-
Καλά και εγώ έχω Opel Corsa 14 ετών και δεν έχει ξεκολλήσει λάστιχο. Το κάθε αυτοκίνητο έχει τα δικά του θεματάκια. Κανένα δεν είναι τέλειο. Ειδικά σε αυτές τις τιμές. (όχι ότι τα supercars πχ είναι αψεγάδιαστα!)
Υπάρχει και ο παράγοντας τύχη. Επίσης δε κάνουν όλοι την ίδια χρήση στο ίδιο χρονικό διάστημα. Δε σημαίνει πως όλα τα Focus θα αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα στα 2 χρόνια.
Είναι πάντως αρκετά σύνηθες φαινόμενο το συγκεκριμένο σε αυτό το αμάξι.
-
Καλημέρα
Ψάχνω να πάρω μπαγκαζιέρα. Έχετε να μου προτείνετε κάποια ή έχετε χρησιμοποιήσει κάποια που καλό θα ήταν να την αποφύγω;
Για focus active
-
Καλημέρα
Ψάχνω να πάρω μπαγκαζιέρα. Έχετε να μου προτείνετε κάποια ή έχετε χρησιμοποιήσει κάποια που καλό θα ήταν να την αποφύγω;
Για focus active
Καλημέρα
Υπάρχει η Hermes που είναι στη θεωμητορος Αλίμου η οποία έχει πάρα πολύ καλές τιμές και από ποιότητα είναι μία χαρα
Λόγω της χαμηλής τιμής βέβαια δεν νομίζω ότι έχει γίνει και η τέλεια σχεδίαση για αεροδυναμική οπότε ανάλογα το αμάξι και την μπαγκαζιερα μπορεί να έχεις θόρυβο στις υψηλότερες ταχύτητες.
Αν θυμάμαι καλά εγώ είχα αγοράσει μπαγκαζιερα και μπάρες για Opel Astra H των 360 λίτρων γύρω στα 300€+
Είχα θόρυβο μετά τα 100 km/h και ακόμη περισσότερο στα 120.
Μετά την έβαλα σε Leon mk3 και ήταν πολύ πιο αθόρυβη
Στα 5 χρόνια που την κράτησα δεν έπαθε τίποτα και έχει το θετικό ότι με μικρό κόστος πας στην εταιρεία και σου αλλάζει μπράτσα αν αλλάξεις αυτοκίνητο για παράδειγμα, κλειδαριές αν χάσεις τα κλειδιά κτλ
Αν θέλεις design ή αεροδυναμική κοιτάς κάπου αλλού
-
https://www.fordaccessories.gr/μεταφορα/συστηματα-φορτωσησ-οροφησ
συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο tsofras, για (θεωρητική) αξιοπιστία και αεροδυναμική και design (συμπεριλαμβανομένων και Thule) μην αγνοείς και την επιλογή της αντιπροσωπείας, πάρε ford-ΣΦΑΚ. και ρώτα τους. Έγινε παραγγελία μόλις προχθές, επώνυμη μπαγκαζιερα με τιμή 20% κάτω από το φθηνότερο skroutz και ΕΠΙΠΛΕΟΝ -15% έκπτωση. Που σημαίνει συνολικά κέρδος σχεδόν 200 ευρώ στα 600 (-30%) σε επωνυμο προιόν σε σχέση με κανονικό μαγαζί της αγοράς (χωρίς να καταλαβαίνω γιατί τόσο μεγάλη διαφορά).
-
Μια που μπήκε η κουβέντα να ρωτήσω. Θεωρείται ότι είναι πιθανό οι της αντιπροσωπείας να είναι κατά κάποιο τρόπο μελετημένες αεροδυναμικά ώστε να βγάζουν λιγότερο θόρυβο;
-
Φαντάζομαι πως αυτές που είναι στην επίσημη λίστα των αξεσουάρ, υποτίθεται πως είναι εγγυημένες να μπαίνουν σωστά και χωρίς προβλήματα.
Τώρα σχετικά με ποιότητα θορύβους κτλ, νομίζω πως μια είναι η μάρκα σύμβολο για όλα αυτά τα αξεσουάρ: Thule
-
Μια που μπήκε η κουβέντα να ρωτήσω. Θεωρείται ότι είναι πιθανό οι της αντιπροσωπείας να είναι κατά κάποιο τρόπο μελετημένες αεροδυναμικά ώστε να βγάζουν λιγότερο θόρυβο;
θεωρώ και ελπίζω πως ναι, ειδικά για τις μπάρες που υποτίθεται είναι οι επίσημες συμβατες μπαρες ford ειδικά για focus active.
