-
Χάχα από το καλό στο καλύτερο το πάνε εκεί στη Ford, σε λίγο θα σου διαλέγουν και το χρώμα και θα σου λένε αν δε σου αρέσει στρίβε.
Axaxa!! Το είχε πει ο αείμνηστος ο ιδρυτής από το 1909: 'Ο πελάτης μπορεί να διαλέξει ότι χρώμα θέλει, αρκεί να είναι μαύρο'. Ποσο μπροστά ήταν!!
Πάντως αυτά δεν είναι από την 'μαμά' Ford αλλά παραξενιές και παράλογες επιλογές της FMH. Στην Γερμανία π.χ είναι διαθέσιμα όλα κανονικά, και 155 και 125 και 1.5 150 και 1.5 182 και σε όλες τις εκδόσεις και υπάρχουν και περισσότερες εκδόσεις. Εδώ η FMH πάει από το κακό στο χειρότερο!!
-
Καλά σοβάρα τώρα; Εγώ θα έπαιρνα τηλ στην Ford Motor Hellas να ρωτήσω τι συμβαίνει πριν το ξεγράψω. Μην επαναπαυθείς στο τι σου είπε ένας μόνο αντιπρόσωπος. Πολύ κουλό μου ακούγεται. ΤΩΡΑ το βγάλανε το συγκεκριμένο.
Εκτός και αν ετοιμάζονται για το facelift. Που δε νομίζω... Σίγουρα έχουμε κανένα χρόνο ακόμα μέχρι να βγουν στην αγορά τα facelift.
-
Α και το αστείο είναι ότι αν το παραγγείλω τώρα θα το έχω τέλος Σεπτεμβρίου
-
Δεν πούλησε όσο έπρεπε το st line 1.0 155 και το σταματήσανε.μου πρότειναν το st line X 1.0 155 με 23.800
-
Γιώργο , αν είναι με μεταλλικό μέσα (μεσαίας κατηγορίας) είναι καλή τιμή (μιλάμε για St-lineX). Τελική.
Φυσικά είναι δικιά σου απόφαση αν θες να δώσεις τα παραπάνω για το StlineX σε σχέση με το απλό Stline που δεν το δίνουν.
Όπως το πάνε θα σου λένε , υπάρχει μόνο αυτό το μοντέλο , διάλεξε χρώμα. Δεν τα πάνε καλά σε θέμα πολιτικής...... Κάπου έχουνε πάρει λάθος στροφή.
-
Ναι με μεταλλικό είναι το magnetic.
-
Πάντως πριν λίγο στον διαμορφωτή έδινε διαθέσιμα μόνο τα connected και st line (x).
Ίσως οι παραγγελίες αφορούν μόνο σε διαθέσιμο στοκ εν όψει του f/l.
-
Εκτός και αν ετοιμάζονται για το facelift. Που δε νομίζω... Σίγουρα έχουμε κανένα χρόνο ακόμα μέχρι να βγουν στην αγορά τα facelift.
Μην είσαι σίγουρος...παραδοσιακά τον Σετπέμβριο βγάζει τα F/L η Ford στην αγορά, άρα μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα. Πάντως κανονικά τώρα είναι η ώρα του Fiesta για F/L και του χρόνου για το Focus.
-
roadtrip wrote:
Σχετικά με το ST Line X που ετοιμάζομαι να βάλω παραγγελία πάντως , ο πωλητής μου δίνει 5μηνη προθεσμία . Συν τοις άλλοις ανέφερε πως θα μπορούσε να μου δώσει 3-4 μήνες ετοιμότητα που θα μου ακουγόταν καλύτερο αλλά η αλήθεια είναι λέει πως υπάρχουν καθυστερήσεις . Τώρα αυτό δεν ξερω αν σημαίνει οτι θα πάει 7-8 μήνες μετα για παραλαβή . Ήδη οι 5 μου φαίνονται αρκετοί αλλά μπορώ να περιμένω τόσο .
Καλημέρα.
Λογικό αυτό που σου είπε καθώς το εργοστάσιο υπολειτουργεί λόγω έλλειψης chip και εξυπηρετεί μόνο παραγγελίες.
roadtrip wrote:
Κάτι άλλο τώρα . Η διαμόρφωση που έχω κάνει είναι με μοναδικά έξτρα : χρώμα , ice pack . Στην ανάλυση της παραγγελίας είδα συναγερμό , φιμε και κάτι άλλα περιφερειακά . Σε ερώτηση που έγινε στον πωλητή , ξεκαθάρισε πως δεν πειράζουν τίποτα στο αμάξι ούτε για τον συναγερμό ( μιας που είναι εργοστασιακός (!) Και απλά τον κουμπωνουν αυτοί ) ούτε όμως και για τα φιμε . Γνωρίζει κανείς κάτι γι αυτο ? Ήμουν έτοιμος να ζητήσω να ακυρώσει τον συναγερμό και τα φιμε και να του ζητήσω κάτι άλλο σαν έξτρα αλλά δεν το έκανα .
