πήδημα και βλέπουν τους επισκέπτες ως ευρώ με λάστιχα, όπως γινεταεται και εδώ σε μερικά μέρη όπου τυχαίνει να βλέπεις κλήσεις στα παρμπριζ μόνο σε αυτοκίνητα αλλου Νομού ή ενοικιαζομενα.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν είναι έτσι. Στη Σιένα π.χ. μπήκαμε εν γνώση μας, για να ξεφορτώσουμε το αυτοκίνητο. Και απαγορεύεται εντός των τειχών. Είχαμε 2 εβδομάδες Τοσκάνης με πράγματα για 2 ζευγάρια σε s-max που έσκαγε.... Δεν γινόταν αλλιώς. Τις άλλες τις φάγαμε για παρκάρισμα, όπως και όλα τα πριν και μετά από εμάς αυτοκίνητα, ανεξαρτήτου προέλευσης.
-
Εχουν δακτυλιους απαγορευσης κυκλοφοριας,μπαινεις μεσα ανετος και την τρως
-
καλησπερα σε ολους! πριν 1.5 χρονο ειχα κανει ενα ταξιδι ιταλία με νοικιασμένο αμάξι. πρόσφατα μου ήρθε κλήση τροχαίας για είσοδο σε ZTL Restricted Driving Zones. Ωστόσο το ποσό είναι ήδη προσαυξημένο ,μιας που την αρχικη ειδοποίηση που ήρθε με συστημένο δεν έλαβα ποτέ λόγω του οτι ήρθε στο λοκνταουν κ έμενα σε άλλη πόλη. Γνωρίζει κανείς αν το ποσό αυτό μπορεί να περάσει στην εφορία αν μείνει απλήρωτο? Ευχαριστώ
-
Να κάνω εδώ μία -αρκετά καθυστερημένα- ενημέρωση.
Το πρόστιμο τελικά το πλήρωσα λίγους μήνες μετά την παραλαβή της κλήσης.
Το κόστος ήταν τέτοιο που τελικά σκέφτηκα ότι δεν άξιζε τον κόπο να ασχολούμαι με το τι θα γίνει αν δεν πληρώσω.
Για να είμαι ειλικρινής, αν το πρόστιμο ήταν πχ 500€ μάλλον δεν θα το πλήρωνα.
Να διευκρινίσω ότι είχα πάει Ιταλία με δικό μου όχημα.
Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που πάρεις κλήση με νοικιασμένο όχημα.
-
Αν φας κλίση με νοικιασμένο, πληρώνεις κι ένα καπέλο στην εταιρία ενοικίασης, ως έξοδα διαχείρισης της κλίσης σου.
-
καλησπερα σε ολους! πριν 1.5 χρονο ειχα κανει ενα ταξιδι ιταλία με νοικιασμένο αμάξι. πρόσφατα μου ήρθε κλήση τροχαίας για είσοδο σε ZTL Restricted Driving Zones. Ωστόσο το ποσό είναι ήδη προσαυξημένο ,μιας που την αρχικη ειδοποίηση που ήρθε με συστημένο δεν έλαβα ποτέ λόγω του οτι ήρθε στο λοκνταουν κ έμενα σε άλλη πόλη. Γνωρίζει κανείς αν το ποσό αυτό μπορεί να περάσει στην εφορία αν μείνει απλήρωτο? Ευχαριστώ
Στην εφορία δεν περνάει.Δεν ξέρω τι κάνουν οι Ιταλικές αρχές αλλά για απλήρωτες παραβάσεις στην Ελβετία,η πρεσβεία στην Αθήνα ασκεί αγωγή για είσπραξη του προστίματος..
-
marw9 wrote:
Στην εφορία δεν περνάει.Δεν ξέρω τι κάνουν οι Ιταλικές αρχές αλλά για απλήρωτες παραβάσεις στην Ελβετία,η πρεσβεία στην Αθήνα ασκεί αγωγή για είσπραξη του προστίματος..
Το σύστημα ΣΕΣΟ διασυνδέεται πλέον σε όλη την Ευρώπη οπότε οι παραβάσεις εντός επικρατείας γίνονται απαιτήσεις.
