-
ALEX19 wrote:
Δε ξέρω ειλικρινά τι επιλογές υπάρχουν αν ναυαγήσει η απόκτηση του φοκους. Αμάξι με 1,5 182 hp αυτόματο με μετατροπέα ροπής, σχετικά πλήρη εξοπλισμό, πολύ καλούς χώρους 8ετη εγγύηση και όλα αυτά στη τιμή των 26500 δεν υπάρχει άλλο. Θα πρέπει να κάνω συμβιβασμούς σε αρκετά από αυτά για να βρω αμάξι. Θα περιμένω μέχρι τέλος Φλεβάρη να δω αν θα επαναλειτουργησει το εργοστάσιο, σε περίπτωση που αυτό δεν ανοίξει θα αρχίζω να κοιτάω εναλλακτικές σε ετοιμοπαραδοτα ιχ. Όταν με ενημερώσει ο πωλητής θα γράψω στο φόρουμ. Πάντως hatch με το πακέτο του φοκους δεν υπάρχει στην αγορά τουλάχιστον ετοιμοπαραδοτο.
Εγώ νομίζω ότι κακώς θα περιμένεις, εφόσον έχεις αποφασίσει ότι αυτό θέλεις και ε'ισαι διατεθειμένος να περιμένεις ένα 5μηνο (αλλά όχι παραπάνω). Βάλε μια παραγγελία σήμερα, με τη μικρόρετη δυνατή προκαταβολή και καταγραφή στο δελτίο της παραγγελίας της εκτιμώμενης παράδοσης στο 5μηνο. Κατ' αυτό τον τρόπο πιάνεις σειρά, γιατί αλλιώς μετά από ένα μήνα θα πας στην καλύτερη στους 5+1 μήνες από τώρα για παράδοση. Αν σε ενημερώσουν ότι οι 5 μήνες θα γίνουν 7-8, ακυρώνεις την παραγγελία και παίρνεις πίσω τα λεφτά της προκαταβολής.
To έχω ήδη παραγγείλει εδώ και 1 μήνα περίπου και έχω δώσει και προκαταβολή. Για αυτό θα περιμένω μέχρι φλεβάρη να δω εαν επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και θα πράξω αναλόγως.
-
Σορρυ ρε φιλε εχεις δωσει προκαταβολη και εχεις παραγγειλει ποιο το νοημα της κουβεντας περι εναλλακτικων και τι θα κανεις?
δλδ σκοπευεις ενω έχεις βαλει παραγγελια και εχει παρει μια προτεραιότητα εστω και με κλειστο το εργοαστασιο , να παρεις τα λεφτα σου πισω και να ακυρωσεις την παραγγελια και να ξαναπάς τον Μαρτη που θα ανοίξει να ξαναβάλεις παραγγελία? για να κερδίσεις τι ? 2 επιπλέον στην καλυτερη μηνες καθυστέρηση?!!!
ή πιστευεις οτι ξαφνικα ακυρώνοντας την παραγγελία θα εμφανιστουν εναλλακιτκες?
Οτι θες κανεις αλλα επειδη μπαινεις και το συζητας και σου απανταει κιόλας κοσμος σοβαρα ...
-
Σορρυ ρε φιλε εχεις δωσει προκαταβολη και εχεις παραγγειλει ποιο το νοημα της κουβεντας περι εναλλακτικων και τι θα κανεις?
δλδ σκοπευεις ενω έχεις βαλει παραγγελια και εχει παρει μια προτεραιότητα εστω και με κλειστο το εργοαστασιο , να παρεις τα λεφτα σου πισω και να ακυρωσεις την παραγγελια και να ξαναπάς τον Μαρτη που θα ανοίξει να ξαναβάλεις παραγγελία? για να κερδίσεις τι ? 2 επιπλέον στην καλυτερη μηνες καθυστέρηση?!!!
ή πιστευεις οτι ξαφνικα ακυρώνοντας την παραγγελία θα εμφανιστουν εναλλακιτκες?
Οτι θες κανεις αλλα επειδη μπαινεις και το συζητας και σου απανταει κιόλας κοσμος σοβαρα ...
Εαν το εργοστασιο κλείσει για 2-3 μήνες επιπλέον θα αναγκαστώ να πάω σε άλλες λυσεις δε μπορώ να μείνω χωρις αμάξι μέχρι το σεπτεμβρη. Θα κοιτάξω από ετοιμοπαράδοτα. Για φορολογικούς λόγους δε μπορούσα να πάρω αυτοκίνητο εντός του 2020 ,τώρα που άλλαξε το φορολογικό έτος μπορώ οπότε θα εξετάσω τις επιλογές μου από μάρτη εκτός και αν η αντιπροσωπία δώσει αμάξι αντικατάστασης.
-
Αφού είπαν 1 μήνα τόσο θα κλείσουν δεν είναι το μηχανουργείο του μαστρομητσου είπα θα κλείσω ένα μήνα τα φαγα τα λεφτά στα χαρτιά ωδεν ξανανοιγω!