Εδώ θα χρειαστεί να το επιβεβαιώσεις οριστικά καθώς στο δικό μου st line x το δελτίο παραγγελίας το μόνο που έγραφε ήταν το μεταλλικό χρώμα και τίποτε άλλο, γιατί έβαλα μόνο μεταλλικό χρώμα!Στο δικό σου εχει συναγερμό το δελτίο παραγγελίας γιατί θα είναι η πολιτική του εμπόρου να το δίνουν σαν δώρο σε κάθε παραγγελία, αλλά επειδή δύσκολα έμπορος θα δώσει δώρο εργοστασιακό συναγερμό, είναι ο δικός τους after market και το ότι απλά τον κουμπώνουν ακούγεται αστείο!
Τα πίσω τζάμια είναι φιμέ ούτως η άλλως στην συγκεκριμένη έκδοση άρα δεν χρειάζεται να αναγράφεται ούτε αυτό στην παραγγελία, μάλλον δικές τους μεμβράνες μαζί με δικό τους συναγερμό βάζουν και στο αναγράφουν στο δελτίο. Επιβεβαίωσε καλύτερα ότι δεν θέλεις συναγερμό (και το καταλαβαίνω γιατί δεν θέλεις, ούτε εγώ ήθελα!) και μεβράνες και ζήτα εξτρά έκπτωση καλύτερα.
Με ποιό κινητήρα έχεις καταλήξει εφόσον το παραγγείλεις;
Αυτό σκοπεύω να κάνω . Η αλήθεια είναι πως λόγω δυσκολίας στην επικοινωνία , μιας που βρίσκομαι εκτός Ελλάδας , έχει αναλάβει αυτο το κομμάτι η γυναίκα κ εγώ επιστρέφω σ' αυτήν για διευκρινήσεις κλπ. ( Την έχω πρήξει κοινώς )
Πρόκειται για το 1.5 - 182 ps .
-
Δεν πούλησε όσο έπρεπε το st line 1.0 155 και το σταματήσανε.μου πρότειναν το st line X 1.0 155 με 23.800
Απο χθες πάντως η ford έχει αυξήσει και στο marketplace τις τιμές 23.900 το active, 25200 το X (+600 και τα 2).
23.800 για ST-line X είναι καλή τιμή (επιβεβαιωσε αν περιλαμβάνει τους LED προβολείς).
-
Τώρα κατάλαβα τι περιγράφεις... Νόμιζα πως εννοούσες πως δεν έδιναν καθόλου πλέον το 1.0 155 στο focus! Προφανώς εννοείς το απλό ST Line (όχι Χ). Αυτό ναι είναι αρκετά πιθανό να το κόψανε. Φαντάζομαι οι περισσότεροι που θα πήγαιναν για το 155 θα επέλεγαν το Χ. Μπορεί να μη πούλησαν κανένα απλό.
Από την άλλη δε μπορώ με τίποτα να καταλάβω γιατί εφόσον μπει ειδική παραγγελία να μη μπορεί να παραγγείλει ο καθένας αυτό που ακριβώς θέλει! Μεγάλη η βλακεία που δέρνει την FMH...
Ευτυχώς πρόλαβα...
-
Από την άλλη δε μπορώ με τίποτα να καταλάβω γιατί εφόσον μπει ειδική παραγγελία να μη μπορεί να παραγγείλει ο καθένας αυτό που ακριβώς θέλει! Μεγάλη η βλακεία που δέρνει την FMH...
Ελα μου ντε, την ίδια απορία έχω και εγώ από την στιγμή που το αυτοκίνητο παράγεται κανονικά. Μου είχαν δώσει μια εξήγηση αλλά δεν ξέρω εαν αληθεύει. Έχει να κάνει με 3 παράγοντες:
- Εμπορική πορεία του μοντέλου στην Ελλάδα (π.χ. εαν δεν πουλάει το σταματάνε)
- Έχουν λιγότερες εκδόσεις για να προ-παραγγέλνουν και να πετυχαίνουν καλύτερες τιμές (δες πόσο πιο ακριβά είναι στην Γερμανία).
- Τα πρόστιμα λόγω CO2 πλέον είναι ανά χώρα και προσπαθούν με την γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων να μειώσουν όσο μπορούν τον Μ.Ο. CO2 σε κάθε χώρα. Είναι μια περίεργη εξίσωση που δεν την έχω καταλάβει ακριβώς.
ΥΓ: Μπορεί όλα αυτά να είναι μπούρδες και απλά η FMH να μην έχει ικανά στελέχη στο εμπορικό κομμάτι...τι να πώ? Πάντως είναι ηλίθιο να μην μπορεί να παραγγείλει κάποιος έαν αυτοκίνητο που παράγεται κανονικά και μπορεί να το αγοράσει π.χ. από την Γερμανία (εαν δεν θέλει δόσεις).
-
Giorgos li wrote:
Απο χθες πάντως η ford έχει αυξήσει και στο marketplace τις τιμές 23.900 το active, 25200 το X (+600 και τα 2).
