-
aposkieros4 wrote:
Άσχετο με την αντιπαράθεση των τελευταίων σελίδων, παιδικά καθίσματα isize με βάση και φορά προς τα πίσω έχει βάλει κάποιος στο focus; Χωράει μπροστά οδηγός 1,85;
Όντως αρκετά με τα ανέκδοτα, ας προσφέρουμε καμιά ουσιαστική πληροφορία...
Δες το βίντεο παρακάτω:
Έχει βάλει ένα καθισματάκι ανάποδο isofix και λέει πως χωράει οδηγός 1.80. Νομίζω πως και 1.85 δε θα έχει πρόβλημα, ειδικά αν κάθεται σε σωστά και όχι στην στάση ξαπλώστρα έλληνα ταξιτζή! Το πολύ πολύ να χρειαστεί να σηκώσεις το κάθισμα λίγο πιο ψηλά.
Καθισματάκι δεν έχω βάλει στο δικό μου, όμως είμαι 1.86 και κάθομαι πίσω από την δική μου θέση άνετα.
έχω βάλει μόνιμα καινούριο κάθισμα Britax isize πίσω από το συνοδηγό. Μιλάμε για πραγματικά μεγάλο καθισματάκι, με ανάποδη φορά και επίπεδα ανάκλισης (δηλαδή γίνεται και λίγο ξαπλωτό). Είμαι 1,87 και χωράω σε όλους τους συνδυασμούς. Το σενάριο με το καθισματάκι ανάποδο και 'ξαπλωτό' είναι μακράν η χειρότερη συνθήκη για χώρους. Ίσως χρειαστεί λίγο να αναρποσαρμόσεις την πλάτη, μέχρι εκεί. Ιδανικά θες μεζούρα ή δοκιμές αν το φοβάσαι. Για να στο θέσω όμως διαφορετικά: μιλάμε για αυτοκίνητο με μεταξόνιο 2,70m και τρομερά πολύ χώρο πίσω επιβατών. Δεν ξέρω κάτι καλύτερο σε αυτή την κατηγορία/μήκος. Εάν έχεις αμφιβολίες τότε νομίζω πρέπει να ανέβεις αρκετά πάνω από τα 4μιση μέτρα (next level).
-
Καμία άποψη και γούστο για μένα δεν είναι κατακριτέα. Μπορεί κάποιος να γουστάρει χλιδή και άνεση στο ταξίδι χωρίς να τον νοιάζει η ταχύτητα. Άλλος μπορεί να ενδιαφέρεται για στήσιμο και οδηγική απόλαυση άσχετα με την ταχύτητα. Άλλος μπορεί να θέλει ό,τι πιο γρήγορο σε ευθεία. Και άλλος μπορεί να θέλει καναπέ με τηλεόραση με ρόδες! (το τελευταίο το λέω για χαβαλέ - μη θιχτούν οι ευαίσθητοι...).
Η αγορά είναι μεγάλη και έχουμε όλοι επιλογές. Το να κατακρίνουμε όμως τις αποφάσεις, τις ανάγκες και τα θέλω των άλλων με βάση το τι μας αρέσει εμάς είναι χαζομάρα... Στο κατά δίνω έμφαση γιατί ο επικοδομητικός διάλογος με επιχειρήματα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δεν έχω ποτέ πρόβλημα να με ρωτήσει κάποιος γιατί πήρα Focus στα χρήματα αυτά και όχι Merc, BMW ή Audi. Θα του απαντήσω. Αν όμως αδυνατεί να κατανοήσει ή απλά δεν διαβάζει τις απαντήσεις που δίνω δεν έχει νόημα..
-
Το καινούριο κλειδί με τον αισθητήρα κίνησης έρχεται σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα. Δε χρειάζεται να αγοράσετε έξτρα.
Εγώ που έχω το παλιό, έχω πάρει ένα σακουλάκι rfid και βάζω το κλειδί μέσα όταν είμαι σπίτι.
Με το καλό να παραλάβετε να γίνουμε πολλοί οι 182
Η ποιότητα του εσωτερικού στο Vignale δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την BMW 1. Άλλο η 1 άλλο η 3άρα...
Ποια εννοείς καινούργια? Εγώ που έχω st line 1.0 απλό ( όχι mild hybrid) έχω το κλειδί με τον αισθητήρα που σταματά να εκπέμπει όταν είναι ακίνητο?
-
Νομίζω η αλλαγή έγινε κάπου στο φθινόπωρο του 19. Μπορείς να το δοκιμάσεις και να δεις
-
Εμείς οι θεατές της κουβέντας χωρίς προσωπικό κίνητρο, φαντάζομαι θα πρέπει να κουνάμε συγκαταβατικά το κεφάλι για τους καημένους που τα έσκασαν για Focus και να κλείνουμε πονηρά το μάτι σε αυτούς που τα εχωσαν για Άσσο... Ή ανάποδα; «Λυχνίας σβεσθείσης, πάσα γυνή Λαΐς!»
