-
Παιδιά έχετε κάποιο νεότερο εσείς με τις παραγγελίες σας? Εγώ με παραγελλία αρχές Φλεβάρη για Focus 1.0 mHEV ST-Line ρώτησα προχθές και ακόμα δεν έχει πάρει ημερομηνία κατασκευής..Διάβασα οτι το εργοστάσιο θα ανοίξει για μια βδομάδα τέλος του μήνα και μετά πάλι ξανακλείνει.
-
Παιδιά έχετε κάποιο νεότερο εσείς με τις παραγγελίες σας? Εγώ με παραγελλία αρχές Φλεβάρη για Focus 1.0 mHEV ST-Line ρώτησα προχθές και ακόμα δεν έχει πάρει ημερομηνία κατασκευής..Διάβασα οτι το εργοστάσιο θα ανοίξει για μια βδομάδα τέλος του μήνα και μετά πάλι ξανακλείνει.
Παραγγελία τέλη Ιανουαρίου το αυτοκίνητο είναι Ελλάδα από 14 Απριλίου και περιμένω τα της 'Ταξινόμησης κ.τ.λ.' οπότε λίγη αναμονή ακόμα.
Διαφορετική έκδοση από την δική σου παραγγελία (1.5 182ps) και η αλήθεια είναι ότι με όλα αυτά που ίσχυαν για το εργοστάσιο του Focus να λέω και πάλι καλά!
Χωρίς να γνωρίζω τίποτα παραπάνω (θεωρία του κεφαλιού μου με άλλα λόγια ) ή να υπάρχει κάποια καταγεγραμμένη είδηση γι αυτό, έχω την εντύπωση ότι τα υβριδικά καθυστερούν πολύ περισσότερο σε παραγωγή πλέον από το εργοστάσιο σε σχέση με το απλό βενζινοκίνητο όπως το δικό μου, γιατί φαντάζομαι ότι θα απαιτούν μεγαλύτερο αριθμό σε ηλεκτρονικά chips και με δεδομένη την τεράστια έλλειψη που υπάρχει σε αυτά θέλει πλέον αρκετούς μήνες για να γίνει η παράδοση.
-
tsoyis wrote:
Παραγγελία τέλη Ιανουαρίου το αυτοκίνητο είναι Ελλάδα από 14 Απριλίου και περιμένω τα της 'Ταξινόμησης κ.τ.λ.' οπότε λίγη αναμονή ακόμα.
Διαφορετική έκδοση από την δική σου παραγγελία (1.5 182ps) και η αλήθεια είναι ότι με όλα αυτά που ίσχυαν για το εργοστάσιο του Focus να λέω και πάλι καλά!
Χωρίς να γνωρίζω τίποτα παραπάνω (θεωρία του κεφαλιού μου με άλλα λόγια ) ή να υπάρχει κάποια καταγεγραμμένη είδηση γι αυτό, έχω την εντύπωση ότι τα υβριδικά καθυστερούν πολύ περισσότερο σε παραγωγή πλέον από το εργοστάσιο σε σχέση με το απλό βενζινοκίνητο όπως το δικό μου, γιατί φαντάζομαι ότι θα απαιτούν μεγαλύτερο αριθμό σε ηλεκτρονικά chips και με δεδομένη την τεράστια έλλειψη που υπάρχει σε αυτά θέλει πλέον αρκετούς μήνες για να γίνει η παράδοση.
Είναι ένα μήνα Ελλάδα και δεν το έχουν ταξινομήσει? Περίεργο μου ακούγεται. Συνήθως το πολύ να κάνουν 10 εργάσιμες για ταξινόμηση και πινακίδες.
-
Όταν έβαλες παραγγελια πόσο καιρό σου είπαν παράδοση;
Αν επιτρέπεται πόση προκαταβολή έδωσες;
-
sleeper667 wrote:
tsoyis wrote:
Είναι ένα μήνα Ελλάδα και δεν το έχουν ταξινομήσει? Περίεργο μου ακούγεται. Συνήθως το πολύ να κάνουν 10 εργάσιμες για ταξινόμηση και πινακίδες.
Φαντάζομαι ότι σε πέντε έξι μέρες θα είναι έτοιμο για παράδοση. Δεν μου φαίνεται περίεργο γιατί με Πάσχα και Πρωτομαγιές μεταφερόμενες κτλ 1 1/2 βδομάδα κοντά έφυγε από την συνολική σούμα αναμονής. Αν υποθέσουμε και ένα 20ήμερο σε εργάσιμες περίπου που μου είπε ο έμπορος εξ αρχής ότι θα χρειαζόταν από την στιγμή που πάτησε Ελλάδα, είμαστε ακόμη εντός. Και επειδή στην Ελλάδα είμαστε βάλε και 10 μέρες ακόμα έτσι για το γαμώτο :-), οπότε είμαστε σε καλό δρόμο!