-
Καλησπέρα σας και καλή χρονιά με υγεία σε όλους!!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής σχετικά με ένα πρόστιμο που ένα δικηγορικό γραφείο μας ζητάει να πληρώσουμ εδώ και δύο χρόνια το οποίο ποτέ δεν σηκώνει τηλέφωνα απαντάει σαν αυτοματοποιημένα και δεν μας εξηγεί γιατί πρέπει να πληρώσουμε ένα πρόστιμο 296 ευρώ!! προφανώς με τόκους που ποτέ δεν λάβαμε και ο ούτε καλά καλά έχουμε καταλάβει τι αφορά. Μας έχουν στείλει μια φώτο από το ενοικιαζόμενο αμάξι και thats it!! Σημειωτέον ότι ήταν ενοικιαζόμενο και όχι με πιστωτική κάρτα αλλά με ένα μεγάλο ποσό σαν αντικατάσταση εγγύησης. Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν τον πληρώσουμε? γιατί το δικηγορικό γραφείο δεν μας λέει.
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα σας και καλή χρονιά με υγεία σε όλους!!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής σχετικά με ένα πρόστιμο που ένα δικηγορικό γραφείο μας ζητάει να πληρώσουμ εδώ και δύο χρόνια το οποίο ποτέ δεν σηκώνει τηλέφωνα απαντάει σαν αυτοματοποιημένα και δεν μας εξηγεί γιατί πρέπει να πληρώσουμε ένα πρόστιμο 296 ευρώ!! προφανώς με τόκους που ποτέ δεν λάβαμε και ο ούτε καλά καλά έχουμε καταλάβει τι αφορά. Μας έχουν στείλει μια φώτο από το ενοικιαζόμενο αμάξι και thats it!! Σημειωτέον ότι ήταν ενοικιαζόμενο και όχι με πιστωτική κάρτα αλλά με ένα μεγάλο ποσό σαν αντικατάσταση εγγύησης. Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν τον πληρώσουμε? γιατί το δικηγορικό γραφείο δεν μας λέει.
Ευχαριστώ
Καλή χρονιά και σε σας.
Αν η παραβίαση του ορίου ταχύτητας έγινε από εσάς σαφώς και πρέπει να πληρώσετε την παράβαση. Είναι υποχρέωση σας. Εφ όσον βέβαια έχετε λάβει την βεβαίωση παράβασης που αναφέρει τόπο και χρόνο και αφού συμβουλευτείτε έναν δικηγορο. Το σίγουρο είναι το πρόστιμο κάποια στιγμή θα βεβαιωθεί οπότε το πρόβλημα το έχετε εσείς και όχι το δικηγορικό γραφείο. Κάθε καθυστέρηση βαρύνει εσάς.
-
Παιδιά καλησπέρα, έχω και εγώ έναν αντίστοιχο προβληματισμό γιατί έλαβα 2 κλήσεις μετά από το 2019. Αρχικά νόμιζα πως ήταν η ίδια αλλά είναι 2 μια για κυκλοφορια στο κεντρο του Μιλάνο και άλλη μία για παραβαση οριου ταχύτητας που αντι για 70 πήγαινα με 94 χιλιόμετρα. Πράγματι μου ήρθαν 2 φορές οι κλήσεις και μετά ήρθε και χαρτί απο δικηγορικό γραφείο που λέει πως θέλει 315 ευρώ αντί για 90 ή 170 της αρχικής και αλλά 434 για τα δικηγορικά έξοδα. ¨Άρα σύνολο ένα 750αρι μονο η μία κλήση.
Αρχικά η αντίδραση μου ήταν δεν πληρώνω. Μετά και χωρίς να έχω ακούσει ποτέ να περάσει μέσω εφορίας κάτι σε γνωστό μου έως και τώρα αποφάσισα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Ψάχνοντας μέχρι και για το 2019 είδα πως δεν υπήρχε υπογραφεί από την Ελλάδα η αντίστοιχη διακρατική συμφωνία παροχής πληροφοριών για τροχαιες παραβάσεις. Αντίστοιχα διάβασα ότι για περιπτώσεις που δεν αποτελεί ποινικό αδικημα δεν γινεται 'μεταφορα και επιβολή των κυρώσεων'. Οσον αφορά τις κλήσεις μου τωαρα μου για τη ζωνη κυκλοφορίας δεν ειναι σιγουρα ποινικό και αντίστοιχα η υπέρβαση του ορίου κατα 24 χιλιόμετρα πρέπει να ανατρέξω τον κοκ της Ιταλίας αν και ιστορικά και σε Ελλάδα και σε Κύπρο και σε Ηνωμένο Βασίλειο που γνωρίζω η υπέρβαση ταχύτητας σε δρόμο που επιτρεπει 70 (αρα ταχειας κυκλοφορίας) και μεχρι 30 χιλιόμετρα είναι διοικητικό πρόστιμο.