-
dimitriscsd όντως περίπου τότε έγινε η αλλαγή του κλειδιού σύμφωνα με το παρακάτω https://www.driving.co.uk/news/ford-claims-new-key-fob-sleep-mode-prevents-keyless-car-thefts/
Επομένως **gmag **ταίριαξε τις ημερομηνίες και αν όχι νομίζω κοστίζει γύρω στα 50 € με 55 €.
Υπάρχει πάντα και η πιο φθηνή σε σχέση με το κλειδί λύση της faraday bag όπου τοποθετώντας το κλειδί εκεί, μπλοκάρεται το σήμα και δεν υπάρχει κάτι να το υποκλέψει.
-
Μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί όταν πριν περίπου 20 χρόνια έφτασα κοντά στο να παντρευτώ, ο Γιαραμπί με γλίτωσε, και από τότε το παλικάρι ξοδεύει τα λεφτά του όπως γουστάρει σε αμάξια, ξίδια και γούστα. Χαχα.
Είσαι τυχερός...ήξερες τι έκανες...αχαχα!! Οπότε τώρα μια χαρά...!!
Οι καινούριοι της MB είναι Ι6 Φάνη μου.
I stand corrected τότε...δεν το ήξερα!! Μπράβο στην ΜΒ λοιπόν. Έχω σταματήσει να την παρακολουθώ στενά από τότε που η σχεδίαση πήγε σοτν καιάδα και όλα μοιάζουν με Hyundai 20ετίας. Μπήκα προχτές συνοδηγός σε μια GLE 500e με 445 άλογα....πολύ γρήγορη!
-
Νομίζω η αλλαγή έγινε κάπου στο φθινόπωρο του 19. Μπορείς να το δοκιμάσεις και να δεις
Πόση ώρα θα πρέπει να το αφήσω κοντά στο αμάξι ακίνητο ώστε να σταματήσει να εκπέμπει και ουσιαστικά να μην ξεκλειδώνει τις πόρτες και κινητήρα?
Επίσης αλήθεια τι γίνεται σε περίπτωση που πχ κάθεσαι σε καφετέρια και είσαι κοντά στο αμάξι και κάποιος μπορεί μέσα και φύγει? Όταν απομακρυνθεί το αμάξι από το κλειδί ο κινητήρας σβήνει? Θεωρητικό το σενάριο αλλά θέλω να καταλάβω πως λειτουργεί η τεχνολογία αυτή. Κατά τα άλλα ένα προσωπικά μου έχει λύσει τα χέρια.
-
Τι ημερομηνία κατασκευής έχει το δικό σου;
Νομίζω είναι γύρω στα 30 δευτερόλεπτα που πρέπει να μείνει ακίνητο για να σταματήσει να εκπέμπει.
Το αμάξι να θυμίσω δεν παίρνει μπρος αν το κλειδί δεν είναι μέσα. Επίσης για να δουλέψει το keyless entry πρέπει να είσαι σε απόσταση 1 μέτρο από το αυτοκίνητο. Για να βάλει μπρος δηλαδή θα πρέπει να βάλει την μια κεραία μέσα στο αμάξι και την άλλη δίπλα σου ακριβώς στην καφετέρια. Λογικά θα τραβήξει βλέμματα!
Ο σκοπός του relay attack είναι για περιπτώσεις όπου οι κακοποιοί έχουν εντοπίσει που περίπου αφήνεις τα κλειδιά σου στο σπίτι και το βράδυ πηγαίνουν και κολλάνε την μία κεραία στον κοντινότερο τοίχο/πόρτα ενώ η άλλη είναι στο αυτοκίνητο.
-
Τι ημερομηνία κατασκευής έχει το δικό σου;
Νομίζω είναι γύρω στα 30 δευτερόλεπτα που πρέπει να μείνει ακίνητο για να σταματήσει να εκπέμπει.
Το αμάξι να θυμίσω δεν παίρνει μπρος αν το κλειδί δεν είναι μέσα. Επίσης για να δουλέψει το keyless entry πρέπει να είσαι σε απόσταση 1 μέτρο από το αυτοκίνητο. Για να βάλει μπρος δηλαδή θα πρέπει να βάλει την μια κεραία μέσα στο αμάξι και την άλλη δίπλα σου ακριβώς στην καφετέρια. Λογικά θα τραβήξει βλέμματα!
Ο σκοπός του relay attack είναι για περιπτώσεις όπου οι κακοποιοί έχουν εντοπίσει που περίπου αφήνεις τα κλειδιά σου στο σπίτι και το βράδυ πηγαίνουν και κολλάνε την μία κεραία στον κοντινότερο τοίχο/πόρτα ενώ η άλλη είναι στο αυτοκίνητο.
Ναι αλλά στη περίπτωση που τα καταφέρει να το βάλει μπρος με την κεραία που λες (relay attack) και φύγει, όταν απομακρυνθεί δεν θα χάσει το σήμα η κεραία από το κλειδί? Οπότε σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται? Σβήνει ο κινητήρας εφόσον δεν είναι το κλειδί δεν ειναι μέσα στο αμάξι? Αυτό δεν έχω καταλάβει.