Το θέμα είναι ότι για μπαγκαζιερα προτείνει σε κάθε μέγεθος μία σχετικά φτηνή και μία Thule, με την τελευταία να βγαίνει τελικά σε προκλητικά καλή τιμή - πράγμα που γνώριζε και σχολίασε μάλιστα ο υπευθυνος εκεί των αξεσουαρ, χωρίς να έχει εξήγηση ούτε αυτός. Πιστεύω ότι πολύς κόσμος αγνοεί αυτή την επιλογή-ευκαιρία, με την αυτόματη σκέψη 'τιμές αντιπροσωπείας'=διαστημικές.
-
Για να συνεχίσω κι εγώ το οφ τόπικ με τις μπαγκαζιέρες, θα συμβούλευα τον φίλο να αγοράσει ποιοτικές μπάρες για να είναι όσο γίνεται πιο αθόρυβες κυρίως όταν αφαιρείται η μπαγκαζιέρα και αλουμινίου για να μην οξειδώνονται.
Κατα τα άλλα μια χαρά κάνει τη δουλειά της και η ελληνική hermes με τα μισά λεφτα από τη θούλη.
Επίσης πέρασα προχτές το φιεστα κτεο στο οποίο έχω μια 360άρα hermes και μου είπαν ότι πλέον απαγορεύονται. Τον ρώτησα αν χρειάζονται κάποια άδεια και μου είπε όχι, απλά έπρεπε λέει να με ενημερώσει για την καινούρια οδηγία που τους ήρθε. Στις παρατηρήσεις δεν έγραψε κάτι πάντως.
-
Τι εννοείς 'απαγορεύονται';
Γενικά δεν τις έχω σε μεγάλη εκτίμηση τις Hermes, υπάρχουν πολλές Ιταλικές που μου φαίνονται μία κατηγορία επάνω, και φυσικά οι Thule είναι κορυφαίες, αλλά πολύ ακριβές.
Menabo/Modula/Nordrive καλές εντυπώσεις.
Να πω όμως ότι η εμπειρία μου ήταν με τις παλιότερες Hermes, έχω δει κάποια καινούργια μοντέλα που φαίνονται πολύ καλύτερα από τα παλιά.
-
Ότι απλά δε μπορείς να τις έχεις στο αυτοκίνητό σου.
Οι καινούριες hermes είναι πολύ βελτιωμένες, ακόμα υπολείπονται βέβαια των επωνύμων σε ποιοτητα, αλλά με τίποτα δε πιστεύω ότι οι επώνυμες αξίζουν τα 2πλασια και 3πλασια λεφτά που ζητάνε. Άποψή μου, μπορεί κάποιος άλλος να μην έχει πρόβλημα και να τα δίνει.
-
Ότι απλά δε μπορείς να τις έχεις στο αυτοκίνητό σου.
Οι καινούριες hermes είναι πολύ βελτιωμένες, ακόμα υπολείπονται βέβαια των επωνύμων σε ποιοτητα, αλλά με τίποτα δε πιστεύω ότι οι επώνυμες αξίζουν τα 2πλασια και 3πλασια λεφτά που ζητάνε. Άποψή μου, μπορεί κάποιος άλλος να μην έχει πρόβλημα και να τα δίνει.
Συγνώμη που σε ρωτάω, αλλά θέλω να το ξεκαθαρίσω
Σημαίνει ότι ΔΕΝ επιτρέπονται μπαγκαζιερες στα επιβατικά; Δηλαδή σε Ε.Ο θα είμαστε παράνομοι; Και αν ναι, πότε επιτρέπονται;
Οι άλλες οι μάρκες που έβαλα (κατά σειρά ακριβείας) είναι πολύ φθηνές, μόνο οι Thule ξεφεύγουν εννοείται, αλλά προσανατολίζομαι σε τέτοια για του χρόνου που θα αρχίσουμε με το καλό τα camping. Μου έχει ξεμείνει και μία Menabo βέβαια σε άριστη κατάσταση.. πάντως μπάρες θα πάρω Thule αυτή τη φορά, με κλειστά μάτια, πάντα είχα μόνο Hermes και θέλω να δω the other side!
-
Όπως στο έγραψα πιο πάνω.
Μόλις μου το είπε σκέφτηκα πως βρήκαν τρόπο να μας τα παίρνουν και θα μας στέλνουν για άδειες και τα σχετικά.
Κανονικά πέρασα τον έλεγχο πάντως.
Τον ρώτησα αν μπορεί να με γράψει η τροχαία και μου είπε είναι στο χέρι τους, επειδή έχεις κάτι μη σταθερό πάνω στο αμάξωμα.
-
Επειδή έγινε κουβέντα περί τούτου σε προηγούμενα posts στο 1':53' αναφέρεται (προφανώς σε επίπεδο υψηλής πιθανότητας καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρο) στο ότι το νέο 10' info θα φέρει sync 4!