Κάτσε και περίμενε το αμάξι σου αφού δεν υπάρχει σε έτοιμο.
Το κλείσιμο θα προκαλέσει συσσώρευση παραγγελιών σε όλη την Ευρώπη. Εσένα έχει πάρει ήδη σειρά. Αν το ακυρώσεις για να το σκεφτείς δεν θα παραλάβεις φοκους ούτε τον Σεπτέμβρη.
Εκτός αν μετάνιωσες το αμάξι.
Πριν ένα μήνα πόσο χρόνο σου είχαν πει παράδοση;
-
Εντομεταξυ το 182 πληρώνει μόνο 101 ευρώ τέλη; Καλή φάση!
-
Αφού είπαν 1 μήνα τόσο θα κλείσουν δεν είναι το μηχανουργείο του μαστρομητσου είπα θα κλείσω ένα μήνα τα φαγα τα λεφτά στα χαρτιά ωδεν ξανανοιγω!
Κάτσε και περίμενε το αμάξι σου αφού δεν υπάρχει σε έτοιμο.
Το κλείσιμο θα προκαλέσει συσσώρευση παραγγελιών σε όλη την Ευρώπη. Εσένα έχει πάρει ήδη σειρά. Αν το ακυρώσεις για να το σκεφτείς δεν θα παραλάβεις φοκους ούτε τον Σεπτέμβρη.
Εκτός αν μετάνιωσες το αμάξι.
Πριν ένα μήνα πόσο χρόνο σου είχαν πει παράδοση;
Το εργοστάσιο έκλεισε για ένα μήνα μέχρι νεωτέρας, η έλλειψη τσιπ μπορεί να κρατήσει μήνες δεν είναι σίγουρο ότι θα επαναλειτουργήσει από το μάρτη, η φόρντ έχει κλείσει και άλλα εργοστάσια τόσο στην αμερική όσο και στην ασία. Η έλλειψη αυτή προκλήθηκε από την τεράστια ζήτηση ηλεκτρονικών συσκευών λόγω του λοκνταουν. Η παράδοση υπο κανονικές συνθήκες για ειδική παραγγελία είναι στους 3,5 μήνες.
Αν ακυρώσω θα είναι για ετοιμοπαράδοτο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο όχι για νέα παραγγελία.
-
Καλησπέρα, και εγώ στην ίδια φάση είμαι ALEX19 έχω κάνει παραγγελία το st linex 182 τον Δεκέμβριο από παζαροπουλο και έχω δώσει και προκαταβολή. Πήρα τηλέφωνο πριν λίγες μέρες και μου ειπαν δεν είχαν ακούσει κάτι ούτε τους είχε έρθει ειδοποίηση από τα κεντρικά.
-
Πήρα προσφορά από τον παζαροπουλο και μου πρότειναν δώρο συναγερμό με δική τους εγκατάσταση, όχι τον εργοστασιακό. Ποια είναι η άποψη σας; Γενικά μου έκαναν πολύ καλή προσφορά.
-
Καλησπέρα, και εγώ στην ίδια φάση είμαι ALEX19 έχω κάνει παραγγελία το st linex 182 τον Δεκέμβριο από παζαροπουλο και έχω δώσει και προκαταβολή. Πήρα τηλέφωνο πριν λίγες μέρες και μου ειπαν δεν είχαν ακούσει κάτι ούτε τους είχε έρθει ειδοποίηση από τα κεντρικά.
Αστο στις αντιπροσωπείες της Φορντ έχουν γενικά μαύρα μεσάνυχτα. Το εργοστάσιο στη Γερμανία που έκλεισε είναι αυτό που κατασκευάζει τα φοκους και είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Ευρώπη.
Τον συναγερμό της αντιπροσωπίας καλό είναι να τον αποφύγεις γιατί τα πλαστικά στο φοκους δε φημίζονται για τη συναρμογή τους και μπορεί να σου κάνουν το αμάξι κουδουνίστρα για την τοποθέτηση του συναγερμού.
-
Πήρα προσφορά από τον παζαροπουλο και μου πρότειναν δώρο συναγερμό με δική τους εγκατάσταση, όχι τον εργοστασιακό. Ποια είναι η άποψη σας; Γενικά μου έκαναν πολύ καλή προσφορά.
Κρίμα είναι σε καινούργιο αυτοκίνητο να βάλουν χέρι. Εκτός και γνωρίζεις άτομα στο συνεργείο...
-
Πήρα προσφορά από τον παζαροπουλο και μου πρότειναν δώρο συναγερμό με δική τους εγκατάσταση, όχι τον εργοστασιακό. Ποια είναι η άποψη σας;
Η δικιά μου είναι γνωστή (και λίγο απόλυτη), ποτέ και για κανέναν λόγο! Μακριά και αγαπημένοι.