-
Καλοτάξιδα σε όσους παραλαμβάνουν τα νέα τους αυτοκινητα. Το δικό μου είναι στο συνεργείο εδώ και 8 ημέρες(αυτοκίνητο 6 μηνών με 2600χμ 1,0mhev) γιατί δεν βγάζει κρύο αέρα στον κλιματισμό ψάχνουν να δουν τι γίνεται γιατί δεν είναι μία συνηθισμένη βλάβη εχουν παραγγείλει πλακέτα για να αλλαχθεί και βλέπουμε.Ελπίζω σε αυτοκίνητο αντικατάστασης γιατί δεν μου έχουν δώσει ακόμα αν και πιέζω συνέχεια
-
tsoyis wrote:
Όταν έβαλες παραγγελια πόσο καιρό σου είπαν παράδοση;
Αν επιτρέπεται πόση προκαταβολή έδωσες;
3-4 μήνες...2000 προκαταβολη
-
Καλησπέρα,
Κάτοχος focus active 10/20 βρήκα σήμερα το παμπριζ ραγισμένο. Πιθανόν πετραδάκι από χθεσινό ταξίδι και ρωγμή εμφανίστηκε σήμερα. Γνωρίζει κάποιος αν το επισκευάζει η αντιπροσωπεία καλύπτοντας το η ασφάλεια 'η πάω carglass? Γενικά τι προτείνετε?
-
Αν έχεις θραύση κρυστάλλων καλύπτεται κανονικά από την ασφάλειά σου. Είτε στην αντιπροσωπεία είτε όπου εσύ διαλέξεις. Μίλα με την ασφάλεια.
Προσωπικά εφόσον πρόκειται για καινούριο αυτοκίνητο και φυσικά τρέχει και η εγγύηση, θα προτιμούσα την αντιπροσωπεία. Ειδικά αν έχεις βάλει και κανένα winter pack με θερμαινόμενο παρπρίζ.
-
Κι εγώ στην ίδια κατάσταση με σένα είμαι. Ψάχνω ότι άρθρα μπορώ να εντοπίσω για το εργοστάσιο στο Saarlouis μπας και καταλάβω λίγο τι γίνεται. Η αρχική ενημέρωση που είχα από τον έμπορο πριν από καιρό είναι ότι η παραγωγή των mHEV θα αρχίσει πάλι το τρίτο τρίμηνο, από Ιούλιο. Έκτοτε, δεν είχα καμία παραπάνω πληροφόρηση.
Έχω σκοπό να ζητήσω επίσημα ενημέρωση από αντιπρόσωπο και εισαγωγέα. Αν μάθω κάτι παραπάνω θα σας ενημερώσω.
-
tsoyis wrote:
Κι εγώ στην ίδια κατάσταση με σένα είμαι. Ψάχνω ότι άρθρα μπορώ να εντοπίσω για το εργοστάσιο στο Saarlouis μπας και καταλάβω λίγο τι γίνεται. Η αρχική ενημέρωση που είχα από τον έμπορο πριν από καιρό είναι ότι η παραγωγή των mHEV θα αρχίσει πάλι το τρίτο τρίμηνο, από Ιούλιο. Έκτοτε, δεν είχα καμία παραπάνω πληροφόρηση.
Έχω σκοπό να ζητήσω επίσημα ενημέρωση από αντιπρόσωπο και εισαγωγέα. Αν μάθω κάτι παραπάνω θα σας ενημερώσω.
Και εγώ που ζήτησα επίσημη ενημέρωση δεν κέρδισα τπτ,απλά με πήρε ο έμπορος τον Μάρτη και μου είπε ότι Ιούλιο με Αύγουστο θα παραλάβω...Πριν ανακοινωθούν εκ νέου τα κλεισίματα του εργοστασίου... Λογικά αύριο ανοίγει το εργοστάσιο μέχρι την άλλη Τρίτη...Θα ξαναπάρω τον έμπορο τη Παρασκευή να ρωτήσω αν έχει πάρει ημερομηνία κατασκευής τουλάχιστον....Αν ξανακλείσει το εργοστάσιο την άλλη βδομάδα και δεν έχει πάρει ημερομηνία κατασκευής....κλάφτα...
