-
Νομίζω ότι μπαίνει και στα μοντέλα του Γκρουπ, με την ανάλογη χρηματική επιβάρυνση βέβαια.
-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
σορρυ που ρωτάω σε αυτό το θέμα
γνωρίζετε αν τα μοτέρ αυτα βενζίνης-φυσικού αερίου έχουν βγει αξιόπιστα σε βαθος χρόνου-χιλιομέτρων?
επίσης μια απορία γιατί άλλοι κατασκευαστές δεν ασχολούνται με το φυσικο αέριο
στην ουσία μονο το group vw και η Fiat σωστά?Ουσιαστικά κινητήρες βενζίνης είναι με μετατροπές. Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας γιατί το ΦΑ, σε αντίθεση με το υγραέριο, έχει λιπαντικές ιδιότητες.
-
Χιονισμένες καλημέρες...
Μια ερωτησούλα, θεματάκι για το tsi, ή γενικότερα για το Seat Leon πως και δεν έχει;
Επτασφράγιστο μυστικό είναι; εκτός αν είμαι γκαβός και δεν βρίσκω τπτ...
Βλέπω σε πολλά άλλα νήματα κόσμο που προτείνει το Leon (που βλέποντας τιμοκατάλογο, χαρακτηριστικά και επιδόσεις λογικό μου φαίνεται) αλλά κάπου να δούμε τι λένε και οι κάτοχοι ρε παιδιά! Αφου έξω κυκλοφορούν μερικά... -
Για γράψτε νεότερες εντυπώσεις οι κάτοχοι
Χιλιόμετρα / κατανάλωση / άνεση κύλισης κτλ
Ευχαριστημένοι ; -
Καλησπέρα σε όλους
Κάτοχος επιτέλους μετά από 5 μήνες αναμονή ενός Leon 1.4 TGI.
Έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα γενικώς ακόμη και ανώτερης κατηγορίας και πιο ακριβά. Στη συγκεκριμένη όμως νομίζω το συγκεκριμένο δύσκολα βρίσκει αντίπαλο. Οι εντυπώσεις μετά από κατανάλωση ενός ντεπόζιτου αερίου είναι με μια λέξη 'Best Value for money αυτοκίνητο μέχρι τις 19.000€'. Εξαιρετική οικονομία καυσίμου λόγω αερίου με 310+ χλμ μέσα στην Αθήνα με ένα ντεπόζιτο(14 kgr, περίπου 12,5€). Οπότε στην εθνική λογικά θα βγάζει περίπου 350χλμ πάνω-κάτω με μια 'μέση ταχύτητα' 110-120 χλμ/ώρα. Οδηγική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης υποδειγματική παραπέμποντας σε ανώτερη κατηγορία. Επίσης στις ρεπρίζ δίνει την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο ελαφρύ από τα 1360 περίπου κιλά που είναι το όχημα μιας και το turbo το αισθάνεσαι από τις 1800-2000+ περίπου στροφές να δείχνει τις ικανότητες του κινητήρα. Μόνωση καμπίνας εξαιρετική. Ο εξοπλισμός της μιας και μοναδικής έκδοσης του αερίου είναι υπέραρκετός με όλα τα καλούδια που μπορεί να περιλαμβάνει ένα σύγχρονο όχημα. Ηχοσύστημα δύναμη! Πίνακας οργάνων πολύ λεπτομερής με συνδεσιμότητα για κινητά κλπ, διζωνικό κλιματισμό μπλα μπλα. Άνετη καμπίνα επιβατών με άφθονο χώρο για τα γόνατα και των πίσω. Η μόνη παραχώρηση (που για να είμαι ειλικρινής το περίμενα μικρότερο) είναι ο χώρος αποσκευών που χωράει άνετα 4 σακβουαγιάζ και όχι 5-6 στην έκδοση χωρίς το αέριο. Κατά τ'αλλα το μόνο που έυχομαι είναι να βγει καλό-απροβλημάτιστο στην πορεία και να μην τρέχω σε service κλπ. -
Πολλά συγχαρητήρια! Εξαιρετική επιλογή, σου εύχομαι πολλά κι απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Χοντρικά, το κόστος κίνησής σου είναι 4 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.
-
Mεγειές. Ξεκινάει απ'ευθείας σε φ.α. ή πρώτα βενζίνη (και πόση ώρα καίει βενζίνη μέχρι να γυρίσει)?
-
Από το Up CNG που ξέρω, η βενζίνη μπαίνει μόνο όταν τελειώσει το φυσικό αέριο. Και σε κάποια ξένη δημοσίευση, έλεγε ότι ξεκινά με βενζίνη κάτω από τους -10.
-
Καλοτάξιδο και αγρατζουνιστο!
Στα forum του εξωτερικού αναφέρουν ότι μετά από Χ χιλιόμετρα θα ανέβει η αυτονομία...