Τωρα αντίστοιχα εχω να αναφέρω ότι,
-
Οι κλήσεις ήρθαν με ταχυρδομείο στη δηλωμένη διευθυνση μεν, αλλά δεν ηταν ουτε καν συστημένες (αρα δεν πιστοποιείται η παραλαβή)
-
Οσο είμαστε στην ΕΕ επειδή ξέρω πως πήγα με διαβατήριο τότε, και εχω αλλάξει διαβατήριο αλλα αντίστοιχα μπορω να επιλέξω να μετακινούμαι με ταυτότητα. Θα μου κάνει τρομερή εντύπωση να πιστοποιούν φυσικό πρόσωπο μόνο με το Ονοματεπώνυμο
-
Μου κανει ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ πως ενω λεμε πως μεταφερονται τα προστιμα και και και, δεν υπηρξε κανεις σε ολα τα POST που διαβασα και εδω ή σε αλλα forum που να μας πει τελικα αν τον κάλεσαν σε καποιο δικαστήριο ή αν τελικά υπήρξε καποια κυρωση πέρα από τα συμπαθέστατα γράμματα στην Ελληνική από το δικηγορικο γραφειο ταδε στην Ιταλία.
Εγώ πάντως θα σας ενημερώσω αν τυχει να αναγκαστω να πληρώσω αν και τωρα με την καραντίνα νομίζω πως οποιαδήποτε χρηματική αξιωση απο οποιονδηποτε (βάζω και τις Ελληνικές Αρχές εδώ) προς εμένα βασει της οικονομικής μου σημερινής καταστασης αποτελεί όνειρο καλοκαιρινής νυκτός.
Αντίστοιχα παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος αν εχει υπογραφει αναδρομικα μεταγενεστερα του 2019 κοινοτικη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για την παροχή πληροφοριών σε θέματα κυκλοφορίας, να με ενημερώσει προκειμένου να το δω εκτενέστερα και εγω.
-
-
Μα όταν πας με το αυτοκίνητο είναι εύκολο να σε βρούν από τα αρχεία του Υπουργείο Μεταφορών, ακόμα κι αν έχεις αλλάξει διαβατήριο και ταυτότητα.
-
Μα όταν πας με το αυτοκίνητο είναι εύκολο να σε βρούν από τα αρχεία του Υπουργείο Μεταφορών, ακόμα κι αν έχεις αλλάξει διαβατήριο και ταυτότητα.
Συμφωνώ, εγώ όμως νοίκιασα αμάξι....δεν ειχα παει με το δικό μου...αρα με αυτο το δεδομένο πως σου ακουγεται?
-
Σε βρίσκουν μέσω της εταιρίας ενοικίασης του αυτοκινήτου. Γιατί το ιταλικό (ή οποιοδήποτε άλλο) κράτος βλέπει μια παράβαση από αυτοκίνητο που ανήκει σε μια εταιρία ενοικίασης, οπότε ζητάει τα στοιχεία του οδηγού από αυτήν. Και η εταιρία έχει τα στοιχεία σου από το συμβόλαιο ενοικίασης που έχεις κάνει.
-
Και στην Ιταλία οι εταιρίες ενοικίασης έχουν και εκείνες απαίτηση, για την απασχόληση που χρειάστηκε για να σου πασάρουν το πρόστιμο που τους έστειλε η τροχαία!
Άκουσα ότι τα ZTL είναι από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων για τους δήμους της Ιταλίας!
-
Όπως τα λες, είναι. Όντως πληρώνεις και την εταιρία και όντως οι ZTL σκίζουν στην Ιταλία, οπότε θέλει πολύ προσοχή και μελέτη.
Πληρωμή προστίμου λόγω παράβασης σε χώρα του εξωτερικού