-
Όταν πήγα να κάνω test drive το focus ο πωλητής ξέχασε να μου αφήσει το κλειδί και μόλις είχα απομακρυνθεί με πήρε τηλ και μου λεει,ξεχασα το κλειδί,απλά πρόσεξε μη σου σβήσει και ενεργοποίησε το auto start/stop..Ούτε έσβησε ο κινητήρας όυτε τπτ παρόλο που είχα απομακρυνθεί αρκετά μακρια απο το κλειδί..
Επίσης μετά απο επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο,το focus μου ακόμα δεν έχει πάρει ημερομηνία κατασκευής ,με ημερομηνία παραγγελίας αρχές Φλεβάρη.
-
Όταν πήγα να κάνω test drive το focus ο πωλητής ξέχασε να μου αφήσει το κλειδί και μόλις είχα απομακρυνθεί με πήρε τηλ και μου λεει,ξεχασα το κλειδί,απλά πρόσεξε μη σου σβήσει και ενεργοποίησε το auto start/stop..Ούτε έσβησε ο κινητήρας όυτε τπτ παρόλο που είχα απομακρυνθεί αρκετά μακρια απο το κλειδί..
Επίσης μετά απο επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο,το focus μου ακόμα δεν έχει πάρει ημερομηνία κατασκευής ,με ημερομηνία παραγγελίας αρχές Φλεβάρη.
Μάλιστα. Άρα το κλειδί χρειάζεται να είναι κοντά μόνο για το ξεκλείδωμα θυρών και ενεργοποίηση κινητήρα. Άπαξ και πάρει μπρος ο κινητήρας μπορείς πρακτικά να απομακρυνθεις χωρίς το κλειδί αρκεί να μην σου σβήσει. Θα προτιμούσα να σε.ενημερωνει με.ενα ηχητικό και οπτικό ότι το κλειδι δεν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και να.απενεργοποιει τον κινητήρα μετά από 1 λεπτό πχ
-
Ειδοποίηση έβγαλε αμέσως όταν ξεκίνησα αλλά μέχρι εκεί...
-
Φαντάζομαι για λόγους ασφάλειας δεν σβήνει το αυτοκίνητο αν απομακρυνθεί από το κλειδί. Μπορεί να ξεχαστεί και ο νοικοκύρης, όχι μόνο ο κλέφτης...
-
Ποια έκδοση έκανες παραγγελία; Καλά χιλιόμετρα και υγεία πάνω απο όλα.
Εμένα με παραγγελία 22 Ιανουαρίου πήρε ημερομηνία κατασκευής για 15 Μαρτίου αλλά εφόσον ισχύει ότι το εργοστάσιο είναι εκ νέου κλειστό, θα φανεί πότε θα υπάρξει φως στον ορίζοντα.
-
Δεν είναι δυνατόν να σβήνει ο κινητήρας. Είναι άκρως επικίνδυνο. Μετά απο 2-3 πατήματα δε θα έχεις φρένα καθώς και τιμόνι κτλ.
Χωρίς κλειδί μένει σε λειτουργία μέχρι να τον σβήσεις εσύ ή το start stop και βγάζει και μήνυμα στην οθόνη αλλά και ήχο.
-
Σε keyless swift 2006 της αδερφής μου, οδηγός εγώ, αυτή συνοδηγός, το κλειδάκι στην τσάντα της, την κατεβάζω για να βρω να παρκάρω και στα 20 μέτρα έμεινα.
-
Πάντως και στην BMW 116 (2011 μοντέλο) λειτουργούσε κανονικά χωρίς το κλειδί, απλά έβγαζε μήνυμα.
-
tsoyis wrote:
Ποια έκδοση έκανες παραγγελία; Καλά χιλιόμετρα και υγεία πάνω απο όλα.
Εμένα με παραγγελία 22 Ιανουαρίου πήρε ημερομηνία κατασκευής για 15 Μαρτίου αλλά εφόσον ισχύει ότι το εργοστάσιο είναι εκ νέου κλειστό, θα φανεί πότε θα υπάρξει φως στον ορίζοντα.
Focus mHEV 1.0 125 . Παραγγελία 8 Φλεβάρη,και ακόμα να πάρω ημερομηνία κατασκευής...Αν μείνει για 5 βδομάδες κλειστό όπως λένε οι ειδήσεις τότε κλάφτα...
-
Focus mHEV 1.0 125 . Παραγγελία 8 Φλεβάρη,και ακόμα να πάρω ημερομηνία κατασκευής...Αν μείνει για 5 βδομάδες κλειστό όπως λένε οι ειδήσεις τότε κλάφτα...
Άστο, μεγάλο θέμα το πότε θα παραλάβουμε. Αναμονή και βλέπουμε σε αυτη τη φάση..
Ford Focus MK4