Τέλεια νέα,ευχάριστα!
Εγώ περιμένω αυτές τις ημέρες την έκδοση άδειας και πινακίδων για το μικρό του αδερφάκι (ibiza) για να το πάρω επιτέλους στα χέρια (πόδια) μου, από την έκδοση fr που είχα οδηγήσει έμεινα ευχαριστημένος.Όταν το παρέλαβες σου είχαν καύσιμα μέσα;
Αν όχι, βενζίνη έβαλες 95 ή 100; -
Ευχαριστώ για τις ευχές...και συνεχίζοντας το θέμα με τη μέχρι τώρα εμπειρία, το όχημα ξεκινάει πάντα με CNG και γυρίζει στη βενζίνη μόλις τελειώσει. Στην παραλαβή ήταν φουλαρισμένο με CNG τιμής ένεκεν της μεγάλης καθυστέρησης στην παράδοση. Πρώτη βενζίνη έβαλα 100άρα για back up μέχρι το 'στρώσιμο'. Το ντεπόζιτο του CNG τελείωσε στα 322 χλμ. με κίνηση εντός πόλης! Λογικά με cruise control στην εθνική υπολογίζω 360-380χλμ. Ίδωμεν.
Με το καλό και το ibizάκι με πολλές και ωραίες βόλτες. -
Ευχαριστώ πολύ, είμαι χωρίς αμάξι και το περιμένω πως και πως γιατί είναι εργαλείο για εμενα, 150χλμ καθημερινά..
Κοντεύει στους 2 μήνες η ταλαιπωρία μου, με αμάξι που υπήρχε ήδη Ελλάδα και μην αναφέρω ότι θα πάρω δώρο τα υπέροχα 'πανάκριβα' πατάκια... και τώρα πρέπει να περιμένω κι άλλο λόγω της ανάκλησης....Ένα υποβραχιονιο ζήτησα σαν δώρο και μου είπαν χωρίς ντροπή με υφακι πατάκια.. ξέρετε πόσο έχουν τα πατάκια;;
-
Τελικά σε ταξίδι με μέση ωριαία ταχύτητα περίπου 110χλμ/ωρα παίζει σε κατανάλωση 3,7κ/100χλμ. Ήτοι περίπου 370 χλμ με 12,5€...
-
Μεγάλη υπόθεση το cruise control...
-
Μια γενικότερη ερώτηση για το CNG. Καίει και κάποια ποσότητα βενζίνης μαζί όπως συμβαίνει στο υγραέριο η αποκλειστικά CNG ? Στο υγραέριο πάντως ανάλογα τη ρύθμιση καίει σίγουρα από 5-15% βενζίνη επιπλέον..
-
Δεν έχω παρατηρήσει κατανάλωση βενζίνης
Ξεκινάει με cng αρκεί να έχει η δεξαμενή και αρκεί η εξωτερική θερμοκρασία να είναι πάνω από - 10 βαθμούς αν θυμάμαι καλά -
Δεν καίει βενζίνη όταν είναι σε αέριο.
-
Ο χρήστης madance έγραψε:
Τελικά σε ταξίδι με μέση ωριαία ταχύτητα περίπου 110χλμ/ωρα παίζει σε κατανάλωση 3,7κ/100χλμ. Ήτοι περίπου 370 χλμ με 12,5€...Καλημέρα
Νεότερες εντυπώσεις;
Άλλαξε στην αυτονομία; -
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω αρχίσει και εγώ να το βλέπω με άλλο μάτι. Νεότερες εντυπώσεις από τους κατόχους ?
-
Καλησπέρα,
Ρώτησα πρόσφατα στην SEAT Μακρής και ο πωλητής μου είπε πως όσα καινούργια Leon παραγγείλουν θα καθυστερήσουν αφενός (γύρω στο Φεβρουάριο 2019) και αφετέρου θα έχουν νέο κινητήρα 1.5L 130 άλογα. Η καθυστέρηση οφείλεται όπως ισχυρίστηκε στα νέα πρότυπα WLTP καθώς και την αυξημένη ζήτηση σε TGI στη χώρα μας γενικότερα
-
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως ο εν λόγω πωλητής ανέφερε και κάποια αύξηση στην χωρητικότητα της δεξαμενής φυσικού αερίου. Δεν είπε συγκεκριμένα άλλα όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ θα είναι όσο και του καινούργιου Leon που αναμένεται στα μέσα του 2019 και αντίστοιχο του νέου Golf που αναμένεται αρχές του 2019, ώστε να μην υπάρχει το δίλημμα κινητήρα-χωρητικότητας μεταξύ των νέων μοντέλων σε σχέση με το απερχόμενο Leon. Για το τωρινό Leon εμένα μου έκανε προσφορά στα 19905€ με Λευκό μη μεταλλικό χρώμα + τα έξοδα ταξινόμησης και μεταφοράς
Seat Leon 1.4 TGI