-
Πάντως ετοιμοπαραδοτο δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει σε st linex. Το μόνο ετοιμοπαραδοτο που είχε ενδιαφέρον όταν ρώτησα ήταν το ActiveX vignale 1.5 με 150hp manual.
-
Μιχάλης Π wrote:
Πήρα προσφορά από τον παζαροπουλο και μου πρότειναν δώρο συναγερμό με δική τους εγκατάσταση, όχι τον εργοστασιακό. Ποια είναι η άποψη σας;
Η δικιά μου είναι γνωστή (και λίγο απόλυτη), ποτέ και για κανέναν λόγο! Μακριά και αγαπημένοι.
Συγνώμη αλλά επειδή δεν ξέρω, είχες κάποια άσχημη εμπειρία;
-
Fanis75 wrote:
Μιχάλης Π wrote:
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να κάνουν ζημιές στα πλαστικά, έχετε όμως κάποια τέτοια άσχημη εμπειρία;
-
Πάντως ετοιμοπαραδοτο δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει σε st linex. Το μόνο ετοιμοπαραδοτο που είχε ενδιαφέρον όταν ρώτησα ήταν το ActiveX vignale 1.5 με 150hp manual.
30 χήνες?
-
26.700 με το κλειδί στο χέρι μου το άφηνε ο παζαροπουλος το active x
-
Για ποιον κινητήρα μιλάμε; Υπάρχει ακόμα 1.5 150?
-
Ναι για τον 1.5 με τα 150. Πλέον δεν υπάρχει αυτός ο κινητήρας (εδώ τουλάχιστον). Μόνο ο 1.5 με τα 182 hp και αυτό ειδική παραγγελία. Αλλά είχαν βγει active x vignale με τον 1.5 150hp απλά τα έκοψαν και αυτά πριν κάνα 6 μηνο. Ουσιαστικά είναι stock που έχει μείνει ,1 magnetic και 1 λευκό νομίζω ακόμα.
-
Τα είχα γράψει στο θέμα του Κούγκα: https://forum.4troxoi.gr/comment/2105798790#comment-2105798790
Μεταφέρω και εδώ τις σκέψεις μου:
Συνοπτικά, γιατί πιστεύω ότι κάνουν μεγαλύτερη 'ζημιά' από το όποιο όφελος.
Αναλυτικά, γιατί:
-
Οι αντιπροσωπείες βάζουν πολύ φτηνούς συναγερμούς οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση δεν κάνουν τίποτα και στην χειρότερη μπορεί και να να μην συνεργάζονται καλά με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου.
-
Δεν εμπιστεύομαι τον κάθε 'μαστρο-μήτσο' ηλεκτρολόγο (μη νομίζεις ότι το βάζει το συνεργείο, εξωτερικός συνεργάτης έρχεται συνήθως) να αρχίσει να κόβει καλώδια και να κάνει συνδέσεις με μονωτική ταινία αντί για κλέμες. Επίσης επειδή τρέχουν να το κάνουν σε όσο μικρότερο χρόνο γίνεται (γιατί είναι 'δώρο' άρα πληρώνουν αυτοί το κόστος), η τσαπατσοδουλειά είναι σχεδόν δεδομένη.
-
Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι συναγερμοί προσφέρουν κάτι. Γενικά δεν προσφέρουν πολλά οι συναγερμοί, αλλά οι συγκεκριμένοι θα έλεγα τίποτα, πέρα από ψυχολογική ηρεμία (ίσως) στον ιδιοκτήτη.
-
Έχω δει αρκετές φορές να εμφανίζονται ηλεκτρικά προβλήματα, ειδικά στα καινούργια αυτοκίνητα, λόγω τοποθέτησης συναγερμού.
-
Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην κουμπώσουν κάτι σωστά (ξηλώνουν αρκετά μέρη του αυτοκινήτου) και να αρχίσουν οι τριγμοί και μετά να τρέχω κάθε λίγο να δούμε τι φταίει. Δεν έχω χρόνο να το κάνω αυτό. Εδώ στο κεντρικό συνεργείο της Βελμάρ (στην Ε.Ο) και μου έσπασαν την επένδυση του καθρέπτη, δεν την κούμπωσαν σωστά (την εσωτερική) και τελικά το παραδέχτηκαν και την άλλαξαν...αλλά έτρεχα χωρίς λόγο.
Για αυτούς (κυρίως) του λόγους δεν έχω βάλει ποτέ συναγερμό δώρο. Πάντα ή εργοστασική παραγγελία ή τίποτα και πάντα έχω ασφάλεια κλοπής.
-
-
Υπάρχει αναφορά σε διπλανό φόρουμ για ζημιά στην κολώνα οδηγού (a pillar) σε ολοκαίνουργιο Puma.
ΒΙΔΩΣΑΝ τους εσωτερικούς αισθητήρες με ΛΑΜΑΡΙΝΟΒΙΒΕΣ και βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει.....
Ford Focus MK4