Στα της μπαγκαζιερας αυτό που είπε ο φίλος θα το ρωτήσω στην αρμόδια των τροχονομικών και θα σας ενημερώσω άμεσα αν πλέον απαγορεύεται η χρήση της. Με ενδιαφέρει προσωπικά καθώς μετά από πολλές κουβέντες με οικογενειάρχες (4μελείς οικογένειες) αρχίζω και αμφιβάλω ότι αξίζει μια αγορά SUV για 1/2 ταξίδια τον χρόνο (ή ενός SW πχ) μόνο και μόνο για τον χώρο αποσκευών αν σε καλύπτουν οι εσωτερικές διαστάσεις όπως σε ένα Focus.
Έτσι έχεις την δυνατότητα να πάρεις πολύ καλύτερο οδηγικά όχημα χωρίς να ξοδέψεις υπερβολικά λεφτά. Προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει να πάρεις μια ακριβή Thule αν έχεις λίγους αεροδυναμικούς θορύβους, πράγμα το οποίο είναι ένας από τους δύο ανασταλτικούς παράγοντες μαζί με ένα λογικό όριο ανώτατης ταχύτητας (το οποίο έτσι και αλλιώς συνάδει με τα νόμιμα όρια αλλά και την παρουσία της συζύγου στο κάθισμα του συνοδηγού).
-
Ναι, είναι σοβαρό το θέμα, καλό είναι να έχουμε επίσημη ενημέρωση!
Πάντως είναι θέμα να κουβαλάς ένα πολύ μεγάλο όχημα, άδειο, το 95% της χρήσης του.
Εγώ που φορτώνω πολλά άσχετα, δεν έχω βάλει ακόμη πάντως (και έχω δηλαδή μία που κάθεται). Θα δω και του χρόνου όμως πως θα πάει γιατί ετοιμάζουμε εξορμήσεις στη φύση με φουλ δικό μας εξοπλισμό, εκεί θα χρειαστεί 100%...ή θα πάμε με 2! Θα ρίξω τα καθίσματα του Β Max (πέφτει και του συνοδηγού μπροστά και κάνει απίστευτη επίπεδη επιφάνεια που φορτώνεις μέχρι οροφή) και θα βάλω τα πάντα όλα μέσα! Θα πάρω και μπιντε!
-
Αν υπάρχει 2ο όχημα (μικρότερο) για την πόλη, σαν το station ΔΕΝ έχει.
Ποτέ μου 2.5 χρόνια τώρα δεν είπα 'ω ρε γμτ τι το πήρα τόσο μακρύ' αντιθέτως σε άπειρες περιπτώσεις μέχρι τώρα έχω πει 'αν δεν ήταν station αυτό δε θα χωρούσε'.
Για μοναδικό αυτοκίνητο δε το συζητώ δεν αξίζει.
-
Ήδη δρομολογώ την πώληση του Octavia τους επόμενους μήνες καθώς το έκανα καινούργιο. Έφτιαξα τα τελευταία θέματα του ήτοι αλλαγή σετ συμπλέκτη και κρεμαγιερας συν επισκευή γρύλου παραθύρου συνοδηγού (κλασσικά VAG).
Θα το αλλάξω με μικρό φτηνό γιαπωνέζικο πόλης μόνο για τις μετακινήσεις μου εντός ώστε να μείνει 1ο το 308 το οποίο με την σειρά του θα έρθει να γίνει 2ο όταν θα πάρω το επόμενο.
Οπότε οι παράμετροι είναι πολλοί και θα κριθεί η επιλογή μου βάσει των δεδομένων που θα ισχύουν όταν θα είμαι έτοιμος για την επόμενη αγορά λογικά από καλοκαίρι 2022 και μετά.
Ο προβληματισμός μου πηγάζει από το γεγονός ότι θα ήθελα και το επόμενο να είναι ένα όχημα το οποίο θα μπορεί να οδηγήσει η σύζυγος αν χρειαστεί. Γι'αυτό και λόγω όγκου απομακρύνομαι απ' την ιδέα των c_SUV όπως Kuga/3008/Κορέα και τείνω σε c hatch/sw όπως Focus/308/Leon. Άρα εν κατακλείδι αυτό που λέει ο Δημήτρης είναι πολύ πιθανό σενάριο και για την περίπτωσή μου.
ΥΓ: Ανοικτή πόρτα SUV μόνο για Formentor λόγω μαζεμένου μεγέθους, απίστευτης ομορφιάς και πολλών τικ στα κατάλληλα κουτάκια (οδηγική συμπεριφορά, ml, χώροι)...