-
αυτο το εχει ξαναδει κανενας;;
νεο Focus σε εκδοσεις sedan και wagon.. διαφορετικές γραμμές στη σχεδιαση και καινουργιο (μεγαλυτερο) infotainment
-
Το είχα βάλει μερικές εβδομάδες πριν. Αφορούν την αγορά της Κίνας τα μοντέλα αυτά αλλά ίσως η μάσκα του 'shooting brake' να μοιάζει κάπως με αυτή του ευρωπαϊκού facelift όταν έρθει.
-
Λοιπον τις προάλλες έβαλα πρόγραμμα στο 1.5 150αρι μου. Αλογα κοντα στα 200, σημασία ομως εχει πως το αμαξι μεταμορφωθηκε, εχει παρει δυναμη απο τις 2000σαλ μεχρι σχεδον κοφτη. Από ληθαργικο που ήταν λόγω κυριως μακριας τελικης σχεσης (στα 150αρια) τωρα γεμίζει πλεον πολύ καλα και στις εξοδους των στροφων η διαφορα ειναι χαοτικη. Το αμαξι πλεον εκσφενδονιζεται και θελει προσοχη μιας και μαζευει χλμ τοσο γρηγορα που τα 16αρια λαστιχα με τα μαμα φρενα οριακα επαρκουν.
Συστηνεται καααργα!!
-
Έβαλες κάτι έτοιμο με παράλληλο εγκέφαλο ή custom προγραμματισμό; Οι περισσότεροι που έχουν βάλει κάτι εντυπωσιάζονται με την ροπή.
Να το χαρείς και πάνω απ' όλα προσοχή!
-
tsoyis wrote:
Καλησπέρα,το εργοστάσιο που κατασκευάζει τα Focus υποτίθετε ότι άνοιξε σήμερα...Έχετε κάποιο νεότερο σχετικά με τις παραγγελίες σας?Ημερομηνία κατασκευής κλπ???
-
Μετά από μια άτυχη στιγμή τις προάλλες, μια πέτρα που εκσφενδονίστηκε από κάποιον που με προσπέρασε με τουλάχιστον 160-170 σε κομμάτι που το όριο ήταν 90, χτύπησε στο παρμπρίζ μου με αποτέλεσμα να σπάσει. Μιλάμε για ένα χτύπημα διαμέτρου περίπου 2 εκατοστών, με μικρές ρογμές γύρω του που σίγουρα με τον ήλιο θα προχωρήσουν... Πέτυχε και κέντρο ο τύπος. Ακριβώς κάτω από τον κεντρικό καρέφτη!
Το θετικό είναι ότι δεν υπήρξε άλλη ζημιά, υλική ή σωματική. Υπάρχει κάλυψη θραύσης κρυστάλλων στην ασφάλεια, οπότε έχω ξεκινήσει διαδικασία αντικατάστασης... Τυχερός αρχικά καθώς υπήρχε τζάμι στην Αθήνα και δε χρειάζεται να περιμένω κανένα μήνα να έρθει από Γερμανία (χαίρομαι που δεν έβαλα το θερμαινόμενο που σκεφτόμουν να βάλω!).
Το άγχος μου τώρα είναι να γίνει σωστή δουλειά και ως ψυχαναγκαστικός με το αυτοκίνητο δε θέλω να υπάρξει καμία παράπλευρη απώλεια... Απευθύνθηκα στην αντιπροσωπεία η οποία όμως εδώ στο Ηράκλειο, παρμπρίζ αλλάζει μέσω εξωτερικού συνεργάτη που φαντάζομαι έχει κάποια ειδίκευση σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση η εργασία θα καλύπτεται από την Ford σαν να έχει γίνει σε αυτούς...
Τελικά, εμείς να είμαστε καλά και καλή μας τύχη με την αντικατάσταση!
-
να φροντισεις αν μπορεις να ειναι γνησιο ford το τζαμι. στο uk forum λενε ότι με ιμητασιον δεν παιζουν σχεδον ποτε σωστα τα βοηθηματα.
-
Εννοείται. Η παραγγελία έγινε μέσα από την Ford και τους ζήτησα να επιβεβαιώσουν ότι θα έχει την σφραγγίδα της Ford.
-
Μεγάλη ατυχία, αλλά είναι μάλλον και το πιο 《ανώδυνο》σημείο που θα μπορούσε να σε πετύχει. Άλλο να μην σου τύχει!
Ford Focus MK4