23.800 για ST-line X είναι καλή τιμή (επιβεβαιωσε αν περιλαμβάνει τους LED προβολείς).
Ναι το περιλαμβάνει κανονικά.+δώρο το πρώτο service.το άλλο πρόβλημα είναι η παράδοση που είναι τέλος Σεπτεμβρίου
-
Αυτό σκοπεύω να κάνω . Η αλήθεια είναι πως λόγω δυσκολίας στην επικοινωνία , μιας που βρίσκομαι εκτός Ελλάδας , έχει αναλάβει αυτο το κομμάτι η γυναίκα κ εγώ επιστρέφω σ' αυτήν για διευκρινήσεις κλπ. ( Την έχω πρήξει κοινώς )
Πρόκειται για το 1.5 - 182 ps .
Αχ αυτοί οι μεσάζοντες!
Θυμάμαι στο πρώτο αμάξι μας επειδή ήμουν σε παρόμοια φάση με αυτή που είσαι τώρα, είμασταν μεταξύ Citroen c3 και opel corsa, παίρνω τηλ το πρωί ....ναι μου λέει πάω Χανιαδάκη το πρωϊ να το κλείσω, μιλάμε το βράδυ....Έλα όλα οκ πήγες το έκλεισες; Ναι όλα καλά απο την Opel(!!!) μου είπαν 2 μήνες η παράδοση!!!! Κάτσε βγάλε άκρη μέτα!!!
Αν τελικά το παραγγείλεις καλως ήρθες στο club είμαστε ήδη 2 άτομα εδώ (ίσως και παραπάνω δεν θυμάμαι σίγουρα) που έχουμε παραγγείλει το 1.5 182.
-
Οσοι εχετε αυτοματους προβολεις στα ποσα χλμ κανουν αλλαγη;
-
Τώρα κατάλαβα τι περιγράφεις... Νόμιζα πως εννοούσες πως δεν έδιναν καθόλου πλέον το 1.0 155 στο focus! Προφανώς εννοείς το απλό ST Line (όχι Χ). Αυτό ναι είναι αρκετά πιθανό να το κόψανε. Φαντάζομαι οι περισσότεροι που θα πήγαιναν για το 155 θα επέλεγαν το Χ. Μπορεί να μη πούλησαν κανένα απλό.
Ένα αγόρασα σίγουρα εγώ, γιατί δεν ήθελα ψηφιακό πίνακα οργάνων Το X έχει σαφέστατα πλεονεκτήματα βέβαια, ενσωματώνει τους προβολείς led και το family pack στην ουσία (υποβραχιόνιο πίσω, στήριξη μέσης συνοδηγού, κλπ.), και ειδικά στην τιμή 23800. Συλλεκτικά όλα σε λίγο
-
dimitriscsd wrote:
Ένα αγόρασα σίγουρα εγώ, γιατί δεν ήθελα ψηφιακό πίνακα οργάνων Το X έχει σαφέστατα πλεονεκτήματα βέβαια, ενσωματώνει τους προβολείς led και το family pack στην ουσία (υποβραχιόνιο πίσω, στήριξη μέσης συνοδηγού, κλπ.), και ειδικά στην τιμή 23800. Συλλεκτικά όλα σε λίγο
ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΑ ΨΥΦΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ
-
Μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην δίνουν τη δυνατότητα για αναλογικό πίνακα οργάνων, ειδικά αφού οι καθυστερήσεις στην παραγωγή έχει ακουστεί ότι οφείλoνται σε έλλειψη ημιαγωγών, ολοκληρωμένων κλπ. Όχι ότι θα επηρέαζε από μόνος του ο πίνακας οργάνων, αλλά ίσως είναι κάτι. Σίγουρα θα ρωτούσα πάλι FMH και σε όσο πιο πολλές αντιπροσωπείες μπορούσα.
-
Επικοινώνησα με την FMH για το θεμα του st line 1.0 155 ότι το σταματήσανε και δεν ξέρουν τίποτα . επικοινώνησα με τον Σφακιανάκη και μου είπαν ότι το σταματήσανε λόγω μη ζητήσεις
-
Συγγνώμη κιόλας, είναι άλλα παιδιά εδώ μέσα πολύ πιο ειδικά επί του θέματος από εμένα, αλλά μήπως το λένε αυτό από το Σφακιανάκη για να πουλήσουν το στοκ τους σε X? Είναι δυνατόν να μην ξέρουν στον εισαγωγέα FMH ότι έχουν σταματήσει το ST-Line 155? Μήπως απλά κάνουν πλάτες στον αντιπρόσωπο; Πάρε τηλέφωνο και άλλους αντιπροσώπους, Βελμάρ Μαρούσι, Car Center (εγώ προσωπικά το πήρα από Λιάπη στο Πολύγωνο, ήταν ΟΚ γενικά, παραγγελία 15 Σεπτέμβρη, ήρθε στο τρίμηνο).
Ford Focus MK4