-
Επειδή έγινε κουβέντα περί τούτου σε προηγούμενα posts στο 1':53' αναφέρεται (προφανώς σε επίπεδο υψηλής πιθανότητας καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρο) στο ότι το νέο 10' info θα φέρει sync 4!
Στα της μπαγκαζιερας αυτό που είπε ο φίλος θα το ρωτήσω στην αρμόδια των τροχονομικών και θα σας ενημερώσω άμεσα αν πλέον απαγορεύεται η χρήση της. Με ενδιαφέρει προσωπικά καθώς μετά από πολλές κουβέντες με οικογενειάρχες (4μελείς οικογένειες) αρχίζω και αμφιβάλω ότι αξίζει μια αγορά SUV για 1/2 ταξίδια τον χρόνο (ή ενός SW πχ) μόνο και μόνο για τον χώρο αποσκευών αν σε καλύπτουν οι εσωτερικές διαστάσεις όπως σε ένα Focus.
Έτσι έχεις την δυνατότητα να πάρεις πολύ καλύτερο οδηγικά όχημα χωρίς να ξοδέψεις υπερβολικά λεφτά. Προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει να πάρεις μια ακριβή Thule αν έχεις λίγους αεροδυναμικούς θορύβους, πράγμα το οποίο είναι ένας από τους δύο ανασταλτικούς παράγοντες μαζί με ένα λογικό όριο ανώτατης ταχύτητας (το οποίο έτσι και αλλιώς συνάδει με τα νόμιμα όρια αλλά και την παρουσία της συζύγου στο κάθισμα του συνοδηγού).
Για το Focus συγκεκριμένα, το μόνο που χάνεις είναι οι πολύ μικρές θέσεις παρκαρισματος στο πλάι του δρόμου ανάμεσα σε άλλα. Στο βαγκον παίρνεις ανεξάρτητη ανάρτηση πισω κι έχεις ατελείωτο χώρο και πολύ καλύτερη αεροδυναμική απ τις μπαγαζιερες, άρα θόρυβο άνεση ευκολία κατανάλωση μέχρι και οδική συμπεριφορά στις στροφές φορτωμένος.
Active wagon, η τέλεια έκδοση για ελληνική οικογένεια.
-
Για το Focus συγκεκριμένα, το μόνο που χάνεις είναι οι πολύ μικρές θέσεις παρκαρισματος στο πλάι του δρόμου ανάμεσα σε άλλα. Στο βαγκον παίρνεις ανεξάρτητη ανάρτηση πισω κι έχεις ατελείωτο χώρο και πολύ καλύτερη αεροδυναμική απ τις μπαγαζιερες, άρα θόρυβο άνεση ευκολία κατανάλωση μέχρι και οδική συμπεριφορά στις στροφές φορτωμένος.
Συμφωνώ απόλυτα και είναι καιρό ο διακαής πόθος μου το ActiveX SW μόνο που δεν θέλω με τίποτα το 1000αρι και το Diesel. Αν γινόταν εισαγωγή του 1,5T 150ps απλά θα μετρούσα μήνες. Όμως δεν θα ενδώσω στην τρέλα που πουλάει η FMH. Γι'αυτό βάζω υποψήφια οχήματα που καλύπτουν (πολύ) λιγότερο όπως τα 308/Leon.
-
Sabas_Thess wrote
Στα της μπαγκαζιερας αυτό που είπε ο φίλος θα το ρωτήσω στην αρμόδια των τροχονομικών και θα σας ενημερώσω άμεσα αν πλέον απαγορεύεται η χρήση της. Με ενδιαφέρει προσωπικά καθώς μετά από πολλές κουβέντες με οικογενειάρχες (4μελείς οικογένειες) αρχίζω και αμφιβάλω ότι αξίζει μια αγορά SUV για 1/2 ταξίδια τον χρόνο (ή ενός SW πχ) μόνο και μόνο για τον χώρο αποσκευών αν σε καλύπτουν οι εσωτερικές διαστάσεις όπως σε ένα Focus
4.67m μήκος;! Θα το πω στον Iceman!
Γήπεδα έχετε και παρκάρετε;!
-
Sabas,επειδή μπερδεύτηκα λίγο.
Θα δώσεις το octavia για να πάρεις για σένα φτηνό γιαπωνέζικο πόλης (υποθέτω μεταχ. ή π.χ. καινούριο swift) και θα δώσεις του χρονου και το 308 για ενα νέο c hatch ή wagon?
Αν είναι έτσι, τότε σωστά τα έχεις βάλει Focus-Leon-308. Αν καταλήγεις και σε station τότε -προσωπική μου γνώμη- είναι και με τη σωστή σειρά προτεραιότητας.Το 308 -αν κι ωραίο- μου φαίνεται πως το wagon θα βγαίνει πολύ ακριβότερο από τα άλλα δύο.
Ford Focus MK4